"Asszem, ezzel törleszt az Eipix a Phantasmatért. Ugyanolyan gyönyörű és izgalmas, mint a második rész. Egy művészeti iskolában történt gyilkosság ügyében nyomozunk. A szexi dzsigoló a sportkocsijával régi amcsi mozikat idéz. Külön keresgélni valót nem láttam, de most már bátran ki is merem jelenteni, hogy azért, mert még nincs:)" Már kezdeném is, de muszáj aludnom, viszont holnap tuti ezzel kezdek.
Minden várakozásomat felülmúlta az Eipix. Igazán fordulatos, filmbe illő sztorit csomagolt ünneplő ruhába a csapat. A grafika gyönyörűen adja vissza a kor hangulatát, egyik hely szebb mint a másik, a látványra se lehet egy rossz szavunk sem. A történetről inkább nem mesélek, nagyon jól követhető, legyen meglepi mindenkinek.
HOS-ban változatlanul nagyon erős és változatos a felhozatal, hagyományos, árnyképes-pakolgatós, szöveges, 17-ben morfogó tárgyakkal. Mindet begyűjtöttem, csak eggyel gyűlt meg a bajom, ahol a legutolsó szekcióban találtam meg. Ilyenkor nem merem az utolsót kilőni, nehogy lemaradjak róla. Tök izgi, szeretem az ilyen kis nüanszokat. A minik is oldhatók, de párat azért átugrottam. A legérdekesebb a rabomobil ajtajának kinyitása volt nekem, ahol addig kell forgatni az alakzatokat, míg kiadják a 4 vasrúdhoz tartozó formát.
A zene, igaz már ismerős, megint elbűvölt. Egy része finom zongoraszó, másrésze jazzes beütésű, ami szintén nagyon illik a kor megjelenítéséhez.
Az extrákban egyből ráugrottam a Making of-ra, de most csalódtam. Pár lassított felvétel a fejlesztők szabadidős tevékenységéről, mondhatom, nem túl érdekfeszítő. Azt hittem, majd gengsztereket és csábos csajokat látok...ez enyhe csalódás. Viszont most megtöltöttem a Souvenier Shop polcait, mert elég nehezen ment az elszakadás. Álarcból egy elmaradt, és pont a bónusz főnöki szobájában, ahol tök jól látható volt egy vázára ragadva. Egyébként mind könnyű, és ez is azt bizonyítja, hogy annyi a látni- és tennivaló, hogy így jár, aki a száját tátja.
Mindig mondom, így most is, hogy krimiben az Eipix a király, azoknak pedig koronás 10-es jár, és minden elismerésem.
"Az EleFun nem hagyja békén az ifjú házasokat. Edward és Lynn újra bajban, mi pedig lelkesen segítünk majd nekik. És tényleg lelkes vagyok, mert szuper keresősöket láthatunk, sőt ők is beépítették a háttérben keresgélős, MadHead szisztémát. Rengeteg az interaktív cukiság, Manócskánk pedig búvárkodik, vagy épp facipőben gázol a susnyásba. A zene és szorgalmi tárgygyűjtögetés a régi, 35 morf és puzzle várja, hogy összeszedjük." Nagyon pozitív voltam, a végén is szeretnék az lenni:)
Nem tudom, mit szólna II. Lajos a mesebeli Neuschwanstein kastély ilyenforma megjelenítéséhez, mindenesetre nekem nem tetszik. Fura, hogy grafikailag csak ennyit láttak bele a fejlesztők. Persze, épp csak belekukkoltam, de a színeket nagyon egyhangúnak látom, a HOS is gyógytornás, és annyit dumálnak, hogy jajjjj. A főmenün is látható, miről beszélek, és tévedések elkerülése végett, az ott nem pasi, hanem egy csajszi. Nem tudom, kinek a fejéből pattant ki a maszkulin fazon.
Filefactory
Uploadable
Rapidgator
Turbobit
Ezek Lee cuccai, Razzé nálam telepítéskor errort írt.
HOG-KALAND rovat
"Az újonc Pivot Games játéka grafikailag kifogástalan, de azért messze van a tökéletestől. Jól indul, bár nem egyedi a sztori. Egy fiatal páros beköltözik új, de még lepattant otthonába, és az asszonykát egyből magába szippantja egy bűvös tükör. Innentől eléggé lelassul a sztori, talán kicsit uncsi is. Viszont  a keresősök nem rosszak, amit a minikről már sajnos nem mondhatok el. A zene nagyon szép, de nem kifejezetten doppingszer. 26 morf és 26 memória virág a gyűjtögetni való, utóbbiak elég rendesen kirínak a képből. Nem humornak szánták, de jót vigyorogtam a csepegő ruhából nyert innivalón." Anikóval szavaztunk egy esélyt, kiváncsian várom, megérdemli-e.
Nem bánom, hogy belevágtam, de semmi katartikus élmény nem ért. A történet ismerős, csak itt egy ifjú feleségről derül ki, hogy nem földi halandó, hanem királylány, de úgy tűnik, nem viszem haza a zasszonyt mostanában:D Fura, de a gyors kéváltás, amit előnyére írtam, megváltozott, mikor az égi világba értem. Onnantól kínkeservesen lehetett kivárni minden mozgást. Utána csak térképpel haladtam, közben pedig a házimeló örömeit élveztem, hogy ne vesszen kárba az időm. Aztán mikor a végén szétbaszkurálták a tükördarabokat az összes helyszínre (szám szerint 18), már tudtam, hogy nem mászok utánuk. A lényeg megvolt, sárgát meg így is tudok írni.
A grafika nekem nagyon tetszik, a HOS is elviselhető a kisebb feladatokkal. A minik felejthetők, a zene szép, de annyira nyúlfarknyi, hogy fél óra után már idegesített az örökös ismételgetése. Ugyanilyen zavaró a kóválygó papírrepcsi, ami hintként funkciónál. Szédítő, ahogy elindul, majd átkanyar a túloldalra, aztán meg vissza. Mondjuk, könnyű játék, igazából nincs is szükség rá.
A morfokat és memória virágokat kivették, ahogy az extra rész tükördarabkáját is. Gondolom, majd lesz CE verzió is, azt már biztos feltuningolják, de igazából nem vágyom rá, 1x elég volt, 6-7 pont körülire értékelem.
"Közepesnél jobb, de elég szájbarágós a VAST Studios sorozatának következő része. 2010-ben és 2011-ben még szupernek tartottuk az előző részeket, a 3. viszont már felejthetőre sikerült. A sztori tetszik, a keresősök elég jók, a szobánként 2 álarc viszont uncsinak tűnik." Nem vagyok felcsigázva saját magam által...
Meglepően jó a cucc, főleg a kerek és érdekes sztori miatt. A grafika néhol fapados, néhol viszont profi, és Anikó szürkéi is megjelennek. Nem is gondoltam, hogy ilyen szépen összefogja az egészet a szövevényes, pörgős történet. Nagyfater szerelmi élete és az árvaházba került gyerek későbbi szerepe engem nagyon lekötött. Jó aránnyal nyomozunk és mentjük az ártatlanokat, van meglepetés és eksön, és emiatt nem zavaró, hogy elég könnyű a játékmenet.
A keresősökön is átsejlik itt-ott a fapad, de mint a játék maga, a HOS is nagyon változatos. A miniket is gyűrtem, van sok könnyű, de azért nem kell heroikus küzdelemre gondolni, ismertek már:D A zene is közepes kategória, de nem zavaró. Ahogy azt már a szösziben említettem, az álarcok tényleg unalmasak, viszont a bónuszban megkíméltek tőle. Amúgy, könnyen megtalálhatók, csak 1 volt, amin görcsöltem kicsit, de a végén, a kép bal szélén sikerült rábukkannom.
Még vicces monemtum is akadt, legalábbis én jót vigyorogtam a bónuszban lekakkantott autó miatt. Hogy mi volt a célja a fejlesztőknek, nem tudom, mert ezen kívül semmi mosolyfakasztó nem történt, a sztori nem is indokolta volna.
Az elején 6 pontra lőttem be, aztán már 7-re, a vége felé 9-re, de 1 pontot csak megevett a bónuszban gerjesztett felesleges sétagalopp Á-ból B-be, majd vissza, így a vége nekem 8, de ez nem jelenti azt, hogy kicsit is elégedetlen lennék.
A szöszi egész megnyugtató: "A legutóbbi törpésnél már jobban tetszik, és ez is valami. Szeretem ennek a sorozatnak a hangulatát, a szép utcákat, házakat. A történet is érdekesnek tűnik, a pakolható gardróbos keresős pedig tökre szórakoztató." Marie Roget eltűnésének történetét Poe legjobb novellái közé sorolják, remélem, a játék is ezt tükrözi majd.
Épp a végén jártam a sárgának, mikor ledobott a net:( Próbálom újra öszeszedni a gondolataimat, de már nem lesz ugyanolyan. Nagyon pipa vagyok!!!
Szóval, azzal kezdtem, hogy nagyon pozitívnak érzem a változásokat, amik nem is igazán változások, inkább a "vissza a gyökerekhez" fogalmazódott meg bennem a végére. Nem tudom, ki vagy mi okozza, de remélem a csapat szándéka komoly, és ezután a jól kitaposott úton halad. Nem kellenek az agymenések, arra ott vannak mások.
Csak a magam nevében tudok beszélni, de én tökéletesen elégedett vagyok a letisztult, szépséges helyszínekkel, a hangulatos és fordulatos történettel, a változatos, látványos keresősökkel és a játékosbarát minikkel is. Persze voltak kellemetlenek is, de nagy részük könnyen megoldható. A zene, mint eddig is, nagyon illik a hangulathoz, és üde jelenség az akvárium berendezése a morfogós cuccokkal. Hogy mennyien vannak, nem tudom, 15-20 körül, ha jól saccolom, és ennyi  elég is volt ahhoz, hogy minden helyen jól körülnézzek, ha másért nem, a grafika szépsége miatt. A tükör kevésbé vonzó elem, de nem éltem meg negatívumként a vele való szöszölést. Kevés időt kell ráfordítani, és ötletes, hogy a segítségével megoldást kapunk pár minihez. Tetszett az átlátható játéktér, a megszokott szakaszolás, és az sem baj, hogy ettől könnyűvé válik, mert közben lehet skubizni az apró részleteket.
Tudom, az ERS-nek fogalma sincs róla, hogy egy grafomán nőszemély  veszi a bátorságot, és ítéletet mond olyan dolgokról, amihez egy hangyányit sem ért. De hátha van telepátia, és én azt sugallom, hogy ezen a vonalon haladjanak, mert ez szórakoztató,  és szerény véleményem szerint 10 pettyes.
Amnéziás főhősünk már volt, nem is egy, a téma elég ismerős. Emily 10 éve él múltja nélkül, de egy fénykép, ahol egy jóképű baseball-bika tartja karjaiban ígéretes kiindulópont, hogy felkutassa régi életét. A grafika nem nagy szám, a kisablakos pakolgatóst akár ki is hagynám. De legalább hallhatjuk Emily hangját, és hintnek egy bólogatós piros kutya csücsül a sarokban. Igaz, baromira nem illik a képbe, de azért aranyos.
Sokat gondolkodtam, mit is írjak. Megérintett ez a játék pozitív és negatív irányban is. Amitől folyamatosan viszolyogtam, az a "pakolgatás". Nem hiába untam bele régebbi játékoknál is, most kifejezetten idegesített az állandó rakosgatás, a kelléktár örökös kiürítése. A végtelenül egyszerű játékmenet miatt mindent rögtön a helyére kellett tenni, és ez elég unalmas, pláne ha gondolkodni sem kell közben.
Viszont a grafikát időközben megszerettem. Nagyon eltér a megszokott formáktól és színvilágtól, és ezt egy idő után már a javára írtam. Tetszettek az összetákolt bádog kütyük, inkább azokra koncentráltam, mint a történet egészére. Kár, hogy a fejlesztők nem tudták kihasználni azt a pluszt, ami bennük van, mert nem csak részletekre kellene koncentrálni, hanem úgy összegyúrni az egészet, hogy abból egy pörgős, humoros és érdekes cucc legyen. A zene is tetszett, a kutya viszont idővel -ahogy azt sejtettem- az agyamra ment, így összességében nekem 5 pontnál nem ér többet.
Semmi komolyra ne számítsatok, elég kezdetleges játék. Viszont, nem is akar többet mutatni, mint amennyi benne van. Helyes a grafika és zene, a kicsiknek biztos tetszeni fog. Vállalhatatlan xarság, a kicsiknek szóló ajánlatom is visszavonom:D
"Aztaaa! A BLAM! Games jól összekapta magát. A grafika eddig is kifogástalan volt, de ebbe sok új elem került. A legszembetűnőbb Nathan történetének pakolgatós meséje, amiről már megint MadHead villant be. Ezen kívül is minden szuper amit eddig láttam, a taxis kifizetése, a visszapakolós és árnyképes HOS, az interaktív madárkalitkák és a tökéletesen passzoló zene. Kicsit videós, de ennyi extra láttán semmi jelentősége." Kezdésnek szuper!
Ez megint a kapkodásról és a felejtésről szól, pedig igényes és szép játék. Grafikailag semmi kifogásom, a zene is nagyon kifejező, bármerre járunk. A sztori egy 20 évvel korábbi bűvész VB-n történt tragikus eseményből indul ki, nekünk kell felgöngyölíteni az eseményeket, és kiiktatni a vörös álarcos gonosz csákót.
Ahogy már írtam, sok extra került a játékba, interaktív matatnivalóban nincs hiány. A keresősök változatosak, hagyományos, pakolgatós, morfos, ami most hirtelen eszembe jut. A minik is tetszettek, legalábbis a 10-ért járó plecsnit megkaptam.
Még bónusszal együtt is viszonylag rövid, a végén pedig kapunk utalást arra is, hogy nem utoljára találkoztunk a gonosz mágussal. A 20 kártyából csak 16 lett meg, pedig elejében könnyűnek tűntek. Viszont nem minden helyszínen van, mert 20-nál biztos több helyen jártunk. Elég ravaszul vannak elhelyezve, vagyis van rögtön szembetűnő, van morfogó, de lehet, az is a kapkodás eredménye, és csak én nem láttam benne a koncepciót. A végén meg is néztem őket, mindegyik egy bűvésztrükköt mutat be, sőt a megoldás is látható, már amelyiket értettem:D
Na, nem is ragozom tovább, mert nincs mit, a benyomások alapján 9 pontot adok.
"Rocky, a husky mentette meg a Daily Magic új játékát. Nem mintha rossz lenne, de agyonütik a rengeteg videóval és szinte elviselhetetlen effektekkel. Egyébként szép, a keresősök pedig kiemelkedően jók. A zene is tetszik, azért várom." Várom, nem várom, jött:)
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész   Rapidfileshare 2. rész
Uploadable 1. rész          Uploadable 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Uploadable 1. rész          Uploadable 2. rész
Filefactory 1. rész            Filefactory 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Egy kép körül forog a sztori, és egy alpesi helyen nyomozhatunk. A színvonal hasonló az előzőhöz, és vannak kedves momentumok, pl. a 3 fekete birkán behaltam:) Most csak ennyi jut eszembe, meg különben is, magára hagytam egy időre, és ki lettem hajítva, mikor a képet akartam levadászni a szikláról:(" Remélem, kárpótol a tengeresért, azt nemigen szerettem.
Kárpótolt a tengeresért, sokkal izgibb volt Ausztriában kalandozni. A főjátékban egy régi kép restaurálása és titkai, a bónuszban egy gyémánt előkerítése a feladatunk. Egy kiváncsi riporternő bőrébe kell bújnunk, aki szép helyeken nyomoz, vagyis a grafika sokkal finomabb és élvezhetőbb, a feladatok pedig igazán szórakoztatók. A tó túloldalán lévő kastély kis csalódát azért okozott. Azt hittem, sokkal szebb és monumentálisabb lesz, legalábbis a túlpartról úgy látszott. A történet felépítése játékosbarát, szakaszosan jutunk előre. Ötletes, hogy mindig valamilyen jármű, taxi, sárkányrepülő, hajó segítségével, így egyáltalán nem zavaró, hogy ide-oda pakolgatnak bennünket. A zene kellemes, a szereplők sokat beszélnek, de a duma lényegre törő, nem kell rajta sokat görcsölni.
A keresősök, bár a megszokottak, de egyáltalán nem unalmasak. A minik vegyesek, de összességében nem fűződik negatív élmény hozzájuk. Van sok keresgélni való, 42 tubus, 17 betű és 14 morf, amikből -bosszantó módon- egyet-egyet elhagytam.
Az extrákban most is bemutatják az Eipix csapatot, persze munka közben. Olyan, mint egy életkép, de persze feltuningolják a különlegesnek egyáltalán nem mondható alkotóműhely légkört egy kedves ötlettel. Miközben bőszen egerésznek a fejlesztők, bekukkanthatunk a fejekbe, vagyis elárulják, hogy mire vágynak. Van, aki a szerelmére gondol, van, aki homokos tengerparton heverészik, és olyan is, aki csak aludna egy nagyot az ágyikójában. Megismerhetünk egy renitenst is, aki snookerezéssel múlatja az időt. De nem bízza a lökést a véletlenre, gondolatban egy roppant bonyolult matematikai feladatsoron keresztül tervezi meg a golyó útját. Ezeken a szösszeneteken nagyon jól szórakoztam, hálás vagyok minden humor morzsáért, így a pontszámom is egy elégedett 9-es.
"7-8-9, ezek az előzőekre adott pontok. Lehet, most a 10-es is meglesz, mert baromi szép, érdekes,  a keresősök pedig csodajók. Azért van egy kis bajom is, mert a minik nagyon könnyűek (vagy inkább unalmasak?). Ugyanez mondható el a játékmenetről is, annyira kiszámítható, mit-hova, hogy emiatt vannak kétségeim." Kezdetnek nem rossz!
A folytatás se volt az, tulajdonképpen nagyon elégedett vagyok. Nem hagyott bennem olyan mély nyomot, mint a League of Light, de tök jól szórakoztam, és a szemem is kellőképpen jól lakott.
A történet jól követhető, bár az, hogy nyáron egyszer csak cudar tél lesz, maga is felér egy horrorral. Friss házas barátnőnkhöz indulunk, hogy megismerhessük újdonsült urát. Nem mondom, szép darab a pasi, kész bodybuilder, szőke fürtjeiről nem is beszélve. Aztán gyorsan kiderül, kicsoda a Hó Viktor névre hallgató hústorony, és az is, hogy nemcsak az anyósok lehetnek egy házasság megrontói. Persze a végén megmentjük a fiatalokat, sőt a bónuszban magunkat is kigyógyíthatjuk egy kellemetlen amnéziából.
És akkor jöjjön az egyedi sztorim, mert úgy látszik, engem mostanában célba vettek a büdösbogarak. A bónuszban már a 3. helyszínen tettem-vettem, mikor elfogyott a feladat, és fogalmam sem volt, mit kell tenni. Meglepődtem, mert amúgy nagyon könnyű a játékmenet, a hintet nem igazán kell macerálni. Itt viszont kénytelen voltam Guidét lesni, és kiderült, a hegyes részből nem hoztam el a szigszalagot.  Az oda vezető út viszont már lezárult, így maradok örökre amnéziás, és sose látom meg a játék legvégét. Annyira nem bánt, de kicsit mérges vagyok miatta.
Értékelni viszont így is tudok, és ez a lényeg. A keresősök kiemelkedően érdekesek és változatosak. Minden féle-fajta előfordul, és csak az árnyképes-pakolgatósokat láttam egy kicsit gyengének, vagyis inkább könnyűnek. A minik, ahogy már írtam, még az én képességeimnek is harmatosak, de ez legyen a legnagyobb baj, ez alapján sosem ítélek meg játékot. Az alapján viszont igen, hogy milyen extrákat kapok. Itt abban is volt részem, pl. a síró mosómedve, akinek segíteni kell, hogy bejusson a házába. Vagy ott van a hálóba gabalyodott kicsi denevér, akit olyanra alakítottak, hogy bőven szerethető. Bónuszban a kutyacsalád egyesítése, és a legnagyobb kedvenc, a barnamaci, akit még be is takargathatunk, hogy minél előbb elszunyáljon.
Ajándéknak éreztem az egyik keresősben a kurzorra ragadó pókhálót, máshol pedig két zászlóval szórakoztattam magam, annyira puhán lebbentek, ha megérintettem őket. És még a végéről egy mini ugrik be, ahol egy hídon kell szlalomozni. Hiszitek vagy nem, azért kellett átugranom, mert úgy éreztem, nyomban kitaccsolok, ha még egy pillanatra oda kell néznem. Ilyen hatást nálam még senki nem ért el, egyedül a MadHead tetőn egyensúlyozó minije volt hasonló hozzá.
Ezekkel és a gyönyörű grafikával belőlem kivarázsolt egy 10-est a Mariaglorum, akik mostanra teljesen beértek. Remélem, még sok játékukkal találkozhatunk a jövőben!
"Azt a mindenit! Ez brutálisan jó!!! Egyesít mindent, amit szeretek, és még a grafikát is hozzám igazították. A vörös csajszikra vadászó szirén ellen egy doki képében vesszük fel a harcot, és ugyanúgy kell "szerelgetni" a kelléktárban, mint eddig. Minden mozzanat halál pontos, és lehet izmozni feleslegesen is, amíg a megfelelő eszközt meg nem találjuk. Segítség már a közepes módban sincs, de egy csomó xarakodás után a torpedó idejére visszaállítotam,  mert most nincs annyi időm, hogy azon agonizáljak. A gyöngyök mesteri elhelyezését látva, végre megint igazi élmény lesz kutakodni utánuk. A legváratlanabb helyeken bukkannak fel, sőt még az 1szem keresősbe is jutott, ami pakolgatós, és természetesen szenzációs. Végre bővül a "húdevárom" kategória!" 1 éve láttuk a bétát, de mint tudjuk, jó munkához idő kell (sajnos, sokszor a rosszhoz is). Az ARTOGON ritkán szól, de akkor hatalmasat. Szerintem, most is így lesz.
A bétánál annyira körülírtam mindent, hogy igazából nem sok minden maradt a sárgához. A színbeli változás annyira markáns, hogy meg is értem Anikó csalódottságát a szürke/depis eltűnése miatt. Nekem viszont bejön a csicsamicsa is, pláne ha ennyire harmonizálnak a színek, mint ebben a játékban. A vörös hajú csajszik kiemelése érthető, hisz e körül forog a sztori. Az ijesztő szirén angolna szerű teste, ragadozó hal fogai is tök jók, nekem a kivitellel semmi bajom.
A keresősök nagyon színvonalasak, bár vannak egyszerűek is, de ezekért kárpótolt a teszem-veszem pakolgatós, és örülök, ha a betűk sorrendje felcserélődik, mert megnyugtató, hogy nemcsak magyarul, hanem angolul is látom a tárgyak valódi nevét. Az is kiemelésre méltó, hogy mennyire ötletesek a kísérő szövegek. Pl. ha valamit nem jó helyre teszel, "doktor vagy, nem varázsló" megjegyzéssel raknak helyre a fejlesztők:) A miniket 5-6 kivétellel megcsináltam,  mert a szórakoztatást helyezte előtérbe a csapat. A gyöngyök gyűjtése végig érdekes, nekem 117 lett. Mondjuk, fogalmam sincs, mennyi volt összesen, de a szoba ebből bőven berendezhető.
Annak ellenére, hogy rengeteg helyszín van, nagyon jól el lehet igazodni, okosan van felépítve a játéktér. A zenei motívumok nagyon szépek, és tudjuk, fülbemászó dallamok kíséretében sokkal élvezetesebb minden játék.
Ami negatívum, az a GUIDE elhelyezése. Kezdettől fogva kattintgattam rá, annak ellenére, hogy semmi szükség a végigjátszásra. A legbosszantóbb pedig az volt, mikor a 4. dínótojást alátették, így kénytelen voltam segítséget kérni. Utána is hajszálon múlt, hogy elértem, és nem az SG-t néztem meg 100-adszor. Lehet, az én monitorom okozta, mindenesetre nagyon zavaró az ilyen.
Ez a momentum persze nem vette el a kedvem, és a *-os 10-es is jár az ARTOGON-nak.
"Remélem, izgi lesz végig a madár álarcosokkal való harc. A keresősök a szokásosak, a minik ilyenek meg olyanok, a zene ismert motívumait pedig bármikor szívesen hallgatom." Ez csak egy részlete a rövid szöszinek az Eipix bétától, a többi nem érdekes. A játék annál jobban izgatja a csőröm, remélem, nem pampogok a végén:D
Pampam:) Bocsi, de nincs lelkes élményhalmozás, helyette egészen meggyötört vagyok. Nem elég, hogy nem csigázott fel a történet, a grafikát pedig most élesnek, szinte durvának láttam, olyan történt, ami 8 éves HOG-ozásos során sose. Felszálltam a vonatra, ahol jobbra egy gramofon van. Rögtön megpiszkáltam, és nemhogy a játékból kidobott, cakkumpúder kikapcsolta a gépem. No, gondoltam, engem nem lehet ilyen könnyen leszállítani egy robogó vonatról, az első sokk után vissza is mentem. Ekkor jött a második, törölte a profilomat. Miután összeszedtem magam, újra nekiestem. Mint a szélvész, odaértem, kerülgettem a gramofont, és amikor muszáj volt, megtapperoltam. Szerencsére semmi nem történt, de a zabszem a helyén maradt. Úgy toltam végig, hogy közben tökre paráztam. Ezek után mit is mondhatnék...
Próbálok a realitás talaján maradni. A keresősök jók, a zene is, bár nem túl változatos. Ijedtemben 6 bigyót elhagytam, Souvenier Shophoz, ahogy korábban is már nincs kanalam. Viszont a Making of pálcika emberkéi tetszettek, és nagyon érdekes a képek közt végignézni, hogy alakították át magukat a fejlesztők a mese szereplőivé. Ami érdekességként megragad, az az ötlet, mikor bezárva, a cella ajtó mögül visszapiszkáljuk elveszett cuccainkat. Kb. ennyi, a pontom pedig 7.
Rapidfileshare
Uploadable
HOG-KALAND rovat
Razz azt írja, hogy nem ajánlja olyanoknak, akiknek pszichés vagy ketyerés problémái vannak. Ehhez képest van róla elmentett képem, vagyis játszottam vele béta korában, de semmire nem emlékszem. Az, hogy nem tettem fel, nagyon elgondolkodtató, mert az kizárt, hogy a gyengébb idegzetűeket akartam megóvni. Ide nagylányok és nagyfiúk járnak, nem kell a 18-as karikát kitenni:D
Bocsi, de én élből utálom az űrzűrös cuccokat, ezért nem tudok semmi biztatót mondani:( Akinek fexik a szerelős/némafilmes stílus, légyszi, kommenteljen.
"Különleges játék, de azért vannak kétségeim. Lehet, az akasztott ki, hogy borzasztó lassúak a képváltások. Úgy nyüstölte a gépem a majd' 1 gigás cucc, hogy már azon aggódtam, hogy gallyra vágja teljesen. A sztori a 19. század végi Londonban játszódik, ahol rejtélyes gyilkosságok történnek. Már bele is nyugodtam, hogy olyan hasfelmetszős lesz, de akkor átrobogott a színen egy robot pók. Innentől különleges technikai kütyük jelennek meg, és fotózni is sokat kell, ami nem egyértelmű előny. A keresősökben sok tárgy morfog, de csak a listán lévőkre kell vadászni. A zene nagyon különleges, egyelőre ez tetszik a legjobban a Space Monkey új bemutatójában." Hű, ez nagyon talányos, de hogy mikor érek rá, gőzöm sincs.
Anikó bíztatására, a második bogár után összegzett tapasztalataimat azért megosztom Veletek. Gyönyörű a grafika, a formák -színek, szobrok, szerkentyűk- mind tetszenek. A zene is tök jó, főleg az elején és a keresősben szóló. Azt már hallottam valamelyik játékban, csak nem ugrik be. A térképes mászka viszont nagyon utálatos, szeretek a saját lábamon járni. Úgy globál is nehézkesnek tartom, és nem azért, mert vannak lassú képváltások, hanem azért mert úgy globál, nem lendületes. A keresősök idegesítenek, mert egyhangúak, annak ellenére, hogy izgésmozgás van bennük. A minikből többet is csak bután néztem, mert hiába tekerészem a tekerészni való csapot, nem jelez semmit, vagyis fogalmam sincs merre és miért tekerészek. Ha magyarázatot kértem, elejében még írt valamit, később hintként működve mutogatja pölö a nyomorult csapot. A vége felé megfogalmazódott bennem az összegzésem: annyira jó lenne, ha nem lenne annyira rossz:)
Másodszorra, miután mentést küldött, Anikó is beragadt. Várom a véleményeteket és a tapasztalataitokat, ha van.
1részes: Filefactory   vagy   Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész    Rapidfileshare 2. rész
Más fajta:
Uploadable 1. rész          Uploadable 2. rész  
Uploaded 1. rész              Uploaded.net/file 2. rész
HOG-KALAND rovat
Nem túl bíztató szöszi, de ez csak az én véleményem:) "Már megint nem tud rám hatni a Domini Games, pedig látványos játékon dolgoznak. Gépiesnek érzem, a miniket gyengének, egyedül a keresősök (főleg az első) keltették fel az érdeklődésemet. HOS nélkül biztos nem tettem volna fel, és ha soká jelenik meg, az se baj."
Ha nem lett volna bónusz, szépen zárt volna nálam ez a játék. De volt...
Akkor kezdem az elején. Szeretem az ilyesféle, csicsamicsának is mondott grafikát. Szépek a szereplők is, és persze ijesztőek, akiknek az a szerep jutott. Jól éreztem magam benne, mert könnyen követhető minden, térképre nincs szükség. Látványosan macerálható interaktív tárgyakkal is elláttak, képek a falon, stb. A keresősök kifejezetten jók, mert változatosak és feladatosak. A miniket sem tudom szidni, a pár tekerentyűn kívül nem kapkodtam a skip után. Mondjuk, az ovis szintűeket se szerettem, mert el se tudtam képzelni, hogy valóban nincs bennük semmi csavar, és erősen meglepődtem, hogy már kész is, mehetek a dolgomra.A gyűjtögetés is tetszett, mert annyira helyesek voltak a macskák, nyulak. Mindet megskubiztam, mielőtt eltüntettem, annyira cukik.
Kb. ennyi a pozitívum, és akkor most szidom egy kicsit azt az örökké összetörő, köves gömböt. Igaz, nem kellett hozzányúlnunk, ne adj' isten, megszerelnünk, tört és töltődött magától. Csak ennek az a vége, hogy tehetetlenül nézhetjük, ahogy egyik dimenzióból dobálnak a másikba. Összességében nem találtam kellemesnek, sőt feleslegesnek éreztem. Elég lett volna egy katt, oszt egyik lábam itt, a másik meg amott. Ez szétszabdalta a játékot, de még bőven elviselhető. A bónusz viszont annyira degenerált, témában, feladatokban, hogy csak baromi önuralom árán értem a végére.
Úgy döntöttem, megbosszulom, a 8 pettyből 1-et elveszek, így 7 maradt a Domini Gamesnek, és így sem érzem szőrös szívűnek magam.

 
Unlimitzone 1. rész     Unlimitzone  2. rész
Turbobit 1. rész            Turbobit 2. rész
1részesek:
Rapidgator    vagy    Filefactory    vagy    Uploadable
HOG-KALAND rovat
Majdnem meggyőzött, de aztán még sem tettem fel a bétát. Az okát már nem tudom, ennyi emlék maradt.
Most már tudom az okát, alapvetően elég primitív, pedig a főmenü nem ezt sejteti. A leggázabb a robotként mozgó, elektromos zombi. Nem akarom túlsavazni, mert azért játszható, érthető, és ami még nagyon fontos, rövid játék.
Átgondolva, a csapat felkészültségéhez mérten a keresősök jók, a minikre viszont megint csak a primitív jelzőt tartom a legjellemzőbbnek. Tetszik, hogy ellátnak bennünket szerszámokkal, amiket folyamatosan használni kell, viszont van sok gyaloglás, és rengeteg tárgycsoport, amit hurcolunk magunkkal, míg meg nem lesz az összes. Általában 2-3, esetleg 4 ugyanolyan cuccot kell gyűjteni. A zene illik hozzá, komor, de elviselhető.
A végén reméltem, hogy a tenger örökre elnyeli mestert és művét, de a gonosz csak kievickélt valahogy, tehát folytatják. Ehhez nem feltétlenül ragaszkodnék, de hátha lesz fejlődés, és a mostani 5 pontnál többet is kicsiklandoznak belőlem.
"Ez a játék szuper! Mesés, mint az elődök, történetben és grafikában egyaránt. Eddig nem volt hagyományos HOS, viszont az árnyképes-pakolgatósok ütősek. A minikben is volt szimpi, a zene nyugisan gyönyörű, viszont a 40 jel gyűjtögetése elég egyhangú. Ettől függetlenül várom a 4 Friends Games fullos játékát." A bétás szöszi ígéretes, a jeleket meg majd túléljük.
Rövid leszek, a gondolataim elvesztek valamelyik kanyarban. 7végén nekiestem, jó nagyot haladtam, aztán meg annyira nem értem rá, hogy 4 menetben sikerült a végére érnem. Ebből meg az lett, hogy nem tudom sem a történetet, sem a benyomásaimat kerek egésszé gyúrni.
Ami megmaradt, hogy a kivitel I.osztályú, a történet kicst bonyolultabb, mint az elődöké volt. A HOS nagyon színvonalas, csak a bónuszban emlékszem ismétlésre, de lehet, ez is a szétszabdalt játéknak köszönhető. Minik kb. felesben, a 34 jelből 31 lett meg, és egyáltalán nem éreztem most, hogy uncsi lenne. Viszont az értük kapott, pakolgatóssal kiérdemelt mese nem igazán érdekelt, így a hiányukat sem bántam.
A zene, mint korábban, szépséges, és ma reggel azt vettem észre, hogy magamban dúdolgatom. Ilyen is ritkán van, egyedül csak a Puppet és az MCF állandó motívumait tudom hellyel-közzel felidézni. A pontom csak 10-es lehet, mert a hiba bennem van, és qzért nem vonhatok le, hogy bénán játszottam.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Unrecognized Geniuses:The Master of Living Things

...és Anikó ajánlására a "hátha" jegyében:)
Puppet Show 7.

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • csopi13 (L/56)

  Bizony-bizony :) Ott a pont(y) :))))))

  ma 21:22
 • mkaniko (L/47)

  Én meg ponty akkor..!!:)

  ma 21:03
 • mkaniko (L/47)

  Szia Madárka!*-*

  ma 21:02
 • csopi13 (L/56)

  Nnna, 1 percintéssel voltam lemaradva:) SZIA!!!!!!!

  ma 21:02
 • csopi13 (L/56)

  Sziasztok!Ma olvastam valamit, és egész nap Madárka jár az eszemben!Írom: A fán ülő madár sohasem fél attól,hogy letörik az ág,mert ő nem az ágban bízik, hanem saját szárnyaiban...Szóval várom Őt, de nagyon...hiányzik!!Mindenkinek cuppanós jóéjt puszi :)

  ma 21:00
 • gyurgyalag (L/108)

  Szép jó estét mindenkinek. Balunak nyugodt ülést és azt a gondolatot, hogy mennyivel vackabb lehet ilyenkor a zsiráfnak - gyógyulást Balu! Csöpi, boldog várakozást, sziasztok jobbanlévők!

  ma 20:59
 • ma 20:29
 • ma 17:56
 • narghile (L/40)

  Akkor egy hétfői sziát is megeresztek a vegetáló csipetcsapatnak:))

  ma 16:33
 • narghile (L/40)

  Sziasztok! Üdv a csapatkának és a kitartó ülőmunkásnak:))

  tegnap 12:17

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 585

Látogatók az előző hónapban: 14761

Látogatók a jelenlegi hónapban: 1209

Feliratkozottak: 1210

Magazin helyezése: 4

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez