Már megjelenése előtt hatalmas várakozás és az első olvasók elragadtatása övezte Spiró György új regényét. Nem csoda: a Fogság egyszerre letehetetlen történelmi kalandregény és az értelmezési lehetőségek sokaságát kínáló, páratlan szellemi és írói teljesítmény. Cselekménye a Krisztus halála körüli esztendőktől a zsidó háborúig terjedő időszakot, az i.sz. első századot eleveníti fel és teszi érzékletesen valóságossá az olvasó számára. A Fogság főhőse, Uri, a római zsidó negyedben nő fel, s titokzatos módon lesz tagja a delegációnak, amely peszahkor az adót viszi Jeruzsálembe. Életét végigkíséri a kamaszkori rémület: az apja nem szereti őt. Érthetetlen, miért küldik a veszélyes és fárasztó útra e testileg gyenge és vaksi fiút. Uri életén keresztül bepillanthatunk a zsidó, a görög és a latin közösségek hétköznapjaiba, politikai intrikák kulisszái mögé. Urit mindig másnak, többnek hiszik, mint aki, s így hol együtt vacsorázik Pilátussal, hol tolmácsol a császár előtt, hol a legsanyarúbb számkivetettség várja. E fordulatos regény ugyanakkor kegyetlen beszámoló a világ romlottságáról, és a magyar irodalom újabb nagyszerű apa-regénye. "Ha a 2004-es évre gondolok (...) a legszebb mégis az volt, amikor Szüts Miklós festőművész és Závada Pál Spiró György még meg sem jelent kéziratáról beszélgettek, és szinte egymás szájából kapták ki a dicsérő szavakat." - Esterházy Péter
A húszas évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénz, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír. Az író elvállalja a munkát, és ezzel ördögi csapdába kerül; hidegvérű gyilkosok, kegyetlen kopók, áruló barátok és csalfa szerelmek kísérik temetőkön és kísértetkastélyokon át, hogy végtére is leleplezze azt, aki a szálakat mozgatja.
Kezdődjön hát az ANGYALI JÁTSZMA…
Carlos Ruiz Zafón a világ egyik legismertebb írója. A szél árnyéka című első regénye hatalmas nemzetközi sikert aratott. Művei több mint negyven nyelven jelennek meg, páratlan hangulatú, szépséges, érzelmes és filmszerű regényeivel olvasók millióit hódította meg világszerte. Lenyűgöző új regénye valóságos labirintus, tele titkokkal, szenvedéllyel, és a könyvek iránti sosem múló szerelemmel.
„Egy regény tele ragyogással és rejtélyes útvesztőkkel. Fantasztikus olvasmány.”
– Stephen King

'1960- ban, egy két esztendeig tartó éhínség kezdetén születtem. Egész kicsiny koromból csak anyám görbe hátára emlékszem, de szó sem volt arról, hogy púpos lett volna, éppen ellenkezőleg... A kulturális forradalom öt éves koromban kezdődött. Mindenhol aggódó szemeket és síró gyermekeket láttam, akiket elszakítottak szüleiktől. Az egész világnak vérszaga volt. Kilenc éves koromtól apámat egy távoli vidékre helyezték. Egy évvel később anyám átnevelőtáborba került. Ami az ezután következő időkben történt, arról szól a könyvem. Ezt az időszakot serdülőként éltem meg...`
Végre magyar nyelven is megjelenik a már sokak által nagyon várt könyv, A Viskó (The Shack). Egy regény, aminek sikerével – és tartalmával – még a Forbes Magazin is foglalkozott… Nem gyakran fordul elő! (2009. június 8.)

Egy, a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskó (A Viskó) egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog a sebzett szív számára.

William P. Young megrázó regénye az utóbbi idők egyik legnagyobb könyvsikere, rövid idő alatt 8 millió példányban fogyott el! A sok vitát kiváltó regényről azt tartják, hogy olyan hatással lehet korunk kereszténységére, mint a Zarándok útja a maga idejében. A sokat megélt színésznő, Demi Moore a Twitteren keresztül ajánlotta rajongóinak és férjének, mivel Ő maga „ sorsfordító erejű” üzenetre talált a könyv elolvasása közben.

Florentino Ariza egy szokványos házasság szüzességétől fosztotta meg, amely ártalmasabb volt, mint az eredendő szüzesség vagy az özvegyi önmegtartóztatás. Megtanította rá, hogy semmi sem erkölcstelen, ami az ágyban történik, ha arra jó, hogy fenntartsa a szerelmet. És még valamire, ami attól kezdve az élete lett: meggyőzte arról, hogy az ember a maga kiszámolt homokszemeivel jön a világra, és azok a szemek, amelyeket bármi okból, önmaga vagy más miatt, szándékosan vagy kényszerűségből nem használ fel belőlük, örökre elvesznek...
Egy férfi evez a St. Marys folyón, hátul a kenujában egy nő fekszik. Tíz éve házasok, mindennél jobban szeretik egymást, és most az asszony súlyos beteg.
Doss és Abbie sorsa véletlenül keresztezte egymást. A fiú apátlanul, nehéz körülmények között nőtt fel a St. Marys folyó mentén, az amerikai Georgia államban. Nappalonként pincérként küzdött a megélhetésért, míg éjszakánként a szívében kavargó képeket festette vászonra. A lány Dél-Karolina állam legbefolyásosabb szenátorának a lánya, kivételezett életet élt, szépségét kihasználva modellként járta a világot.
Most, ahogy a folyón csordogálnak lefelé, Abbie tízes listáját igyekeznek teljesíteni – tíz kívánság vár megvalósításra, mielőtt elveszítik a harcot a betegséggel szemben. A reggeli folyó párájában, a napsütésben villogó tükörképeket szétszakítva, az alkony festette fények fölött siklik hajójuk az óceán felé, hogy Doss valóra válthassa Abbie utolsó álmait. Az utazás szerelemmel és szeretettel teli pillanataiban ez a két ember, akik képtelenek a másik nélkül élni, szembenéznek múlttal és jövővel…

A kamasz Michael Berg hosszú betegségből lábadozik, amikor megismerkedik a nála húsz évvel idősebb Hannával. Szenvedélyes szerelem szövődik a "fiúcska" és a nő között, amelyben a testi gyönyör éppolyan fontos kapocs, mint a könyvek szeretete. Évekkel később Michael megdöbbentő részleteket tud meg Hanna múltjáról, és kénytelen szembenézni a náci kegyetlenségekkel, egy új generáció szemével.
Bernhard Schlink minden idők egyik legsikeresebb regényének szerzője, a német irodalom ünnepelt csillaga. A felolvasó az összes neves nemzetközi díjban részesült, világszerte hétmillió példányban adták el, harminchét nyelven.

1935 nyarának legforróbb napján a tizenhárom éves Briony meglesi nővérét, amint az a szomszéd fiú szeme láttára levetkőzik, és a Tallis-ház parkjának ékes szökőkútjába merül. Az írói tehetséggel megáldott kislány a nap folyamán más rejtélyes események szemtanúja is lesz, és gyermeki, de nem éppen ártatlan képzelete kiszínezi a valóságot, szörnyű titkokat sejt a két kamasz évődése mögött. Egy avatatlan kézbe került szerelmi vallomás, egy balul sikerült családi estély, és a túlfűtött gyermek döntő lépésre szánja el magát, ami tragédiába torkollik, és aminek jóvátételéhez talán egy élet is kevés.
A Vágy és vezeklés ragyogóan és lebilincselőn ábrázolja a gyermekkor végét, azt a pillanatot, amikor első komoly döntésünk súlya ránk nehezedik. Vajon hazudhatunk-e magunknak egy életen át? Az évtizedeket átívelő regény a háború sújtotta Anglia harctereitől, napjainkig kíséri végig egy beteljesületlen szerelem történetét, míg a középpontban a szégyen és a megbocsátás, a jóvátétel és a nehéz feloldozás mélységes - és mélységesen megindító - vizsgálata áll.
A Booker-díjas Ian McEwan művei több mint negyven nyelven jelennek meg. Érzéki nyelvezetét, filmszerű látásmódját és hihetetlen emberismeretét világszerte méltatják. Kritikusai szerint a brit irodalom ezzel a regénnyel lépett be a XXI. századba.
"Elbűvölő és fenséges regény" - John Updike, író
"Briliáns... McEwan korunk Jane Austen-ja" - Esquire magazin A könyvből készült film két Golden Globe díjat nyert. Magyarországi filmpremier: 2008. január 24.

Vissza a HotDog-ra!

Iratkozz fel te is!

A hét könyve

Neked is van kedvenc könyved és szeretnéd ajánlani a többieknek? Akkor itt a magazinban megteheted! Írd az üzenőfalra a könyv címét amit ajánlani szeretnél és az egy hétig itt a heti könyvajánlóban fog szerepelni a HotDog-os neveddel együtt.

A hét könyve:
Sophie Taylor: A rémálomember
A könyvet ajánlja:
Angelati

 


– El kell tűnnöm innen! – nyögte ki.
–Nem mész innen sehova! – a hang hátborzongató volt. Ray csupa libabőr lett.
–Ki vagy?
–A rémálmod!

Vajon mindenkinek van egy Rémálomembere? Sarah Osborn-nak és Max Wolfenak van! Mit rejt a múlt? Mit rejt az éjszaka? Meg kell találni a Rémálomembert, hogy le tudják győzni a rémálmokat! Csak együtt, a szerelem erejével! Sophie Taylor izgalmas regénye az érzelmek és hangulatok széles skáláját öleli fel. Az olvasónak meglódul a fantáziája, hogy megoldja a rejtélyt, kicsoda is a Rémálomember! Az óra ketyeg!

Üzenőfal

 • 0.01 (L/27)

  Üdv! Nem tudom, hogy volt-e már, de John Burnham Schwartz: Haruko hercegnő című könyve nekem az egyik kedvencem lett. Akit szintén érdekelnek a Japánnal kapcsolatos dolgok, annak mindenképpen ajánlom. :)

  2012. okt. 09 08:47
 • kicsiitina (L/22)

  Sziasztok, http://aprod.hu/hirdetes/sophie-kinsella-panik-a-plazaban-IDgprQ.html szerintem elég jó árban van nézzétek meg, az eredeti ára egyébként 2980ft.

  2012. ápr. 29 16:35
 • zsofigal (L/31)

  Sziasztok ! Én olyan romantikus könyveket szeretnék venni, amelynek a végét, vagyis a "boldog happy" részét nem kb. 3 oldalba sűrítik bele, az mindig csalódás számomra. Tud valaki esetleg ilyen könyvet ajánlani nekem ??? E-mail címem: kisjimmy@citromail.hu, ide is küldhetitek akár. Köszönöm !

  2011. dec. 16 11:00
 • AlmosMaci (L/30)

  Szia!Nagyon tetszik a magazin, sajnálom, hogy csak most bukkantam rá. körbenéztem és szomorúan látom, hogy a kedvenc könyveim egyike se szerepel a listán. :( De nem baj nem is a megszokott irodalmat olvasom. Azért, ha úgy gondolod, hogy valahová befér Stephen E. Ambrose: Az elit alakulat című könyve, akkor szívesen látnám itt viszont. Segítséget is nyújtok hozzá, hiszen készítettem erről a témáról egy magazint. http://www.hotdog.hu/magazin/magazin.hot?m_id=40503 Szívesen írok ajánlást is, ha gondolod. Üdv

  2011. jún. 27 13:53
 • Anonim.007 (L/20)

  Még mindig csuda klassz az oldal. Elárulom, innen szerzem heti olvasmányaimat. Mindig kiválasztgatok vmit, aztán kihozom. Köszönöm Neked és s zerkeztőknek, meg a tisztelt olvasoknak az ajánlott könyveket. Egy új és élvezetesebb világot tártok elém. Remélem még sokáig élvezhetem társaságotokat. (: Csóközön..*

  2011. márc. 17 18:51
 • RCS17 (L/53)

  Köszönöm, hogy ajánlottad Spírót. Belegondolok, azóta már olvastam mást is. Most egy nagyobb lélegzetvételű műbe fogtam: Ken Follett: A Titánok Bukása van soron. A trilógia első kötete nemrég jelent meg - nagyon jó a fordítása, olvasmányos és megszokottan, terjedelmes.

  2010. dec. 17 13:44
 • emeskem (L/22)

  Egy szuper könyvet szeretnék ajánlani: Krystyna Kuhn: A völgy, 1. évad, 1. kötet: A játék A kanadai Sziklás-hegységben, egy elzárt völgyben található a híres Grace-College, az elit főiskola kiemelkedő tehetségek számára. De furcsa dolgok történnek itt: Miért nincs rajta a hely a Google Earth-ön? Mi köze van ennek ahhoz a diákcsoporthoz, akik a 70-es évek közepén eltűntek a hegyekben és eltűnésüket követően be is zárták az iskolát? 2010 májusában nyitották meg újra, de már az első hetekben különös események játszódnak le. Julia és társai mit sem sejtenek, mikor elkezdik első tanévüket itt. De hamar rá kell, hogy jöjjenek, hogy a völgyben semmi nem az, aminek látszik. További információ. http://www.facebook.com/avolgy Megvásárolható most 20% kedvezménnyel a Líra könyvesboltokban és a bookline.hu oldalon

  2010. dec. 15 15:05
 • Már nem tag 

  Köszi a könyvajánlást Angelati, fel fog kerülni!

  2010. nov. 22 16:28
 • Angelati (L/54)

  Üdv mindenkinek! Ajánlani szeretnék! Sophie Taylor: A Rémálomember című könyvét! Az írója 17 éves pápai diáklány, ha jól tudjuk a legfiatalabb az országban aki krimit irt! Izgalmas, csavaros, fiatalos! Klassz! Olvassátok el, nem bánjátok meg!! Angelati

  2010. nov. 22 10:19
 • Alehandra85 (L/31)

  Köszönjük az ajánlókat, a gratulációkat és a kedves szavakat. A bannercserékben is szívesen benne vagyok. :)

  2010. nov. 13 09:50
 • tina01 (L/35)

  Szia!Grt a magazinhoz :) Van kedved egy banner cseréhez ? http://www.hotdog.hu/magazin/magazin.hot?m_id=38834

  2010. nov. 07 15:26
 • joskaba (F/71)

  Szervusztok...! Nagyon tettszik a magazin oldalatok,szeretek itt olvasgatni. Üdvözlettel. József

  2010. okt. 25 18:16

Szerkesztőség

Társtulajdonos és szerkesztőKönyvajánló Magazin

Magazinról

Alapítva: 2010.07.25.

Tegnapi látogatók: 3

Látogatók az előző hónapban: 61

Látogatók a jelenlegi hónapban: 43

Feliratkozottak: 264

Magazin helyezése: 518

A magazin bannereHa szeretnél bannercserét azt jelezd az üzenőfalon!

A kódja:

<div style="text-align: center;"><a href="http://www.hotdog.hu/magazin/magazin.hot?id=38037&amp;h_id=0" target="_self"><img title="" src="http://image.hotdog.hu/user/Alehandra85/konyvajanlomagazinhd.jpg" width="180" align="middle" border="" height="120"></a></div>

Ajánló

Másik 2 magazinom
Társmagazinok

  


Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez