HOTDOGSzórakozásHárom hobbi, amit mindenképp érdemes kipróbálnod!

Három hobbi, amit mindenképp érdemes kipróbálnod!

A zenélés nem csak a profik számára elérhető időtöltés. Sőt! Míg azok, akik a zeneiparban teljesítenek, sokszor kötelességként fogják fel a barangolást a hangjegyek birodalmában, addig az amatőrök szabadsága ténylegesen kézzel fogható. Nincsenek korlátozások, nincsenek határidők, csupán a puszta élvezet. Többek között ezért érdemes hangszert ragadnod. A kérdés már csak az, hogy milyet?

1. Szóljon még hangosabban az ének?

A hangszerbolt Budapest vagy környéke lakói számára személyesen is könnyen megközelíthető, de az internetes rendelés bárkinek elérhető. Vagyis nincsen akadály, már ami a megvalósítást illeti. Az énekléshez túl sok felszerelésre alapvetően nincsen szükséged. A hangodon kívül persze. Egy mikrofon azért jól jöhet, ha szeretnéd rögzíteni mindazt, ami kikívánkozik belőled. Vagy akár egy ritmushangszer bevetésével teheted színesebbé az előadásodat. Ez már rajtad áll, meg azon persze, hogy mi az, amit közvetíteni, üzenni szeretnél a közönségednek. Vagy ami boldoggá tesz téged, hiszen a négy falnak énekelni is élmény, nem kell rögtön világot megváltó deszkákon és színpadokon gondolkodni.

2. A gitározáshoz mit szólnál?

A világ egyik legnépszerűbb hangszere a klasszikus gitár. Milliók rajonganak érte, nem véletlenül. A tanulás természetesen időt és elhivatottságot igényel, de rengeteg örömöt ad, ez kétségtelen tény. Még akkor is számtalan szimfóniát a magadévá tehetsz, ha amúgy azt hiszed magadról, hogy a zenei hallás nem a te erősséged. Ráadásként egy szál gitárral bármikor és bárhol pazar hangulatot teremthetsz. Ha napi öt perced van rá, az is tökéletes, ha több, az még jobb. Tehát hobbinak kitűnő, aztán még az is lehet, hogy életre szóló szerelemmé válik.

3. Csapjunk a billentyűk közé?

Ha a húrok nem vonzanak, akkor a szintetizátorok birodalma elképzelhető, hogy magával ragad. A variációk száma, ha nem is végtelen, de a végtelenbe nyúlik. Ma már ráadásul extra előképzettség sem szükséges ahhoz, hogy dalokat komponálj. Akár komplett zenei háttérrel egyetemben. A fejlődés lehetősége pedig folyamatosan fennáll.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek