Szalakálés lapok

Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 cs. szalakálé, 2 tojás, 25 dkg zsír, 25 dkg porcukor, 2,5 dl tejföl.

Krém: 1 liter tej, 35 dkg cukor, 1 csupor liszt, 2 dkg kakaó, 25 dkg vaj.

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 8 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejet, a lisztet, fele cukrot sűrű péppé főzzük, majd belekeverjük a kakaót. A vajat kikeverjük a cukorral, majd összekeverjük a kihűtött péppel. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4-4 lapot, majd másnapig pihentetjük, hogy megpuhuljon. A tetejére tehetünk csokimázat, vagy porcukorral megszórjuk.

Magazinról

Alapítva: 2006.07.19.

Tegnapi látogatók: 29

Látogatók az előző hónapban: 1551

Látogatók a jelenlegi hónapban: 1225

Feliratkozottak: 133

Magazin helyezése: 187

Szerkesztőség

Üzenőfal

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ez a doboz üres

Tartalom

Tartalom

Szólj hozzá

Ez a doboz üres

Ötlet doboz

Ötlet doboz

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez