Látogatók..

Tájákoztatás

Felhőkép Hőtérkép

Virágok..tart.

Ázsiai boglárka
Nárciszok és Jácintok

Kaktuszok..1

Kaktuszok..2

Liliomok

Orchideák

Rózsák

A Bonsai története

Bonsai fák

Vers a vir.....Tart

A virágokról.2

A virágokról.1

Gyöngyvirág

Ibolya

Pitypang

Dália

A rózsa versben

Hóvirág

Dal a rózsákról

Pirosrózsa

Barátaink küldték..tart..

ETAMAMA..Küldte.

Jasi3672..küldte..3

Jasi3672..küldte..2

Jasi3672..küldte..1

Ilu56..küldte

Kijuma..küldte

953_aradi..küldte

ETAMAMA..küldte

VERICA..küldte

Szamárné..küldte

mry58..küldte

Ágica52..küldte

ANNI0506..küldte

Különleges növények.tart.

Ágyugolyófa
Galambfa
Rákvirág
Húsevő növ..2
Annona..2
Ausztrál cseresznye
Annónacserje

Harmatfűfélék..4
Harmatfűfélék..3
Harmatfűfélék..2
Harmatfűfélék..1
Bangó
Karambola
Mimoza pudica
Sivatagi rózsa
Ananászcseresznye
Rambután
Jabuticaba
Kikeleti bangita
Kereklevelű harmatfű
Gyógynövények..

Különleges vir...3

Különleges vir...2

Különleges vir...1

Ehető virágok

Mediterrán növ..

Különleges növ..

Húsevő növények

Virágos idézetek.tart..

Virágos idézetek..6

Virágos idézetek..5

Virágos idézetek..4

Virágos idézetek..3

Virágos idézetek..2

Virágos idézetek..1

Évelő növények.tart.

Aranyfa

Évelő növények..3

Évelő növények..2

Évelő növények..1

Egynyári növények.tart

Sóvirág
Begonia

Egynyári növények..2

Egynyári növények..1

Sziklakert.tart .

Sziklakert építés..1

Sziklakert építés..2

Sziklakert képekben

Különleges szobavir..tart.

Különleges szobavirágok..2

Különleges szobavirágok..1

 Aktuális..tart

BUÉK2016
Boldog karácsonyt
Buék2015
Karácsony2014
Emlékezés
Újévi kösz.
Újévi kösz.
Karácsonyi k.
Az Adventi 
koszorú..
Pünkösd
Farsang
Növényápolás télen
Virágaik téli tartása
Anyáknapi köszöntő
A szobanövények t.á.
Advent
Májusfa állítás
BUÉK
Bálint-nap
Busójárás
Vízkereszt
Karácsonyi ünnepek
Mikulásra várva
Mindenszentek....

Anyák napjára
A tavasz videóban
Nőnap
Húsvét ünnepe

Hírek a nagyvilágból..

Virágkarnevál

Krizantém tart.

A krizantém

A krizantém kártevői

A krizantém betegségei

A krizantém gondozása

                             Videók

Virágos videók..1

Egzotikus V.

Virágok M.

Orchideák

Rózsák

Ti kérdeztétek..

[fercsibercsi] kérd..
[v.ayame20].kérd.
[Julimami]..kérd.
[ETAMAMA].kérd.
[julimami].kérd.
[akac]..kérd.
[cili51]..kérd.
[Szende1]..kérd.

[Julimami]..kérd.
[ZSIKE2]..kérd.

Receptek

Receptek..4
Articsóka r.
Receptek..3
Receptek..2
Receptek..1

Trópusi gyümölcsök

Avokádó
Tamarilló

Sárkány-
gyümölcs
 
Passió-
gyümölcs
Kakaófa
Datolyaszilva
Jojoba
Makadámiadió
Kiwi
Szamócafa
Papaya
A banánfa
Citromfa
A fügefa

Közkívánatra

A kaktusz betegségei

Pozsgások

Agave
Pozsgások...2
Pozsgások...1

Cserjék

Homoktövis
Babérmeggy

Gyógynövények

Nemes májvirág
Citromfű
Borsmenta
Medvehagyma
A pipacs
A gyógyító ibolya
Boróka
Életbogyó
Articsóka
Áfonya

                                  Szegfű

     

Dianthus - szegfű

(növ., Dianthus L., Coryophyllus tourn.), a róla nevezett család füve vagy aljafás növénye, mintegy 225 faja (hazánkban 35-39), leginkább a mediterrán vidéken, továbbá Ázsia mérsékelt vidékein, Afrikában és Észak-Amerikában terem. Legtöbbnyire többnyáréltü, levele keskeny pázsitféle, átellenes, az alja összenő, virága szép, jóillatú, tokja hengerded, egyrekeszü, 4 foggal nyilik, sokmagvú. A hengerded ötfogú kelyhét 2 vagy több száraz pikkely övezi. A D. caryophyllus L. (pompás Szegfű, kgránát-Szegfű.) Európa déli részen sziklán és régi falon terem, Európa közép tájain néhol elvadul, de gyakran kertbe ültetik és itt teljesedik. Nagyon sok fajtája van és nagyon kedvelik. A szalamandra-Szegfű. szirma egészen pettyegetett. A tűzbohóka egymásba vegyült kétszinü. A pikotta fehér vagy sárga alapra csikolt szinü. A pántos v. sávos Szegfű. szirmán a más szin mint széles sáv egész hosszában végig halad. Ezt, ha csak egyszinű festése van, dubletta, ha pedig a festése többszinű, akkor bizadának mondjuk. A konkordia-fajta alapszinén csak sötét vagy csak világos festés van. Nagyon kedvelik a többször nyiló vagy remontana-Szegfű-t, mely nyáron többször virágzik, sőt szalonba vagy üvegházba való téli fajtái is vannak. Teljesedve a rózsával vetélkedik. Cserépben, valamint kertben is termesztik, itt kemény és havatlan télen vékonyan be kell takarni (V. ö. System der Gartennelke, gestützt auf das Weissmantel'sche Nelkensystem, Berlin 1827.) A török Szegfű. (D. barbatus L.) Európa közép és hazánk délibáb-vidékén, bokros-erdős helyen vadon terem, szinte szép nyári kerti virág. Szára 3-4 dm., levele lándsás, számos piros vagy a kertben tarka virága a szár tetején csoportosodik. A khinai szegfű. (D. Chinensis L.) egy- vagy kétnyáréltü, Khinából ered. szára egész 3 dm., ágas, levele szálas-lándsás s az ága végén egy-egy szép virága van. A legnagyobb virágut diadém-Szegfű.-nek (D. Heddewigii) mondják. A pelyhes szirmu v. pünkösdi Szegfű. (D. plumarius L.) már hazánkban vadon terem. Hazánknak sok csinos vad Szegfű.-ve van, közüle több benszülött magyar földi, mint a D. callizonus Schott et Ky., a D. nitidus W. et Kit., a D. Honteri Heuff. stb. A karthausi Szegfű. (D. Carthusianorum L.) a havasok rétjén terem, helyette hazánkban más hasonló fajok teremnek. A D. Caryophyllust orvosságnak is használták. Bársony-büdös vagy török Szegfű. a. m. büdöske, erdei Szegfű. a. m. szegfűgyök, kakuk-Szegfű. a. m. Sychius.


A legelterjedtebb növények közé sorolhatjuk. Mind az egynyári, mind a kétéves, illetve évelő szegfűféléket. Az emberiséget végig kíséri az ókortól a mai napig. Minden időben kedvelt és népszerű volt. A mai szegfűket sok évtized fáradtságos munkájának köszönhetjük. Különösen a francia, angol, holland kertészek voltak a mesterek a szegfűk újabbnál újabb fajainak előállításában. A francia, az olasz királyok, hercegek, festők kedves virága, nálunk valószínűleg az Anjouk korában, a XVI. században honosodott meg.

Szegfűfajták

Szegfűfélék (Caryophyllaceae)
A szegfűk a legkedveltebb és legtartósabb vágott virágok közé tartoznak. A humuszos, tápanyagban gazdag talajokat szeretik. A legkisebb termetű szegfűk közé tartozik a nyári és a kínai szegfű (D. chinensis). A 60 cm-es magasságot is eléri a robusztus kerti szegfű (D. caryophyllus), valamint a tömvetelt virágú és enyhén illatos Chabaude-szegfű, továbbá a nagyvirágú és igényesebb, kerti szegfűre emlékeztető nemes szegfű.
A Chabaude-szegfű igen nagy virágokat fejleszt, ha csak a fő (középen lévő) virágbimbót hagyjuk meg.
A szegfűt gyakran támadják meg nálunk az atkák.

  

Dianthus serotinus W. ET K.
Magyar név:
Kései szegfű

Jellemzők: 30-50 cm magas, bokros évelő. Vaskos gyöktörzsből nagyszámú meddő- és kevés virágos szárat hajt. A szár alul heverő, majd felemelkedő, közepétől elágazó, csomói erőteljesen duzzadtak. A levelek átellenes állásúak, nagyrészt derékszögben elállók, kékesderesek, erőteljesen kihegyezett csúcsúak. A virágzat terpedt, az ágak csúcsán 3-5 virágból álló. A virág fehér, illatos, szirmok lemeze hosszúkás, visszás-tojásdad, rojtos szélű. A csésze keskeny, 3-4 mm vastag, 1-1.5 cm hosszú, alján zöldes, pikkelyszerű fellevelek vannak. Termése fogakkal nyíló tok, magjai aprók, feketék.
Virágzás: Június-szeptember.

  

Dianthus diutinus KIT.
Magyar név:
Tartós szegfű

Jellemzők: 40-60 cm magas évelő. A gyöktörzsből több, el nem ágazó szárat fejleszt. A szár nyúlánk, gracilis, valamennyi részében hamvas-deres. A levelei átellenesek, vékony-szálasak, a tövükön hüvellyé összenőttek, kihegyezett csúcsúak, ép szélűek. Az alsó, tőálló levelek rendszerint hiányoznak, a felső, szárlevelek 0.5 cm szélesek, levélhüvelyük hosszú, 2-6-szor hosszabb, mint a levéllemez szélessége. A levelek a szár csúcsa felé hosszuk fokozatosan csökken és ritkábban állnak. A virágzat csomós virágzat. A virágok /2-15/ tömött csomókban vagy ritkábban egyesével ülnek, a szirom rózsaszín, lemeze 5-8 mm hosszú, tompa fogacskás, kopasz. A csésze lemeze finoman barázdált, 1.5 cm hosszú, fehéreslila-pirosló, a csészefogak tompák, nagyon keskeny hártyás szegélyben végződnek. A murvalevelek barnásfehérek, visszás tojásdadok vagy majdnem kerekdedek, vékony, hártyás szegélyűek és szálkában végződnek. Termése fogakkal nyíló tok.
Virágzás: Június-július. 
  

Silene flavescens W. et K.
Magyar név:
Sárga habszegfű

Jellemzők: 10-30 cm magas, fásodó tövű, évelő növény. Tőlevelei keskenyek, lándzsás-lapát alakúak, hosszan nyélbe keskenyedők, levélrózsát alkotnak. A felső levelek rövidek, szálasak. A kopasz vagy pelyhes szár 1-3 virágú, a virágok kettős bogot alkotnak. A virágcsésze csöves, 1-1.5 cm hosszú, töve felé keskenyedő, pelyhes, 10 zöld érrel. A szirmok halványsárgák, kicsípett csúcsúak. A toktermés a csúcsán 6 foggal nyílik, nyelvecskéje a toknál jóval kisebb.
Virágzás: Június-július.
  

Kínai szegfű

Magassága: 20-40 cm; felálló, terebélyes
Virágzási ideje: június-szeptember
Egynyári virág

Virága: rózsaszín, piros, Ibolyakék, fehér, sőt gyakran két színárnyalatú virágok is. Vetőmagja gyakorta színkeverékként kapható. Virágai egyszerűek vagy teltek.
Talajigénye: tápdús, jó vízáteresztő, meszes talaj.
Ápolása: márciusban előnevelt palántált május közepétől ültetjük ki. Talaját tartsuk egyenletesen üdén, a virágokra ne kerüljön öntözővíz. 4-6 hetente gondoskodunk tápanyag-utánpótlásról, és a július végi virágzási szünetben vágjuk vissza.
Felhasználása: csoportosan ültethető virágágyásokba, magasabb rokona a kerti szegfű (D. caryophyllus) és a törökszegfű (D. barbatus).  
  

  

Törökszegfű

A növény 40-80 cm magas. 1,5-2 cm-es virágai 12-16 cm-es ernyőszerű virágzatban nyílnak, illatosak. A virágok fehér, rózsaszín, piros színűek vagy tarkák. Eredetileg évelő virág, de nálunk csak két évig termesztik. A kelésig a növényházat árnyékolni kell. Szeptemberben ültetjük állandó helyre. Jó szerkezetű kerti talajban fejlődik legszebben, de szélsőséges talajviszonyok között is megél. Kiváló vágott virág, virágágyi kiültetésre is használható.
Rövid életű évelő. Levelei lándzsásak sötétzöldek szárölelők. Virágai nagy bogernyőben nyílnak. Virágszínei piros fehér kárminpiros árnyalatokból állnak. Tápdús talajt kedvel. Víz- és fényigényes

            

Szakállas szegfű (Dianthus barbarus)

Ez a Délkelet-Európából és Kis-Ázsiából származó dísznövény 25-80 cm magasságot ér el. Csak néhány elágazást fejleszt, amelyek végén ernyőszerűen helyezkednek el a virágai. Az arasznyi virágzatban fel sem tűnik, hogy egy-egy virág tulajdonképpen igen kicsi (1-1,5 cm). A szakállas szegfű virágai változatos színűek, ciromosak, a szirmai fogazottak. Az átültetést még bimbós állapotban is jól tűri. 
   

Kerti szegfű: kétéves; magassága: 50-60 cm; magvetés: májusban/júniusban szabadföldbe;

  

Réti kakukkszegfű (Lychnla flos-cuculi)
Termőhely: a dombvidéki és hegyvidéki (ritkábban az alhavasi) övekben a nedves, réteken, sásréteken, síklápokon fordul elő. A váltakozóan vagy kifejezetten nedves, tápanyagokban gazdag, mérsékelten savanyú, humuszos vályog-és agyagtalajokon él

Lomblevelek: keskeny szálas, 4-8 cm hosszú, ép szélű, átellenes állású levelek, csúcsuk többnyire lekerekített. A szárleveleken kívül tőlevélrózsája is van

Termések: a toktermések 8 mm hosszúak is lehetnek. 5 foggal nyílnak fel, a magvak átmérője legfeljebb 1 mm, sötét színűek, felületük szemcsés
 
 Virágok: 5 csészelevele összenőtt, 5-9 mm hosszú, kopasz, a csészefogak hegyes háromszögletűek, a 10 borda sötétpiros. A sziromlevelek száma 5, rózsaszínűek (ritkán egészen fehérek is), 10-12 mm hosszúak, mélyen négyosztatúak. Egyes szeletei keskeny szálasak, hegyesek vagy tompák, a párta torkánál gyakran fogas, legfeljebb 3 mm hosszú, pikkelyes mellékpárta is kialakul. 10 porzólevele van, magháza felső állású, 5 bibeszállal

Virágzat: a kocsányos virágok bugaszerűen rendeződnek el

  

Chabaude-szegfű: egynyári virág; magassága: 50 cm; magvetés: februárban/márciusban üvegházba;

Betegségei:

szegfű fuzárium

  

szegfűrozsda

  

Kártevő

Takácsatka

  

Növényvédő szer ajánlat
Néhány növényvédő szert említünk, amelyek jelenleg engedélyezettek különböző dísznövénykultúrákban a takácsatka elleni védekezésre. A Flumite 200 és a Bio-Sect Spray szabadforgalmú szerek (III. forg. kat.), utóbbi az atkák mellett pl. levéltetvek, pajzstetvek ellen is hat. A II. forgalmi kategóriájú szerek közül használható a Vertimec 1,8 EC (gerbera aknázólégy és nyugati virágtripsz ellen is hatásos) és a Cascade 5 EC. Nagyüzemi termesztésben számításba jöhet még a Torque 50 WP (I. forg. kat.). (A forgalmi kategóriák jelentéséről részletesebben itt olvashatnak). Ne feledjük azonban, hogy hatékonyan védekezni a takácsatkával szemben csak a különböző megelőzési és védekezési eljárások (egészséges szaporítóanyag használata, termesztéstechnológiai elemek betartása, környezeti feltételek figyelembe vétele, szükség esetén kémiai védekezés) kombinációjával lehet!

A védekezés lehetőségei:
A takácsatka elleni védekezés alapja a dísznövényállomány gyommentesen tartása, ugyanis a kártevő gyomokon is megtelepszik, és így a kultúrát a permetezések ellenére újból és újból visszafertőzheti. Szegfű és gerbera esetében külön problémát jelent, hogy az állomány záródása után a kontakt hatású atkaölő szer (akaricid) már alig jut el a levelek fonákára, azaz a károsítás helyére. Éppen ezért szegfűben a permetezéseket - amennyiben indokolt - a visszatörések után végezzük. Gerberánál a páratartalom növelésétől várhatunk jobb eredményt a takácsatka elleni védekezés során. A kezeléseket akkor célszerű kezdeni, amikor még kicsi a kártevő egyedszáma (ezért van szükség a termesztő részéről a rendszeres növényvizsgálatokra). Ha a kártevő már elszaporodott, alig marad esély a növények megmentésére, hiszen nemcsak, hogy több lesz az atka, hanem a szövedék még a permetcseppekkel szemben is jó védelmet biztosít számukra. Mindemellett tartsuk szem előtt azt is, hogy az egyes dísznövényfajok és -fajták között jelentős különbségek lehetnek az atka kártételére való érzékenység tekintetében. Ugyanez vonatkozik azonban a növényvédő szerekre is, ugyanis lehetnek dísznövényfajták, melyeken látványos perzselési tüneteket okozhatnak még az előírt dózisban kijuttatott, elvileg megfelelő szerek is. Az állománykezelés előtt tehát ajánlatos tesztelni a szert, azaz előzetes próbát végezni egy-egy dísznövényfaj vagy -fajta néhány egyedén, hogy miként hat rájuk az adott permetszer, amennyiben még nincsen ilyen jellegű tapasztalat a termesztők között. Otthonunkban tartott szobanövények esetében főleg télen, a száraz levegőjű, túlfűtött lakásokban okozhat gondot a takácsatka. Mivel növényvédő szerek a lakásban nem használhatók (!), a következőket tehetjük: 1. Növeljük a levegő páratartalmát. Ennek elérésére tegyünk vizet nagy párologtató felületű edényekbe, és ezeket helyezzük a fűtőtest közelébe, vagy rakjuk a radiátorra, az elpárolgott vizet pedig rendszeresen pótoljuk. A magasabb páratartalom egyébként is jó hatással van a többnyire trópusi eredetű szobanövényekre (pl. kroton, pálmafélék). 2. Növényeinket rendszeresen zuhanyozzuk le langyos vízzel, a takácsatka ugyanis nem kedveli a nedves környezetet. 3. Az atkaölő szeres kezelést szabad térben (pl. kert) végezzük el.

Fuzáriumos hervadás

Tünetek:
A növény olyan, mintha nem kapna elég vizet, noha rendesen öntözzük. Levelei fonnyadnak, elsárgulnak végül lehullanak. Néha rózsaszín árnyalatot öltenek és a szár töve megfeketedik. A gyökerek is érintetté válhatnak. A betegséget a Fusarium nemzetségbe tartozó gombák bármelyike okozhatja. Nagy melegben vagy párás időben a megtámadott növény hamar elpusztul
Védekezés:
Az érintett növényeket távolítsuk el. A talaj fertőtlenítése után telepítsünk a helyükre ellenálló fajokat, ültetéskor kénporral beszórva a gyökerüket. Kellő növényhigénia betartásával a fertőzés magakadályozható.

Palántadőlés:

Tünetek:
A palánták fejlődése látszólag normális, ám egyszer csak a száruk a tőnél barnásvörösre színeződik, majd megfeketedik. Az érintett növények összeroskadnak és elpusztulnak. A tünetek okozói különféle gombák – például Pythium, Phytophthora, Fusarium, Rhyzoctonia – amelyek behatolnak a palánták szöveteibe.
Védekezés:
Csak friss termesztőközeget használjunk, amelyet hűvös, száraz helyen tárolunk, közvetlen napfénytől védve. Minden eszközt, edényt, tálcát fertőtlenítsünk, amelyet palánták és dugványok neveléséhez használunk. Réztartalmú gombaölő szert alkalmazzunk, már a gombatámadás első jelére.

Levélfoltosodást okozó betegségek (Alternaria, Ascochyta, Septoria stb. gombák)

TÜNETEK:
A leveleken különböző formájú és nagyságú foltok láthatók, eleinte általában egyesével, azután szétterjednek a levelek felületén. Az erősen megtámadott levelek részlegesen vagy teljesen elszáradnak, és többnyire lehullanak. Végül a száron is megjelenik a foltosodás.
VÉDEKEZÉS:
A túlzott nitrogénadagolást kerülni kell. A fertőzött növényi részeket, amennyiben lehetséges, meg kell semmisíteni, utána hetenként megfelelő gombaölőszerrel kell védekezni.

Mozaikvírus

TÜNETEK:
Ha a leveleken mozaikszerű világos- és sötétzöld foltok keletkeznek, a virágszárak is gyakran foltosak, tarkák, erős fertőzés esetén a levelek és a virágok torzulnak.
VÉDEKEZÉS:
A vírusos betegségek ellen csak megelőzéssel védekezhetünk, a beteg növények már nem gyógyíthatók, ezeket meg kell semmisíteni. A megelőzés érdekében nagyon fontos az egészséges anyanövények és magvak felhasználása. A vírusos betegségek nagy részét a szúró- szívó szájszervű rovarok (levéltetvek, molytetű, tripszek ) és a fonálférgek terjesztik, ezért a kártevők elleni védekezés rendkívül fontos.

Rozsdabetegségek:

TÜNETEK:
A leveleken kezdetben sárga vagy rozsdásbarna, később többnyire barnás-fekete, pörsenésszerű spóratelepek láthatók, amelyekből a levélszövet felrepedése után sötét spóratömeg hull ki.
VÉDEKEZÉS:
Szellős, alacsony páratartalmú helyeken a betegség lassabban terjed. A TÜNETEK megjelenésekor, ha lehet, a fertőzött részeket azonnal távolítsuk el, majd permetezzünk megfelelő növényvédőszerrel.
A rozsdák ellen igazán a megelőzés hatásos , de a betegség megjelenése után is érdemes permetezni (Folicur, Eclair stb.).
Szürkepenész vagy szürkerothadás (Botrytis cinerea)

TÜNETEK:
A növények levele, szára, bimbója lágy, rothadó állományú lesz, e részeken később egérszürke, sűrű penészgyep képződik.
VÉDEKEZÉS:
A betegség rendszerint nyirkos, fényszegény környezetben lép fel. A túlzott nitrogénadagolás szintén elősegíti a kialakulását. Ha megfelelő hőmérsékleten, az öntözésre és a párásításra odafigyelve, túlzott nitrogénadagolás mellőzésével tartjuk a növényt, a betegség megelőzhető. Amennyiben mégis észleljük a betegséget, a beteg részek eltávolítása után kezeljük a növényt megfelelő növényvédőszerrel.

Forrás: Wikipédia

Tájékoztató

Tisztelt látogatók...Jelenleg egyes cikkek csak MOZILLA FIREFOX böngészővel látható teljes egészében...Ezért szíves elnézésüket kérjük...Szerkesztőség

                      ÜDVÖZLŐ...DOBOZ..

Üdvözlünk a MAGAZINBAN.

Érezd magad jól...

Ha tetszett...

írj az üzifalra,

és ha úgy érzed...

iratkozz fel..

KÖSZÖNJÜK


Saját videók


Saját videóim elérhetőek ....
http://www.youtube.com/user/tengerszem1?feature=mhee

Véleményed a magazinról.

Tetszett-e amit láttál, vagy olvastál?

  •  
    0%
  •  
    100%
  •  
    0%
Szavazás állása

ZENEDOBOZ

Üzenőfal

            KÖSZÖNET

A Virágokról...tartalom

Anyósnyelv
Vizipálma
Kamelia
Alpesi erika
Tőlcsérjázmin
Kócsagvirág
Vaniliavirág
Szépcsalán
Rákvirág
Selyemályva
Szerelemvirág
Tulipánfa
Liliomfa
Tulipán...2
Angyaltrombita
Hóvirág
Hortenzia
Szegfű

Petúnia
Árvácska
Kardvirág
Orgona virág
Pünkösdi rózsa
Mocsári hibiszkusz
Tulipán
Sugárarália
A gerbera
Kefefa
A hunyorka
A muskátli
A fokföldi ibolya
A primula virág
Leander
A páfrányokról
A botanika világából..2
A botanika világából..1
A rózsa kártevői
A rózsa ápolása és betegségei
Amit a rózsáról jó tudni
Gyógyító növények a kertben
Gyógyító szobanövények
Gyöngyvirágról
Mérgező növények a kertben
A krókusz
A virágokról..1

Szobanövények...tartalom

Szégyenlősvirág.
Csodaszem
Legényvirág
Fittonia
A muskátli sz.
Papagájvirág
Mikulásvirág
Bromélia

Viaszvirág
Vitorlavirág
Flamingóvirág
Szobaliliom
A fikusz
A szobanövények szap..2
A szobanövények szap..1
Mérgező szobanövények
Szobanövények.. tavasszal
Szobanövények..1

Szántóföldi növények

Fekete bodza
Levendula
Facelia

Orchideák

Az orchidea élettani b..
Orchideák videóban..
Az orchidea fajta ism..
Az orchidea ápolása
Az orchidea-
hasznos tan.
Az orchidea
átültetése-szap.
Az orchidea beteg
sége és kártevöje
Az orchideák..01

Humorzsák

Muzsikaszó..
Virágos idézetek..
Egy kis pihentető

Szerkesztőség

Magazinról

Alapítva: 2010.02.19.

Tegnapi látogatók: 393

Látogatók az előző hónapban: 13669

Látogatók a jelenlegi hónapban: 10463

Feliratkozottak: 217

Magazin helyezése: 39

                        SZERKESZTŐK

TÁRS  TULAJDONOS

PIROSLILIOM

TÁRS  SZERKESZTŐK

Fiona01

Védett növények

sallangvirág

Kert doktor

Vakond riasztás

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez