ILLÓOLAJAT A MEGFELELŐ HELYRE
Az illóolajok párologtatásának legelterjedtebb eszköze az illatosító lámpa, az illatgyertya és az aroma mécses. A párologtató olajokat a lámpagyújtás célja (frissítés, fertőtlenítés, nyugtatás) határozza meg.

LAKÓSZOBÁKBA: fenyőféléket, citromot, narancsot, fahéjat ajánlanak.
A jázmin, rózsa, szantálfa, ylang-ylang illata kényezteti az érzékszerveinket. Az sem baj, ha az illat forrása egyben a lakás dísze is, mint például a meghitt hangulatot árasztó mécsesek és illatgyertyák.

DOLGOZÓSZOBA: citrom, borsmenta
Ha eluralkodik rajtunk a stressz, vegyünk egy nagy levegőt és szívjuk be a citrom, grépfrút, borsmenta vagy borókafenyő illatát. Kitisztítják a fejünket, növelik a koncentrációs képességünket és energizálnak.

HÁLÓSZOBA: rózsafa, levendula
A levendula a tömjén olajai természetes nyugtatószerek, amelyek segítik az ellazulást és az elalvást. A hálószobában kerüljük az illatmécseseket és az illatgyertyát a tűzveszély miatt! Fújjuk be inkább a párnánkat és a szoba levegőjét, a fehér nemünket vagy az ágyneműt.

FÜRDŐSZOBA:
A fürdőkádban elmerülve minden gondot magunk mögött hagyunk a vanília, geránium, cédrus aromáit belélegezve. Kevés tejben elkeverve az illóolajokat a fürdővízhez adhatjuk vagy választhatunk fürdősót, vagy fürdőtablettát az aromafürdők közül. 

Magazinról

Alapítva: 2012.01.10.

Tegnapi látogatók: 46

Látogatók az előző hónapban: 1181

Látogatók a jelenlegi hónapban: 1071

Feliratkozottak: 49

Magazin helyezése: 29

Üzenőfal

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez