Borzongás!

Bloody Mary legendája
A mostani alanyunk Bloody Mary, ez a világ talán egyik legsötétebb legendája ,amit szerintem érdemes kicsit boncolgatni!
A Bloody Mary egy városi legenda ami röviden a következő:
,

Ha valaki odaáll a tükör elé és háromszor kimondja, hogy Bloody Mary (fonetikusan: blodi méri) akkor, Bloody Mary eljön érte és kikaparja a szemeit avagy meghal, a legendának sokféle változata terjedt el az évek során, úgy 50 darab biztos van, ugye szájról-szájra terjedt és úgy változott körülbelül , mint a magyar népmesék.
Hogy ki is volt Bloody Mary nehéz megmondani...egyesek azt mondják, hogy Szűz Mária... más találgatások szerint, ő maga a sátán lánya, felesége...testvére.. sok verzió van.


A legendát emellett sok néven emlegetik, főleg a fentebb írt szájról szájra terjedés által, legismertebbek: Bloody Bones, Hell Mary, Mary Worthington, és Mary Jane.

Megidézéséhez: két dologra van szükség, egy tükörre sötét szobával és előtte ismételgetni egy szöveget sokszor, a legelterjedtebb és legismertebbek:
“Bloody Mary,” “Kathy gyere elő,” “Bloody Mirror,” és “Bloody Mary nálam van a csecsemőd.”

Magyar fordítása: Véres Mária, de nem összekeverendő: VIII. Henrik lányával aki véres kezű volt ugyan (kegyetlen módszerekkel akarta visszaállítani a katolicizmust Angliában) de semmi köze a Bloody Mary legendához!


Az italról mellesleg
: Sokan hiszik, hogy a Bloody Mary, a fiatalon kivégzett skót királynő, Stuart Mária után kapta a nevét. Nos, ez nem igaz. Az “italok királynőjét” I. Mária, angol uralkodó után nevezték el, Bloody Mary ugyanis az ő gúnyneve volt.

Mindenhol a Földön előszeretettel játsszák a gyerekek, ilyen ottalvós bulikon, egymás bátorságát teszik vele próbára, természetesen. Ez a "Bloody Mirror" játék.
A legenda szerint Bloody Mary a körmeivel megtámadja azokat akik megidézik, vagy addig kísérti az áldozatot, ameddig az fel nem adja és öngyilkos lesz, de valamikor csak megjelenik a tükörben majd eltűnik, Bloody Mary emellett képes örökre a tükörbe zárni.

Egyesek szerint az ártatlanokat nem támadja meg.

Ha elég bátor vagy próbáld ki te is !:)))

Hozzászólások

Hdzstrs  (F/14) 38.

Szerintem sem sok értelem rejlik ebben.De azért én sem próbálnám ki,legalábbis egyedül.És egyébként (legalábbis én ezt ismerem) úgy kell megidézni,hogy gyújtasz X gyertyát,egy rózsát fogsz a kezedben és a tükör előtt 00:00 - kor a tükör előtt kimondod 3-szor azt, hogy Bloody Mary (bládi méri).Ja és gondoljatok bele, hogy mien lenne sminktükörből megidézni xD.Onnan egy ideig nem fér ki! :D

2015. ápr. 06. 22:25
Armin024  (F/18) 36.

Nekem mejelent csak volt nálam zseblámpa és csak azt hallottam hogy: You Dead!!!
kicsúfolkicsúfolkicsúfolkicsúfolkicsúfol

2015. márc. 12. 18:53

Eredeti üzenet:

nonooooo:

ÉJFÉLKOR?KÉT SZÁL PIROS GYERGYA ELÖTT?
nembeszél

2011. júl. 26. 08:16
Armin024  (F/18) 35.

Nálam pedig megjelent csak hallottam hogy lámpával el lehet ijeszteni és csak ennyit hallottam: You Dead!

kicsúfol

2015. márc. 12. 18:50

Eredeti üzenet:

joco991208:

szerintem se!!! vidám

2012. okt. 15. 16:04
joco991208  (F/19) 32.

jajj nemáár méghogy létezikk!!! :D

2012. okt. 15. 16:05

Eredeti üzenet:

dzsgina:

hát azér ki tudja
lehet létezik nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél nembeszél

2010. jún. 14. 12:11
joco991208  (F/19) 31.

szerintem se!!! vidám

2012. okt. 15. 16:04

Eredeti üzenet:

Wicca24:

Én még régen kipróbáltam, de semmi sem történt, szóval nem hiszek benne. És ahogy olvastam másnak sem. Szerintem még soha senkinek nem jelent meg. angyal

2011. júl. 25. 14:17

Az ördögök is hallgatnak zenét

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2009.01.15.

Tegnapi látogatók: 14

Látogatók az előző hónapban: 786

Látogatók a jelenlegi hónapban: 562

Feliratkozottak: 255

Magazin helyezése: 351

Szerkesztőség

Design

Design 2


Érdemes megnézni:)!
Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez