HOTDOGSzórakozásÚj felnőtteknek szóló színjátszó műhely indult

Új felnőtteknek szóló színjátszó műhely indult

November 18-án tartotta meg első foglalkozását a HatásSzünet Műhely, ami egy felnőtteknek szóló nyitott színjátszó műhely. Bármikor lehet csatlakozni a csoporthoz, előképzettség nem feltétel, sőt. A színházi világban jártas résztvevők mellett nagy szeretettel várják azokat is, akik még soha nem vettek részt hasonló eseményen. 

Az alapító tagok – Markos Szilvia és Ménesi Heléna – elkötelezetten hisznek abban, hogy a dráma és a színház eszközei elő tudják hívni bennünk azt a már régen elfeledett gyermeki énünket, aki még mert önfeledten és elmélyülten játszani fittyet hányva arra, hogy ki mit szól. Azt az állapotot szeretnék biztosítani a foglalkozások során, amikor egy autószőnyegen, vagy egy csatatérré vált gyerekszobában megszűnt a tér és az idő, csak az elképzelt világ és karakter létezett.

Szilvi és Heléna mindketten a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi nevelés szakán ismerték meg egymást, ahol felfedezték, hogy nagyon hasonlóképpen gondolkodnak a szakmáról. 

A céljuk az, hogy a drámajátékok, az improvizáció, és a színházi eszközök segítségével egy olyan  közösséget teremtsenek, amelynek tagjai a hétköznapi életükben is kamatoztatni tudják a foglalkozásokon szerzett tapasztalatokat, élményeket. A HatásSzünet nem egy hagyományos értelemben vett színjátszó kör, ahol heteken, hónapokon keresztül foglalkozunk egy konkrét előadással. A műhely nyitott jellege egyelőre nem is teszi azt lehetővé, hogy egy témával és egy fix csapattal hosszú időn keresztül tudjunk foglalkozni, de nem is ez a cél. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy akár az improvizáció, akár a közösségépítő játékok segítségével egy rövid időre ki tudjunk bújni a bőrünkből, és meg tudjuk ismerni magunkat, hogy milyenek lennénk, pl. házsártos vénasszonyként, űrhajósok orvosaként, tinédzserfiú/lányként, stb. 

Fejleszteni szeretnék a kommunikációs készségeket, a kooperációs képességet, az önismeretet, a kreatív energiákat. Mindehhez egy olyan biztonságos közeget nyújtanak, ahol  bátran lehet hibázni, és ahol ki lehet lépni a komfortzónánkból.

A helyszínről, a foglalkozások időpontjáról a HatásSzünet Facebook oldalán olvashatunk részletesebben: https://www.facebook.com/HatasSzunet.muhely

A színjátszó weboldala:
www.hatasszunet.hu

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek