"A sorozat következő része I. Erzsébet korába visz bennünket. Először nagyon tetszett, aztán visszavettem egy kicsit a lelkesedésből. Talán túl van bonyolítva? Igazából nem tudom megfogalmazni, mindenesetre a keresősök nagyon tetszettek. A végére az első 10 pettyes lett, lehet, változik majd a véleményem." Mint mindig, most is reménykedem, szeretnék már egy brutálisan jót játszani.
Sokkal jobb meglepire számítottam! A béták közt nem találom, ami vagy azt jelenti, hogy rossz volt és nem tettem fel, vagy azt, hogy nem is játszottam vele. A Vast Studios nem a szívem csücske, de hátha...
Nagy meglepetés nem ért, kb. azt tudja ez a játék, amit előzetesen is sejtettem. A VAST grafikailag nem a csúcs, talán nem is törekszik oda, nekem egy régi mesekönyv jut eszembe róla. A színek viszont kellemesek, a helyszínek plasztikusak, a szereplők meg egész elviselhetők. A történet nem bonyolult, de az fura, hogy most fiúbőrbe bújunk, és hercegként szállunk szembe a gonosszal családunkért.
A keresősök nem csúcskategóriásak, és volt, hogy a szövegesnél kellett a segítség. A minikről vagy jót, vagy semmit, én az utóbbi megoldást választottam. A zene kellemes, olyan középkori hangulatot áraszt a lant (vagy valami hasonló) hangja. A 60 korona tetszett, mert össze-vissza bukkannak fel. Van pár szenya, pl. az utolsó (legalábbis nekem), amit a labor aranytalanító katyvasz gyártó műhelyében leltem meg nagy nehezen, sűrűs anyázás közben. 59-nél nem adhattam fel, az a leggázabb. A térképre lehet és kell is támaszkodni miattuk, mert nem egyformán vannak megszórva a helyszínek.
Messze a csúcskategóriától, de azért kellemes élményeket is nyújtó játék ez, a magam részéről 6, esetleg gyenge 7 pontot adok rá.
"Mindenképp nyálcsoris, de vannak dolgok, amik nem tetszenek. Sok a duma és a videó, és megint kütyüzni kell. Nem vészes, de zavaró. A boltost is kihagynám, már unalmas a vásárolgatás.
És ami tetszik: keresősök, téma, és szokás szerint a grafika. Érdekes, hogy ERSék visszavettek a színekből, sőt fekete-fehér grafikát is alkalmaznak, ami szerintem nagyon kifejező. Végre elhagyták Spanyolországot, és az ismeretlen kisváros üdítő a sok egyformaság után. A vadmacska és az egérke tök jó figura, és tetszett, ahogy a purgatóriumba dobtak bennünket, ahonnan egy minivel lehet visszakászálódni a "valóvilágba"." Olvasgatom, de semmire nem emlékszem. Még jó, hogy agymenőzök béta korában:)
Lehet, hogy a negatív vélemények miatt sokkal rosszabbra számítottam, vagy épp a kedvem volt ma túl rúzsás, de nekem tetszett:) Igaz, a bónusz végére tették tisztába igazából a történetet, ekkor világosodtam meg én is, és összességében kereknek és izgalmasnak éreztem. A bosszú jogos volt, így az alapcucc végén szemrebbenés nélkül adtam vissza az íjat a csajszinak. Nem tudom, mi van, ha másképp döntök, így az utolsó bűnös is elnyerte büntetését, hősünket meg rabosították:) Vannak benne elég naturális jelenetek, úgy látszik a fejlesztők fantáziája meglódult, de valahogy nem bántam, illik ehhez a történethez.
A grafika, mint mindig, most is tetszett, a keresősök változatosak és igényesek, a miniket pedig többségében lazán dobtam. A túlvilágon azért ölég gáz volt olvasni a nevem a sírkövön, viszont a kérdések egész jól mentek. Hurrá, még a végén kiderül, hogy tudok angolul!:)
Ettől függetlenül a legzavaróbb a rengeteg párbeszéd, amit többször elpöcköltem, vigyázva, hogy a lényeget azért kiszűrjem belőle. 1-2 vidijónak is ez lett a sorsa, de többségét azért végignéztem. Kandúrbandi gusztustalan jószág, igaz nem is akarták szimpinek feltüntetni, szerencsére a bónuszban levakarták rólunk. Viszont Mr. Jinx rövid szereplését sajnáltam, édi patkányt ritkán látni. A gazdija meg olyan szép és kidolgozott ábrázatú, hogy nem győztem gyönyörködni benne. Éppen ezért továbbra is ERS-éket tartom a legütősebb portrérajzoló csapatnak. A kütyüzést nem vitték túlzásba, ezt is pozitívumként éltem meg. 1 maszk elmaradt, de sebaj, ez a csapat még sose tudott lázba hozni a gyűjtögetős tárgyakkal.
Továbbra is zavar a tök érdektelen vásárolgatás, mivel más lehetőség nem lévén, úgyis rendelkeznünk kell azokkal a tárgyakkal, amik kaphatók. Zeneileg rendben van, de a folytatáshoz annak ellenére nem ragaszkodom, hogy részemről felnyolcasozom:D
"A Domini Games már dolgozik új játékán. Nálam nem aratott osztatlan sikert, eléggé túl van videózva. Csicsamicsa, de kibírható, a keresősök meg szuperek. Harlekin megjelenésének nem örülök, de ha nem akaszt ki a véglegesben, az összegyűjtött pénzekből talán berendezem a budoárt." Most néztem, az elsőre 10 pontot adtam. Azért az nem rossz!
Nagyon jó felépítésű ez a játék. A bónusszal együtt 5 részre osztott, és ettől lesz változatos az egész. Kalliopé, az egyik múzsa, akitől a művészek tehetségüket kapták, a gonosz hatalmába kerül. Lelke 3 részre szakad, és persze nekünk kell összeszedni, de közben azért bonyolódnak a dolgok.
A grafika szinte előnyösnek mondható, hisz egy múzeum, zenés színház, mozi vagy könyvtár berendezése lehet díszes, és a videókkal is kibékültem. A keresősök szuperek, tele árnyképessel, a minik pedig elviselhetők. Igazából nem is tudom, mi idegesített jobban, a túl könnyűek vagy a túl nehezek:) A varázslatok tetszettek, főleg a festős, bár nekünk ebben nem sok szerep jut, csak a palettát kell a megfelelő helyre biggyeszteni. Harlekint, mint a buxtárcás manót, most nekünk kell öltöztetni, hogy a megfelelő ruházatban és felszereléssel hajtsa végre feladatát. Asszem, 10 cucca van, a végét már nem igazán élveztem. A budoárt berendeztem a megtszerzett olajágakból, de a pénz értelmét még most se fogtam fel. Tulképp a térképet, Harlekin trónját és még valamit lehet kicsicsázni, de hogy a megmaradt 40-50 ruppóval mit lehet kezdeni, nem tudom. Sok az interaktív apróság, képek, lámpák, szobrok mozgathatók, csak úgy, a saját szórakoztatásunkra. Egy kevés humorra is futotta, a falfülkében zenélő egérzenekar nagyon cuki, és jót vigyorogtam a halálfejes ágyékkötőt viselő, agyaras óriáson, meg a tengeri szörnynek álcázott tubán is.
Összességében talán túl könnyű, de lehet, hogy ezt csak a kevés tárgy miatt éreztem, de amúgy jó volt, tokkal-vonóval nekem erős 9 pontot ér.

 
1részesek:
Depositfiles       vagy       Uploadable
2részesek:
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész          Rapidgator 2. rész
Uploadable 1. rész          Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Az Eipix sorozatának 2. és 3. rész annyira brilliáns volt, hogy most egy kicsit csalódott vagyok. Nem rossz ez, csak nem látok benne semmi újat. A művészeti iskola és a párizsi mulatók világa sokkal jobban elbűvölt, mint a jégtánc klub cidris helyszínei. HOS, zene szuper, gyűjtögetni való még nincs." Telhetetlen babzsák...mondaná rám egy kedves ismerősöm:D
Talán nem annyira ütős, mint az előzőek, de izgalmas és szórakoztató az Eipix játéka. Féltékenység, rivalizálás, gyilkosságok, jó alap egy izgalmas krimi témájának. A jégtáncos csajszi a jacuzziba fagyva élénk fantáziára utal. A grafika nekem mindig bejön, a szép öltözőszobával már az elején meggyőztek a fejlesztők.
Ahogy a bétában is, a hószán nálam most se működött. Alig győztem kivárni, míg a skip betölt, de szerencsére azt meg tudtam nyomni. Egyébként is több feladatot átugrottam, mert bőven vannak számomra kellemetlenek, de soha rosszabbat. A HOS nagyon színvonalas, és 14 tárgy morfog is, hogy még érdekesebb legyen a keresgélés. Persze mind meglett, ahogy a bili méretű hógömbök is. Ez egy kicsit irritált, de azért leklattyogtam mindet.
A zene szuper, a Behind the Scenes most semmi újat nem hozott, viszont a művészeti galériában tetszettek a mozdulatsoros fotók. Jó látni, hogy a csapat milyen tevékenyen  vesz részt a háttérmunkákban is.
Ha lehetne, most tartanék egy kis Eipix-szünetet, mert azért visszaüt a heti rendszerességgel megjelenő full és béta cuccok sokasága. De ha nem így lesz, akkor is rajongója maradok a csapatnak, és erre a játékra is adok egy erőteljes 9-est.
BFG egy ideje a heti játékai közül az egyiket meglepetésként jelenteti meg. Az  Alawar bemutatója lényegében tetszett. "Újabb misztikus gengszter történettel folytatódik a sorozat. Elég brutál az intro. A Sing Singben villamosszékbe ültetett bűnöző az áramütés hatására elfüstöl a ruhájából. Laura, a szépséges nyomozólány végigjárja az egykori helyeket, hogy megfejtse az újabb X-aktát. A keresősök árnyképes-feladatosak, a zene nagyon hangulatos, viszont a morfok és más tárgycsoportok gyűjtögetése elég unalmas, meg a lift is, amiben még először érdeklődve néztem a kóválygó poharat, másodjára meg befontam a hajam."
Ahogy haladtam a játékban, egyre jobban tetszett, a bónuszt már szinte imádtam. És ekkor az elektronyos izompacsirta nálam is letette a névjegyét. Az egyik keresősben egy gyanútlan katt hatására minden elfeketedett, és a gépecském újraindítással próbálkozott. Szenvedtem megint egy csomót, mire visszahoztam a sírból a pc-met. Ezek után persze nem mertem visszamenni, és épp ma láttam, hogy Lee kiposztolta a javított verziót. Az egyik lehetséges hibaok épp az, ami velem történt. Úgy döntöttem, most már megvárom Artschi honosítását, mindenesetre a linkeket cserélem. Majd a magyart újra előveszem, és akkor bővebben írok.
Ehhez csak annyit, hogy a keresősök nagyon igényesek, a minik is elviselhetők. Nekem kicsit sivár a katonás milliő, nem kaptam meg a csicsamicsa adagom. Morfok, sorozatok meglettek, de térkép nélkül sokkal nehezebb lett volna. Ugyanezt mondhatom a játékmenetről, a térkép többször bizonyult életmentőnek. És ami még eszembe jutott: végig az volt az érzésem, hogy ilyen könnyen kezelhető, pöccre induló és bezárható cuccal rég volt dolgom. Ezért is ért orrbavágásként a bug, ami leszedálta a gépem. Nálam  9, de ha újra tolom, lehet, lesz ez 10 is.

 
Javított változat:
Rapidgator
Uploadable
Filefactory
HOG-KALAND rovat
Végre itt az "Anikó-színű", mesteri horror! "Az idegesítő zeneszerűség kivételével nagyon tetszik Elefánték új bemutatója. Szegény kiscsajszinak a 16. szülinapi buli helyett elveszett szüleit kell megtalálnia, miközben egy kihalt árvaházban rémálma gonosz szellemlánya riogatja. Tartalmas keresősökkel, könnyű minikkel és a megszokott virágesővel találkoztam, de ez nem zavar, mert nem kötelező mindet összeszedni."
Ez baromi jó volt! A grafika, mint már említettem, csodaszép, az iskola utáni mesevilágra meg szavakat se találok. Csak néztem, hogy vált át minden az én ízlésem szerint, mert onnantól volt minden, mint a jó boltban. Játékosság, rengeteg apró, szerethető cukiság, felpáncélozott, helyes labrador és fintorgó cukortartó az asztalon. Olyan érzésem volt, mintha a sorozat régi darabjait ötvöznék Bloody Maryvel, és a karácsonyi elefántos mesék hangulatával. Pedig az elején nem erre számítottam. A boszorkánymester hatalmában tartott árvaházi kislány társait és persze a szüleinket kell megmenteni, de a helyszínek csak néha súrolják a horror határait, egyébként inkább egy hangulatos mese részesei lehetünk. A bónusz is telitalálat. 10 évet megyünk vissza az időben, amikor a gonosz első alanya kiállja a 3 próbát, de aztán csak megleli áldozatát, az amulet Ellie kezébe kerül. Tök érdekes, ahogy az idővel bánnak, nagyon szeretem, ha utólag tudom meg, miért alakultak úgy a dolgok, ahogy azt korábban láttuk.
A keresősök eszméletlen változatosak, szépek és érdekesek az elsőtől az utolsóig, és ennyire nekem való mini felhozatallal is rég találkoztam. Ovis? Lehet, de ez engem most egyáltalán nem zavart, mert sok új ötlet is feltűnt, a játékba baromi jól illő, logikai feladványokban.A virágok, nemhogy nem zavartak, alig vártam, hogy gyűjthessem őket. Sajnos, nem sok sikerrel, 90 körül végeztem. A bónuszba 2x belefagytam, de simán ki-simán vissza, semmi hátránya nem volt.
A zene szenzációs, sokszor könnyed, igazi mesés dallamok hallhatók, és ehhez nagyon jól illenek a gyerekek hangjai is. A legédesebb talán a kisállatkereskedésbe menekült Chloe, de az utcakölykök közül is imádtam azt, akinek egy bográcsszerű bödön lett a fejére szerkesztve, a szeménél kis lyukakkal. Szóval, a gyerkőcöket nagyon eltalálták, a paplan alatt kucorgót, és a bónuszban lévő, fagyis kiscsajt is.
A Secret Room-ba épp hogy belekóstoltam, valahogy nem fexik nekem ez a csillagos plusz játék. Viszont a zenéket újra végighallgattam, mert nehéz az elszakadás, elég rövid ez a játék. Élményekkel teli, hatalmas *-os 10-est nyomok rá, és alig várom, hogy Artschi lefordítsa, mert már most vágyom vissza ebbe a csodavilágba,
meg aztán 16 is rég voltam:)
Egy kis Razz-buhera, vagy fene tudja, de 1 év után megjelent a CE-mentes változat. "Ez is felemás eddig. Egy új csapat, a ZArt Games dolgozik a játékon. A grafika kiváló, a keresősök szuperek, de sok az odavissza mászka, azt hittem, lepetézek, mire végre megnyílt az első tükör. A zene és a beszéd is hiányzik, csak a manó hablatyol valami bikkfanyelven. A miniket nem nekem találták ki, viszont a kutyulás és összepakolás tetszik. Az még nem világos, hogy az a másik törp, akit bepakoltunk egy tárgyas szobába, mit fog csinálni később, így egyelőre ez a rész se tetszik." Hümm-hümm...
Hát, ezzel meg hogy jártam! Totál elfeledkeztem róla, csak egy hozzászólás juttatta eszembe. Megnéztem, és akkor megértettem, mi a baj. Pokolian belassul, néha kivág, szóval baromi zavaró így játszani. Ott is hagytam több mint egy hete, de ma visszamentem, és addig toltam, míg ki nem rakott újra.
Amit eddig felírtam: idegesítő hangok, nyomi minik, töméntelen vidijó. A látvány pazar, de ettől függetlenül az én orrom is úgy lefittyent, mint a hinttől örökösen bealvó, lusta törpapáé. Nyemtom, viszzanézek-e még, de a 6-7 petty közti véleményemen biztos az se változtat.
Frissített linkek:
Unlimitzone
Rapidfileshare
Rapidgator
Uploadable
HOG-KALAND rovat
Nem túl szerencsés, hogy BFG két Eipix játékot jelentet meg ugyanazon a héten, de hát, ez nem kívánságműsor:) A "Jó volt, szép volt, krimis, imádom!" bétás duma nem mondható kimerítőnek, de a lényeg azért benne van.
Sajnos, végig nem szabadultam "bölcs" megállapításom hatása alól, végig párhuzamot vontam a két játék közt. Lényegében ez abból állt, hogy hiába a hangulatában és korban eltérő két helyszín, mégis kerestem a hasonlóságot. Persze a grafika, mivel ugyanabból a műhelyből való, hangulatában, formavilágában is egymásra hajaz, ahogy a krimis témák is. Itt egy kivételes méretű és értékű drágakő körül forog a történet. Két család harcának lehetünk részesei, ami persze tragédiába torkollik. Izgi, mert akit először gonosznak hittünk, segítőnkké szelídül. A bónusz pedig a boldog révbe ért páros gyerkőcének elrablása és megmentése körül bonyolódik.
A HOS szerintem itt nívósabb, változatosabb, mint amit a Final Cut kínált. A minik is oldhatók, kevés kivétellel. 12 betűt, mely a Liberty Stone-t adja ki, 43 csikóhalat és a HOS-ba rejtett 12 morfot kellett megtalálni, ami nem okoz nagy fejtörést. A csikóhalak elég gyógytornásan lettek elhelyezve, ez egyáltalán nem tetszett. Az extráknál volt már jobb. Az ajándékbolt megint egy nálam szorgosabb árufeltöltőre vár, a bónusz videó pedig lehetett volna ötletesebb. A Final Cut 8 pontot kapott, ezért ennek tolok 9-et az izgalmasabb HOS miatt.
Ja, és van egy kérdésem: mikor az alapjáték végére érünk, le kell számolni a gonosztevővel. Közben a kelléktárra néztem, és láttam, ott van a címadó drágakő, amit közeliben is meg lehetett nézni, mintha valamit kéne/lehetne vele csinálni. Gondoltam, először vesszen a gonosz, erre egy vidijó keretében le is zárták a sztorit. Szóval, a kérdésem, kérésem az, hogy aki ideér, ugyan kukkantsa már meg a követ, aztán gyorsan számoljon be nekem, mert az oldalam hamarosan kilyukad a kíváncsiságtól:) Köszi előre is!

 
"Bár nagy újdonságot nem láttam, de ez a rész is tetszik. Az érdekes keresősök, könnyű minik, szép és modern grafika, izgalmas, krimis történet, asszem elég lesz egy újabb, kellemes játékhoz. Külön keresgélni valót most sem láttam, de majd feltuningolják a fullost, ahogy szokták." Remélem, azért lesz egy kiegyensúlyozott, kellemes játékélményünk.
Teljesült a kívánságom, egész jó volt. Igaz, a sok duma és túlzott fordulatok miatt vannak fehér foltok, de tök jókat izgultam a delejes nyaklánc köré szőtt, fura történeten. Nehezen emésztem a valóságtól elrugaszkodott dolgokat, persze a klasszikus mesék kivételt képeznek.
A grafika szemet gyönyörködtető. Úgy emlékszem az előző részek még sokkal sivárabbak voltak. Legalábbis az 1-3. rész. Elegáns a ház, az úszó színház, de a külső helyszínekre sincs egy rossz szavam sem.
Keresősökben most semmi újdonsággal nem rukkol elő a csapat, ez a készlet bármelyik játékukból átemelhető lenne, de azért remélem, nem spóroltak:D A morfok mind meglettek, azt változatlanul szívesen vadászom. A 41 Wolf logó is begyűjtve, de ha valakinek elmaradt, biztos rá lehet keresni. Minik egész jók, 7 db-ot skipeltem vagy az értetlenségem, vagy az unalmas lépegetés okán.
Az extrákban megint van a csapatról bemutató. Megismerhetjük a figurák eredeti modelljeit, és bizonyos mozdulatsorokat is látunk 1-1 jelenet kapcsán. Az ajándékbolt üresen tátong, valahogy azt a részt már nagyon unom, de bőven elviselem, ha eggyel kevesebb plecsnit kapok.
Kb. ennyi, amit írni tudok, egy 8-ast nekem megér, és sajnálom, hogy néha fulladoztam a sok duma tengerében.
"Nem emlékszem olyanra, hogy keleti témájú játék hatással lett volna rám. Lehet, ez lesz a kivétel, mert jól esett járkálni a szép japán kertben. A jellegzetes fahidak, a vízben úszkáló koi hal, a cseresznyefák rózsaszínje nagyon harmonikus képet fest. Tetszik a morfos keresős, van árnyképes pakolgatós is, és ismét egy példa a Mad Head-éktől való tanulásra, mert ebben is lesznek történet mesélős, képrészletes minik." Pedig azóta volt elviselhető "keletis" cucc, csak a címét elfelejtettem. Kíváncsian várom ezt is, és örülök, hogy lesz mivel szórakázni ebben a gatya időben.
1részesek:
Rapidgator    vagy    Filefactory
2részes:
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Azt hittem, vége a közös próbálkozásnak, de nem, a Kék Tea és az Eipix újra összeállt a maratoni sorozat következő részére. Fanyalogva, tele kétségekkel álltam neki, de aztán jött a kellemes csalódás. Lendületes, érdekes játék, tele feladatokkal. Igaz, hogy bizbaszolni itt is kell, de egyáltalán nem esett nehezemre. Gyönyörű zenét raktak a történet alá, ami nagyban hozzájárul a kellemes összképhez. Csak egy helyen akadtam egy morfogó homokórára, ami beugrott a hint helyére, de biztos lesz a véglegesben külön keresgélni való. Ha így haladnak, én már nem is ezt, hanem a 10. részt várom:)" Hű, de pozitív voltam!
Nem hiába reménykedtem, Montafleur város és lakóinak megmentése a gonosz homokkirálynőtől nagyon élvezetes feladat volt. A bónuszos történet is ugyanolyan érdekes, ott a hollóvá vált 7 tesót kell vissszavarázsolni húguk képében.
Szép a grafika, a szereplők kifejezetten tetszettek, most úgy látom, hogy nagyon gyümölcsöző a dagályos Tea és a realisztikusabb Eipix fúziója. Hiába sok a nehezen megjegyezhető formájú kütyü, szinte mindnek lehet tudni a helyét, és bevallom, a bizbaszolást is végig szerettem. Sok az érdekes mini, a tilitolikat pedig gyorsan átugrottam. Igazából a legjobban azokat utáltam, ahol több minit halmoznak, mert tök bosszantó, hogy kiszenvedek kettőt, a marmadik miatt meg skipelnem kell. De azért nem estem kétségbe, az én játékom nem  minigémekről szól.
Erőteljes hangeffektek és szép zene adja az aláfestést miközben begyűjtjük a 39 liliomot, amik nagyon könnyűek. A morfogó parables már keményebb dió. Néha csak véletlenül akadt bele az egerem, 1 el is maradt a végére. Az extrákban megint van souvenier room, de ezt most hanyagoltam. Azért nem volt annyira katartikus élmény a játék, hogy ne tudjam leoperálni magam róla. A bónusz videó sem az én világom, a régi mászkálós játékok stílusában megcsinált bevezető nem nagy durranás.
Már említettem a szereplőket, meg azt hogy mennyire tetszenek. Ez különösen igaz Ericre, aki annyira ütős volt oroszlán korában, hogy tökre ledöbbentem debil fején a visszaváltozáskor. Ez persze annyira nem lényeges, és így is simán nyomok rá egy 10-est.

 
A Dexard fejlesztői tényleg tudnak egy mesét, sőt látványos játékot is képesek belőle kreálni. Meglepően profik az élőszereplős filmbetétek, és annak ellenére, hogy a grafikai megjelenítésnél, keresősöknél láttam már sokkal jobbat, nekem tetszik. Egyet sajnálok, a 2 játékmódot, mert még a nehezebbnél is csillog a HOS, pedig eddig a hintet se maceráltam.
Nekem tetszett! Ötletes és egyáltalán nem bonyolult történet, érdekesen magyarázó videókkal. Kivételesen egy férfiember, egy seriff bőrébe bújunk, aki az archeológus fater által megtalált, elátkozott kristály titka után kutat, megmentve őt és megdelejezett lánykáját is. A grafikát hamar megszoktam, a végére már tök szépnek láttam. A feladatok logikusak, a játéktér könnyen átlátható és bejárható. Változatosan nyílnak a helyszínek, mire a leányzót visszavarázsoljuk eredeti állapotába.
A HOS nem nagy szám, de igazából nem is ez a lényeg. Hagyományos keresgélésekből áll 1-2 feladattal, és vannak szöveg nlküli morfogók is, amik a lemerült kristály feltöltését célozzák. A minik elviselhetők, csak keveset ugrottam át. A zene élesen változik, ahogy helyszínt váltunk, de egyébként kellemes dallamok kísérik a nyomozást. A videókat muszáj még egyszer megemlítenem. Különleges élmény, hogy annyira "filmesek". Fekete-fehérek, és folyamatos jelenetsort láthatunk bennük. A csapatról guglival nem találtam semmit, de remélem, hogy nem utoljára találkoztunk velük. Részemről jár egy elégedett 8-as.
Bónuszos fülkébe szorultaknak megjött a frissítés. Mindenképpen érdemes próbálkozni vele, eszméletlen ütős a cucc. Maya szerint a befejezés jobb, mint a főjáték. Szerintem sokcsillagos 10-es fülétől a farkáig:)
"Krimis, misztikus történettel folytatódik a sorozat. Legjobban az előző részhez hasonlít, és ennek nagyon örülök. Egy izgi gyilkossági ügyben nyomozhatunk, közben kapunk zseniális, logikai "ékszerdobozt", szuper keresősöket, ötletes miniket és vadászható morfokat. Én, asszem, húdevárom:)" Az 5. rész honosítása óta még nagyobb a várakozás bennem. Ez a sorozat egyre jobb.
Szuper játék, a megszokott, gyönyörű grafikával, ismét az McGray családdal foglalkozó, fordulatos sztorival. A jelenben kezdődő misztikus történetben a sötét középkorba kell visszamennünk, hogy kiderüljön, miért kellett meghalni Howard Kellynek. Igaz, jobb szerettem a házamban történt eseményeket felidézni, de mivel nem nyújtották hosszúra, a régi időben is jól éreztem magam. A bónusz még érdekesebb. Az eladott házba költöző új lakókat is egy átok tartja fogva, amit szintén a távoli múltban tudunk megoldani, az elrabolt kislány kiszabadításával.
A HOS Elefántékhoz méltó, nagyon változatos és szórakoztató. A minikben vannak ovis szintűek, néha csodálkoztam, miért kellett skip hozzá. A nehezebbek is megoldhatók, az ékszerdobozkák is, csak kitartóan kell matatni. Legjobban a babaházas tetszett a bónuszban, már csak a babaház téma megjelenítése miatt is. Ötletes Jacob, a villanyszerelő megjelenése, aki az Elephant cég alkalmazottja, és nagyon tetszett a Howard lakásáig tartó, hármas mini kombó.Több apró részletet is felírtam, pl. mikor fejbe stempliztem a gonosz vudubabát, vagy pl. az utolsó HOS, ahol az erdőben kell keresgélni, majd a végén összeszedni a szétszórt hóvirágot.
A zene lájtosabb, mint amit előzetesen gondoltam, de nem baj, a hangulat nélküle is átjön a helyszíneken és a nyomok összegzésekor a videókban. A morfok nagyon ötletesen vannak elhelyezve, nekem 25 sikerült. Nem tudom, mennyinek kellett lenni, a puzzle sorozatok viszont hiánytalanul meglettek.
Az extrákban újra találkozhatunk a 12 csillagos feladattal, de eddig csak 2 lett teljes, nem biztos, hogy próbálkozom még.
Talán nem olyan parádés, mint az előző rész, de nálam év játéka jelölt, és szemrebbenés nélkül tolom rá a *-os 10-est.
"Csak a nívós HOS miatt teszem fel a Daily Magic Productions bemutatóját, mert azokra nem lehet panasz. Sajnos, a vidámparkos kastély zavaros helyet és annak tűnő történetet rejt. A színek harsányak, a játékmenet szájbarágós, a minik meg olyanok, amilyenek." Nem túl bíztató:(
1részesek: Depositfiles       vagy     Filefactory       vagy      Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész            Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész       Rapidfileshare 2. rész
Uploadable 1. rész              Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
Bfg már második hete titokzatoskodik. Csak 1 játékot jelöl hetinek, a másikról mélyen hallgat. Persze a megjelenés a lényeg, de úgy gondolom, okozhatott volna kellemesebb meglepit is. A 2014. novemberben megjelent bétához ezt írtam: "Idén volt az első része is, elég gyors a Deep Shadows. Az 8 pettyes lett, tán ez is ér annyit, de azért belehúzhatnak a fiúk."
Az elején nagyon lelkes voltam. Jó kis sztori, látványos helyszínek, de egyszer csak azon vettem észre magam, hogy kezdem nagyon unni az időcsapdák monoton hatástalanítását. Amúgy minden rendben volt, szép és változatos keresősök morfogó drágakövekkel, könnyű minik, bár nem túl érdekesek. 12/21 lett az eredményem, de ebbe az is beleszámított, hogy szerettem volna minél előbb befejezni, és sokat skipeltem. A HOS párszor tök indokolatlanul jött, és ismétlődött is, ez se vérprofizmusról árulkodik. A zene kellemes, a játékmenet logikus, bár nagyon könnyű.
Úgy érzem, az alap vége felé nagyon befáradt a játék, és ez a bónuszon is erősen érződött. Sok az azonos helyszín, amit persze nem csodálok. A 47 lepkéből levehető, hogy ennyi helyszínt megtervezni nem könnyű feladat. A lepkék jól láthatóak, mégis odaveszett 2, morfból pedig 1, de az annak köszönhető, hogy a legelején nem vettem észre, hogy gyűjteni kéne. A lepkéket az extrákban egy mozaik képbe be lehet pakolni, de elég macerás, nem volt hozzá türelmem.
A színek és formák nagyon látványosak, de a szereplőket, embereket és állatokat nem sikerült 100 %-osan belesímítani a grafikába. Főleg a nagy macska volt merev és béna, és ami még nagyon megmaradt, Adam párjának gyógytornás hangja.
Egy vicces momentumot is megjegyeztem, a Bill főzőtudományára tett megjegyzést, ami nem csoda, mikor tök oda nem illő dolgok, pl. egy egérfogó került elő a fortyogó fazékból.
Eleinte azt hittem, meglesz a 10-es, de a végére 8 pontban egyeztem ki magammal. Ettől függetlenül azért várom a Deep Shadows következő játékát, nem rossz csapat.
"Lehet, kinevettek, de bennem félelmet kelt ez a rész. Pedig ritkán parázok, de annyira rondák ezek az alakok, a halál meg a főgonosz, hogy a vízfejű törpe cuki plüss hozzájuk képest. Na meg a csaj a vérpadon... Egyébként szép helyeket fogunk bejárni, és van kevés újítás is, főleg HOS-szinten. Megjelent a MadHead párosítós szisztéma, és a tárgypakolászásra nyíló lista, meg vannak keresgélni való galambok is...talán jó lesz." Gerbi, ez sem béta, nyomasd nyugodtan:)
Hát, nem sokat írtam... A halálos alakokkal gyorsan megbarátkoztam, a játékkal kevésbé. Kergettem a randa törpöt, aki -úgy tűnik- egyelőre elpusztíthatatlan. Ebből pedig az következik, hogy nem ez az utolsó találkozásunk.
Részleteiben nem annyira gáz a játék. Szép a grafika, mint mindig, illik hozzá a zene, mint mindig. Ami nagyon feltűnt, az a játék zavarbaejtő könnyűsége. Pedig az összes segítséget kikapcsoltam, csak a hint és a skip maradt. Előbbire semmi szükség, utóbbit viszont sokszor használtam a tekerentyűs miniknél. A keresősökkel elégedett lettem volna, ha nem követik el azt a balgaságot kétszer is, hogy amint megkaptam belőle a cuccost, azon nyomban beélesedett megint. Nem tudom, ez minek köszönhető. Érdekes, el se mentem onnan, rögtön érzékeltem, hogy aktív. Mondjuk, ez szerencse, mert ha még meg is futtatom magam a kettő közt, akkor minimum rám fakad az epe.
A kevés és koppintott újdonság közt feltűnt még egy. Látványos, ahogy a vízfej megrángatja az inventoryt. Persze, ez sem spanyol viasz kategória, MadHead találmány, csak ők még látványosabban csinálták meg a sárkánnyal.
A galambok uncsik, egyet mégis elhagytam, de nem is csodálom. Amilyen langyi a játék, olyan volt az én aktivitásom is. Más most nem is jut eszembe, de a pontozást most sem hagyom ki, nekem 7, és csak remélem, hogy a törp mégis jobblétre szenderül. A reményhal dolgozik:)
Talán jobb is, hogy nem jelezték előre, így még nagyobb a meglepi:) "Ha MadHead, akkor sok kifogás nem lehet egy bétánál. Sőt kevés se, mert ebben megint minden benne van, csúcs-HOS, jó minik, énekes zenei betét, gyönyörű grafika, játékosság (szó szerint), sőt élvezhetően megoldható minik (tükrös-forgatós-bútortologatós)."
Próbálom összeszedni a gondolataimat, mert szinte eufóriás lettem a rám zúduló rengeteg élménytől. Történet, grafika, extra dolgok, olyan tökéletessé gyúrták össze ezt a játékot, amit nehéz szavakba önteni.
A történet jól követhető. Egy családi hajókázás közben a gyerekek elszakadnak szüleiktől, mert egy szirén hatalmas vihart küld a hajóra. Csak ők menekülnek meg, és 20 év múlva a tesók közül a lány indul keresésükre, mert minden jel arra mutat, hogy életben vannak. Ez szinte mindig így történik, a HOG hősei lányok. Jelen esetben arról van szó, hogy a repülő szerkezet a pehelysúlyú csajszira van méretezve. Sok akadályt kell leküzdenie útja során. Másoknak is segít, órásmesternek, biciklibajnoknak és egy utazónak, hogy elveszett álmaikat megtalálják.Ezt is nagyra értékelem, mert ugyan kinek volna hiányérzete, ha nem lennének? Senkinek, mert epizódszereplők, nem szerves részei a mesének.Ezért nálam az ilyen bónuszok duplán számítanak, le a kalappal a fejlesztők előtt.
A bónuszban a sellő is megtalálja párját, aki tán a legszerethetőbb figura a mesében. Villámos szívmasszázzsal próbálja újraéleszteni kedvesét, könnyei úgy potyognak, hogy még nekünk is nehéz megállni sírás nélkül, és emellett ő jelenti a zenei csúcspontot is. Elénekel egy gyönyörű dalt, amitől újra borsókázott a hátam. Imádom a MadHead zenei igényességét. Itt is tökéletesen fejezi ki a történet mélységét a kellemesen fülbemászó dallamvilág.
A keresősök csodásak, az akváriumos szépségén tökre elaléltam, de a minik még a HOS-t is űberelik. Ennyi ötlet egy rakáson! Kezdve a könyvtári "ékszerdobozkával", vagyis egy zseniális, összetett feladatsorral. Alig használtam skipet, sőt alig vártam, hogy mikor jön a következő. Eszembe jut az ágyús, ahol a szemben lévő szekrényen lévő vázát kell eltalálni. Ha nem kapkodjuk el, a sikertelen lövés után újra és újra megnézhetjük, mit kell állítanunk az irányzékon. Hihetetlen ez az ötletesség, és a törekvés arra, hogy minél több sikerélménnyel legyünk gazdagabbak.
A szigeten az órásnál is, plusz energiát beleölve, úgy vannak a közeliek kialakítva, hogy elvehetjük a tárgyakat, de azok visszaugranak a helyükre mindaddig, amíg a szerelmes és bánatos fickónak el nem visszük szerelme zsebóráját.Kész csoda az az aprólékosság, ahogy kidolgoznak a fejlesztők minden momentumot.
Az extrákban az összegyűjtött kagylókból egy képet kell kirakni, utána gyűjthetjük be a szokásos tárgyakat a Forgotten Treasure gomb alatt. Majd jöhet(ne) az Everlasting Voyage2, amit persze kihagytam, mert egy általam egyáltalán nem díjazott, hajós-ügyességi játékot rejt. Újabb puzzle képeket lehet kirakni a Ships's Crew-ben, amit már csak azért is megcsináltam, hogy könnyebben operáljam le magam erről a csodáról.
Ezek után a pontom se lephet meg senkit, egy hatalmas, agyoncsillagozott 10-est nyomok rá, és már most nekiugranék az ötödiknek, ha lehetne.

 
"Első blikkre játszhatónak tűnik, de messze nem ez a kedvenc sorozatom az Eipixtől. Annyira elvont megint a téma, hogy összességében nekem unalmas. Viszont a keresősök, a zene, és a minik egy része tetszenek, ezért úy gondolom, nem hagyom majd sorsára, mint az elsőt és másodikat, és tán 8 pettyet is kicsikar belőlem, mint a harmadik." Részemről koránt sem lázas várakozás...
Nem mondom, hogy nagyot csalódtam, mert igazából semmit sem vártam ettől a játéktól. És valóban......semmit sem kaptam. A helyszínek tök idegenek, semmi lelkük nincs. Gyorsan vándorolunk egyik világból a másikba, és csak egyszer, az élősdi növényekkel elárasztott New Yorkban csillant fel a remény, hogy találok valami kapaszkodót. Az álmom gyorsan szertefoszlott, minden maradt a régiben. Mindehhez kellemetlen hangzású, zúgó hangok társulnak, a komfortérzet egyenlő a nullával.
A játékmenet is idegesítő. Rövid szakaszokat járunk be, de azokon belül egy mászka bajnokság részesei lehetünk. Hol előre, hol hátra lépegetünk, hogy az aktuális feladatot elvégezhessük. Segítőnk, a malacképű és vízilótestű vízköpő egyáltalán nem illik a hangulathoz, és ténykedése sem igazán érdekfeszítő. Fura, de ugyanígy kikiabál a játékból a gyógyegér fejű, oroszos beütésű prof csaj. Még most se fogtam fel, mi volt a koncepció. Motoszkál a PPCC az agyamban, de semmire nem jutok.
A keresősökkel nincs baj, azokat szeretem, az Eipix stílus szembetűnő. A minik annál utálatosabbak, gyors skip lett soknak a vége.
A bónusz visszatér a régi helyszínre, ami elég takarékos megoldásnak tűnik. Végre összeszereljük azt a nyamvadt harmóniumot, így a jéték is véget ér. A 40 master solarból 2 elveszett, de bevallom, nem mentem utánuk. Üres maradt a Souvenier Room, mint ahogy a Making of egy üres semmiség, kár volt rá vesztegetni az időt.
Nagy jóindulattal nyomok rá 5 pettyet, és ha végre hagyják, örökre el szeretném felejteni ezt a sorozatot.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Unrecognized Geniuses:The Master of Living Things

...és Anikó ajánlására a "hátha" jegyében egy újabb "húdevárom":)
Maze: Subject 360

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • margoanyu (L/65)

  Hát ez felháborító! Madárka! Legalább megindokolták, hogy mért szórakoznak veled? Nagyon sajnálom hogy így játszanak az érzelmeiddel. Ugyanakkor a honlapjuk szerint még mindig gazdára vár Keve :(

  ma 22:51
 • narghile (L/40)

  Lehet, mindkettő igaz rájuk. Nagyon tisztességtelen ez az eljárás, érzéketlen baromarcok. 1 % idén már nem játszik, gondolom, jövőre nem rájuk pazarlod. Ne keseredj el, küldök egy naaagy ölelést.

  ma 21:08
 • gyurgyalag (L/108)

  Hát igen. Az eredeti tervem az volt, hogy szombaton megyek az Illatos útra. Aztán csak azért nem mentem, mert olyan hamar válaszoltak. Ez alapján úgy gondoltam, komolyan vehetőek. Á, nem értem ezt az egészet. Ezek vagy szélhámosok, akik az 1%ra utaznak, vagy totál félregombolt emberek. -(((

  ma 20:34
 • narghile (L/40)

  Ne má'! Madárka ez mekkora szenyaság!!! Hét végén az Illatos úton nagy örökbefogadási akció volt, gondoltam is rád, de akkor azt hittem, már sínen vagy. Talán ott kéne próbálkozni. Nagyon sajnálom, és nem tudom, mi alapján válogatsz, de biztos sikerül, rengeteg elhagyott kutyus van.

  ma 20:07
 • Tschilla (L/60)

  ÓÓÓÓ Madárka nagyon sajnálom. Ez még engem is szíven ütött. Tisztességtelennek tartom:-((((

  ma 18:46
 • gyurgyalag (L/108)

  Nem fogjátok elhinni, de reggel várt egy újabb email, hogy bocsi, de mégse. Teljesen elvesztettem a bizalmam a magánkezdeményezésű menhelyekben, és biztos, hogy a hátralévő életemben mindenkit le fogok róla beszélni.

  ma 18:07
 • narghile (L/40)

  Csopi, olyan rossz érzésem lett, eszembe jutott egy régi megjegyzésed:( Az meg a pacsi a rókával rossz gondolatokat ébreszt. Oké, nem firtatom, de ugye tudod, hogy máris rádküldtem egy rakás energiát, ha kell, ha nem:)

  tegnap 21:42
 • narghile (L/40)

  Madárka, rendbe jön teljesen? Elég izén állt szegénykének a lába. Bár egyszer láttam olyat, hogy két lábon is totál megtanult járni egy kutyus, iszonyat jól regenerálódnak.

  tegnap 21:38
 • csopi13 (L/56)

  Sziasztok!!! Olvaslak és Veled örülök!!!!!! Szurkoltam rendesen még az aktuális "rókám" sem tántorított el, megnéztem, vagány legényke:))))))) Jó éjt, jó pihit mindenkinek!

  tegnap 20:41
 • gyurgyalag (L/108)

  Ja! Aki netán akar kiskutyát, itt most valami 8 pici kölyök van, egyik édesebb, mint a másik: http://www.futrinkautca.hu/ --- csak azért őket, mert normálisak, és nemcsak a kutyát "veszik emberszámba", hanem a leendő gazdit is.

  tegnap 20:26

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 367

Látogatók az előző hónapban: 12130

Látogatók a jelenlegi hónapban: 367

Feliratkozottak: 1222

Magazin helyezése: 3

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez