SZEX+SZERELEM

Szerelmi tanácsok, ismerkedés, fogamzásgátlás, szex tippek!

  A méh betegségei
a méh betegségei, méh, nőgyógyászat, méhnyakrák, méhtestrák, mióma, polipus, nőgyógyászati vizsgálat
***Fotó: profimedia ***

A méhed a női belső szerveid központi része.
Ide vezet a hüvelyed, innen indulnak ki petevezetőid, és a nőiségednek leglátványosabb hatása is itt jelentkezik négyhetente. Ráadásul ez a hely az élet bölcsője: itt növekszik kilenc hónapig a születendő kisbabád. Ha nem érzed magad harmonikus, magabiztos, egészséges nőnek, bizony előfordulhat, hogy méheddel kisebb-nagyobb gondjaid adódnak.
Vizsgálat

Az orvosok szerint...
Biztosan veled is előfordult már, hogy halogattad az aktuális orvosi vizsgálatot. Ne tedd, mert baj lehet belőle! Amikor a nőgyógyászati rák-szűrővizsgálat után megkapod a leletedet, különböző "P"-betűbel jelzett eredményeket olvashatsz a kartonodon. A betű után egy számot is látsz. Ha P1 vagy P2 áll a papíon, nincs semmi gond. A P3 azonban már gyanús lelet, a P4 és P5 pedig egyértelműen kóros, méhnyakrákra utalhat. Nőgyógyászod a rákszúrés során a méhszájadat nagyítóval is megnézi, és akár már így is észlelhet gyanús hámelváltozást. Ismételten problémás vagy kóros ereményt követően orvosod a méhszájból kúp alakú kimetszést ejt, majd a szövettani vizsgálat után beszámol a folyamat súlyosságáról, kiterjedéséről. A méhnyakrákszűrés csak egy része a nőgyógyászati szűrővizsgálatnak. Orvosod megtekinti a szeméremtestedet (nincsenek-e rajta kiütések, hólyagok, fekélyek), áttapintja a méhedet, a kismedencédet, és megvizsgálja a melledet is.

A természetgyógyászok szerint...
Ők csak a zárójelentések áttanulmányozása után látnak neki egészséged rendbetételének. A természetgyógyász-kineziológus szeirnt nincsenek problémák, csupán megoldandó feladatok. Sok beszélgetéssel, számmisztikával, csakráid harmonizálásával, rajzelemzéssel, családi terápiával és más módszerekkel segíthet rajtad, attól függően, hogy személyiségedhez, gondjaid megoldásához mi a leginkább célravezető módszer.


Méhtestrák

Az orvosok szerint...
A méhtest rákos daganata az idősebb korosztály betegsége. Általában első tönete az egyszer már elmaradt havivérzés ismételt jelentkezése. Ennek a viszonylag korán megmutatkozó tünetnek köszönhetően a betegség általában gyógyítható.

A természetgyógyászok szerint...
Méhed és szerelmi életed szoros kapcsolatban áll egymással. Ha kiteljesedett, boldog párkapcsolatban élsz, sokat tettél a megelőzésért. Míg a kiüresedett szex megbetegítheti a testedet, lelkedet. A prevenció érdekében élj békében önmagaddal, szeresd a testedet, narancsbőrrel együtt! Ha megbetegedtél, ne fojtsd magadba a könnyeidet, mert a sírás gyógyító erővel bír. Más elfojtás is melegágya lehet a rákos megbetegedéseknek. Ha valakit szexuális zaklatás ért, és mélyen eltemeti magában az érzéseit, bizony könnyebben megtámadhatja a méhét egy daganat.

Polipus

Az orvosok szerint...
Az egyik legnyilvánvalóbb bizonyíték arra, hogy egészséges nő vagy, a havonta jelentkező vérzésed. Ha valamilyen rendellenességet észlelsz ennek mennyiségében vagy rendszerességében, fordulj orvoshoz! Megeshet, hogy méhnyálkahártyádon jóindulatú polipus keletkezett. Ez a méh felszínét fedő nyálkahártya túlburjánzása, amely lehet csupán borsónyi vagy akár szilványi méretű. Mivel ez a kis terület megzavarja a nyálkahártya felépülését és lelökődését, el kell távolítani. Orvosod egészségügyi kaparással vagy méhtükrözéssel segít visszaállítani az egészséges állapotot.

A természetgyógyászok szerint...
Higgy magadban! Győzd le a gátlásaidat, szerezz önbizalmat. Ennek hiányában bizony előfordulhat, hogy méhedet megtámadja egy elég gyakori betegség: a polipus. Ezek a feltétlenül jóindulatú daganatok lelked szintén jóindulatú hibáiból kapnak erőt növekedésükhöz. Jó szándékú butaságodból, gátlásaidból táplálkoznak. A betegség akkor jelentkezik, ha elveszíted a folyamatos megújulásra való képességedet, és gyakran kishitűségedből fakadnak. Ezért nagyon fontos, hogy gyűjts sikerélményeket!


Méhnyakrák

Az orvosok szerint...
A HPV vírus nemi úton terjed, és szinte kivétel nélkül ez a fránya vírus az okozója a méhnyakráknak. A nemi életet élő nők közel fele átesik ilyen fertőzésen, de legtöbbször a szervezet immunrendszere képes leküzdeni a bajt. Probléma abból adódhat, ha a vírus olyan törzse élősködik tartósan itt, amely a szövetek rákos elfajulása szempontjából veszélyes, és a szervezet nem tud tőle szabadulni. A betegség kimenetele a szervezet ellenálló képességétől és a vírustörzstől függ. Ha évente jársz orvoshoz, nincs mitől tartanod, hiszen a nyálkahártya rákos átalakulása csaknem mindig többéves folyamat. Óvszerrel azonban mindezt megelőzheted!

A természetgyógyászok szerint...
Immunrendszered küzd a vírusok ellen, így a méhnyakrákot okozó HPV vírus ellen is. Tudatos táplálkozással és mantrákkal azonban te is segíthetsz magadon. Bizonyos ételeket - sülteket, tejtermékeket - kerülnöd kell. Inkább fogyassz növényi fehérjéket, szójatejet, igyál sok friss gyümölcslevet! A daganatot táplálja a harag, az aggódás, a neheztelés, a megbocsátás hiánya és a depresszió. Magabiztos optimizmussal viszont újra egészségessé változtathatod a méhedet. Ha már beleestél ebbe a csúnya betegségbe, kelj minden reggel a következő mondattal: "A mai napon megerősítem, hogy többé nem fogom táplálni a testemben növekvő daganatot!" A kimondott szónak hihetetlen ereje van, győződj meg róla te is!


Mióma

Az orvosok szerint...
A megszokottnál több napig tart a vérzésed? Nem kell rögtön valami nagy bajra gondolni, de előfordulhat, hogy miómád van. Ez egy jóindulatú méhizomdaganat. Elég gyakori betegség, hiszen minden ötödik nőnél előfordul. Elhelyezkedését, méretét és állagát tekintve igen változatos lehet. Azok a miómák, amelyek a méh ürege felé nőnek, legtöbbször elhúzódó, bő menstruációt okoznak. A méhfalból kifelé növekedő göbök akkor idéznek elő korán panaszt, ha nyomják a húgyhólyagot vagy a végbelet. A betegség eredete pontosan nem ismert, de örökletes tényezők és némi ösztrogéntúlsúly is szerepet játszik kialakulásában. Ha azonban semmiféle panaszt nem okoz, nem kell feltétlenül megoperálni. A rendszeres orvosi kezelés viszont elkerülhetetlen.

A természetgyógyászok szerint...
Talán veled is megesett már, hogy nem érezted jól magadat a bőrödben, nem voltál elégedett melleddel, testeddel. Egy másik esettípus: sok nő nagyon vágyik kisbabára, de nem esik teherbe. A mióma kialakulásának hátterében gyakran ez a nem beteljesült vágy áll. Érdekes, hogy a miómák igen gyakran felszívódnak. Korábban lehetett hallani olyan nőkről, akiket műtétnek vetettek alá, hogy eltávolítsák miómájukat, pedig a betegség magától eltűnt volna. Kineziológiai kezeléssel feloldhatók a nőiségünkkel kapcsolatos kétségeink, és bizonyos betegségek is megszüntethetők. A természetgyógyászati kezelés előtt azonban minden esetben kérd ki orvosod véleményét is!

Hozzászólások

<< <
  1. 1
  2. 2
>>
gigicske  (L/31) 16.

olyan nagy ez a világháló. Miért nem lehet gépelés előtt tájékozódni, féligazságok helyett? Tán nehezen hozzáférhető egy-egy keresőoldal?
A P(apanikolaou) már egy elavult rendszer, amit a régiek miatt tartanak fönt és az óvszer nem igazán véd a HPV ellen. ez nem az a vírus. Eddig jutottam, hogy ne is bosszantsam magam.

És nem igazán sikerült rájönnöm (a "cikk" szerint), hogy a természetgyógyász mit tud tenni a: Segyts magadon Isten is megsegít-en kívül.

2010. jan. 18. 08:17
Tinfield  (F/21) 15.

Pedig a harcosok klubja egy jó film.

2010. jan. 17. 22:10

Eredeti üzenet:

ILL_noiZe:

pár agymosott agyatlan buta ember tényleg csak azért irkál kommenteket, hogy írjon valamit? uramatyám! legyen közöd ahhoz, amiről véleményt alkotsz! elég, ha csak egy pici is akad..

2010. jan. 16. 18:13
ILL_noiZe  (F/31) 13.

pár agymosott agyatlan buta ember tényleg csak azért irkál kommenteket, hogy írjon valamit? uramatyám! legyen közöd ahhoz, amiről véleményt alkotsz! elég, ha csak egy pici is akad..

2010. jan. 16. 18:13
Georginaa  (L/23) 12.

ha nem is ijesztgetés akkor is jól teszik, anyám méhnyakrákos higgyétek el nem kellemes (: ;)

2010. jan. 16. 14:26

Eredeti üzenet:

..runaway..:

nem beijesztés, de már csak így lehet rávenni az embereket hogy csináljanak is valamit. mondjuk még így sem.

2010. jan. 15. 14:59
Roy  (F/26) 11.

ez most azt hiszem rám nem tartozik, de érdekes...
és persze a férfi kötelességei közi is tartozik a párja egészségének megörzése, ergo elküldeni/elkisérni a vizsgálatokra...
ez az én véleményem, ne szedjétek a fejemet.. vidám angyal

2010. jan. 16. 11:42
Snifflees  (L/24) 10.

sztem nagyon felelőtlen ilyen természet gyógyász mizériákra bízni az életünk. nem azt mondom hogy nincsenek olyan dolgok amikre esetleg nem lehetnek jó hatással, d eazért egy rákos daganatot nem lehet ennyivel lerendezni. ennyi erővel lehetne sámánokhoz is járnunk vagy mittudom én. halott mindegy én jobban hiszek az "igazi" orvostudományban angyal

2010. jan. 15. 21:44
bybyka  (L/26) 9.

ó te szegény.de ha ennyire hiányzik az életedből akkor majd írok nekik hogy ne hanyagolják el a fiúkat se.ne aggódj,bízd ide

2010. jan. 15. 20:57

Eredeti üzenet:

Swyns:

de rólunk fiúkról, és a mi problémáinkról sosem írnak..:S szomorú kirekesztettnek érzem magam... nincs értelme így élniszomorú

2010. jan. 15. 20:44
Swyns  (F/26) 8.

de rólunk fiúkról, és a mi problémáinkról sosem írnak..:S szomorú kirekesztettnek érzem magam... nincs értelme így élniszomorú

2010. jan. 15. 20:44

Eredeti üzenet:

bybyka:

nem is te vagy a célközönség most szerintem vidám

2010. jan. 15. 17:45
Már nem tag   7.

jobb félni, mint megijedni... amúgy meg évente egyszer ajánlott nőgyógyászhoz elmenni

2010. jan. 15. 18:47

Eredeti üzenet:

Wica93:

Jól beijesztitek szegény lányokat...-.-" pfúj

2010. jan. 15. 14:48
<< <
  1. 1
  2. 2
>>

Üzenőfal

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez