Kicsit tanácstalan szöszi és bizakodó hozzászólások, kíváncsian várom az eredményt: "Ez elég fura játék. Egyrészt nagyon tetszik az izgalmas és pörgős történet, másrészt vannak furcsaságok, amit egyelőre nem tudok hova tenni. Pl. az a visszajátszás, ami egy fordított keresős, nem jön be, de az, hogy láthatjuk, mi történt azon a helyszínen, igen. A minikkel nincs bajom, a tárgyak odapróbálgatása kedvenc elemem. Szeretem, ha arra is reagál egy játék, ha bénáskodom. A morfok nehezek lesznek, rájuk majd különösen figyelni kell. Az Artifex Mundi talán csak a nevét adta, mert a grafika tök idegen a tőlük eddig látott  forma- és színvilágtól, a játékvezetést pedig végképp nem tudom hova tenni." A cím változott, majd később cserélem a képet.
Uploadable
Xerver (sok hülye oldalt nyitogat, legyetek óvatosak)
Turbobit
HOG-KALAND rovat
Hát, nem egy mindennapos játék. Ötvözi a point and click stílust a HOG-gal. A navigáció elég nehézkes, de idővel megszokható. Már a kezdés tök fura volt, D-n indítva rózsaszín maszlag, majd játékmód beállítás után fekete képernyő. Aztán C-n minden rendben ment, de a segítség olyan erőszakos, hogy egy időre teljesen lebénultam. Aztán letisztult, de sajnos nincs időm folytatni. A helyszín Thaiföld, ahol egy angol archeológus, Melissa kutakodik egy eltűnt szerzetes gyerkőc után.
Na, itt a parajáték! Szerencsére, csak én aggódtam, Anikónak tetszett:) "A Friendly Cactus nagyon komolyan vette magát és a címet is. Ebben a játékban ahova lépünk ott varázslat terem. Nem igazán örülök neki, mert már a béta is nagy kihívás. Először is lesz egy csomó varázsképességünk, amit örökké használni kell. Még az árnyképes pakolgatósba is került belőle. Aztán meg vannak a portálok, amin az egyik világból a másikba közlekedhetünk. Már most sem emlékszem, hogy mennyi, és mi lesz még a végéig? A keresőssel is jól megszívattak. Talán helytakarékosságból, de a tárgyak aprók, csak egyet tesznek nagyító alá. Én balga, először azt hittem, hogy csak abban a sorrendben lehet kutakodni. Amúgy, a grafika ütős, a zene pedig kifejező, de bevallom, kicsit félek."
"Ámomban se gondoltam, hogy az Alawar folytatja a sorozatot! És milyen jól tették, mert újra ötlethegyeket láthatunk, igényes árnyképes-pakolgatósokat és szuper miniket. A kedvencem a kislányos öltöztetős, mert nálam nem a nehézségi fok a lényeg, hanem a szórakoztatás. A régi szereplők mellett sok újdonságot láthatunk, engem most a zizegő gépmadár kiütése fogott meg legjobban, a hatalmas öklök beizzításával. 30 cukor pálcika lesz a plusz feladat, és el ne felejtsem a nap rímbe szedett mondókáját, mert ez is extra elem, még ha nem is értjük rendesen." És úgy ahogy az elején, álmomban se gondoltam, hogy ma ezt a játékot is posztolom!
1 részesek: Depositfiles   vagy   Filefactory  
2 részesek:
"Nagyon színvonalasnak néz ki a sorozat új darabja is. Izgalmas történet, csupa feladatos-keresős, árnyképes-pakolgatós és sok más extra lesz ebben a játékban. A medál talán nem lesz sok, és az elsőre fura kinézetű menyét (?) is levett a lábamról a dob szétkaparásával" Ennyi a szöszi, a medál miatt elmormoltam most is egy rövid imát. A rágcsáló fajtameghatározásához várom  az ötleteket, okulva a hópárduccá vált leopárdokon:)
Épp csak meglestem, de annyit azért el tudok mondani, hogy a grafika tetszik, és  a zene is jó. A keresősök egyszerűek, a minik közepesek, kivéve azt a nyomorult mozaikosat, amiben tologatni kell a kockákat. Talán a legjobban utált típus az ilyen. Összességében jónak ítélem, csak a szereplők nem beszélnek, valószínű, hogy még nem komplett a cucc.
Uploadable
Filefactory
Uploaded
HOG-KALAND rovat
Nem tűnik rosszank a bétás zanza alapján: "A Domini Games előző játéka, a Dark Romance egész jó volt, de ez még jobb lesz. Tetszik a történet is, melyben húgunkat kell kimenteni az őrült tudós karmai közül. 4 világot kell majd bejárni, ebből a kristályosba nézhetünk be egy rövid időre. A keresősök szuperek, tele feladattal, a zene hangulatos, a grafika szép. Azért van egy rossz hírem is, az összes minit megcsináltam.:D" A cím változott, a képet majd cserélem.
Szemet gyönyörködtető és érdekes is ez a történet. A Domini Games grafikailag felért a csúcsra, és a szépen tagolt játék minden helyszíne tartogat valami kedves dolgot. Kedves állati szereplőket és figurákat is láttam, de már csak a fiókáit óvón szárnyai alá vevő bagolyra emlékszem. Margaret lelkét 4 helyszínen, a kristályok, a varázslatok, a robotok és végül a gombák  birodalmában kell összelapátolni, majd a bónuszban a tündérek segítenek, hogy a lelke végleg megtisztuljon.
A keresősök nagyon igényesek, többszörösen összetett feladatok is vannak bennük. Csak egy típusú van, de annyira kevés, hogy élmény minden helyen a gyűjtögetés. A minik, ahogy már írtam, könnyűek, de azért van pár, amitől falnak megyek. Tilitoli és tekerészés, ezekbe még a várakozás alatt sem kezdtem bele, annyira gyűlölöm. A zene fantasztikusan szép és finom, igazán kellemes kísérete ennek a szép mesének.
Azért van negatívum is, egyrészt a rengeteg videó, másrészt a számomra teljesen haszontalan Harlekin. Pont elég volt a 4 varázslat, sőt azokat még ötletesnek is találtam. Tetszett az álarcok gyjtögetése, és a pénz is elment, mert nagyon pofássá lehet változtatni a múzeumi helyszíneket.
Tőlem jár a 10 pont, de csillagot nem kap, azt Harlekin őrzi a budoárban:)
1részes: Filefactory    vagy    Rapidgator
2részes: Depositfiles 1. rész    Depositfiles 2. rész
                 Filefactory 1. rész        Filefactory 2. rész
HOG-KALAND rovat
Egy nem kimondottan biztató szöszi: "Hasonlóan az első részhez, itt is télies hangulat fogad bennünket. Fehér leopárdok körül forog a sztori, ami egy ősi legendához kötődik. A zene a régi, a keresősök és minik tetszenek, és kelléktáras szerelés is lesz. Külön gyűjtögetni valót nem láttam, de ettől függetlenül is van egy enyhe, szinte megmagyarázhatatlan hiányérzetem. A BLAM Games tud pozitív és negatív meglepit is okozni, majd látjuk."
Nem rossz, sőt egész jól éreztem magam benne. A zene is szép, csak kicsit depis hangulatú. Grafika és színek rendben vannak, és technikailag is jól össze van pakolva. Nagyon logikus, ennél fogva könnyű játék. Szépen van szakaszolva, de emiatt szívtam is, mert nem lett meg az összes gyűjtögetni valóm. A történet szép, és még az indiánokat sem untam, mert nem erőltették a külsőségeket, csak annyira, amennyit a környezet megkívánt.
A keresősök szuperek, feladatosak, és vannak logikai visszapakolósok is, amivel egyre ritkábban találkozunk. A történet mesélős, helyrerakósok is tetszettek, persze nagyon könnyűek, de látványosak. A minik kb. felesben mentek, és szokás szerint nem gyötrődtem velük, hanem szélsebesen átugráltam a kellemetleneket.
25 rajzot és ugyanennyi macsekot kellett megtalálni, de vannak helyek, ahova nem lehet visszatérni, és az elején a macskákat észre se vettem. Ennek köszönhetően mindkettőből tizenakárhány lett meg, amihez ezúton is gratulálok magamnak.
A játék hossza megfelelő, a különféle eszközökön való utazás megtöri az egyhangúságot, ezért 9 pettyet adok, és egyet még bevállalnék ebből a sorozatból.

 
1részes: Filefactory
2részes: Filefactory 1. rész       Filefactory 2. rész
                 Depositfiles 1. rész   Depositfiles 2. rész
......................................................................................................
Másfajta:
Rapidfileshare 1. rész    Rapidfileshare 2. rész
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Az előzőre 9 pontot adtam, és ez is tetszik. A grafika nem szokványos, a történet érdekes. Klasszikus gyilkossági sztori pár gyanúsítottal, az átlagnál kicsit több dumával. A keresősök közepesek, a minik pedig könnyűek, csak egyet skipeltem." Ha ráérek, biztos ezzel kezdem.
Hát ez elég nagy csalódás. Pszichiáterre nem lesz szükség, gondoltam, hogy nem csúcsjáték, de azért többet vártam. A sztorival semmi bajom, és szeretem ezt a modern grafikai stílust is, inkább a szívatás, amivel nem tudok mit kezdeni.
De előtte még a lényegről, a keresősökről és minikről számolok be. Előbbiek unalmasak, utóbbiak meg pláne azok. Nem erőssége a csapatnak sem egyik, sem másik, pedig ebben a műfajban ez a lényeg.
Amik nagyon zavartak, pl. az, hogy sokat mászkáltattak, közben pedig a megszerzett olló csak 1 vágásra volt kitalálva, a másik kötél elnyiszálásához újabb eszközt kellett keresni. Pedig már annyira szerettem volna zseblámpázni, de nem adták oda a szenyák. A logikátlanul felbukkanó keresősök is zavartak, az meg pláne, hogy a szűkre szabott közeli miatt 2x is kiléptem a pisztoly számlájának összerakásakor a miniből. Az már csak hab a tortán, hogy a kocsiban lévő bőröndöt kalapáccsal kellett kinyitni.
Ezek után még katicányi pettyet se kap, ölég lesz egy visszafogott 6-os is.
A bétához ezt írtam: "Az ötletes keresősök mindenképpen megérdemlik, hogy nyálcsoriba kerüljenek. A grafika elég gáz, pedig a BoomZap tud csicsásabbat is. A szellemkutya is elég lájtosra sikerült, és valamiért egyáltalán nem illik rá az a piros sál. A történet véresen komoly, szellemek kérésére nyomozunk egy tragikusan végződő szerelem miatt."
A grafikát megszoktam, nem csúnya egyáltalán, de nagyon nehezen lavíroztam ebben a történetben. Lehet, hogy keveset értettem, de sokszor unatkoztam. Lényegében megmaradt az előzetes véleményem, a keresősök végig színvonalasak és változatosak. Nekem ez adta a löketet a befejezéshez. A bónusz rövid, de ezt egyáltalán nem bántam. Minikből keveset csináltam, vagy túl könnyűek, vagy épp érthetetlenek. A zene egyhangú, és egy idő után a kutya ugraugrálása is. 6-7 pont közé teszem, és volna egy kéretlen tanácsom a BOOM-ZAP csapatának,  ideje lenne nyugdíjazni Dana Knightstone-t:)
"Nem vagyok elalélva, de az nagyon tetszik, hogy végre normális idő van, és nem kell a jeges hóbuckák közt szlalomozni. A város egykori lakóinak szelleme elrabol egy lányt, mi meg a végén majd jól kiszabadítjuk Elf segítségével, akit szintén egy mentőakció után lapátolhatunk be a kelléktárba. A lámpás kütyü állandó lemerülése zavar egy kicsit, mert lehet, hogy elgépiesedik az elem pakolászás meg a rejtett köcsögök keresgélése. A keresősök a szokásosak, a minik viszont sokkal könnyebbek, mint eddig, csak egyszer skipeltem. Ez a bétás duma, a többi meg kiderül.
Csodák csodája, sikerült a lehetetlen vállalkozás, egyfenekes lett a játékom. Nem vagyok elájulva, de összességében tetszett minden. Jó a játékvezetés, logikus az egész, és nem nyújtják rétestészta hosszúságúra. A grafikával, mint mindig, meg vagyok elégedve, a zene meg, mint mindig, most is hiányzott. A keresősök jók, a minikből azért lett hiányom, mert nem kényeztettek sokáig. Elfet rendesen dolgoztattam, egyenletesen lettek kiosztva a feladatai, és most is szerettem a kaszvány valagát és piros mellénykéjét. A bónusz nem tett a játékhoz semmit, de azért megnyílt egy-két hely, amit addig csak kívülről láttunk. A Secret Room morfos keresősöket rejt, amit eleinte élveztem, de a végén örültem, hogy megkapta a nyusziját a kiscsaj. Az üvegekkel nem volt szerencsém, 5 maradt a játékban, de így is láthattam a belőlük kibújó, egyedien megtervezett breki társaságból 21 darabot. Osztás-szorzás után 8-as lett a végeredmény, de remélem, ezzel nem vonzom be a 8. részt, 7 untig elég belőle:D
Depositfiles
Rapidgator
Filefactory
Frissített cucc, de van akinek a régi is megy:
Filefactory  vagy  Rapidgator  vagy  Uploadable
HOG-KALAND rovat
Pillanatok alatt leszáguldott a gépemre, pik-pak telepítettem, hogy be tudjak számolni. A grafika nagyon aranyos, a hirtelen nyereményen meggazdagodó családot szívesen elvinném nyaralni, ha...meg tudnám szerelni az ablakot a padláson, de elakadtam. Először hardba nyomtam, ahol nincs hónaljmankó, de belekezdtem a legkönnyebb módba, mert azt gondoltam, a  segítség majd megoldja a helyzetet. A hint egy ládára mutogat, de nem aktív, így semmit se tudok vele kezdeni. Tárgyak a lakókocsiban, megfogni, egyesíteni és megnézni lehet őket. Ha valaki ráérne, kérem, tesztelje, hátha én vagyok bénabéla.
Unlimitzone (ez a gyors cucc, letöltési segédlet a "Letöltés" dobozban)
Rapidfileshare
Turbobit
HOG-KALAND rovat
Korábban már írtam, hogy mennyire várom ezt a részt. Az újításoktól kicsit idegenkedtem, és nem is hoztam a bétától semmit. Össességében viszont nagyon tetszett, és remélem, hogy azért Feliciának és a gonosz pókfiúnak is osztottak lapot ERS-ék.
A szabinak köszönhetően, már végeztem is, és a sárgát is gyorsan megszülöm, nehogy elfelejtsek valamit. Nagyon tetszett, annak ellenére, hogy voltak technikai zűrjeim. A sztori elég bonyolult, az eltűnt lányokból bábok lesznek, és még azzal is hadakoznunk kell kiszabadításuk miatt, akire eleinte nem is gondoltunk. Az újításokat gyorsan megszoktam, a keresősöket nagyon élveztem. Egy csomó dolgot bevetettek, sőt olyan is van, hogy az egyszem körülírósnál meg is lehet kuksizni a tárgyat, ha valaki nem érti. Jók az egész képernyős tárgyrészletesek is, és a sok "egyformás", amit még mindig nagyon szeretek. A minik kb. felesben, ahogy az egyébként is lenni szokott. Igazából a logikai pakolgatósokat szerettem, de nagy kedvenc lett a fura kis madarak méricskélése, és tetszett a figurás színcserélős is. A pókfiú csak pár villanás volt, és úgy tűnik, Feliciától örökre búcsút kell vennünk.
Az ERS most igazán nekem dolgozott, mert a macikon, mérges cicán, cilinderes tapsifülesen kívül beszerkesztett Lady Shanta sátrába egy akkora vízipipát, hogy öröm volt nézni. A bónuszban a cicás lábtörlő és tálka is kedves ötlet, így jobban elviseltem a kellemetlen részleteket. A legszenyább az angyalka lövészet, elég nehezen sikerült, és az egyik tükröt is kínok közt forgattam meg, mert sikerült az archivum fül mögé tenni. Ami még zavart egy kicsit, az az erősen szájbarágós stílus. Kár volt mutogatni a szóló tárgyakat a közelikben, hisz ilyenkor úgyis végigtapperoljuk az összes cuccot. Pedig a legnehezebb módot választottam, bízva abban, hogy több lesz az agyalás. A szabadságszobor koronája nem lett meg, ezek szerint egy röfit benéztem valahol. Mondjuk, ERS-éktől ez pozitívum, mert eddig úgy helyezték el a plusz dolgokat, hogy még akarattal se lehetett kihagyni.
A zene csodás, ismét új motívumok kerültek az amúgy már megszokott alapba, és a térkép alatt szóló vidám dallam is szuper, meg ahogy a szemünk előtt rajzolódnak ki az új helyek.
A minimális savazás ellenére tök jól éreztem magam, és egy csillagos 10-essel díjazom az ERS munkáját.
Unlimitzone
Ez egy új és nagyon gyors oldal, leírom a lépéseket: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Rapidfileshare
Turbobit
Uploadable
Rapidgator
Depositfiles
HOG-KALAND rovat
Nem estem transzba a bétás dumától: "Meggondoltam magam. Ha már az előbbit feltettem, ez se maradjon ki. Lehet, hogy nem is lesz annyira rossz, mint ahogy azt Anikóval első blikkre megállapítottuk. A téma nem eredeti, volt már ilyen. Egy csajszi keresi apját, aki egy expedíció tagjaként eltűnt, mert megzavarták a sziget szellemeit. Igazából a keresősökkel van gondom, egyébként tetszik a grafika."
Jó hosszú utat kellett bejárni, mire a szellemeket megbékítettem. Ez elég volt ahhoz, hogy többször elunjam magam. Időm se sok volt, 3 részletben játszottam, és lett egy bogaram is. A tűzcsont beragadt a kelléktárba, így nem tudtam használni, mikor kellett. Ennek már 3 napja, és csak ma, amikor már erről teljesen megfeledkeztem, mentem vissza. Ekkor tudatosult bennem, mi történt, de csodák csodája, gond nélkül csiholtam tüzet, viszont a kelléktárban végig hurcoltam a csontot. Ettől függetlenül, nem olyan rossz játék, a feladatok logikusak, és rendesen van szakaszolva. A keresősök elég gyengék, semmi extra. A minik egyszerűek, de sokat átugrottam, mert nem túl szórakoztatóak. A zene monoton, de azért elviselhető. Ami Anikóval együtt engem is bosszantott, az a bogarak szenya tálalása. Ha közeliben látjuk, és az aktuális tárgyra koncentrálva nem vesszük el azonnal, annak annyi. Becsukódik a kép, és benyeli a bogarantyút. Igy aztán 5 minusszal zártam, a játéknak meg, többek közt ezért is, 6 pontot adok.
Depositfiles 1. rész       Depositfiles 2. rész
Filefactory 1. rész           Filefactory 2. rész
vagy egyben: Filefactory
HOG-KALAND rovat
Bétás izé: "Izgalmas résszel tér vissza a sorozat. Lynn és Edward már az esküvőjére készül, de újabb akadályt kell leküzdeniük, hogy boldogok lehessenek. A keresősök szuperek, még újítottak is az előzőekhez képest, és persze újra velünk lesz a buxtárcás manócska is, aki  a kötélmászásban is nagyon profi. 35 morf és 40 puzzle vár ránk, és bárhol felbukkanhatnak, vagyis nem lesz könnyű mindet összekapkodni. Tetszik, várom!"
A történet tényleg nagyon érdekes. Kiderül, hogy Edwardnak van egy tesója, Abgél, akit hatalmába kerít Elizabeth, miután szüleit megölte. A végcél, hogy Abigélt megmentsük, a tesók újra találkozhassanak, és végre megtarthassa Lynn és Edward az esküvőt.
Ezzel is úgy jártam, mint a legutolsó ERS cuccal. A főjáték vége felé kissé befáradtam, és a bónusz végéig úgy is maradtam. Grafikailag kifogástalan, de a zene sokszor hiányzik, pedig szép, ami hallható. A keresősök szuperek, a minikből 15 sikerült, a többit átugrottam, mert vagy untam végigcsinálni, vagy már előre eldöntöttem, hogy úgy sem sikerül. Manócska vagyis Imp okozott pár kellemes percet. Úszott gumikacsán, szállt felpumpált lufin, de volt, hogy egy kis hintőpor is elég volt a kezére, hogy mászni tudjon, vagy egy kókuszhéjból készült, lámpás tökfedőben indult a barlangba valamiért. Azért volt egy méretes holtidő, amikor csak üldögélt, mintha megfeletkeztek volna a fejlesztők róla. A végére 1 puzzle és 1 morf is hiányzott, pedig úgy éreztem, hogy nagyon sasolok. Ami még elvette a kedvem, az a sok feketeség helyszínváltáskor, vagy 1-1 mini előtt, ha közelibe léptem. Nem tudom, hogy ez csak nálam volt így, de más technikai gebasz is adódott. Volt, hogy egy helyszínre belépve, a tárgyak elhalványultak a kelléktárban, és semmit sem tudtam csinálni. Ilyenkor a kilépés gombra nyomtam, de nem tett ki a főmenübe, hanem visszaadta a helyszínt, ahol már minden rendben volt. Imp tárgyai meglettek, de a kalapon kívül nem tetszettek a mutatványai. Nálam ez 9-es, mert  egyáltalán nem bántam, hogy a kiccsalád végre egymás nyakába zuhant.
1részesek:
Filefactory     vagy     Firedrive       vagy   Depositfiles
2részesek:
Uploadable 1. rész       Uploadable 2. rész
Filefactory 1. rész          Filefactory 2. rész
HOG-KALAND rovat
Hogy mit tartogat még az alapjátékon kívül ez a verzió, nem tudom. Sajnos nincs időm ilyen plusz körökre, de ha valaki megnézi és kommentel, megköszönöm.
Rapidgator
Filefactory
Firedrive
HOG-KALAND rovat
Nem hoztam a bétától semmit, de összedugtuk akkor a fejünket, és megállapítottuk, hogy kiemelkedően jó a cucc. Az ERS megújulásának lehet a bizonyítéka ez a játék, én baromira kiváncsi vagyok!
Nem bújtak ki ERS-ék a bőrükből, de ettől függetlenül jól szórakoztam. A viking legenda se érintett meg, de a kincs utáni hajsza és a gyilkos büntetése tetszett. Arra jöttem rá, hogy ERS csak 1 van, és lehet hogy ez nem egy korszakalkotó felfedezés, de arra  akarok utalni, hogy egyedi képi világuk és hangulatuk már nagyon hiányzott. Kellett hogy lássak hajszárítóval feltuningolt, ázott macskát, vagy viking sisakkal a fején pózoló mosómacit. A játékmenet logikus, volt bőven tárgy, de szinte mindnek biztos volt a helye, még akkor is, ha vissza-vissza kellett lépni régebbi helyszínekre. A keresősök szuperek, nagyon változatosak, és a tárgydarabkás-pakolgatós tőlük újnak tűnik. Szerintem elég kevés a HOS, de hát ez nagyon szubjektív, lehet, másnak ennyi bőven elég. A minik közül sokat megoldottam, még némelyik tekerős is besikerült, de legjobban a kulcspárosítás és levél keresős tetszett. A legvége eléggé befáradt, és vikingéknél sem éreztem jól magam a bónuszban. Túl kietlen nekem az a táj, és ha az ERS is úgy karja, be se teszem a lábam még egyszer oda. Igaz, a végjátékban volt az a hippisre festett busz, ami tök hangulatos, de ez is kevés, hogy elvigye az egyébként egyhangú környezetet a hátán. A zene viszont szuper, sőt újra visszatért a Puppetből hallot kis effekt, mikor valamire rátalálunk. A para(nem)normális dolgokat inkább hagyjuk, és a rúnák is tétlenül hevernek, de összességében 9 pontot nekem megér.
Nagyon hiányoznak a csúcsjátékok, és lehet, hogy ez sem az, de a bétás duma azért biztató: "Rég láttam játékot a Vendel Gamestől. Szeretem a doromboló macskás logót, és szeretem ezt a bemutatót is. A grafika és a  történet átlagos, egy ősi kastély szellemjárta szobáiban játszódik, viszont a keresősök nagyon ott vannak. Árnyképes és tárgyas pakolgatósokat és feladatos keresősöket láttam eddig, a lámpás összerakós különösen tetszik. A minik többsége is szórakoztató, és a zene is nagyon kellemes. Puzzle darabokat kell gyűjtögetni képek összerakásához, és morfok is vannak, amikkel a hint száma szaporítható. Tetszenek a gyerekrajzok is, szóval, én erősen várom a véglegest."
Sajnos, bejött az, amitől féltem:( Olyan sok idő telt el, mire vissza tudtam menni a játékba, hogy totálisan kiesett a fejemből az előzmény. Bétáztam is, ami szintén nem tesz jót a memóriának. Pedig a történet nagyon kerek és érthető, nem is ezzel volt a gondom, hanem azzal, hogy elfelejtettem az élményeket. Így csak azt tudom írni, hogy grafikailag nagyon rendben van, változatosak és ötletesek a keresősök, és a zeneileg is teljes az összhang. A morfokat meguntam, nem volt tétje, mivel nélkülük is lehetett haladni. A puzzle képeket eleinte összeraktam, aztán elfelejtettem, és nem láttam lehetőséget a pótlásukra. Így fogalmam sincs, hogy mi értelme volt a gyűjtögetésnek. 10 pontot így is megér, és nagyon várom a folytatást az utolsó videóban a tornyos szörnyet látva.
 
Többeknek nem indult, ha minden igaz, ezek jók lesznek:
Rapidfileshare
Rapidgator
Fileom
Nekem erről megy:
Firedrive  (egy kicsit hanyagoltam ezt a oldalt, de most újra rendben, legalábbis nálam)
Ezeket is meghagyom, van, akinek indult az innen töltött cucc:
Rapidgator
Filefactory
Fileom
HOG-KALAND rovat
Bétás izé: "Igaz, hogy magára hagytam és kilépett, de amit láttam, tetszik. Talán azért, mert az EleFun egy nagyon mutatós városkába vitt, szép utcával, házakkal. Madarászni megint kell, de az akár el is hagyható, viszont a morfok ötletesek, a keresősök érdekesek, a miniket meg  szépen megoldottam 1 kivétellel. A kulcstartóra emlékeztető jaguár nem igazán épült be a tudatomba, csak bambáztam, mikor használni kellett volna. Csak azt kérem, hogy ne száműzzenek a zsungelbe, és akkor szeretni fogom." Remélem, teljesül a kívánságom!
Anikó "sárgája:
Szép grafika, a már átlagosnak mondható +2 feladatos keresősök, héha árnyékképessel kezdve, és tök könnyű minik. Legalábbis mindet sikerült megoldanom. Sajna a zenére panaszkodnék, mert nagyon sokszor némán bandukoltam a játékban.
A sztoriról majd Narg mesél... (...vagy nem:D, narg)
Majd' minden díjat sikerült megszereztem, csak a 12 HOG melléklikkelés nélkülit nem, így az összes jóért járó lakat se hullt le.
Összességében tök jó időtöltés, semmi kimagaslóan új, vagy extra. 9-et adtam volna, de a zene, vagyis a hiánya miatt lenyolcasozom
Dupla béta, cím változás, utálom az ilyeneket. A szöszi is elég rövid, de azért valamit ki lehet hámozni belőle. "A Top Evidence egész jó játékon dolgozik. A törp nem az esetem, de nem is kell őt szeretni. A rémálmoktól kell megszabadítani a szereplőket, és akkor biztos legyőzzük őt is. Jók a keresősök, a minik, a zene pedig kifejezetten tetszik."
Tényleg a remény hal meg utoljára... Nem tudom, miből gondoltm, hogy a megvámpírosodott festő után tudnak újat nyújtani. Valamiért nagyon becsípődött ez a "nesze akárni, oszt' szaladj vele a legtávolabbi csücsökbe" szisztéma. Talán a játékidőt akarják vele nyújtani, közben az idegeinken táncol a Top Evidence. Amit viszont nem lehet elvitatni, a grafika eszméletlen szép. Gyönyörűen kidolgozott minden tárgy, de a törpét nem sikerült a szívembe zárni. Nem azért mert gonosz, hanem azért mert kissé elüt a környezettől, sokkal elnagyoltabb, és állandóan ott lábatlankodik. Ha pedig megjelenik, az mindig egy uncsi videóba torkollik. Amúgy a keresősök elviselhetők, a minik közt pedig sok a könnyű. A morfok is jól vannak tálalva, de a frusztráltságom 3 minuszt eredményezett. A zene nagyívű és szép, viszont többször azt éreztem, hogy semmi köze a történethez. Azért a bónuszt is végignyomtam, és egy valami tetszett, mikor a farkas (akivé a pas változott) belenéz a vízbe, és erősen elkámpicsorodik önnön látványán. A figurák sem tetszettek, ott is nagy a kontraszt, kilóg  a grafika egészéből. Összességében azért a látványba kapaszkodva végigjátszható, 6 pettyet magajánlok.
 
Rapidgator
Filefactory
2 részes:
Depositfiles 1. rész      Depositfiles 2. rész
Uploaded 1. rész          Uploaded 2. rész
HOG-KALAND rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

Üzenőfal

 • narghile (L/39)

  Hali! Te is hányhatsz nyugodtan, pláne, hogy viszonylag jók a hírek:) Nekem dobált, mint állat, de azért onnan töltöttem 1 bétát. A maiaknak nagyon örülök, mostanában takarékra tették a bemutatókat, tök nagy a hiányérzetem.

  ma 19:30
 • mkaniko (L/47)

  Ja, és augusztusban ezzel az új címmel is volt bétájuk. Akkor gondoltam, hogy nincs messze a cél. :) Na most már kussolok ám!:)

  ma 19:02
 • mkaniko (L/47)

  Ó, a 9-re a Xerver-es 5 órát ír, akkor addig mégiscsak befejezem a Puppetet:) Narghile nekem nem nyitogatott "sok hülye" oldalt..:)

  ma 18:59
 • mkaniko (L/47)

  mmilyen házimunka, ici-pici munka és csak játék, játék, játék és sorozat! hurrá!!! Meg tudnám szokni:) vagy nem:)---Csilla, hallgass Nargra, Madárkára és én is beálltam a sorba: Az élet szép! Meséld el azért a sztorit, hátha az is könnyít és utána beteheted a "kicsit buta" dolgok közé, ok?:)

  ma 18:50
 • mkaniko (L/47)

  Itt vagyok, de annyira bepipultam tegnap a Puppetten, hogy nem volt kedvem játszani, inkább lezavartam a Tyrant 1 évadát:)) Letöltöm a 9-et, hátha...:) Köszi kérdésed: a gyűrűs nudlim már egész jó (ctrl-c már sikerül), a nagy még mindig zsibbad egy picikét:( És mocskosul ellustultam e 3 nap alatt,se

  ma 18:46
 • narghile (L/39)

  Anikó, mizu van? Jobban vagy? Ma is gondoltam ám a nudlidra:))

  ma 17:25
 • narghile (L/39)

  Sziasztok! Csilla, a lékelt hajónak már semmi köze a valósághoz, ilyen helyzetben torzul minden. Továbbra is higgy abban, amiben eddig, ezt meg pakold a "kicsit buta" dolgok közé. Tudod, az élet szép!!! Hányjad tele nyugisan a falat, attól megkönnyebbülsz. Nagy ölelés:))

  ma 17:22
 • Tschilla (L/60)

  Balumaci pedig dudulgattam.

  ma 07:44
 • Tschilla (L/60)

  Sziasztok. Megjöttem porig alázva, bőgve megyek aludni! Lehet hogy ebben a 3 hétben megölnek bennem mindent amiben eddig hittem? Bocsi de muszáj volt hozzátok menekülnöm, majd délután mesélek. Ígérem hosszú leszek:-(()))

  ma 07:42
 • mkaniko (L/47)

  ddig porosodjon még a várósunkban? Lassan 1 éves béta! Akarom!:) Na, eltünök, mert az agyatokra megyek, jó éjt Mindenkinek!:)

  tegnap 21:59

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 441

Látogatók az előző hónapban: 16412

Látogatók a jelenlegi hónapban: 8590

Feliratkozottak: 1182

Magazin helyezése: 6

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez