A magyar vitorlázó nehéz helyzetbe került.
Elnavigálta magát a nehéz helyzetbe került Fa Nándor és a Conrad Colmannel szembeni előnye is csökkenőben van.

Enda Coineen eddig a 15. helyen vitorlázott,de kiállni kényszerült a földkerülő vitorlásversenyből,mert eltört az árboca. Nem volt szerencséje az ír versenyzőnek,mert alighogy befejezte a Stewart szigetnél horgonyozva a szerelést ,és elindult a mezőny után megint kihagyott az automatakormánya. Ennek az lett a következménye,hogy mindként irányban spontán megperdült a sorban bekövetkezett átcsapásokat már az árboca nem bírta,és ledőlt. Szerencséje viszont,hogy van elég üzemanyaga nem kell pótárboc építésével bajlódnia jelenleg Új-Zéland felé motorozik


A magyar színekben vitorlázó Fa Nándornak http://spiritofhungary.hu/fa-nandor/ a Vendée Globe földkerülő versenyen alig van szele és egy alacsony nyomású zónával kelet felé halad. A jelek szerint egy darabig ez a helyzet nem is változik majd. Nem így van ez a mögötte haladó Conrad Colmanal,aki a magyar mögött vígan repeszt és ennek köszönhetően a 8. helyen vitorlázó magyarral szemben folyamatosan csökkenti is a hátrányát. Az alig pár napja még 600 mérföldes hátrányát már 200-ra csökkentette le.
Fa Nándort nem csak a szélcsend hátráltatja,mert el is navigálta magát és így néhány percre még be is lépet a tiltott déli övezetbe . Ez a terület egy olyan GPS-koordinátákkal kijelölt része az óceánnak,ahova a versenyzők nem léphetnek be, ugyanis a jéghegyek miatt komoly veszélynek vannak kitéve könnyen jégtörmelékhez ütközhetnek. Ezzel a manőverével óriási bírságra számíthat Fa Nándor ,arról nem is beszélve,hogy időt is vesztett.


Armel La Cléac’h és Alex Thomson szembe széllel karcolnak a mezőny élén. Ez a helyzet mivel Thomson csak az egyik cakkont tudja használni a foilját egyértelműen a franciának kedvez,mert így Thomson lassabb. A mögöttük haladó Jérémie Beyou jól lavírozik a szélcsendes területeken,így kétszer olyan gyors mint jelenleg az élen haladók. Jean-Pierre Dick a negyedik helyen haladva 35-40 csomós szélbe megy bele rövid időre,de úgy néz ki,hogy nem is igazán akar kitérni ez elől.


 
MonAmour

 

 
 

 
*


RÁKATTINTOK
A KÉPEKRE
 

 


 
     

*

NAPI AJÁNLATOM

Egy palota titkai.Dianától Katalinig,a Kensington-palota .Kensington-palota, ahol Harry, Vilmos, Katalin és a királyi család 


Börtön vár arra a lányra,aki az Instagramon aranyéletet élt. A lányt a saját profilja buktatta le. Már már korunk betegségének A felfújható hátizsákjának köszönheti az életét egy a lavinában sodródó deszkás.Szinte vírusként terjed az a fejkamerával..Egy diák Rippl-Rónaira írt egy menő programot.Pintér Tamást az osztályfőnöke hívta meg a Festők Múzsák Szerelmek kiállításra,ahol..
 


Nicole Kidman a Golden Globe-díj átadóján részegre itta magát.A 49 éves részegen parádézó díva, akit az Oroszlán ....
 


Letartóztatták a férfit, aki átírta a hollywoodi feliratot "Hollyweed"-re A helyi rendőrség közlése szerint hétfőn
 


Mi történt a Tóth testvérek között? Gabi miatt már a január 31 hirdetett koncertet is lemondták. Tóth Vera a közösségi 
 


Egyre aggasztóbbak a hírek az  ötszörös Grammy-díjas amerikai énekesnőről. Mariah Carey már a karácsonykor 
A magyar vitorlázó nehéz helyzetbe került. Elnavigálta magát a nehéz helyzetbe került Fa Nándor és a 
 Hosszú Katinka miatt 200 gyerek szívta meg.Nem mindenki gondolja azt,hogy Hosszú Katinkát 
Reggel vette észre,hogy befalazták a bejárati ajtaját.Egy német férfi békésen aludt,ám amikor reggel felébredt
 


 
Balhé miatt félbe kellett szakítani a Neoton koncertet. A rajongók és a zenekar is értetlenül állnak történtek előtt. 

 
 

           IRATKOZZ FEL
           A MAGAZINRA   

     IRATKOZZ FEL A MAGAZINRA ÉS
         ÉRTESÜLJ AZ ÚJ HÍREKRŐL


Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez