TECH+MOBIL

Szoftverek, programok, zöld technika, msn, facebook, mobil

Farmerama – így gazdálkodj ügyesen te is!

Már kétmilliónál is több felhasználója van a Farmeramanak. Az online böngészőjáték egy gazdasági szimulátor, amelyen lehet virtuális farmod. A portál rohamosan fejlődik, egyre több a lehetőségük a virtuális földművelőknek, hogy kihozzák a legtöbbet a birtokukból. De lássuk, mit tud ez a játék, ami miatt annyian imádják?!

Új internetes őrületté vált a vidéki élet. Az emberek egyik kedvenc időtöltése lett a Farmerama, ami teljesen ingyenes, s futtatható a böngészőből. Biztosan te is hallottál már ilyeneket jártadban-keltedben: „Le kell szüretelnem a szőlőt, egy perc és itt vagyok!”, esetleg „Mennem kell, mert elrohad a répa!” Korábban csodálkoztunk volna, hogy miért akar valaki az irodában szőlőt szüretelni, manapság azonban szinte természetes, hogy vannak mindenre elszánt farmerek a környezetünkben. Persze sokan kinevetik az újsütetű „parasztokat”, s nem értik, mire jó ez az egész. Vajon mi a siker titka?

Lássuk miből áll a játék! Először is regisztrálsz, s ingyen és bérmentve kapsz egy online birtokot, ahol növényeket termelhetsz, állatokat tenyészthetsz. A szüret után pénzt kapsz a termésért, amit visszaforgathatsz a gazdaságodba, így további dolgokat vásárolhatsz: magokat, gépeket, egyéb kellékeket, amelyek nélkülözhetetlenek a farmer-léthez. A lényeg nagyon egyszerű: az üzlet virágozzon, legyen minél több csengőpengőd. Ehhez viszont az kell, hogy minden nap gondozd a kertedet. Nem érdemes azonban berezelni a kötelezettség miatt, ha egyszer ráérzel a játék szépségére, örömmel fogsz mindig vissza-visszatérni a farmodra.

A játék felülete teljes mértékben magyar nyelvű. Egyszerűen csak regisztrálni kell, s már kezdődhet is a móka. Nincs letöltés vagy telepítés, egyszerűen csak a böngésződet kell használnod. Kapsz egy üres telket, ahol egyelőre még csak szükséges épületek állnak, mint a víztorony, a pajta, stb. A szerkesztőfelület segítségével kijelölheted, hol legyen a szántófölded, a tyúkólad, a nyúltenyészeted, a lovardád esetleg a kacsaúsztatód. Ezután egyszerűen csak elveted a magokat, megöntözöd, trágyázod. Learatod őket, a magokból újabb növényeket ültethetsz, vagy eladod őket csengőpengőért az érkező vevőknek. De tápot is csináltathatsz a termésedből, amivel az állataidat tudod etetni. Eleinte csak pár fajta növényed-állatod lesz, de ahogy beindul a gazdálkodás, annál több állatot tarthatsz, s egyre több fa és zöldség lesz a birtokodban. Az izgalmas rész azonban nem maga a termelés, hiszen ez az egész alapja. A megbízásoktól lesz a játék pörgős. Jön egy kérés, vagy ellátogatsz a gazdakörbe, ahol mindig kapsz feladatokat, esetleg időre kell valamit teljesítened, vagy befut egy nagykereskedő, s rengeteg dolgot kér tőled. Ha teljesíted a feladatokat, csengőpengőt, tapasztalatpontot, illetve dekorációs jutalomtárgyat kaphatsz, s egyre feljebb mászol a ranglétrán.

A Farmerama azonban itt még nem ér véget. Nem csak az udvarodat kell gondoznod, hanem sok érdekes dologgal találkozhatsz, ha elmész a városba. Megvásárolhatod a magokat, palántákat, ólakat, ami szükséges a munkához, de eladhatod a terményeidet is vagy dekorációs tárgyakat szerezhetsz be.

Közösségi életet is élhetsz, de ellátogathatsz az idegenforgalmi irodába is, ahol ajándékot, képeslapot is küldhetsz, de lefotózhatod a farmodat is, s megoszthatod az egész világhálóval, milyen menőn néz ki.

 

Hozzászólások

jurasic  (L/108) 2.

Már én is farmer gazda vagyok--alig egy hét után,már a 11.szintre jutottam jó elfoglaltság. --Nagyon örülök neki.Gratulálok!!!!!!!!!!!!! ::okoska:: ::okoska:: ::okoska:: ::okoska:: vidám vidám vidám

2010. júl. 13. 18:45

Üzenőfal

Facebook

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez