Nemsokára itt a szeretet ünnepe a Karácsony. Ebből az alkalomból mindenkinek, békés boldog Karácsonyi ünnepeket kivánok.

Szeretettel készitettem mai programkinálatomat. Jó szórakozást és pihenést kivánok minden Kedves látogatónak.

 

Grafikai programok

autostitch_panorama_foto Autostitch v2 Teljesen automatikusan dolgozó, átfedéssel készült képeket panoráma képpé összeillesztő, profi program. A programot két egyetemista matematikus két év alatt fejlesztette (Matthew Brown, David Lowe University of British Columbia). Program legnagyobb előnye az egyszerűsége és a nagyon precíz, automatikus illesztési algoritmusa.
A program telepítés nélkül is működik, csak a zip fájlt kell kicsomagolni. Két dolgot az olvassel.txt alapján érdemes beállítani! (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
autostitch.zip (1 MB), olvassel_autostitch.txt
Honlapja: www.autostitch.net

IrfanView v4.10 Kategóriájában az egyik legjobb, sok hasznos funkcióval rendelkező, magyar nyelvű képnézegető és konvertáló program, mely CD/DVD lemezre írt képek vetítésére is ideális. Papír képek szkenneléséhez is nagyon hasznos, gyors.
Telepítés nélkül működő program, azaz csak ki kell csomagolni a zip fájlt és máris használható. Nagyon jól paraméterezhető; minden tudnivaló, plugin mellékelve. (Windows 9x/ME/NT/2000/XP/2003/Vista, ingyenes)
IrfanView.zip (7 MB), Olvassel_IrfanView.txt
Fejlesztő honlapja: www.irfanview.com

 

Videós segéd-programok

DVD Shrink v3.2 Program segítségével Video DVD-ről készíthetünk biztonsági másolatot. A beépített (paraméterezhető) tömörítés segítségével, a többrétegű lemezen levő kedvenc filmünket is egyrétegű írható DVD lemezre tudjuk másolni. (7,5GB -> 4,3GB) (Windows 98/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
DVDSrink_3.2.zip (1,8 MB)
forrás: www.mrbass.org/dvdshrinkFair Use Wizard v1.0 Eredeti Video DVD-ről lehet - nagyon jó minőségű - biztonsági másolatot készíteni, DivX/XviD formátumban. (Windows 98/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
DVDtoDivX-FairUse_Wizard_1.0.zip (4,5 MB)
forrás: www.fairusewizard.comDIVX és XVID CODEC - ffdshow DirectShow dekódoló DIVX és XVID filmekhez. Szinte az összes verziót tartalmazza. (Ingyenes)
ffdshow-rev1448_20070831_xxl.exe (4 MB), ffdshow.txt
forrás: sourceforge.net/projects/ffdshow

 

AUDIO programok

CDEX - MP3 v1.7 (2006.06) Zenei CD-ket rippel WAV, MP3 OGG Vorbis vagy VMA formátumba. Az MP3 tömörítésről a LAME Encodere gondoskodik. A zenei CD-hez tartozó adatokat az Internetről automatikusan le tudja tölteni (CDDB). Sok egyedi beállításra van lehetőségünk. Telepítés nélkül is működik! Egyszerűen a zip fájlt a C:\MP3_CDex könyvtárba kell kicsomagolni. Programot indítása: klikk a CDex.exe-re... (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
mp3_cdex.zip (2,3 MB), Olvassel_CDEX.htm
forrás: cdexos.sourceforge.net/Winamp MP3, AAC, WMA, Audio CD lejátszó. Kicsi, gyors, szép...
Letöltés a gyártó oldaláról: www.winamp.com/player/ (lite: ~1 MB), Olvassel_Winamp.txtmp3 DirectCut v2. Kisméretű ingyenes szoftver mp3 hagfájlok szerkesztéséhez. Vághatunk, újra tömöríthetünk, megváltoztathatjuk a hangerőt, szüneteket kereshetünk az állományokban, vagy effektusokkal színesíthetjük. Alkalmas hangfeltételek rögzítésére és mp3 adatba történő elmentésre.
mp3DC206.exe (0,2 MB)
Olvassel_mp3DirectCut.txt
forrás: mpesch3.de1.cc/


Szótár programok

jDictionary v1.8 Java-alapú, többplatformos, ingyenes szótárprogram.
Nyelvek: English-Hungarian, English-Hungarian Expression, German-Hungarian, French-Hungarian, English-Spanish, Interlingua-English, Swedish-Interlingua, English-German
Újdonság, hogy minden valószínűség szerint a következô SuSE disztribúcióba hivatalosan is be fog kerülni a jDictionary az összes szótárcsomaggal.
Telepítés:
1. Windows esetén a jdictionary-1_8-win-jre.exe -t kell futtatni.
2. A használni kívánt szótárokhoz tartozó fájlokat be kell másolni
a Plugins könyvtárba. ( Általában a következő könyvtárba: C:\Program Files\jDictionary\Plugins ), de ezeket a program le is tudja tölteni az Internetről...
jdictionary.zip (15 MB, tartalmazza a Java Runtime Environment-t), Olvassel_jdictionary.txt forrás: jdictionary.sourceforge.netMoBiMouse Plus - A fordító egér Angol-magyar, magyar-angol akadémiai nagyszótár, számítástechnikában használatos szavakkal és kifejezésekkel bővítve. Több, mint 240.000 címszó, 500.000 kifejezés!
A MoBiMouse felismeri és lefordítja a számítógép képernyőjén Windows betűkészlettel megjelenített szavakat és kifejezéseket (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, fizetős: 19eFt)
15 napos próbaverzió innen tölthető le (47 MB)
Telepítőkészlet letöltése: MobiMouse_4plus.zip (81 MB)
Fejlesztő honlapja: www.morphologic.hu 

HTML szerkesztő, fotóalbum készítő, levelező és FTP programok

PSPad Editor v4.5.2 Kód-alapú szöveg (html) szerkesztő, mely számtalan programozási nyelvet (VB, C++, SQL, PHP, ASP, Python...) kezel. Weboldalak szerkesztéséhez is hasznos, rengeteg előre definiált kódot, stílust (css) tartalmaz. Magyar nyelvű menüje is van. (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
pspad452inst_en.exe (3,4 MB), Olvassel.txt, forrás: www.pspad.com/


FOXmail v6 - Internetes levelező kliens. Kínában több millióan használják.
Program telepítés nélkül is működik, csak a zip fájlt kell kicsomagolni és akár USB adathordozóról is használhatjuk. (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
v6: foxmail6.zip (5 MB), Olvassel_FoxMail6.txt
v5: foxmail5.zip (5 MB), Olvassel_FoxMail5.txt
és a régi változat, amely floppy lemezen is elfér: foxmail2.zip (0,5 MB)
forrás: fox.foxmail.com.cn magyarul: www.freepgs.com/foxmail/


Egyéb segéd programok, batch programok

 

Java Runtime Environment (SUN JRE). Java-t használó (webes) alkalmazások futtatásához szükséges. (Ingyenes)
Legfrissebb verzió letöltése a gyártó honlapjáról: java.sun.com/javase/downloads/ (JRE 6, ~12 MB)
JRE 6 for windows (2007.01): jre6_setup_windows_i586.exe (12 MB)
JRE 5: java.com/download/
J2SE 1.5.0: java.sun.com/j2se/1.5.0/
J2SE 1.4.2: java.sun.com/j2se/1.4.2/Copernic Desktop Search v2 Dokumentum, e-mail, zene és kép kereső program, működése hasonló az Internetes keresőkhöz, de ez a helyi merevlemezeken és hálózati meghajtókon tud keresni. A legjobb ingyenes keresőnek a Copernic bizonyult, amely szinte mindegyik keresőszóra több eredményt dobott elő vetélytársainál. A Copernic alapos indexeléssel kezdi munkáját, és ezután szinte mindent megtalál, függetlenül attól, hogy a fájl nevében, vagy annak tartalmában, vagy egy e-mailben vagy annak mellékletében van a keresett szó. A Copernic ráadásul nemcsak keres, hanem meg is jeleníti a dokumentumokat, képeket és pdf fájlokat. (Windows 98/ME/NT/2000/XP/2003, ingyenes)
Letöltés (5 MB), olvassel.txt forrás: www.copernic.comMicrosoft Tweak UI PowerToy A PowerToy segítségével olyan a Windows XP olyan beállításait is finomhangolhatjuk, amiket más úton csak nagyon bonyolultan lehet elvégezni. Ilyen pl. a CD/DVD lemezek, illeve USB meghajtók viselkedése is (autorun). (Windows XP / 2003 server, ingyenes)
TweakUiPowertoySetup.exe (150 KB), olvassel.txt forrás: www.microsoft.com...IExpress 2.0 A program telepítő fájl készítéséhez ideális. (Egy exe fájlt hoz létre) Kb. 100K-s overhead-del dolgozik. Képes abszolút a háttérben is futni. (Windows 95/98/ME/NT/2000/XP)
iexpress.zip (390 KB), olvassel.txtCD menu 1.5 Saját készítésű CD lemezekhez saját menü készítésére alkalmas. Telepítés nélkül működő program, azaz csak ki kell csomagolni a zip fájlt és máris használható. Sok minden beállítható, minden tudnivaló, minta-fájl mellékelve, egyszerű kis program, a Picview vagy IrfanView programmal jól párosítható. (Windows 95/98/ME/NT/2000/XP, ingyenes)
CDmenu.zip (230KB), CDreadme.txt
forrás: tobyspages.shacknet.nuEVEREST PC Info Számítógépről információ gyűjtő program. Home Edition az otthoni PC felhasználóknak ingyenes hardver diagnosztikai és memóriasebesség mérő szoftver. A nagyon részletes riportot pl. html formátumban is el lehet menteni.
Telepítés nélkül működő program, azaz csak ki kell csomagolni a zip fájlt és máris használható. (Windows 95/98/NT/2000/XP/2003, magyar termék)
Everest 2.20.zip (2 MB) és Everest 1.20.zip (3,3 MB) domain-be léptetett PC-hez
forrás: www.lavalys.huTrueCrypt v4.3a Dokumentumok bizalmas kezeléséhez (titkosításához) hasznos.
Egy fájlt hoz létre, melynek megnyitásakor jelszót és/vagy jelszófájlt kér, majd hálózati meghajtóhoz rendelhetjük a titkosított tárolót. Előnye, hogy akár egy pen-drive-n is titkosíthatjuk dokumentumainkat. A Windows-os verzión túl, Linux-hoz is letölthető. TrueCrypt.zip (1,4 MB, Windows version)
Gyártó honlapja: www.truecrypt.orgMértékegységváltó On-line mértékegység átváltó, pl. Távolság, Nyomás, Sebesség ,Térfogat, Hőmérséklet, Súly, Napkelte-napnyugta számoló... Próbáld ki! Hasznos és érdekes.
mertekegysegvalto.htm 

BATCH

BATCH (*.bat)- a legegyszerűbb és legpraktikusabb programnyelv, wordpad-dal is szerkeszthető.
Gyakran ismétlődő feladatok automatizálására, pl. adatok másolásához, IP cím beállításához hasznos. Készítettem pár mintafájlt:

Biztonsági másolat készítése - xcopy-val (mintafájl): DocuSync_MINTA.bat, a fájl első fele részletesen bemutatja a működését, illetve a batch programozáshoz weblap címeket is tartalmaz.

Biztonsági másolat készítése - MS SyncToy Windowsos programok kedvelőinek, ezt az ingyen letölthető programot javaslom: SyncToy honlap megnyitása (for Windows XP)

Beep Batch program futatásánál hasznos lehet, hogy a program egyes fázisairól hangjelzést kapjunk, erre alkalmas a beep.exe, használatához mintafájl: beepMINTA.bat

Command ablak megnyitása (egérkattintással) az aktuális könyvtárban és ipconfig: CMD_ipconfig_all.bat

Hálózati meghajtó gyakori csatlakoztatásához hasznos: net_use_MINTA.bat
és a hálózati meghajtók leválasztása: net_delete.bat

IP cím beállítása egy kattintással. Akkor hasznos, ha gyakran kell címet változtatni: IP_set.bat

Temp fájlok törlése egy kattintassál: TEMP_fajlok_torlese.bat Havonta érdemes futtatni.


Játékok

Következő logikai és ügyességi játékokat ajánlom.
Továbbá, találós kérdéseket, vicceket itt, vicces képeket itt találsz.
Jó szórakozást kívánok!

GO futtatása Amőba
Ki ne emlékezne, a matekfüzet hátulján játszott amőbára. Ez a játék egy nagyon ősi Japán játék a GO-MOKU. A játék célja, hogy 5 X-et egy vonalba kell rakni. A játék egyszerűsége lenyűgöző, nem lehet megunni. A profin megírt program (22KB!), tanítani is tud... (DOS/Win3.1/Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható) go_amoba.zip (22KB)
go_algo.zip GO
A GO talán a legősibb stratégiai játék! A játék célja a területszerzés. (freeware, DOS/Win3.1/Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható)
go_algo.zip (228KB), Readme.txt
Vitorlázórepülő szimulátor
Vitorlázórepülő szimulátorból nincs sok a weben! Az itt található szimulátorok a stratégiai repülés életszerű megvalósításában kiemelkedőek. A grafikai megoldás nagyon egyszerű, de nem a látszat számít! Próbáld ki!
Szimulátor indítása
Szimulátor letöltése (off-line használathoz): flightclub.zip (Zip fájl, 90KB, Freeware)
Szimulátor indítása (elekrtomos varioval)
Szimulátor letöltése (off-line használathoz): flightclub100.zip (Zip fájl, 70KB, Freeware)
A szimulátorhoz, Java applet futtatására alkalmas internet böngésző program szükséges és 800*600 vagy 640*480-as képernyőfelbontás és hangkártya használata ajánlott.
Jó repülést!
bcrunch.zip BrainCruncher v1.20
MisterMind, fejtörő, agycsikorgató. Négy számot és pozíciójukat kell kitalálni. A beírt számokról értékelést kapunk: hány jó számot használtunk és hányat írtunk a megfelelő helyre. A feladat egyszerű, de a gyors megoldáshoz segédtáblázatot szoktam használni... (freeware, Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható)
bcrunch.zip (128KB), bcrunch.txt
Xonix32 futtatása Xonix32
A kis ponttal kell a területet elfoglalni, darabolni. A feladatot nehezíti, hogy pontok, vonalak, csillagok és a fekete gyémánt az életünkre tör. A játéknak sok szintje van, nem lehet abbahagyni... (freeware, Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható) Xonix32.zip (135KB), Readme.htm
fences.exe futtatása Fences (Kerítés)
Ki az ügyesebb kerítés építő? A cél az, hogy a mi kerítésünk érjen át a túloldalra... (freeware, Win3.1/Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható)
fences.exe (20KB)
illuminate.zip Illuminate 1.2
Nyomógomb őrület, az 5*5-ös játékteret kell sárgává változtatni... (freeware, Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003) illuminate.zip (33KB)
Button madness
Nyomógomb őrület, a 4*4-es játékteret kell pirossá változtatni... (freeware, Win3.1/95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható) Btnmad.exe (24KB)
Blockout.zip Blockout 3D
Talán a legjobban sikerült Blockout. A játék célja, hogy a megjelenő testeket egymásba illesszük, méghozzá úgy, hogy ne hagyjunk lyukakat... (freeware, DOS/Win3.1/Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható)
blockout.zip (104KB),
tetris.zip Tetris
A Tetrisz érdekes változata. Három azonos színű négyzetet kell egy vonalba rendezni (vízszintesen, függőlegesen, átlósan)... (freeware, Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható)
tetris.zip (183KB), readme.txt
lines95.zip Lines95
Az azonos színű golyókat kell egy vonalba terelni. A golyók csak szabad területen át haladhatnak... (freeware, Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható)
lines95.zip (201KB), File_id.txt
Mspuzzle.exe Mspuzzle
Első két szintje a Finty Flush-nak, öt szintje Spring Weekend-nek és két szintje Rat Poker-nek. Gyerekeknek. (trial, Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003)
Mspuzzle.exe (2,5MB), Mspuzzle.doc
hearts12.zip Hearts v1.2
Kártyajáték négy játékossal... (freeware, Win3.1/Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható)
hearts12.zip (60KB), hearts.txt
Magyar Rabló Ulti - kártyajáték
Az Ulti a legszebb és legismertebb magyar kártyajáték; Hungarikum. (freeware, Win3.1/Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszható)
MaRabu_ulti.zip (1MB), Olvassel_MaRabu_ulti.txt
Öt ingyenes kártyajáték
Snapszer, Zsírozás, Durak, Lórum és a Huszonegy - jó játékot! (freeware, Win3.1/Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003, telepítés nélkül játszhatók)
5kartyajatek.zip (4,2MB)

Megj.: A fájlok letöltéséhez, jobb egérgombbal kattints a fájl nevére vagy a képre és válaszd a "Cél mentése másként"-ot...


Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2008.10.27.

Tegnapi látogatók: 18

Látogatók az előző hónapban: 692

Látogatók a jelenlegi hónapban: 524

Feliratkozottak: 139

Magazin helyezése: 282

Szerkesztőség

Design


Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez