Zsebtévé

Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára... Ezt a kis zárómondókát évtizedekkel később is fel tudjuk idézni, ha nézői voltunk a 60-as, 70-es évek generációja első tévéjének a Zsebtévének Nekem már csak halovány emlékképeim vannak a műsorral kapcsolatban, de lássuk, mi is volt ez a Zsebtévé...

Levente Péter 1943-ban született Nagyváradon, majd Szekszárdon nevelkedett. Érettségi után, mint "osztályidegent", egyetlen főiskolára vagy egyetemre sem vették fel.1965-től a Zsebtévé Móka Mikijeként vált népszerűvé, egészen 1980-ig játszotta ezt a karaktert a gyerekek nagy örömére.

A Zsebtévé azzal a céllal jött létre a hatvanas években, hogy legyen egy színes, magazin jellegű gyerekműsor a Magyar Televízióban. A vállalás több mint sikeres lett, hisz ma is jól emlékszünk a szereplőkre: Móka Mikire, Hakapeszi Makira, a Versmondó lányra, Hiszékeny úrra vagy épp Furfangos Frigyes mesterre.


 

A Zsebtévé abban is újító volt, hogy stúdióműsorban itt alkalmaztak először trükköket - igaz, ehhez mérten egyszerűeket, például gyuf*szálakat táncoltattak Móka Miki kezében. A forgatókönyv-sorozatot egyébként Tóth Árpád lánya, Tóth Eszter írta, aki visszatérő blokkokra fűzte fel a műsort: a Versmondó lány nevéhez híven mindig elmondott egy verset, Furfangos Frigyes pedig találós kérdéseket tett fel.

Forrás: origo.hu

Hozzászólások

Kedves Olvasóimnak!

KEDVES TV RETRO TAGOK!

A MAGAZIN ÉLETE SAJNOS CSALÁDI ÉS EGYÉB OKOK MIATT MEGÁLLT...DE HAMAROSAN ÚJRA ÉLEDNEK A RÉGI TELEVÍZIÓS EMLÉKEK... ADDIG IS MÉG EGY KICSI TÜRELMETEKET KÉREM! NEM SOKÁRA JELENTKEZEM!

ÜDV: TINKY

Zene (ha zavar, kikapcsolhatod!)
Nem csak esti mese!


Ki ette meg a kolbászkerítést Cicamicáéknál? (1. rész) Cicavízió - Futrinka utca

Ha kíváncsi vagy a folytatásra és/vagy kommentálni szeretnéd katt IDE

(További mesék a Régi idők meséi rovatban)

REKLÁM

A fenti kis összeállításban összegyüjtöttem a 70-es, 80-as évek ismertebb és kevésbé ismert reklámfilmjeit! Jelenleg 87 videó, de még bővíteni fogom! Az indítás után a lejátszás folyamatos, de akár ki is választhatjátok, hogy melyik reklámot szeretnétek látni. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Üzenőfal

Dizájn


MOST MEGY.. 

UTÁNA...
                                                             

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez