Utazni jó. És fapados légitársaságokkal olcsó is. Manapság Európa szinte bármely nagyvárosába eljuthatsz egy kisebb összegért. Hidd el, hogy megéri belevágni, már csak a kaland és a megszerzett élmények miatt is! De lássuk a legjobb úticélokat!


***Fotó: profimedia ***


London
Bridget Jones szülővárosa, a hely, ahol Gwyneth Paltrow letelepedett.
Itt minden van, amire egy vagány csajnak szüksége lehet: divat, buli, színház minden mennyiségben és persze csak úgy hemzsegnek a jóképű brit pasik! Gondolj csak bele: egy város, ahol Jude Law mindössze egy erős közepes... De azt mondják, hogy a szolid elegancia mögött a brit nők is tartogatnak meglepetéseket! És akkor még semmi nem szólt a mérhetetlen kulturális örökségről: világhírű festmények, állandó kiállítások, csodálatos építmények, nyugodt parkok és itt-ott néhány királyi palota. :) És persze minden sarkon egy Starbucks Café a világ legeslegjobb kávékülönlegességeivel és kávéjaival!
Nincs túl sok időd? Unod már a strandot? Szuper-egzotikus helyre utaznál? Nem tudsz olyat mondani, amire ne lenne egy szuper ajánlatunk! A mostani összeállításunk az összes igényedet kielégíti.


***Fotó: profimedia ***


Tahiti/Bora-Bora (Társaság-szigetek)

Francia Polinézia Európától 17 ezer km-re található a Csendes-óceánon.
 A 118 sziget maga a Paradicsom! Egész évben 27-29 fok van, az óceán pedig különböző színekben pompázik. Lagúnák, apró szigetek, hegyek váltják egymást. Hajós körutakon fedezheted fel a környéket, ismerkedhetsz a polinéz nép hagyományaival. De természetesen búvárkodhatsz, szörfözhetsz vagy egyszerűen strandolhatsz is!
Vásárolj valódi tahiti fekete gyöngyöt, amely valójában kékesszürke! Lakj vízbe épített bungalókban! Ne hagyd ki a spák kínálta masszázst a parton!
Kinek ajánlott?
Pihenésre vágyóknak, a vízisportok szerelmeseinek, barnulni akaróknak.

Boldogság szigetek - így nevezték az ókoriak a Kanári szigetcsoportot. A hely valóban azóta is az éden egy kis darabja. Bár a szigetcsoport Afrika partjainál fekszik, hangulatában a spanyol mentalitás uralkodik. A sehova sem siető emberek ebéd után sziesztáznak, és akkor kelnek igazán életre, amikor lenyugszik a nap. De ekkor előtör a latin vér, a pasik Don Juan módjára csábítják a világutazó lányokat.

A szigetlakók imádnak ünnepelni. A riói karnevál hangulatát idézi minden évben februárban a most már világhírű jelmezes és zenés felvonulás. Az egyik leglátványosabb program a Karnevál királynőjének a megválasztása, amit a győztes parádés felvonulása követ.

***Fotó: profimedia ***

Bienvendidos - így üdvözölnek a világ legszívélyesebb országában. Mexikóban zeneszóval fogadnak: megérkezel Playa del Carmenbe, ahol azonnal rázendít egy mariachi-banda. Pontosan úgy néznek ki, ahogy az a filmekben látható: fejükön szombréró, lábukon cowboycsizma, kezükben hegedű, gitár és trombita. Játszák a La Bambát, a Guantanamerát, a La Cucarachát - s közben végig ott a mosoly az arcukon!

A lapos Yucatán félsziget a mexikói tengeröböl és a Karib-tenger között fekszik. Paya del Carmen a Maya Riviérán található, ami a tengerperti nyaralás tökéletes helyszíne: finom homokos strandok, pálmafák, trópusi hőség, pezsgő éjszaka, a kultúra szerelmeseinek pedig ott vannak a piramisok!
A mi zenénket nem hallgatni, hanem érezni kell - mondta Bob Marley, a reggae-legenda, a helyiek nagy büszkesége. Nincs olyan bár Jamaicában, ahol ne hangozna el naponta többször a No woman no cry. Mindenhol zene szól, még kora este is 30 fokos meleg van, fúj a lágy trópusi szél, amerre a szem ellát tenger és finom parti homok. Ennél több talán nem is kell!

A Jamaica északi partjainál fekvő Montego Bay (röviden MoBAy) a sziget szórakoztatási központja. Klassz butikok, vámmentes üzletek és  színes piacok garantálják a vásárlás élményét, és ha ez még nem volna elég: partik mindenütt!***Fotó: profimedia ***

A meleg, csapadékos sziget jórészt vulkáni képződmény, egy vulkáni eredetű ikerhegy. Legmagasabb pontja a Mount Gimie, 950 méter. Fővárosa Castries. Tipikus szépség a karib térségben a Pitons hegycsúcstól kezdve az északnyugati part selymes fövenyéig.  616 négyzetkilométeren 148 000 lakos él alkotmányos monarchiában, fő vallásuk a római katolikus. Mulattok és négerek lakta övezet ez, hivatalos nyelvük az angol - francia dialektusban. S hogy mitől olyan barátságosak? Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Gros Islet nevű településen minden pénteken fergeteges utcabált rendeznek, ahol szívesen látnak bárkit! :)


***Fotó: profimedia ***

A Francia Antillák szigetcsoport egy 560 km-es sávot foglal magába a Szélcsendes-szigetek egyik tagjától, Saint- Barthélemy-től és Saint-Martintól Guadaloupe-ig és Martinique-ig, melyek már a Szélfelőli-szigetekhez tartoznak. Az utóbbi két sziget híres turistaparadicsom, Franciaország tengerentúli területei. Francia közigazgatás alatt állnak tehát, ami meg is látszik például az útjelző táblákon és a helyiek életmódján. Olyan a hangulat, mintha az anyaország egy különös, trópusi éghajlatú részén tartózkodnánk és nem a Karib-szigeteken. A hivatalos nyelv mindenhol a francia, a pénznem pedig az Euro.***Fotó: profimedia ***

A Nagy-Antillák legkisebb tagja, amely a szigetek legkeletibb részén található, 8960 négyzetkilométeren terül el. Lakossága 3 621 000 fő, hivatalos nyelve az angol és a spanyol. A környék esőerdőkben rendkívül gazdag, de hatalmas a mezőgazdasági szempontból jól művelhető síkság is. Legmagasabb pontja mindössze 1338 méter, a Punta-csúcs. A sziget széle kedvez a nyaralni vágyóknak, látványos strandjai lenyűgözőek!

1493-ban Kolumbusz Kristóf ugyan felfedezte Puerto Rico-t, de lakatlan volt egészen 1508-ig, ameddig Ponce de León, Florida felfedezője meg nem érkezett ide csapatával.


***Fotó: profimedia ***

Az olyan utazási irodák, amelyek a Karib-térségbe is szerveznek utakat, egészen biztosan, hogy a Dominikai Köztársaságot említik meg elsőként. Ez az ország kifejezetten a turistáknak van kitalálva.  1492 decemberében fedezte fel Kolumbusz Kristóf Hispaniola szigetét, melynek a keleti részén, 48400 négyzetkilométeren terül el Dominika, a térség legnagyobb országa. Fővárosát, Santo Domingo-t, maga Kolumbusz alapította, mely így az amerikai földrész legelső települése lett , a gyarmatosítás legfontosabb csomópontja. Hivatalos nyelve a spanyol, a népesség 73%-a mulatt, 16%-a európai és 11%-a néger. Összesen 7 300 000 fő él itt, vallásuk leginkább katolikus.***Fotó: profimedia ***

Ha máshonnan nem is, a filmekből biztosan ismeritek már Haitit, a Nagy-Antillák egyik tagját. Egy nagyobb szigeten, Hispaniola-n osztozik a Dominikai Köztársasággal, területe 270 750 négyzetkilométer, fővárosa Port-au-Prince, pénzneme a gourde. Több, mint hatmillióan élnek itt, főként négerek (95%) és mulattok (5%). A fehér ember erre olyan ritka, mint az a bizonyos fehér holló - kivéve persze, ha nem nyaralni érkezett! Hivatalos nyelvük a francia, de beszélik az angolt és a spanyolt is. Legtöbbjük vallása római katolikus (70%), esetleg protestáns (30%), de ettől függetlenül léteznek vudu-szekták is...***Fotó: profimedia ***

Malibu party

06.12. szombat - Fityeház, Joy's Caffe

06.12. szombat - Révfülöp, Attaka Club

Street Art

Üzenőfal

Háttérképek

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez