Karácsonyi ötletek:
Csináld magad! :)
Só-liszt gyurma karácsonyi díszek:
A só-liszt gyurmát szinte mindenki ismeri, hiszen az óvodáktól kezdve az alsó tagozatig rengetegszer készítettünk gyermekkorunkban ebből az anyagból különbéle figurákat.

Most szeretném bemutatni, hogy bizony, lehet ennek a gyermeki anyagnak komolyabb külsőt is adni: szép, egyedi karácsonyi díszek, vagy akár egyenesen karácsonyfadíszek készíthetőek belőle.


 

Az alábbi receptet szokás használni:

20 dkg finomlisztet és 20 dkg vákumsót összekeverünk, hozzáadunk 125 ml vizet és 2 evőkanál étolajat.

De egy másik recept is létezik:

Fél csésze asztali só, fél csésze víz, és egy csésze liszt. Olajat pedig nem teszünk bele, mert avasodik, és egy idő után büdösek lesznek a díszek, hacsak nem olívaolajat használunk.

Én a második verziót javaslom. A hozzávalókat kézimixerrel összekeverjük, utána pedig addig gyúrjuk, amíg jó egynemű, gyúrható tészta nem keletkezik a kezünk alatt.

Színezni is lehet: fekete teával, kávéval, fahéjjal, pirospaprikával - az ilyen és ehhez hasonló színezők nem károsak az egészégre és természetes színhatást adnak, ami szerintem sokkal szebb, mint valamilyen rikító ételfesték. Mindazonáltal, ha például mikulást készítunk, akkor az erős piros ételszínezékkel jól meg lehet festeni az anyagot.

Ezzel a fajta tésztával gyorsan kell dolgozni, mert könnyen kiszárad. Amivel nem dolgozunk, tároljuk műanyag zacskóban.

A díszekhez szükség van valamilyen kiszúróra: a legjobb, ha beszerzünk legalább kétféle méretű hópehely formát, vagy harangot, de egyszerű köröket, csillagokat is szúrhatunk belőle, azt is szépen lehet dekorálni.Miután elkészítettük a figurákat, ne felejtsük el kilyukasztani őket, hogy fel tudjuk akasztani, ha készen lesz, mert sütés után már nem lehet kilyukasztani.


 

Mivel az a cél, hogy minden nedvesség kipárologjon belőle, ezért elég hosszú időre, akár órákra is a sütőbe kell tenni őket, vigyázzunk, hogy olyan alacsony hőmérsékletre, amitől nem lesz kokszos:) Azaz nem ég meg, bocsi.


 

A kész gyönyörűségeket lehet azután dekorálni, méghozzá számtalan módon. A képen látható csillagokat egyszerű filccel rajzolták meg. De lehet festeni, vagy például glitterrel megszórni.

Ha azt szeretnéd, hogy sokáig megmaradjanak, akkor vékony lakk réteggel lehet tartósítani, ez meggátolja a nedvesség bejutását.

Végül fel lehet fűzni, vagy egyenkét az akasztót ráilleszteni, és már mehet is a kijelölt helyére!


forrás:
http://www.magyarvagyok.com/kultura/hungarikum/hagyomanyok-unnepek/Kar%C3%A1csonyi%20szok%C3%A1sok/4317-Karacsonyi-Teli-dekoracio-es-kezugyesseg-otletek.html
Karácsonyi csillag:

Az elkészítéshez szükségünk lesz természetesen valamilyen papírra, ragasztóra, vonalzóra, snitzerre és ollóra és valamilyen szép fonalra amivel a kész díszt felakaszthatjuk.

Karácsonyi díszek papírbólKarácsonyi díszek papírból

A papírlapunkból vágjunk 12 darab 1,5 cm-es csíkokat.

Karácsonyi díszek papírból

Két csíkot keresztben fektessük egymásra és középen ragasszuk össze. (Megkönnyíti a papírcsíkok közepének eltalálását, ha a két végét összeillesztve egy picit meghajtjuk.)

Karácsonyi díszek papírból


A következő lépésként újabb két csíkot helyezzünk rá a már keresztbe fektetett csíkunkra, kb. 3 mm-re a függőlegesen elhelyezett csíktól. Ezeket is ragasszuk össze.


Karácsonyi díszek papírból


Az újabb két csík elhelyezése vízszintesen történik. Először a közepénél fogva ragasszuk rá a függőleges csíkra, majd bújtassuk át a függőleges csík mellett lévő két csík alá, amikhez szintén rögzítsük ragasztóval.


Karácsonyi díszek papírból


Ezzel az első része készen is van a csillagunknak. Ugyanígy készítsük el a másik részt is.

Karácsonyi díszek papírból


További lépésként ragasszuk össze a képeken látható módon a csíkok végét, mind a két darabon:

Karácsonyi díszek papírbólKarácsonyi díszek papírból


Karácsonyi díszek papírbólKarácsonyi díszek papírból


Ha elkészültünk, az egyik darabunkat fordítsuk meg, majd helyezzük rá a másik darabot, hogy a csillag csúcsai a még szabadon álló csíkok felé forduljanak:

Karácsonyi díszek papírbólKarácsonyi díszek papírból


Dugjuk át a szabadon álló csíkokat a csúcsokon:

Karácsonyi díszek papírbólKarácsonyi díszek papírból


Ragasszuk össze a két részt:

Karácsonyi díszek papírbólKarácsonyi díszek papírból


A csúcsok végein lévő kiálló részt igazítsuk ollóval meg:

Karácsonyi díszek papírból


És a végeredmény:

Karácsonyi díszek papírbólKarácsonyi díszek papírból


Lyukasztóval készítsünk lyukat valamelyik csúcs végére és máris felakaszthatjuk remekművünket.

forrás:
http://www.komplett-otthon.hu/index.php?tev=cikk&id=u10

Narancs mécses:

Csak kis kézügyesség kell kell hozzá, némi szemétre szánt narancshéj, és egy csomag szegfűszeg, és máris kész a természetesen illatozó, meleg és barátságos hangulatot árasztó mécseskompozíció:

karacsonyi-tipp


Ha valakinek van türelme egy kicsit többet molyolni a gyümölcsmaradványokkal, akkor íme itt van két újabb látványos ötlet:

karacsonyi-bionom-praktikak

Az almákat oázisba, vagy szalma koszorúba tűzködjük hústűvel, vagy hurkapálcával. Ha birsalmából készítjük, és piros szalagból vagy piros papírszalvétából készült masnikat is tűzködünk mellé, akkor nem csak ünnepibb, hanem illatos is lesz. Karácsony elteltével pedig a birsalmákból birsalmasajtot készíthetünk.

Szegfűszeggel a narancsokba - de birsalmába is - bármilyen szép csipkemintát tűzködhetünk.
 


Ha akad otthon egy-két alig használt papírtányér, egy kevéske zöld fonal, és némi megkopott karácsonyi arany vagy ezüst boa, akkor itt az idő, hogy újrahasznosítsuk:

karacsonyi-parktikak Az így elkészült fácskákat állítsuk talpas tortatartóra, és máris elegáns asztalidísz boldog tulajdonosai lettünk.

 


forrás:
http://antalvali.com/karacsonyi-bionom-tippek.htmlÉn csináltam:
 


mini ajándékos dobozok dísznek :) akár a fára is hungarocelből és csomagolópapírból...anygalka arany cérnából van a haja és arany csíkos anyagból a ruhája nagyon egyszerű megcsinálni a fejében vatta van ennyi... :) remélem tetszik
 

Hozzászólások

Magazinról

Alapítva: 2012.12.01.

Tegnapi látogatók: 3

Látogatók az előző hónapban: 48

Látogatók a jelenlegi hónapban: 17

Feliratkozottak: 11

Magazin helyezése: 2337

Szerkesztőség

Üzenőfal

Karácsony

Szereted a karácsonyt?

  •  
    77.8%
  •  
    22.2%
Szavazás állása

Mozgó karácsonyi képek

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez