"Kb. annyira vagyok zavarban, mint Ádám anyáknapján:) Nem tudom eldönteni, tetszik, vagy nem. Talán a túlzott igyekezet miatt, de nagyon alaposan ki kell vesézni a feladatokat. A csapda nagyon tetszett, az erdei út is, de a kockapáros palinál már kicsit untam magam. Elég sok a videó benne, attól is be tudok sokallni. Több szem többet lát, Ti is írjatok." Anikó is hezitált, majd látjuk.
Az én hezitálásomnak elégedett játék lett a vége. Dugig van boszikkal, varázslással, mégis élvezhető, ami egyrészt a látványos grafikának és effekteknek, másrészt a visszafogott, de szép zenének köszönhető. Morai levadászásához hosszú utat kell bejárni, de szerencsére jó arányban adagolják a helyszíneket. Mire ráuntam az erdős-mocsaras részre, egy szép városkában találtam magam, és egészen a bónusz végéig tudtak olyan dolgokat mutatni, amik látványosak és érdekesek.
Kedvencem az ormótlan troll lett, akit még a játék elején kiszabadítunk. Rövid időre -egy csengő segítségével- áll a szolgálatunkra. Sajnos hamar eltűnik, de egyszer még összefutunk vele. A megzabolázott seprő is király, már az is tetszett, hogy minden érintésre megmozdul, és miután felkantározzuk, lehet vele száguldozni, sőt nagyon praktikus, mert összecsukható. Sok más interaktív részlet is szinesíti a játékot, de írni elfelejtettem, csak egy harapós bakancsra tellett:)
Keresősben is végig színvonalasakkal találkozhatunk, sőt ahol össze kell szedni bizonyos tárgycsoportokat, azt is így oldják meg a fejlesztők. Nekem a csúcspontot az a HOS jelentette, amit Morai éneke kísért. Egy pillanatra felvillant az emlékezetemben MadHeadék anyás barlangja, csak ez nem annyira megható. Valamivel többet is bevállaltam volna, többször volt hiányérzetem, nagyon vártam a következőt. A minikre sincs panaszom, könnyűek és szórakoztatók, ami meg nem azt szélsebesen átugrottam.
A 28 hollóval úgy jártam, hogy 2 nem lett meg. Annyira bosszantott, hogy a végén még SG-t is néztem. Hiszitek vagy nem, úgy sem találtam meg őket. Az egyik a piactéren, a másik a nyitott ajtajú cellában veszett el.
Még nem is említettem, mennyire tetszett a bónusz. Morai múltjába kell visszatérnünk, hogy tulajdonképpen megelőzzük a jelenben történteket. A végén visszaadjuk anyjának, így megismerheti testvérét is.
Ja, és a könyv is aggasztott, a bétában macerásnak tűnt a varázslatok létrehozása. Ezzel szemben most egyáltalán nem idegesített, sitty-sutty megy az egész, így a pontszámom se lehet kevesebb egy nagyon elégedett 10-esnél.

 
Unlimitzone 1. rész                Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész                  Rapidgator2. rész
Uploadable 1. rész                 Uplodable 2. rész
Rapidfileshare 1. rész           Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
Remélem, ebben már röpül a bónuszos büdös holló!:D Szép volt, jó volt, 9 pettyet adtam. Teszek egy próbát, hátha jó lesz hozzá a mentésem, de ha nem, hát azt is túlélem:)
"Jé, a Mystery Trackers újabb része kísértetiesen hasonlít az MCF11-re. Csodálkozom, de közben örömujjongok! Nagyon ütős lesz ez a rész, mert a zene is újszerű, keresősben pedig fantasztikusan erős, látva a pasi-matatóst meg a láncfűrészest. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy az imádott, ékszerdobozkás minik is megjelennek. Ezen kívül lesz szörnyecske vadászat, morfos cuccok és pénz gyűjtögetés. Van itt minden, mint karácsonykor, ahogy szokják mondani:))" Magamat sikeresen meggyőztem, Ti meg majd eldöntitek, hogy komolyan vesztek, vagy nem:D
Zavarban vagyok. Van egy olyan érzésem, hogy Elefánték most energiatakarékos üzemmódba rakták magukat. A játék rövid, sok az ismétlődő effekt és tennivaló, az ékszerdobozkáimba meg csak olcsó bizsu került. Nagyon élesen elválnak egymástól a realisztikus és misztikus részek. Lehet, ez annak is köszönhető, hogy nem mindent értettem kristálytisztán. Viszont kellett valami kapaszkodó, ezért nagyon koncentráltam a történetre, a fiú elrablására, barátjára, a bagolyemberre, a meggyanúsított piti bűnözőre, a gonosz és pénzéhes seriffre, aztán mindig elbizonytalanított valami. Még a bónusz se tette rendbe kusza gondolataimat.
Kár, hogy mindig 3 nyomonként látjuk a korábban történteket, és hogy mindig 2 tárgy hiányzik a rekonstruált helyszínről. Most különösen hiányzott a zene, ami átsegíthetett volna az egyhangúságon.
A keresősök szuperek, a minik meg kiemelkedően könnyűek. Pedig szívesen matattam volna az ékszerdobozokban, de ezek csak extra kivitelű, átlagos logikai feladványok.
A bónusz sem hozott sok változást, a helyszín szinte ugyanaz, épp csak hozzápakoltak valamicskét. A morfok könnyűek, a fura lények is, azokból mégis benéztem egyet. A pénzek szerintem meglettek, mert mindet elvásároltam az extrákban. Ami ott szintén lelombozott, az a titkos szoba, amibe úgy lehetett volna bejutni, hogy újra végigtoljuk az összes HOS-t és minit, amiért 12 csillag jár. Mikor rájöttem, hogy 1 keresős negyed csillagot ér, viharos gyorsasággal távoztam. Az is lehet, hogy nincs is semmi különleges ott, mert amit kiolvastam, semmi jót nem ígért.
Kb. ennyi, a lelkes szöszi szépen leredukálódott, és hiába erőltetem, 7 pontnál többet nem tudok magamból kivarázsolni. Aztán aludtam rá egyet, legyen mégis 8:)
1részesek:
Depositfiles   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész            Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész       Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
Nyálcsoriba nem került, az okát már nem tudom. Fura, de a kimásolt bétás képen nem volt ott a cím, és az még furább, hogy a fulloson sem, szóval, nem én tüntettem el a felíratot. Szabad kommentelni a tapasztalatokról, hátha csak rossz napom volt:)
"A magyar Sunward Games egyre jobb. A grafika finomodik, színesedik, a keresősökben sok a tennivaló, sőt már csupa feladatos is van köztük. A logikai cuccokat most se rám szabták, de a mini Anubis, vagyis Nubi tök édes, és tetszik a maszkok gyűjtögetése is. Valahol elvesztünk az időben, a cél, hogy hazajussunk. Az út Egyiptomon és -úgy gondolom- még számtalan helyszínen át vezet. Megint feltűnik a londoni múzeumban már megcsodált Solar System, és ugyanúgy tátottam a szám, mint akkor." Kiváncsian várom:)
Először a bajaimmal kezdek, aztán majd dicsérek is:) Úgy emlékszem, az előző részben is gondom volt a helyszínváltásokkal. Ez most is folytatódik, úgy látszik, nem az én gépemre szabták a játékot. Hiába loholtam volna a megtalált cuccal a helyére, csak vánszorogtam és sötét képernyőt bámultam. Pedig kizárólag térképpel közlekedtem, de úgy is nagyon leszedálta a játékomat.
Sajnos a helyszínek sem úgy alakultak, ahogy szerettem volna. Egyiptom után az Azték birodalomba tettek, és ott is hagytak. A bónusz elején fellélegeztem, mert egy szép palotában találtam magam, de onnan meg egyenesen az alvilágig üldöztek, így már nagyon vártam, hogy végre megleljem a papámat. Tudom, nem szabad elégedetlenkedni, de mit tegyek, ha engem ez nem szórakoztat? Biztos bennem van a hiba, de nem vigasztalt a Leonardoval vagy Teslával való találkozás sem. Nekem ez a történet túl komoly, túl alapos és túl "műszaki".
Na, akkor jöjjenek a kellemesebb élmények. A keresősök, ahogy már írttam, vérprofik. Végig tartják a szintet, nincs lustulás. Változatosak, mindben van tennivaló, és persze van "egyformás" is:) A minikről már írtam a szösziben, a véleményem így sem változott, az ismétlődőket nagyon nem szerettem, a többiből viszont jópárat megcsináltam. A zene elég visszafogott, de vannak kifejezetten szép pillanatai, azzal elégedett vagyok.
Helyesek az állatok, főleg a horkoló hód, és ami szintén kedves színfolt, kőpapa darabjaira hulló kőkislánya. Aranyos a hangja, és édes a kobakjára tűzőtt virág is. Azt viszont nem tudom, hogy mennyi maszkot kellett volna összegyűjteni, és a végén sem találtam őket. Némelyik elég szépen beleolvadt a környezetébe, aprók is voltak, de szerintem elég sokat összeszedtem. Nubi varázslatai is jók, és tetszett, hogy a végére milyen szépen megemberesedett. Az utolsó jelenet, ahol egy vöröses fénygömbbel véd meg a gonosztól, nagyon látványos.
A lassúságot (ami egyéni szocprobléma) nem számítva, nálam 8, de ebben benne van az is, hogy nagyon büszke vagyok a magyarokra, akik ilyen komoly projectet létre hoztak, és várom, hogy valami nőcisebb helyre is juttassanak el végre:)
"Remélem, nem a Puppet-mániám újult ki, de ez most megint nagyon tetszik. Legutóbb szinte csak nekem jött be, nem tudom, reálisan ítélem-e meg a látottakat. Tele az egész jobbnál jobb figurákkal, babakreációkkal. Van inventorys szerelés, szép keresősök, tök jó minik, és a végén előront a kis póklábú is, akit, ha gonosz, ha nem, imádok." Ezt annyira vártuk, hogy csak jó lehet! A várós dobozban pedig továbbra is ott árválkodik az Unrecognized:(
Kezdem elhinni, hogy az ERS visszatornázza magát a csúcsra, mert ez igen jól sikerült játék. Megint láttam a kedvességet, a humort és persze eredeti ötleteket. Csupaszem kócbabámmal már alapból boldoggá tettek, annyira helyes a kicsike. Gyönyörű a grafika, és az új vonal itt is megmutatkozik. Az intro fekete-fehérje sokkal kifejezőbb, mintha a megszokott színekben tobzódna.
A sztori is megújult, bár a béta után még hiányoltam Feliciát és a pókbabát, de ő azért feltűnik pár rövid pillanatra. Egy városka polgármesterének lánya és szerelme kerül bajba, akiknek mi segítünk. A bónuszban pedig megmentjük a bábbá változott fiút is, és -remélem csak rövid időre- elpusztítjuk a gonosz bábokat.
Az alapjáték sodró lendületű, tele érdekes szerkentyűkkel, de láthatunk fába szorult mosómedve feneket, ordibáló viking harcost. És amíg el nem felejtem, az utóbbi idők legaranyosabb térképét is megcsodálhatjuk, ahol saját magunk integetünk saját magunknak:)
A HOS mintha nekem készült volna a sok egyforma tárggyal, de akik más fajtákat szeretnek, szintén nem fognak csalódni, olyan változatosak. A megújulás jegyében láthatunk vadiúj miniket, amik még szerethetők is. Pl. a kezes/bábozóst, ahol nekünk kell kiválasztani a kezeket az adott állatok sziluettjéhez. Más most nem jut eszembe, írni meg elfelejtettem.
A zene fantasztikus, még most sem tudok vele betelni, talán az segített át a kevésbé izgi bónuszon. KIcsit vontatottnak éreztem, de persze ki nem hagytam volna. Ami végig bosszantott, az a bal oldali babaház-fül, mert rendszeresen nyitogattam, főleg a keresősöknél. Lehet, én vagyok béna, vagy túlságosan lekötött a játék, de minduntalan beleakadtam. A pénzek könnyűek, mint mindig, de érdemes átváltoztatni a megtalált babákat, mert tök aranyosak. A végén azt hittem, elfogyott a pénzem, de van egy szerencsebaba, akinek a kezéből még jópár érmét ki tudtam varázsolni.
Összességében elégedett vagyok, és egy *-os 10-essel is meghálálom a csapat munkáját.
A béta nem jött be, talán az első miatt. Azt se szerettem, téma, grafika, nekem nem pálya. Ismét biztatást kérek, bár legutóbbi segélykiáltásomra is csak rápakoltatok pár lapáttal:)
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
Épp csak a genovai börtönbe tudtam eljutni Marco Poloval. Időm sincs meg kedvem se, eddig nem látok benne sok fantáziát. Zene jó, navigáció talán megszokható, a grafika többnyire sivár...egy kis bátorítást várok:)
"Na végre! Folyamatos agónia után egy igazán élvezhető résszel tér vissza az Alawar. Most tényleg érdemes benyitni az ajtókon. Csúcs grafika, ötletes és helyes robot szerkentyűk várnak bennünket az új részben. A HOS szenzációs, a minik közt is vannak szerethetők, és nyomokban humort is tartalmaz. Nagyon várom!" Itt a szöszi, és megkaptuk a választ kérdésünkre, a Puppet marad, ahol van.
Most vagyok bajban! A jóra koncentráljak, vagy a rosszra? A jó előbb volt, a rossz később, tulképp az utóbbi benyomás az erősebb, mégis megpróbálom helyén kezelni a dolgokat. Adva van egy érdekes történet, halálos fertőzés, melynek egyetlen ellenszere, a későbbiekben agyon szidott, fény varázslat, ami megmentheti a világot. A játék 4 nagy részre tagozódik, amiből kettő, a robotok és a művészetek világa nagyon tetszett. A finoman kidolgozott, gyönyörű grafika elérte célját, ámuldozva jártam az ötletes kütyük közt és Párizsban is. Alig vártam a következő ajtó kinyitását, de ott már csalódnom kellett. Az elveszett világ kezdett untatni, a bónusz vadnyugati városkája pedig, ahol az ördögpofájú gócgombócot kellett kiiktatni, még annál is kevésbé jött be.
A HOS felhozatal is ugyanazon a minőség romláson megy keresztül, és ugyanez mondható el a minikről is. Végül is, nemcsak a mesében, a kivitelezésben is nagy károkat okoztak lila gyökerek, mert a kiiktatásukra megálmodott rajzolós izé totál az agyamra ment. Igaz, van skip, de akkor is!
A zene viszont hangulatos, nagyon passzol a témához minden ajtó mögött. Igaz, az elveszett világéra már nem emlékszem, de a másik három tökéletes választás.
Azt sem hallgatom el, hogy mekkora süsügér vagyok:) Az ördögpofák sem az első, sem a második részben nem tűntek fel, gyűjtögetni csak a harmadikban kezdtem. Megmagyarázhatatlan és feldolgozhatatlan, de szerencsére társam is akadt Gedina személyében:)
Az Alawart sose írnám le, sok nívós játékot köszönhetünk nekik. Mondjuk, ha rajtam múlna az 1000 ajtót bezárnám, a fura parkot pedig azzal a lendülettel kinyitnám. Ja, és pontozok is, 10 az első kettő, -2 a harmadik és negyedik, megfejelve a lila gyükérrel = 8.
Javított változat:
Rapidgator
Unlimitzone
Uploadable
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
Első blikkre játszhatónak tűnik, de messze nem ez a kedvenc sorozatom az Eipixtől. Annyira elvont megint a téma, hogy összességében nekem unalmas. Viszont a keresősök, a zene, és a minik egy része tetszenek, ezért úy gondolom, nem hagyom majd sorsára, mint az elsőt és másodikat, és tán 8 pettyet is kicsikar belőlem, mint a harmadik.
Unlimitzone
Uploadable
Rapidfileshare
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
"A szuper 1. részt követi a második, izgalmas történet, csúcs grafika és szórakoztató keresősök, ahogy azt az Eipixtől már megszoktuk. A 44 csillagot és a hog-os morfokat még csak jelzik, vagy én vagyok vaksi:D" Elég rövid a szöszi, de gondolom, inkább az időhiány fogott vissza, nem a kevés élmény.
Ez a kedvenc Eipix sorozatom, a második rész sem okozott csalódást. Szeretem a klasszikus, krimis történeteket, főleg ha zárt körben nyomozhatunk, mint Agatha Christie történeteiben. Egy különc milliomos halála a téma, akit gyilkosság partyján saját forgatókönyvét lekoppintva öl meg valaki. A grafika tökéletes összhangban van a sztorival, az elegáns birtok minden egyes zuga gyönyörű.
A keresősöket megint imádtam. Annyira változatos, ahogy egy helyszínen belül lehet szavak után, körülírva vagy hagyományosan kutakodni, párosítani vagy tárgycsoportonként begyűjteni a cuccot. Tovább színesíti ezeket a részeket a 15 morf, szóval a kiszolgálás nagyon király. Van árnyképes-pakolgatós is, de abból csak 1-re emlékszem, ahol a végén megszereztem a pisztolyt. A minik is változatosak, bár vannak tekerős-nyomkodós izék is, de tök nagy mázlim volt, kétszer is jó helyre nyúlkáltam, és én lepődtem meg a legjobban, hogy pillanatok alatt megoldottam.
A 42 kártya sem okozott gondot, csak pár helyen kellett többet skubizni, a 8 álarc viszont nagyon könnyű, azokat jobban is eldughatták volna. Zeneileg is kifogástalan, és a sok érdekességből is kitűnt a vízipipa, amit meg is kellett gyújtani. Mintha ismernének a fejlesztők, ez volt az én bónuszom bónusza.
Az extrákban, szokás szerint, megint van Souvenier Room, amit most végigtoltam. Feltűnően kevés a tárgy, de ügyesen vannak elrejtve, gondolom, a minőségre mentek, nem a mennyiségre. Making of-olni is lehet, amiben az a legérdekesebb, hogy láthatjuk az eredeti szereplők arcát, majd átalakulásukat is. 3 plecsnim hiányzott, de csak 1 miatt vagyok mérges. Egy HOG játékban nem akarok jutalmat kapni azért, hogy HOS helyett végig golyós-lövöldözőst játszom.
Na, ennyi volt a morgolódás, amúgy tök boldog vagyok, és ezt a részt is csillagos 10-esre értékelem.
A csapat nevét kapcsiból elfelejtettem, de vadiújak, az biztos. Keveset láttam, eddig a grafika fogott meg igazán. Elég lassú, az introt kín volt kivárni, annyi viszont kiderült, hogy egy elátkozott kisvárosban a gyerekek árván maradnak, majd egy dologházba kerülnek, és természetesen mi segítünk nekik. Lehet, hogy nem fogtam meg pontosan a sztorit, majd látjátok. Eddig csak kalandos, HOG nincs, a játékmenet viszont mégis HOG-ra hajaz. A szereplők nem beszélnek, de helyesek, a zeneszerűség nyomasztó, remélem, váltanak egy idő után.
Unlimitzone
Uploadable
Rapidgator
Rapidfileshare
HOG?-KALAND rovat
Adamson88 készített hozzá 2részes videós végigjátszást, használjátok egészséggel, ha szükséges:) Köszi neki! A cucc a tovább... után.
"Nagyon meglepett a Gunnar Games, tök érdekes játékot pakoltak össze. Jó a téma, sok lehetőség rejlik benne, és a grafika is tetszik. A keresősök és minik rendben vannak, szép a zene, és 25 morfogó kristályt is be lehet gyűjteni." A hatoska 1. rész és a le sem játszott 2. után, nem is olyan rossz.
Hiába dicsérgettem a szösziben, csak az első benyomás volt kedvező. Pedig reménykedtem, de hamar elszállt a lelkesedésem. Ambivalens érzések kavarognak bennem, szép is volt a grafika meg nem is, egyes részletek csodálatosak, mások kifejezetten taszítóak számomra.
A keresősök egyszerűek, a minik felejthetőek, a morfogó kristályokból gömböcök lettek. Nem is igazán értem, miért annak neveztem a bétánál. Egyébként nagyon jól láthatóak, nem nagy kunszt az összegyűjtésük, csak épp nem 25-en, hanem 37-en vannak.
A bónuszban visszatérünk a varázslóiskolába, és érdekességként váltogathatjuk a két varázstanoncot. Ennek segítségével hol varázsszemcsink, hol varázshomokunk (?) van. Először tetszett ez a megoldás, de hamar ráuntam a váltogatásra.
Ja, a slusszpoén meg az, hogy az előbb visszamentem, hogy befejezzem, és a játék felhomályosított, hogy már végeztem a bónusszal. Ez a momentum is a nyűgjeimet erősíti, legalábbis nem gondolom, hogy értelmi képességeim romlanak ilyen gyorsan.
Természetesen játszható, és most is azt mondom, ne vegyetek komolyan, ezek csak egyéni benyomások. A 6 petty itt is áll, és ez még mindig jobb, mintha kikukázom a másodikhoz hasonlóan, az első sokk után.
Újabb ERS cucc a kínálat. A bétás tapasztalataim nem is olyan rosszak: "Jónak tűnik, a keresős és az első mini különösen tetszett. A sztori meg a zene a szokásos, gondolom, lesz pár mentőakció. Ami még feltűnt, az a HOS-ban a magyar kártya és a repcsiben a lengyel postabélyeg. Mit jelenthet ez? Saját kép megint nincs, és ez baromira bosszant." Egyébként meg büszke vagyok magamra, mert ritka, hogy figyeljek az ilyen jellegű apró részletekre:D
A bónuszban bug van, nem repül az a büdös holló:( Még nincs frissítés, de akinek sürgős játszhatnékja van, az alapot végigtolhatja.
Eddig nincs frissítés, és az eltelt idő totál kiölte a fejemből az emlékeket. Ami megmaradt az kellemes élmény. A szokásos kérések nyomán megint 3 szép történet rajzolódik ki, de a röpképtelen holló miatt tán sose tudom meg, mi lett volna a 4. küldetés vége.
A keresősök szépek, tárgyrászletes, szöveges, egyformás és hagyományos váltogatja egymást, és a minik miatt sincsenek rémálmaim.
Most elégedjetek meg ennyivel, és azért pontozni is fogok, legyen a vége egy erős 9-es.

 
"Asszem, ezzel törleszt az Eipix a Phantasmatért. Ugyanolyan gyönyörű és izgalmas, mint a második rész. Egy művészeti iskolában történt gyilkosság ügyében nyomozunk. A szexi dzsigoló a sportkocsijával régi amcsi mozikat idéz. Külön keresgélni valót nem láttam, de most már bátran ki is merem jelenteni, hogy azért, mert még nincs:)" Már kezdeném is, de muszáj aludnom, viszont holnap tuti ezzel kezdek.
Minden várakozásomat felülmúlta az Eipix. Igazán fordulatos, filmbe illő sztorit csomagolt ünneplő ruhába a csapat. A grafika gyönyörűen adja vissza a kor hangulatát, egyik hely szebb mint a másik, a látványra se lehet egy rossz szavunk sem. A történetről inkább nem mesélek, nagyon jól követhető, legyen meglepi mindenkinek.
HOS-ban változatlanul nagyon erős és változatos a felhozatal, hagyományos, árnyképes-pakolgatós, szöveges, 17-ben morfogó tárgyakkal. Mindet begyűjtöttem, csak eggyel gyűlt meg a bajom, ahol a legutolsó szekcióban találtam meg. Ilyenkor nem merem az utolsót kilőni, nehogy lemaradjak róla. Tök izgi, szeretem az ilyen kis nüanszokat. A minik is oldhatók, de párat azért átugrottam. A legérdekesebb a rabomobil ajtajának kinyitása volt nekem, ahol addig kell forgatni az alakzatokat, míg kiadják a 4 vasrúdhoz tartozó formát.
A zene, igaz már ismerős, megint elbűvölt. Egy része finom zongoraszó, másrésze jazzes beütésű, ami szintén nagyon illik a kor megjelenítéséhez.
Az extrákban egyből ráugrottam a Making of-ra, de most csalódtam. Pár lassított felvétel a fejlesztők szabadidős tevékenységéről, mondhatom, nem túl érdekfeszítő. Azt hittem, majd gengsztereket és csábos csajokat látok...ez enyhe csalódás. Viszont most megtöltöttem a Souvenier Shop polcait, mert elég nehezen ment az elszakadás. Álarcból egy elmaradt, és pont a bónusz főnöki szobájában, ahol tök jól látható volt egy vázára ragadva. Egyébként mind könnyű, és ez is azt bizonyítja, hogy annyi a látni- és tennivaló, hogy így jár, aki a száját tátja.
Mindig mondom, így most is, hogy krimiben az Eipix a király, azoknak pedig koronás 10-es jár, és minden elismerésem.
"Az EleFun nem hagyja békén az ifjú házasokat. Edward és Lynn újra bajban, mi pedig lelkesen segítünk majd nekik. És tényleg lelkes vagyok, mert szuper keresősöket láthatunk, sőt ők is beépítették a háttérben keresgélős, MadHead szisztémát. Rengeteg az interaktív cukiság, Manócskánk pedig búvárkodik, vagy épp facipőben gázol a susnyásba. A zene és szorgalmi tárgygyűjtögetés a régi, 35 morf és puzzle várja, hogy összeszedjük." Nagyon pozitív voltam, a végén is szeretnék az lenni:)
Nem tudom, ki átkozta el a játékomat, talán boszi volt:) Szóval, az úgy történt, hogy egy buta malőr miatt vissza kellett állítanom a gépem, és így eltűnt a mentésem. Kb. a közepén jártam, de annyira nem voltam elvarázsolva, hogy újra kezdjem. Csillától kaptam mentést, de egy rész kimaradt, így nem tudtam rendesen visszazökkenni. Amit fejben összegyűjtögettem, az az, hogy már nem hozott lázba a szerelmesek újabb megpróbáltatása, sőt néha untatott. A keresősök szépek, de a mai elvárások miatt zavartak az ismétlődő helyszínek. A minik közepesek, tizenakárhányat azért megcsináltam, vagyis megcsináltunk Csillával, mert ugyebár az ő eredményére épültem rá. A puzzle és a morf mind előkerült, ehhez nagy segítséget ad a térkép, mert jelzi, merre van még. A zene lájtos, néhol jellegtelen, nem tett hozzá semmit a sztorihoz. Imp édes, csak az a baj vele, hogy ötödszörre már untam a morgolódását, ha nem néztem rá a felkínált tekercsre.
A boldogan éltek, míg meg nem haltak reményében adok 8 pontot, vagyis remélem,  végre békén hagyják az ifjú párt, és más témát keresnek a fejlesztők. Lehet, lágyszívű vagyok, de mivel nem volt zökkenőmentes a játékom, a megítélésem se lehet halálbiztos.
Csillának itt is köszönöm a segítséget!
Nem tudom, mit szólna II. Lajos a mesebeli Neuschwanstein kastély ilyenforma megjelenítéséhez, mindenesetre nekem nem tetszik. Fura, hogy grafikailag csak ennyit láttak bele a fejlesztők. Persze, épp csak belekukkoltam, de a színeket nagyon egyhangúnak látom, a HOS is gyógytornás, és annyit dumálnak, hogy jajjjj. A főmenün is látható, miről beszélek, és tévedések elkerülése végett, az ott nem pasi, hanem egy csajszi. Nem tudom, kinek a fejéből pattant ki a maszkulin fazon.
Filefactory
Uploadable
Rapidgator
Turbobit
Ezek Lee cuccai, Razzé nálam telepítéskor errort írt.
HOG-KALAND rovat
"Az újonc Pivot Games játéka grafikailag kifogástalan, de azért messze van a tökéletestől. Jól indul, bár nem egyedi a sztori. Egy fiatal páros beköltözik új, de még lepattant otthonába, és az asszonykát egyből magába szippantja egy bűvös tükör. Innentől eléggé lelassul a sztori, talán kicsit uncsi is. Viszont  a keresősök nem rosszak, amit a minikről már sajnos nem mondhatok el. A zene nagyon szép, de nem kifejezetten doppingszer. 26 morf és 26 memória virág a gyűjtögetni való, utóbbiak elég rendesen kirínak a képből. Nem humornak szánták, de jót vigyorogtam a csepegő ruhából nyert innivalón." Anikóval szavaztunk egy esélyt, kiváncsian várom, megérdemli-e.
Nem bánom, hogy belevágtam, de semmi katartikus élmény nem ért. A történet ismerős, csak itt egy ifjú feleségről derül ki, hogy nem földi halandó, hanem királylány, de úgy tűnik, nem viszem haza a zasszonyt mostanában:D Fura, de a gyors kéváltás, amit előnyére írtam, megváltozott, mikor az égi világba értem. Onnantól kínkeservesen lehetett kivárni minden mozgást. Utána csak térképpel haladtam, közben pedig a házimeló örömeit élveztem, hogy ne vesszen kárba az időm. Aztán mikor a végén szétbaszkurálták a tükördarabokat az összes helyszínre (szám szerint 18), már tudtam, hogy nem mászok utánuk. A lényeg megvolt, sárgát meg így is tudok írni.
A grafika nekem nagyon tetszik, a HOS is elviselhető a kisebb feladatokkal. A minik felejthetők, a zene szép, de annyira nyúlfarknyi, hogy fél óra után már idegesített az örökös ismételgetése. Ugyanilyen zavaró a kóválygó papírrepcsi, ami hintként funkciónál. Szédítő, ahogy elindul, majd átkanyar a túloldalra, aztán meg vissza. Mondjuk, könnyű játék, igazából nincs is szükség rá.
A morfokat és memória virágokat kivették, ahogy az extra rész tükördarabkáját is. Gondolom, majd lesz CE verzió is, azt már biztos feltuningolják, de igazából nem vágyom rá, 1x elég volt, 6-7 pont körülire értékelem.
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
Végigjátszás Adamsontól: Magic Gate SG
HOG-KALAND rovat
"Közepesnél jobb, de elég szájbarágós a VAST Studios sorozatának következő része. 2010-ben és 2011-ben még szupernek tartottuk az előző részeket, a 3. viszont már felejthetőre sikerült. A sztori tetszik, a keresősök elég jók, a szobánként 2 álarc viszont uncsinak tűnik." Nem vagyok felcsigázva saját magam által...
Meglepően jó a cucc, főleg a kerek és érdekes sztori miatt. A grafika néhol fapados, néhol viszont profi, és Anikó szürkéi is megjelennek. Nem is gondoltam, hogy ilyen szépen összefogja az egészet a szövevényes, pörgős történet. Nagyfater szerelmi élete és az árvaházba került gyerek későbbi szerepe engem nagyon lekötött. Jó aránnyal nyomozunk és mentjük az ártatlanokat, van meglepetés és eksön, és emiatt nem zavaró, hogy elég könnyű a játékmenet.
A keresősökön is átsejlik itt-ott a fapad, de mint a játék maga, a HOS is nagyon változatos. A miniket is gyűrtem, van sok könnyű, de azért nem kell heroikus küzdelemre gondolni, ismertek már:D A zene is közepes kategória, de nem zavaró. Ahogy azt már a szösziben említettem, az álarcok tényleg unalmasak, viszont a bónuszban megkíméltek tőle. Amúgy, könnyen megtalálhatók, csak 1 volt, amin görcsöltem kicsit, de a végén, a kép bal szélén sikerült rábukkannom.
Még vicces monemtum is akadt, legalábbis én jót vigyorogtam a bónuszban lekakkantott autó miatt. Hogy mi volt a célja a fejlesztőknek, nem tudom, mert ezen kívül semmi mosolyfakasztó nem történt, a sztori nem is indokolta volna.
Az elején 6 pontra lőttem be, aztán már 7-re, a vége felé 9-re, de 1 pontot csak megevett a bónuszban gerjesztett felesleges sétagalopp Á-ból B-be, majd vissza, így a vége nekem 8, de ez nem jelenti azt, hogy kicsit is elégedetlen lennék.
A szöszi egész megnyugtató: "A legutóbbi törpésnél már jobban tetszik, és ez is valami. Szeretem ennek a sorozatnak a hangulatát, a szép utcákat, házakat. A történet is érdekesnek tűnik, a pakolható gardróbos keresős pedig tökre szórakoztató." Marie Roget eltűnésének történetét Poe legjobb novellái közé sorolják, remélem, a játék is ezt tükrözi majd.
Épp a végén jártam a sárgának, mikor ledobott a net:( Próbálom újra öszeszedni a gondolataimat, de már nem lesz ugyanolyan. Nagyon pipa vagyok!!!
Szóval, azzal kezdtem, hogy nagyon pozitívnak érzem a változásokat, amik nem is igazán változások, inkább a "vissza a gyökerekhez" fogalmazódott meg bennem a végére. Nem tudom, ki vagy mi okozza, de remélem a csapat szándéka komoly, és ezután a jól kitaposott úton halad. Nem kellenek az agymenések, arra ott vannak mások.
Csak a magam nevében tudok beszélni, de én tökéletesen elégedett vagyok a letisztult, szépséges helyszínekkel, a hangulatos és fordulatos történettel, a változatos, látványos keresősökkel és a játékosbarát minikkel is. Persze voltak kellemetlenek is, de nagy részük könnyen megoldható. A zene, mint eddig is, nagyon illik a hangulathoz, és üde jelenség az akvárium berendezése a morfogós cuccokkal. Hogy mennyien vannak, nem tudom, 15-20 körül, ha jól saccolom, és ennyi  elég is volt ahhoz, hogy minden helyen jól körülnézzek, ha másért nem, a grafika szépsége miatt. A tükör kevésbé vonzó elem, de nem éltem meg negatívumként a vele való szöszölést. Kevés időt kell ráfordítani, és ötletes, hogy a segítségével megoldást kapunk pár minihez. Tetszett az átlátható játéktér, a megszokott szakaszolás, és az sem baj, hogy ettől könnyűvé válik, mert közben lehet skubizni az apró részleteket.
Tudom, az ERS-nek fogalma sincs róla, hogy egy grafomán nőszemély  veszi a bátorságot, és ítéletet mond olyan dolgokról, amihez egy hangyányit sem ért. De hátha van telepátia, és én azt sugallom, hogy ezen a vonalon haladjanak, mert ez szórakoztató,  és szerény véleményem szerint 10 pettyes.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Unrecognized Geniuses:The Master of Living Things

...és Anikó ajánlására a "hátha" jegyében egy újabb "húdevárom":)
Maze: Subject 360

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • gyurgyalag (L/108)

  Vidám ropnivaló akkor mindenkinek, aki hopp-hopp, én tök beleszerettem a csajba -))) https://www.youtube.com/watch?v=xIB5WJ4A9QE

  tegnap 19:48
 • gyurgyalag (L/108)

  Win10-ből még nincs végleges, és a magam részéről nem gondolom, hogy kompatibilitási problémák lennének majd vele. (Baccus, azér hogy ezt a kompizét le tudtam írni elsőre...)

  tegnap 19:43
 • gyurgyalag (L/108)

  Halikukk! Anikó, éppen hiányoltalak. Még a betáktól is igazolatlanul vagy távol! És Wircsi, lécci, ha te nem, legalább egy Gergő képet, vagy Abitól valamit, és akkor már egyet kukkolhatnál te is!

  tegnap 19:41
 • narghile (L/40)

  Én is kukk:) Onzsi, az eddig megjelent játékokat max win8-ra írták. Nem tudom, hogy kezelné a 10-es verzió. Ha mégis azt telepíted, várjuk a beszámolót.

  tegnap 18:24
 • efmary (L/61)

  Onzsi, erre én is kíváncsi lennék, bár én kivárom a végleges verziót (nem soká az is elérhető lesz), a bétával nem akarom megzavarni a gépemet.

  tegnap 18:24
 • mkaniko (L/47)

  kukk :) kukucs! *-*

  tegnap 17:40
 • Onzsi (L/50)

  Sziasztok! Tudom, hogy még nem aktuális és idevaló a kérdésem, de hátha tudja valaki a megnyugtató választ. Van-e valakinek win10-e? Ha igen, akár próbaverziós, hogyan kezeli a játékokat? Mert ennek függvényében frissítek. Lehet, hogy semmi gond nem lesz vele, de hátha van valaki aki tapasztaltabb

  tegnap 17:23
 • Tschilla (L/60)

  Sziasztok:-))) No most mentek "HAZA":-))) Igaz még némiképp spártai körülmények között, de ma már "otthon" alszanak:-)) Hasukat tele pakoltam (csomiztam is kicsit holnapra) mindannyian fáradtak, de nagyon mosolygósak vagyunk:-))) Jó éjt, kellemes hetet Mindenkinek:-))))

  márc. 29 19:36
 • Vicanyu (L/54)

  Sziasztok! Artshi gondolatolvasó vagy varázsló vagy tudomisén:))) épp írni akartam a fohászt, hogy a húsvéti nyuszi hozzon már valami klassz magyarítást :)

  márc. 29 16:23
 • narghile (L/40)

  Vagyok újra! Csilla, boldogan köhögni is valami, gyógyulj gyorsan:)

  márc. 29 15:01

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 471

Látogatók az előző hónapban: 14761

Látogatók a jelenlegi hónapban: 14654

Feliratkozottak: 1214

Magazin helyezése: 2

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez