SZILVALEKVÁROS SÜTEMÉNY

HOZZÁVALÓK:

3 tojás, 15 dkg cukor, 8 dkg zsír, 20 dkg liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 5 ek. kemény házi szílvalekvár, 9 ek. víz, 1 cs. vaníliáscukor, 1 kk. fahéj, 1/2 citrom reszelt héja.

Először a kemény lekvárt dolgozzuk el a nem túl hideg vízzel, majd a tojásokat, és sorban a többit adjuk hozzá, legvégül kerüljön bele a liszt.

Kizsírozott, lisztezett tepsiben, közepes tűznél süssük. A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy mandulával. Én ha kisült még forrón megkenem lekvárral, majd csokimázzal bevonom.

Nagyon finom, egyszerű sütemény. Igazi, kemény üstben főzött szilvalekvár kell hozzá, ha csak hígabb lekvárunk van, akkor a víz mennyiségét  kicsit csökkentsük.

Kisseb tepsiben sütöm, a gáztepsibe dupla adag kell.

Hozzászólások

Magazinról

Alapítva: 2006.07.19.

Tegnapi látogatók: 73

Látogatók az előző hónapban: 1423

Látogatók a jelenlegi hónapban: 1149

Feliratkozottak: 132

Magazin helyezése: 135

Szerkesztőség

Üzenőfal

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez a doboz üres

Tartalom

Tartalom

Szólj hozzá

Ez a doboz üres

Ötlet doboz

Ötlet doboz

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez