"Szellemes" kocsmában falhoz vert sörös kriglik, alkohol hatására roppant segítőkész szellemfi...igazán szellemes hozzávalók egy érdekes történethez. A Vendel Games újra formában, és az az érzésem, hogy a 4. rész legalább olyan ütős lesz, mint a Gem Fury. Imádom a grafikát, a jó szellemekről szóló cuki könyvet és az ötletes keresősöket, a diszkréten morfogó tárgyak begyűjtése pedig igazi sikerélményt ígér."  A doromboló macskások humorban mindig odateszik magukat...hogy én ezt mennyire vártam!
Rövid, gyönyörű, és úgy hat az érzelmekre, ahogy illik. Humorból keveset kaptam, de hát két ilyen szerelmes történettel igazából nem is illik viccelni. Florry esetében a féltékeny barátnő mesterkedései okozzák a tragédiát, alkesz barátunk, Oscar viszont épp arra döbben rá a végén, hogy a barátok még a síron túl sem csalódhatnak egymásban.
A grafika szemet gyönyörködtető, finoman kidolgozott. Ezért is cserélem a képet, mert az a szoba Gloria házában annyira szép, függetlenül a rumlitól, hogy muszáj megörökítenem. Nem csilli-villi, de még a kabátgombokról is nehezen tudtam levenni a szemem. A látványhoz finom zene jár, ami illik a csodás kertekhez, szobabelsőkhöz.
Oscar, ha nem szellemből volna, elég sok munkát adna a detoxnak, de így szívesen itattam, hogy legyen kedve segíteni. A dolgok vidámabbik részét ő jelentette, de muszáj megemlítenem a kelléktáron matató, kísérteties bosziujjakat is. Apró ötlet, mégis plusz töltetet ad a hangulathoz.
A HOS-ban sok a feladatos, párosítós, és változatos formában kutakodhatunk. A minikből párat megoldottam, de inkább skipeltem, mert annyira érdekelt a sztori. Persze akadt tekerős/tilitolis is, amit egészsen más okból ugrottam át.
Nálam egy bug is befigyelt. A csokis ember, aki helyett Oscar megírta a szerelmesverset, egy idő után közeliben csak egy nagy, szürke pacának látszott. Szerencsére felvillantak az inventory tárgyak nevei, így oda tudtam adni neki, amit kért.
Ahogy írtam, a morfokra nagyon kell figyelni, mert csak röptében lehet őket elkapni, de hát ilyen látvány mellet nehéz koncentrálni. A szájtátásnak meg is lett az eredménye, 32/44, de inkább így legyen, minthogy 1 hiányozzon.
A Vendel Games nem csak a macsekokat szereti, hanem a játékosokat is, mert sorozatban tökéleteset alkot, amit részemről csak egy nagy 10-es lehet, fényesen ragyogó csillaggal.
Unlimitzone
Bigfile
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
Mindig a csajok szívnak:) A felújításra váró, szellemeket és titkokat rejtő kastélyba férjünk helyett kell borzonganunk. Összességében nem vagyok elájulva, technikailag nagyon idegen a Jet Dogs játéka. Már az első mininél is alig találtam meg a skipet, a képváltások pedig lassúak. A grafika nem rossz, de nem tudom, ennyi elég-e egy játékhoz.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
Sajna, de előfordul, hogy nem teszek nyálcsoriba Eipix játékot. Nem tudom, ez mivel verte ki a biztosítékot, de lehet, hogy csak azzal, hogy nem tud megújulni a csapat, túl sok  az uncsi klisé. Persze majd belenézek, de ha van valakinek friss élménye, szívesen olvasnám.
Tudom már, miért nem tetszett! Az elején a primitív futást az utcán, majd a sivár gyárat nagyon gáznak tartottam. Ez persze most sem változott, de ami utána következett, az teljesen megváltoztatta a véleményemet. Tetszett az ismert hősök szerepeltetése, az meg pláne, hogy még a mesék birodalmába is eljutunk a Fehérnyúl nevű műintézményben. Az a hangulat és képi világ elképesztő, és most bánom csak igazán, hogy ezt a csapatot szinte csak egyre laposodó krimik és elvont baromságok "gyártására használják". (Az elcseszett harmónium kiheverése még most is folyamatban:D) Ha visszagondolok Jancsi és Juliskára és itt Alice csodaországára, legszívesebben azt kérném, hogy engedjék őket a mesék vizeire evezni, mert baromi jók benne. A vízipipás hernyó a gombán eszméletlen, de hát annak a résznek minden mozzanata csodás. Jó volt az indiai hangulatú rész is, vagyis a grafikával  meg vagyok elégedve.
Az Elfolyó idő megidézése Dalitól is nagyon megmaradt, viszont Dr. Jekyll szörnye egyáltalán nem jött be, és ahhoz képest nagyon köré írták a történetet. De komolyan kompenzáltak a változatos keresősök, a szimbólumos-forgatós különösen. A morfokról most megfeledkeztem, tán az 5. HOS-nál figyeltem fel rá, viszont a táblákból mindet begyűjtöttem.
A minik eléggé kiakasztottak, de rövidre állítottam a töltést, hogy ne kelljen sokáig görcsölni.Ezeket jól kompenzálta a zene, és még az is eszembe jutott, hogy a töltés alatt vergődő éjszakai pillangó is olyan élethű, hogy most az ellopott időt se sajnáltam.
Nem unatkoztam, a játék hossza, köszönhetően a rövid bónusznak, pont patent, így én is csatlakozom Mayához a 9 pontommal, csak az enyém a gyengébbikből való.
"Erre azért aludtam kettőt. A Daily Magic Productions gyakran ébreszt kétségeket bennem.  Aztán úgy döntöttem, jöhet mégis, mert nekem a kép jobb oldala beragadt meg összegyűrődött, lehet, ezért nem csigázott fel rendesen. A grafikát először kellemesen visszafogottnak, később sivárnak láttam. Volt benne jó kis HOS, pakolgatós cucc, a többi emléket már kialudtam:)" Na, most kiderül, hogy tényleg a technika ördöge eredményezte-e azt a 2 éjszakát:)
Rövid leszek, de velős, mivel egy árva betűt sem írtam róla. Nem mondom, hogy vasalt képpel katartikus élmény, de bevallom, rosszabbra számítottam. A sivárságot visszavonom, a színorgia végigkísérte pengemesterünk ámokfutását. A mesterséges sorscsapás jobban zavart, mint a köd, hamu és társai, de azért elviseltem, mikor a gonosz pára a nyakamba zúdította az etcájgot (ahogy drága öreganyám mondotta volt:D). A történet itt-ott homály, de a végén kiderült ki és miért nyomatta a pengéket számolatlanul.
A HOS eleinte szép, de kár, hogy ismétlődik, és a színvonal is egyre gyengébb. A minikkel nem sokat foglalkoztam, összességében a szabadulás motivált. Így viszont nem untam a játékot, seperc alatt végeztem, és ennek köszönhetően megajánlok egy szögletesen kerek 7-est:)
Bigfile
Mivel a cucc 1,1 gigás, nem is teszek be más linket, mert kínszenvedés kivárni a többit.
HOG-KALAND rovat
"Tudjátok, mennyire imádom az igazi meséket, és úgy látszik, Elefánték is tudják. A sorozat új részében minden álmom teljesül. Hamupipőkeként bolyonghatok a mesék birodalmában, törpök és más mesefigurák között. Az elején azt hittem, horror lesz belőle, igaz, a graffitis csaj létem is tetszett a vízióimmal együtt. HOS és minik szuperek, és a zenével sem tudok betelni. A türkizkék csíkos macska nagyon hasonlít a Last Dream cicájához, de ezen könnyen túlteszem magam:)" KIvételesen megint izgulok, Elefánték néha túllőnek a célon, de amire emlékszem, az csodás, és ez a lényeg.
Először még zavart a mesés és a modern kavarodása, de aztán megszoktam. Üdítő volt az egyik világból a másikba ugrálni, és tetszett, hogy kit ide, kit oda tettünk, hogy megtaláljuk a lapokat, és jó véget írhassunk az elveszett meséknek. Volt egy frászom is. Mikor először be akartam ugrani a kórház ablakán, ki lettem tessékelve. Már azon gondolkodtam, kibírom-e az update-ig, de mikor visszamentem, már a kórház folyosóján találtam magam.
A sztori nagyon tetszett, imádom a Grimm meséket, és szeretem, ha csavarnak rajtuk párat. Kedvenc szereplőm a nagggyon laza Piroska lett, szuper ruhájában, a dumája meg eszméletlen.
Jancsi és Juliska története jó kis meglepetés volt a bónuszban, a mézeskalács ház pedig igazán ennivaló. A csíkos macseknek aktív meló nem jutott, a mesélő szerepét osztották rá, na meg murrogott, mikor skipeltem a miniket. Nem mondom, hogy nyugton hagytam, az elején lévő könnyű feladatokat egyre idegesítőbbek váltották. Persze nem hagytam magam kínozni, gyorsan átléptem őket, hogy fel ne bosszantsanak. Egy viszont nagyon megmaradt, a vége felé Gretel szobájában van egy cukiság, ahol pakolgatni kell a tárgyakat, hogy a végén legyen egy kulcsunk. Legalábbis így emlékszem. Az viszont biztos, hogy egy kutyusnak csontokat, egy macinak zászlókat kell a kezébe adogatni, és a tangram is klassz volt, ami egy vár egyik eleme.
A HOS viszont kárpótolt a minis szekatúráért, igazán változatos és igényes cuccokat kaptunk. Nagyon tetszett a ködös-logikai párosítós, és nagy meglepi volt a csúszkás, amit eddig csak MadHeadéknél láttam. Úgy látszik, a jót átadogatják egymásnak a csapatok, de nem is baj. Most nem lassult be a gépem, így könnyen csúsztattam egymásra a tárgyakat.
Nagyon tetszett a leporellós mesekönyvre hajazó térkép, bár egyáltalán nem használtam. A játék könnyű és logikus, a helyszínek pedig nincsenek széttagolva. A zene kellemes, a 12 morfogó figurát nem lehet nem észrevenni. Azt viszont nem tudom, hogy virágból mennyi volt a max. Arra emlékszem, hogy 60-70 közt gyűjtöttem, az viszont csak a végén jutott eszembe, mikor egy papíron is találtam egyet, hogy figyelni kellett volna a közelieket is, de ezt már csak akkor tesztelhetem, ha Artschi honosítja:)
Mint az előzőnek, ennek is nyomom a 10-est, de csillag nem kívánkozik ki belőlem...az okáról lövésem sincs.
"A 2. részben Jeronimo, a kivénhedt és kivarrt kasszafúró mesél nekünk arról, hogyan mentette meg egykor halálos beteg testvérét. Ismét el vagyok ájulva Elefánték stílusától. Valamiért más, mint amit megszoktunk. De ahogy az első rész, úgy ez is egy különlegessége lesz a jövő évi HOS-kínálatnak. Minden szuper, már azon bexartam, ahogy az első HOS-ban szétspriccelnek a mókusok." Kicsit izgulok, mert ettől sokat várok.
Kár volt parázni, gyönyörű és érdekes történetnek lehetünk tanúi ebben az izgalmas játékban. Jeronimonak nagy utat kell bejárnia, hogy megmenthesse testvérét, harca a rossz boszival egy pillanatra sem ítél unalomra bennünket. A végén az is kiderül, kinek mesélt rajtunk kívül Jeronimo, és a bónuszban Valeria történetét is megismerhetjük.
Segítőinket úgy választották ki, hogy a cukiság faktor se hiányozzon. A hosszú fülű manócska, akit egy üvegből szabadítunk ki, viccesen teszi a dolgát, de még rajta is túltesz a pici sárkány, aki imádnivaló születése pillanatában a tojáshéj kalappal a fején. És amikor mamának szólít...na, azon totál elaléltam, pedig tudtam, hogy mint a kiskacsák, azt tekintik anyjuknak, akit először megpillantanak. Interaktív cuccokra is futotta a fejlesztőktől, a boszikonyhában ész nélkül nyomkodtam a villával összetűzött, nyelvlógatós varangyokat.
A HOS talán nem olyan erős, mint ahogy Elefántéktól megszoktuk, van jópár egyszerű, de nem panaszkodom, volt azon kívül is rengeteg tennivaló. A minik nagyon könnyűek, kivételesen tök jó élményeket őrzök.
A gyűjtögetni valók sem nehezek, kártyából mind meglett. Viszont a pénzből 1 hiányzott, ezért nem tudtam előcsalni minden állatot az archivumban. Bevallom, a morfok számát nem figyeltem, de szerintem mind meglett, könnyen észrevehetők.
A zene is tetszett, főleg a kezdő dallamok, amiről MadHead jutott eszembe. Rájuk jellemzőek a szépen lüktető, de finom dallamok.
Sajnos a szokásos belassulást most se kerülhettem el, párszor ki kellett lépnem, hogy tisztuljon a gépem agya. Ettől függetlenül 1 fenékkel lenyomtam, és hálám jeléül nyomok rá egy bazi nagy 10-est, igaz, csillagmentest, mert a HOS azért egy picit a bögyömben maradt:)
"Nem mondom, hogy korszakalkotó az EleFun eddigi cuccaihoz képest, de legalább a buxás manóval nem kell vackolni. Nagybátyánkat kutatjuk világokon át, és eddig az ragadt meg bennem, hogy a keresősöknek vannak igényes és szép pillanatai. A gyűjtögetni valók a szokásosak: puzzle darabok, morfok és egy tárgygyűjtemény."  ...és nem mondom, hogy túl meggyőző...azt viszont mondom, hogy állati nagy a cucc:D
Az elején lelkesedés, a közepétől unalom, a végén pedig kínszenvedés...kb. ennyi az összefoglalóm. Sajnálom, hogy nem tudták megtölteni izgalmas tartalommal a giga méretű játékot.
A grafika szép, a zene a HOS alatt gyönyörű, de a játékmenet pocsék. Szakaszos játéktéren 1 lépés előre, aztán vissza, de max 3 helyszín közt kell sasszézni, ami egy idő után nagyon idegesítő. Megmentünk boldog-boldogtalant, helyesebben inkább boldogtalant, akik egy őrült író rémmesekönyvébe szorultak. Bácsikánk, az antikvárius is előkerül, de azért a bónuszban még egy dögunalom mentési akció vár ránk.
A HOS duplázását még megbocsájtanám, de a bónuszban már egymás után kell ugyanot keresgélni. Ez nekem már igénytelenség kategória, és a minik is (remélem) felejthetők.
A külön tárgyak még monotonabbá teszik a játékot, mindenhol hármasával vannak, ha szerencsénk van 1 puzzle közelibe kerül. Nem kell értük görcsölni, túl könnyen adják magukat. Persze ez mindig így van az EleFunnál, de szerintem pont ezért kellene már változtatni.
Nekem 6 petty, mert végigjátszottam, és azért nem több, mert épp most bétáztam a Fear for Sale 9. részével, amiben ugyanezt kapom ugyanilyen csomagolásban, csak más cím alatt.
1részesek: Depositfiles   vagy  Filefactory  vagy  Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész     Rapidgator 2. rész
Más fajta:
Bigfile 1. rész              Bigfile 2. rész
Rapidgator 1. rész     Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Timeless, Subliminal Realms...soroljam még? Már ebből is látszik, hogy a Boolat Games komoly tényező a HOG-piacon. És ha még ebbe a csodába is belekukkoltok, akkor egyértelmű, hogy újabb trónkövetelő pályázik arra a bizonyos koronára. Jól követhető sztori, újdonságokat mutató HOS, érdekes (bár nekem nehéz) minik, játékos zene. Ezen kívül cuki békák, egyéb figurák teszik még színesebbé a mesét. A humorral se spóroltak, a lyukas csukát kihalászó zsebsárkányon behaltam. Hú, de várom!" Asszem, a cukiság-faktorral nem lesz gond, annyira vágytam már egy kis humorra.
Mese mese mátka, pillangós békácska...úgy kellett nekem ez a játék, mint egy falat kenyér:) Pazar grafika, könnyen követhető, humorral átszött, bájos történet. Röviden így foglalnám össze a Boolat Games játékát. Tele szerethető állatkákkal, létezőekkel és a fejlesztők fantáziájából kipattant kreációkkal. Utóbbi inkább a bónuszra jellemző, főleg a madarakat találták el nagyon. Már Dax, a sárkány se átlagos, fantasztikus fazon. Nem uralja a játékot, de ha megjelenik, mindig történik valami vicces dolog. Meg egyébként is, bárhova lépünk humorhegyek, pl. a zöldborsószájú kapuőr, akinek az orra a kulcs, hogy továbbléphessünk.
A HOS kiemelkedő, mesterien keverik a feladatos, gyűjtögetős, párosítós, szavak után keresős cuccokat. Ettől tök egyedivé válnak, ilyet eddig senki nem csinált. A bónuszra kissé megfáradtak a fiúk, volt ismétlés és rövid, tömör rész, de nem is csodálom, hogy ennyi ötlet után elfogyott a szufla. Miniben is hasonló a mérce, a sok könnyű feladatot csak néha törte meg 1-1 tekerős, viszont itt is volt újdonság. Kedvencem a kukaclövő-lepkés és a sárkánytekerős kislovagos lett. Azt is kiemelném, hogy az infók a könyvbe mentődnek, és párat hasznosítani is lehet a minik megoldásakor.
A zene tökéletesen illeszkedik a meséhez, a játékos dallamokba lovagkort idéző motívumokat csempésztek. Imádnivaló minden hang, méltó kísérete a királylány kalandos útjának.
A 12 morfogó virágos-gyökeres lény se lóg ki a sorból, azok is a fejlesztők ötletességét dicsérik. És ha még a hangjukat is meghallgatjuk... Szerencsére mind meglett, és ismét előfordult velem, hogy alig bírtam leoperálni magam róluk, annyira cukik. Sok játékban fedezek fel különleges kialakítású használati tárgyakat, itt az üvegből készült locsolókanna lett a favorit.
Kb. ennyi, amit jegyzetelni tudtam, meg ami eszembe jutott, és gondolom, most se lepek meg senkit, ha rátolok egy hatalmas, csillagos 10-est. Még annyit, hogy nekem vágig a Nearwood járt az eszembe, kb. az vetekedhet vele a " fantáziadús mese cuki figurákkal" kategóriában.
Unlimitzone   (Regivel még elviselhető, kb. 1 óra)
Rapidgator
Filefactory
Bigfile
HOG-KALAND rovat
"Amint megláttam az új bétát, rögtön az jutott eszembe, hogy vajon mit tud mentségére felhozni az Eipix, hogy sorozata 11. részét buherálja. Aztán megláttam a gyönyörű és tök élethű dunai panorámát. Na, innentől már másképp értékelem a dolgokat, Budapest az Budapest! Tök lelkes vagyok, és tán a germán mitológiával is jobban megbarátkozom a véglegesben." Nem tudom, mennyit időzünk BP-n, amit láttam nagyon élethű, még mindig lelkes vagyok.
Sajnos kevés volt a magyar szál ahhoz, hogy igazán élvezzem ezt a játékot. Nem mondom, hogy rossz, de baromi sokat kell szerelni, és egy idő után kevés a látnivaló.
Budapest most is nagyon tetszett, még ha hegyet is szerkesztettek a parlament mögé:D Dániában is jó éreztem magam, mert szépek az építészeti megoldások, a szobabelsők. Sajnos Norvégia a már előre beharangozott fagyos bányát hozta, és ilyen környezetben nehéz látványos tereket varázsolni. Grönland szép tájai helyett pedig egy titkos és baromi modern laborban kellett szerelgetni. A mitológia se került közelebb hozzám, annál is inkább, mert az a szál nyelvi nehézségeim miatt kevéssé állt össze. A bónusz elég takarékos, ugyanúgy Dánia majd Norvégia a cél, és hogy ott lett-e vége a sztorinak, sajna nem tudom, mert a vége felé annyira untam, hogy kiszálltam a buliból.
A HOS -a maga puritánságától eltekintve- tetszett. Szeretem a morfos tárgyakat gyűjtögetni, és gondolom, ha végigviszem, meg is találom mindet. A külön tárgyak is könnyűek, biztos meglelem azokat is, ha folytatom.
A minikből alig teljesítettem, sokkal lustább vagyok annál, hogy görcsöljek. Pár darab azért sikerült, lehet, nem figyeltem oda, és addigra elkészültem, mire a skipet matattam volna.
A zene nem csúcs, de nem is kellemetlen, és összességében egy erős 6-ost azért kivarázsoltak belőlem.
Unlimitzone
Rapidgator
Filefactory
Bigfile
Unlimit több mint 4 órát ír, asszem, dobom a francba!
HOG-KALAND
rovat
"Tetszik a 3. rész is, már a középkori zene megfogott. Kissé zavart, hogy a rádióból szóló rock megtörte ezt a hatást. De szerencsére 1995-ből el(idő)utazunk 1751-be, hogy megtaláljuk az elveszett menyasszonyt. Itt is sok a szorgalmi feladat, 36 puzzle, 18 morf és 16 tarotkártya a külön gyűjtögetni való. Engem a zenén kívül az origami macskával is megvettek, várom Elefánték véglegesét." Lehet, hogy kissé sablonos, de én még mindig tudok élvezkedni Elefánték cuccain, mert nincs zavaró tényező, viszont van látvány, amit szeretek.
A "sárga" megint Mayától, mert amnéziás rohamom lett:D
"Az új fejezet az eddigi két Chimeras-résztől teljesen független történet, voltaképpen a Kimérát csak a legvégén látjuk akcióban.
A történet röviden: Skóciában nyaralunk, amikor egy fényjelenség után egy törött amulet révén, melyen családunk címere ékeskedik, beszippant a múlt, egyenesen ősanyánk hintaja elé, melyen az ifjú hölgy és vőlegénye épp az esküvőjükre tartanak.
Rövid intermezzo után a hölgyet elragadja egy bandita, név szerint Storm. Mi természetesen ezt nem hagyhatjuk annyiban, hisz veszélyben a családfa.
Számos kaland után - melyek során ismét bebizonyosodik, hogy nem mind arany ami fénylik, minden a helyére kerül, mi pedig visszatérünk saját, megmentett jelenünkbe, hogy a bónuszban megmenthessük tinédzser leányunkat is.
A játék Elefántosan igényes, de az újdonságoktól "megkíméltek" bennünket sajnos.
Nagy pozitívum azonban a remek zene, fantasztikusan hangulatos, skóciai és korabeli motívumokkal.Mivel azonban mást, mint a külcsínt és jó talpalávalót, nem igen kaptunk, ezért maximum 8 pontot érő élmény volt."

Tőlem csak annyit, hogy a 8-as a jobbikból való, mert a keresősök nagyon szuperek, a minik közt meg sok a könnyű.
Unlimitzone   Újra műxik!!!
Rapidgator
Bigfile
Depositfiles
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Nahát! Pont a magyar Sunward Games játékáról feledkeztem meg! Restellem, de legalább pótolhatom a lemaradást. A videókkal, szokás szerint, nem vagyok kibékülve, de sok szép pillanatot tartogathat még ez a játék. Legjobban a pakolgatós cuccok és a lila zsebsárkány tetszett. Már az előzőekben is volt ilyen cukiság, csak akkor egy mini griff, majd Nubi várta a feladatokat. Vannak morfok és sárkánytojások is, hogy ne maradjunk szorgalmi feladat nélkül." Hajrá magyarok (hajrá én is):D
ERS-kudarcom bánatát gyorsan belefojtottam a Sunvard mesés történetébe. El kell mondanom, hogy ilyen pozitívan rég csalódtam. Végre felhagytak a "férfias játékokkal", és egy igazi mesében, gyönyörű helyszíneken játszódott a tesó- és sárkány mentőakció.  Lehet, meghallották a 4. részhez írtakat, ahol azt kértem, hogy valami nőcisebb helyre vigyenek el végre:) Imádtam a sárkényokat, többször bevillant az Így neveld a sárkányodat, és rájöttem, hogy azóta szeretem ezeket a fura teremtményeket. A pici Droi tök édes, de a gyógyfőzettel inhaláló zöld és a leláncolt óriás is belopta magát a szívembe. Állatokban is nagyon jókat hoztak, a (több)lompos farkú róka, az almával megetetett jakszerűség, a delfinek, a polip jól eltalált figurák.
A HOS szuper, szerettem a 13 feladatos, logikusan egymásra fűzött pakolgatósokat, de a tárgyrészletesek is jók, sőt a simák is. Mini-mérgezést se kaptam, sok könnyű cucc van közte, még plecsnit is szereztem belőle.
Morfból 4, tojásokból 1 elveszett, de ilyen kerek játék mellett nem nyalogatom a sebeimet. Úgy érzem, nagyon messzire jutott a Sunward az első rész óta, és ebbe nem csak a látvány, hanem a szuper zene is segít. Kellemesen dallamos, nem frászt generáló, mert a fejlesztők is úgy gondolták, hasson ránk a látvány, nem kell erőszakos dallamokkal, effektekkel fokozni a hatást. Az érzések jönnek maguktól is, ha eléggé le vannak kötve a játékosok. A zeneszerző nevét ki is írtam, köszönet Helényi Mártonnak a fülbevalóért:) Persze a köszönet az egész csapatnak jár, plusz a 10-esem egy csillaggal felturbózva.


 
"Szerencsére, innen is jó emlékeket hozok, kivéve a gömböcgyűjtő kütyüt és a keskeny képet. Érdekes a történet, változatlanul szép a visszafogott grafika, a HOS pedig nagyon igényes, főleg, hogy a terület továbbra is nyitott maradt az ájult özvegy istápolása miatt. Sajnos keveset láttam, mert hiába vitt a kocsis a megadott címre, a macsra kattintva kétszer lefagytam, harmadszor pedig gömböc vadászat közben állt le a cucc." Remélem, jó lesz!
Izgalomban nem volt hiány, bár jó lett volna, ha csak a sorozatgyilkos rémtettei miatt izgulok. Helyette a bétánál már említett hibákba botlottam ismét, macska-katt - fagyás - oszt' annyi. Többszöri kudarc után Maya segítségét kértem, aki elintézte a büdös dögöt, majd elküldte a macskátlanított mentést. Örök hála neki, mert kár lett volna kihagyni ezt a játékot.
Bloody Stenley, a sorozatgyilkos után nyomozunk, a szálak egy árvaházba vezetnek. És ha már vért izzadtam, volt abból bőven a sztoriban is. Szemünk láttára nyisszantják el az egyik áldozat nyakát, aki -mint a többi hulla- szintén az árvaház lakója volt egykor. Még én (vagyis a nyomozó) is megsérülök. Tök izgi volt az elvérzéshez közeli állapotban tenni-venni.
A HOS eszméletlen jó, változatos a kínálat, és itt is kellenek kisebb akciók, hogy újra keresgélhessünk a már ismert helyen. Picit takarékos, de elegáns megoldás, legalább tesznek valamit az egyhangúság ellensúlyozására. Bevallom, az összes minit átugráltam, tán 1-2 kivétellel. Végig ott lebegett a fejem felett a fagyás réme, nem volt kedvem tökölni velük.
A végén nagyot csalódtam, a játékomban nincs bónusz. Leenél direkt átolvastam az ajánlót, ahol külön a figyelmünkbe ajánlják a plusz játékot. Nyilván az enyémet elvitte az a rühes macska:D Ha a Play-re kattolok, csak azt ajánlja fel, hogy elkezdhetem újra, és ugyanez a helyzet az Extráknál is.
Na, nem dühöngök! Ahhoz képest, hogy az elején esélytelen volt az alapcucc is, igazából felért egy bónusszal, hogy egyáltalán végigtolhattam. Sőt még jó és szép is volt, nekem egy erős 9-est így is megér.
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
Filefactory
Ez pedig már a frissített, ha valakinél gebasz volt az eredetivel:
Unlimitzone
Rapidgator
Bigfile
HOG-KALAND rovat
A Domini rég okozott kellemes meglepetést, ez a játék se került nyálcsoriba. De ez csak az én véleményem, próbáljátok ki.
1részesek: Depositfiles vagy  Filefactory
2részesek: Unlimitzone 1. rész  és  Unlimitzone 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Bigfile 1. rész  és   Bigfile 2. rész
Több linket nem teszek be, mert ennek a két oldalnak sebessége elviselhető, a többit kín kivárni. Gyorsabban lejön a 2 rész egymás után, mint máshonnan az első vagy második.
HOG-KALAND rovat
Emlékem már nincs, de azt tudom, feltenni nem volt kedvem béta korában. Gondolom, hozza a korábbiak színvonalát, ami nálam már nem előny.
Unlimitzone
Rapidgator

HOG-KALAND rovat
"Erre is aludtam egyet:) Nem azért, mert annyira rossz lenne, hanem azért, mert nincs benne semmi új -a keskeny képernyőt kivéve- a korábbiakhoz képest. A tesók történetének az elején ki lettem hajítva, így nem is tudok sok mindenről beszámolni. HOS tetszik, a többi majd kiderül." Hát, ez elég semmitmondó...
Szép kivitelű, zömében szürkéskékes színvilágú a sorozat új része. Ezt csak azért írom, mert néha vágytam volna egy kis színorgiára, de mondhatom, kifejezetten kellemesen csalódtam. 3 szép, kerek történetet láthattunk, az anyjukat elvesztő tesókról, az aranyásó igaz barátokról és a gonosz félkarú Joe-ról, valamint a romhalmaz suliban bújócskázó, rosszcsont gyerekről. A bónusz már nem tetszett annyira, pláne, hogy újra a baljós temetőben kötöttünk ki, de az király, ahogy a végén üvegkoporsóba zárjuk a gonosz Hófehérke-imitátort:D
A HOS-ról csupa szépet és jót tudok mondani. Ismétlődnek, de nagyon változatosak. Sajna, csak a térképes-teleportos jut eszembe, mert amit még erős felindulásból lekörmöltem, nem tudom kiolvasni:D A minik a megszokottak, keveset teljesítettem, és az tetszett legjobban, hogy a játékmód beállításakor a Hint és Kihagy beállítása fordítottan arányos. Ahogy nő az egyik, úgy csökken a másik. Segítségre kivételesen szorulok, így a Skip-et levittam a béka alá, vagyis a legkevesebbre, amit engedett a játék.
Muszáj szólnom a különleges technikai részletekről is. Szépen beújított a csapat. Pl. a láncok trükkös levétele a suli ajtajáról, nagyon tetszett, és az is, hogy segédnyilak mutatták, ha mozgatni kellett bizonyos eszközöket. Na, ebből nem a nyilakon van a hangsúly, hanem azon, hogy MadHead-hez hasonlóan, élethű mozdulatok segítségével jutunk 1-1 tárgyhoz.
A 14 relikvia olyan könnyűnek tűnt, hogy a nagy orcámnak köszönhetően 4-et elhagytam. Na, nem baj, túlélem a csapást, de büszke azért nem vagyok.
A zene a megszokott, és örömmel fedeztem fel pár motívumot a Puppetből. Tulképp várom a folytatást (persze, ha nem, akkor is lesz), és egy elégedett 9-essel hálálom meg a romjaiból újjászülető nyuszis csapat munkáját.
"Hatalmas kérdőjelekkel teszem fel a Space Monkey bemutatóját. Olyan zavaros az egész, ráadásul elég lassú is. A zene okozza a legnagyobb fejtörést, mert először még elaléltam a Hattyúk tavától, nagyon örültem a Manók táncának a Peer Gyntből, de a Carmen elferdített dallamai már az őrületbe kergettek. Nem igazán értem, mi a céljuk a fejlesztőknek, lesz-e rend a zűrzavarban." 2 éves dilemmám végére tesz pontot a végleges. A bétás duma alapján remélem, hogy a címhez hasonlóan, a tartalmat is szinesítették:) Igaz, bónusz nincs, és lehet, meg se fog CE-ben jelenni, amit majd bánunk (vagy nem).
Ilyen grafikához ilyen gyenge tartalmat társítani...megáll az eszem! Pici részletektől eltekintve a balettsuli elképesztően szép. Tobzódik a gyönyörű helyszínektől, formáktól, míves tárgyaktól, közben pedig harmatgyenge a kínálat HOS-ból. Na, nem a mennyiségre gondolok, hanem a minőségre, mert amúgy hemzsegnek, még ki sem jövünk az egyikből, máris ott a másik, vagyis ugyanaz még egyszer. A sok feleslegesen morfogó tárgy (természetesen gyógytornás kivitelben) totál az agyamra ment. Az árnyképes pakolgatósoknál sokszor kellett a hint, de lehet, ebbe az is belejátszott, hogy a türelmem felső határait súrolgatták. A minik szóra se érdemesek, bár párat megcsináltam. Viszont a tekerőkaros képrészlet-kirakósnak köszönhetem, hogy megmenekültem a további szenvedéstől. Ott kivágott, és hiába mentem vissza, miután skipelek leáll ez a xarság. Talán az égiek gondolták, hogy megkönnyítik a dolgom, mert a vizuális élmény miatt nyilván végignézem, milyen helyeket mutatnak még.
A másvilágos varázsolás is botrány. Bolhatöknyi jelek közül kell kiválasztani hármat, hogy elűzzük a füstölgő szellemeket. A zenéről se változott a véleményem, van gyönyrű része, de némelyik változattól a falat kapartam. Összességében meg szinte soknak tűnik, mert nem a hangulatot hivatott tükrözni, hanem csak úgy myomatják bele a vakvilágba.
Ilyen felemás módon még senki nem nyúlt a Hattyúk tavához, és az eddig látottak alapján 5 pettyet adok.
1részesek: Rapidgator  vagy  Filefactory
2részes: Unlimitzone 1. részl  Unlimitzone 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Bigfile 1. rész   Bigfile 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Nem gondoltam, hogy tolytatódik ez a sorozat, de a látottak alaján azt mondom, kár lett volna ha nyögdíjba küldik a szellemes hoteleket. Még mindig mesterien szövik a szálakat, és az különösen tetszik, hogy a hullák rendesen meg vannak halva:D Elviselem a "másvilágok" által beszippantyúzott eltűnteket, de sokkal jobban szeretem a trillert, mint a horrort. A HOS ismét Elefántékhoz méltó, és a minik is jöhetnek, ha nem durvulnak el." Már második hete, hogy a "futottak még" kategória cuccait dobják piacra, remélem, végre felhőtlenül parázhatunk.
Nem mondom, hogy csúcs, de sok különlegesség és még több izgalom vár ránk ebben a véres és misztikus történetben. Elefánték grafikája mindig is lenyűgözött, igazán profi módon nyúlnak minden játékukhoz.
A történet elég bonyolult, és nem állítom, hogy mindent értettem. Az alapjáték sokkal jobban követhető, míg végül kattan a bilincs megtébolyodott sorozatgyilkosunk kacsóin. Méltó kíséret a visszafogott zene és a hangeffektek változatos sora. Szeretem, hogy él minden, röptében is el lehet kapni HOS-ban a tárgyakat, sőt még egy polcról lezuhanó edény is borzolja az idegeket. A "röptében"-en azt értem, hogy igazi profizmusra vall, ha egy mozgó tárgy vagy azon elhelyezett másik a célpont. Biztos Ti is megfigyeltétek, hogy nem mindegyik csapat képes erre, vagy épp nem feccöl a kivitelezésbe ennyi energiát. Szóva, a HOS változatos, párosítások, "szavasak" és cselekményesek a keresősök. A minik közt persze vannak taszítóak (nekem), viszont zsírkönnyűek is, így be is zsebeltem a jutalmat érte. Az archivumban csak 2 plecsni maradt el, az összes megoldott miniért és a 10 percen túli HOS-ért járó.
A szorgalmi feladat jól sikerült. Meglett a 25 mortf és a 20 gömb, viszont 2 tarotkártya örökre bezáródott. A végén úgy döntöttem, cserélem a képet is, mert baromi hatásos, ahogy a fagyott lány csitrijét borzolja a szél, a hangok jelentőségére felhívó útmutatóban. Persze a lényegét még mindig nem értem, mert ki az a balga, aki kikapcsolt hangszóróval tol végig egy játékot:)
Osztás-szorzás, erős 9-es, és ebben az is benne van, hogy nem bánnám, ha további szellemes hotelek titkát kéne feltárnunk.
 
"Asszem, többet vártam a 4Friends Gamestől a Living Legends után. A grafika tetszik, a zene jó, de az a gyűrűs maszatolás elég idegesítő. Még szerencse, hogy egy aranyos labrador is szerepel benne. Igaz, hamar lelép, már a béta végén is őt keresgéljük." Örülnék, ha a "Ne ítélj elsőre" itt most igazolódna.
Sajnos nem tudom felülírni az előzetest. Ez a játék, amellett, hogy gyönyörű, számomra semmi egyebet nem jelent. Olyan szinten mélyedtek bele a misztikumba, hogy kapaszkodóm nem maradt, és egyetlen szereplőt sem láttam szimpinek, még a kutyát se, aki természetesen nem labrador, hanem golden retriever. Nem tudom, hogy néztem be a bétánál, pedig alapból tisztában vagyok a kutyafajtákkal.
A HOS kivitelre szuper, viszont tartalmában unalmas, és minden logikát nélkülözve, van amelyik 1x, de van ami 2x is ismétlődik. Ráadásul semmi új nincs benne, ugyanúgy tárgynevek alapján kell kutakodni. A miniket sikítva skipeltem, főleg a gyűrűs maszatolásokat, na meg a sok(k) tilitolit.
A sárkányok gyűjtögetése is uncsi, böhömnagyok, és minden helyszínen 2 van, hogy minél unalmasabb legyen.
A bónusz se különb, és elég ijesztő, hogy a gonosszá előavanzsált kiscsaj a visszatérésével fenyegetőzve ordította le a hajat a fejemről. Anyám, borogass!
Ami pozitívumként megmaradt, az a kínai pagodák csodás világa, és sziklába szorult, majd megmentett cuki fa, akinek a lombjai közt madarak fészkeltek. Ettől viszont semmi nem változik, mert kegyetlenül lehetesezem, szerintem ennél többet nem érdemel.
Lehet, majd jól megbánom, de most ebbe belelátok annyit, hogy felpakoljam. Rengeteg a videó, de ezt jól ellensúlyozzák az ötletes keresősök meg az izgi zene. A minikről tök rossz a véleményem, inkább hallgatok, egyedi szocprobléma. Ami még tetszik, hogy szemes virág helyett felfújt madárfiókákra hajazó izéket kell gyűjtögetni, eddig 38 db-ot, de lesz ez még több is.
Unlimitzone
Rapidgator
Bigfile
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Mit is írhatnék? Nekem nem bejövős, így biztos lesz, akinek igen:) Eipixtől ez a mumus sorozat, egyszerűen nem tudok rákapni az ízére. 
Unlimitzone
Bigfile
Rapidgator
HOG-KALAND rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Nevertales 5: Hidden doorway

Hátha ezzel vonzom be a Vendel Unrecornized-ét.

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • csopi13 (L/57)

  hallgatok Nargra és bevetem a Csizmás Kandúr-féle probléma megoldást, de én a kardját kérem!! Nem! Nem dőlök bele, hadonászok, de veszélyesen!!! :)

  tegnap 20:10
 • csopi13 (L/57)

  Pusz minden ötletgazdának :) Sajna nő a főnököm és nem hatja meg se a nézésem, se a járásom :)) de ma játszhattam, így elvegetálok a kövi ráérős napokig!! Maya a csopgeller is megteszi, rám illik, szó szerint csöpp :) Szabitömb nekünk is van, de régen láttam..majd egyszer :) de lehet, hogy hallgatok

  tegnap 20:06
 • Vicanyu (L/55)

  Á, Csopi, inkább ravaszkodj egy kicsit: psszt, Főnök, nem akar egy kicsit szabira menni, mint én? Nem? Na jó. Akkor csak a nejének mondom el, hogy a barátnője fészerének teteje szakadt ma reggel a kocsijára :)

  tegnap 18:10
 • narghile (L/41)

  Van ám olyan, kormányrabszolgák kimenőjéhez legalábbis használják:) Csopi, én azt javaslom, nézz rá a főnökre, mint Csizmás Kandúr, tudod, olyan cukin esdeklő szemekkel:)

  tegnap 17:54
 • maya40 (L/47)

  Csopigellert akartam ide jópofizni :D És egyáltalán: van még másutt is olyan, hogy szabadságos tömb? (Az egy füzet) :D

  tegnap 15:32
 • maya40 (L/47)

  Elméletileg orbitális hidegfront várható, mondjuk én érzem is, hogy valami lóg a levegőben, mert ara érzékenyebb vagyok mint egy rakás béka a dunsztosban. Csopgeller, a szabadságolásra van egy ötletem. Nézz rá a főnöködre és szabitömbre erősen, és mondd nekik, hogy Múúkodj! :D

  tegnap 15:29
 • csopi13 (L/57)

  Most vágynék sok-sok szabira, mert akkora elmaradásiam vannak játékokból, mint ide Jeruzsálem, még Artschi sokat dícsért (megérdemelten) fordításaiba sem tudtam belenézni :( Madárka, Nektek is pusszancs, a kitanult 4lábúnak pedig virtuális velőscupák és gratula !!!

  tegnap 12:38
 • csopi13 (L/57)

  Sziasztok! Narg nekem kicsit kezd az idegeimre menni ez az urigeller felállás, mert amihez érek hozzám tapad, akkor is, ha 5 percenként mosok kezet :(( és hol van még az a bájos 40 fok, ami sanszos a tavalyiból kiindulva :(

  tegnap 12:30
 • narghile (L/41)

  Nem tudom, kinek hol van az olvadáspontja, én már feszegetem a sajátom, de azért örülök a melegnek:) Szép 7végét, vigyázzatok magatokra, és nézzétek a meccset vasárnap...hajrá magyarok!!!

  jún. 24 17:59
 • Vicanyu (L/55)

  Próbáltam Narghi:) Sajna fociundok macsekoknak még nem indítottak olimpiai selejtezőt:(

  jún. 23 19:49

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 375

Látogatók az előző hónapban: 11398

Látogatók a jelenlegi hónapban: 9434

Feliratkozottak: 1270

Magazin helyezése: 2

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez