A Maszájok
Maszáj törzsek évszázadok óta az afrikai kontinens keleti részén, Kenyában és Tanzániában élnek, félnomád körülmények között. Mára jórészt letelepedtek és felhagytak az oroszlánvadászattal. Helyette marhatartásból, illetve a szafarikra és egzotikumokra éhes turistákból élnek. A törzs férfi tagjai vörös lepelbe burkolódznak ruházat gyanánt, ami nem véletlen: célja, hogy elijessze az errefelé portyázó pöttyös és csíkos hiénákat, leopárdokat, vaddisznókat, fokföldi bölényeket és a szemtelenebb zsiráfokat.E lebernyeg mellett a maszájok talán legelrettentőbb ékessége a gyakran tíz-tizenöt centiméterre is megnyúlt, apró műanyag gyöngyökkel díszített fülcimpájuk, amelyet időnként lógva viselnek, ünnepibb alkalmakkor pedig feltekerik a fülkagylójuk köré.

A falvak férfi tagjai ünnepeken pergő dobok és a nők ütemes tapsa mellett eljárják kedvenc táncukat. Ez elsősorban hatalmas, egyhelyből fölfelé kivitelezett ugrásokból áll, amelyeket egy amerikai kosárlabdacsapat tagjai is megirigyelnének.

Tizenegy-tizenkét éves koruk körül mind a férfiakat, mind a nőket körülmetélik, a férfiakat, hogy jelezzék: készek a szexuális élvezetekre, a nőket pedig épp ellenkező célból, hogy eszükbe se jusson rossz útra tévedni. A felnőtté avatott maszáj számára családja vásárolja az első feleséget -, kilenc-tíz tehénért cserébe. Ha a férfi jobb módú, néhány év múlva beszerezhet magának második feleséget és a következő években még további egyet vagy kettőt. A feleségek a házasság után gyorsan felhúznak maguknak egy házikót a többi nej kunyhója mellé, és igyekeznek meghitten osztozni férjükön.

Képek

A hét képei
Legjobb helyezésünk

A magazin eddigi legjobb helyezése:
2010.október 2.


Köszönöm Nektek

Magazin ajánlóÜzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2009.09.15.

Tegnapi látogatók: 70

Látogatók az előző hónapban: 3350

Látogatók a jelenlegi hónapban: 2371

Feliratkozottak: 318

Magazin helyezése: 99

Szerkesztőség

1

H

újd

Egy csepp figyelmet - Mert a világ érdekes

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez