SZEX+SZERELEM

Szerelmi tanácsok, ismerkedés, fogamzásgátlás, szex tippek!

A nemi aktus 4 fázisa

Nemcsak a férfiak és a nők agyi beállítódása, hanem a szexuális reakciói is különbözőek. Más és más testi változás zajlik le bennünk a szeretkezés mind a 4 fázisában. Kíváncsi vagy a részletekre is? Olvass tovább!
 

 
A szeretkezés során 4 fázison megy keresztül mindkét fél, azonban más és más fizikai változással készül fel testük a beteljesülésre. Mielőtt belemélyedsz, fontos azt is tudnod, hogy a következő reakciók a szexuális együttlét hosszabb időtartamát feltételezik, s egyaránt felvázolják a fokozatos ingerlés és a kielégülés szintjeit.
 
1.     Izgalmi fázis
A férfiaknál: első jele az erekció. Ekkor a pénisz barlangos testjei megtelnek vérrel. Ez okozza a hímvessző méretének és keménységének növekedését, amíg el nem éri a teljes merevedést. A másik egyértelműen észlelhető változás a herék felemelkedése a herezsák bőrének egyre erősebb feszülése közben. Mivel a herék közelebb kerülnek a hasüreghez, néhány esetben akár 50 %-kal is nagyobbak lehetnek, mint átlagos körülmények között. Emellett számos, kevésbé látványos változás is bekövetkezik: a mellbimbók megkeményednek, a nemi szervek sötétebbé válnak, a testhőmérséklet és a szívritmus növekszik.
A nőknél: különböző fiziológiás változások történnek, melyek elsősorban a nemi szerven, a mellen és a bőrön jelentkeznek. Az izgalomra a nők egy nyúlós, a hüvely síkosításáért felelős folyadék elválasztásával válaszolnak, mely megkönnyíti majd a behatolást. A megnövekedett véráramlás a nemi szervek tájékán a kisajkak elsötétedéséhez és megduzzadásához vezetnek. A nagyajkak viszont ellapulnak, kinyílnak. A hüvely kitágul, hátsó fala keskenyebb lesz, így a vagina behatoláskor kellemes nyomást gyakorol a hímvesszőre. A méh felemelkedik, a hüvely megnyúlik, és kicsit szélesebbé is válik. A csikló megduzzad, előbújik az addig bőrrel fedett csuklya alól, a mellbimbó és a mellek megfeszülnek.
 
2.     Platófázis
A férfiaknál: amikor az izgalom a legmagasabb pontjára ért, a korábbi változások stagnálnak. Ez egy nagyon kellemes szakasza a szeretkezésnek. A férfiak ilyenkor nyomást vagy melegséget éreznek a csípőjük környékén, főleg a húgyhólyag és a prosztata közelében. Az izomtónus növekszik, a szívritmus és a légzésszám felgyorsul, a vérnyomás emelkedik.
A nőknél: az előző fázisban megtapasztalt változások még intenzívebbé válnak. A mellek tovább duzzadnak, a bimbóudvar megnő, a vagina tovább tágul. A legjelentősebb változás az, hogy a csikló felett található csuklyaszerű membrán teljesen visszahúzódik, így készítve elő a nemi szerveket a következő szakaszra.
 
3.     Orgazmus fázisa
A férfiaknál: ez a szakasz nyújtja a legnagyobb gyönyört, mely együtt jár az ejakulációval, és feloldja az előző fázisokban felhalmozódott feszültséget. Sperma lövell ki a húgycsövön keresztül. Az orgazmus előtt többé-kevésbé még vissza lehet tartani az ejakulációt, de annak megkezdődésekor már képtelenség.
A nőknél: szintén feloldódnak az előző állapotban előidézett feszültségek. Ritmikus összehúzódások jönnek létre a vagina külső harmadában, a méh izomzatában és a végbél záró gyűrűjében egyaránt.
 
4.     Oldódási fázis
A férfiaknál: az izmok elernyednek, a pénisz fokozatosan visszatér normál állapotába. A vér kiáramlik a barlangos testekből. Álmos állapot lesz jellemző.
A nőknél: a mell visszanyeri eredeti méretét és színét, az izmok elernyednek. A nemi szervek is visszatérnek nyugalmi állapotukba. A csikló egy darabig még fokozottan érzékeny marad, ezért további ingerlést fájdalomérzet kísérhet.
 
A nők képesek sorozatos orgazmus átélésére, azonban a férfiaknak szükségük pihenésre egy újabb aktus előtt. Az egyidejű orgazmusra való törekvés gyakori a szerelmespárok körében, azonban nem célszerű kötelező jelleggel hajszolni, ez káros lehet a természetes módon megélt élményekre. Ami igazán fontos, hogy mindkét fél maximálisan átélhesse a szeretkezés örömét, és megadhassa ugyanezt a partnerének is.

Hozzászólások

Lia989  (L/27) 21.

meginterjúvolhatod őt is...lehet nem pont fél perc volt,elhiheted,h nem stopperoltam közben...de persze nem kell elhinni semmit,hisz nem ismersz,így a szavahihetőségemben sem lehetsz biztos...én tudom,h hogy történt,ez a lényeg...

2011. aug. 18. 16:28

Eredeti üzenet:

SzekTa:

fél perccel orgazmus után épphogy abbamarad az ejakuláció. Képtelenség, hogy utána egyből elmenjen megint...

2011. aug. 16. 02:25
SzekTa  (F/26) 20.

fél perccel orgazmus után épphogy abbamarad az ejakuláció. Képtelenség, hogy utána egyből elmenjen megint...

2011. aug. 16. 02:25

Eredeti üzenet:

Lia989:

Ő is meglepődöttvidám

2011. aug. 15. 20:02
SzekTa  (F/26) 17.

az érdekes... xD

2011. aug. 15. 19:32

Eredeti üzenet:

Lia989:

Hozzáteszem hülyeség,h a férfiak nem képesek csak egy orgazmusra pihenés nélkül..páromnak volt már egymásután 2 kb. félperces eltéréssel is...

2011. aug. 15. 19:29
Lia989  (L/27) 16.

Hozzáteszem hülyeség,h a férfiak nem képesek csak egy orgazmusra pihenés nélkül..páromnak volt már egymásután 2 kb. félperces eltéréssel is...

2011. aug. 15. 19:29
Lord255  (F/30) 15.

neked írták.

2011. aug. 15. 03:37

Eredeti üzenet:

magenta.:

"Más és más testi változás zajlik le bennünk a szeretkezés mind a 4 fázisában"

Mivel TESTI... elég feltűnő... ezt kinek írták amúgy? 12 éveseknek?

Kikészültem :D

2011. aug. 14. 22:26
magenta.  (L/24) 12.

"Más és más testi változás zajlik le bennünk a szeretkezés mind a 4 fázisában"

Mivel TESTI... elég feltűnő... ezt kinek írták amúgy? 12 éveseknek?

Kikészültem :D

2011. aug. 14. 22:26

Eredeti üzenet:

magenta.:

Nahát... Ha nem mondja nem is tudtam volna, hogy az izgalmi állapotot orgazmus követi, majd jön a pihi... Hm... Én pedig kipróbálnám visszafelé is :DDDDDDDD

2011. aug. 14. 22:24

Üzenőfal

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez