HOTDOGAutóBababiztonság: mi az Isofix rendszer?

Bababiztonság: mi az Isofix rendszer?

Az Isofix rendszer az egész világon szabadalmaztatott autósülés rögzítési rendszert jelenti.
Az elérhető legmodernebb és legbiztonságosabb rögzítési mód napjainkban. Az Európai Bizottság 2012-ben döntött arról, hogy minden új autóba kötelezően szükséges beépíteni ezt az új megoldást.

Sokan sokféleképpen árusítják ezt a bizonyos Isofix rendszert. Tulajdonképpen egy olyan autós gyerekülésről vagy babahordozóról beszélünk, ami önállóan vagy külön talppal az autó rendszeréhez illeszkedik. A legnagyobb előnye, hogy a helytelen bekötés esélyét a minimálisra csökkenti. Amelyik autóban nincs gyárilag Isofix csatlakozási pont az üléseknél, ott az Isofix talp biztonsági övvel történő rögzítése oldható meg.

Ha olyan autósülést választunk amit Isofix rögzítéssel rögzítünk az autóba, akkor az autósülést egy kattintással az autóba tudjuk rögzíteni, nincs szükség a biztonsági öves bekötésre. Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb megoldás.

Hogyan rögzíthető az Isofix-es ülés?

Az egyik lehetőség, mikor egy külön talpat rögzítünk az autó vázához, és a továbbiakban erre kattintjuk a gyerekülést egy mozdulattal. Ez általában babahordozóknál használt megoldás. A mostani modern autók hátsó ülésén van két rögzítési pont, amihez az Isofix talpat rögzíthetjük. Ez a talp gyakorlatilag az autó vázához lesz rögzítve. Ehhez sem kell a biztonsági öv használata. Ha ezt megfelelően rögzítettük és beállítottuk, már csak az ülést kell rákattintani és indulhatunk is. Gyors és biztonságos megoldás, bár nem a legolcsóbb.

A másik megoldás, mikor már az ülést magát rögzítem as Isofix rögzítési pontokhoz, mindenféle biztonsági öv segítsége nélkül. Ehhez nem szükséges talp használata.

Mindkét megoldás megvásárolható a Babazu webáruházban.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek