"Hasonló a véleményem, mint az elsőről. Pazar -mondhatni- csicsa grafika, szuper keresősök, ovis minik, tömény videók, vagyis lényegében ugyanazon a csapásvonalon haladnak a fejlesztők. Egy valamiről nem tudok beszámolni, a zenéről és hangokról. Azokat is elnyelte a bűvös tükör, és mondhatom, iszonyat xar volt némán játszani. Állítani nem tudtam rajta, de lehet, ez csak egyedi bug." A bogárról kiderült, hogy nem is az, most kiváncsian várom, milyen hanganyagot pakoltak alá.
1részesek:
Uploadable     vagy     Depositfiles
2részesek:
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész    Rapidfileshare 2. rész
Uploadable 1. rész           Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
Ez a játék kész időutazás, pedig majdnem megvezettek a főmenü látványával. 4-5 évvel érzem lemaradva a mostani elvárásoktól. Eleve az indításnál kell kivenni az ablakos módból a pipát a teljes képernyőhöz, az Options más célt szolgál. A keresősök kőkoriak, a tárgyak nem ragadnak az egérre, hanem nekünk kell megragadni őket, stb. Nem tudom, lesz-e kedvem visszamenni. Bocsi az őszinteségért, de változatlanul nem tudok fényezni olyan játékot, ami nem tetszik.
A bétás duma nagyon ígéretes: "Ha valaki azt mondja, hogy engem el lehet bűvölni kici kínaiakkal, kiröhögöm. Pedig most ez történt. A grafika, a szereplők és a visszafogott, de kifejező zene mesés ázsiai tájakra röpít bennünket. Már az intro is megfogott, nem beszélve a lélegzetelállító repülőgép irányításról. A keresősök, az Eipixtől már megszokott igényességgel készültek, + 15 morf is vár ránk, meg 40 bambusz, és remélem, további sok-sok kaland."
Jaj, de lehangolót írtam! "Egyre nehezebb szívvel teszem fel ERS-ék bemutatóit. Egyszerűen nem értem, melyik kanyarban vesztették el az összes humorukat. Régen, ha másért nem, a sok apró cukiság miatt imádtam a játékaikat, mint ahogy ennek az első részét is. Emlékeztek Weepie-re, aki zokogott az erőspaprikától? Most képletesen én zokogok, mert semmi újdonság, kivéve a dobozos keresőst, de az meg nem ellensúlyozta, hogy már az első helyszínen 2x keresgélünk ugyanott. Bocsi, de tényleg el vagyok kettyenve!" Ez elég durva, de a Puppet új részén felbuzdulva, majd megemésztem a csalódást.
Nagymama meséje jó hosszúra nyúlt, vagy legalábbis nem volt annyira érdekes, hogy végig egyformán szeressem. A játék több szakaszból áll, és ezen kívül jópár portálon keresztül cseppenünk ide meg oda, hogy megmentsük apánkat, és felfedjük a sötét titkokat. Változatlanul szeretem az ERS képi világát, mert csodás keretet adnak misztikusan mesés történeteiknek. Ahogy már korábban is írtam, az eddig megszokott cukiságok hiányoznak, vagyis a humor. Persze nem akarok hálátlannak tűnni, már az is tetszett, ahogy a plakáton Garfieldnek nevezik az eltűnt macskát, és azért vannak állati szereplők, csak túl komorra van véve a hangulat.
A keresősök átlagosnak mondhatók, és még mindig sajnálom, hogy ugyanoda többször is be kell nézni, sőt a feladatok típusa is hasonló. Nem rosszak a maguk nemében, de nem nyújtanak semmiféle plusz élményt. A minik zömét - talán a túl hosszú játékidő redukálása miatt - átugrottam. Igazából meg sem tudom mondani, hogy mennyire agyasak. Pár azért összejött, de gondolom, azok nagyon könnyűek.
Azt sem igazán értem, hogy a gyönyörű főnix egyhangú reptetése mire volt jó. Unalmas, de még mindig jobb, mintha kutyulnunk kellene, ezzel vigasztaltam magam. Azt meg végképp nem értem, hogy miért pont 8 zsugorító van, ha a végén a maradékot elkobozzák. Persze lehet, hogy csak én voltam spúr, feleslegesen spóroltam, aztán meg így jártam. A plusz gyűjtögetni valónak most nincs utóélete, csak annyi a feladat, hogy összeszedjünk 12 szerencsekártyát és 16 sakkfigurát. 1 figurát elhagytam, de kivételesen most össze lehet szedni, igaz, semmi jelentősége.
A zenével nincs bajom, viszont az alap és a bónusz végén ufóként bokázó és tapsoló törpével igen, mert azt sem érzem átgondolt és feltétlenül odakívánkozó momentumnak. Csak egy ötlet, kb. annyit is ér.
Természetesen a nem túl lelkes beszámolóm ellenére sem fogom lepontozni, mert a furaságok mögül azért kikandikál a csapat profizmusa, bennem pedig felidéződnek az elmúlt évek élményei, ezért 8 pontot adok.
"A halál csókja visszavisz bennünket a felejthetetlen Jazz Pepper Klubba, ahol épp adtam egy maflást megbabonázott pasimnak, mire lefagyott a cucc:) Még megpróbálok visszamenni, de előtte ömlengek egy kicsit a gyönyörű grafikáról, a búgó hangú fekete özvegyről, a brilliáns keresősökről és ötletes logikai feladványokról. Csúcskategória, hatalmas "húdevárom" érzés..." Egész héten paráztam, hogy valamiért nem jön, de a nyuszi aranyos, tudta, hogy mennyire vártam ezt az ajándékot:)
El vagyok ájulva másodszor is! Gondolkodtam, elfogult lehetek-e, de arra jutottam, hogy egyáltalán nem. Melyek egy szuper játék összetevői? Fordulatos történet, jó grafika, szórakoztató keresősök, a sztoriba illő, nem megoldhatatlan minik, nem unalmas + keresgélni valók, hangulatos zene, újat mutató bónusz. Itt én mindegyik összetevőt megtaláltam, nem unatkoztam egy másodpercig sem.
És hogy egy kicsit bővebben is kifejtsem, a fekete özveggyé avanzsált, énekes-zeneszerző csajszi bosszúja volt zenésztársai árulása miatt, egy olyan izgalmas krimit tár elénk, ami mozifilmnek is bőven beillene. Jár hozzá a modern, de minden részletében esztétikus grafika, és a tökéletesen illeszkedő zene. A helyszínek változatosak, lagzira feldíszített kert, bár, kórház, kínai negyed, sziget, börtön, a bónuszban pedig egy bezárt állatkertben kutatjuk az anyja elől bújkáló fiút.
Minden HOS külön élmény. Nem ismétlik önmagukat, változatosan kapjuk a helyszíneket, és ahogy a minik is, sosem öncélúak, hanem szerves részei a történetnek. Közben lehet vadászni a morfokat, amiből kettős benéztem, mert nehéz mindenre egyszerre koncentrálni. Még olyan aprósággal is kedveskednek, mint a mókus, aki kikönyököl a képernyőből, és szájában tartva nyújtja át az egyik bizgentyűt. Imádom ezeket a pluszokat, kevesen képesek ilyen látvánnyal elkápráztatni a játékosokat. A minik is szigorúan részei a türténetnek. Mind akkor és ott van, ahol a játékmenet megkívánja. Nincsenek unalomig ismételtetett feladatok, "laborozni" csak akkor kell, ha a helyzet megkívánja.
Az arany jegyekből 42 van, legtöbbször nem okozva gondot. Mindet meg lehet találni, mert nem az a cél, hogy szivassanak.
Összességében rövidnek éreztem, de mint tudjuk, a csúcsjátékok már csak ilyenek:) Az extrákban van egy szoba, ahova be lehet gyűjteni minden helyről egy tárgyat, és ez után még kapunk egy extra keresőst levezetésként. A két morfomat utólag megkerestem, nem szeretem a félmunkát, de 3 plecsni így is hiányzott, a hintmentes játékért, a klattyogásmentes és a 3 csillagos HOS-ért járó.
Megnézegettem a képeket, játszottam egy színcserélőst, aztán bánatosan távoztam, mert más tennivaló nem akadt. Vigasztalni csak azzal tudom magam, hogy biztos lesz Cadenza 3. is, hálám jeléül pedig tolok rá egy megagiga csillagos 10-est.
Köszi MadHead!
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
Depositfiles
Van update, ha valakinek gondja lenne vele:
Unlimitzone   vagy   Rapidfileshare    vagy   Uploadable
Razz több hibát is felsorol, nekem minden szuperül működött.
HOG-KALAND rovat
"Rég utaztunk ilyen szép hajón. A sorozat következő része is sok meglepetést tartogat. A miniket nem, de a keresősöket nagyon lelkesen csináltam. Szép a zene, és külön gyűjtögetni valóból sincs hiány." Rövid és ígéretes, szerintem nem fogunk benne csalódni.
A cím nem hazudik, tényleg egy végtelenül hosszú utazás részesei lehetünk a sorozat 6. részében. A szösziben írt pozitív benyomásaim sajnos nem gyarapodtak. A szellemhajó elragad bennünket térben és időben, majd egy rettentően unalmas szigeten landolva rójuk a köröket a szabadulásért, amit egy nem kevésbé unalmas bónusszal is megtoldanak a fejlesztők. A hajót persze most is csak dicsérni tudom, annyira szép és stílusos minden. Korabeli berendezés, a falon látványos plakátok, full luxus mindenhol. Még ez átváltozás után is elvoltam ott, de gyorsan kipenderítenek bennünket, irány a szellemsziget.
A keresősöket is addig szerettem, míg bele nem untam az örökös ismételgetésbe. Talán ha mindben csak egyszer kéne szöszölni, nem lennék annyira elégedetlen. Pont a fele kellene, kár, hogy ezzel nyújtják a játék hosszát. A minik zömmel a nemszeretem kategóriából valók, 28-ból 14-hez volt kedvem (vagy agyam:D).
A morfok öklömnyiek, el se lehet őket téveszteni, a tárgy kollekcióból 1 maradt hiányos. Zene nagyjából rendben, de ez nem elég a boldogsághoz, részemről 7, esetleg lájtos 8 petty jár.
"Kb. annyira vagyok zavarban, mint Ádám anyáknapján:) Nem tudom eldönteni, tetszik, vagy nem. Talán a túlzott igyekezet miatt, de nagyon alaposan ki kell vesézni a feladatokat. A csapda nagyon tetszett, az erdei út is, de a kockapáros palinál már kicsit untam magam. Elég sok a videó benne, attól is be tudok sokallni. Több szem többet lát, Ti is írjatok." Anikó is hezitált, majd látjuk.
Az én hezitálásomnak elégedett játék lett a vége. Dugig van boszikkal, varázslással, mégis élvezhető, ami egyrészt a látványos grafikának és effekteknek, másrészt a visszafogott, de szép zenének köszönhető. Morai levadászásához hosszú utat kell bejárni, de szerencsére jó arányban adagolják a helyszíneket. Mire ráuntam az erdős-mocsaras részre, egy szép városkában találtam magam, és egészen a bónusz végéig tudtak olyan dolgokat mutatni, amik látványosak és érdekesek.
Kedvencem az ormótlan troll lett, akit még a játék elején kiszabadítunk. Rövid időre -egy csengő segítségével- áll a szolgálatunkra. Sajnos hamar eltűnik, de egyszer még összefutunk vele. A megzabolázott seprő is király, már az is tetszett, hogy minden érintésre megmozdul, és miután felkantározzuk, lehet vele száguldozni, sőt nagyon praktikus, mert összecsukható. Sok más interaktív részlet is szinesíti a játékot, de írni elfelejtettem, csak egy harapós bakancsra tellett:)
Keresősben is végig színvonalasakkal találkozhatunk, sőt ahol össze kell szedni bizonyos tárgycsoportokat, azt is így oldják meg a fejlesztők. Nekem a csúcspontot az a HOS jelentette, amit Morai éneke kísért. Egy pillanatra felvillant az emlékezetemben MadHeadék anyás barlangja, csak ez nem annyira megható. Valamivel többet is bevállaltam volna, többször volt hiányérzetem, nagyon vártam a következőt. A minikre sincs panaszom, könnyűek és szórakoztatók, ami meg nem azt szélsebesen átugrottam.
A 28 hollóval úgy jártam, hogy 2 nem lett meg. Annyira bosszantott, hogy a végén még SG-t is néztem. Hiszitek vagy nem, úgy sem találtam meg őket. Az egyik a piactéren, a másik a nyitott ajtajú cellában veszett el.
Még nem is említettem, mennyire tetszett a bónusz. Morai múltjába kell visszatérnünk, hogy tulajdonképpen megelőzzük a jelenben történteket. A végén visszaadjuk anyjának, így megismerheti testvérét is.
Ja, és a könyv is aggasztott, a bétában macerásnak tűnt a varázslatok létrehozása. Ezzel szemben most egyáltalán nem idegesített, sitty-sutty megy az egész, így a pontszámom se lehet kevesebb egy nagyon elégedett 10-esnél.

 
Cserélt linkek:
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
Uploadable 1. rész             Uploadable 2. rész
1részesek: Rapidgator    vagy    Filefactory
HOG-KALAND rovat
Remélem, ebben már röpül a bónuszos büdös holló!:D Szép volt, jó volt, 9 pettyet adtam. Teszek egy próbát, hátha jó lesz hozzá a mentésem, de ha nem, hát azt is túlélem:)
"Jé, a Mystery Trackers újabb része kísértetiesen hasonlít az MCF11-re. Csodálkozom, de közben örömujjongok! Nagyon ütős lesz ez a rész, mert a zene is újszerű, keresősben pedig fantasztikusan erős, látva a pasi-matatóst meg a láncfűrészest. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy az imádott, ékszerdobozkás minik is megjelennek. Ezen kívül lesz szörnyecske vadászat, morfos cuccok és pénz gyűjtögetés. Van itt minden, mint karácsonykor, ahogy szokják mondani:))" Magamat sikeresen meggyőztem, Ti meg majd eldöntitek, hogy komolyan vesztek, vagy nem:D
Zavarban vagyok. Van egy olyan érzésem, hogy Elefánték most energiatakarékos üzemmódba rakták magukat. A játék rövid, sok az ismétlődő effekt és tennivaló, az ékszerdobozkáimba meg csak olcsó bizsu került. Nagyon élesen elválnak egymástól a realisztikus és misztikus részek. Lehet, ez annak is köszönhető, hogy nem mindent értettem kristálytisztán. Viszont kellett valami kapaszkodó, ezért nagyon koncentráltam a történetre, a fiú elrablására, barátjára, a bagolyemberre, a meggyanúsított piti bűnözőre, a gonosz és pénzéhes seriffre, aztán mindig elbizonytalanított valami. Még a bónusz se tette rendbe kusza gondolataimat.
Kár, hogy mindig 3 nyomonként látjuk a korábban történteket, és hogy mindig 2 tárgy hiányzik a rekonstruált helyszínről. Most különösen hiányzott a zene, ami átsegíthetett volna az egyhangúságon.
A keresősök szuperek, a minik meg kiemelkedően könnyűek. Pedig szívesen matattam volna az ékszerdobozokban, de ezek csak extra kivitelű, átlagos logikai feladványok.
A bónusz sem hozott sok változást, a helyszín szinte ugyanaz, épp csak hozzápakoltak valamicskét. A morfok könnyűek, a fura lények is, azokból mégis benéztem egyet. A pénzek szerintem meglettek, mert mindet elvásároltam az extrákban. Ami ott szintén lelombozott, az a titkos szoba, amibe úgy lehetett volna bejutni, hogy újra végigtoljuk az összes HOS-t és minit, amiért 12 csillag jár. Mikor rájöttem, hogy 1 keresős negyed csillagot ér, viharos gyorsasággal távoztam. Az is lehet, hogy nincs is semmi különleges ott, mert amit kiolvastam, semmi jót nem ígért.
Kb. ennyi, a lelkes szöszi szépen leredukálódott, és hiába erőltetem, 7 pontnál többet nem tudok magamból kivarázsolni. Aztán aludtam rá egyet, legyen mégis 8:)
1részesek:
Depositfiles   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész            Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész       Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
Nyálcsoriba nem került, az okát már nem tudom. Fura, de a kimásolt bétás képen nem volt ott a cím, és az még furább, hogy a fulloson sem, szóval, nem én tüntettem el a felíratot. Szabad kommentelni a tapasztalatokról, hátha csak rossz napom volt:)
"A magyar Sunward Games egyre jobb. A grafika finomodik, színesedik, a keresősökben sok a tennivaló, sőt már csupa feladatos is van köztük. A logikai cuccokat most se rám szabták, de a mini Anubis, vagyis Nubi tök édes, és tetszik a maszkok gyűjtögetése is. Valahol elvesztünk az időben, a cél, hogy hazajussunk. Az út Egyiptomon és -úgy gondolom- még számtalan helyszínen át vezet. Megint feltűnik a londoni múzeumban már megcsodált Solar System, és ugyanúgy tátottam a szám, mint akkor." Kiváncsian várom:)
Először a bajaimmal kezdek, aztán majd dicsérek is:) Úgy emlékszem, az előző részben is gondom volt a helyszínváltásokkal. Ez most is folytatódik, úgy látszik, nem az én gépemre szabták a játékot. Hiába loholtam volna a megtalált cuccal a helyére, csak vánszorogtam és sötét képernyőt bámultam. Pedig kizárólag térképpel közlekedtem, de úgy is nagyon leszedálta a játékomat.
Sajnos a helyszínek sem úgy alakultak, ahogy szerettem volna. Egyiptom után az Azték birodalomba tettek, és ott is hagytak. A bónusz elején fellélegeztem, mert egy szép palotában találtam magam, de onnan meg egyenesen az alvilágig üldöztek, így már nagyon vártam, hogy végre megleljem a papámat. Tudom, nem szabad elégedetlenkedni, de mit tegyek, ha engem ez nem szórakoztat? Biztos bennem van a hiba, de nem vigasztalt a Leonardoval vagy Teslával való találkozás sem. Nekem ez a történet túl komoly, túl alapos és túl "műszaki".
Na, akkor jöjjenek a kellemesebb élmények. A keresősök, ahogy már írttam, vérprofik. Végig tartják a szintet, nincs lustulás. Változatosak, mindben van tennivaló, és persze van "egyformás" is:) A minikről már írtam a szösziben, a véleményem így sem változott, az ismétlődőket nagyon nem szerettem, a többiből viszont jópárat megcsináltam. A zene elég visszafogott, de vannak kifejezetten szép pillanatai, azzal elégedett vagyok.
Helyesek az állatok, főleg a horkoló hód, és ami szintén kedves színfolt, kőpapa darabjaira hulló kőkislánya. Aranyos a hangja, és édes a kobakjára tűzőtt virág is. Azt viszont nem tudom, hogy mennyi maszkot kellett volna összegyűjteni, és a végén sem találtam őket. Némelyik elég szépen beleolvadt a környezetébe, aprók is voltak, de szerintem elég sokat összeszedtem. Nubi varázslatai is jók, és tetszett, hogy a végére milyen szépen megemberesedett. Az utolsó jelenet, ahol egy vöröses fénygömbbel véd meg a gonosztól, nagyon látványos.
A lassúságot (ami egyéni szocprobléma) nem számítva, nálam 8, de ebben benne van az is, hogy nagyon büszke vagyok a magyarokra, akik ilyen komoly projectet létre hoztak, és várom, hogy valami nőcisebb helyre is juttassanak el végre:)
"Remélem, nem a Puppet-mániám újult ki, de ez most megint nagyon tetszik. Legutóbb szinte csak nekem jött be, nem tudom, reálisan ítélem-e meg a látottakat. Tele az egész jobbnál jobb figurákkal, babakreációkkal. Van inventorys szerelés, szép keresősök, tök jó minik, és a végén előront a kis póklábú is, akit, ha gonosz, ha nem, imádok." Ezt annyira vártuk, hogy csak jó lehet! A várós dobozban pedig továbbra is ott árválkodik az Unrecognized:(
Kezdem elhinni, hogy az ERS visszatornázza magát a csúcsra, mert ez igen jól sikerült játék. Megint láttam a kedvességet, a humort és persze eredeti ötleteket. Csupaszem kócbabámmal már alapból boldoggá tettek, annyira helyes a kicsike. Gyönyörű a grafika, és az új vonal itt is megmutatkozik. Az intro fekete-fehérje sokkal kifejezőbb, mintha a megszokott színekben tobzódna.
A sztori is megújult, bár a béta után még hiányoltam Feliciát és a pókbabát, de ő azért feltűnik pár rövid pillanatra. Egy városka polgármesterének lánya és szerelme kerül bajba, akiknek mi segítünk. A bónuszban pedig megmentjük a bábbá változott fiút is, és -remélem csak rövid időre- elpusztítjuk a gonosz bábokat.
Az alapjáték sodró lendületű, tele érdekes szerkentyűkkel, de láthatunk fába szorult mosómedve feneket, ordibáló viking harcost. És amíg el nem felejtem, az utóbbi idők legaranyosabb térképét is megcsodálhatjuk, ahol saját magunk integetünk saját magunknak:)
A HOS mintha nekem készült volna a sok egyforma tárggyal, de akik más fajtákat szeretnek, szintén nem fognak csalódni, olyan változatosak. A megújulás jegyében láthatunk vadiúj miniket, amik még szerethetők is. Pl. a kezes/bábozóst, ahol nekünk kell kiválasztani a kezeket az adott állatok sziluettjéhez. Más most nem jut eszembe, írni meg elfelejtettem.
A zene fantasztikus, még most sem tudok vele betelni, talán az segített át a kevésbé izgi bónuszon. KIcsit vontatottnak éreztem, de persze ki nem hagytam volna. Ami végig bosszantott, az a bal oldali babaház-fül, mert rendszeresen nyitogattam, főleg a keresősöknél. Lehet, én vagyok béna, vagy túlságosan lekötött a játék, de minduntalan beleakadtam. A pénzek könnyűek, mint mindig, de érdemes átváltoztatni a megtalált babákat, mert tök aranyosak. A végén azt hittem, elfogyott a pénzem, de van egy szerencsebaba, akinek a kezéből még jópár érmét ki tudtam varázsolni.
Összességében elégedett vagyok, és egy *-os 10-essel is meghálálom a csapat munkáját.
A béta nem jött be, talán az első miatt. Azt se szerettem, téma, grafika, nekem nem pálya. Ismét biztatást kérek, bár legutóbbi segélykiáltásomra is csak rápakoltatok pár lapáttal:)
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
Épp csak a genovai börtönbe tudtam eljutni Marco Poloval. Időm sincs meg kedvem se, eddig nem látok benne sok fantáziát. Zene jó, navigáció talán megszokható, a grafika többnyire sivár...egy kis bátorítást várok:)
"Na végre! Folyamatos agónia után egy igazán élvezhető résszel tér vissza az Alawar. Most tényleg érdemes benyitni az ajtókon. Csúcs grafika, ötletes és helyes robot szerkentyűk várnak bennünket az új részben. A HOS szenzációs, a minik közt is vannak szerethetők, és nyomokban humort is tartalmaz. Nagyon várom!" Itt a szöszi, és megkaptuk a választ kérdésünkre, a Puppet marad, ahol van.
Most vagyok bajban! A jóra koncentráljak, vagy a rosszra? A jó előbb volt, a rossz később, tulképp az utóbbi benyomás az erősebb, mégis megpróbálom helyén kezelni a dolgokat. Adva van egy érdekes történet, halálos fertőzés, melynek egyetlen ellenszere, a későbbiekben agyon szidott, fény varázslat, ami megmentheti a világot. A játék 4 nagy részre tagozódik, amiből kettő, a robotok és a művészetek világa nagyon tetszett. A finoman kidolgozott, gyönyörű grafika elérte célját, ámuldozva jártam az ötletes kütyük közt és Párizsban is. Alig vártam a következő ajtó kinyitását, de ott már csalódnom kellett. Az elveszett világ kezdett untatni, a bónusz vadnyugati városkája pedig, ahol az ördögpofájú gócgombócot kellett kiiktatni, még annál is kevésbé jött be.
A HOS felhozatal is ugyanazon a minőség romláson megy keresztül, és ugyanez mondható el a minikről is. Végül is, nemcsak a mesében, a kivitelezésben is nagy károkat okoztak lila gyökerek, mert a kiiktatásukra megálmodott rajzolós izé totál az agyamra ment. Igaz, van skip, de akkor is!
A zene viszont hangulatos, nagyon passzol a témához minden ajtó mögött. Igaz, az elveszett világéra már nem emlékszem, de a másik három tökéletes választás.
Azt sem hallgatom el, hogy mekkora süsügér vagyok:) Az ördögpofák sem az első, sem a második részben nem tűntek fel, gyűjtögetni csak a harmadikban kezdtem. Megmagyarázhatatlan és feldolgozhatatlan, de szerencsére társam is akadt Gedina személyében:)
Az Alawart sose írnám le, sok nívós játékot köszönhetünk nekik. Mondjuk, ha rajtam múlna az 1000 ajtót bezárnám, a fura parkot pedig azzal a lendülettel kinyitnám. Ja, és pontozok is, 10 az első kettő, -2 a harmadik és negyedik, megfejelve a lila gyükérrel = 8.
Javított változat:
Rapidgator
Unlimitzone
Uploadable
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
Első blikkre játszhatónak tűnik, de messze nem ez a kedvenc sorozatom az Eipixtől. Annyira elvont megint a téma, hogy összességében nekem unalmas. Viszont a keresősök, a zene, és a minik egy része tetszenek, ezért úy gondolom, nem hagyom majd sorsára, mint az elsőt és másodikat, és tán 8 pettyet is kicsikar belőlem, mint a harmadik.
Unlimitzone
Uploadable
Rapidfileshare
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
"A szuper 1. részt követi a második, izgalmas történet, csúcs grafika és szórakoztató keresősök, ahogy azt az Eipixtől már megszoktuk. A 44 csillagot és a hog-os morfokat még csak jelzik, vagy én vagyok vaksi:D" Elég rövid a szöszi, de gondolom, inkább az időhiány fogott vissza, nem a kevés élmény.
Ez a kedvenc Eipix sorozatom, a második rész sem okozott csalódást. Szeretem a klasszikus, krimis történeteket, főleg ha zárt körben nyomozhatunk, mint Agatha Christie történeteiben. Egy különc milliomos halála a téma, akit gyilkosság partyján saját forgatókönyvét lekoppintva öl meg valaki. A grafika tökéletes összhangban van a sztorival, az elegáns birtok minden egyes zuga gyönyörű.
A keresősöket megint imádtam. Annyira változatos, ahogy egy helyszínen belül lehet szavak után, körülírva vagy hagyományosan kutakodni, párosítani vagy tárgycsoportonként begyűjteni a cuccot. Tovább színesíti ezeket a részeket a 15 morf, szóval a kiszolgálás nagyon király. Van árnyképes-pakolgatós is, de abból csak 1-re emlékszem, ahol a végén megszereztem a pisztolyt. A minik is változatosak, bár vannak tekerős-nyomkodós izék is, de tök nagy mázlim volt, kétszer is jó helyre nyúlkáltam, és én lepődtem meg a legjobban, hogy pillanatok alatt megoldottam.
A 42 kártya sem okozott gondot, csak pár helyen kellett többet skubizni, a 8 álarc viszont nagyon könnyű, azokat jobban is eldughatták volna. Zeneileg is kifogástalan, és a sok érdekességből is kitűnt a vízipipa, amit meg is kellett gyújtani. Mintha ismernének a fejlesztők, ez volt az én bónuszom bónusza.
Az extrákban, szokás szerint, megint van Souvenier Room, amit most végigtoltam. Feltűnően kevés a tárgy, de ügyesen vannak elrejtve, gondolom, a minőségre mentek, nem a mennyiségre. Making of-olni is lehet, amiben az a legérdekesebb, hogy láthatjuk az eredeti szereplők arcát, majd átalakulásukat is. 3 plecsnim hiányzott, de csak 1 miatt vagyok mérges. Egy HOG játékban nem akarok jutalmat kapni azért, hogy HOS helyett végig golyós-lövöldözőst játszom.
Na, ennyi volt a morgolódás, amúgy tök boldog vagyok, és ezt a részt is csillagos 10-esre értékelem.
A csapat nevét kapcsiból elfelejtettem, de vadiújak, az biztos. Keveset láttam, eddig a grafika fogott meg igazán. Elég lassú, az introt kín volt kivárni, annyi viszont kiderült, hogy egy elátkozott kisvárosban a gyerekek árván maradnak, majd egy dologházba kerülnek, és természetesen mi segítünk nekik. Lehet, hogy nem fogtam meg pontosan a sztorit, majd látjátok. Eddig csak kalandos, HOG nincs, a játékmenet viszont mégis HOG-ra hajaz. A szereplők nem beszélnek, de helyesek, a zeneszerűség nyomasztó, remélem, váltanak egy idő után.
Unlimitzone
Uploadable
Rapidgator
Rapidfileshare
HOG?-KALAND rovat
Adamson88 készített hozzá 2részes videós végigjátszást, használjátok egészséggel, ha szükséges:) Köszi neki! A cucc a tovább... után.
"Nagyon meglepett a Gunnar Games, tök érdekes játékot pakoltak össze. Jó a téma, sok lehetőség rejlik benne, és a grafika is tetszik. A keresősök és minik rendben vannak, szép a zene, és 25 morfogó kristályt is be lehet gyűjteni." A hatoska 1. rész és a le sem játszott 2. után, nem is olyan rossz.
Hiába dicsérgettem a szösziben, csak az első benyomás volt kedvező. Pedig reménykedtem, de hamar elszállt a lelkesedésem. Ambivalens érzések kavarognak bennem, szép is volt a grafika meg nem is, egyes részletek csodálatosak, mások kifejezetten taszítóak számomra.
A keresősök egyszerűek, a minik felejthetőek, a morfogó kristályokból gömböcök lettek. Nem is igazán értem, miért annak neveztem a bétánál. Egyébként nagyon jól láthatóak, nem nagy kunszt az összegyűjtésük, csak épp nem 25-en, hanem 37-en vannak.
A bónuszban visszatérünk a varázslóiskolába, és érdekességként váltogathatjuk a két varázstanoncot. Ennek segítségével hol varázsszemcsink, hol varázshomokunk (?) van. Először tetszett ez a megoldás, de hamar ráuntam a váltogatásra.
Ja, a slusszpoén meg az, hogy az előbb visszamentem, hogy befejezzem, és a játék felhomályosított, hogy már végeztem a bónusszal. Ez a momentum is a nyűgjeimet erősíti, legalábbis nem gondolom, hogy értelmi képességeim romlanak ilyen gyorsan.
Természetesen játszható, és most is azt mondom, ne vegyetek komolyan, ezek csak egyéni benyomások. A 6 petty itt is áll, és ez még mindig jobb, mintha kikukázom a másodikhoz hasonlóan, az első sokk után.
Újabb ERS cucc a kínálat. A bétás tapasztalataim nem is olyan rosszak: "Jónak tűnik, a keresős és az első mini különösen tetszett. A sztori meg a zene a szokásos, gondolom, lesz pár mentőakció. Ami még feltűnt, az a HOS-ban a magyar kártya és a repcsiben a lengyel postabélyeg. Mit jelenthet ez? Saját kép megint nincs, és ez baromira bosszant." Egyébként meg büszke vagyok magamra, mert ritka, hogy figyeljek az ilyen jellegű apró részletekre:D
A bónuszban bug van, nem repül az a büdös holló:( Még nincs frissítés, de akinek sürgős játszhatnékja van, az alapot végigtolhatja.
Eddig nincs frissítés, és az eltelt idő totál kiölte a fejemből az emlékeket. Ami megmaradt az kellemes élmény. A szokásos kérések nyomán megint 3 szép történet rajzolódik ki, de a röpképtelen holló miatt tán sose tudom meg, mi lett volna a 4. küldetés vége.
A keresősök szépek, tárgyrászletes, szöveges, egyformás és hagyományos váltogatja egymást, és a minik miatt sincsenek rémálmaim.
Most elégedjetek meg ennyivel, és azért pontozni is fogok, legyen a vége egy erős 9-es.

 

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Unrecognized Geniuses:The Master of Living Things

...és Anikó ajánlására a "hátha" jegyében egy újabb "húdevárom":)
Maze: Subject 360

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • narghile (L/40)

  Minden jó, ha a vége jó:) Bocsi, hogy csak most jövök, a linket már javítottam is, bár Julianna most már simán keres a "keressel":D Csajok, köszi a segítséget, Anikó, feketézz, ha lesz időd. Madárka, nem mutatnád meg a rajzot? Böki a csőröm, bár nem vagyok madár.

  tegnap 21:44
 • juliannasuto (L/59)

  Köszi Gyurgyalag te vagy az ász.. Töltöm a játékot, és mindenkinek köszi a sok segitségér. Esik az esö füzesabonyba de lehet jácccani.

  tegnap 21:18
 • mkaniko (L/47)

  Julianna, átcsúszott a következő oldalra a link..Madárka, én kikerestem neki és Narg oldal-linkjét ideraktam. (nem a játékot linkeltem...régen voltam, de nem felejtek ám -) Jó kitylyány voltam, vagyok, leszek..:)

  tegnap 20:49
 • mkaniko (L/47)

  Julianna, ne add fel!!! Amit belinkeltem 19:11-kor, az tökéletes.:) Másold és illeszd. :) Hacsak nem a neted, vagy a böngid szórakozik veled..

  tegnap 20:40
 • gyurgyalag (L/108)

  Naaaarg! Megfejtettem! Valamiért a Love Chronicle linkje itt lent a kis képeknél nem működik. Szóval a kis képre kattintva nem lehet a cikkhez jutni. Mit kapok? (pofontot nem kérek)

  tegnap 20:40
 • gyurgyalag (L/108)

  Julianna, itt az üzenőfal fölött van egy fehér mező, a végén egy nagyító ikonnal. Abba a fehér mezőbe írd be, hogy Love chronicle, és ki fogja dobni neked az összes játékot, aminek a nevében szerepel. Ne a képekre kattints, mert azóta a hotdog tulajdonosa mindent átcsinált, így nem működnek a linkek

  tegnap 20:37
 • mkaniko (L/47)

  Holnap megpróbálom 1-2 szóval bepótolni a "feketéimet"..:)

  tegnap 20:36
 • juliannasuto (L/59)

  Az ördög szórakozik velem ,már mindent megpóbáltam és nem jön össze . Nincs ilyen oldal ... ez van . Azért kösz.

  tegnap 20:18
 • mkaniko (L/47)

  :) Hát baromira a lakóhelyed rendbetételére koncentráltam.:) Hallottam róla, de csak most olvastam. Elég képlékeny a hétfőm, de későn lesz, hátha....

  tegnap 20:12
 • gyurgyalag (L/108)

  Na, megnéztem: nagyon köszönöm!!!! Azért a Pál Feri atyára, ha tudsz, menj el. Elképesztő a pali. Nekem semmi közöm semelyik valláshoz, de ez az ember egyszerűen fantasztikus!

  tegnap 20:00

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 498

Látogatók az előző hónapban: 15098

Látogatók a jelenlegi hónapban: 8162

Feliratkozottak: 1215

Magazin helyezése: 3

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez