kiskutya oltása mikór? mit?
olvvvvvvaaassdd  eelllll!!!!!!

Az első oltást 6 hetes korban célszerű a kiskutyának beadatni. Ez az a kor, amikor az anyától kapott passzív védelem megszűnik, és meg kell kezdeni az állat aktív immunitásának a kialakítását. Az aktív immunitást vakcinák alkalmazása, illetve a környezetben előforduló kórokozókkal való találkozás alakítja ki. A kutyusok immunrendszere nincs felkészülve a nagyvárosokban felerősödött fertőzőképességű vírusokra, baktériumokra, ezért szükséges rendszeres oltásuk.

Okozhat megbetegedést a vakcina?

A vakcinákban nincsenek megbetegedést kiváltani képes kórokozók, ezeket csak elölt, illetve egyéb módon inaktivált, nem megbetegítő formában tartalmazzák. A kialakított immunválasz mértékét ismételt oltásokkal erősíthetjük, ezért fontos az oltási program pontos betartása. A szervezet védekező rendszerének a megfelelő válaszhoz időre (kb. 10-12 nap) van szüksége, ezért nem érdemes túl gyakran oltatni állatunkat. Megfelelő védettséget a vakcina csak egészséges szervezetben képes kialakítani, ezért beteg kutyákat csak meggyógyulásuk után oltunk.

A kis jövevény új tartási helyén csak bizonyos várakozási idő, 3 nap után kapja meg első oltását, ha az addig még nem történt meg. A védőoltások közül csak az 1 éves korig adott két veszettség elleni védőoltás kötelező, de az állat megbetegedését, különösen, ha sok kutyával találkozik, csak a többi oltással előzhetjük meg biztonsággal. Nagy kutyaközösségekben az általánosan használt kórokozók mellett Corona vírusos bélgyulladás ellen is ajánlott oltani kedvencünket.

Kutyánk sétáltatását először a harmadik (fertőzött területen a negyedik)
oltást követő 1 hét múlva kezdjük meg.

A Család utcai Kisállatrendelő  rendkívül korszerű holland, Intervet vakcinákkal dolgozik. A következő oltási programot ajánlja a kiskutyáknak:

  • 6  hetes: Kombinált oltás: Parvo + szopornyica
  • 8  hetes: Parvo oltás
  • 7  hetes: Kombinált oltás: Parvo + szopornyica + leptospira + májgyulladás
  • 12 hetes: Kombinált oltás: Parvo + szopornyica + leptospira + májgyulladás
  • 14 hetes: Kombinált oltás: Parvo + szopornyica + leptospira + májgyulladás + kennelköhögés 
  • 16 hetes: Veszettség oltás
  • 6  hónapos: Kombinált oltás: Parvo + szopornyica + leptospira + májgyulladás
  • 1  év: Veszettség oltás

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2008.04.10.

Tegnapi látogatók: 6

Látogatók az előző hónapban: 284

Látogatók a jelenlegi hónapban: 209

Feliratkozottak: 42

Magazin helyezése: 753

Szerkesztőség

idézetek
aaaa

our programsEnergia-kalkulátor

Válasszon kutyát!

\"\"

\"\"

\"\"

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez