Angyalok
 és Ördögök
Isten küldöttei. A jó angyalok Isten akaratát adják hírül az embereknek és segítenek rajtuk. A Biblia szerint Isten teremtményei az angyalok, tiszteletüket nem szabad eltúlozni. Az angyalok erejükre és hatalmukra nézve magasabbrendűek az embernél.


Maga a Sátán is angyal volt, de fellázadt Isten ellen, emiatt egy mennyei háború veszteseként letaszíttatott a mennyből.
Az angyalok a zoroasztriánus (perzsa), zsidó, keresztény és iszlám hitvilágban szerepelnek, de vannak előzményeik a pogány hitekben is.

Az angyali világot, a mennyországot, először a perzsák kezdték hierarchikusnak tekinteni.Az angyalok héber és arám megnevezése maleach, amely hírnököt, hírvivőt, követet, küldöttet jelent magyarul. Ez a szó összesen 213 alkalommal fordul elő az Ószövetségben (Angyalok jelennek meg Ábrahám előtt, hogy fia születését megjövendöljék, akárcsak Lótnál, hogy kimentsék Szodomából, Az Újszövetség szerint Jézus születésekor angyalok jelennek meg a pásztoroknak). Ugyanez görögül αγγελος, angelosz (hírnök), latinul angelus.Az angyalokkal foglalkozó keresztény teológiai diszciplína, az angelológia szerint az angyaloknak nincs nemük, a zsidó hagyomány viszont hímneműeknek tartja őket.

A Biblia szerint az angyalok teremtett, de a jövőt tekintve örökké létező, megsemmisíthetetlen, természetfölötti, szellemi lények, akik Istenhez és az emberekhez hasonlóan személyiséggel, vagyis intelligenciával, a beszédre való képességgel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal rendelkeznek; szellemi testük van, képesek testben megjelenni a földi szférában, és így részt venni földi eseményekben.Vannak jó, illetve gonosz angyalok; életterüket tekintve pedig a menny és az ég különböző szintjein kívül a Föld felszínén és a Föld mélyében is megtalálhatók. Számuk meghaladhatja a százmilliót, ám a pontos adatot a Biblia nem közli velünk.

Az angyalok általános állapotukban az emberek számára láthatatlan szellemi lények. A Biblia ugyanakkor rengeteg olyan eseményről számol be, amikor kiléptek ebből az elrejtettségből, és valamilyen formában megmutatkoztak embereknek (epifánia: megjelenés, „felbukkanás”). Ez többféleképpen történhet: megmutathatja magát az angyal abban a szellemi dicsőségben és erőben, amely valóságosan sajátja; vagy kiüresítheti magát ebből, és egészen összetéveszthető módon emberként is megjelenhet. Válhat széllé vagy tűzzé is.A Szentírás négy főangyal nevét nyilatkoztatja ki: Michaélt (Mihály), Gabriélt (Gábriel) és Rafaelt. Némelyek ide sorolják, Lucifert (Hélél ben Sáchárt), aki elbukott, és a gonosz angyalok vezetőjeként Sátánná lett. A Biblia utal arra, hogy az angyalok egyharmadát rántotta magával a lázadásba. Megjegyzendő, hogy Rafael arkangyal Tóbiás könyvében szerepel, mely nem szerepel a zsidó illetve protestáns kánonban.

A nevük jelentése:

Michaél: „Ki olyan, mint Isten?”

Gabriél: „Isten hőse”

Hélél ben Sáchár: Ragyogó / Fénylő / Dicsérő, Hajnal fia ; Ezt a héber nevet (Ézs 14:12) fordították le a Szeptuaginta készítői Heószforosznak, azaz Hajnalcsillagnak, ennek latin fordítása pedig a Lucifer név (mindkettő Fényhordozót jelent). Lucifer lázadása és bukása után új nevet kapott: Szátán, görögül Diabolosz.

Szátán: Vádló, Rágalmazó, Ellenálló, EllenségAz angyalok feladata

A Biblia szerint az angyalok szolgáló szellemi lények, akiket Isten arra teremtett, hogy az ő akaratának engedelmeskedjenek. Az Úr angyalainak feladata: Isten dicsérete és imádata, parancsolatainak végrehajtása, isteni üzenetek továbbítása, hívő emberek szolgálata, különösen a gyermekek képviselete, védelme. Közreműködnek Isten terveinek és ígéreteinek megvalósításában (például a megváltás hirdetése, az ellenséges erők ellen való harc Isten népének oldalán, Isten ítéletének végrehajtása).Angyalok a művészetben

A művészek szívesen ábrázolták az angyalokat hol meztelen pufók fiúgyermekként, "angyalkaként", hol pedig félelmetes külsejű szárnyas emberi lényként. Ezeknek a képzőművészeti alkotásoknak semmi közük a bibliai leírásokhoz: az angyalok bibliai leírása többnyire a Bibliát körülvevő pogány világ hiedelmeit fogalmazza meg.Angyali hierarchia a katolikus hagyomány szerint

Az egyházi hagyomány szerint a kilenc angyali rend három hierarchiába sorolható.

    * I. hierarchia: szeráfok, kerubok és trónusok. Ők állnak Istenhez a legközelebb;
    * II. hierarchia: uralmak, erők és hatalmasságok. Ők közvetítenek az első és harmadik hierarchia között.
    * III. hierarchia: fejedelemségek (az uralkodók, törzsek, népek békéjére felügyelnek), arkangyalok (főangyalok), és őrzőangyalok. Az utóbbiak a mindennapi élet során segítik az embereket. Ők állnak legközelebb az emberekhez, és ők közvetítik Isten parancsait.


Ehez fűzödő film az Angyalok városa.

Letölteni ha valakit érdekel innen lehet. =)

Size: 11 * 100 MB
Server: Rapidshare.com
Password: new7warez

Download:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 SFV


dsdsd


Magazinról

Alapítva: 2007.04.16.

Tegnapi látogatók: 2

Látogatók az előző hónapban: 116

Látogatók a jelenlegi hónapban: 77

Feliratkozottak: 71

Magazin helyezése: 1113

PukiMegmozgató
Üzenőfal

 • Szikra13 (F/20)

  Szia!! Én ööö szeretnék társ szerkeztő lenni. Pacsi

  2010. nov. 22 12:54
 • Már nem tag 

  Sya! nagyon klassz magazin! :))

  2009. jún. 13 19:59
 • Már nem tag 

  Szia ! Jó a magazin oldal ,gratulálok ! Üdv ! feri

  2009. febr. 13 20:30
 • SyroAngel (F/26)

  Szeretnétek h foglalkozzak vele megin? xP De akkor látogatnotok kell rendszeresen... és kéne szerkesztő is, mer egyedül nem birom az egészet :)

  2008. aug. 11 08:59
 • Azetz (L/25)

  Szia! Jó az oldal, sok az érdekesség benne:) Írtam egy kommot a társszerk híred alá, de nemtudom, hogy szeretnék e társszerkesztő lenni. Olvasd el, és dönts, persze csak ha akarsz:) És egy hülyeség...de nemtudok feliratkozni:(

  2008. aug. 05 00:36

Szerkesztőségünk!

Tulaj és főszerkesztő:
 


Tiszteletbeli szerkesztőnk:
Linkek Linkek

A legjobb Magazinok


Állat MenhelyekA mi bannerünk KazeKami-nak
 kö
szönhetően. ^^

Vicc doboz

Mi az sárga, egy sajt féle és fel-alá járkál?
TrapPista

***

Két fickó beszélget a busz
megálloban és megszólal az eggyik:
- A busz csak idáig jön!
-Mert?-kérdi a másik
-Mert innen már megy.

Heti tudtad-e?

Tudtad-e, hogy miért meleg a Föld belseje?

A földfelszín alatt néhány tíz kilométerrel már magas hőmérsékletű, olvadt kőzet bugyog, forrong. Ez a földkéreg repedései között néha utat talál, és vulkán formájában tör a felszínre. Földünk hatalmas belső tömege az ott lévő radioaktív anyagok természetes bomlásából származó hő hatására olvad meg. A földi élet egy radioaktív anyagokkal fűtött bolygón alakult ki és fejlődik ma is tovább.  body{background-image:url(\"   http://www.myspace-gen.com/userpics/graphics/thumbnail/backgrounds/miscellaneous_ 475.gif   \");  background-position:center center;  background-repeat:repeat;  background-attachment:fixed;} 


Make an Online Now Count

...

jjhjfgj

Ez a doboz üres

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez