2. Ruhák, öltözékek


A ruhák megrajzolásánál figyelembe kell venni a ruha anyagát (vastag, vékony, merev, selymes), hogy a ruha esését, gyűrődését hűen tudjuk ábrázolni. Néhány alapvető példát találhatsz a fenti rajzokon a ruhák statikus esésére, illetve könyökhajlatnál vagy vállnál a gyűrődésre.Az első rajzon, a ruha szabadon esik, míg a másodikon már mozgásban van, mintha a szél fújná, vagy a viselője szaladna.


Néhány véletlenszerű példa csomóra (masni) és kabátujjra. Külön figyelmet érdemel a hajlatok, gyűrődések helyes beállítása.


Néhány összetettebb egymást részben fedő gyűrődés A baloldali képen az anyag szabadon lengedezik a szélben, a másikon az alja a földre támaszkodik. Itt kap hangsúlyt a „visszagyűrődés” ami természetes hatást kölcsönöz a rajznak.


Figyeljük meg a felső képen a gallér ábrázolását, ahogy eláll a nyaktól. A második és a harmadik kép a külső ruhán lévő szabadon elhelyezkedő gallér helyzetét mutatja.


Figyeljük meg az anyag esését egy mozgásban lévő karon. A kézfej alatt lévő rész szinte függőlegesen hullik alá, míg a karon fekvő rész már elhajlik, ezzel mintegy lendületet kölcsönöz a kép összhatását illetően. Hangsúlyozzuk a gyűrődést a karon, ez hangsúlyozza az anyag lazaságát.


Három különböző formája az ingujjnak a karon. Normál „statikus” állapot.
 Mozgásban lévő kar, kissé felcsúszott ingujjal.
Felgyűrt ingujj.


Néhány különféle ruhanemű illetve ingujj ábrázolása a testen, hangsúlyozva a gyűrődéseket.


Ha bő ruhát, vagy köpönyeget rajzolunk, vegyük figyelembe az anyag redőzött esését. Meglehet a rajz árnyalása kissé nehéznek tűnik, de érdemes gondot fordítani rá, mert a végeredmény egy valódi háromdimenziós hatást fog kelteni.


Jól mutat a rjzon, ha az ing ujja hosszabb, mint az ing alja. A felsőkabátnak a sok gyűrődés és a „hanyag elegancia” lezser külsőt kölcsönöz.


Különböző szabású férfi illetve női kabátok. Válasszunk a karakterünknek a hozzá legjobban illő ruhaneműt.


A nadrág lehet rövid vagy hosszú, de mindenképpen tegyünk bele gyűrődéseket a térdhajlatoknál, hogy az esése ne legyen merev, csőszerű. A férfi nadrág mindig egy kissé bő szabású, míg a női inkább testhez simuló.


Néhány példa a bő alsóruházatra. Figyeljük meg hogyan gyűrődik a laza anyag övön alul.

forrás:How To Draw Manga

Hozzászólások

<< <
 1. 1
 2. 2
>>
Scatha  (L/16) 18.

Ezek nagyon jók! szerelmes
Én már rengeteg manga figurát rajzoltam, bár a ruhát még azért tanulnom kell. szomorú
Sok sikert azoknak akik kipróbálják!vidám

2013. márc. 07. 18:57
ador10  (F/17) 13.

ezek nagyon jok de én még kezdo vagyok és egyedi ruhákat nem tudok rajzolni nem tudom megrajzolni a gürödéseket kérlek meg mutatnál nekem hogy kell lépésröl lépésre megrajzolni pls ::34::

2010. aug. 17. 08:57
Bridszo  (L/21) 9.

szerintem is szuperek bár én inkább edíg ''mesefigurákat,, és ilyesmiket szoktam nem animéket de ezt is ki kell próbálnom cool cool cool cool nemlát nemlát vidám vidám csodálkozik

2009. júl. 24. 10:39
<< <
 1. 1
 2. 2
>>

Magazinról

Alapítva: 2006.04.17.

Tegnapi látogatók: 6

Látogatók az előző hónapban: 176

Látogatók a jelenlegi hónapban: 178

Feliratkozottak: 228

Magazin helyezése: 626

Szerkesztőség

Még mindig fennál az ajánlatom, ha valaki elküldi a rajzait, szívesen beteszem a magazinba.

Még mindig fennál az ajánlatom, ha valaki elküldi a rajzait, szívesen beteszem a magazinba.

Üzenőfal

 • bomarty89 (L/28)

  Hogyan tudok rajzot feltölteni? Egyébként nagyon jó oldal! :)

  2013. jún. 03 13:38
 • KristoofxD (F/17)

  Szia ! Nagyon jó a magazin , hogy lehet beküldeni rajzot a galériába ?

  2013. jan. 03 22:12
 • Ketiszkusz (L/19)

  Ki is probalom a hajak rajzolasat. :P

  2012. júl. 17 17:41
 • KIlik (L/20)

  jó az oldal sokat segít de sajna még mindig nem megy a mangarajzolás :)

  2011. júl. 22 14:10
 • Már nem tag 

  Elárulom nektek, hogy ki van írva az aljára, hogy FORRÁS:...(!!!) és ha detto ezt a mgyarázatot találod, akkor az innen van kopizva! Amúgy igen is nagyon sokat segítenek a rajzok!!!! :D

  2011. febr. 21 18:50
 • juliet2011 (L/31)

  Greetings, My name is juliet, i saw your profile today and became interested in you,i will also like to know you the more,and i want you to send an email to my email address so i can give you my picture for you to know whom i am.Here is my email address (julietkassala2011@yahoo.com ) i believe we can move from here!I am waiting for your mail to my email address above. (Remember the distance or color does age not matter but love matters alot in life) I will be happy to seeing a good responds from you Thanks and remain bless.(julietkassala2011@yahoo.com) Your's in love juliet, ................................................................................................................. Üdvözlet, A nevem Júlia, én ma láttam a profilodat és érdeklődővé váltam benned, szintén szeretni foglak ismerni téged az többet, és azt akarom tőled, hogy küldj egy emailt az email címemre tehát én tud ad ön a képemet hogy tudja kinek i am.Here van az email címem (julietkassala2011@yahoo.com) Azt hiszem, hogy tudunk mozogni innen! Várom a levelet az email címemre fent. (Ne feledje, a távolság vagy a szín nem életkor nem számít, de a szerelem ügyekben sokat az életben) Én szívesen lát egy jó válaszol tőled Köszönöm, és továbbra is áldja. (julietkassala2011@yahoo.com) Ön szerelmes Júlia,

  2011. febr. 08 23:51
 • Klacsika (F/19)

  nagyon profi az oldal te tényleg és ***** jól rajzolsz végre sikerült egy értelmes kinézetű mangát rajzolnom nagyon kösz

  2011. jan. 29 21:04
 • FurryHorse0 (F/26)

  figyi szarom le hogy ki mit mond kösz a segítséget! ugyanis szeretnék egy sárközi (Bátai) párost rajzolni és ezek az anyagok jók lesznek én már lemásoltam őket mind !!! szentem azért nem baj ha leloptad bárhonnan is mert itt legalább értik hogy mi van alá írva az angolnál meg nem mindenki tudja !! csak így tovább kösz az anyagokat !! majd feltöltöm a rajzot ha kész ! : )))))

  2011. jan. 19 19:38
 • Cutegirl3 (L/18)

  Szia!Küldtem neked azt hiszem 2 hete pár rajzot,akkor ki fogod rakni?:)

  2010. okt. 03 18:19
 • svencsike (L/28)

  Oda vannak írva a cikkek aljára a legtöbb esetben, hogy: FORRÁS.

  2010. júl. 15 22:53
 • andi1988 (L/28)

  szia kaptál tőlem egy díjat . . . kukk be a magazinomba JapanStyle

  2010. jún. 24 11:03
 • hachi7777 (L/23)

  lehet hogy más oldalakon fenn vannak ugyan ezek a képek , de azokhoz nincs magyarázat és magyarázat nélkül semmit sem érnek és nem lelopta hanem lefordította a kettő között óriási különbség van

  2010. jún. 09 16:32
Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez