Az 1965 – 1969 közötti periódusban maga a pokol volt Nyugat-Virgínia. Nem csak az UFO- jelenség tetőzött ekkor az Egyesült Államok ezen részében, hanem egyre nyilvánvalóbbá vált,  hogy valaki,  vagy inkább valami garázdálkodik azon környéken,  amelyet az ottani lakosok csak TNT területnek neveztek. Az a valami ugyanis nem csupán ijesztgette,  de néha üldözte is a döbbenettől és iszonyattól meglepődött amerikai lakosokat, no és persze a háziállatokat. Az a valami,  amit csak úgy hívunk, hogy molyember,  több mint négy évig kísértett a területen, mígnem minden látható ok nélkül eltűnt. A felbukkanása azonban iszonyú félelmet és zavart keltett,  már az első napokban.

 

 

Vajon melyik az a hely, amelyik az egyik legnagyobb eséllyel szolgál arra vonatkozóan, hogy szörnyűséges kísértetek bukkanhatnak fel? Nem könnyű kitalálni, és bár arra a helyre mi emberek nem szívesen tesszük be a lábunkat, egyes túlvilági lények számára ez maga a „paradicsom”, így nem csoda ha egyes orvosok, nővérek és néha betegek is találkoznak e „beteg” szellemek jeles képviselőivel. De miért bukkannak fel kórházakban kísértetek? (Simon Gergely ajánlott cikkje)

 

 

1764-ben egy különös és felettébb félelmetes lény terrorizálta majd három éven át a dél-franciaországi Lozere tartomány (akkoriban Gevaudan tartomány) lakosságát. A hatalmas szörnyeteg elsősorban nőket és gyerekeket támadott meg, akiket kíméletlenül mind egy szálig lemészárolt. Az erdő mélyén lapuló bestia elfogására és megölésére kiküldött francia katonaság azonban eleinte tehetetlen volt…

 

 

Khimaira, vagy Chimera Tüphón és Ekhidna gyermekeként jött a világra és kecskéhez és oroszlánhoz hasonlított. Egyesek szerint sok kecskefeje volt, és egy oroszlánfeje is, farok gyanánt pedig egy kígyóban végződött. Borzalmat keltő kinézete volt és temérdek szájából és orrlyukából tűzet okádott. Elpusztította a vetést és mindenütt csak katasztrófát okozott. Khümaira olyannyira veszedelmes volt, hogy Lobatész meg volt róla győződve, hogy elpusztítását követve a biztos halálba küldi Bellerophónt.

 

 

Mafdet vagy Maftet ősi, már az első dinasztia idején kimutatható állatalakú oltalmazó istennő volt. Az egyiptomiak hite szerint kígyók és a skorpiók támadása ellen nyújtott védelmet. Hermann Kees egy macskafélét látott benne, ami a taniszi király étkezőhelyiségében (Hwt-anx) fogyasztotta el az étkezési hulladékot és megette a kígyókat.

 

 

Élhetünk táplálkozás nélkül? Megvonhatjuk-e a mindennapi táplálékunkat örök életre? Bármennyire is hihetetlenül hangzik, de élnek a világon olyan emberek,akik ugyanúgy néznek ki, mint mi, csak éppen nem vesznek magukhoz ételt sohasem! Őket „fényevőknek” hívjuk,mert nem anyagi értelemben jutnak energiához, hanem a nap által kibocsátott fénysugarak útján.

                     

 

A tengereket és a szárazföld tavait, folyóit benépesítő fél-emberek - legyenek nők vagy férfiak - azóta foglalkoztatják az ember képzeletét, amióta először merészkedett ki a tengerek nyílt vizére. A sellőket nagyon hosszú ideig ugyanolyan létező élőlénynek tekintették, mint például a repülő halakat. És hogy mi különbözteti meg a sellőt a sziréntől? A varázslatos, férfiakat bűvöletbeejtő énekhang. Egy sellő maximum kornyikál...

 

 

A griffmadárral ellentétben a hippogriff létezésében soha senki nem hitt egyetlen pillanatra sem. Kezdettől fogva költői konstrukció volt; eredetét egy poétikus antik hasonlatról veszi...

 

 

Talán kevés,olyan lényről lehetett hallani a múlt század folyamán,amelyik ennyire rettegésben tartott vona egy kis országot. Mivel eggyértelműen nem lehet megállapítani,hogy a helyi lakosság mivel áll szemben,könyörtelen pusztítása révén adták ennek a lénynek a chupacabra nevet,amelynek jelentése: „ kecskék vérét szívó ” . Puerto Rico lakossága hisz a szörny létezésében, aminek legfőbb bizonyítéka -továbbra is- a szemtanúk beszámolója és az egyre fogyatkozó háziállat-állomány,már ami az élőket illeti.

 

 

Amikor a texasi láncfűrészesről szóló, nagy sikerű film 1974-ben megjelent a mozikban, a filmkészítők azt állították, hogy a film megírását valós események indították el. A filmben öt fiatal találkozik egy furcsa stoppossal, aki szárított emberbőrből készült maszkot visel az arcán...

 

 

Önök hogyan reagálnának, ha mondjuk egyik éjszaka, hirtelen felébredés után látnának, mondjuk az ágyuk mellett, vagy annak közvetlen közelében egy rémisztő fehér ködszerű alakot? Ugye meglepődnének? Vagy mégsem? A sötét középkorból rengeteg írásos feljegyzés létezik ezekkel a különös jelenségekkel kapcsolatban. Ilyenkor általában mindenki szellemekre, kísértetekre gyanakszik, ami nem megalapozatlan, hiszen rengeteg szemtanú, fénykép sőt videó felvétel támasztja alá ezen beszámolóknak az igazát.

 

 

Poltergeist. Ez a kifejezés németül van, és tökéletesen le is írja, mi az: zajos szellem. Ez a fajta paranormális jelenség hányakat késztetett már arra, hogy mindenüket, otthonukat otthagyva az életükért meneküljenek.

 

 

 

Nemrégiben bejárta a világot a hír, hogy egy, sok tudós által egész mammutnak remélt leletet találtak a Tajmir-félsziget örökké fagyott talajában, Szibéria északi részén. A lenyűgöző hír hallatán az emberek ismét feltették a kérdést: „Mik is a mammutok pontosan?", „Honnan származnak?", „Mikor éltek?", „Miért haltak ki?", „Lehet-e őket klónozni?".

 

A néphagyomány azt mutatja, hogy az ördög alakjában – a korábbi elképzelések maradványaként – a különböző funkciókkal felruházott rosszindulatú lények mintegy összevonva öltenek testet. Ehhez a keresztény demonológia is hozzájárult. A Malleus maleficarumban már kirajzolódik egy új ördögalak, amely a boszorkányperekkel Európa-szerte ismertté válik, s a népi hiedelemvilágba nálunk is eléggé beépült.

                 

A mesevilág boszorkánya olyan mitikus lény, amely távol lakik az emberektől, s bűvös hatalma van. A magyar népmesék boszorkányainak egy része jóindulatú, más része rosszindulatú démon. A hitvilág boszorkánya másfajta tulajdonságokkal rendelkezik. Ő már nem misztikus, hanem valóságos lény, egy természetfeletti képességekkel rendelkező ember, aki a faluban lakik, s titokban tartja a tudományát.

Sok olyan nép van a világon, amelynek mítoszaiban, mondáiban, meséiben egyaránt előfordul a sárkány. A sárkány nem kizárólag mitikus állat, valamiféle – több állat testrészeiből összegyúrt – többfejű, lángot lehelő félelmetes szörny. A sárkány – alakját, tulajdonságát tekintve – változatos formában jelentkezik, akár a hiedelemmondákat, akár a népmeséket, az utóbbin belül az egyes mesetípusokat vizsgáljuk. Mivel megjelenési formájában a sárkány „emberi” is lehet, emberi életmódot folytathat, helyesebb, ha a sárkányt is az általánosabb mitikus lény fogalmával jelöljük.

 

A Harry Potter sorozatban Albus Dumbledore-nak van egy csodálatos főnixe, Fawkes, melyet háziállatként tart. A Dumbledore által alapított szervezet, a Főnix Rendje is a madár nevét viseli. A Narnia Krónikái mozifilmben, mely C. S. Lewis, Az oroszlán, a boszorkány és a különös ruhásszekrény könyvén alapul, egy Főnixmadár száll le a csatamezőre, majd borítja lángra a boszorkány serege előtti vonolakat, így fedezve Peter seregének visszavonulását. De mi is az a főnix valójában?

 

 

 

A lidérc (lüdérc, lúdvérc) az ősi magyar mitológia egyik mitikus lénye, mely a néphagyományban szélesen elterjedt. Eredendően gonosz, az Isten (atyácska), mint teremtő erő mellett a romboló erőt képviseli. Atyácska köpéséből jött létre. A babona azt tartja, hogy a lidérc a rossz szellem szolgája, vagy maga a gonosz. Alakja a bolygó tűz, az a kis kékes láng, amely a mocsaras vidéken, a földbe temetett állati testek fölött szokott éjszakánként fellobbanni.

 

 

A legendák szerint két generációjuk élt a földön. Az első küklopszok Gaia és Uranosz gyermekei voltak. Csúf óriások voltak mindannyian homlokuk közepén egyetlen kerek szemmel. Az első generációban három küklopsz élt: Brontész, akinek neve mennydörgőt jelent, Szteropész, aki a villámló nevet kapta és Argész, akinek neve felvillanóként fordítható. A három küklopsz az Olümposzi istenek találékony, és mesterségükhöz kiválóan értő kovácsai voltak.

 

 

A farkasemberek egy ritka örökölhető betegségben szenvednek. Az egész testüket sűrű szőrzet borítja. A középkor óta 50 ilyen esetet jegyeztek fel. A legújabb esetre egy müncheni gyerekorvos bukkant.

 

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2006.10.23.

Tegnapi látogatók: 43

Látogatók az előző hónapban: 1215

Látogatók a jelenlegi hónapban: 935

Feliratkozottak: 1599

Magazin helyezése: 114

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez