Hotdog magazin RSS: Hidden Object mánia http://www.hotdog.hu/hiddenobject hu-HU Wed, 29 Mar 2017 08:53:54 +0200 Sziasztok! http://www.hotdog.hu/hiddenobject/bevezeto/sziasztok Sat, 15 Nov 2008 10:30:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/bevezeto/sziasztok F Ó R U M http://www.hotdog.hu/hiddenobject/bevezeto/f-o-r-u-m Sun, 30 Nov 2008 21:40:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/bevezeto/f-o-r-u-m PC-DOKI (letöltés, telepítés, makacskodó játékok, nélkülözhetetlen frissítések) http://www.hotdog.hu/hiddenobject/bevezeto/pc-doki-letoltes-telepites-makacskodo-jatekok-nelkulozhetetlen-frissitesek Sun, 03 Jul 2011 09:40:00 +0200 Ha nem indul egy játék, annak az okára sokszor nincs épkézláb magyarázat. A legsűrűbben előforduló megoldásokat megpróbálom itt összegezni:
 

- frissítsd a játékhoz elengedhetetlen progikat (lásd lentebb),
- telepítsd a játékot másik meghajtóra,
- zárj be minden futó alkalmazást, és indítsd újra,

- küldd az exét az asztalra, és onnan indítsd a játékot,
- a több részes játékoknál mindig 1 mappában legyenek a hozzávalók (RAR fájlok és a kitömörített, telepített játék),
- volt már olyan is, hogy a PC újraindítása oldotta meg a bajt,
- a törlés - újratelepítés is célravezető lehet,
- a kezdőknél az is gyakran felmerül, hogy nem jegyzik meg, hova telepítettek, és nem a játék exéját indítják, hanem a RAR-ból kitömörített exét,
- ezekhez a játékokhoz nem kell csúcsteljesítményű PC, de ócskavasakkal sok játék nem működik,
- ha a RAR kitömörítésekor olyan üzit kapsz, hogy nincs vége az archivumnak vagy hibás, töltsd le újra, mert valószínűleg megszakadt a letöltés, amit csak akkor tudsz lecsekkolni, ha összehasonlítod a letöltő oldalon írt méretet és a RAR méretét (én mindig ellenőrzöm, mielőtt még bármit kezdenék vele),
- az is gyakori, hogy rövid időn belül megjelenik egy frissített verzió, és az működik az addig makacskodó gépen is,
- ha nem mentődik a játék, annak -a tapasztalatok szerint-  az az oka, hogy a vírusirtó (pl. Avast) zárt környezetben nyitja meg, és ha nem választod ki a másik opciót, mentés nélkül lépsz ki belőle,
- ha ezt a hibaüzit kapod:
"Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0xc0150002). Az alkalmazás befejezéséhez kattintson az OK gombra." akkor olvasd el a 391-392. hozzászólást.

Fontos, hogy vagy a játékhoz vagy ide írjatok, ha nem kerek valami. Legtöbbször van vagy lesz megoldás, csak kitartónak kell lenni:)

Új! Vannak egyedi bogarak, ekkor tudunk segíteni egymásnak. Akinek fut rendesen, egy bizonyos játékállásnál ki tudja másolni az aktuális állapot mentését. Feltölti valahová,  a játékhoz pedig belinkeli. Hogy ezt hogy kell használni, arra idemásolok egy üzit, amit valakinek küldtem:
"Töltsd le Maya valamelyik linkjét, én a másodikat ajánlanám, kár szarolni már az elsővel.
Remélem, win7-tel nyomulsz, mert arra tudok megoldást. Másold be a géped keresőjébe ezt:
C:\Felhasználók\IDE A SAJÁT NEVET\AppData\Roaming\
A saját név alatt a géped nevét értem, amit a startban jobbra legfelül találsz.
Ha bejutottál, ott találod az összes játékmentést. Keresd meg az ERS sárga mappáját, ott lesz Rózsi is. Cseréld le az ott lévőt Mayáéval. Törlöd, amazt berakod, vagy cseréled...ahogy egyszerűbb.
Ha valami így se érthető, írj!

Kb. ennyi. Tehát, ha valami bajod van, írj kommentet a játékhoz, és közösen megoldjuk.

***

FONTOS LETÖLTÉSEK JÁTÉK ELŐTT
Itt olyan linkeket fogtok majd találni (a tervek szerint rendszeresen frissítve), amiket alapvetően telepítenie kell minden játszani akaró embernek előbb vagy utóbb.

Egyelőre a három leglényegesebb linkkel kezdeném, és majd szép lassan bővülünk, ahogy kiderül, hogy ki milyen gépet használ.

Kezdjük azokkal, akiknek nVidia videokártyájuk van:
http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk
Ez az oldal az nVidia driverek letöltési oldala. Értelemszerűen ki kell választani a megfelelő kártyatípust és az operációs rendszert. A Language-nél válasszátok az Othert, így magyar Windowson ékes magyar nyelven fog kommunikálni veletek a driver vezérlőközpontja.

És akkor az "ellentábor" az Ati-sok:
http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupportHub.aspx
Itt az ablak jobb oldalán a "Download drivers" dobozban válasszátok ki a saját kártyátok tipusát. A Component Category-ban válasszatok a Desktop (asztali) és a Notebook (laptop) közül, majd értelemszerűen a többi sort is töltsétek ki.

És végül ami egyetlen gépről sem hiányozhat, a DirectX:
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=35
Ami itt nagyon fontos: csak jogtiszta (vagy annak látszó) Windowsra lehet telepíteni! Ha a szomszéd Pistike dobta fel a feltört, vagy ne adj Isten alapban módosított Windowst a gépetekre, akkor itt bukhat a mutatvány, mert a Microsoft egy eredetiség ellenőrzés után fogja csak "odaadni" az ingyen cuccokat!

Azért ha minden kötél szakad, akkor innen is letölthetitek: http://killjoy.uw.hu/directx_jun2010_32bit.rar
Ezzel semmi más dolgotok nincs, mint a RAR-t egy szabadon választott helyre kitömöríteni és a kitömörítés után elindítani a DXSETUP.EXE-t.

Egyelőre ennyi! Jöhetnek a konkrétabb kérdések!


***

EGY KICSIT TAKARÍTSUNK!

Mivel szóba került a hozzászólások közt és elég lényeges lehet, így egy kis kitérőként a TAKARÍTÁS. Nem, nem a porrongyos, Clean-es dologról van szó, hanem a gép takarításáról. Erre rengeteg program van, mindenki ízlése, vérmérséklete és pénztárcájától függően válogathat. Amit ajánlok, azt talán mindenkinek érdemes feltenni több okból is: ingyenes, egész okos, frissíti önmagát (pontosabban szól, ha frissíteni lehet) és volt már olyan elhanyagolt gép, amin több, mint KÉT GB helyet szabadított fel! A programot a Piriform készíti (több más, hasonlóan okos kis programocska mellett) és a hangzatos Szemét Takarító nevet adták neki. Ez a Crap Cleaner, vagy ahogy jobban ismerhető a CCleaner. A program a Piriform oldaláról tölthető le
http://www.piriform.com/ccleaner/download

Nyugalom, a program ingyenes! Az ezen az oldalon megjelenő ár a Priority Support ára. Vagyis ha nem akarjuk kivárni a sorunkat gond esetén a sok ingyenes használ közt, akkor $24,95-ért vehetünk prioritást. De erre nincs szükségünk, így a szürke négyzet alján a

Version 3.08.1475 (3,141 kb)
- Download from FileHippo.com
- Download from Piriform.com

linkek közül válasszunk! Én közvetlenül a Piriformost használom általában, hacsak valami gond nincs náluk. (Ha valaki később olvassa ezt, akkor lehet, hogy a verziószám már nagyobb lesz, ez a jelenlegi állapot!)

Indítás után egy viszonylag bonyolultnak tűnő képernyő fogad, de ne ijedjetek meg! Nekünk most a Tisztító és a Rendszerleíró rész fog kelleni. A Tisztítónál két fül van, a Windows és az Alkalmazások. A Windows fülön az Internet Explorer részt rögtön mondom, a többinél pedig mindenhova pipa, kivéve a Szabad terület törléséhez. Az Internet Explorer résznél is mehet a pipa mindenhova ha nem ez a fő böngészőtök. Ha viszont IE-t használtok, akkor az Ideiglenes internetfájlok, az Előzmények és az Index.dat fájlokon kívül mást ne nagyon jelöljetek be, különösen ha használtok megjegyzett jelszavakat, automatikus belépést és hasonlókat egyes oldalakon.

Az Alkalmazásoknál mindenki mást fog látni, ugyanis itt csak azoknak a programoknak a lehetőségei jelennek meg, amik telepítve vannak és a CCleaner is ismeri. Az Eszközök és a Windows részt is is pipálhatjuk általában, de azért mindenki gondolja át, mert ha pl. egy képkezelő programban használjátok az előzőleg megnyitott képek listáját és itt bejelölitek annak a törlését, akkor ne lepődjetek meg, ha következő futtatáskor nem lesz ott a képekre mutató lista!

És ugyanaz igaz a Chrome, Firefox, Opera és egyéb böngészői listákra, mint fentebb az IE-s részre. Az alapértelmezett böngészőtöknél csak ésszel a törléssel.

Ha kijelöltetek mindent, amit kellett, akkor ELEMZÉS! Egy ideig szöszöl a program, majd ad egy listát, hogy mit talált. Ha ésszel jelölgettünk, akkor itt már sok dolgunk nincs, csak engedélyezzük a törlést és passz.

A Rendszerleíró résznél már egyszerűbb a helyzet. Pipa mindenre, majd Hibák keresése. Kis idő múlva kapunk egy szép hosszú listát (rosszabb esetben) és nyomhatjuk az A kijelölt hibák javítása gombot. A CCleaner fel fogja ajánlani a változtatás előtt a változtatandó regisztrációs adatok mentését. Ezt azért érdemes engedélyezni, mert ha bármi nem úgy megy a takarítás után, mint rendesen (nekem még nem volt ilyen, de az ördög sosem alszik), akkor a lementett reg fájlra csak kettőt kattint az ember és engedélyezi a visszaimportálást az adatbázisba. Ha megvolt a mentés, akkor egyesével is végigmehetünk a hibákon, de egyszerűbb megnyomni az Az összes kijelölt hiba javítása gombot.

FIGYELEM! A Rendszerleíró szemétlenítése után futtathatjuk még egy párszor, ugyanis az egyes törlések felszabadíthatnak más, addig megbújó hibákat is. Pl. ha törlődik az a bejegyzés, hogy van a gépen XY program (mert már nincs, csak ott maradt a törléskor a bejegyzés), akkor a következő körben már meg fognak jelenni azok a hibák, amik olyan bejegyzések, mint pl. az XYZ fájltípust az XY program nyissa meg. És mivel már nincs az adatbázisban sem XY program, így erre sincs szükség.

Futtassátok 1-2 hetente, érdemes!

FIGYELEM! Ez a program sem mindenható! Ez is csak bizonyos programok hibái után kutat, így pl. a játékaink után maradó szemetet ez sem tünteti el. Azt szinte mindig (tisztelet a ritka kivételeknek!) kizárólag csak kézzel lehet megoldani!

***

HOGYAN TUDHATOM MEG, HOGY MI REJTŐZIK A GÉPEM DOBOZÁBAN?

Több lehetőség van erre, én most egy egyszerű kis programot ajánlok, ami sok másban is segíthet. A neve Speccy, és az általam annyira kedvelt Piriform készíti.

A letöltés itt: http://www.piriform.com/speccy/download

Nyugalom, ez a program is ingyenes! Az ezen az oldalon megjelenő ár itt is a Priority Support ára. Erre itt nincs szükség, így a szürke négyzet alján a

Version 1.11.256 (3,709 kb)
- Download from FileHippo.com
- Download from Piriform.com

linkek közül válasszunk! Én közvetlenül a Piriformost használom általában, hacsak valami gond nincs náluk. (Ha valaki később olvassa ezt, akkor lehet, hogy a verziószám már nagyobb lesz, ez a jelenlegi állapot!)

Sok mindent meg tud mondani a gépünkről, de nekünk most elsősorban az Összefoglaló ablak a lényeg. Ugyanis itt minden fontosabb tulajdonság össze van foglalva egyetlen képernyőn.

Akit érdekel, az böngészgetheti a sok infót, pl. a processzor, a HDD-t és a videokártya aktuális hőmérsékletét is, amit azért érdemes néha ellenőrizni, mert ha túl meleg (ezt a program sárga, majd piros színnel jelzi!) akkor érdemes valamilyen jobb hűtésről gondoskodni!

***

NEM TUDOK KITÖMÖRÍTENI EGY LETÖLTÖTT JÁTÉKOT

Első lépésben azért biztos, ami tuti mindig ellenőrizzük, hogy megvan-e az összes letöltendő darab. (Ezért szeretem én ASG-t és Wendy-t forrásként, mert náluk szinte mindig egy fájl van, így tutira nem marad le egy részlet sem.) Ha minden részt letöltöttünk, akkor jöhet a kitömörítés!

Erre én mindenképpen a WinRAR-t ajánlom, mivel a RAR a legelterjedtebb tömörítési forma a neten HOG-os körökben. Ezt innen szedhetitek le (az utolsó a 4.01-es, okozhat komoly problémát az is, ha ez a programotok elavult és egy új tömörített fájlban olyan metódus van használva, amit a régi WinRAR esetleg nem ismert!): http://www.rarlab.com/rar/wrar401hu.exe (Magyar nyelvű) A használata remélem nem okoz gondot senkinek, főleg ha telepítéskor kipipáljuk a "WinRAR beépítése a keretprogramba" opciót, mivel így szépen meg fognak jelenni a használható funkciók letöltött programon való jobb gomb lenyomásakor.

Ha valaki a ki- és betömörítést a Total Commanderben használja, akkor az aktuális WinRAR telepítése után állítsa be, hogy a TC is azt használja! Ezt a Beállítások/Általános beállítások/Tömörítők menüben tehetjük meg. Az ablak közepén a RAR tömörítő elérési útjának adjuk meg a WinRAR könyvtárában lévő RAR.EXE helyét. (A sor végi >> jelre kattintva kereshetünk!) Ez alapesetben a "C:\Program Files\WinRAR\Rar.exe". (Ha máshova telepítetted a WinRAR-t, akkor azt add meg!!!) És biztos, ami biztos, vegyük ki a pipát a következő sor elől, hogy valóban a telepített RAR-t használja a TC. (Főleg régebbi TC-vel fordulhat elő, hogy a beépített RAR még nem kezel néhány tömörítési módot és állandóan hibát jelez kitömörítéskor.)

***

ÉS HA MÁR TOTAL COMMANDER...

Mivel sokan használják és sokban megkönnyíti a dolgunkat, viszont a program frissítése 10 gépből 9-en nem szokott megtörténni, így erről is legyen itt egy letöltési link, méghozzá Ambrits Tamás, a magyar Total Commander guru oldaláról (ha valakit bővebben is érdekel a TC, akkor érdemes szétnézni az oldalon, sok érdekesség és okosság található itt!): http://www.totalcommander.hu/letoltes/total-commander ]]>
narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/bevezeto/pc-doki-letoltes-telepites-makacskodo-jatekok-nelkulozhetetlen-frissitesek
Puppet Show 11: Arrogance Effect (BETA) http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/puppet-show-11-arrogance-effect-beta Tue, 28 Mar 2017 20:40:00 +0200 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/puppet-show-11-arrogance-effect-beta Wave of Time http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/wave-of-time Sun, 26 Mar 2017 09:50:00 +0200 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/wave-of-time Mystery Case Files 15: The Black Veil CE http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/mystery-case-files-15-the-black-veil-ce Thu, 23 Mar 2017 17:10:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/mystery-case-files-15-the-black-veil-ce Myth Seekers: The Legacy of Vulcan (BETA) http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/myth-seekers-the-legacy-of-vulcan-beta Tue, 21 Mar 2017 18:40:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/myth-seekers-the-legacy-of-vulcan-beta Darkarta: A Broken Heart's Quest CE http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/darkarta-a-broken-hearts-quest-ce Tue, 21 Mar 2017 18:20:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/darkarta-a-broken-hearts-quest-ce Myths of the World 11: The Black Sun CE http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/myths-of-the-world-11-the-black-sun-ce Sat, 18 Mar 2017 08:30:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/myths-of-the-world-11-the-black-sun-ce The Unseen Fears: Body Thief CE http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/the-unseen-fears-body-thief-ce Thu, 16 Mar 2017 17:50:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/the-unseen-fears-body-thief-ce Mystery Trackers 13: Memories of Shadowfield (BETA) http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/mystery-trackers-13-memories-of-shadowfield-beta Sat, 11 Mar 2017 10:20:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/mystery-trackers-13-memories-of-shadowfield-beta The Legacy: Forgotten Gates CE http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/the-legacy-forgotten-gates-ce Sat, 11 Mar 2017 09:00:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/the-legacy-forgotten-gates-ce Bridge to Another World 4: Escape From Oz (BETA) http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/bridge-to-another-world-4-escape-from-oz-beta Fri, 10 Mar 2017 17:10:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/bridge-to-another-world-4-escape-from-oz-beta Love Chronicles 6: Death's Embrace (BETA) http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/love-chronicles-6-deaths-embrace-beta Fri, 10 Mar 2017 14:50:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/love-chronicles-6-deaths-embrace-beta Lost Grimoires 2: Shard of Mystery http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/lost-grimoires-2-shard-of-mystery Fri, 10 Mar 2017 14:40:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/lost-grimoires-2-shard-of-mystery Haunted Legends 10: Black Hawk CE http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/haunted-legends-10-black-hawk-ce Thu, 09 Mar 2017 17:10:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/haunted-legends-10-black-hawk-ce Cadenza 4: Fame, Thef and Murder CE http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/cadenza-4-fame-thef-and-murder-ce Sat, 04 Mar 2017 07:20:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/cadenza-4-fame-thef-and-murder-ce The Forgotten Fairytales: The Spectra World (BETA) http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/the-forgotten-fairytales-the-spectra-world-beta Fri, 03 Mar 2017 16:50:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/nyalcsorgato-d/the-forgotten-fairytales-the-spectra-world-beta Mystery of the Ancients 6: Sealed and Forgotten CE http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/mystery-of-the-ancients-6-sealed-and-forgotten-ce Thu, 02 Mar 2017 17:00:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/mystery-of-the-ancients-6-sealed-and-forgotten-ce Ominous Tales: The Forsaken Isle http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/ominous-tales-the-forsaken-isle Wed, 01 Mar 2017 17:30:00 +0100 narghile http://www.hotdog.hu/hiddenobject/hog-kaland/ominous-tales-the-forsaken-isle