Rommá váltam a romos Ravenhearst-től a béta után, de persze a remény hal meg utoljára. Eipix ide vagy oda, az előző is kicsikizett belőlem egy elégedett 9-est:)
"Már a 2. Elefántos cucc mostanában, aminek nincs hangja nálam. Ez olyannyira frusztrál, hogy nem is tudtam igazából figyelni. Asszem, a tesónkat, vagy tán egész családunkat keressük? Nem tetszett úgy, mint az előző, de a keresősök jók, és volt egy baromi jó mini, ahol egy képet kellett kialakítani az egymás elé-mögé rakott részletekkel." Remélem, tényleg a mjúzik az oka a rinyának.
"Rég volt már Artifex Mundi játék, kicsit szoknom kellett a grafikát. Amúgy a történet rendben, jók a keresősök, a minik meg könnyűek. Kellemes a zene, és több kedves figurával is találkozhatunk. Tetszett, hogy a botanikus nagyi nemcsak sebgyógyító főzettel kísérletezik, hanem szépítő és hajnövesztő kutyulékot is készít." Még jó, hogy írtam valamit, egy villanásra sem emlékszem.
ÚJ LINKEK!!!
Depositfiles
Filefactory
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
"A KékTea/Eipix fúzió továbbra is működik. Nem mondom, hogy csúcs, de bőven játszható a következő rész. A biszbaszok változatlanok, de méretesek, és ezen kívül csak a térkép emlékeztet a klasszikus Blue Tea stílushoz. Külön keresgélni valónak gyorsan kémforrá váló morfokat kapunk, de ezen kívül más nem jut eszembe, mert 2 részletben toltam 24 órás eltéréssel. Bocsi!" Ez elég gyorsan megjött az októberi bemutatóhoz képest, de hát tudjuk, Eipix xarja a játékokat. Jó ez nekünk?
Nem leszek hosszú, egyszerűen csak tetszett.Van benne lendület, jók a figurák, klassz a zene. A HOS, vagyis a biszbaszolás a végére már teher lett, mert szeretem, ha variálnak bennük valamit. A minik nálam egyenlők a nullával, idegesítően nyakatekert szinte mind. A 40 hópihéből 2 elveszett, ezeket a végén lehet pótolni. A pontszámom 7, amit a bőven végigtolható, szájtátástól mentes holmikra szoktam adni.
"Ez megint az új vonalról való játék. Igaz, a kép ismét keskeny, de ez nem nyom annyit a latban, mint az ütős főmenü, a hangulatos grafika és az ötletes keresősök. A téma, ahogy azt már megszoktuk, kellőképpen véres, Poe Az áruló szív című novellája alapján készült."
Azt hiszem, ez a játék rekordot dönt rövidségben. Még jó, hogy nem volt annyira jó!:D Változatlanul szeretem a nyuszis grafikát, és változatlanul nem tudom megszokni a "széles vásznat". Állítani nem lehet, most is bele kellett törődnöm. Vérben nem szenvedünk hiányt, a félszemű csávó igazán ijesztő. A nyomok elemzésénél volt, hogy csak néztem, elég nehezen esett le, mikor mit kell tenni.
Valamikor mindig azt kutattam ERS-éknél, vajon melyik ajtó vagy kapu nyílik majd meg a bónuszban, de egy ideje erről totál leszoktam. Itt mégis izgatott a ház melletti kapu, s láss csodát, kinyitották előttem. Ami mögötte van, az nagyon brutál. Ha addig nem paráztunk volna még eleget, kapunk a nyakunkba olyan horrort, hogy az már szíven ütött. Főleg a zsákból előbányászott kiscsaj akadt a torkomon. Ijedtemben Félixet ártatlannak nyilvánítottam, amit így utólag sem tudok eldönteni, tényleg az volt-e.
A részletekről annyit, hogy a HOS igényes, még ha dupláznak is, a minik viszont zömmel idegesítők. A kártyák tetszettek, meg is lett mind. Azokkal valami külön játék játszható, de most, ha agyonütnek se emlékszem, hogy miféle. Ehhez a nyomasztó témához nem illettek volna nyuszis cukiságok, ezért nosztalgiából a rendőrségen lévő, az Arany bogárból kölcsönzött újfundlandit annak nyilvánítom.
Nem is elemzek tovább, rövid játékhoz rövid sárga illik. Csak a pontom maradt hátra, ami 7-8 közt csapong, ebben sem tudok dönteni.
"Az előzőhöz hasonlóan, ez is sokat ígérő, szép játék lesz. A grafika gyönyörű, a zene szintén, és bexaratásban se lesz hiány a szellemektől nyüzsgő, elátkozott hotelben. Eddig 21 morf, 20 puzzle és szuper HOS a kínálat. Nagyon várós a cucc!!!" Kicsit sok az 3 felkiáltójel...
Az utobbi időben nincs maratoni nyűglődés Elefántéknál. Ez a történet is rövid, lényegre törő, és nem mellékesen, izgalmas. Ez köszönhető a lepusztultan is gyönyörű szellemszállónak, a benne lezajló régi eseményeknek, és a szellemvadász tesónk megmentésével kapcsolatos feladatoknak. Az élményt fokozza a szuper zene, de még jobban a zseniális hangeffektek, köztük az előcsarnokban hallatszó gyereksírás és nyöszörgés.
A HOS szuper, és szerencsére arról is beszámolhatok, hogy nagyon jól elvoltam a minikkel.A morfos tárgyak gyűjtögetése is tetszett, a szirmoknak viszont nem sok értelmét látom. Sokkal ötletesebbek az árvák fotói, melyekről az extrákban kiderül, hogy mindegyik alatt 1-1 játékfejlesztő rejlik. Szerintem nagyon ötletes a csapat ilyesforma bemutatása.
A bónusz is szuper, ami szintén a hotelben játszódik, de most nem szellemekkel, hanem egy húsvér gonosztevővel kell leszámolnunk. A teljes játék végén nyílik a titkos szoba, ami már ismerős régebbi játékokból. Morfogó tárgycsoportokat kell begyűjteni, de már az elején elakadtam. Az első kazetta, ami a hint szerint az előcsarnok bal oldalán lévő 2 deszka helyén lenne, meg se moccan. Már próbáltam hozzá valami szerszámot keríteni, de sehol semmi. Persze tudom, hogy ahogy eddig sem, úgy most sem tárgyhasználósak ezek a feladatok, így hamar beletörődtem, hogy ebből kimaradok.
Amellett, hogy nem estem önkívületbe az átélt élményektől, szerintem ez egy jó játék, nekem egy 9-est megér.
"Nem az első játék, ahol az illetéktelenül behatoló kincsvadász kővé válik. Mi a jelenből érkezünk a másik világba, ahol kalandos út vár ránk. A FiveBN most sem okozott csalódást, a főmenü kivételével kész orgia a szemnek a sok szép helyszín. Pakolgatós HOS, gyönyörű zene, morfok, tárgyak gyűjtögetése...brutáljó minden."
Lelkes beszámolómhoz képest mint egy agyhalott támolyogtam ki a játékból, így a bónuszt félbe is hagytam, és asszem úgy is marad. Igazából kikopizhatnám az előzőhöz írt, kétségbeesett és hitetlenkedő soraimat. Miért kell ennyire túlspilázni egy játékot? Miért alap az, hogy egy bonyolultan tagolt játéktér egyik sarkából a másikba űznek bennünket, hónunk alá csapva 1-1 tárgyat?
Pedig a történet tetszik, a mitológia számos alakja jelenik meg, akiket el kell pusztítanunk, hogy megmentsük a bájos Fiorát és a többieket. A minikre már nem magyon emlékszem, a keresősökre jobban. Mind árnyképes-pakolgatós, amit alapból szeretek, de most hiányoztak a hagyományosak. Van egy olyan érzésem, hogy a HOS-t mások kreálták, mint akik a helyszíneket. Úgy emlékszem, nem olyan szépen kidolgozottak, de lehet, hogy csak a folyamatos agónia miatt éreztem így. Amúgy a grafikára egyetlen rossz szavam sincs. Csodásan kidolgozott és finom, ahogy a korábbiakban is. Úgy emlékszem, hogy sem a 24 figura készlet, sem a 35 morf nem lett meg, pár darab hiányzott a végén. A táskás modern cuccok tetszettek, ahogy az eredeti funkciójuktól eltérően, praktikusan felhasználjuk őket. Lovak fazonigazítása szuper, és bevallom, most így a szájtépés végén kicsit sajnálom, hogy a halászkunyhóban felnövő, hajótörött leányzó történetét már sose tudom meg. Vagy mégis? Artschi, segíts, hátha magyarul le tudok faragni a virtuális kilométerekből. Így 8 petty, annál többet nem tudok kicsikarni magamból.
Unlimitzone 1. rész
Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész
Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Fura, hogy mire képes a keskeny képernyő. Az ERS játékok új erőre kapnak, a túlzásoktól mentes, minimalistább grafika nagyobbat üt. Nem mellékes az sem, hogy a HOS eddig (bár kopis) szuper, morfokat gyűjthetünk, amik elég szépen rejtőzködnek, a nagyfejű törpnek, az utolsó kép kivételével nyoma sincs, a szellemlány meg a végén úgy fújja el a gyertyát, hogy az ember lánya legszívesebben sikoltozna a folytatásért."
Nem rossz ez, de a történet számomra elég nehezen követhető. A történet szerint  3 nap áll rendelkezésre, hogy a halott lány elátkozott lelkét megtisztítsuk, és a vége felé már néha úgy éreztem, tényleg 3 napja játszom. Ezzel szemben 1 fenekes lett, ami azt jelenti, hogy azért bőven belefér a "szeretem" kategóriába.
Ami nálam elvitte az egészet, az a grafika finomsága és a keresősök ötletessége. Új elemként macskákat lehet üldözni vagyis begyűjteni 15 helyen. Sajnos a HOS 2x-es, és csak az egyik alkalommal tettek bele cicás keresőst. Szinte mind kisebb feladatokhoz kötött, legjobban az tetszett, mikor egy kutyust kellet a könyvből kiradírozni, hogy a helyébe macskát rajzolhassunk. Csak 11 sikerült, mivel addig nem vettem észre ezt a lehetőséget, pedig belógott a panel alja, amin a számláló van, de nem foglalkoztam vele. A morfogó boszis cuccok sem teljesek, a végére pár apróság is bekerült a repertoárba, amit nem volt kedvem kiskubizni.
A burás jelképek tök idegesítőek, nem tudom, mi értelme ennek az elemnek. A minik is elég nyomik, nem sokat bajlódtam velük. A törp csak a bónuszban kerül elő, de szerencsére akkor sem ő uralja a terepet.
Az extrákban most bónusz HOS is van, sőt egy maratoni menet is, ahol szinte az összes, a játékban használt tárgy felvonul, köztük a púpos hátú macskát formázó dugóhúzó is. Érdekes, ERS-nél szinte mindig kiszúrok 1-1 különlegesen megformált tárgyat.
Egy dolgot még elárulok, a végén -szenya módon- nem a lányt, hanem a könyvet mentettem. Néha előjön sötétebbik énem:D Bocsi!!!
8-9 közt hezitáltam, de csak meglett a 9 petty, tekintettel a macskás újításra.

 
Nem hoztam el a bétás kesergőt, mert nem akarom kelteni a hangulatot. Majd látjuk, Eipix összességében mit hoz ki a régi a műfaj alapjait lerakó, imádott sorozatból.
Nagy elvárások, csalódást okozó béta, ezekkel indultam neki a sorozat következő, immár az Eipix által jegyzett részéhez. Azt gondolom, hogy amit ők grafikailag le tudnak tenni az asztalra, azt le is tették. Talán nem is az ő hibájuk, hogy visszasírom a régi fílinget. Túl mélyen vésődőtt belém a régi színvilág és a finoman megformált alakok, tárgyak enteriőrök. Azért sokszor elfogott valami megfoghatatlan érzés, hogy mégis a régi "falak" közt járok. Ezt erősíthette volna az egyedi MCF zene, de sajnos abból ide csak pár taktus jutott az elejére. Ennek ellenére a zenét nem bántom, a maga nemében jó.
A HOS kínálat átlagon felüli, még ha eipixes is, de nagyon szórakoztató. Erre a morfok is rápakoltak egy lapáttal, szeretem az izgága cuccokat kiszúrni. A minik átlagosak...lennének, ha nem ajándékoznának meg bennünket 5, igen jól sikerült ékszeresdobozkával. Megint nagy lelkesedéssel matattam bennük, bár 1x rászorultam a belső skipre. Igazán hálás vagyok, hogy most sem felejtkeztek meg arról, hogy egy több részből álló feladatsorhoz elengedhetetlen a rész-segítség, mert ellenkező esetben sok sikerélménytől lennénk megfosztva. 
Amit még nagyon értékelek ebben a játékban, az a humor. Kezdve az autóban található bajuszfésűvel, ami apróság, de tök vicces. A bónuszban viszont jól belendültek. Imádtam a diliház bongyorkáját, aki szenya módon összefirkálta a kártyámat, a japó fejű ápolót és a pizsialsót viselő, inkább ápoltnak tűnő dokit.
Tetszettek a füstölgő és hápogva károgó hollók, amik közül 1 elveszett. Természetesen a bajuszfésűs kocsiban várt rám, ott a legeleján, ahol még nem figyeltem erre. Az emléktárgyakat nem szedtem össze, mert utálom a töltés szűnni nem akaró számlálóját. Részemről ennyi a tapasztalat, de ahhoz elég, hogy várjam a következőt, és ennek megfelelően ki is osztok egy elégedett 9-est.
Az első 2010-ben jelent meg, de hiába várom, hogy bevillanjon valami, nem megy. Emlékszem, hogy az nagyon tetszett, de ennyi. Néztem videót, a technikai dolgok hasonlóak, de a helyszínek szerintem más stílusúak. Érdekes, hogy az összkép annak ellenére tetszik, hogy a mai kínálathoz képest kőkorinak tűnik. Egy polgármester halála ügyében nyomozunk, egy szörnyet kergetünk, és a halhatatlanság elixírének titkát kutatjuk. A feladatok egyből megtetszettek, mikor túltettem magam a szokatlan látványon.
Rapidfileshare
Unlimitzone
HOG-KALAND rovat
"Megint a változatos és érdekes HOS miatt teszek fel bétát. Nem örülök neki, lassan az agyamra megy ez a sorozat. Unom az örökös elgázosítást, az agresszív növényeket és a kutyulást. A grafika mintha egy kicsit visszafogottabb lenne, de lehet, hogy csak a szemem káprázik. A zene lájtos, a kártyák gyűjtögetése sem nagy só, de legalább szépek." Azt elfelejtettem a bétához odabiggyeszteni, hogy az elkövető a BLAM! Games.
2részesek:
Unlimitzone 1. rész         
Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész
Rapidgator 2. rész
Uploadable 1. rész
Uploadable 2. rész
1részesek:
Filefactory     vagy       Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"A full végén szoktam morgolódni, de ez eddig nagyon tetszik. Az újságíró csajszi, vagyis mi újabb nyomozásba kezdünk, hogy egy szellem kislány ártatlanságát bizonyítsuk. A HOS szenzációs, a minikkel nagyon elvoltam, és a 34 morf + az 5-ös sorozatok se estek nehezemre. Remélem, újra kibékülök az EleFun Gamessel:)"
Megtörtént a békülés, ez a rész elvitte az elődök után marad csalódottságot. Nagyon szép ez a játék, a harsány színek egyáltalán nem zavartak. Dúl a harmónia minden egyes helyen, és ahova még a "gyerekes" dolgokat is becsempászték, ott totál elaléltam. Nem tudom, mért hat rám ennyire inspirálóan, ha meglátok egy játékot, zenélő dobozt, vagy bármilyen, gyerekekhez köthető tárgyat. Nyilván a bennem szunnyadó ovisnak nyílik ki a csipája. Valljuk be, jó volt gyereknek lenni!
A keresősök nagyon szépek, csak kár, hogy sok van belőlük, és ráadásul duplázva is vannak. Mentségükre szolgáljon, hogy változatosak, és tetszett, hogy a legtöbb elején különböző pakolgatásokkal nyílik a tárgylista. A minikre sincs egy rossz szavam se. 18-at megcsináltam, és ez nálam nagy dolog.
Ami még tetszett: már a főmenüben jópofa az érintésre bokorba ugró macska, és Emma szobájában a laptopon megnézhetjük a sorozat régebbi részeinek képét. Sok az interaktív részlet, bár legtöbb csak 1x birizgálható, de mind ötletes. A zenét ők is szűken mérik, de a végén a stáblistánál kárpótolt a különleges, dumálós szám.
A keresgélni valók könnyűek, a 39 morfot és az összes sorozatot is begyűjtöttem. Nyomom rá a 10 pontot, sőt a képet is cserélem, mert az iskola előtti játszótér különösen megragadott.
Unlimitzone
Uploadable
Rapidfileshare
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"1942-ben, a második világháború idején játszódik a történet. Ez nem igazán vonz, de hamar átmegyünk kalandozásba, mert egy kultikus tárgy elrablása a téma. Az Artifex Mundi újszerű grafikája néhol tetszik, néhol meg nem. A zene visszafogott, mondhatni, unalmas, viszont a keresősök a morfokkal csúcskategóriásak. A külön tárgyak elég sokan vannak, katonasapkák, tankok, figurák, stb. a begyűjteni való. A fogaskerekes megoldás zavaró, mert nemcsak azt jelzi, hogy oda majd kell valami, hanem azt is, hogy az adott tárgyat mozgatni kell." Fura, hogy nem CE, de az is lehet, hogy nem lesz hiányérzetünk a bónusz miatt.
Most van időm sárgázni, de előtte olvastam a kommenteket. Asszem, tökéletesen egyetértünk, összefolyós, mondhatni unalmas játék. Én azért végigtoltam, és közben csak az tartotta bennem a lelket, hogy nincs bónusza. Még az agyondícsért keresősöket is meguntam, valahogy elveszett a varázs a sok egyforma helyszín közt. A végénél tetszettek a korabeli képek, ahogy összefonja a lándzsa megsemmisítését a háborús eseményekkel. Azon is kiakadtam, hogy honnan a gyíkból vettem, hogy ez Artifex Mundi. A készítők Brave Giant Games névre hallgatnak. Mondjuk ez lenne a legkevesebb, ja, meg a pontom, 5 pettyet nyomok rá.
5 évet kellett várni a tündéri játék folytatására. Az az Orchid Games ajándékozott meg bennünket, akiknek a Gravent is köszönhetjük. A királyi páros épp nászéjszakájára készül, mikor nem várt fordulatként, az ifjú férj -szó szerint- egy csábos leányzó karjaiba repül, korona mintás alsógatyóban. A többit majd látjátok:)
Hát eeeez! Döbbenet, mennyire sajátja a humor a lengyel csapatnak. Tele a játék vicces eseményekkel, és most bántam csak igazán, hogy angolom még mindig gyengélkedik. Azért próbáltam mindent megtenni, lelkesen olvasni a sok párbeszédet, hogy kimazsolázzam belőle a humort. Persze, anélkül is szinte végig vigyorogtam, mert már képileg is sok minden érthető. Tökéletes figurák, tökéletes helyek, pl. a kincseskamra és őre, Bob, aki úriemberhez méltóan, nem iszik üvegből. Diego Sharp, a késdobáló, aki mély depresszióba esik, mert szerelme, Roxana, a gyönyörű cigánylány elhagyta. Rajta skorpióból és fokhagymából készült antidepi tablettával segítünk az udvari varázsló jóvoltából, aki kikéri magának, ha lebűvészezzük. A félreértéseket is Roxana okozza, akinek lakókocsija előtt felfedezzük urunk kiteregetett ruháit, többek közt száras gatyáját. Börtöncellából kifogyó budipapír, amit párunk hiányol, alvó őr kulcsának lecserélése játékmacival, és amit még felírtam, hogy a szamár almával való munkára bírása eredményeként megkapjuk a Don Key díjat:D Lehetetlen volna mindent felsorolni, de azt még megemlítem, hogy imádom a többször, akár rosszul is végrehajtható feladatokat, mint amilyen a hullámvasút kocsijának sínre pakolása.
Keresgélni nem kell, de vannak ötletes és könnyű minik, amik közül csak egyet skipeltem. Viszont az oroszlánfejek elég nehezek, asszem 20-at találtam a 29(?)-ből. A zenét se akarom kihagyni, kedves, játékos, és idézi a kort, amiben a történet játszódik.
A csapat a végére is tartogat kellemes perceket. Miközben belebegtetik a folytatást, láthatjuk, hogy hőseink nászútja egy csodás tengerparton teljesedik be. Van itt minden, kacsás úszógumival menekülő királyi felség, koktélok, tengerparti homokozás, csúszda...és még sorolhatnám, de nem teszem, inkább nyomok rá egy nagy, csillagos 10-est.
Rapidgator
Turbobit
Fontos! A játék egy idő után leáll, mintha demo volna, és felajánlja, hogy regisztrálj. Akkor az alábbi kódot (ami a játék mappájában "key" néven futó szöveges doksiban is benne van) írd be: DEQR-TPMP-RBLH-QHCJ Figyelj, hogy pontosan ezt írd.
KALAND rovat
Fura, de mintha már láttam volna ezt az erdőt. Rákerestem, de nincs a magazinban. A fejlesztők is ismeretlenek, Phime Studio a nevük. Rövid tapasztalat, hogy a kép elképesztően keskeny, amúgy meg az az érzésem, hogy szerelésben nem lesz hiány.
"Az eleje nagyon meggyőző, a végére viszont kissé elbizonytalanodtam. A Hattyúk tava elég hálás téma, ha klasszikus mesében gondolkodunk. A grafika is illik hozzá, viszont túl szájbarágós a játékmenet. Az keresősök nagyon jók, tetszenek az interaktív részletek, a minikről már nincs annyira jó véleményem. Tollakat kell majd gyűjtögetni, ami illik a sztorihoz. Érdekes, ez már a 3. hattyús béta, de a régieknek se híre, se hamva. Mondjuk, egyik sem volt annyira ütős, hogy nagyon várjam." Még annyit, hogy a cucc a Domini Games munkája.
Igazán szép teljesítmény a Dominitől ez a játék. Eddig mindig volt sok bajom, most viszont nem igazán tudok rosszat mondani. Ami kapcsiból eszembe jut, az a minik szenyasága, de ez engem hidegen hagy. Gyorsan átugráltam őket, mintha nem is lettek volna. A HOS viszont csúcskategória, és mivel hidden játékosok vagyunk, ez a lényeg. Gyönyörűek és változatosak, pakolgatós, morfos csodák, pazar csomagolásban. 
A grafika szépen illik a mesés történethez. Tetszett az is, hogy követik az eredeti mese vonalát, de azért belevittek saját ötleteket is. Bevallom, a bónusz már kissé untatott, de persze abba nem hagytam volna, mert annyira nem hosszú, hogy ne lehessen kibírni. Ami még feltűnt, hogy a herceg nekem tökre hasonlít szegény Patrick Swayzere. Érdekes egybeesés, hogy pont ez előtt a játék előtt jutyuboztam, és beleakadtam az emlékvideójába. És akkor eszembe jutott a Ghost, ami az egyik legütősebb love story, amit filmesek elkövettek. Én abban úgy megszerettem Swayzet, hogy igazán szíven ütött a halála. Jaj, bocsi, úgy látszik kissé elkalandoztam:D
Az az igazság, hogy nem jegyzeteltem, csak játszottam egy kellemesen nyugisat, így nincs egyéb mondókám, csak a pontom, ami erős 8-as.

 
"Nagy az én bánatom! Egy árva hang nem jött ki a bétából, és nálam ez szinte végzetes. Alig tudtam odafigyelni a történetre, de annyit megjegyeztem, hogy Münchenben játszódik, és a telihold fura eseményeket indít el a városban. Elefánték legjellemzőbb stílusjegyeit nem fedeztem fel, de természetesen minden szép és igényes. Eddig 12-es sorozatokat mutatnak a külön gyűjtögetni valókból, kimérák, morfok és tarotkártyák a tárgyvadászat célpontjai. Az előzőt halálra dicsértem, most ilyet azért nem éreztem. Remélem, ez a hanghiánytól van." Gondolom, most már rendben lesz, de ha megint úgy spórolnak a mjúzikkal, mint a Grim Talesben, mérges leszek.
Lóversenyes, elsőre nem túl izgalmas játék az Eipixtől. Remélem, másodikra az lesz:D
Másodikra jobb lett:D Érdekes, krimis történet, ahol újságíróként nyomozunk egy híres lótenyésztő körül bonyolódó bűnügyben. A helyzetet nehezíti, hogy odamenet balesetet szenvedünk, és ettől amnéziásak leszünk. Ez a rész jócskán próbára tett. Annyira plasztikusan mutatták be, ahogy elveszett emlékeink közt kutatunk, hogy a lebegő képektől szinte megkótyagosodtam. A grafika a csapat legjobb szériájából való, egymásba érnek a szebbnél szebb helyszínek, és mindezt egyenletes, kellemes zene kíséri.
A HOS végig színvonalas, és mindegyikben van egy könnyű morf is, Ezeket begyűjtöttem, de 6 teáskannám elveszett, mert elég szenya módon dugdosták el őket. A kalapokról, betűkről már ne is beszéljünk... Előbbiből azért jól teljesítettem, de a 17 betűből csak 5 került elő. Nem igazán tudtam koncentrálni, mert a történet sodort magával.
Minikből, szokás szerint, nem remekeltem, de bőven kárpótolt a gyönyörű páva, az élethűen ábrázolt, fényes szőrű lovak, és a hatalmas m.asztiff kutyus.
Emléktárgyakat nem gyűjtöttem, de a Tribute Videot megnéztem. Lehet nosztalgiázni a régi részeken, és ez is hozzásegített ahhoz, hogy most 9 pettyet adjak, jó kis sorozat ez.
Unlimitzone
Rapidgator
Uploadable
HOG-KALAND rovat
"Eszem megáll, hova jutottunk  az unalmas Brendon bébitől. A Grey család misztikus történetei egyre jobbak. HOS, minik, zene, meg úgy egyáltalán, szuper lesz ez a rész is." Úgy látszik, a szavam is elakadt a gyönyörtől, ilyen rövidet ritkán írok:D
A gyönyör faktor némileg redukálódott, de azért nem vagyok elégedetlen. Tetszett a szakaszosság, az hogy 4, totálisan eltérő hangulatú hely vár bennünket, mint Grey családsegítőket:D
Hát, ezek a Grey-ek jócskán el vannak átkozva! És ahogy a végét nézem, lesz még dolgunk velük. De én ezt nem bánom, mert Elefáni csodás grafikát rittyent minden részhez, finom és kifejező színekkel, formákkal. Történetünk tele interaktív részletekkel, és még 1-2 állat is becsúszik. Kedvesek és kevéssé azok, de mindenképp látványosak. A játék jellegéből adódóan nem kell kilométereket gyalogolni, de még ezzel együtt is kedveznek nekünk, sokszor megengedik, hogy ott használjuk fel a tárgyakat, ahol előkerültek.
A gyerekekhez köthető helyek és tárgyak a szívem csücskei megint, játszótér és gyerekszoba, és már meg is vagyok véve. A keresősök *-os 10-esre vizsgáztak, annyi féle van, hogy fel se tudom sorolni...de azért megpróbálom:) Hagyományos és szöveg utáni, párosítós és kevert, amiben 1 szöveges és 1 árnyképes pakolós váltja egymást. A minikkel is boldogultam, 1-2 kivétellel. A végén 4 lakatom maradt, többek közt a morfos is, pedig úgy éreztem, mind megvan. A Grey dinasztia teljes, és a titkos szoba tárgyait is begyűjtöttem. Igaz, nem 6, hanem 7 perc alatt, de azzal is elégedett vagyok, nem kezdtem újra. Negatív élményként a zenét éltem meg. Annyi a kukaság, hogy többször tapogattam a hangszórót, hátha magától kikapcsolódott.
Most 9 pontyot adok, de Artschi már ferdíti, amit nagyon várok, mert ha minden patent lesz, tán a 10-et is megéri.
...túl dagályos, túl színes, túl videós...majd a végére ezt írtam, túl igényes. Nehezen lehet követni szemmel, ésszel és géppel. A kevesebb több lenne, mert egyébként remek csapat a Daily Magic.
Ez a hét kellemes csalódása. Az elején még nyüstöltek a vidijók lelkileg, gépileg, de aztán, mintha befáradt volna a csapat. Egyre kevesebb és macerásabb filmecskével operáltak. Na, ettől az én kedvem is megjött, és egyre jobban tudtam koncentrálni  a grafikára, sztorira. Technikai bajom annyi, hogy viszafele léegetéskor erősen el kell találni a pixelt, azt meglehetősen szűkre szabták.
Gyönyörű helyekre juthatunk el a csapat jóvoltából. Catalina háza maga a csoda. Egyébként is imádom a balerinákat, mert azokhoz mindig jár zenélő dobozka, na meg öltöző, leheletfinom tütükkel, tükörrel, virágokkal, sminkes cuccal, csecse ékszerekkel. Na, és az a cukrászda! Annyi volt a finomság, hogy már a látványtól is híztam fél kilót:D A zene is nagyon jól aládolgozik az eseményeknek. HOS-ban végig a csúcson a fejlesztők, szöveges feladatsorosból -amit imádtam- is volt jópár. Egyébként is mind igényes és látványos, még ha 2x-esek is. Néha úgy éreztem, indokolatlanul jönnek, de lehet, ez a szövegértés (vagyis szövegértetlenség) miatt van:D Minikből is megkaptam a 8-ért járó plecsnit, és nekem ez bőven elég.
Sajnos a bónuszra kipihenték a filmecske gyártás fáradalmait, ott megint kapunk egy nagy rakást videót, de sebaj, egyébként rövid, és cakkumpúder megadom a 9 pontot.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • balbalu (F/54)

  Sziasztok! Hajrá Törpi!

  tegnap 20:35
 • csopi13 (L/57)

  Erzsébetek és Katalinok én is boldogat, mosolygósat, ölelgetőset!!! Sajna most minden játék "nyálcsoris", de leszedem bőszen, aztán egyszer nekifutok, pedig itt van Artschi remekműve, meg a többi "jajjdenagyonakarom" én meg áhítozok!! Pusz Nektek,viszem Bogit csatangolni :)

  tegnap 18:16
 • csopi13 (L/57)

  Sziasztok!! Én ugyan nem vagyok "mindenki", de bejelentkezem:)Igazoltan vagyok távol, mert Mama kikezdett a padlóval és Ő minősült törékenyebbnek:( Most rohanásban vagyok m.hely-kórház-otthon/Bogi 3szögben,remélem nem a Bermudák, mert azt veszem észre, hogy elvesztem!

  tegnap 18:10
 • Maffogas (L/54)

  Sziasztok! Erzsébetek, Erzsik, Zsókák, Katalinok, Katák, Katinkák sok boldog névnapot kívánok!

  tegnap 10:13
 • gyurgyalag (L/108)

  Hol vagytok, mindenki?

  tegnap 08:44
 • narghile (L/40)

  Sziasztok! EVENTIDE-nál új linkek! Nem volt kedvem mindenkinek egyenként válaszolni, bocsi!:)

  nov. 22 09:27
 • nekik (L/53)

  Mosolyka. :D https://www.facebook.com/mosolykaaa/videos/vb.199841003414973/952493228149743/?type=2&theater

  nov. 21 20:46
 • nekik (L/53)

  https://www.youtube.com/watch?v=nAwDPmalScE

  nov. 21 17:52
 • nekik (L/53)

  Surface 8 – Return to Another World Collector’s Edition megjelent, hátha jobb kedvetek lesz. :) Minden jót mindenkinek. :)

  nov. 21 16:45
 • narghile (L/40)

  OK, Maci, bár a mai faxságról megint az "állítsátok meg a világot" jut eszembe. De azért szépeket mindenkinek a 7végére!

  nov. 20 17:15

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 376

Látogatók az előző hónapban: 13510

Látogatók a jelenlegi hónapban: 10154

Feliratkozottak: 1246

Magazin helyezése: 5

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez