"Pár hónapja még nem gondoltam, hogy nem szorongva, hanem örömmel tesztelek egy ERS játékot. Vártam a nagyfejű törp újabb kalandját, ami meg is érkezett. Most sem hiába gonoszkodik, csak győzzük kinyomozni a szegény nőci és a többiek halálát. Az alap azért ismert, egy ártatlan áldozat árán nem lehet újjáteremteni holtakat. Persze, ha a gonosz törpögő befolyásolja az eseményeket, minden megtörténhet. Összességében szuper, az ismétlődő HOS ellenére. A gyönyörűséges halálfejeket közeliben is megcsodáltam, és az archivum, számomra nagyon szerethető tulirózsáira se sajnáltam az időt. Ezért aztán váratlanul vége lett, biztos sokat tátottam a szám." Már a 10-essel is bétáztunk, épp itt volt az ideje 9-esnek.
Azt nem mondom, hogy lenyűgözött, de simán végitoltam 1fenékkel fejenagy törp újabb történetét. Most kedvemre táthattam a szám, nincs időkorlát, és így minden helyszínt aprólékosan átvizslattam, annyira szép.
A történet elég bonyolult, a bónuszban el is vesztettem a fonalat, az viszont minden pénzt megért, hogy jól felpofozhattam az örökké mesterkedő miniördögöt.
Ennek is úgy vagyok a zenéjével, hogy bármeddig hallgatnám, annyira illik a hangulathoz. HOS-ban is erős a cucc, párosítós, egyformás, és árnyképes-feladatos is van. Így nem bánom az újrázást, ennyit lazázhatnak a fejlesztők. A minik közt volt pár elviselhető, de sajna nem kaptam csukrétát a 3 egymás utáni sikeresért, mert szokás szerint belustultam. Pedig azok a tulicsokrok fantasztikusak, színorgiában ilyen harmóniát ritkán látni. Ugyanez igaz a koponyákra is, amiről rögtön beugrott a pár éve végigjátszott Calavera, mexikói témájú kedvenckém. Szerencsére mind meglett, pár percet elidőztem a látványon.
Azt még kiemelném, hogy imádom az olyan megoldásokat, mikor a kurzort valósághű módon kell használni. Ilyen volt az anyag felszabdalása, és az asztalból kiemelt, különleges szerkezet. Az ilyeneken először kicsit agyalok, aztán örömmel váltok át az ügyes mozdulatokra a sima kattogásról. Összességében az a véleményem, hogy kivitelben tökéletes, tán egy pettyet hosszú, de egy lájtos 10-est szerintem megérdemel.
"Nem várt, de annál hosszabbra sikerült telefonom miatt, sajnos még az elején kidobott az 1 órás demó. Annyit azért tudok, hogy a hangulat megint varázsos, a zene hangulatos, a szereplők cukik. Mivel fogalmam se volt, mi ez a történet, rákerestem. Anmnyit sikerült kideríteni, hogy O. Henry amerikai iró műve alapján készült, és többször is megfilmesítették. A sztori röviden annyi, hogy egy anyagilag lepukkant, fiatal házaspár nem tud egymásnak kari ajándékot venni, de titokban azért mindketten készülnek valamilyen meglepivel. Nem akarom a poént lelőni, de a lényeg, hogy mindketten azt a -addig legjobban őrzött- tárgyukat áldozzák be, amire épp szükségük lenne ahhoz, hogy a másiktól kapott ajándékot élvezhessék. Szép!"  Nagyon vártam, mert tök jó sztorit találtak Elefánték. A karácsonyi cuccaikat egyébként is imádom, gondolom, most is így lesz.
1részesek:  Rapidgator   vagy   Depositfiles
2részesek:
Unlimitzone 1. rész     Unlitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd:
Bigfile 1. rész                Bigfile 2. rész
Filefactory 1. rész        Filefactory 2. rész
HOG-KALAND rovat
Régen volt ennyi hű+ha egy bemutató láttán. Farkas Ádi mindenkit levett a lábáról. Még Csopit és engem is, miután a béta 2-ben végre megmutatta magát jóképű detektív csávó. Hosszas agónia után kijött a warez cucc is, legalábbis az első része. Gondolom, már többen rácuppantatok. Én majd ez után próbálkozom, és persze a zabszem a helyén, mert több mint 700 mega, ami nálam már necces.
Hála Vamonosnak, indul a játék, sőt Debug ablak sincs, az én vasam is simán vette az akadályt.
A folytatás már nem ennyire kellemes. Ahhoz képest, hogy mennyire vártuk, nekem ez most csalódás. A téma elvarázsoltsága se használ, de a sorozatgyártás egyéb hiányokkal is jár. Nincs külön-cucc, nincs morfos keresős, sőt moindhatom, hogy alig fért bele pár HOS a két epizódba. A műfaj megszállottja lévén már emiatt is csalódtam.
Az első sztori egy kultikus tőr, a második egy beteg kiscsaj megmentése körül forgolódik. Vannak benne jó megoldások, de nem írtam le semmit, így kiemelni se tudom a nekem tetsző részeket. A minik elmennek, a harcosok miatt meg a fejlesztők mehetnek el a .....ába. Tán még soha nem idegesített ennyire a pofozógépek kezelése, és mintha lett volna olyan is, hogy nem volt skip. Rúnákat kellett nyomkodni, hogy valami rémalakot végre leszedáljunk. Borzalmas!
Mivel még adósak pár epizóddal, nem tudok extra dolgokról beszámolni, ezt a kettőt pedig -legnagyobb bánatomra, kénytelen vagyok lenyolcasozni.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
Ha nem indul, a játék könyvtárában van egy dxwebsetup.exe fájl. Azt indítsátok, és frissíteni fogja a DirectX-et. Utána tán megadja magát. Köszi, vamonos!
HOG-KALAND
rovat
"Az elején csak lestem! Annyira idegen volt Elefánték cybervilága, amennyire tetszett. Gyorsan meggyőztem magam, hogy ez az enyém, még ha a mesék világában is érzem legjobban magam. Addigra viszont a fejlesztők is váltottak, még egy karácsonyi hangulatot idéző gyerekszobába is elrepítettek a virtuálisan valóságos ügynökség nyomozójaként. HOS szuper, miniket is elviseltem, és most is szeretem gyűjtögetni a virágokat, ahogy a többi különcuccot is."  A cím változott, de engem ez még mindig érdekel. Remélem, nem maradok egyedül:)
Egyszer volt, hol nem volt, ott ahol a dugóhúzó farkú malac túrt, élt egy kislány, aki úgy elveszett a virtuális világban, hogy azt hittem, a büdös életben nem lesz vége a mesének:D
Bocsi az infantilis bevezetőért, de azt se tudom, hol áll a fejem ennyi kóborlás után. Pedig nagyon reménykedtem, hogy jó lesz nekem a hipermodern fíling, de az űrös részbe baromira belefáradtam. Pedig nem zártak örökre az űrhajóba, jártam középkorban, szépnek mondható halott városban, sőt a bónuszban még a karácsonyt is megidézték a fejlesztők. Volt ott minden, ajándék plüsskutyus, szép gyerekszoba, éhes süni, mégsem állt össze az kerek egésszé a történet.
A részletek tetszettek, különösen az említett dugóhúzós malac. A keresősök igényesek, változatosak, és pont annyi van belőlük, amennyi kell. A minikről megint nem tudok elfogulatlanul beszélni, sok az idegesítő, bár a 10-ért járó plecsnit megkaptam.
A 153 virágból 134-et gyűjtöttem, de valami idióta társasjáték a jutalom...köszi, abból nem kérek. Egy figura is elveszett, pedig a többi olyan könnyen meglett, hogy ilyen hibára álmomban se gondoltam.
Ahogy írkálok, az jut eszembe, hogy talán pont ez volt a cél. Ahogy a történet játékosait bezárták a virtuális világba, azt kellett nekem is átélni, átérezni. Ezen a nyomvonalon haladva, úgy érzem, hogy ez viszont sikerült, így egy erős 8-ast azért megajánlok.
1részesek:  Depositfiles  vagy  Rapidgator   vagy   Filefactory
2részesek:  Unlimitzone 1. rész      Unlimitzone 2. rész
                      Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész

HOG-KALAND rovat
"Szívemcsücske" sorozatomnak mára már nyoma sincs. Eipixék tolják szorgalmasan az újabb részeket, de ez már nyomokban sem tartalmazza a régiek hangulatát és techinkai megoldásait. Kár!
A karácsonyi elefántos bugja miatt csak végigtoltam. A tapasztalat pedig az, hogy nem is annyira rossz, mint ahogy azt a béta alapján képzeltem. Grafikailag nem idézik a régieket, vagyis nem tudják felülmúlni magukat, de tartalomban azért megcsillantanak pár dolgot. És itt most nem az őrült történetre gondolok, hanem arra a szép és régi hagyományra, hogy használni lehet a könyvet, vagy épp a helyszínen valahol elrejtik egyes feladatok megoldásait. Nincs skip, gondolkodni kell. Ezen kívül szépen játszanak a zenével, néhol nyomokban tartalmazza a régi hangokat, és ezt is a pozitívumok közé sorolom.
A HOS kifejezetten igényes, megint csak a régiekre hajaz itt-ott. A miniknél is bevetnek mindent, hogy az összetett cuccokat is megidézzék. De sajnos itt nincs az a játékosság és finom grafika, amiért imádtam a régieket. Gépiesek, primitív részfeladatokból van összeeresztve, így nem volt kedvem bíbelődni velük.
Újítás még az extrák lelakatolása. Ha nincs meg az összes morf (nekem 2 hiányzott), nincs bónusz titkos szoba. Helyette egy idióta golyós-lövöldözősben kéne pontokat gyűjteni, hogy kiérdemeljük a plusz cuccot. Mondanom se kell, a lövöldözést kihagytam, és ha jobban belegondolok, nem is olyan nagy bünti, hogy nem láthatom, mi van a lakat alatt.
Osztás, szorzás után 7-8 pont közé teszem, és titokban imát mormolok, hogy legyen elég a 14 rész.. Még annyit, hogy nálam az elsői verza lett letöltve, és az UV-lámpa hibátlanul működött. Pedig mostanában sokszor kaptam fityiszt a játékoktól, pont ez lett a kivétel. HOG-isten nem hordoz a tenyerén, más leosztásban is jöhetnének a büdösbogarak:D
Unlimitzone
Bigfile
Rapidgator
Filefactory
Frissítés bekrepált UV-lámpára:  Unlimitzone    vagy  Rapidgator
HOG-KALAND
rovat
"Ha megnézitek a főmenüt, már ott látszik a profizmus. Űrbéli témához pont ilyen modern és kifejező grafika illik. És ha még a zenét is meghallgatjátok, teljes lesz az illúzió, valóban elutazunk a szédítő hullámvasúton egy távoli galaxisba. A téma érdekes, a hangulat megkapó, pedig még elég kezdetleges dolgokkal találkoztam. A HOS sima, morfmentes, a külön gyűjtemény pedig hiányos." Erre a hétre aztán nem panaszkodhatunk, Rózsi és az űrbéli kaland igazán étvágygerjesztő kínálat.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"9-es bétával a tarsolyban elég érdekes új játékba kezdeni. De részemről semmi gond, ha ilyen pazar cuccot tesztelhetek. Sokkal jobb, mint amaz, bőven befér a "hú, de várom" kategóriába Véres Rózsi története. Ennyire szépnek rég láttam az ERS játékait, a téli táj az ötletes babákkal teljesen elbűvölt. Minden szuper, kivéve a kellékes tálca méretezését, azzal izmoztam sokáig. A második képeskönyvesnél már nem tudtam a fotós baba valaga alól kivenni semmit, az elsőnél még kb. az 50.-re kikaptam a zsalugátert. Remélem, a véglegesre megoldják." 1 hetet csúszott, de kit érdekel! Remélem, a zsalugátert kivették a baba popója alól.
Tulképp a mai napom Rózsi jegyében telt. Az elindított játék sokkal xarabbul működött, mint a béta, már a defibrillátort se tudtam magamévá tenni. Muszáj volt Maya mentésével folytatnom, a második könyves-pakolós után. Onnantól minden rendben ment, tátottam a szám, ahogy a babás-mesés cuccoknál szoktam. A grafika fantasztikus, különösen figyeltek a fejlesztők minden apró részletre, a színek harmóniájára.
A HOS -bár ismétlődik- fantasztikus, változatos és érdekes. A miniket többségében átugráltam, sokkal jobban érdekelt a sztori annál, hogy feleslegesen rongáljam magam. A rózsák természetesen meglettek, így elvásároltam mindet, és lett jópár cuki babapofim. Rövid színösszekötős játékokkal lehet a nőci fejére a kiválasztott hajat, kalapot, szemüveget felvarázsolni. Legalábbis én a barna, melírtincsest, a pirosas kalapot és a hozzá illő dizájnos szemüveget választottam. A végén még egy babát lehet mozgósítani a jobb sarokban, aki elújságolja, hogy jön a következő rész.. Én ezt egyáltalán nem bánom, mert a nálam jelentkező hibák ellenére megadom a *-os 10-est.
Még annyit, hogy másodszorra kipróbáltam az első mentést, ahol a macskát lehet megszerezni, és a kelléktárnak köze nem volt a baba fenekéhez, sőt már kapcsiból, az első mentés használatakor megszűnt a rózsaszámoló hibogása, ami addig zavarosan csúszkált, és mindig beleakadtam. Akinek baja van, használja a kommenteknél lévő mentéseket. Leírást is találtok hozzá. Mayának pedig itt is köszönöm a segítséget!
Frissített cucc:
Csak az utóbbi 3-at néztem vissza a GrandMa sorozatából. Pontjaim 10-10-9, utóbbi a jobbikból. Most tökre le vagyok bénulva, mert el se tudom képzelni, miért nem tettem nyálcsoriba. Csak abban tudok reménykedni, hogy valamiért kimaradt, és nem a minőség miatt dobtam.
"Már a harangjáték megfogott, és amúgy is, zeneileg nagyon rendben van. Hát még a történet... Ahol beteg gyerekek vannak, onnan nem hiányozhatnak a játékok, többek közt hintalovak, az én nagy kedvenceim. A keresősök csúcsok, sőt még újítás is van. Az első végén ki kell bányásznunk magunkat, hogy tovább haladhassunk. Kellenek az új dolgok, amit Elefánték is nagyon jól tudnak. Nálam erősen várós, bár már itt lenne!" És már itt is van, az a 4 hónap meg pikk-pakk elrepült:D Amúgy az nagyon érdekes, hogy BFG heti ajánlójában nyoma sincs ennek a játéknak.
Rég jártam így. Az alap simán végigment, viszont a bónuszban, viszonylag az elején, egy keresős jól kicseszett velem. Jópárszor megpróbáltam, de ahogy találom  vagy használom a tárgyakat, főleg amikor rákattannék a Kiméra kütyükre, kivág a csudába. Többet nem próbálkozom, ablakra váltás, effektek minimálon, tök mindegy, nem sikerül túljutnom.
Egyébként jó kis játék ez, gyönyörű grafikai környezetben keresgélhetjük a gyógyírt a gonoszul elterjesztett fertőzés ellen. Végig élvezhettem a gyerekjátékok nyújtotta örömet, interaktív részekkel megtűzdelve.
HOS szuper, minik baromi könnyűek. Lehet, ezzel most elveszem a puzzle-fanok kedvét, de higgyétek el, sokminden kárpótol az elmaradt sikerélmény fejében. Sok a külön-tárgy, 29 esernyő, 36 puzzle és 12 kártya vár begyűjtésre. Sajna, én már nem tudom meg, hogy teljesítettem.
A zene egyszerre erőssége és gyengéje a játéknak. Annyira gyönyörű, hogy bármeddig elhallgatnám, ehelyett sokszor kell némán tenni-venni, amit nagyon utálok.
Nem tudom, bug-e, de volt egy ollóm, ami már régóta a kelléktárban lapult, viszont vágni nem lehetett vele. Később előkerült egy másik, ami simán felvágta a fotelt. Lehet, hogy már ez is a szomorú véget jelezte? Fogalmam sincs.
Azért a lényeg, hogy szinte végig asszisztálhattam a gyerekmentő akciót, így pontozok, tőlem 9 petty jár.
Nem tudtam belenézni, de a videó alapján aránylag rendben van. Az N-Tri Studio neve nem mond semmit, és az oldalukról is csak annyit tudtam meg, hogy Anna a nevünk, és gyerekkorunk helyszínére kell mennünk, hogy megoldjuk a Világ nagy dolgait.
Unlimitzone
Rapidfileshare
INDÍTÁS: A gamefixer.exe-t kell megnyitni, majd az open gombot nyomni, dupla katt a játék exéjére, uténa launch gomb.
HOG-KALAND
rovat
"Új játék, még lenyűgözőbb látvány...MadHeadék nem pihennek. Azt is gondolhatnánk, hogy a sok projectnek a minőséget látja kárát, de ez a cucc is ugyanolyan igényes, mint az eddigiek. Az égig érő város még lepusztultan is lenyűgöző látvány, szinte beleszédültem a fák és épületek impozáns méreteibe. A feladatos HOS összetett és érdekes, sőt közben még védekeznünk is kell, mivel egyfolytában üldöz egy titokzatos alak. Egyedül csak az a rész nem tetszik, mikor jellegtelen koronggá zsugorodva kell araszolnunk térképpé redukált utunkon. Ettől függetlenül nagyon várom, Madhead a király!!!" Mivel mostanában van egy kis hullámzás a színvonalban, csak remélni tudom, hogy a végén is lelkes leszek.
Hónapok óta ez az első játék, aminél nincs debug ablak, simán fut. Az okát nem értem, de a lényeg a lényeg, meg az, hogy nekem tetszett. Látvány és történet sok szépséget kínál, viszont egy kissé hosszúnak találtam, ami nálam azt jelenti, hogy nem vagyok totál lenyűgözve. Külsőben végig tartják a színvonalat, izgalomban sincs hiány, és aktualitása is van a sztorinak. A mai zűrzavaros világban jóleső érzés volt a végén látni, hogy békében is lehet élni, bár sok küzdelem árán talál egymásra a két főhős.
A keresősökbe nem lehet belekötni, tartalmasak és változatosak, a kristályos-színváltós lett a kedvencem. A megszokott morfok sem hiányoznak, 18 van elrejtve, szerencsére nálam a készlet teljes. A minik némelyike kicsinált, viszont az állandóan tuningolt dobócuccért ismételgetett színcserélőst szeretem, azokat szorgalmasan gyártottam.
A tündérek közül 1 hiányzott, ami persze bosszant, de a végén rákerestem, és lejátszottam a maratoni HOS-t is.
Párat felírtam a különleges pillanatok közül is. Pl. az elveszett, de később visszakapott cuccokat (igaz, volt már ilyen), vagy a törpebácsinak készített kávés-paprikás zöldtonikot, és a hátizsákba rejtett 5 szál vörös rózsát. Semmi jelentősége, teljesen mást keresünk, mégis jólesett a pakolgatásuk.
Tőlem jár a 10-es, de csillagozni nem tudok, MadHead csúcsjátéka még várat magára.
"Játékéhségemet gyorsan csillapítottam, mert nyaralás ide vagy oda, baromira hiányzott a gépes molyolás. Kissé csalódott vagyok, mert nagyon bíztam benne, hogy a Vendel Games újra megcsillantja egyedülálló humorát. A béta, sajna, nem kínál vicces dolgokat, viszont egy szép mesét igen. A HOS a szokott színvonalú, így a játéknak mindenképp nyálcsoriban a helye." Azért én reménykedem ám a humorban, lehet, később bontakoznak ki a fiúk.
Hogy ez milyen rövid!!! Kevés hibája van a Vendel Games játékának, mert grafikailag kifogástalan, ahogy az lenni szokott. Színeiben elképesztően finom, nem dőlt rá a festékes bödön, ahogy az másokkal előferdül.
A történet egyszerű és érthető. Erzsébet, Boleyn Anna lánya a főszereplő, akit meg kell menteni a trónra törők ármányságaitól. A bónuszban pedig Anna ártatlanságát kell bebiznyítani. Segítőink is vannak, Louis lovag és egy sólyom. Utóbbi a bónuszban segíti küldetésünket.
A zenét is kiemelném. Gyönyörűen összepakolt, finom muzsika szól végig. Még a csontvázakra, boszikra és marcona katonákra való tekintettel se hozzák ránk a frászt a fejlesztők.
A játék minden részletében logikus, és ettől nagyon könnyű. Fanyaloghatnék, de így legalább volt idő szájtátásra. A látnivaló rengeteg, és elég szépen megpakolták keresőssel is. Ezt nem panaszként mondom, mert szépek és változatosak. A minik közt sok könnyű, vagyis nekem való van. A tekerősöktől félve rövidre állítottam a skipet, de ami tetszett, azt ettől függetlenül megcsináltam.
A könnyűség a morfokkal kapcsolatban is elmondható. Kicsit bántott, de a sunyiban elhelyezett pénzek kompenzáltak. A költekezést épp csak elkezdtem, viszont a végén nem találtam. Így sose tudom meg, hogy a háttér és szegély mellett mire lehet még elherdálni.
Nincs humor? Így utólag kit érdekel! Tőlem jár egy erős 9-es.
Ja, az azért humoros volt, mikor a börtönben a lábbilincset seperc alatt leszedtem, mivel körülöttem egy komplett fémfűrész darabjait találtam, amit gondatlanul (vagy ravaszul) széthajigált a korábbi lakó:D
A szokásos okból nem tettem fel a bétát, Eipix-mérgezésem van. Persze kíváncsi vagyok, kinek mi a tapasztalata, írjatok! Köszi!
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"Mikor megláttam az újabb MadHead bétát, kicsit megijedtem. Nem fog a mennyiség a minőség rovására menni? Örömmel jelentem, nem! Már a főmenü is arról árulkodik, hogy minden cuccuk új, semmi ismétlés, egyelőre győzik fantáziával a szabadkai fiúk.
Főhősünk elveszítve feleségét, reménytelenül éli napjait. De akkor felcsillan a remény, hátha visszakaphatja élete párját. Az ár nem kicsi, egy gyilkos játékban kell részt vennie, ahol a szerencse nem elhanyagolható tényező. Igazából nem tudom, van-e jelentősége a kártyák kiválasztásának, először a banished (száműzött), majd a sámán kártyát választottam.A HOS szuper, a zene szintén, és ahogy az már lenni szokott, az ismétlődő miniket rögtön elpöccintettem.  Azt még muszáj megosztanom veletek, hogy hátborzongató, ahogy a  delejes tekintetű játékmester beletolta a képét az enyémbe." Ez ám a meglepi! Bfg belengetett a hétre 2 totál elhanyagolható cuccot. Nagyon trükkös:)
Talán a szétszabdalt cselekmény, esetleg a díjbirkózóhoz hasonlító szörny okozta, de most nem vagyok elájulva. Pedig grafikailag hozta a játék az elvárásaimat, vagyis nem a látvány okzta a csalódást.Abban változatlanul magas szinten teljesít a csapat, és mindehhez jó zene és tökéletesen eltalált beszédhangok társulnak. Lehet, a gyenge angol is hozzájárult, de a fő csapásvonalon kívül voltak szövegértési bajaim. Így utólag azt gondolom, hogy a kártyák előre le voltak zsírozva, talán a bónusz végső választása lett ránk bízva. Természetesen Melissát mentettem meg, és ebbe jócskán bele is öregedtem
A HOS szuper, és újdonság is került bele. A tárgyak összecsúsztatására tettek még egy lapáttal, mikor a kockát forgatva kellett a fémdarabokhoz hozzárendelni a keresett tárgyak részletét. A morfok meglettek, a karmokból 1 hiányzott, de erre utólag is rá lehet keresni, hogy a végső HOS megnyíljon.
A minik zöme felér egy rémálommal, sajnáltam, hogy ennyire erőltették az ismétlődőket. A pontocska zavargálása a forgó labirintusban különösen taszított. Na, de mire való a rövid skip...:)
A főjáték végére nálam lenyolcasozódott, de akkor jöttek a tortára éhes törpögők, és azt a részt annyira szerettem, hogy a végeredményem 9 petty lett.
"Na, már megint bepalizott a Five-BN! De ha most is csalódom, soha többet nem teszem fel a bétájukat. Susane ismét megbízatást kap egy másik világban. Steelburn kapitány kéri a segítségét, és a polipkarok már magukkal is ragadják a kalandvágyó nőszemélyt. Tetszik a grafika, az árnyképes pakolgatósokat nem csipázom, mégis megvettek. Még a tárgycsoportokat és morfokat is szorgalmasan gyűjtögettem. Lehet, a hód és a vikingnek álcázott törpök hatottak rám. Kár, hogy ugyanazokat a sablonokat húzzák rá erre a történetre is. Meg kéne már újulni, mert a lerágott csontot még a kutya se szereti." Nem túl biztató...
Bigfile
Rapidgator
Unlimitzone

HOG-KALAND rovat
"Elégedetten dőltem hátra a bemutató végén. Elképesztően szépek a helyszínek, érdekes a sztori is. ERS-ék ismét Velencébe visznek,  ahol a boltosunk most nőből van, és a helynek sokkal több szerep jut, mint eddig. A történetről annyit, hogy valaki vörös macskás ábrával előre megjelölt házakban gyilkolászik, mi pedig futunk utána, míg utol nem érjük."
Nekem tetszett! Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, bennem már szinte nullátra redukálódott az ERS-szel kapcsolatos szorongás. Újabban a játékok akárhanyadik részét is megtöltik taralommal, és a "széles vászon" ellenére is tobzódhatunk a látnivalókban. Sok szép helyet lehet bejárni ebben az izgalmas történetben, ahol a gyerekkori barátok bandájának ténykedése tragédiák sorozatát hozza, míg végül az igazi gonosztevő kezén csattan a bilincset helyettesítő csapda. A helyszínek erősen hasznosítva vannak, sokszor térünk ugyanoda vissza, de a bónusz újdonsága, a hintalovas csodakert kárpótolt mindenért.
A HOS persze megint ismétlődős, de ennek ellenére élvezhető, csak egy helyen akadtam ki, ahol háromszor is kutakodni kellett. A minik minőségét és mennyiségét nem csak az ERS orra alá dörgölhetjük, egyre eszementebb a kínálat, bármelyik csapatra gondolok. Ezért ennek sem tulajdonítok nagyobb jelentőséget, Costum módban a várakozás minimálisra csökkenthető.
Végre kaptunk humort is, az alkesz gondolás és madara, Tesla, a félszemű, toporzékoló
sirály személyében. Nekem nagyon bejött a kutyafejű kalapács is, amit feszítővasnakbecéztek, de engem nem lehet átverni:D
A nyolc állatos szerkentyűből csak hatot találtam, pedig tök könnyűnek tűntek. Valamit tán játszani is lehet velük, de ahhoz nem volt kedvem.
Még a zenét dícsérném, szerintem tökéletes, és ha 10-et nem is, de egy erős 9-est nekem ez a játék megér.
1részesek: Rapidgator   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész    Unlimitzone 2. rész

HOG-KALAND rovat
"A Daily Magic Productions cuccával kapcsolatban feltegyem-ne tegyem érzéseim voltak, de aztán győzött az első, végül is izgalmas a történet. Sose értettem, ha a filmekben egy előre tudott veszély ellenére hősködtek a szereplők. Most is ez történik, a nyomott árú ingatlan gazdára talál. Természetesen a családnak egy perc nyugta sincs a szellemlakta házban, sőt szép sorban eltűnik apraja-nagyja. HOS jó, minik könnyűek, a grafika is tetszik, csak ne volna az a sok vidijó. Morfogó puzzléket lehet gyűjteni, számuk egyelőre ismeretlen." Videopara műkszik, lassan mék dokihoz:) Még annyit, hogy a műfaj pszichotriller, gyenge idegzetűek óvatosan kóstolgassák. Igaz, én szívattakos momentumra nem emlékszem.
Lehet, nem értetek velem egyet, de nekem ez a játék olyan, mint a kívül gyönyörű, de belül rothadó alma. Eleinte tök jól elvoltam a látvánnyal, igazán mutatós a grafika. Szépek a színek, változatosak a helyszínek, de a változatosság nálam átváltott egy követhetetlen katyvaszba. Lövésem se volt, merre járok, szinte áttekinthetetlen a szobák halmaza. Ezért muszáj volt térképeznem, és persze a hint se pihent sokat. Iszonyat tömény titkokat rejt az elvarázsolt kastélyhoz hasonlatos ház. A 11 kulcshoz 11 régi gyilkosságot kell felderíteni, ami ötletesnek tűnik, de a tornádó sújtotta fejű csávóval (Csopi megállapítása) egyre kevésbé tudtam mit kezdeni. A bónusztól már agyzsibbadást kaptam, lehet, nem is kellett volna belekezdeni.
A HOS eleinte tetszett, de az ismétlődő helyszínekbe egyre kevesebb ötlet került. A minik botrányosak, számomra csak 10 mp-es skippel elviselhető. Azt gondoltam, a morfogó puzzle-ből semmi sem fog hiányozni, és leesett az állam, mikor a foghíjas képeket megláttam. Csak hármat tudtam kirakni, a többi hiányos maradt.
Zene és hangok rendben, de ez se tudta elfeledtetni velem, hogy mennyi a felesleges mászka. A fejsze élesítésére szolgáló fenőkövet se tudták egy eksön után elfelejteni. Tök messziről kellett a nagy nehezen megtalált ollóval odamászni, mert természetesen az is életlen volt. Az ilyeneket nem szeretem, mert legyen már meg rögtön a jutalom, ha egy régen várt eszközt végre megkaparintok.
Összegezve, szerintem egy túlspilázott cucc ez, felesleges dolgok lassítják, gondolok itt a sok dumára és videóra, ezért tőlem csak egy gyengusz 7-es jár.
1részesek:  Rapidgator   vagy   Filefactory
2részesek:
Bigfile 1. rész                Bigfile 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Unlimitzone 1. rész      Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Keveset láttam, rövid is leszek. A csapatról még sose hallottam, sőt el is felejtettem a nevüket. Bocsi! Tetszik a grafika, rengeteg a tennivaló, a zene egyszerű, de dinamikus. A meggyilkolt seriff és felesége ügyében nyomozunk, akiknek -ha jól értettem- begolyózott a lányuk, és nyilván ő állhat az események hátterében. Még egy bocsi, utálom, hogy ilyen trehány vagyok, de hát rohanok, mint állat, rengeteg a dolgom. Még annyit, hogy a HOS baromi egyszerű, semmi interakció, viszont a tárgyak jól láthatóak.
Bigfile
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
Kedden játék? Elég fura, de az még jobban, hogy 2x8 petty után nem tettem nyálcsorgatás tárgyává a Deep Shadow bemutatóját. Emlékem egy dekányi sincs, kíváncsi vagyok, jogos volt-e a mellőzés.
A gépem és engem is elnyüstölt a Deep Shadows. Gyilkos effektekkel pakolták tele az amúgy is elvarázsolt játékot. Az elejét nagyon szerettem, kezdve az énekes bevezetővel, a különleges stílusú grafikával. Aztán olyan érzésem lett, hogy kezd gépiesedni, újra és újra hatástalanítjuk az Árnyékországból átkeveredett alakokat, mentjük aki menthető. Hiába utazunk Amszterdamból Drezdába, majd Budapestre, nekem összefolyt az egész. Mondjuk, a Parlament tetszett, viszont a szibériai hangulatot árasztó Dunapart már kevésbé.A bónuszban is visszatérünk a Perec utcába, de ahhoz már annyira nem volt kedvem, hogy alig bírtam kiszenvedni magamból.
A HOS -bár ismétlődik- tetszett, akciódús és látványos mind. A morfogó gyöngyök meg is lettek, bár értelme nem sok. A minik elképesztően gyengék, még a látványuk sem fogott meg, nemhogy a tartalmuk.
Az omegák (44 db) jól láthatóak, bár volt, hogy az Omegások rucijáról akartam levakarni némelyiket. Még a festett üveges, hatalmas ablak jut eszembe, mint a játék egyik leglátványosabb része, ahol sokat matattunk, de ezen kívül más nem. 7 pettyet tolok rá, és remélem, többet nem kell vackolni a DS a szellemvonatán. Ezzel a grafikai stílussal én szívesebben lennék klasszikus meséjük szereplője.
Nem tettem nyálcsoriba, viszont az első rész 8 pontot kapott. Az Artifex Mundi tök vegyesen teljesít, ez is lehet jó, vagy rossz...majd kiderül.
Bigfile
Rapidgator
Filefactory

HOG-KALAND rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • csopi13 (L/58)

  Sziasztok !! Csilla !!!!!!!! Örülök, hogy előbukkantál, és vigyázz magadra, szemműtét után nekem is azt mondták, ne most akarjam megváltani a világot :) A porcica megvár..legfeljebb nő kicsit és akkor könnyen levadászod :)

  tegnap 10:18
 • Tschilla (L/62)

  Ne tudjátok meg!!!! Mindenhol porcicák, pókhálók, zsírcseppek. Eddig a szürke zónában voltak:-)))))

  tegnap 09:52
 • Tschilla (L/62)

  végelgyengülés határán abbahagytam a puceválást és közöltem. Kérem vissza a vakságomat:-))))))

  tegnap 09:49
 • Tschilla (L/62)

  Sziasztok. Jó reggelt mindenkinek. Narg nem szerettem volna rátok terhelni bajaimat, gondolom mindenkinek van bőven elég. Most el vagyok havazva!!! 10000+1 elmaradt lejátszatlan játék no és a lakásról ne is beszéljünk. Tegnap kisfiam kb 1/2 óráig megállíthatatlanul röhögött rajtam, mikor szinte a

  tegnap 09:47
 • narghile (L/41)

  Csilla, hát megkerültél! Én meg aszittem, unod a képünket... Nem írtál a bajokról, így csak az öröm maradt nekem, de abból marha nagy:))

  dec. 02 21:32
 • Tschilla (L/62)

  Nagyon nagyon hiányoztatok és jó hogy újra itt lehetek!!!!!

  dec. 02 20:08
 • Tschilla (L/62)

  Hát lehet hogy Rózsi arcáról le tudod , de az enyémről nem:-)))))) ,Mert megmútöttek és LÁTOK!!!!! Olvaslak benneteket és közben fülig ér a szám:-)))))) Fantasztikus érzés hogy ujra látlak és írhatok NEKTEK !!!!!!! Szemtelenül boldog vagyok:-))))

  dec. 02 20:00
 • csopi13 (L/58)

  Köszönöm a szurkot, a frissítést..én majd betolok 6 hektó mákteát (vagy az nem jó ?) fitt leszek és álomtalan :) Most megyek letörlöm Rózsi arcáról a mosolyt és felkenem magamnak !!

  dec. 02 18:33
 • maya40 (L/47)

  Szorítok neked Rózsi-ügyben, de ha még mindig szenyázik, még megvan a mentés. Csak hogy tudd....

  dec. 02 18:10
 • maya40 (L/47)

  Csopi, te szoktál aludni? :D

  dec. 02 18:09

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 436

Látogatók az előző hónapban: 11236

Látogatók a jelenlegi hónapban: 1894

Feliratkozottak: 1281

Magazin helyezése: 5

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez