"Tartottam egy heveny Eipix-mérgezéstől, de kellemesen csalódtam. Igazi x-akta lesz ez a történet, mely egy lepattant meteorológiai megfigyelőben kezdődik. A szerelés nem zavart, mert már az introban egy aranyos mosómaci fogad bennünket, és a robot is tökre megszelídíti a műszaki hókuszpókuszt. A keresősök szuperek, a kocsi platóján lévő pakolgatós brilliáns. Zene jó, minik kevésbé. A végén bemutatott majdani helyszínek közt kerti faházat is láttam, rugós hintalóval...asszem, én ezt szeretni fogom" Ez is ritka, szerdán játék.
"Elefánték ott folytatják, ahol abbahagyták, vagyis az új rész is gyönyörű és izgalmas. Tetszik a sztori, bár a főnix legendát akár ki is hagynám. Morfok, puzzle darabok és kultikus tárgyak lesznek a szedegetni valók, és közben baromi jó zenét is hallgathatunk. Már az eleje a női énekhanggal nagyon megfogott." Ezzel is szeretném Anikót előcsalogatni, emlékszem, neki is nagyon tetszett.
Nyomasztó, de szép játék az oregoni egyetemen játszódó történet. A tűztől rettegő kémikus és csalfa szerelme, Amanda körül bogozzuk a szálakat, hogy megtudjuk, ki tör a tudós életére és miért. Nem először téma a halhatatlanság játékainkban, és a főnix madár legendája se ismeretlen. A végén persze elrendezünk mindent, a bónuszban pedig a bűnös sötét állatkísérleteit akadályozhatjuk meg.
A grafika tökéletesen illeszkedik a történethez. A bónusz állatai láttán tényleg egy valós állatkertbe képzelhetjük magunkat. Gyönyörű a puma, és a lemúrok is nagyon élethűek. Megint visszajön Elefánték gyűjtőszenvedélye, de a madárkák olyan szépek, hogy öröm volt összesípolni őket.
A keresősök jól látható tárgyakat rejtenek, a MadHeadtől örökölt párosítósok sokszor fordulnak elő. A minik vegyesek, de a 10-ért járó plecsni meglett. A 20 mozaikot összeszedtem, de sajnos 1 morfom örökre ottmarad a romok közt. Pedig azt hittem, ez lesz a legegyszerűbb, és lehet, pont ezért, hogy túl könnyűnek találtam, nem koncentráltam eléggé.
Azt hittem, a puzzle darabokat majd össze kell rakni, de nem fárasztanak vele bennünket, a kész főnix madár ott virít a helyén, ha minden darabja megvan. A bónusz után a titkos szoba is feltárul, ahol szintén morfogó tárgyakat vadászhatunk a játék 4 helyszínén.
Nem mondom, hogy felejthetetlen, de látványban és történetben is igényes, részemről 10 pontot adok rá.
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész
Uploadable 1. rész            Uploadable 2. rész
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
...és hogy legyen 1részes is: Filefactory

HOG-KALAND rovat
"Ez most valahogy kevésbé hatott rám, mint az első. Nem tudom, mi a bajom, mert a keresősök szuperek, a grafika gyönyörű, a zene pedig újra hallgatva is csodálatos. Talán a nyögős mászás kelti bennem azt az érzést, hogy olyat mutatnak, amit már láttam. Egyébként a figurák szuperek, a szittyós társulaton tök jókat röhögtem. 2x lefagytam, egyszer a szánkós szlalomnál, aztán a szájatáti sziklaóriásnál." Ha másért nem, az egyébként kellemetlen hideg miatt, jó lesz gyógyítani magunkat a dögletes melegben. Persze, nem adom fel, hisz a MadHead a kedvenc csapatom.
Rinyálhatok én...a lényeg mégis az, hogy egyetlen csapat sem tud annyira megmozgatni érzelmileg, mint a MadHead. Történetük pillanatok alatt magába szippantott, együtt csúsztam-másztam, rejtőzködtem a szereplőkkel. A medve megmentése ismét nagyon izgi, hiába bétáztam. A piás csapat ugyanúgy szórakoztatott, de most komolyabban tanulmányoztam az alkeszok kézikönyvét is. A helyszínek a hegyekkel, tornyokkal, barlangokkal monumentálisak, ahogy a gonosz és félszemű hústorony is. Tök jó volt trükközni ellene. A labirintustól először megijedtem, hisz nemcsak a 3 helyszínt kell elérni, hanem visszafelé is a térkép segítségével navigáljuk magunkat. Könnyebben ment, mint gondoltam, de így is sikerélmény íze volt a dolognak. Ismét találkozhatunk a léghajós törpével és kalácsképű nejével, akik most vonaton fuvaroznak bennünket. Majd' kiugrottam a bőrömből örömömben! Szeretem, ha emlékeztetnek egy korábbi történet szereplőire, ha nincs "ismétlés-íze". Szerintem nem volt, imádom ezt a két fazont. Tetszett a medveerős varázsolás, mert rövid, az aládolgozott színgyűjtős játékot pedig kifejezetten szeretem. A bónusz is szuper, a 3 barlangban tenni-venni tök jó. Egyedül Galmar legyőzésénél anyáztam, mert nincs skip, a gépem meg kissé belassult a sok effekttől.
A HOS, benne a morfokkal, szép és szórakoztató. Sajnos az elején elfelejtettem (mint mindig), de az Extrákban be lehet gyűjteni, ha valamelyik elmarad. A minik érdekesek, de azért nyomkodtam a skipet. Egyrészt, hogy haladjak, másrészt mert változatlanul ügyetlen és lusta vagyok.
A 44 koronából 4 hiányzott, amire szintén rá lehet keresni, hogy beugorhassunk egy megagiga keresősbe. Ott is lassú a gépem, de a kurzor lecserélése megoldotta a gondom. Van még egy puzzle is, ami -úgy emlékszem- a plecsnik szaporítására való, és van Making of, vagyis rövid werkfilm a fejlesztőkről.
A végén még az imádott zenéről szeretnék megemlékezni. Tök mindegy, hogy hallottam már, egyszerűen nem tudok vele betelni. Le is töltöttem pár részét, most is a Princess of Ice csodás dallamait hallgatom. Nyomom a brutális, tüzijátékos 10-est, mert nekem ez ismét csúcskategória. Majd agyalhatok év végén, melyik volt a legjobb cuccuk, mert nálam változatlanul ők a nyerők.
"Hurrá, ez megint tetszik! A grafika gyönyörű, a történet jól követhető és látványos, a keresősök szuperek. Az ördögpofa vadászat tükörrel bőven kibírható, viszont miniben még a szokott formám se hoztam. Tetszik, hogy hercegnő vagyok, a véglegesben majd hangzatosabb nevet adok magamnak, a player elég snassz." Jaj, legyen már igazam!!!
Majdnem igazam lett! Nem volt katartikus, de mindenképp jobb, mint amikkel mostanában találkoztam az ERS kínálatából. A grafikát, színeket kifejezetten élveztem, igazi mesés helyszíneket lehet bejárni. A játék logikusan épül, de ha gyorsítani szeretnénk, a térkép is megteszi. Tetszett, hogy néhol oda lyukadunk ki, ahol már előtte jártunk. Ez főleg a bónuszra jellemző. Jó volt a már ismerős helyeken matatni. Ördögpofák nem mentek az agyamra, volt akkora szünet köztük, hogy már azt hittem, el is felejtkeztek róla.
A HOS-kínálat igényes, sokszor kell tárgycsoportokat keresni. Nálam ez még mindig nyerő. Minikkel továbbra sem vagyok kibékülve. Nem tudom, miért taszítottak ennyire. Tulképp nem probléma, 40 mp-es skippel seperc alatt át lehet ugrálni őket:)
Zeneileg szép, mint mindig, a  pecsétek túl könnyűek, mint mindig. A végén azért párat stempliztem, aranyosak a figurák. A legkevésbé a sok kotyvasztás tetszett. Annyi főzet, kutyafüle kellett, mint a fene. Ebben és a sok varázscuccban a fejlesztők fáradtságát, apadó fantáziáját véltem felfedezni. Jól bevált dolog, kell hozzá edény, tűz, víz, némi gyümi és egyéb nyalánkságok. Kár volt ezzel húzni az időt, engem kifejezetten untatott.
Összegezve, azért egy szép nagy 8-ast megajánlok, soha rosszabb cuccuk ne legyen.
Már megint tipródom... Láttam már vagy nem? A katakomba ismerős, a csaj is, de a többi nem. Na, mindegy is, felteszem, mert ez is az a kategória, amit meg lehet nézni, hátha bejön. A HOS bikányi tárgyai és a 3-ból 3 megoldott mini alapján ölég könnyűnek tűnik.
"Bajba jutott ügynök kéri a segítségünket egy sarvidéki kutatóbáziról, mert a tudósok kísérlete a különös lelettel nem várt következményekkel jár. Ennyit a sztoriról, rólam meg annyit, hogy hiába tiltakozom a "szerelős" cuccok ellen, Elefánték totál levettek a lábamról. Hiába az ismételgetett jelkeresés, a szerelés, az atmoszféra annyira tökéletes, hogy izgatottan várom a véglegest. A keresősök, minik nagyon jók, csak egy dolog zavart, a morfos panel odaragadt a képernyőre, és a takarásában lévő dolgok nehezen kezelhetők. De hát erre van a béta, biztos meglesz a teszt eredménye, és javítják a kellemetlen hibát." Akkora lemaradásaim vannak játékokból, mint egy ház:( Nem tudom, ez mikor kerülhet sorra, pedig nagyon vártam.
Nem lopom a napot, csak az éjszakát:D Bár a legfrissebb, mégis ezt választottam, annyira kíváncsi voltam. Ahogy mondtam, szerelés ide vagy oda, nekem nagyon bejött. Élveztem, hogy értem a sztorit, vagyis nincs agyonbonyolítva. Nem tudom, ez min múlik, de nem gondolnám, hogy gyenge angolosok miatt veszik érthetőbbre. Talán a látványra erősen koncentrálva, nem mennek bele felesleges fejtegetésekbe.
A grafika csodás, még a minimalista, eszkimós bejáratok is tetszettek. A zene és effektek jók, a HOS nyugis dallama kész relax. És ha már a keresősöknél tartunk, tán ez a legigényesebb az egészben. A laptopos matatós fantasztikus, mert tényleg úgy működik, mint az igazi PC. Lehet mappákat nyitogatni, képet a sorozat előző részeiből, sőt megtáncoltathatunk egy jegesmacit a gépen tárolt klipben. Mindez egy daru indításához kell, vagyis tetszett az események és a HOS összefűzése. Elf is besegít az egyik sima kutakodósban, és attól függetlenül, hogy semmi jelentősége, kedves gesztus a fejlesztők részéről. Ezen kívül van MadHead-féle párosítós, szöveges, logikai párosítós és visszapakolós is.Sőt céllövöldéset is játszhatunk, és mondanom sem kell, hogy a keresett tárgyakon kívül az összes céltáblát agyonlövöldöztem, mert szép színes festékpatronokat mellékel hozzá a csapat.
A minikkel is nagyon elvoltam. Az ovisok kivételével szinte az összeset szerettem. Csak azt sajnálom, hogy az összetettekben nem volt rész-skip, így volt, ahol az utolsón hasaltam el. Tetszett a krétarajzos, és még olyat is felírtam, hogy labirintus mini, de a részletekre nem emlékszem.
Egy kis humor is belefért, a jegesmacira speciálódott riasztópisztoly használati utasítása tök vicces, és a bónusz végén is aranyos, ahogy Elf kergetőzik a jégemberrel, hogy hozzáférjek az irányítópulthoz.
1 figurám és 3 csillagom meglépett, morfból pedig 20-at gyűjtöttem. Nem tudom, mennyi kellett volna, nem láttam rá utalást. A Secret Room okozott csak csalódást, mert abban csak HOS- és minigyűjtemény van. Igaz, a lapitopist újra lenyomtam. Ami zavaró, hogy néha a gombok vagy épp a telefon alá "szorulnak" tárgyak, így sajnos használtam hintet.
Most arra jöttem rá, hogy szerelni mégis jó, ha kellően szórakoztató és ütős az összhatás, így nyomok rá egy naaagy csillagos 10-est.
Jártatok már mobiltelefonnal felszerelt szarkofágot rejtő kolumbiai szénbányában? Tán megérné bekukkantani, mert eddig úgy látom, egynek elmegy. A grafika modern irányzatú, a keresősök közepesek, a minik könnyűek. Bocsi, de csak most volt időm tesztelni, a cucc már pár napja megjelent.
Unlimitzone
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"Mintha kissé visszafogottabb színeket látnék a GramdMa új játékának bemutatójában. Mindenesetre a főmenü tetszik, mert kifejező. Egy falu bányájából titokzatos kincs kerül elő, melynek következtében megbízónk férje is eltűnik. Pedig már fel is adta a vonatjegyet a kiccsaládnak, de az még mindig a postaládában lapul. Mi, mint magánnyominger, nem vagyunk könnyű helyzetben. Gödör mélyén landolunk, késsel, majd pisztollyal támadnak ránk, épp hogy sóskútba vagy kerék alá nem vetnek:D Szóval, tetszik, HOS, minik, zene is rendben, kíváncsian várom." Ez jól hangzik!
Örömmel tudatom, hogy nálam felért a csúcsra a csapat! Persze nem a Mount Everest a mérték, de ahhoz képest, hogy 7 petty után az előző kettőre már 9-et nyomtam, ez nálam bőven benne van a 10-es kategóriában. 
Sajnos a főjátékot két részletben, 3 nap szünettel toltam, így hosszadalmasnak és kicsit unalmasnak tűnt. Nehezen rázódtam vissza, és nem bántam, hogy sikerült végre összeboronálni a családot, megszüntetni az átkot. A bónuszra félve nyitottam, de nagyon kellemesen csalódtam. Az előzményeket igazi mesében tálalják, és az arannyá vált tesó megmentésére még kreáltak egy szép, pakolgatós, árnyképes HOS-t. Ezt csak a 72 kristály birtokában nézhető meg, ezért összeszedtem 9 elcsatangolt kövemet. 7-re hinttel bukkantam, szóval amit nem látok először, az tulképp nincs is:D
És akkor a részletek... A grafika finom, a színek egyáltalán nem zavartak. A kidolgozás, az apró részletek nagyon látványosak. Ehhez a látnivalóhoz kellemes zene társul, néhol lágy, néhol dinamikus dallamokkal. A HOS, bár duplázódik, változatos, sok a feladat bennük, és kedvenceim, az egyformásak is megjelennek. Itt is vannak párosítósok, ezt már szinte egyetlen csapat sem hagyja ki. A minik vegyesek, kb. a fele jött be, a többi érdektelen vagy idegesítő.
A vörös panda kedves színfolt, de az fura, hogy feltűnően önállósítja magát, nem kell lökdösni, hogy elvégezze a dolgát. Viszont a végén, ahol a fejlesztőket mutatják be munka közben, nagyon helyes, ahogy rosszalkodik a munkaasztalokon. Így is meg lehet oldani a kis werkfilmeket, szerintem ötletesebb, mint a külön kattintható Making of, ahogy pl. az Eipix csinálja.
Ami még eszembe jutott: a bányás részben van egy nagyon látványos, üvegajtós lift. Kár, hogy állandóan szlalomozni kell vele. Ebből visszavehettek volna valamennyit, akkor sokkal jobb emlékeket őriznék róla. Így maradandóbb élmény a király szobrára irányított tükrök tetszőleges mozgatása, amíg az utolsó is  a helyes irányba fordul.
Ahogy már az elején ia írtam, nálam megvan egy méretes 10-es, és biztos vagyok benne, hogy a sorozat útja még felfelé vezet.
"Új csapat, az Illustraté Games csatlakozott Alawarékhoz. Kicsit többet vártam, néhol tetszik, héhol nem. Az alapsztori jó, egy tanerő szerepében próbálunk segíteni a pszichésen zakkant gyereken. Érdekes, ott is épp a Rorschach-tesztet említik, amiről legutóbb Gyurgyalag fotóalbumában dumcsiztunk. A Pán Péter sztori nem, de a kis figurák gyűjtése tetszik. Tök jó "keresősök" vannak benne, logikai visszapakolós, fotók alapján játék összerakós, és mégis van skip hozzá. Ki érti ezt?" Hátha gatyába rázták, hisz 1 éve bétáztunk.
Ezzel szívtam egy jó nagyot, sajnos nem az élményeimről fogok beszámolni. Már jól benne voltam a közepében, mikor lefagytam. A kurzor mozgott, de a gombok inaktívak lettek. Kénytelen voltam tálcázni, majd bezárni. Alawarékhoz nem méltó módon, nem csinált mentést, kezdhettem (volna) előlről. Az a nagy büdös helyzet, hogy egyelőre nincs kanalam hozzá, annyira nem tetszett. De ha valamelyikőtök azt mondja, hogy összességében jó játék, érdemes még egyszer belevágni, meggyőzhető vagyok. Köszi előre is!
"Hát ilyet is tud a MadHead!? Először el se akartam hinni, hogy az ő játékuk, de rögtön a logojukkal nyitnak, amit megint átformáltak a játék hangulatához. Aki szeret parázni, annak maga lesz a Paradicsom, és asszem,  annak is, aki nem. A grafika teljesen átlényegül a témára, de azért a karácsonyi szoba egy pillanatra felvillantja a csapat eddig megszokott stílusát. Az illúzió tökéletes, a félelmetes hotelből egy még félelmetesebb labirintusba kerülünk. Az ok egyelőre talány, remélem, hamar megtudjuk az igazságot."  Igaz, az Unrecornized nem lett előcsalva, de remélem, Anikó jelentkezik:)
Vigyázat, most jön a tömény ömlengés!:D Ez valami csúcs, az első perctől az utolsóig. Életünk fóbiáinak érzékletes megjelenítése, amit tökéletesen kifejez a minimalista és meseszerű grafika mesteri kombinálása, a helyszínek parádés váltogatása. Tele lendülettel, meghökkentő helyzetekkel. Az angyalarcú kis szörnyeteg csúfolódóan parancsoló hangja, ha érted, ha nem, behatol az agyadba, és visszavonhatatlanul beszippant a fóbiák birodalmába. A cselekmény sodor magával, hisz kénytelen vagy megtenni olyan dolgokat, amire (rém)álmodban sem gondoltál.
A keresősök nem dagályosak, de nagyon tetszetősek, és persze változatosak. Szöveg alapján, alaki vagy logikai párok kiválasztásával lehet keresgélni, amiből a nyominger belsővszerveinek feltérképezését egyhamar nem fogom elfelejteni. A minik is jók, és már csak azért is xaroltam velük, hogy minél tovább tartson a játék.
Milliónyi ötlet tűnik fel, kígyók ártalmatlanítása porszívóval, az oda-vissza működő ultraibolya szoba, vagy pl. az állatbőrök gyors felvarrása. Hát az eszméletlen! Odatapasztod a falra, de ha nem fogod meg elég gyorsan a tű-cérnát, már csúszik is lefelé. Van két látványos menekülés, az egyik a karácsonyi szobából, a másik...na, azt már elfelejtettem:)
A végén, az összes jel után (nekem 2 maradt el) van egy maratoni HOS, ami nyitja a Making of-ot. Láthatjuk a fejlesztőket és persze a játék szereplőinek "fejlesztése" is bemutatásra kerül. A karácsonyi szoba egy puzzle-ből is kirakható, így újra találkozhatunk  a gonosz szellemlánnyal. Ha jól vettem ki a szavait, talán lesz folytatás.
Összegezve az egészet, úgy gondolom, hogy a MadHead a legkreatívabb és legbevállalósabb a jelenlegi HOG-piacon. Nemcsak a játékba beépített számtalan választási lehetőség miatt, hanem ha megnézzük legutóbbi sci-fi játékukat, a Beyond-ot, vagy épp a Cadenza bámulatos zenei anyagát és világát, egyértelmű, hogy nincs konzerv effekt. A 44 -korábban tán a Nevertales-ben látott- jelen kívül nincs egy monemtum, ami visszaköszönne korábbi munkáikból. Az ámulat és bámulat után nehéz volt agyilag kikecmeregni a félelmetes fóbia-labirintusból, észhez téréshez nekem is jól jött volna pár, a Howardnak kiosztott valagnyi sallerből:D
Innen is emelem kalapom az újvidéki csapat előtt, akik példát mutatnak a Világnak, hogy kell ezt a műfajt a legmagasabb szinten művelni. Asszem, a pontjaimon senki sem lepődik meg, megagigabrutál 10-es, rengeteg csillaggal.
Még annyi, hogy hamarosan újra előveszem, mert nem hagy nyugodni, hogy mi lett volna, ha másképp döntök. Szerintem több van ebben a játékban, mint amit egyszeri alkalommal kiaknázható.
 
"Nem a kedvenc sorozatom az Eipixtől, de azért a 2. részre nyomtam egy 9-est. Ennek reményében várom a véglegest, mert a keresősök jók, és a béta vége izgalmas fordulatot ígér." Annyira bírom, mikor így biztatgatom magam (is) :D
Ahogy sejtettem, a Sea Ripper sztori nem igazán tudott lekötni. Végigjátszottam, de nagyon zavart a grafika, a keresősök szürke egyhangúsága. Nem nagyon emlékszem, hogy lakatlan szigeten önfeledten tudtam bóklászni, itt is hasonló a helyzet. A minikkel egyáltalán nem voltam jóban, rengeteget átugrottam. Nincsenek cukiságok, amik jó esetben elterelik a figyelmemet a bajaimról. Közben lett egy kis deszka fóbiám is:) Ahova 4 kellett, ott érthetetlen módon elég volt 2 is. Egy másik szituban viszont, ahol szintén léceket kell gyűjteni, csak 1 vehető fel, pedig hever ott még vagy 10. Tudom, ez kukacoskodás, de csak akkor teszem, ha túl sok dolog zavar.
Zeneileg viszonylag elfogadható, nem voltak bántó hangok, igaz, nagyon kellemesek sem. 43 gömböm lett, majd az utolsó begyűjtésekor megjutalmaztak egy Making of-hoz hasonló szösszenettel. Köszi, nem kellett volna! Semmi eredetit és vicceset nem láttam a kocsányon lógó szemű, darabosan mozgó szereplőkben.
Szerintem 6 petty elég lesz neki, de azért olvassatok hozzászólást, az enyémnél pozitívabb és lelkesebb "sárgát" is találtok.
Hű, de meredek a váltás MadHeadéknél! Az jutott eszembe, hogy Doma tegnap a fórumban fiús játékok után érdeklődött. Na, ez az lesz! Persze nem zárja ki, hogy mi csajok ne szeressük, mert a szupi csapat nem ítél bennünket kizárólag szerelésre. "Egy jóképű földönkívüli fickó siet bolygónk megmentésére, akivel együtt gyerekeskedtünk. (Mondjuk, ez a rész nem volt tiszta, hogy mit keresett itt.) Persze a meló ránk hárul, mert szuperpasi megsérül. Felszerel bennünket ezzel-azzal, és indulhat a kaland. A téma ellenére több, általam nagyon szeretett, "normál" helyszínre is eljutunk (ez a demo végén látható), de fantasztikus hatással volt rám Nix űrbéli otthona is. Biztos sok profiság lesz benne, ezt már a térképpel is bizonyítják, amit Nix pakol az Inventory mellé, megint átlépve azt a bizonyos demarkációs vonalat. Piszok hosszú lesz ez a szöszi, de a zenét is meg kell említenem, főleg az elején azt a rock'n'rollost. Ó, és azt  se hagyhatom ki, hogy még a logot is a sci-fi témára szabták át. Szenzációs!!!" Jaj, de vártam!
Picit aggódtam, hogy a sci-fi témát bírom-e energiával, de a végén, átgondolva a látottakat, azt mondhatom, hogy csodás ez a játék. Rengeteg technikai dolog van benne, de mintha ismernének, járhattam indián rezervátumban, belcsöppentem egy westernfilm forgatásának kellős közepébe, és a bázis is nagyon látványos a kioszkkal és a benzinkúti kajáldával. Sőt, a bónusz dzsungelét is nagyon szerettem, különleges növényzetével.
Keveset írtam, de pár érdekesség azért papírra került. A kerítésre felugró, bexarató rottweiler, a hideg-meleget játszó papagáj, és az átforduló képernyő, amitől egy pettyet gondolkodóba estem:) Ami még nagyon bejött, az a személyek, lények, helyek tudományos kategorizálása, barát - ellenség - veszély - ismeretlen, stb.
A keresősök mesteriek, főleg, hogy közben skubizni kell a morfokat is. A 21-ből 2 maradt el, de nem vagyok elégedetlen. Az indiánokra tekintettel még füstjeles is van benne. Szeretem a MadHead ilyen irányú igényességét. A minik közül leginkább a tömény műszaki dolgokat passzoltam, de pl. a színész maszkírozása a westernben nagyon király.
A végén a bónuszban megkerestem 3 elveszett űrhajómat, aminek egy maratoni, "Ultimate HOP" lett a jutalma. Kb. az összes tárgyat behajítják, így még boldogan keresgéltem egy pöttyet. A Making of-ban láthatunk 1-2 átalakulást, mert egyes szereplőket magukról mintázták a fiúk. Azt azért megjegyzem, hogy Carl-lal kissé túllőttek a célon, randa lett mint állat. Az eredeti srác se matyóhímzés, kár volt ennyire eltorzítani.
Részemről csillagos 10-es, mert ezek a fiúk bármihez nyúlnak, én arra - sci-fi ide vagy oda - bármikor vevő vagyok.
"Nem vagyok annyira felpörögve, mint az előzőknél, de az, hogy vurslis cirkuszba mehetek, azért csábító. Újra gyilkossági ügyben nyomozunk, szerintem izgalmas lesz, mert semmi és senki sem az, aminek látszik. A HOS nagyon rendben, viszont a minik közt több idegesítőt is elpasszoltam. Ami viszont nagyon megmaradt, a hanghatásra figyelmeztető, trombitás, cuki fóka." Épp most savaztam halálra Eipixéket MCF ügyben. Remélem, törlesztenek:)
Bocsi, én ezt eluntam:( Azért lejátszottam, de a vége már nagyon keservesen ment. Azt hiszem, eljutottam arra a pontra, hogy nem találom Eipixék munkáiban a szépséget. A történetből keveset értettem, pedig az eleje olyan izgi volt. Kiderült, hogy ki a hulla, szépen haladtam előre, de egyszer csak arra ébredtem, hogy már nem tudom, ki kivel van, ki jó, ki rossz. Innentől csak a tipródásra emlékszem.
A keresősök tetszettek. Egy kisebb bogár befigyelt, de tudtam tovább haladni. A minik nagyon nem nekem valók. Néhány könnyű, és annál több tekerészős, tilitolis, és az hogy a végén jól elmagyarázzák, csak olaj a tűzre.
1 mérleg elmaradt, és mikor begyűjtöttem, azért ért kellemes meglepetés. Van egy Eipix Present nevű rövid videó, aminek nem kifejezetten a tartalma, hanem inkább a hangulata és a stílusa tetszett. Ajándéktárgyakat nem gyűjtöttem, nagyon vártam, hogy kiléphessek. Nem tudom, mennyivel lett volna kerekebb a játékélmény, ha mindent értek, így a bizonytalanságomat is beszámítva, 8 pontot adok.
Unlimitzone
Rapidgator
Uploadable (Nap közben nem száguld, de pár napja reggel 6-kor töltöttem innen, és 4 perc alatt lejött. Koránkelőknek érdemes próbálkozni.)
Uploadable
HOG-KALAND rovat
"Legutóbb se voltam maradéktalanul boldog a Friendly Cactus játékával. Igaz, magam okoltam portál iszonyom miatt, de lehet, mégsem bennem van a hiba? Igaz, még nem zúdítottak ránk annyit, mint múltkor, és egyelőre vonalas, mert előre-hátra mozgunk, még sem szimpi. Az elkobzott varázslatokkal is felhúztak, a visszaszerzésük miatt ismételtetett minivel meg pláne. Na de nem oltogatni akarom a játékot, hanem dicsérni, mert a grafika tetszik, a keresősök meg különösen. Elefánték régi szisztémáját vették kölcsön, vagyis a HOS-ban inventory tárgyakat is használni kell. Ezt nagyon csípem, meg a meseszép zenét is, tök jó, hogy újra hallhatom." Nem tudom, hümmögjek-e...
Egy vélt bogár sajnos kettétörte a játékom, ezért először rendeztem a fejemben lévő méhkast, hogy tudjak valamit nyögni a látottakról. A bugról annyit, hogy van valós is, ezért gondoltam, hogy én is belefutottam. Szerencsére Maya segített, újra nekiesett, és kiderítette, mi a bajom. Erről ennyit, a hozzászólásoknál bővebben is olvashattok róla.
Grafikailag kifogástalan, gyönyörű munka. Űrbéli tájakon bolyongunk, a látvány lenyűgöző. Tele különleges kütyükkel, élükön a skytram nevű járművel, ami a különböző világokat köti össze. A dimenziók egy idő után jól megszaporodtak, de érdekes módon, most jól eligazodtam. Ami a legjobban tetszett, az a finom folyamatok ábrázolása. Tök életszerű a fűrészelés, szeg egyenesítés, csavarozás, üveg vágás, villás ág méretre szabása.
A keresősöket már írtam, bár a vége felé elég laposak lettek. A minik elviselhetők, csak a varázslatok javításához örökösen ismételtet utáltam. Mentségükre szolgáljon, hogy skip után nem magyarázzák el, mert az baromira idegesít. Érdekes a szerkezetek rendeltetésének leírása, ami egy áttetsző, celofánszerű izével működik, csak a bika méretű jelek gyűjtögetése gyengített ezen az effekten.
A bónusz viszont hatalmas csalódás. Újra az első részben éreztem magam, mert kismilliószor kellett a dimenziók közt ugrálni. A 10 pontot azért -az unalmas végjáték ellenére- megadom, mert igazságtalan lenne azt is beszámítani ilyen főjáték után.
Ránéztem az első részre, nem is volt annyira rossz. Igaz, anikó és Csopi is megbogarasodott, így csak kevesen fejeztük be. Ez a rész se rossz, bár grafikailag nem sokat fejlődtek. Az izgi történet egy állatkertben kezdődik, de jelenleg már egy katakombában bolyongok.
Nincs "sokat akar a szarka" effekt, ez a játék pont annyit tud adni, mint amit belefeccöltek. Szerencsére nem túl hosszú, kb. 3 óra alatt végig lehet tolni.
A katakomba szövevényes járataiba kissé beleuntam, bár érdekes volt a 3 kipányvázott fószer, akiknek természetesen mi segítünk. A "házas" rész grafikailag a legmutatósabb, tenni-venni is ott szerettem a legjobban. A HOS nem túl látványos, de azért tettek bele jócskán feladatot. Másodszorra is kell ugyanott keresni, de akkor már árnykép alapján. A minik igazán könnyűek, csak a sok matekozás ment az agyamra. Még mindig betegesen lusta vagyok ezen a téren. Segítségnek térképet használtam, már csak azért is, mert nálam egy kissé lassabb a megszokottnál. Egyébként pedig szerettem taperolni a tárgyakat, sőt azt is, hogy több helyen később nyílik meg a lehetőség a cuccok begyűjtésére. Látod, tudod, hogy egyszer kell majd, de felvenni csak idővel lehet.
Vannak benne technikai zűrök, gondolom, a törés eredményeként, de ettől még lejátszható, részemről meg is ajánlok 6 pettyet.
Unlimitzone
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
Nincs bétás duma, mert nekem nagyon nem tetszett. Anikó és Maya viszont lelkes volt, így szerencsére van remény, hogy az ERS tud még kellemes meglepetést is okozni.
Nem ragadott magával, mert ez már az első 3 résznél megtörtént. Nem tudom miért, úgy éreztem, örökké isamételnek valamit, amit már annyiszor láttam. Vérfarkasok tömkelege S, M, L, XL méretben. Örökösen rám támadtak, én meg a hennás kezemmel lőttem az ezüst golyókat kifelé, hogy aztán jól megszorongassam az ordasok testét, amitől felszökött a lázam...helyett valami skála.
Na jó, nem viccelek tovább, próbálok komoly maradni. Tulképp elátkozott személyek mentése folyik ilyen módon, de én ebben nem leltem az örömöm, annál is inkább, mert a golyós-vonalas izé egyre fokozódott, amit végig kellett vonalazni, hogy lőni tudjak. A fiatalabbik De Lupe többször is visszavedlett farkasnak, és volt egy totál elszabott fazonja, amitől nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Jó nagy benga, vérfagyasztóan hörgő vérfarkas lett belőle. Közben pedig ahelyett, hogy csupasz  lett volna, rajta ragadt korábbi nacija, de úgy, hogy a valagára jó, viszont térdig ér, és közben rongyos a szára. Ilyen baromságot...
Na, akkor inkább részletezek, mert abban azért volt jó is. A HOS teljesen rendben van. Változatos, pakolgatós, árnyképes, egyformás, stb. A minik közt is sok könnyű van, ami nekem jó, de lehet, másnak kínszenvedés. A külön tárgyak uncsik, de megnézve őket a galériában, azért érdekesnek mondható teremtményekről van szó.
Nem vártam sokat, nem is kaptam sokat, pedig jó lenne, ha fordulna egyet a csapat, hogy újra rajonghassak egykor megkoronázott kedvenceimért. Nekem ez most 6-7 petty...szomorú vagyok.

 
HOG-KALAND rovat
"A Boolat Games, a Timeless sorozat alkotói, igazán ütős mesén dolgoznak. A sztori nem bonyolult, könnyen követhető, a grafika gyönyörűen igazodik a festészeti témához, mintha ecsettel rajzolták volna a helyszíneket. A keresősök nagyon profik, a miniket is megkajáltam, a zene pedig illik a hangulathoz. Tovább nem is ecsetelem, ecsetelhetek még eleget, mire a kiccsalád megmenekül:D" Ez a játék szinte öregnek számít a januári bétával. A frissebb cuccokat zömmel hamarabb realizálják, mint a régieket. Ki érti ezt...
Először is, cseréltem a képet, hogy minél jobban látszódjék, milyen komoly munkát fektettek a grafikába, hogy még jobban erősítsék a festészeti vonalat. Másodszor pedig, hála az égnek, megint tudok felszabadultan lelkesedni, mert ez a játék fantasztikus.
Annyira következetesen viszik a témát, hogy alig marad fehér folt, de ha mégis, azon már dolgozik a mi nagy varázslónk, Artschi. Ezért a cselekményről már nem is írok, jöjjenek a részletek.
A játékmenet nagyon rendben van. Logikusak a feladatok, és így semmi jelentősége, hogy a tárgyak néha szinte kibuggyannak a kelléktárból. Talán lehetne nehezebb, de így legalább nem vonja el a figyelmet a látványról. Kapunk egy egyiptomi kinézetű kutyust is, aki aranyosan oldja meg a rárótt feladatokat, egészen az alapjáték végéig. Vannak interaktív cukiságok is, a még komplettebb élmény érdekében.
A HOS...nos, hát arról csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Mesterien ötvözik a tárgyhasználós-árnyképest a simával, ebből is egy kicsi, meg abból is egy kicsit. Vannak párosítósok, a vége felé  meg még visszapakolóst is csempésztek bele. A minikre sem lehet egy szavam se. Zömmel nekem valók, így az ezekért járó plecsni is meglett. A diákból képeket lehet festeni, érdemes mindet összeszedni. A végén mindet kipingáltam. Ritka, de ebben a játékban egyáltalán nem zavartak az állandósult feladatok. Játszottam a titkos kártyákkal is, de a mesterfokról gyorsan visszaváltottam kezdőbe, hogy legyőzhessem láthatatlan ellenfelemet.
A zene kissé dekadens, de pont ez a keserédes hangzás illik a legjobban a művészeti témához. A fúvósok miatt néha bevillant a Cadenza, ott fújják a trombitát (vagy akármilyen rézfúvóst) ilyen kifejezően.
Összegezve: tele a játék ötlettel, és mondhatom, hogy tulképp az esztétikai élvezetek tárházában járunk, amiért jár a brutálisan nagy, agyoncsillagozott 10-esem. Az utolsó kép, ahogy anyu és a kislány kifakul apa pingálása közben, a folytatást sejteti. Tudjátok, a remény hal meg utoljára:))
"A 3. után azt írtam, nem kéne zizegni az Eipixnek ezen a sorozaton. Szerintem ezt most visszavonom, mert ez a rész sokkal jobbnak néz ki. Az izgalmas történethez nagyon illenek a formák és színek, a zene is nagyon jó. Ki valós és ki nem, ez itt a kérdés, a végén pedig egyenesen Zombilendben éreztem magam, a rettegés jogos." Mindjárt neki is esek, mert holnap is program van:)
Nagy lendülettel kezdtem neki, iszonyat jó emlékeim voltak a bétáról. Fura, de egy idő után azért alábbhagyott a hatalmas lelkesedés. Mintha több lett volna szellemből, mint amit meg tudok emészteni. A grafika is egyre eipixesebb lett. Tudom, ez ellentmondásos, de az elején még jól kitapintható  stílusváltást érzékeltem.
Na, de hagyom a síránkozást, és a jóra koncentrálok. A játék lendületes, amihez az épp kellően nyomasztó zene jól illik. Sosem írok róla, pedig nagyon szeretem a játékaik elején mindig feltűnő, a hangi élvezetekről szóló felhívást, ami most különösen tetszett a koszlott zongorával. Legalább ennyire ötletesek a pislogó babaszemek. Ez egy kis snitt bizonyos részek közt, de nagyon hatásos. A szereplők küzül Mae lett a kedvencem, ha kedves, ha nem. Ahogy a fotelben lezserül elnyújtózva ült, az szenzációs. Annyira életteli, a rucija és a haja tökéletes összhangban, még a rengeteg dumát is megbocsátottam neki:D
A HOS szuper, különösen a morfos indításúak, a minik pedig egész jók. Ezt a 16 teljesített nálam nagyon jól bizonyítja. A pókos a végén azért kiverte a biztosítékot, de hát mire való a skip?:D
A 43 morfból 2 hiányzott. 1 a trónteremben, amit még a végén is hinttel találtam meg, a másik pedig a kocsiban volt. Az extrákban most megtöltöttem az ajándék szobát, és a legutóbbihoz hasonlóan, a Making of most sem hagyott mély nyomokat bennem, ahogy az egész játék sem, nálam 9 pettyes, asszem, többet vártam.
Pénteken játék? Hát, ez elég szokatlan. "Nem vagyok túl lelkes, de azért kis jóindulattal befér ez a játék a rovatba. Tibetben kalandozhatunk langyi zene és cudar hideg mellett. A figurák kidolgozása primitív, viszont a morfogó keresősök ötletesek. Pénzeket is találtam, de csak 11-et ír, lehet, lesznek más sorozatok. A pasi ivási technikája hangilag ölég durva:)" Megint hümmögök...:D
Maya és Margit rövid idő után elpasszolta, nekem meg nyilván megártott a nagy meleg, mert végigtoltam:D Szinte alfában voltam, és egyszer csak azt vettem észre, hogy vége. Az más kérdés, hogy alig emlékszem valamire. Mondjuk, arra igen, hogy anya a vérvörös körmeivel igen hősiesen keresgél a minusz 20-30-ban Tibet kietlen tájain, meg arra, hogy a mjúzik igazi ázsiai macskazene, amitől az ember egy idő után a falba veri a fejét, miközben befonja a haját. Rengeteg a keresős, a morfokon kívül semmi érdekes, és hogy még jobban táncoljanak az idegeinken, minden egyes HOS-ra kattnál, külön trilla jár valami gitár-szitár hangszerből előcsalva.
Röviden ennyi, a pontom tán 4, mégis csak túllettem rajta:D
"Ellettem volna a 6. rész nélkül, de az EleFun -érthetetlen módon- nem ad a véleményemre:D Tegnap este már lejátszottam, a tartalmára csak haloványan emlékszem. Ami legjobban megmaradt, hogy megújulásnak nyoma sincs, de az eddigiek színvonalánál most sem adták alább. A keresősök jók, a puzzle és morf gyűjtögetés már unalmas, és még az tűnt fel, hogy Manócska sokkal harsányabb, mint volt, és nem tekercsel, mint eddig." Most nem igazán tudom megállapítani, hogy jót írtam vagy rosszat...
Sajna, ráuntam Lynn és Edward rétestészta történetére.....meg a buxtárcás manóra is. Nem tudom újként kezelni, mintha mindig ugyanazt látnám. Értékelem a grafikát, a gyűjtögetni valót, de annyiszor láttam már, hogy nekem egy életre elég belőle.
A keresősök természetesen most is színvonalasak, fele minit megcsináltam, de ezekben sem láttam semmi újítást. Tetszettek az interaktív részek, azokkal mindig jól elvagyok. Ami megőrjített, az a rengeteg videó. Még ki se hevertem az egyiket, máris jött a következő. Nem tudom, az előzőeknél hogy volt, de most zavart az ide-oda mászka is. Nagyon lelassítja a játékmenetet, hogy az aktuális játéktér pár helyszíne közt pendlizünk, sokszor ugyanazon két hely közt felváltva.
Ami a manóban számomra szerethető, az szintén semmirevaló cukiság. Tekercselni nem hajlandó, helyette inkább szappanbuborékot fújkál, gitározik, búgócsigázik, vagy egyszerűen csak elrágcsál egy csilipaprikát. A zenét akarom még megemlíteni, mert az több részlete miatt is megunhatatlan. Nagyon kellemesen pihentet a megszámlálhatatlan videós égszakadás-földindulás közt.
A pontom 8, de csak megszokásból, vagyis a profi technika miatt, hangulatilag ennél sokkal  fapadosabban éreztem magam.
1 részes: Depositfiles    vagy    Uploadable
2részes:
Unlimitzone 1. rész       Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész        Rapidgator 2. rész
Uploadable 1. rész        Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • gyurgyalag (L/108)

  Na, erre kishíján én is eltűntem -)))) Szia narg! --- Holnap Csiki találkozik exgazdijával. Csikire amúgy nagyon büszke vagyok. Annyira szép és annyira helyes, hogy mindenki azt kérdezi, milyen fajta. Én meg mindig rávágom büszkén, hogy mixerlány.

  tegnap 21:35
 • narghile (L/40)

  Engem sikerült, csiribá helyett csiriné(ni):D Aki bújt, aki nem, posztolok:)

  aug. 26 20:09
 • gyurgyalag (L/108)

  Aaaakkor most ... (dobpergés) .... csiribú-csiribá! .... Visszatapsolom a társaságot! --- (=időmúlás) --- Sikerült?

  aug. 26 19:19
 • narghile (L/40)

  Visszatapsoltam a nyarat...és bejött:)) Szép hetet mindenkinek!

  aug. 24 19:30
 • narghile (L/40)

  Csopi drága, millió puszit küldök a fantasztikus fotósorozatért! Tényleg minden benne van, szeretet, nyugalom, béke. Mamához kitartást, köszi, hogy mégis időt szakítottál a kíváncsiak társaságára:)

  aug. 23 21:08
 • gyurgyalag (L/108)

  Jaj, Csöpi! Hát tök beborultam tőletek. Olyan szépek vagytok, még meg is könnyeztem, pedig nem vagyok egy érzelgős alkat. Jaj, nagyon jó érzés lehet, hogy ilyen klassz fiad van klassz családdal, és egy ilyen pici embert magadhoz ölelni! Nagyon sok boldogságot mindannyiotoknak!

  aug. 23 20:13
 • csopi13 (L/56)

  Madárka!! Megkukkoltam Csiki élménybeszámolóját :))) Nem kispályás havert találtatok neki :) Azok a méretek!!!Valóban Dávid és Góliát :)))

  aug. 23 15:26
 • csopi13 (L/56)

  épp indulni készült, vagy engem várt és hol vagyok...mondtam:lementem a boltba :)Tegnap épp a szeder babrált ki velünk,szinte egész nap takarítottam, de ma..pótoltam, be nem tartott ígéretem ezennel betartva lőn:) Rettenetesen jó volt!! Kicsit rám vigyáztak..:)

  aug. 23 15:23
 • csopi13 (L/56)

  Sziasztok!! Bocsi, de Mama átírta a progikat:( Azt hittem jó lesz Neki 1 kis változatosság, de nem, nagyon nem!!Ő szélfútta lett, amitől én még szélfúttább, csak kapkodtam össze magamat nap-nap után!Zsinórban lövése sem volt hol-honnan-hová..ha végre leültem volna vagy 10 percre, tuti jött, mert

  aug. 23 15:16
 • gyurgyalag (L/108)

  szívesen! -))) büdös kölke, azért ő is totál kimerült -)))

  aug. 23 09:38

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 360

Látogatók az előző hónapban: 12165

Látogatók a jelenlegi hónapban: 10785

Feliratkozottak: 1225

Magazin helyezése: 3

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez