HOTDOGDivatFérfi pólók – mi a különbség az egyes darabok között?

Férfi pólók – mi a különbség az egyes darabok között?

Egy férfi póló a világ legegyszerűbb ruhadarabjának tűnhet, így kissé furcsán hat a kérdés, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani. Pedig még ez a látszólag nagyon egyszerű ruhadarab termék is rendkívül eltérő stílusokban készül, így mindenki megtalálhatja azt, ami a leginkább megfelelő számára. Az ízlése természetesen mindenkinek egyedi, de arra vonatkozóan azért érdemes néhány támpontot keresnünk, hogy mi az, ami jól állhat nekünk.

Színek és minták

A férfi pólók közötti legszembetűnőbb különbség, hogy számos variáció létezik belőlük, ami a színt és a mintát illeti. Ebben a kérdésben természetesen az egyedi ízlésed dominál, hiszen senki sem szívesen hord olyan pólót, ami nem is igazán tetszik neki. Ami a színt illeti, azért érdemes egy kis tudatosságot is vinni a választásba. Hiába kedveled te ugyanis a hupikéket, ha az a szín éppen nagyon elüt a bőrtónusodtól, a hajad vagy a szemed színétől, egyszerűen nem fog jól állni neked.

Érdemes tehát azt alapul venned, amikor kiválasztod a pólót színét, hogy mi az, ami jól megy az adottságaidhoz.

Minta tekintetében pedig leginkább az alkalmat célszerű figyelembe venned, ahol megjelensz. Hétköznapi, utcai viselet gyanánt gyakorlatilag bármilyen póló megteszi, ami tetszik neked, lehet vidám, vicces feliratos póló is akár. Munkahelyre, kissé formálisabb környezetbe azonban ezek nem valók. Ilyen helyzetekben szorítkozz egyszínű, sima pólókra.

Számos férfi póló közül válogathatsz például itt is: https://www.bolf.hu/hun_m_Ferfi-ruhazat_Polok_Feliratos-8484.html.

Hogyan választhatod ki a pólód fazonját?

Talán eddig átsiklottál afölött a tény fölött, hogy a pólók szabásukat tekintve is nagyon eltérnek egymástól. Hogy a legegyszerűbb példát említsük, léteznek slim fit pólók, amik deréktájt karcsúsítottak, és létezik az egyenes szabás, amiben nincs ilyen megoldás.

Hogy ezek közül melyiket érdemes választanod, az leginkább az adottságaidon múlik. Ha sportos vagy vékony típus vagy, akkor a slim fit pólók valószínűleg jól állnak rajtad, de ha van egy kis pocakod, deréktáji fölösleged, akkor érdemes megfontolni az egyenes szabás „ápol s eltakar” hatásának igénybevételét.

Vannak pólók, amiknek szélesebb a vállrésze, szűkebb az ujja, hosszabb, rövidebb fazonok; mindig az alkatodnak megfelelően érdemes ezek közül választanod, így tudod magadból a legtöbbet kihozni.

Amit még érdemes egy póló vásárlásakor megnézni, az a nyakkivágása. A nyakkivágás ugyanis nagymértékben befolyásolja az összképet, és nem mindenkinek áll jól ugyanaz. Ha például feltűnően hosszú nyakad van, akkor a V kivágás nem igazán lesz előnyös számodra. Válaszd inkább a magasabb nyakú, kerek kivágású pólókat. A kerek kivágással egyébként nem igazán lehet mellényúlni, de átlagos nyakhossz esetén a V kivágás általában jól áll a férfiaknak.

Ha megtalálod azt a pólót, ami leginkább megfelel az adottságaidnak, és odafigyelsz arra, hogy mindig az alkalomhoz illő darabot viseld, akkor garantáltan nem sok hiba lesz a megjelenésedben!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek