A bétán szakadtunk a röhögéstől, jöjjön a rövid összefoglaló: "Ahogy Madárka írta, már az intron majd' bexartam:) Elképesztő, amit Sámánék tudnak képi- és egyéb humorról. A siker érdekében wellnessben "szépülő" boszi csókos szája helyett inkább a rabságot választja a királyfiból lett, bajszos béka uraság. Nekünk kell segítenünk, hogy kiszabaduljon a kalitkából, és elindulhasson igazi szerelme keresésére. A hangja és a magyarázatul szolgáló mutatványai egyszerűen frenetikusak.  A  zene hangulatos, és a látvány mellett a homokórázás elhanyagolható körülmény. A kelléktár felülre került, és a szívlakat segítségével tudjátok láthatóvá tenni. Húúúú, de várom!!!"
Humor a köbön, vérprofi képi megjelenítés, és az sem mellékes, hogy a 4 helyszínen játszódó, tündéri mese egy dekát sem veszít lendületéből és tartalmasságából. Egyszóval, le vagyok nyűgözve!!!
Az első herceg Csipkerózsikáját keresi, és persze a végén van nagy össznépi ébredés, de egyébként tele egyedi megoldásokkal. Henry a díjnyertes, de annál koszosabb sertés mosdatása, birkanyírás, ruhaszövés. Mélabús, rózsaszín  marabu trónol a szekrény tetején, pingponglabda szemű muflon lóg a trófeák közt,  és van erőspaprikától tüzet okádó alkalmi öngyújtónk, aki egyébkén gyík, és munkája végén szélsebesen távozik. Jaj, ki ne  felejtsem a szunyálók közül kilógó, éber baglyot, akit csak barika számolással lehet elaltatni.
A második békaherceg Hófehérkéért küzd, stílusosan, többnyire egy bányában, törpe és vakond munkaerőt igénybe véve, aki szócsőmadár mikrofonjától megriadt csörgőkígyó sorompót kicselezve siet alvó kedveséhez. De előtte még át kell csempésznünk egy tavon, ahol egy éhenkórász gólya feni rá a csőrét.
A harmadiknak jut a legnehezebb feladat. A makacskodó Aranyhajat, lánykori nevén Rapunzelt kell csókra bírnia. Hozzá egy cumifüggő, hajóvontató sárkány szállítja át a tengeren, melynek partján egy helyes kis csontváz sellő üldögél. De megküzd falánk kaktuszmacskákkal, tortába süti magát, és a végén eléri célját. Igaz, a menyasszony akkor is hezitál, de aztán dönt. Mégis csak jobb szabadon a dagi lovaggal, mint bezárva a toronyszobába, újabb kilométernyi hajat növeszteni egyedül.
A wellness-banya is elnyeri méltó büntetését, békává lesz, és az idők végezetéig rodeózhat UFO-2014 típusú, szuperszonikus seprűjén, de ehhez előbb egy csattogó fogsorú, ragadozó kagyló szájából kell kihegedülnünk a varázslathoz nélkülözhetetlen fekete gyöngyöt.
Igazából persze mi segítjük elvarázsolt hőseinket, és ez csak a jéghegy csúcsa, de többet már nem akarok összehordani. Majd látjátok, mire képes a Shaman Games, akit korábban, nagyokosan leoroszoztam, pedig ukránok, és ezért most különösen időszerű bocsánatot kérnem. Még a zenét emléíteném, mert szuperül van összerakva, és a miniket, amik közül csak kettőt hagytam ki.
Sokcsillagos, brutális 10-est nyomok rá, és úgy tűnik, beindult a verseny az év végi jelöltek közt.

kedvcsinálónak + képek (wellness-banya és az egyik békás csőrözés)
Filefactory
Rapidgator 
2részes:
Turbobit 1. rész       Turbobit 2. rész
Fileom 1. rész          Fileom 2. rész
HOG-KALAND rovat
Ez volt az első, amivel a rettenetes játékelvonás után játszottam: "Van gépem, és álmomban se jöjjön elő az elmúlt 3 nyomorult hét! Ez volt az első, amire rácuppantam, és piszokul tetszik. Olyan krimis, lendületes, a zene szuper, az árnyképes feladatosok pedig annyira profik, hogy először azt hittem, csak simán teszek-veszek egy szobában. A minik is szuperek, az a logikai 3-as eszméletlen. Én nagyon várom!"
Rapidgator
Filefactory
Uploadable
HOG-KALAND rovat
Bétás izé: "Emlékeztek az első részre? Az előzetes fanyalgás után 9 pöttyöt kapott az Eipix játéka. Ez a rész tök más, de ennek ellenére tetszik. A helyszín Velence, nyomozásunk tárgya pedig a La Volpe, vagyis a Róka névre hallgató titokzatos alak. Őt keressük vaporettón és motoron száguldva (mondjuk, az elég béna volt a nyilazással) ebben a lendületes játékban. A grafika nem szokványos, de jól idézi a város hangulatát, a Vivaldi Szálló hotelszobájában pedig minden együtt van, ami a játék műfaját jellemzi."
Nekem nem indul, ezért a sárgát Anikó adta, nagy köszi érte!
"Ez egy nagyon klassz, élvezetes játék volt. Egyre jobban megszeretem a csapatot, főleg, hogy nekik nem eltökélt szándékuk, hogy megszívassák a mániásokat. Logikus játékmenet, nekem se a hint, se a térkép nem kellett. Mindig tudod merre és mit, igaz szépen szét is tagolták a helyszíneket.
Nagyon hangulatos, lágy zene szól és nem utolsó szempont, hogy mindig szól! A keresősök változatosak, talán több az árnyékképes, mint a szöveges, de nagyon érdekesek. Az összes minit megoldottam, sőt mindet 1 percen belül: hurrá!, nem ovis szintűek, de tökéletesen logikusak.
Jó a sztori is, újságírónő szerepében kell a róka-álca alá bújt múzeum fosztogatót leleplezni. A végén persze dutyiba is juttatom, de a bónuszban kiderül, hogy szanatóriumba zárták. Persze ahogy szokott hepi a vége.
52 rókából 3-at elhagytam, de a bónusz után itt is van lehetőség bepótolni, viszont 1 morfom megszökött és az úgy is marad. A tíz tekercs is meglett. Szintén a bónusz után 36 ajándékot lehet még összeszedegetni, végig visz a helyszíneken és ott 1-1-et kell megtalálni. Az "Art of the Game"-t viszont sehol nem lelem, ott 22 Eipix emblémát lehetne begyűjteni. Még nem töröltem, ha valaki tud segíteni azt köszönettel fogadom.
Csak ez hiányzik a "tökéletes" játékomhoz, na meg 1 morf, de azt szőnyeg alá söpröm. Húha, de hosszú, pedig csak azt akartam közölni, hogy nekem 10 pont, csillagot nem kap, mert én kicsit sokalltam a gyűjtögetni valót (4féle és csak a róka van minden helyszínen, a morf, a betű és a tekercs itt-ott, mikor hol), nagyon elvonja a játékról a figyelmemet...
"
Uploadable 1. rész    Uploadable 2. rész
Filefactory 1. rész       Filefactory 2. rész
Fileom 1. rész             Fileom 2. rész
Nekem nem indul c-ről sem, most evvel próbálkozom:
Turbobit 1. rész           Turbobit 2. rész
Fileom 1. rész              Fileom 2. rész
A felsővel nem kompatibilis, vagy ezt, vagy azt töltsétek.
HOG-KALAND rovat
A bétába beleragadtam, de a nem rég megjelent 2. verziót már simán végigtoltam.  Egyszerűen szenzációs, mint a MadHead Games eddigi játékai, hangulatában viszont jócskán eltér. A téma és a környezet modern, a helyszín New Orleans, a sztori iszonyat pörgős. Zene, árulás, halál... azt hiszem, minden együtt van a szuper időtöltéshez.
Fantasztikus élményekkel és enyhe frusztráltsággal zártam ezt a játékot, de utóbbiról majd később. Annyira profi minden, már a főmenü is, a hanyagul támaszkodó szaxis fickóval, a taxi a térképpel, és nem is gondoltam, hogy a sofőrnek még lesz szerepe a későbbiekben. Szóval csupa meglepetés minden, és biztos jobban is meglepődtem volna, ha mindent megértek. Sajnos vannak fehér foltok a történetben, de végig okosodtam, sőt az extrákban még a képpárokat is összepakoltam. A főjáték a The Dixie Peppers nevű jazzbanda körüli titokzatos eseményekről szól, a bónuszban pedig megtudhatjuk, hogy miért indult el Frankie New Orleansba 20 évvel korábban. A keresősök elképesztően jók. Vannak szavasak feladatokkal és logikai párosítósok is, sőt a kettőt még össze is kombinálják. A magnós-szövegesen is dobtam egy hátast, de a csúcs az öreg tengerész kivarrt háta, aki elmeséli élete kalandjait, és az ezekre jellemző tetkókat kell kiválasztani. A visszaemlékező diavetítésben is van egy kis pakolászás, és kulcsok helyett egy alkalommal mézeskalács emberkéket kell a helyükre tenni, hogy a szavas listák megnyíljanak. A HOS 24 morfot is rejt, amik elég macerásak, és ezért egyet el is hagytam, ami szintén az extrában lett meg. A minik is nagyon szórakoztatók, ennél fogva könnyűek is. Legalábbis nálam a két dolog összefügg:D Imádtam a házban keresni a megfelelő lakást a kis cetli alapján, mert közben villanyt is kell gyújtani, felírni a lakókat, és kiszelektálni azokat, akik valamiért nem jöhetnek szóba. Ebben a játékban még az sem zavart, hogy voltak duplázós, sőt triplázós minik is, és az sem, hogy nem volt dugig a kelléktár. Viszont szerelhetünk kedvünkre, sok cucc úgy nyeri el végső formáját. Rossz tárggyal is lehet bénázni, pl. feszítővas vagy dinamit készítés, amiket azért szeretek, mert ez is plusz energia a fejlesztők részéről, mégis belecsempésznek ilyen okosságokat is. A 44 hangjegyet viszont megtaláltam. Voltak nagyon könnyűek, de voltak olyanok, amikért sokat görcsöltem. Sajnos nem lett meg a jutalmam érte, mert nem tudok bemenni a hangszer műhelybe, ahol valószínű, hogy a hangjegyes szekrény kiliincse van. Ezért egy kicsit szomorú vagyok, de a profi zene kárpótolt érte. Jazzes dallamok szólnak, de azért van más fajta is, az meg ahogy Adele 2x is dalra fakad, egyenesen lenyűgöző. Ez nálam egy hatalmas tűzijátékos 10-es, akár lehet az év játéka is.

És itt a jazzbanda is, nem bírom őket kihagyni!
Halványan emlékszem a tavaly januári bétára, de fel nem került. Mit is mondhatnék még? Volt egy rumlis hajó, ott szöszöltem egy keveset, és ennyi.
Bétás szöszi: "Legtöbbször nyafogok valamiért, de ez a rész most nagyon tetszik. A mozis történeteket egyébként is szeretem, és úgy tűnik, Elefánték is könnyedén mozognak ebben a közegben. A zene kevés, a virágok gyűjtögetése talán sok, de a kelléktáras keresősök végre visszatérnek, és a tárgyakat is "szerelgethetünk" benne. A majom gagyi, a tigris viszont igazi fenevad."
Ez milyen rövid volt! Bár úgy emlékszem, mostanában már volt nyúlfarknyi Elefántos játék. Régebben azért oltogattuk a csapatot, mert több játék is unalomba fulladt a hossza miatt. Úgy látszik, ezek leskelődnek és jegyzetelnek:D Amúgy nem volt rossz, de azért a béta alapján többet vártam. Tök jó ötlet, ahogy a film szereplője, Andrew Light lelép a vászonról, és magával ragadja tesónk lányát. A mi feladatunk, hogy magunkat is a filmbe varázsoljuk, és megmentsük Janet. Azt hittem, lesz több valós mozira utalás, de csak a Titanic részletét véltem felfedezni a Titan nevű hajóról vízbe pottyanva, egyébként nem láttam ismerős dolgokat. A videók most tetszettek, és a grafika is igényes, ahogy azt tőlük megszoktuk. A zenén sajna nem tudnak változtatni, akkorák a szünetek, hogy szinte zavaró, ha megszólal. A keresősök szuperek, főleg azért, mert párat ott is kell hagyni, mivel az oda illő tárgy csak később kerül elő. A kelléktáras szerelgetés érdekes, viszont a minik közt tök nehezek (vagy érthetetlenek) is vannak. A virágokat kibírtam, viszont a végén nem csináltam velük semmit, számomra ez a rész érdektelen. A már említett gagyi majomért kárpótlásul nem csak hagyományos, hanem fehér tigrist is kapunk, és kölykét visszaadva egy szép családegyesítésnek is tanúi lehetünk. Nekem 8, mert nem különösebben ragadott magával, és az is gáz, hogy már  a Cadenza előtt lejátszottam, viszont az értékelést most, tele jazzes emlékekkel az agyamban írom.
 
1részes:
Filefactory   vagy  Rapidgator
2részes:
Depositfiles 1. rész     Depositfiles 2. rész
Másik 2részes, a felsővel ne keverd:
Uploadable 1. rész      Uploadable 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Az Alawar csodás játékon dolgozik. Az izgalmas eseményekhez gyönyörű grafika és zene társul, meg egy kicsi vadmacska, akit Pöttyösnek neveztem el. A keresősök baromi ötletesek, a minik pedig inkább szórakoztatók és látványosak, mint nehezek. Van kelléktáras szerelés, rengeteg gyűjtögetni való, hópelyhek, tekercsek és morfok, amiket a HOS részekben találtok. Ez a játék szinte a "hú, de várom" kategóriát súrolja." A végén is szeretnék lelkendezni! Anikó, most már látom a hülyegyerek hülye békáját:)
Szuper introval csap bele a történetbe az Alawar. Adele hercegnőt egy gonosz hólovag üldözi, de jön a bátor vadász, és megmenti őt. Persze a nyugalom csak ideiglenes, Adele egy hógömbben landol, de megmentője felveszi érte a harcot az örök tél birodalmává változtatott királyságban. Lendületes, szép történet, egy csipet hófehérkés beütéssel, ami egy kissé szomorú véget ér a kapzsi király miatt. A bónusz viszont helyre rakja a dolgokat, és a szerelmesek, mert abból két pár is van, egymáséi lehetnek. Röviden ennyi, és most jöjjenek a a technikai és egyéb részletek. Igazán kitettek magukért a fejlesztők, mert nem elég, hogy belepakoltak bennünket egy meseszép környezetbe, de minden helyszín tartogat valami apró meglepetést. Izgőmozgó állatok, a hintóban lévő gyümi megdézsmálása, érintésre leszakadó cégér, sziromesőt produkáló virágdíszek és egerészéstől aktivizálódó hógömbök, mozgó képek a falon, kacagó próbababa a varrodában, stb. És ide sorolom a dagadt ajtóőrt is, aki 2 sütiért adja oda a nála lévő akármit. Sajna, már nem emlékszem, mit kapunk tőle, még az is lehet, hogy az ajtó kulcsát:D Ötletes minik, amikben lehet festeni, hímezni, kisebb tárgyakat összepakolni, varázsfőzetet kutyulni, ahogy azt annyian szeretjük. A keresősök is igényesek, zömmel szavas-feladatosok, az egyikben még pillecukrot is gyárthatunk, de vannak árnyképesek is, és ott is össze lehet állítani bizonyos tárgyakat. A marshmallow nekem totál összekapcsolódott Wircsivel, legalább rá is gondoltam játék közben:) A helyes kis vadmacska és három varázsszer a segítségünk, és ezt sem vitték túlzásba, bár Pöttyöst azért maceráltam volna többet. A bónuszban a keresősök kicst ellaposodnak, és tán több is van a kelleténél, de az új helyszínek miatt elviseltem őket, mert könnyűek, a hintmentes HOS-ért járó plecsnit meg is kaptam. Külön tárgyban megint bénáskodtam, benéztem 3 morfot, két hópihét, és az egyáltalán nem vigasztal, hogy a gigaméretű tekercsek meglettek. A diavetítést sem akarom kihagyni, mert tök jó a stílusuk, és érthetőek is, még pongyola angollal is. Na meg a babaház, azt sem hagyom ki, mert imádom az ilyen gyerekes dolgokat, és abban volt egy cuki mini is. Nekem 10-es ez méretes *-gal, és remélem, nem hagyják abba a sorozatot, mert esélyes, hogy a harmadik még ezt is felülmúlja.
Rapidfileshare
Turbobit
Filefactory
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
Vandusss94 videója a "tovább" után. Vandus a fordítást is beígérte, mert elborult Alawar-fan, és az elsőt is ő honosította.
Jöjjön a bétás izé: "Ezt nagyon vártam, mert az EleFun tökre elvarázsolt a rémálmok mozijával. Most nem annyira sikerült, kicsit soknak érzem a "laborozást", meg egyébként is paranormális jelenséggel foglalkozik, amit csak kis dózisban bírok elviselni. Persze bízom benne, hogy nem viszik túlzásba, és a szuper keresősökhöz igazítják a játékot. Megszámlálhatatlan tárgyat is be kell gyűjteni, és egy kagyló szívja vagy adagolja a vizet, mert az folyik és folyik..." Azt csak zárójelben, hogy arra a folyós vízre már egyáltalán nem emlékszem.
Próbálok a realitás talaján maradni, annak ellenére, hogy már rinyáltam az üzifalon és a hozzászólásoknál is. Nem igazán tetszett, mert utálom, ha állandóan szereltetnek velem, és az se jön be, ha megmagyarázhatatlan erők manipulálják az elemeket, jelen esetben a vizet. Tegyék azt boszik vagy varázslók, mert akkor rögtön egy mesében érzem magam, és ott kellemesen lubickolok víz nélkül is. Pedig a történet érdekes, egy tudós csajszi felfedezi, hogy a városhoz tartozó bánya tulajdonosa, hóna alatt egy másik lángelmével, gonosz terven dolgozik. A városka duzzasztógátjának tönkretétele a cél, és bár hagy nyomokat, mégis az életével fizet felfedezéséért. A paranormális jelenségekkel foglalkozó újságírót a nő férje kéri, hogy segítsen kideríteni az igazságot. A bónusz végére minden rendeződik, sőt hatalmas happy endnek lehetünk tanúi. Ez eddig rendben is van, csak ne kéne állandóan szerelni. De kell! Persze, tudom, hogy a téma ezt kívánja, nem szőhetünk, fonhatunk,  és főzőcskére sincs szükség. Mégis zavart, és a keresősök is hűek a környezethez. Először még kellemesek, feladatosak, de olyan sok van belőlük, hogy hamar megüli a gyomrot. A minikben is hasonló a helyzet, de azért a felét  elviselhetőnek találtam, a többi ment a levesbe. A kollekcióból egy sem, morfból 5 hiányzott. Pedig jól "morfogtak", csak én tompultam el annyira, hogy egy időre teljesen megfeledkeztem róluk. A zene is zavart, mert sehol semmi, aztán a HOS közepén jön egy idegesítő dallam, ami csak arra jó, hogy minél előbb meneküljek ki onnan. Kapkodtam is össze ész nélkül a tárgyakat, hogy a trillázást elhallgattassam. A mozis után nagy csalódás, talán ezért vártam többet, de amúgy a maga módján profi, 7 pontot megajánlok. Tudjátok, hogy sose változtatok az egyszer már bevésett szövegen, ezért marad a "laborozás", amiből egy árva darab se volt:))
Egy rész a bétás bevezetőből: "A 4 Friends Games új játéka nem rossz, csak nem látok benne új ötleteket. Viszont a régi sémák jól működnek. Gyönyörű a grafika, jók a pakolgatós keresősök, és újabb zsebsárkány segít, hogy 20 éve eltűnt tesónkat megtaláljuk a titokzatos másik világban."
Jövök én is lelkendezni, ahogy Ti a kommenteknél:) Minden várakozásom felül van múlva! Az eleje most is ugyanúgy hatott rám, de a hídon átérve egyik ámulatból a másikba estem. Kezdve azzal, hogy a történet nagyon képi, és ez alatt azt értem, hogy a szövegértési hiányosságok se jelenthetnek akadályt a sztori megértésében. A kis festőzseni egy gonosz perszóna kezébe kerül, akit fiaként nevel fel, de pusztító célokra használja. Szörnyekké változtatja festményein keresztül a városka lakóit, és ha nem törjük meg az átkot a tündér és a zsebsárkány segítségével, akkor sose kapjuk vissza elveszett tesónkat. A keresősök szuperek az elsőtől az utolsóig. Árnyképes-feladatosak, de a szövegesben is van bőven tennivaló. Először azt hittem, nem lesznek plusz tárgyak, de amikor elkaptam az első szörnyecskét, megnyugodtam. 21 van belőlük, és elég jól látszanak, nem kell megszakadni, hogy mind meglegyen. A minikben is kellemesen csalódtam, zömmel nekem való ujjgyakorlatok, de azért volt 1-2, amit átugrottam, nem vagyok olyan kitartó (vagy agyas?), mint Anikó:D A grafika és a színek finomsága összhangban van a lágy zenével, és sok szép ötletet lehet látni, pl. a bánya szakaszos bevilágítása, vagy sárkányka úszóleckéje is nagyon tetszett. Pedig a kék plüssbunda alapján nem gondoltam, hogy meg is fürdik a kedvemért. A játéktér először többszörösen elágazik, majd egy rövid egyenes szakasz után ismét, de térképre nincs szükség, mert logikusak a tárgyak, és csak azt sajnáltam, hogy többször fogyóban vannak. Szeretem, ha legalább a látható rész meg van tömve, de ez annyira nem lényeges. A vége felé a tündért elveszítjük, zsebsárkánynak is lába kel, de a bónuszban visszakapjuk mindkettőjüket. Az őrült pókasszony fogságából nagyra nőtt kisöcsénket is kiszabadítjuk, aki a normálissal ellentétben kicsinek barna, nagynak viszont szőke frizkót visel. Persze ezt csak viccből mondom, nem kell komolyan venni:) Ahogy Anikó írta, szerintem se lesz az év játéka, de jelölés biztos kap, mint a 4 Friends Games előző játékai, a Living Legends sorozat, és hogy ezt megerősítsem, nyomom a *-os 10-est.

 
Rapidfileshare
Filefactory
Uploadable (részletek a "Letöltés" dobozban)
HOG-KALAND rovat
"Már megint meggyűlik a csajok baja a szellemkalózzal, nekem meg asszem a rettenetes mennyiségű videóval. Igazából nem is tudtam élvezni a játékot, mert egy idő után csak a skip nyomkodásával voltam elfoglalva." Ezt írtam a bétához, de az is igaz, hogy a grafika gyönyörű, és remélem, idővel belefáradtak a fejlesztők az idegesítő mozizás gyártásába. A képet nem cserélem, mert csak egy nőcit biggyesztettek rá pluszba, spórolok a tárhellyel:)
De jó, hogy hallgattam csbigára! Már megint skatulyáztam, most a videók taszítottak, sőt a végre megszerettem a történet hátterét adó minimozikat is. Annál is inkább, mert sok infót van bennük, nélkülük nem lehet igazán átélni ezt a szomorú, de szép történetet.Sarah Jones és lánya, Cory ismét a szellemkalóz fogságába kerül, és újabb fejezetet élhetünk végig a kalóz életéből, mert kiderül, hogy Davy Jonesnak volt egy lánya, akit elhagyott, mert a gazdagság reménye elvette az eszét. Cory és anyja segít a szellemlánynak, hogy még egyszer találkozhasson apjával. Ez a jelenet ugyanolyan megható, mint az első részben Davynek és szerelmének egyesülése a szellemlétben. Én legalábbis tökre meghatódtam:) Erre rásegít a zene is, mert lágy és dallamos. Sok feladatot kell végrehajtani, míg teljesítjük küldetésünket, de unatkozni egy percig sem kell. Mindig történik valami érdekes, csontváz kalózok segítenek, ha mi is megtesszük, amit kérnek, a sztorit pedig most nem nyálkás ládabácsitól hallhatjuk, hanem szobrok mesélnek. Bevallom, ő egy percig sem hiányzott, tetszik az újítás. A keresősök közt vannak árnyképes feladatosok, könnyű minigémekkel, de a szövegesek is érdekesek, mert mindig van bennük valami plusz. A "darabkás" tetszett legkevésbé, de az alternatívának felajánlott mahjongra így sem váltottam. A puzzle egy része nagyon király, mert játékos és a logikánkra épít, viszont vannak tekerős-csavarósok is, és némelyikhez a 70 mp sem volt elég, vártam a skip töltést. Vannak interaktív cukiságok, pl. a gömböccé váló kaméleon, akit lehet etetni, és muszáj megemlítenem a boszi kunyhóját is, mert abban még kutyulni is lehet, meg összeállítani azt a nem semmi varázsbotot. A kutyusról sem akarok megfeledkezni, mert végre itt is van egy kedves segítségünk, aki bőven meghálálja a hálóból való szabadítást, és ügyesen irányít minket a labirintusban. A külön cuccok felemásra sikerültek, a 24 puzzle meglett, csikóhalból és kalózkártyából is 2 hiányzott. Talán jobban koncentráltam a nehezebbnek tűnő,  közelikben is felbukkanó puzzle darabkákra, pedig pont amazokat kellett volna jobban skubizni. A csikóhalak olyan méretesek voltak, hogy még mindig esz a penész. A bónusz is tetszett,bár egyszerűbb, mint a főjáték, a bedurvult boszit Davy lányával együtt sikerül hatástalanítani, aki hálából hazaszállít bennünket.Az Artifex Mundi fejlesztői bőven túlszárnyalták várakozásomat, erős 9 pontot megajánlok nekik.
Már kitárgyaltuk, hogy nem vagyok sorozatfüggő, sőt 1-2 kivétellel nem is nézek ilyeneket. A Dilis detektívekből sem láttam egyet sem, és a bétát se tettem fel, mikor megjelent. A grafika önmagáért beszél, bár a játékmenet nem olyan rossz, de tartok tőle, hogy a sok szöveg miatt nem ártana jobban tudni angolul. Egyelőre csak belenéztem, majd egyszer talán végig is játszom.
"Mikor különlegességekre vágyom, akkor pl. újszerű grafikai megoldásokra gondolok. A Fanda Games úgy látszik, teljesíteni fogja az álmomat. A gonosz szív elpusztítása jó kis feladat lesz, a zene pedig nagyon különleges." Ezt hoztam a bétától, meg Anikó hatalmas lelkesedését, és Madárka dícséretét a grafikával kapcsolatban.
A Fanda Games igazi csodával ajándékozott meg bennünket. Ez a mesék meséje, a történet, a grafika, a figurák mind kedvesek, pedig ezt a sztorit akár horrorra hangolva is lehetett volna tálalni. Szerencsére a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a részletekre, és nem győztem kihasználni az interaktív cuccokat, nyitogattam a fiókokat, mozgattam, amit lehetett, az ágyúval pedig percekig bombáztam a kastályban lévő gongot. Sajnos csak 3 ajtó nyílt meg, pedig még szívesen csodáltam volna a gyönyörű színeket és formákat. De nem akarok elégedetlennek tűnni, imádtam az első ajtó mögött megbúvó kisvárost bábos-, zene- és festőműhelyestől. Talán még jobban a könyvtárat a 4 mesekönyvvel, ahol Jasper a kisegér új ruhát kapott, és meggyógyította gazdiját az öszekutyult elixírrel. A harmadik, ahol megmenthettük az arany hajú lányt és végleg megtörtük a gonosz szív hatalmát, szintén sok szép részletet rejt, de már írni is elfelejtettem, annyira belemerültem. A keresősök is színvonalasak, legjobban a bújkáló állatok tetszettek, és a minik is szuperek. Persze nem tudtam mindet megcsinálni, de attól még bőven szerethetőek. Az első részre jópár lapáttal rátettek, de az akkor kifogásolt lassú helyszín váltás itt is jelen van. Legalábbis az én gépem mindig birkózott a váltásoknál, ezért néha a térképre hagyatkoztam, ha előre tudtam, hogy mit és hol kell csinálni. Az tuti, hogy ez az év eddigi legjobbja, és már előre sajnálom, hogy a szavazásnál nem fogunk igazából emlékezni rá, de biztos ott lesz a jelöltek közt. Jaj, a zenét el ne felejtsem! Tökéletes keretet adott a játéknak, azt hangsúlyozta, amit kell, és természetesen jár egy hatalmas, csillagos 10-es a csapatnak.
A legújabb frissítés (02.17.):
Rapidgator
Filefactory
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
Kb. mint az előző kettő, vagyis sok újat nem láttam az Eipix bétájában. Persze, nem rossz, csak jó lenne, ha kicsit hozzátennének az egyébként érdekes sorozathoz.
Ez megint nagyon tetszett! A Direktor névre hallgató gonosztevővel vívjuk macska-egér harcunkat, és a vetítők segítségével változatos helyszíneket lehet bejárni. Az eleje nem tetszett, de hamar belejöttem, és még így is, hogy 3 fenékkel játszottam le, tök jól szórakoztam. Lehet, hogy ezért, a fonalat néhol elveszítettem, de kárpótoltak a mozis jelenetek, Egyiptom, a sivatag, Rómeó és Júlia kriptája, és még sorolhatnám. A valós helyek is érdekesek, ahová autóval száguldhatunk. Igaz,, a grafika egy kissé "darabos" vagy inkább modernnek nevezném, mégis mutatós, és szinte valóságszerű a jacht, szálloda vagy a vasútállomás, ami tökre illik az élőszereplős technikához. A keresősök  szövegesek, árnyképesek és feladatosak, összességében közepes színvonalúak.  Ajánlom, hogy figyeljetek a morfokra, mert mind a 15-öt ezekben lehet elcsípni. Én az elsőnél elbambultam, így a 15. a bónusz részben lett meg, ahol mindent újra lehet játszani. A 49 csapót viszont megtaláltam, de ezeket is lehet pótolni, ha meglép valamelyik. A minik zömmel könnyűek, sok sikertélmény ért, de némelyik azért elég ovis, Persze inkább így legyen, mint fordítva, tekintettel korlátozott képességeimre:D A zene nagyon aládolgozik a történetnek, izgalmas, de nem tolakodó. Az a fajta, ami akkor szól és akkor hallgat, amikor kell. A feladatok könnyen követhetőek és logikusak, térképre egyáltalán nincs szükség, mert egy adott helyen belül szűk körben lehet mozogni. Tőlem jár a 10-es, de kiváncsian várom a véleményeteket, mert lehet, csak a tavaszi bezsongásom miatt láttam rózsaszínben a mozis világot. Most jutott eszembe, hogy van egy Souvenier Shop is a bónusz tartalomban, ahol minden helyszínről be lehet még egy tárgyat gyűjteni. Aki nagyon hajt a plecsnikre, ne hagyja ki, mert ez is +1-et ér.
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
Turbobit 1. rész                  Turbobit 2. rész
Fileom 1. rész                     Fileom 2. rész
1részes:
Filefactory

HOG-KALAND rovat
Bétás cucc: "A Domini Games is az elnyűhetetlen drakula témát dolgozza fel. Először nem értettem, hogy mi a fantázia a 2 helyszínben, aztán a postagalamb helyre tette a kételyeimet. Ötletes a vele való küldözgetés, bár ettől függetlenül a történet egy kissé vontatott. De ez csak egy töredék, a véglegesben felpöröghetnek az események. A grafika és a keresősök szépek, a minik elég könnyűek, a zene pedig egyelőre tetszik."
Baccus, az emlegetett unalmat sikerült bevonzanom. Nem azt mondom, hogy rossz, de iszonyat hosszú a főjáték, és a tájékozódásom megint a béka feneke alatt. Nem tudom, mi okozza, a 3 hét szünet, vagy tényleg ilyen átláthatatlan terepet kreálnak mostanában? A történet viszont kifejezetten tetszik a szerelmes emberlánnyal és vámpírfiúval. Mivel Drakula papa állandóan keresztbe tesz nekik, különböző trükkökkel juttatják el a szükséges tárgyakat egymásnak. Postagalamb, fa odva, szerelmesek képe által teleportálódnak a cuccok egyik helyről a másikra. A végén persze egymásra találnak, de Drakula résen van, és a bónusz után jön a nagy kérdés: ember maradjak vagy legyek vámpír. Én bevállaltam a vámpírságot, és el is nyertem a jutalmam, örök boldogságot párom oldalán. Olyan romantikus! Amúgy szép a grafika, a keresősök kicsit egyhangúak de azért ötletesek, viszont nem mindig logikus megjelenésük. Minikből vannak könnyűek, azokat gyorsan megcsináltam, és párat a nehezéből is, de a javát átugrottam. Tetszik a denevérekből épülő-szépülő vár, viszont 3 hiányzott, ezért 2 zászló és 1 lámpa minusszal zártam. A fokhagymát is elvásároltam, de abban szerintem nincs sok fantázia. 8 pontot tolok rá, mert most hogy leírtam, az az érzésem, hogy inkább tetszett, mint nem. Erre jó a sárgázás, mire a végére érsz, megvilágosodsz:D
Rapidfileshare
Filefactory
Uploaded
HOG-KALAND rovat
Hát ez nálam nem lett nyálcsoris. Olyan zombis-szerelős, ha jól emlékszem. Majd látjuk, legfeljebb kuka.
Rapidfileshare
Uploaded
HOG-KALAND rovat
Annyira lefoglaltak a techikai zűrök, hogy nem írtam semmi értelmeset a bétához. Ha valaki belekezd, légyszi kommenteljen!
Turbobit
Fileom (Slow Download)
HO-KALAND rovat
Ez már a 6. rész, és ezért sokkal rosszabbra számítottam. A béta tetszett, egyébként meg csak utólag szoktam savazni ezt a sorozatot. Akkor ezt írtam: "Tudom, sokaknak nem tetszik, de én még mindig szeretek biszbaszolni:) Az égből pottyant királyságra és Jack-re emlékszem, meg arra, hogy a tárgyrészlet-keresgélés alatt nagyon szép zene szól, és volt jó mini is." Anikó, Neked is tetszet!:D
Na, én még egyszer nem győzködöm Anikót, az tuti!:D Mire a végére értem, totálisan untam. Nem tudott rám hatni egyáltalán, főleg a sztori idegesített, az állandóan felbukkanó baltás fickó az örökös pofázással. Nem tehetek róla, elnyomtam a szövegeket, annyira nem érdekelt. Maga a színvilág és grafika tetszik, de megint telenyomták kerek vagy még kerekebb biszbaszokkal, amiket a helyére kellett pakolgatni másodpercenként., hogy kinyíljon egy doboz, láda, ajtó, meg mittomén még mi. A keresősöket szeretem, gyorsan gyűlnek a darabkák, és a minik közt is voltak ötletesek. A bónusz szerencsére rövid, így végig bírtam cérnával. Még a zenét említeném, mert az kellemes. Igaz, a latinos motívumok és a modern hangzás nem nagyon illett a történethez, de azért elvoltam vele. Én 6-ost adok, de remélem, ezzel nem veszem el a kedveteket, mert ez csak az én véleményem.
A bétában már nem szállhattunk fel a múzeumban a hajóra, de ennek is eljött az ideje. A játék magyar fejlesztésű, és nagyon kiváncsi vagyok, merre visz a hajó bennünket.
Artschi már akkor is magyarít, ha nem fordít:D Az ő felfedezésének köszönhetően mindenki villámgyorsan szóra bírhatja a maga játékát magyarul, ha kitörli a Game_en.cub file-t. A szöveg nem takarja be az egész cuccot, de a lényeg a lényeg. Köszi Artschi!!!
Még annyit, hogy belenéztem, és van olyan HOS, ahol nincsenek meg a tárgyak nevei, így csak találomra lehet klikkelgetni. Ne töröljétek a kivett fájlt, hanem tegyétek el valahova. Én már vissza is pakoltam a helyére, inkább bevállalom az angolt.

Akik már ismerik az ízlésemet játék terén, nem fognak meglepődni. Ez a "csodállak de nem szeretlek" kategória, mert a téma nagyon távol áll tőlem. Egyébként roppant igényes a játék, monumentális épületeket és építményeket csodálhatunk meg, és a hajó is nagyon profi. Mivel azt hittem, hogy a bétában látottak után elindulunk hajókázni, örökké az motoszkált az agyamban, hogy mit kell még csinálni, hogy tényleg megmozduljon. De annyi volt a dolog, hogy a végén le is mondtam róla, és akkor megtörtént a csoda. A kísérő effekttől tengeribeteg lettem, annyira himbálózott minden, és a hangok is tökéletesen illeszkedtek. A zene fantasztikus, de a bónuszban zene helyett egy disszonáns katyvasz van, amitől hamar kiakadtam. Tudom, hogy a sztorira akartak ráerősíteni, mégis bántotta a fülem. A keresősök nem a legszebbek, de a tárgyak jól láthatók, a minikből elég sokat átugrottam, de ez már nem újdonság. A bónuszt automatikusan el lehet kezdeni, de amikor már azt gondoltam, hogy vége, újabb rész következett, és végre használhattam a búvárruhát, amiről már szinte meg is feledkeztem. Az ötletes oroszlános forgóhidat is beleszámítva 8 pontot adok a magyar Sunward Games játékára, akik már dolgoznak a 3. részen. Kíváncsi vagyok, azt milyen környezetbe és korba teszik, mert az első és második kb. ég és föld. Hajrá magyarok, várjuk a folytatást!
Rapidfileshare 1. rész       Rapidfileshare 2. rész
Uploaded 1. rész                Uploaded 2. rész
Rapidgator 1. rész              Rapidgator 2. rész

HOG-KALAND rovat
Anikó lelkesedett a bétánál, sőt tegnap az üzifalon is:) Én egy kicsit visszafogottabb voltam, de a végén ERS-ék -ritka kivétellel- totálisan le tudnak venni a lábamról. Akkor ezt írtam: "A grafikát mindig imádom, a körülírt keresés is tetszik, de a házas pénzgyűjtéstől síkideg lettem, a fotómasinát pedig elő se vettem. Az élesztgetés elmegy, de természetesen a kép bal oldalán lévő, rejtélyes kőpatkányba próbáltam először lelket verni:D"
Hát engem erősen levett a lábamról az ERS Game Studios sorozatának 6. része. Számomra megunhatatlan, mert hiába a hasonló hangulat, Poe novelláit mesterien kezeli a csapat. Mindig adott egy titokzatos ház titokzatos lakókkal, ebben most Roderick Usher kéri Dupin detektív segítségét ikertestvére megtalálásához. Részletekről nem tudok beszámolni, de a látvány magáért beszél. A játéktér nem nagy, könnyű eligazodni benne, és a bónuszban ismét visszajuthatunk az eredeti helyszínekre, csak egy kis kerülővel. A keresősöket imádtam, mert annyira változatosak. Egyformák, párosítósok, feladatos és szövegesek (sajna, ebből csak 1 van) váltogatják egymást. Talán a tárgyrészletes lógott ki egy kicsit a sorból, az nem jött be annyira, viszont új elem. Nagyon értékelem, hogy mindig hoznak valami újat, akár keresősben, akár miniben. Azokkal is elvoltam, de pár tekerőst szélsebesen átugrottam. Nagyon tetszett, ahogy Usher énekelget a tó partján, a kőpatkány is, ahogy önálló életet él, kétpofára eszi a szotyit, vagy épp megpördül a tengelye  körül. Jelentősége nem volt, de tök jó fazon, és úgy emlékszem, a bétában még nem adott semmilyen életjelt. A kisegér nem sokáig volt velünk, mert ahogy elijesztette a buta macskát, maga is lelépett. De volt még pelikán, farkáért cserébe ceruzát hegyező kőhód, újfundlandi házőrző kutyus, sőt két hatalmas oroszlán is. Az egyiknek függönyzsinórból lett farka, és miután életre keltettem őket, hatalmas ugrással vetették rá magukat a felhúzós fémcsirkére. Ha ezekre gondolok, totál lényegtelen az idétlen pénzgyűjtés, fotózás, vagy puzzlere váltás HOS helyett. Le kell redukálni a felesleges dolgokat, mivel a lényegen nem változtatnak. Azért én a pénzeket megkerestem, berendeztem a labort is, de a nyomokkal már nem miniztem. Egyedül a kőcuccok életre keltése kötelező, de az meg elmegy, mert gyors, nem kell vele sokat tökölni. Jók voltak a kutyulások, szerelések, tetszettek a törpök és angyalok, sőt Csopi újra matrjoskázhat, mert azt sose hagyja ki a csapat. És el ne felejtsem a csillagképes lámpaernyőt, ahogy bevilágítja a szobát, na meg a zenét, ami mindig csúcskategóriás. Jó volt, szép volt, várom a következőt, és nyomom a *-os 10-est.
Rapidfileshare
Filefactory
Rapiodgator
Depositfiles
HOG-KALAND rovat
Vandus bemutató videója a "tovább" után.
Megint hozott anyagból dolgozom:D "Ahhoz képest, hogy az ANINO Games-től csak dash játékot láttam eddig, elég otthonosan mozognak a HOG világában is. A tiokzatos okból bekómált kiscsaj mamája fura kísérletre vállalkozik egy doki segítségével. A kislány életében felkutatott nyomok segítségével, annak agyán keresztül egy mesevilágba lép, aholt feltehetően kiderül majd, mi okozza a betegséget. Elég sok a duma, ami leginkább írásban jelenik meg, sajnos nem sokat beszélnek. A keresősök egyszerűek, de tele kedvenc gyerekjátékaimmal, a tárgyakat pedig gyakran kell egyesíteni a kelléktárban. Játsszatok a nehezebb módban, úgy érdekesebb." Bocccs, de a régi főmenü sokkal pofásabb, mint az új, ezért nem cserélem!
Sajna, csalódtam. A beszédtelenség mit sem változott, és nálam ez már legalább -2 pötty. Csak a grafikával vagyok teljesen megelégedve, mert az igazán szép, főleg a rémálmos részeknél. Persze, logikus, hogy elüt a valóságtól, a kórház és az iskola helyszíneitől, mert pont ezzel hangsúlyozták az agyturkászást. Ott jó kis figurák vannak, a gombszemű nyúl, a síró fa, és még a kis ördögök is tetszettek. Valamiért mégis untam, az meg végképp bosszantott, hogy a két világ közti ugrálás lassan ment, legalábbis az én gépemen. A keresősök jók, de semmi extra, a minikre pedig alig emlékszem. A vége viszont érdekes, nem gondoltam, hogy a bohóc felfedi kilétét. De többet nem árulok el, lepődjetek meg Ti is:)) Kiváncsi vagyok a véleményetekre, mint mindig, mert lehet, csak nekem volt rossz napom, de összegezve mindent, tőlem csak 7 pont jár.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!
Már csak 2 hónapot kell aludni:D

 

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Rapidshare: Save File to alatt (zöld) Download
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

Üzenőfal

 • mkaniko (L/46)

  Szép álmokat!:)

  tegnap 23:16
 • mkaniko (L/46)

  hihi, itt voltam ám egész nap :)

  tegnap 22:38
 • csbiga (L/24)

  Hello mindenkinek! Olvasom, hogy Békácskával többen milyen gondba ütköztek. Sajnálom:-( Ha többen jelzik, hátha javítanak rajta, mint Emberwing-nél a gereblyét:-)

  tegnap 20:22
 • Maffogas (L/52)

  Ofőnek jelentem!

  tegnap 20:20
 • narghile (L/39)

  Deesing, ezt Neked írtam, csak elfelejtettelek megszólítani, bocsi!

  tegnap 17:40
 • narghile (L/39)

  Sziasztok! Ez a kedd felért 2 hétfővel, de túléltem:) Vannak Datára feltolt játékok, de nem nálam. Ha tudok, bármelyik oldallal kapcsolatban segítek, mert azt azért nem vágom, miért nem tudsz egyik linkről se tölteni.

  tegnap 17:38
 • Deesing (F/38)

  Sziasztok. Nekem nem mennek a letöltések. Data.hu-n nincsenek magyarosított tárgykeresős játékok?

  tegnap 17:24
 • csbiga (L/24)

  New York nagyon hosszú volt (vagy én voltam túl lassú), bónusz megmaradt, majd jövő hétvégén, de addig is írtam oda, nehogy elfelejtsem. Most megyek én is békákkal álmodni! :-) Jóéjt mindenkinek!

  ápr. 21 21:04
 • narghile (L/39)

  Átírtam újra, de nem biztos, hogy jobb lett:D Ki is rakom magam netről, mert agyzsibbadást kapok. Jó éjt!

  ápr. 21 20:45
 • csbiga (L/24)

  elolvastam újra, jó lett, látom kiegészítetted:-) Én megyek New Yorkhoz írni valamicskét:-)

  ápr. 21 20:35

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 554

Látogatók az előző hónapban: 18128

Látogatók a jelenlegi hónapban: 12353

Feliratkozottak: 1160

Magazin helyezése: 6

Szerkesztőség

Újabb kedvencek

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez