Ültessünk macskafüvet
Bizonyára sokan tapasztalták, hogy a cicák az udvaron sétálgatva elidőznek  az útjukba került  virágok mellett és  elkezdik rágcsálni a  zsenge, friss hajtásokat.
A lakásban tartott cicák ugyan ezt teszik, csak éppen a legszebb, legféltettebb szobanövényünkkel.
A zöld növények rágcsálásának  , ugynevezett fűevésnek fontos élettani szerepe van . Részben  vitamin pótlásra  szolgá l, illetve segíti az emésztésüket.
A cicák a bundájuk nyalogatása közben nagyon sok szőrt nyelnek le , és ezek a gyomrukban csomókká állnak össze . Ezeket a szőrcsomókat rendszeresen kiöklendezik , így szabadulva meg tőle . Ezt a folyamatot segíti elő a fűevés.

Ahhoz, hogy elkerüljük a növényeink elcsúfítását , és  megóvjuk a cicáinkat a kellemetlenségtől /ugyan is nagyon sok szobanövény levele mérgező /ültessünk  a kedvencünknek macskafüvet.

A macskafű nem egy speciális növény .  Elegendő , ha elültetünk pár szem búzát vagy fűmagot ugyan úgy mint a virágmagokat . Töltsünk tele egy virágcserepet,/ de megfelel a célnak egy műanyag tálka is/ általános virágföldde l.  Szórjuk rá a búza magot és takarjuk  be egy kevés földdel .
Ha füvet vetünk, akkor  megnyomkodot t, tömötített földre szórjuk a fűmago t, ezt is nyomkodjuk meg ,  ügyeljünk rá, hogy a fűmag ne kerüljön a földbe . Locsoljuk meg , a földjét tartsuk nedvesen. Szobahőmérsékleten pár nap mulva már zöldül is a cicafű .

Hozzászólások

Magazinról

Alapítva: 2012.01.10.

Tegnapi látogatók: 46

Látogatók az előző hónapban: 1181

Látogatók a jelenlegi hónapban: 1071

Feliratkozottak: 49

Magazin helyezése: 29

Üzenőfal

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez