Hajvágás otthon
2007. júl. 04. 12:57 | Írta: Phiona20 | 10 hozzászólás
Megnőtt frufru? Töredezett hajvég? Már nem tudod beszárítani? Ha nincs idő fodrászhoz menni, a haj kurtítását otthon is elvégezheted. Ráadásul így egy kis igazításért nem kell több ezer forintot fizeti.Egyszerű megoldásnak tűnik, ha az ollóhoz nyúlunk, persze ismerni kell hozzá a vágási technikákat. Néhány tanács, hogy ne bánjuk meg a házi fodrászkodást...
Frufru

Oldalt, hátul még szép, ápolt, könnyen formázható a haj, a frufru azonban már kezelhetetlen. Összevissza áll, belelóg a szembe... Mit tegyünk?

Vizesen vagy szárazon egyaránt vághatjuk. A nedves hajat egyszerűbb levágni, a rakoncátlan tincsek jobban kézben tarthatók. Hátránya, hogy vizesen a haj hosszabbnak tűnik, mint szárazon, ezért előfordul, hogy rövidebbre sikerül a frizura, mint szeretnénk. Hullámos hajnál még inkább figyeljünk a haj hosszára. Mindig hagyjuk inkább fél centiméterrel hosszabbra, ha szükséges, még utána igazíthatjuk.A frufru vágása előtt fésüljük egyenesen a homlokba a hajat, a többi tincset pedig tűzzük fel. A frufrut válasszuk ketté, a felső részét tűzzük hátra. Az alsó felét fogjuk a mutató- és a középső ujj közé, majd a szemöldök alatt vágjuk le az ollóval egyenesen. Ezután a felső részét engedjük le, és ugyanilyen hosszúra vágjuk le

Az olló hegyével függőlegesen vágjunk cikcakkot a hajba, így nem lesz „bilifrizuránk”. Akinek van gyakorlata, az egy kicsit elemelheti a hajat a homlokból, így sokkal lazább, levegősebb, fokozatosabb lesz a vágás.

Profi tipp: Az egyben levágott egyenes frufru vágása sokkal nehezebb, mintha kettéválasztva vágjuk le a frizurát. A dús, egyforma tincseknél minden hiba sokkal jobban látszik. Ha ferdére sikerül, megpróbáljuk kiigazítani, végül nagyon rövid lehet a haj. A fokozatosan vágott, lazább frizuránál nem olyan észrevehetők a hibák.


Hajvégek

Sokan nem mernek, nem akarnak levágni a haj végéből, mondván, hogy növesztik. Hetekig hozzá sem nyúlnak, aztán amikor igazításra mennek a fodrászhoz, akkor sokat kell belőle levágni, mert a hajvégek töredezni kezdenek. Ezért aki növeszti a haját, az is vágjon rendszeresen egy keveset a hajvégekből. Hogyan? Három lehetőség van:

– Előrehajolva
A hosszú hajat vághatjuk fokozatosan: hajoljunk előre, fésüljük egyenesre a hajat, majd ollóval vágjuk le a kívánt hosszig, a végektől kifelé. Könnyebben megy a művelet, ha a másik kezünkkel kihúzzuk a tincseket a vágáshoz. Majd egyenesedjünk föl, fésüljük hátra a hajat, és ellenőrizzük a hosszát.

– Igazítás fönt
A fejet tartsuk egyenesen, a nedves hajat fésüljük egyenletesen a fejtetőre, és fogjuk össze egy hajgumival. A lófarkot húzzuk fölfelé (túl hosszú hajnál lehet előrefelé), majd vágjunk le a hosszából. Tépett, fokozatosan vágott frizurát kapunk, ha a tincseket kicsit megcsavarjuk vágás előtt.

– Igazítás a tarkónál
A rövid hajnál a tarkónál sokszor rendezetlenek a tincsek. Itt nehéz egyedül levágni a hajat, ehhez jobb egy barátnő segítségét kérni. Ha mégsem vállalkozik rá, akkor keressünk két tükröt. A nedves hajat fésüljük a fül mögé, hátul a tarkónál csipesszel tűzzük össze. Lassan kezdjük levágni a tincseket. Kezdjük középről, először az egyik irányba, majd a másikba.

Profi tipp: először mindig keveset vágjunk, majd ellenőrizzük, és ha kell, igazítsuk ki.

Hozzászólások

..dudii..  (L/19) 10.

én már két éve nem voltam fodrásznál...a frufrumat én, hátul pedig anya vágja le a hajamat...felesleges pár centiért rohangálni :D

2012. okt. 27. 01:08
Már nem tag   5.
Már nem tag   1.

frufrut borotvával lehet nagyon jól vágni, tényleg. mondjuk az én frufrum alapból tépett, nem "legostyle" :D (sorry akié olyan).

2007. szept. 09. 18:53

Iratkozz fel a magazinra

Ha szeretnél értesülni a legfrissebb újdonságokról, iratkozz fel a magazinra!

Kövess minket a Facebookon is!

HIRDETÉS

Információ

Kirakat

Fashion Sense Magazin állapotjelentés

Köszönöm, hogy ennyien látogattátok meg a magazint!

Jelenleg 5. helyen állunk!

Magazinról

Alapítva: 2007.06.21.

Tegnapi látogatók: 34

Látogatók az előző hónapban: 1310

Látogatók a jelenlegi hónapban: 1183

Feliratkozottak: 8032

Magazin helyezése: 34

A citromdíjat kapta:

Ezt nézd meg!

Üzenőfal

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez