Antoine de Saint-Exupéry idézetek
Bizonyára mindenki ismeri a Kis herceg c.művet, nos most írójától válogattam néhány idézet nektek!

"...csak egyetlen igazi fényűzés van: az emberi kapcsolatoké. Ha csupán anyagi javakért dolgozunk: magunk építjük magunk köré börtönünket. Bezárjuk magunkat, magányosan, hamunál hitványabb pénzünkkel, amely semmi olyat nem nyújt, amiért érdemes élni."
"Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint másokon. Ha sikerül helyesen ítélkeznek saját magad fölött, az annak a jele, hogy valódi bölcs vagy."

"Ha egy kertben sikerül egy új rózsafajtát kitenyészteni, a kertészeket izgalom fogja el. Elkülönítik, gondozzák, ápolják a rózsát. Az embereknek azonban nincsenek kertészeik. A gyerek Mozart éppúgy bekerül a fogaskerekek közé, mint a többiek."

"...mert ami értelmet ad az életnek, értelmet ad a halálnak is."

"Nem az a szerelem, ha egymást nézzük, hanem ha együtt egy irányba nézünk."

"Egy győzelem gyöngévé tesz egy népet, egy vereség föltámaszt egy másikat."

"Győzelem... vereség... értelmetlen szavak. Az élet ezek alatt a képek alatt folyik, és új képeket készít."

"... az emberek: szegényes anyag, s őket is megteremtjük. Vagy eltávolítjuk, ha magukkal hozzák a bajt." "A repülőgép megtanított az egyenes útra. Alighogy fölszállunk, búcsút veszünk az utaktól, melyek a kutak, istállók felé visznek, s várostól városig kígyóznak. Szabadok vagyunk..."

"Az ember akkor fedezi föl magát, amikor megmérkőzik az akadállyal. De ahhoz, hogy ezt elérje, eszközre van szüksége: gyalura, ekére."

"A nagyok semmit sem értenek meg maguktól, a gyerekek pedig belefáradnak, hogy örökös-örökké magyarázgassanak nekik."

"... előbb minden felnőtt gyerek volt. (De csak kevesen emlékeznek rá.)"

"Nem arra törekszünk, hogy örökkévalók legyünk, hanem arra, hogy a dolgok és tettek ne veszítsék el előttünk azonnal értelmüket. Akkor megmutatkozik a semmi, amely körülvesz bennünket."

"Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."

"Te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél."

"Egy hivatás nagysága elsősorban talán abban van, hogy egyesíti az embereket. Csak egyetlen igazi fényűzés van: az emberi kapcsolatoké."

"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

"A tapasztalat bizonyítja, hogy nem az a szeretet, ha két ember egymás szemébe néz, hanem az, amikor mindketten ugyanabba az irányba néznek."

Szerkesztők:Mai idézet:

"Az a nagyszerű az emberben, hogy soha nem veszíti el a bátorságát és a kedvét; újra és újra kezdi, mert tudja, hogy fontos és érdemes újrakezdenie."

Ray Bradbury

Szerkesztőség

Üzenőfal

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez