Borzongás!

Miért 666 a Sátán száma?

"Miért gondoljuk, hogy ez a Gonosz jele? Igaz-e, hogy néhány országban be is tiltották a 666-os rendszámokat, mert a káresemények során erre hivatkoztak az autóvezetők?"
Az Újszövetség utolsó része, a Jelenések könyve írja le az utolsó időket, az Armageddont (jelentése döntő csata), melyben a jó és a gonosz összecsap egymással, és Isten kerül ki győztesen a harcból. A Gonoszt „fenevadként”, vadállatként” említi, ő a Sátán, az Antikrisztus.

Íme egy részlet a Jelenések könyvéből:

Jel 13.15
Hatalmat kapott, hogy lelket leheljen a vadállat szobrába, hogy megszólaljon a vadállat szobra, meg hogy megölje azokat, akik nem borulnak le a vadállat szobra előtt.
Jel 13.16
Elrendelte, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát,
Jel 13.17
és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát.
Jel 13.18
Ez a bölcsesség! Akinek van esze, számítsa ki a vadállat számát, hisz emberi szám: hatszázhatvanhat.

A nagy összecsapás előtt tehát a Gonosz követőit a homlokukon és jobb kezükön viselt jel alapján lehet majd felismerni. A homlok és a jobb kéz természetesen szimbolikus jelentőséggel bírnak, a gondolatokat és a cselekedeteket jelképezik.

A számmisztika sokkal bonyolultabb annál, semmint ilyen terjedelemben foglalkozni lehetne vele. Röviden: a 7 isteni szám, hiszen az Úr hét nap alatt teremtette a világot. A 777 abszolút tökéletes, a szentháromságot jelképezi.

Ezzel szemben a 6 az ember száma, Isten a hatodik napon teremtette az embert. A 666 is hármasságot fejez ki, ez azonban a tökéletlen, emberi eredetű hármasság, amely soha nem érhet fel a 777 kiválóságához. A gonosz tehát Istentől független, emberi eredetű dolog.

Való igaz, hogy például az Egyesült Királyságban már nem bocsátanak ki hivatalosan olyan rendszámtáblákat, melyeken 666 szerepel, azonban egyéni kérés alapján ott is hozzá lehet jutni ilyenhez. Az Egyesült Államokban is inkább kerülik e szám rendszámokban való alkalmazását (bár 666-os út van), a 911-el együtt. Nálunk ilyen korlátozás nincs érvényben, még buszok is közlekednek 666-os rendszámmal.


Armageddon, Megiddo és Ali baba
Az Armageddon szó mögött sokan az ókori Egyiptom és a környező népek egyik legvéresebb csatáját, a megiddói ütközetet sejtik. A Közel-Keleten, Egyiptomtól északkeletre lévő Megiddó neve aztán a Bibliába is bekerült, nem véletlen tehát, hogy döntő csatát jelent az Armageddon itt is. A megiddói csata és az egyiptomi hadjárat számos közel-keleti nép legendáiba, meséibe, hagyományaiba beépült. Így például az Ali baba és a negyven rabló története arra az egyiptomi újbirodalmi elbeszélésre vezethető vissza, amely Dzsehuti tábornokról szól. Ez a tábornok a megiddói hadjárat idején Joppe városát ostromolta, s megadást színlelt, majd sátrába hívta a város fejedelmét. Ezután ajándékok szállítása ürügyén becsempészte katonáit a városba.


Hozzászólások

pjtrov  (F/33) 3.

Az armageddon jelentése nem döntő csata, hanem megiddói csata, és csak mélyebb értelmében lehet döntő, valamint valószínű, hogy már megtörtént...keress rá Megiddó hegyére a gúglimapon, látsz ott egy mezőt, ahol vagy már kifolyt sok-sok ezer ember vére vagy csak majd fog, de egyelőre több a kérdés, mint a válasz...

2014. júl. 26. 22:39
nemethzsolt  (F/29) 2.

héjj egy haveromnak 666 ismije volt és hirtelen elszált a net de még a gép is.
egyik fórumomon pont akkor mikor 666 kommi volt hát nem betiltották valami ismeretlen okból.

higgy a legendában 666 a sátánszáma anonimus ördög ördög ördög ördög ördög ördög ördög ördög

2010. aug. 12. 01:58
Már nem tag   1.

Jaj , a 666 csak egy kitalálmány a sátán számára. Ha megfordítjuk , akkor 999 jön ki , ami az angyalok száma. Valami okos kitalálta , hogy akkor fordítsuk meg , és akkor a 666 lesz a Sátán száma , az anti-krisztusé. nembeszél

2009. jún. 23. 22:10

Az ördögök is hallgatnak zenét

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2009.01.15.

Tegnapi látogatók: 16

Látogatók az előző hónapban: 615

Látogatók a jelenlegi hónapban: 643

Feliratkozottak: 255

Magazin helyezése: 314

Szerkesztőség

Design

Design 2


Érdemes megnézni:)!
Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez