HOTDOGEgészségMelltartó típusok minden alkalomra

Melltartó típusok minden alkalomra

Talán nem tévedek, hogy minden nő egyetért a melltartók, mint legalapvetőbb ruhadarabunk fontosságával. Azon túl, hogy könnyedén a különböző darabok felvásárlásának függőjévé tudunk válni, kiemelt feladata, hogy megtartsa és hangsúlyozza mellünket. Fontossága ellenére azonban a megfelelő darab kiválasztásával sok nő bajban van.

Azt gondolom, nem ismeretlen statisztika, hogy a nők 70-80%-a nem a megfelelő típusú és méretű melltartót hordja a mindennapokban. Nagy hiba ez, hiszen a nem megfelelő tartás igencsak kényelmetlen érzést, sőt akár egészségügyi problémákat is eredményezhet. Nézzük meg együtt, hogy milyen szempontok és lehetőségek alapján érdemes választani.

Alapvető szempontok

Elsődlegesen fontos tisztában lenni az alapvető különbségekkel. Azon tekintetben, hogy mennyit takar a melltartó, négy változatot különböztetünk meg: dekoltált, mélyen kivágott, fél- illetve egészkosaras kialakítás. Ezután választanunk kell a szivacsos és szivacs nélküli, valamint a merevítős és merevítő nélküli lehetőségek közül. Általánosságban elmondható, hogy a többet takaró, szivacs és merevítő nélküli változatok a jóval nagyobb kényelmet biztosító darabok. Ezért cserébe azonban kevésbé szexi megjelenésűek. Logikus tehát, hogy ezen opciókat választjuk a mindennapokra. A különlegesebb alkalmakra pedig a dekoltált, szivacsos változatokat, melyekkel optikailag is sokat csalhatunk. Ezen túl pedig általában ezen fazonok között találjuk meg a szexibb, csipkés és extravagáns kinézeteket is.

Méretek

A megfelelő típus kiválasztása után fontos a tökéletes méret megtalálása is. Ebben a témában ajánlott az interneten található melltartó méretek alapján magunknak kiszámolni a méretet – illetve ebben különböző mérettáblázatok is segítik a dolgunkat. Az egyetlen feladatunk egy centiméteres mérés lesz a mellbőség illetve a mell alatti körméret lemérésére. A két kapott számot kell egymásból kivonnunk, melyek különbözete adja a kosárméretet, a kisebb szám pedig a méretjelzésekben szereplő számmal azonos.

Speciális típusok

A fenti információk alapján már igazán könnyű dolgunk van a tökéletes darab kiválasztására annak fényében, hogy inkább a kényelem vagy a kinézet az elsődleges számunkra.

Sportmelltartó

A kényelmet előnyben részesítők számára legjobb választás a teljes tartást nyújtó fazon, hiszen megfelelő tartást biztosít, így szinte észre sem vesszük a viselését. Ezen kívül ajánlott akár a háromszög melltartó választása, amely a teljes tartást nyújtó melltartók mellett az egyik legkényelmesebb megoldás. A kényelmi szemponthoz kapcsolódóan elengedhetetlen szót ejtenünk a sportmelltartó fontosságáról is, hiszen ezek elsődleges funkciója, hogy edzések során is megfelelő tartást és kényelmet biztosítson viselője számára. Ha te is rendszeresen sportolsz, mindenképpen érdemes egy jó minőségű darabot beszerezned otthonra. Választhatsz kompressziós kialakítást könnyedebb sport, vagy nem kompressziós darabot intenzív edzés esetében. Azonban sportmelltartót ma már rengeteg nő az átlagos hétköznapokra is beszerez. Ez nem is véletlen, hiszen viselése elképesztően kényelmes. Minden esetben fontos azonban a megfelelő minőségű darab kiválasztása, amely az intenzívebb edzések során is biztosítja a tartást.

Továbbhaladva a kinézetet előtérbe helyező hölgyek felé, számukra is jónéhány speciális megjelenésű melltartó áll rendelkezésre. Legismertebb talán a push-up kialakítás, hiszen ez még kisebb kosárméret esetében is látványos dekoltázst és összhatást ér el. Szerencsére ma már végtelen számban megtalálható, így a minimálistól egészen a több kosárméretet növelő összhatásig minden megtalálható a kínálatban. Hasonlóan népszerűek a balconette melltartók, melyek ideálisak szélesen kivágott ruhadarabok esetében is. Ezen fazon alulról emeli meg a melleket, ezáltal egyszerre biztosítja a megfelelő tartást és a szép dekoltázst. Természetesen nagyobb részben szexi, csipkés kialakításban kaphatók.

Végezetül érdemes áttekinteni néhány egyedi igényeket kielégítő megoldást, hiszen ezek sem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek a nők körében. A fentebb már említett sport melltartón kívül sokan választják az elöl kapcsos kialakítást, mely a praktikus okokon túlmenően számos különleges megjelenése miatt is népszerű választás. Sok nő számára elengedhetetlenek a pánt nélküli melltartók, amely azonban kialakításának köszönhetően kevésbé tudja megemelni és megtartani a melleket. Továbbá, ezen csoportba tartozik a szoptatós melltartó, amely szülés utáni hónapok egyedi igényeit tudja tökéletesen kielégíteni. Illetve a mellkisebbítő minimizer melltartók is ezen kategóriába tartoznak.

A fenti összefoglaló alapján talán érthető, hogy miért okoz sok nő számára problémát az ideális melltartó kiválasztása. Azonban az összegyűjtött szempontokat és tippeket figyelembe véve biztosan nem lőhetsz mellé!

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek