Férfi testbeszéd a szexben

Gondoltad volna, hogy egyes mozdulataid a legtitkosabb félelmeidet és vágyaidat is elárulhatják? Most összegyűjtöttük azokat a gesztusokat és viselkedési formákat, melyekből kiderülhet, mit éreznek a férfiak szeretkezés közben.

A neves antropológus, Desmond Morris szerint az ember a „legszexközpontúbb” lény, hiszen mi az állatoknál jóval gyakrabban és hosszabb ideig vagyunk képesek a párosodásra.

A szex közben sokszor olyan rejtett, ösztönös megnyilvánulásaink érhetők tetten, melyek szavak nélkül is elárulják, mit érzünk vagy gondolunk az ágyban. Hogy jobban megérthesd partneredet és saját magadat, összegyűjtöttük a férfiak és nők szexuális viselkedését leginkább jellemző magatartásformákat. 

Árulkodó jelek a férfiaknál

1. Félszeg érintések

Az első együttlétek alkalmával legtöbbször még manapság is a férfiak kezdeményeznek – ugyanakkor sokuk számára nehézséget okoz az első lépések megtétele. Amikor partnered megérint, majd hirtelen visszahúzódik, akkor a vágy és a szorongás küzd benne. Ha készen állsz a szexre, bíztasd és bátorítsd – néhány alkalom után biztosan sokkal merészebbé válik majd!


2. Simogatás helyett csak „fogdosás”
Azt a férfit, aki az előjáték során csak a melledre és a csiklódra koncentrál, feltehetően a szexben és az életben is csak a teljesítmény érdekli.
Még ha kedveled is a gyors és heves együttléteket, gondolkozz el azon, hosszútávon megadhatja-e vajon egy ilyen „macsó” neked mindazt, amire vágysz”?

3. A partnerhez érő férfiasság
Tartós kapcsolatokban a férfiak gyakori gesztusa, hogy merev péniszüket partnerük csípőjéhez szorítják – a legegyszerűbb kifejezésmódja annak, hogy szexre vágynak. Ha a kapcsolatotok elég intim, és nem korlátozódik csupán ilyen „állatias” jelzésekre, akkor viselkedése számodra is nagyon izgató lehet.  

4. Ha a merevedés elmarad
Hiába tombol a vágy mindkettőtökben, előfordulhat, hogy a partnerednek elmarad az erekciója. Fiatal férfiaknák az ok inkább pszichés eredetű lehet – elképzelhető, hogy kedvesed egy korábbi sikertelensége miatt szorong. Mindenképpen beszéljetek erről a problémáról – segíts a partnerednek megszabadulni a gátlásaitól, és ha szükséges, forduljatok szakemberhez!

5. Elalvás szex után
A szex utáni alvás a mindenkinek jólesik – a férfiaknak azonban mintha még nagyobb igényük lenne rá. Az aktus során kifejtett fizikai erőfeszítés és a férfiak szervezetében felszabaduló hormonok (pl. az endorfin és a prolaktin) egyaránt fáradtságérzetet váltanak ki.
Ezzel szemben a nők azonban ilyenkor igénylik az utójátékot és a beszélgetést. Fontos, hogy tudjátok, mit szeret csinálni a másik szex után, ezért próbáljatok meg olyan rituálékat kialakítani, amelyek mindkettőtöknek segítenek a levezetésben!

 

Forrás:www.wellnesscafe.hu

Szerkesztőség

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2006.03.09.

Tegnapi látogatók: 13

Látogatók az előző hónapban: 368

Látogatók a jelenlegi hónapban: 307

Feliratkozottak: 99

Magazin helyezése: 417

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez