HOTDOGEgészségHólyagsérv kezelése egy magyar orvos terápiájával

Hólyagsérv kezelése egy magyar orvos terápiájával

„Annak ellenére, hogy a hüvelyi úton szült, változó korban lévő hölgyek megközelítőleg 50 százalékánál tapasztalható valamilyen fokú hüvelysüllyedés – vagyis hólyagsérv, végbélsérv, és/vagy méhsüllyedés, a 21. században ez a probléma még mindig tabutémának számít. Hiányzik a megfelelő információáramlás a potenciálisan és a valósan érintettek felé, így nem is lehet csodálkozni, ha a problémával először szembesülő hölgy teljes bizonytalanságában esetleg félre diagnosztizálja önmagát, vagy ami igen gyakori, nem a számára legmegfelelőbb kezelést, megoldást választja” – fejtette ki portálunknak Prof. Dr. Németh Zoltán Phd. a bécsi Barmherzige Brüder Kórház nőgyógyászatának főorvosa.

„Sokan arról számolnak be” folytatta a professzor, „hogy először tapasztalva a hüvelybe türemkedő, vagy a hüvelyből kidudorodó hólyagot, megoldásként műtétet szeretnének. A hüvelyplasztikában gondolkodó hölgyeknek érdemes tudniuk, hogy a méhet és a hüvelyfalakat a gátizomzat tartja alulról és a szülés alkalmával, amely a legnagyobb rizikófaktornak számít a hüvelysüllyedés kialakulásában, nem csak a hüvely kötőszövetes állománya nyúlhat meg, vesztheti el tartását, hanem ez az izomcsoport is sérülhet, funkcióját veszítheti. 

hüvelyplasztikai műtétek – leggyakrabban mellső fali hüvelyplasztikát végeznek – akár milyen eljárással is valósulnak meg, nem képesek az izomzatot regenerálni, erősíteni, pusztán a kötőszövetes állományt kisebbítik, így hatásuk rendszerint ideiglenes. A hólyagsérv sajnos gyakran hamar kiújulhat – az sem ritka, hogy a megműtött páciens a hat hét lábadozási idő leteltével ugyanolyan, vagy még kellemetlenebb állapotot tapasztal a probléma terén, mint a műtét előtt – a hólyag elődomborodik, a házasélet fájdalmas, esetleg lehetetlen a hegesedések, vagy a túlzott szöveteltávolítás miatt.”

Prof. Dr. Németh Zoltán Phd. nőgyógyász főorvostól megtudtuk még, hogy sok hölgy bízik a 21. század nagy csodájában, a lézerben. Bár a lézer, kétség kívül sikeresen alkalmazható számos elváltozás kezelésében, izomtömeget alkotni azonban a lézer nem tud. A lézer a hüvely hámjára, illetve a közvetlen alatta lévő kötőszövetre hat, nem az gátizomzatra. Ha egy hölgy úgymond tágnak érzi a hüvelyét, annak az oka nem a kötőszövetből és simaizomzatból álló hüvelyfal állapotában keresendő, hanem a gátizomzat milyenségében, amely alulról tartja a hólyagot és a kismedence szerveit. A lézeres hüvelyszűkítés vagy más néven intimlézer és a hüvelyszűkítő műtétek nem javítják a gátizomzat működését, hiszen nem képesek az izomrostok tömegesítésére. Éppen ezért volna javasolható a gátizomzat regenerálásával, volumenének növelésével kezdeni a hólyagsérv kezelését.

LadyPower komplex konzervatív terápia

A létező eljárások problematikája 2009-ben arra ösztönözte a nőgyógyász főorvost, hogy egy komplex terápiát alkosson meg, amely a LadyPower komplex konzervatív terápia elnevezést kapta.

A terápia az alapproblémát tűzte ki céljául megoldani, tudtuk meg a főorvos Úrtól, vagyis a kismedencei szerveket alátámasztó gátizomzatot erősíti, regenerálja. Komplexitása abban rejlik, hogy a hüvely– és méhsüllyedés okait a gátizomzat állapotából kiindulva külön elemzi és az analízis lezárulása után egyénre szabottan jelöli ki a regenerációban nélkülözhetetlen eszközt, vagy eszközök együttes használatát – szilikon kockapesszárium, elektrostimuláció, hüvelysúly. A módszert nyugodtan nevezhetjük hüvelyszűkítő kezelésnek is, hiszen a gátizomzat tömegesítése, az izomrostok vastagodása révén a hüvely egyre szűkebbé, funkcióját egyre jobban betöltővé válik – javul, vagy megszűnik az inkontinencia és a székletürítési problémák, a kismedencei szervek alulról újra alátámasztást nyernek, nem, vagy kevésbé domborodik be, illetve ki a hüvelyből a hólyag, a végbél és a méh, javul a szexuális érzékelés.

LadyPower Komplex Konzervatív Terápia az országban több helyen is elérhető az immáron 10 éve működő, nagy tapasztalattal rendelkező LadyPower rendelőkben – Győrben, Budapesten és Miskolcon. Kezelőorvosok: Prof. Dr. Németh Zoltán, Dr. Gubás Péter, Dr. P. Szikszay Ádám.

Bővebb információ: https://www.ladypower.hu/ladypower-rendelok

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek