HOTDOGEgészségMennyibe kerül egy alkalmassági vizsgálat műlencse műtét előtt? Árak, tudnivalók.

Mennyibe kerül egy alkalmassági vizsgálat műlencse műtét előtt? Árak, tudnivalók.

A látás az emberi élet egyik igazi értéke. Segítségével felfoghatjuk mindazt a csodát, ami körülvesz bennünket. A látásromlás gyakran már tizenévesen elindul, ekkor leginkább szemüveggel vagy igény szerint kontaktlencsével történik a korrigálás. De mi a helyzet akkor, ha nagyfokú látásproblémáról van szó? Milyen megoldások léteznek arra, hogy szemüveg nélkül újra tiszta legyen a kép?

Az évek múlásával a szürkehályog megjelenése, vagy például az olvasószemüveg szükségessége is előfordulhat. A jó hír az, hogy a modern orvostudomány ma már többféle lehetőséggel áll mindazok rendelkezésére, akik tartós megoldást szeretnének találni.  

Műlencsével a szürkeség ellen

A szürkehályoggal élők jól ismerik, ahogy a világ egyre homályosabb és szürkébb lesz. Ilyen esetekben a látás és az életminőség érdekében nélkülözhetetlen a műlencse beültetése. A műlencse előtti vizsgálat szakorvosi konzultációval és személyre szabott műlencsetervezéssel társul, s ezért 35 ezer forint környékén kell fizetni.  Az alkalmassági vizsgálat díja viszont utána levonásra kerül a műlencse műtét árából.

Felejtse el az időskori látásromlást!

A szemlencse öregedésével a látásromlás fokozottabbá válhat. Nemcsak távolra lehet szükség szemüvegre, hanem olvasáshoz is. Kényelmetlenséget okoz mindez? Szeretne úgy aláírni, hogy közben nem kell a megfelelő szemüveget keresgélnie? A műlencse beültetésnek köszönhetően visszanyerhető a tökéletes látás élménye. A trifokális műlencsék lehetővé teszik, hogy közelre és távolra is javuljon a látás. A tapasztalatok szerint a műtéten átesettek 80%-a végleg eldobhatja a szemüveget, a maradék 20%-nak is csak közelre lesz szüksége szemüvegre.

A lézer nem mindig segít!

Gyakran előfordul, hogy a látásromlás mértéke már akkor, hogy az egyébként nagy népszerűségnek örvendő lézeres szemműtét nem számít opciónak. Ilyenkor szintén a műlencse beültetése hozhatja meg a kívánt eredményt.

Ha a látásról és a szemekkel kapcsolatos beavatkozásról van szó, akkor sokakban félelem ébred, és inkább a szemüveg jelentette kényelemnél maradnának. Vannak azonban olyan állapotok, amikor nélkülözhetetlen valamilyen látásjavító megoldás annak érdekében, hogy továbbra is megőrizhető legyen a korábbi életminőség. A szürkehályog tipikusan ilyennek számít. Forduljon szakemberhez, és válassza az egyébként fájdalommentesen, 10 perc alatt elvégezhető műlencse beültetést!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek