A tulajdonos

A tudás Istennői

Pallasz
AthénéSzaraszvati

A tudás

Lehetséges biztos tudással rendelkezni olyan dolgokról, mint atomok, űrutazás és gének, de nem létezik biztos tudás arról, hogy hogyan kellene élniük az embereknek. Egyszerűen nem áll rendelkezésre, s ezért nincs a birtokunkban.
Daniel Quinn

A magazin őrzője!

DR. MAKIKI

Szerkesztő

A földönkívüliek használják leszállóhelyként?
2012. nov. 26. 12:00 | Írta: FVB | 5 hozzászólás
A monolit a görög monolithos szóból származik, melyben a mono egyedülállót, a lithos pedig követ jelent, így alkalmazzák olyan hegyek megjelölésére is, melyek egyetlen, hatalmas sziklatömbből állnak. A monolitok méreteik és megdöbbentő, olykor félelmetes látványuk miatt nem véletlenül kerültek az összeesküvés-elméletek középpontjába, sokan például úgy tartják, a földönkívüliek leszállóhelyeiként szolgálnak, vagy épp belsejük rejt furcsa titkokat, mely feltételezéseket az elmúlt évtizedek során a popkultúra is erősítette. Nézd meg a Föld leghíresebb, leglátványosabb monolitjait!

Az ausztráliai Uluru a legnagyobb monolit a világon. Az őslakosok szent helynek tekintik, emellett számos legenda kapcsolódik hozzá: egyes összeesküvés-elméletek szerint köze van a földönkívüliekhez is - vannak, akik szerint a hegy belsejében különös lények élnek.
Az amerikai egyesült államokbeli Devils Tower, vagyis az Ördögtorony a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb sziklatömbje. Akkor lett igazán híres, mikor a földönkívüliek leszállóhelyeként jelent meg Spielberg Harmadik típusú találkozások című filmjében.

 
A Mauritánia titkának is gyakran nevezett Ben Amerát még nem fedezték fel maguknak a turisták, pedig egyes források szerint az Uluru után a világ második legnagyobb monolitja.


A Bernal-csúcsnak is nevezett Peña de Bernal Mexikó legnagyobb monolitja. Közel százmillió éves, egykor pedig magassága mai méretének háromszorosa volt.


Az El Capitan az amerikai Yosemite Nemzeti Park egyik legfőbb látványossága. 910 méterrel magasodik az alatta elterülő Yosemite-völgy fölé.


Az Abuja mellett fekvő, nigériai Zuma Rock félelmetes látványt nyújt.
 

 
A Srí Lankán található Sigiriya, vagyis az oroszlánkő 370 méterrel magasodik a dzsungel fölé.

Hozzászólások

Amarisz  (L/57) 5.

Szia! Mindig élvezettel olvasgatom az írásaidat. Ezek a témák engem is nagyon érdekelnek. Örülök, hogy megosztottad. További szép estét. üdv.. Tecacsodálkozik

2012. nov. 27. 19:30

Magazinról

Alapítva: 2009.04.07.

Tegnapi látogatók: 16

Látogatók az előző hónapban: 376

Látogatók a jelenlegi hónapban: 420

Feliratkozottak: 99

Magazin helyezése: 67

Óra

Mi a véleményünk?

Üzenőfal

xxx

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez