"Az agyonsavazott, 2 pettyes első rész után a második már 8 pontot kapott. A Deep Shadows most sem adja alább, sorozatuk új része legalább annyira igényes, mint az volt. Újabb szellemjárta kastályban vizsgáljuk a paranormális jelenségeket, és egy régi szerelmi dráma szálait bogozgatjuk. HOS 5-ös, főleg, hogy az eipixes, 15-ös morfokat is belecsempészték. A történet jellegéből adódóan 46 szív a külön keresgélni való. És még a zenét is megemlítem, mert az is nagyon tetszett." Jó játékot!
"Változatlanul szeretem ezt a sorozatot. Az Eipix grafikája tán ebben a leikifinomultabb, mentes a fémes, fura csillogástól. A történet Szentpétervárra, egy színházba visz, ahol a hipnózis is szerepet kap az igazság kiderítésében. Keresősök szuperek, az első kapunyitós mini totál belelkesített, de aztán a többi csak megerősített benne, hogy ez nem az én műfajom." Ebben sokkal jobban bírzom, nagyságrendekkel jobb, mint a Sea of Lies.
Lógazorrom:( Nekem ez most nem tetszett, az elődökhöz képest többet vártam. A grafika is bedurvult, a sztori is egyre érthetetlenebbé vált, rengeteg a párbeszéd, csak a zene tartotta bennem a lelket.
Részleteiben persze nem rossz, a keresősök jók, de nem annyira, hogy ne színcserélőzzek időnként. A minik viszonylag könnyűek, meg hát a skip is 40 mp-re volt állítva:) A bónusz rövid, Oksanát, a megszökött balett-tanárt üldözzük, és elég hamar végére is járunk az eseményeknek. Néha elcsodálkozom, hogy amikor nagydarab zsaruk is szerepelnek egy játékban, akkor miért nekem, a pszichiáternek kell bevállalnom a munka zömét? Persze ez csak költői kérdés, a játékok már csak ilyenek:D
A 46 csengőből 4-et elhagytam. Megkerestem őket, de csak megszokásból. Az ajándékszoba itt is üresen maradt, csak a bónusz videót néztem végig. Az tetszett, különösen a pasi fellógatása a színpadon.
7-8 közé belövöm, és ha egyszer lesz fordítás, remélem, meglágyul a szívem.
A sorozat nem kedvencem, az Eipix is kiesett már a pixisből. Lehet, nem olyan gáz, de semmit sem láttam, ami miatt nyálcsoriba kéredzkedett volna.
Ami igaz, az igaz, semmi olyat nem láttam ebben a játékban, amit már korábban meg ne tapasztaltam volna. Van tenger, kalózok, kincs, dzsungel, stb. Tán a tűzhányó új motívum, de ettől nem lettem boldogabb. Tucatsztori, tucatszereplőkkel, megszokott sémákkal.
A grafika összességében "szürke", ami erősen látszik a keresős részekben is. Pár feladat van bennük, de semmi extra. A minijüket eddig se szerettem, és ezután se fogom. A 45 kormánykerék akkora, hogy el se lehet téveszteni, vagyis mindet begyűjtöttem. Az ajándéktárgyakra most sem vagyok kíváncsi, elég volt, amit eddig láttam. Egyedül a zenét emelném ki, vannak szép pillanatai, és illik a történethez. 6-7 pont közé teszem, játszható, de a kellemes meglepi most is elmaradt.
"A tavaly (2014.) májusban megjelent, számomra szinte értékelhetetlen árnyékkirálynős sztori óta jó sok idő telt el. Szerintem ők is érezték, hogy nagyon mellényúltak azzal a résszel. Kicsit félve kezdtem neki a kisvárost terrorizáló, elszabadult Gólem történetének, de eddig jók a tapasztalataim. Nem a helyszínre és az eseményekre gondolok, hanem a szuper keresősökre, az ékszerdobozka kategóriába tartozó, gólemszobros minire. Az összegyúrmázott gólem bébi nagyon cuki, bár koncepciójában kiköpött mása a buxás manónak. A zene, főleg Gólemka akcióinál, nagyon kifejező, és tetszenek a gyűjtögetni való, sima és szobros morfok is." Remélem, azért nem csak a részletekben lesz fantázia, hanem az egész játékban!
Szánom-bánom, de ígéretemmel ellentétben, nem tudtam kivárni Artschi honosítását. Gondoltam, csak belenézek... Egyszer még sikerült kikecmeregni, de másodszor már elsodort, és meg sem álltam a végéig.
Az események nagyon átfordultak, egyre jobban élveztem a gólem csapat elleni küzdelmet, mert az Elefánt szépen megtöltötte érzelmekkel az eseményeket. És onnantól, hogy megteremtjük Gólemkát, sok-sok humor költözik a játékba. A buxáshoz hasonlóan, mindig fel kell szerelnünk valami speciális eszközzel kis segítőnket. Kap falmászó karmokat, törzsi állarcot dobbal, és még raftingolni meg mérges kutyát etetni is hajlandó, hogy segítsen nekünk.
A HOS elefántosan igényes, sokfélével találkozhatunk, a minik pedig többségében könnyűek és látványosak. Ötletesek az interaktív matatások, pl. a poros kanapé, amit összevissza veregettem, a cukorkákat pedig markolásztam és dobáltam a kosárban. Erről jut eszembe egy érdekesség. A cukorkás műhely bejárata előtti tér kísértetiesen hasonlít a csizmás kandúros játék cukrászműhelyéhez, csak az előtt egy kávéautomata állt, itt pedig egy bodega, amibe egy HOS-t rejtettek a fejlesztők.
A morfok túl nagyok, így eltéveszthetetlenek, és a szobrok sem aprók, mégis elhagytam egyet. Ez nem baj, de a végén kicsit meglepődtem, hogy nem teljes a gyűjtemény.
Ahogy Csopi is (s)írta:D, a bónusz végén el lehet morzsolni pár könnycseppet, szomorú és megható a befejezés. A zene telitalálat (ha van), zömmel zongorára épülő, finom dallamok szólnak. Ez a keresősökben a legélvezetesebb, mert szerencsére ott nem hallgat el indokolatlanul.
Szép, igényes, mesés, vagyis pont nekem való ez a cucc, csillagos 10-es jár neki, csak ajánlani tudom mindenkinek.
"Háááát, egy kissé hezitálok... Tetszik vagy nem? Nem tudom, mi hiányzik, remélem, nem a dermesztő, téli hideg. Inkább a jókat mondom, tetszenek a keresősök, 1-2 minivel is elvoltam, de legjobban Elf tetszett, aki a színházi miliőhöz illően, szmokingot és csokornyakkendőt kapott. Jujjj, muszáj egy kicsit szenyáskodnom...azon bexartam, mikor a hatalmas mennyezeti reflektorból kicsavart égő illett a zseblámpába:D" Ki vagyok éhezve, szeretnék jóllakni:)
Kellemesen rövid, de egetrengető élményekről nem tudok beszámolni. Nem tudom, mi hiányzott, de így önmagában ez a sztori nem fogott meg. A kevés zene, mint mindig, most is zavart. Kissé egyhangú, ahogy kinyomozzuk, merre halad az álarcos. A bónusz is hasonló, azt viszont a javukra írom, hogy nyitottak még pár "szobát" a színházban, amik nagyon mutatósak. Elf cukorfalat, mint mindig, benne nem csalódtam, és még egy mókust is kapunk, de a sztori komorsága nem is indokolta volna, hogy telenyomják a játékot állatokkal.
A HOS szép és tartalmas, van morfos, szöveges és párosítós is. A minikkel elégedett vagyok, kivéve a tekerészősökkel és az ovis szintűekkel. Van két összetett, rész-skippel felszerelt, ezek különösen tetszettek.
Tetszettek a szorgalmi feladatként bepakolt tárgyak is. Puzzle képek teljesítve, a zenekar is, csak a morfokból hagytam el 4-et a 26-ból. Így a végeredményem is jó, csak 1 kártya hiányzott az archivumból, amit a morfokért osztogattak.
Más most nem jut eszembe, csak a pontom, ami 8, ennél többet erre nem tudok adni.
"Alig vártam, hogy tesztelhessem! A keskeny kép kivételével nagyon de nagyon tetszik. A visszafogottabb grafikát következetesen viszik, de a babák most is olyan finoman kidolgozottak, mint a régiekben. A kis rikkancs a legaranyosabb, ahogy teker egykerekűjén, de szuper a két óriás figura is. Feltűnik a póklábú, kis gonoszka is, remélem, komolyabb szerepet szánnak neki, mint amit eddig láttam. Sajnos még sok a technikai zűr, kissé megszenvedtem, mire az ötletes záróképig jutottam." Mantrázok, mert látom, másoknak is örökre bevésődött a szívébe a sorozat.
Aléltan a látványtól és baromi fáradtan a technikai bakiktól, köszöntem el Evatól és a bábkészítő párostól. Aki most kezdi, készüljön fel a legjobbra és legrosszabbra. Eszméletlen szép, látványos, ötletes és izgalmas a sorozat 8. része.
A tartalomról Vicanyu miatt nem írok, de a technikai xarságokról igen, hogy senki ne adja fel. A játék nem bugos, csak totál el van méretezve. Az alsó panelek nem oda kerültek, ahova kellett volna, és ez totál összezavar mindent. A hintet feljebb és balra kell értelmezni, ha sikerül egyáltalán belőni. Az első őrület abban a keresősben van, ahol egy villámot kéne megtalálni. Itt a fejlesztők szarvashibát vétettek, mert pici, mint a bolhatök, amihez itt nem vagyunk hozzászokva. Persze a mókus farkát is matattam egy darabig, és ezen kívül még számtalan dolgot. Sajnos a panel eltakarja a szöveges és árnyképes lista két szélét, vagyis vakon kell tapogatózni egyes tárgyak után, sőt olykor a Task listát is el kell hessinteni, mert épp mögészorul valami.
De ha ezt meg tudjuk szokni, akkor a többi felér egy álommal. A fejlesztők visszatértek a gyökerekhez, amit a kis póklábú megjelenése is erősít. Elővették a fantáziájukat, és rettentő édes dolgokat kreáltak, szárnyalt a képzelet, új figurák születtek. Visszagondolva az ERS egyéb, az elmúlt 2-3 évben megjelent játékaira, arra jutottam, hogy a Puppet egy olyan project, amiben nem tudnak hibázni, mert itt nem a modernség a fontos, hanem az egyedi hangulat fenntartása.
Mindenkinek azt ajánlom, hogy tegye félre az ellenérzéseit, mert nem tudhatjuk, minek köszönhető a siralmas technika. Élvezzük a grafikát, a fülbemászó és soha meg nem unható zenét, a finom megoldásokat.
Nekem ez egy hatalmas 10-es, és remélem, már dolgoznak a következőn, mert rengeteg lehetőség rejtőzik még a bábkészítő műhelyben.
Frissített verzió:
Unlimitzone
Rapidgator
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
"A viharba! Nem lesz egy kicsit sok az égi csetepatéból? Totál kikészítettek a hangeffektek és a vészjósló zene. Persze, épp ott hagyták abba, ahol teleportálnak valahova, vagyis lehet, hogy kellemesebb vizekre is hajózunk még. Szóval, nem vagyok elájulva, de a morfos HOS szuper, és minikből is legyűrtem 1-2-őt. Tetszik, hogy rossz tárgyakat is oda lehet próbálni, és a víz adagolás az üvegbe is nagyon profi. Remélem, sok meglepit tartogat még a viharvadászatos, szerelmi háromszöges buli." Elfelejtettem megnézni, de úgy emlékszem, Madárka nagyon lelkes volt. Annyira vártam már, hogy legyen új Mad Head játék!
Hogy stílusos legyek, a Mad Head viharos gyorsasággal levett a lábamról. Most is úgy gondolom, hogy amit ők nyújtanak érzelmileg egy-egy történetben, ahhoz foghatót senki sem tud. A tudós lánya és Omni, a szerzetes szerelme, megspékelve szerelmük gyümölcsével......hát, csak ámulok és bámulok. Az se mellékes, hogy (szó szerint) látványosan tudnak mesélni, amihez nem kell perfekt angol, sőt a szöveg is szinte 100 %-ban érthető, még a kérdésekre is tudtam a választ. Ezért aztán nem mesélek, beszélnek majd helyettem a képek.
A részletek is csúcskategóriásak, kezdve a morfos (mind meglett) és ötletes keresősökkel, amikben még újdonsággal is lehet találkozni. A vízszintes és függőleges csúszkával elővarázsolt tárgyakon lehidaltam, de az ismertek is rengeteg élményt nyújtottak. Az is szenzációs, hogy mindössze 3 minit skipeltem. Egyet ellustálkodtam, egyet nem értettem, a harmadik pedig untatott. Ez utóbbi egy harcolós, amit egyébként sem szeretek. Lehet, hogy ettől sokan nem lesztek boldogok, mert -ismerve engem- túl könnyűnek ítélitek, de ettől függetlenül olyan ötletesek, hogy biztos mindenki talál benne fantáziát.
A vízadagoláson kívül nagyon vártam az egyedi ötleteket. Természetesen nem csalódtam, ha csak a zseblámpás okostelóra, vagy fejjel lefelé lógatásomra gondolok. Há más nincs is benne, már ezekért megérte volna az egész. A látvány egyébként is csodás, a hatalmas, lebegő mérleget se felejtem el egyhamar.
A jelek látványosabbak, mint kéne, nem is hiányzott egy sem a végén. Innen nyílik egy bónusz HOS, amit 3x lenyomtam, hogy megkapjam a 3 arany csillagot. Kicsit se vagyok ám idióta:D
Ez a játék azt is megérdemelte, hogy kincsvadásszak, és természetesen az ezernyi csillagos 10-esemet is, mert ha eddig nem derült volna ki,imádtam!!!
"Ez most tetszik! Nincsenek medúzák, csak szemes virágok, és még egy aranyos ajándékot is találtam, addig tapiztam a tárgyakat. A keresősök nagyon tetszenek, a miniket át lehet ugrani:D Én most adnék egy esélyt a GrandMa Gamesnek. Asszem, decemberben fog megjelenni, az ajándék boldog új évet kívánt." A "boldog új év" januárban is aktuális, nem tévedtem olyan nagyot:)
Az helyzet, hogy beletört a bugyli, így Maya "sárgájával" ékeskedem:)
Ennek a játéknak két érdeme van, a káprázatosan szép a látványvilág, - sokkal szebb, mint az előző részé, (Reflection of the life - Equlibrium) - és a cuki meglepik, amikre többnyire véletlenül találtam rá. A helyszínek - el kell ismerni - csodásak, harmonikus színek, szép formák.
Történet gyakorlatilag nincs, mert annyira gyenge és elcsépelt, hogy már csak unottan bólogattam és a szereplők első felbukkanásától kezdve világos volt minden.
Pár szóban: Boldog szerelemespár, a lamúr tragédiával végződik, a férfi természetesen fel akarja támasztani a nőt, és ezért akut köt egy régen lesittelt démoni lénnyel. Aki amúgy egy dögös csaj és naná, hogy jól átveri szegény fiút. Ennek megfelelően egy centiméter humor sincs az egészben, mindent átjár a lagymatag bánatosság.
A játékról röviden: Rémes!
(itt hangosan nyihogtam:D)
Töméntelen helyszín, amikben egy ráközelítés egy tárgyra is több másodperces, fekete képernyős váltás. Kétmillió izé-bigyó az invertoryban, mindenhez minimum kettő kell és a játéktér legtávolabbi sarkaiból kell odaslattyogni vele, - én ennyit még nem császkáltam fel-le egy pincéből - semmi sem következik logikusan semmiből, a tárgyak - köztük a fő varázseszköz - felhasználását is beleértve. El is hagytam ott egy szemes gölödinyt. A hint kb. össze-vissza mutogat, segítségül csak a térkép működik hasznosan. A minik idegesítőek, nagyjából a második harmadtól kezdve már lekifurdalás nélkül skippeltem mindent. Zömmel tili-toli, tekercsavar és a halálom, a rúnapakolgatás. És iszonyatosan hosszúúúúúúúú......
A zene dögunalom, majd elaludtam rajta. Langyi-bangyi zongorálás és drámainak szánt futamok váltogatják egymást.
A két bónusz nem nagy szám, pillanatok alatt végeztem velük. A szuperbónusz gyakorlatilag csak a könyves mini, ami a játékban is van. Kábé öt percnyi, de nem nyílik meg, ha nincs meg az összes szemes virág-izé. Jó hír viszont, hogy az Observatoryban, a képen meg tudjátok nézni, hol maradt el belőlük és vissza lehet menni érte. Ne csak a fát nézzétek, hanem a szilánkokat és a lángnyelveket is. A helyszínen pedig lehet Hintet használni a megkeresésükhöz.
Az Extrákban nézzétek meg a Lucky gift részt is, hátha valaki rájön, hogy mi a fenét kell csinálni a csukott dobozokkal.
Custom módban javaslom, minimális hint és skip időbeállítással, és mázlijuk, hogy van benne teleport-térkép, mert tuti, hogy a Grandma többé a színemet se látná.
Durván szívtelen leszek, ez az egész nem ér többet hat pontnál.
Köszi, Maya!
"Arra már nem emlékszem, hogy pampogtam-e a 9 és 10 pettyes előző részek bétáinál, de ahogy magam ismerem...:D Remélem, itt is meggyőz majd a végleges arról, hogy még mindig jó csapat a Domini Games. Az eddigi tapasztalat elég siralmas, főleg a videók mentek az agyamra." Még mindig remélem...
Frissített verzió:
1részesek:   Rapidgatorl   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. részl   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész     Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Na, még egyszer! "Eddig a zimankó és az állandó fagyás tetszik legjobban. Tök jól hűt ebben a nyamvadt melegben. Ezen kívül a HOS, ami nagyon igényes, igaz 2x vagyunk egy helyen, de a feladat jellege nagyon más. Több pozitívum nincs, a tulililás grafika és a léptennyomon vidijók miatt már kiszerettem a Daily Magic Production cuccaiból."  Én ilyet írtam??? Ölég brutál lehetett a kánikula...:D Egyébként meg, azóta volt olyan DMP-s játék, ami nagyon tetszett.
Hiba javítva, simán átjutottam a barlangi kapun. Végül is nem rossz játék ez, bár küzdöttem az elemekkel, vagyis a rengeteg, nehezen rövidre zárható videóval és a színorgiával. Úgy érzem, nem jól bánnak a színekkel. Az elején, és úgy általában is, a kékek nagyon élesek, szinte gyomorforgatók, viszont a boszikunyhónál és annak környékén sokkal szebb és visszafogottabb az árnyalat. Lehet, hogy több team dolgozik a háttereken? Amúgy a grafika szép, ahogy azt már megszoktuk. Aranyosak az állatok, bár Mr. Jenkins zabáltatása szerintem tök felesleges, csak időhúzás a közeliben soha el nem tűnő halat lakmározó kandúrbandi.
A HOS jó lenne, ha nem ismételnének, és nem nyomnák tele a párosítóssal. Az nagyon zavart, nem különben a jeges szörnyek visszavarázsolására szolgáló kütyüben való útépítés. Ezen kívül a minik közepesek, és egy sincs, ami az egyedisége miatt megragadt volna az agyamban.
A zene főmotívuma nagyon szép, de az időközben variált dallamok tök depisek és álmosítók. A kristályok könnyűek, megszórhatták volna jobban is a játékot vele. A galériában visszaváltoztattam az összes jeges szörnyet, bár ettől sem éreztem magam jobban. A fejlesztőket egy képsor örökíti meg, nem túl eredeti módon, 1-1 helyszínbe pakolják bele a csapat tagjait.
Az alapjáték összességében tetszett, de a bónusz nálam sokat elvett az egészből, gyenge 8-ast adok. Ja, és azt mondanom sem kell, hogy most egyáltalán nem esett jól, ahogy összevissza fagyasztottak mindent.
"Korrekt...ennél többet (és jobbat) nem tudok elmonni. Talán annyit, hogy  3 elveszett ügynököt hajszolunk az Eipix új játékának bemutatójábadan." Szeretném az évet pozitív Eipix-érzésekkel kezdeni!
Azt nem mondom, hogy nagy durranás, de azért kellemesen csalódtam. Az izgalmas sztori Magellánhoz kapcsolódik, a bónusz pedig vissza is visz bennünket a híres felfedező korába. A grafika a megszokott, vannak szép és kevésbé szép helyszínek, ahogy azt már a csapattól megszoktuk. Sevilla kifejezetten tetszett, de Tanzániában már nem éreztem túl jól magam.
A keresősökben új dolgokat nem fedeztem fel, hagyományosak, logikaiak és szövegesek, de most is izgi volt a 17 morfogó tárgyra vadászni. A minik közepesek, igazából csak arra a jól sikerült, összetett cuccra tudok jó szívvel visszaemlékezni, ami még az elején volt, rész-skippel felszerelve. Vártam a folytatást, de úgy látszik, a fejlesztőknek most ennyire tellett.
A zene most is nagyon tetszett, nagyon jól illik a történethez. A külön keresgélni valók könnyűek, 41 jel és 20 kártya várja hogy megtaláljuk őket. Nekem ez nem okozott nehézséget, ettől kicsit unalmasnak is találtam. A bónuszban van egy semmitmondó videó, ami tetszett, az a fejlesztőknek nélkülözhetetlen kellékek, a kévé, tea és energiaital sziklarajzos bemutatása.
Mint már annyiszor, nekem ez 8, és remélem, 10 rész elég lesz nekik is, mert nekem untig elég.
"Bocsi, de erről se sok emlékem maradt. Azt viszont tudom, hogy ahhoz képest, hogy a Daily Magic nálam már leíródott, nem is volt olyan rossz. A HOS tök ötletes, a minikről semmi emlékem." Ezer bocs a "tartalmas" teszteredményért!
Jól végződött 2015, igazán igényes játékkal zárhattuk az évet. Ahogy Mayának is írtam, lövésem sincs, miért nem emlékeztem semmire, mert az első perctől izgalmas és látványos a Daily Magic játéka. (Talán több cuccot teszteltem, és ez volt az első?)
Azon kívül, hogy nekem, a főszereplőnek nem volt hangom, és a vége szerintem kurta-furcsa lett, semmi kifogásom nem lehet. A grafika eszméletlen szép, még ott is, ahol csak sziklák és növényzet alkotja a hátteret. Jó volt a Sullivan River környékén újra bóklászni. Nagyra értékelem, hogy a másik világban való bolyongást sokszor törik meg olyan helyszínekkel, amik sokkal látványosabbak és tartalmasabbak. Ilyen a tábor 1-1 helyisége, pl. az iroda, vagy épp Lucy szobája. Nagyon mutatós a fák tetejére biggyesztett, megvilágított faházak együttese.
A HOS szuper és látványos, főleg ahol kedves állatkákat szerkesztettek a feladatok közé. Tőlük valamilyen csellel lehetett megszerezni a szükséges tárgyat. Vannak ismétlődők, de ha egy játék alapból jó, egyáltalán nem zavaró az ilyesfajta "spórolás". A minik nem igazán jöttek be, de azért volt pár érdekesebb (vagy könnyebb:D).
A figurák megtalálása nem nagy só, viszont 2 morfogó puzzle darabot elhagytam. Így 2 háttérkép befejezetlen maradt, de ennél nagyobb bajom sose legyen. Az extrákban a bónuszon kívül a Developer Diary tetszett, ahol a fejlesztőket láthatjuk beszerkesztve 1-1 helyszínre. A zene, bár már ismerős, megint tetszett, mert nagyon illik a hangulathoz, nem lájtos, de nem is tolakodó.
Tőlem jár a 10 pont, és mivel 31-én, az év utolsó napján jelent meg, lövök mellé egy kisebb rakétát is.

Ez is ritka, hogy szilveszter napján cuccolhatok:)
BÚÉK még egyszer!
HOG-KALAND rovat
"Ez is felkívánkozik a nyálcsoriba, pedig már nem szerettem volna többször találkozni Lynn le- és felmenő rokonaival. A helyzet a szokásos, viszont a buxás manót egy menyétre cserélték, aki elég szerencsétlenül punnyad a jobb sarokban. Mégis felüdülés manómentesen játszani, még a 34 morf és 36 puzzle keresgélése is jobban esett." Azt hiszem, ezt már a 2 ünnep közé tolom, ezer a dolog.
Esküszöm, visszasírom a buxást! Ez a menyét olyan idegesítő, pláne a hangja. Mert ha Bertha, vagyis nő, akkor beszéljen rendesen, de hogy ilyen nyomorultul cincogjon, az nevetséges.
A játék maga is elvont, a Cassandra okozta átok fura helyekre és helyzetebe sodor bennünket. Az órás körüli helyeket és feladatokat szerettem, a többi eléggé idegesített. A bónusz is elviselhető, mert összeszedett és viszonylag rövid a szellemmacskás történet. A grafika szép, az effektek, videók nyüstölték a gépem, de azért bírta. Van pár helyes figura, pl. a virágon trónoló pollen csapat.
A HOS-nál nagy hátrány a helyszínek ismétlődése, és úgy vettem észre, volt, ami 3x is visszajött. Sokszor már előre lehetett látni, hogy legközelebb mit hova kell pakolni a feladatosoknál. Minikből 17/30 az eredményem, ami egész jó. A gyűjtögetés tök gáz lett, puzzleből és morfból is 1-1 hiányzik. Ezt jobban utálom, mintha többet is elhagynék.
Engem most nem győzött meg az EleFun, csak 7 pontot adok.

1részesek: Filefactory   vagy   Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész            Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. részl            Rapidgator 2. rész
Uploadable 1. rész            Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Eddig a zimankó és az állandó fagyás tetszik legjobban. Tök jól hűt ebben a nyamvadt melegben. Ezen kívül a HOS, ami nagyon igényes, igaz 2x vagyunk egy helyen, de a feladat jellege nagyon más. Több pozitívum nincs, a tulililás grafika és a léptennyomon vidijók miatt már kiszerettem a Daily Magic Production cuccaiból."  Én ilyet írtam??? Ölég brutál lehetett a kánikula...:D Egyébként meg, azóta volt olyan DMP-s játék, ami nagyon tetszett.

A játék többünknek bugos, ne töltsétek, csak ha tesztelni akarjátok!
"A legutóbbi 9 petty lett, pedig az Eipix vette át a sorozatot. Egyre kevésbé szeretem őket, de ez megint tetszik. Gyönyörű a ház, melyben a Ward család tagjaként űznek velünk macska-egér játékot az Addams Familybe illő rokonyok. HOS nagyon rendben, a lepkés minitől meg elaléltam. Ez való nekem, nem a tilitolitekerem:D" Már 9 pettytől is nagyon boldog lennék.
Messzire jutottunk a sorozat első, hatalmas sikerű része óta. Ahova az Eipix beteszi a kezét, lábát, egerét, ott komoly egyedi nyomokat hagy, a múlton nosztalgiázni már nem érdemes. Ez a történet, ahogy Vicanyu is írta, nagyon komor, egy elátkozott család megmentésén dolgozhatunk, ha bírjuk energiával és idegekkel. A fősztori nem mindenhol érthető, és akkor még visszafogottan nyilatkoztam. Ki terhes, mikor, kitől, ki miért haragos, számomra nem igazán derült ki. Viszont a bónusz egyértelmű választ ad arra, hogy a szerencsétlen kölök miért töltötte szellemes napjait bosszúhadjáratával. A gyilkos nörsz megbüntetése rövid és látványos.A bónusz azért is tetszett még, mert nincs agyonbonyázva a játéktér, amit a főjátékról nem mondhatok el. Ott nagyon kellett figyelni, hogy a jó csapáson induljak el.
Grafikáról nem pampogok, a tőlük szokásos stílust láthatjuk. A keresősök szépek, és szerencsére nincs agyonzsúfolva vele a játék. Különösen tetszett a rímben éneklő, szöveg utáni HOS, miként az egész játékot átszövő versikék. Szerintem ez szép teljestmény a csapattól. Minikből sokat megoldottam, nem lesznek rémálmaim. A hintalovak és morfogó szereplők begyűjtése sem gigászi feladat, jól láthatóak, sőt mindkettőt lehet ellenőrizni a kép jobb oldalán világító jelekből.
Emlékszoba most sem érdekelt, viszont a bónusz videót megnéztem, ahol a fejlesztők pózolnak a figurákkal, igényes és sokkal vidámabb zene mellett, mint amivel a játékban táncoltak az idegeinken.
Valamiért nem akaródzik azt a 9-est megadni, most szőrös szívű leszek, legyen a vége 8.
Meggondoltam magam, inkább felteszem újra. Van ez olyan jó játék, hogy megérdemli a dupla posztot. Itt már nem kell trükközni az indítással (állítólag).
"A Vendel Games játékának 1. része 10 pettyes lett. A másodikba beragadtam egy bogár miatt, de annyira nem tetszett, hogy foglalkoztam volna vele később. Ez viszont baromi jó! Kifinomult grafika, ötletes elemeket tartalmazó keresősök, izgi zene. A minik nem az eseteim, de a történet "gyerekes" témája bőven kárpótol. Láttam már hasonlót, mégis úgy érzem, ez nem lesz tucatdarab." Azért is kedves nekem ez a csapat, mert imádom a logojuk doromboló cicáját.
Ahogy hősünk a végén, én is feltettem magamnak a kérdést: álom vagy valóság? És ahogy neki a gyűrű, nekem az élmények bizonyítják, hogy nem álmodom, az év egyik legigényesebb játékán vagyok túl.
Gyönyörűséges grafika, rengeteg ötlet és fantasztikus zene nyújt komplett élményt a mesés történetek szerelmeseinek. A sztori jól követhető, az ötletes videókból megtudhatjuk az elátkozott drágakövek történetét. Szuper, ahogy a bónuszban visszatérünk a gyökerekhez, és megismerjük a kristályokat síró lány történetét.
Még gyenge angolommal is élveztem a gyerekek által írt, kedves verseket, és ehhez kapcsolódik az egyik leghelyesebb jelenet is. Ahogy az ajtó alatt becsúsztatjuk a Rebekának írt válaszsorokat. Négy eltűnt gyereket keresünk, és akármerre lépünk az elnéptelenedett városkában, mindenhol van valami érdekesség, sőt egy szuper vidámparkba is eljutunk. A keresősök tele ötlettel, mindben van valami érdekesség. Kedvencem a képeken való kutakodás lett, meg persze az árnyképes pakolgatósok, mert nagyon egyediek. Minikből is kaptam maradandót. A jegyfestős a vursli bejáratánál csúcs, sokáig tartott, de ki nem hagytam volna. Élmény volt a több fázisú, mármár "ékszerdobozkának" nevezhető, összetett játék is.
A gyerekek dobozkáiba begyűjtött tárgyakat sajnos nem néztem meg időben, pedig valami játék is kapcsolódik hozzájuk. A végén hiába kerestem, nem lehet elővarázsolni őket. Bánatomban a zenékkel vígasztalódtam, remekmű mind. Akinek van kedve hallgasson bele, levezetésnek tökéletes.
Még az is eszembe jutott, hogy a bónuszban tipródhattunk volna a koszos bányában, de helyette egy pazar föld alatti várba kerülünk, ahol a szobák, tárgyak szépsége felülírja az ijesztő részleteket. Még tudnék lelkendezni, de nem akarok senkit untatni, inkább pontozok. Szerintem ez egy megagiga 10-es, rengeteg csillaggal.
"A 4Friends Games is kitett ismét magáért. Sok a videó, de szerencsére rövidek, és szépen viszik előre az eseményeket. A zene varázslatos, MadHead után ismét hallhatunk énekhangot is. A keresősök változatosak, a mókusfészek és lakója különösen tetszett. Az amulet használata totál új, lett pár hajfonatom, mire rájöttem, mit kell csinálni a hídnál. Az őr lepénzelése se semmi, így még a sok dumát is megbocsátom." Ez sokkal jobban tetszett, mint a csapat tegnapi bétája, nagyon kíváncsi vagyok.
Végre elmondhatom, hogy valami igazán tetszett. Ha visszagondolok az elmúlt hetekre, csak a "jóvót, jóvót, de..." jut eszembe. Szerencsére itt nincs de, végig ütős a 4Friends Games tragédiákkal átszőtt meséje.
Kezdem a grafikával, mert minden helyszín nagyon szép, sőt most különösen feltűnt a főszereplők finom szépsége. Angelica és Jacques, igazán szép pár, megérdemlik, hogy egymást kergetve a végén örökre együtt maradjanak. Persze, értem én a gonosz csákót is, hisz első szerelmét elveszítve, már csak a bosszú élteti (amíg meg nem hal):D
Nagyon jók a keresősök, a logikai párosítók különösen tetszettek. A minikhez is fűződnek kellemes emlékeim, bár forgatós és tekerős itt is előfordul. A fejlesztők igazi mókus-fanok, van hagyományos vörös, de csíkossal is találkozhatunk. Aranyos mind, jól oldják az egyébként feszült vagy szomorú hangulatot.
A szorgalmi feladatos, külön tárgyak jól vannak elhelyezve, valószínű, hogy ennek köszönhető, hogy 4-et benéztem. Viszont a nőcisek mind a 20-an meglettek, amiért egy maratoni HOS jár. Ahogy Vicanyu is írta, a végén rákérdeznek, hogy meg akarjuk-e keresni a hiányzókat. Sajna, hiába nyomtam egy lelkes igent, ami első blikkre nem lett meg, az másodikra is rejtve maradt, hiába rodeóztam a helyszínek közt. A végén aztán végleg feladtam, lemondtam a vegyes csecsebecsékről.
A grafikáért, a hangulatért, a gyönyörű zenéért és a szép történetért tőlem jár egy szép kerek 10-es, sőt még csillagot is adok, mert megérdemlik.
"Alig volt időm a 7végén, ezért csak nagyvonalakban tudok bármiről beszámolni. Szerintem nyálcsoris, bár a Wolf Stúdió körüli serteperte kezd unalmassá válni. A keresősök a szokásosan korrektek, minikről semmi emlék, amúgy krimis, egész izginek tűnt." Az Eipix változatlanul turbó fokozatban:D
Kicsit hosszú, de azért jó ez a játék. Elég sok szereplőt kell megjegyeznünk, beleértve magunkat, aki az ördögi projector segítségével bámulatosan változtatja alakját, mint anno Pom Pom:) Barátunknak próbálunk segíteni, hogy kiderítsük a két konkurens filmstúdió körül zajló eseményeket, de elkésünk. Bernardot megölik, így egyedül kell nyomoznunk.
A grafika, vagyis a helyszínek többségében szépek, a zenét változatlanul szeretem. A legjobban a kajás pultok tetszettek, sütik és egyéb inyencségek kínálgatják magukat a vitrinekben. Lehet, hogy éhes voltam közben? A HOS szuper, a 16 morfot sikerült begyűjteni. A minikről most is megvan a véleményem. Sok tekerentyűs izé váltja egymást, és persze akár 3x-is kellene ismételni, ha hagynám magam.
A 41 arcos logo meglett, sőt találtam 6 karácsonyi kelléket is, amik a történethez nem, de a decemberi hangulathoz illenek. Később az is kiderül, hogy miért szórták el ezeket a cuccokat. A főjáték végén egy ünnepi díszbe öltözött szobában találjuk magunkat, ahol a bónusz nyílik, a karifán pedig a 3 cukorpálcika alatt a sorozat régebbi részeinek 1-1 keresősét találjuk. A kandallóra aggatott, szintén 3 zoknikban pedig régi minik vannak, de mondanom sem kell, nem voltam rájuk kíváncsi. A Tribute Video ismét a régi részeket idézi, viszont az unalomig ismételt emléktárgyas szobát nem volt kedvem megtölteni tartalommal, jó lenne, ha beújítanának valamit helyette.
Nekem 8, mert nem éreztem, hogy új dolgokat látok, viszont ha Artschi lefordítja, biztos nekiesek még egyszer.
Unlimitzone
Filefactory
Rapidgator
Uploadable
HOG-KALAND rovat
"A Specialbit Studios ritkán szól, de akkor nagyot. Egyrészt el vagyok bűvölve a képi világtól, mert láthatunk igazi mozifilmet és tökéletesen megalkotott, imádott vidámparkot, a végén pedig a zene tuti slágerlistás lenne, annyira profi. De sajna, bajom is van, az egyébként ötletes keresősben aprók a tárgyak, a kísérő dallamok pedig idegesítőek. Összességében mégis örülök, mert a csapat specialistája a nem átlagos kategóriának, sok érdekességben lehet még részünk." Az indítás, lehet, hogy nem lesz problémamentes, de Madárka a PC-dokiba írt segítséget. Kipróbáltam, nekem működik. Köszi, Gyurgyalag!!!
Ritka, hogy ennyi érzelemmel töltsenek meg egy játékot. A kómában lévő férfi hosszú utat jár be, hogy  halott feleségét megtalálja. A képi világ lenyűgöző, és az is, ahogy ötvözik a mozis elemeket, vagyis a valóságot meg az álmot. A helyszínek nagyon változatosak, a vidámparkot számtalan hely követi. Egyik szebb, mint a másik, vagyis a grafikával nagyon elégedett vagyok. A keskeny képet nem tudom megszokni. Nem tudom, miért kell az a nagy zöld háttér. Sajnos ez engem zavar, ahogy a fülsértő hangeffektek is. Viszont a zene nagyon szép, passzol a történethez. A fura macskát viszont nehezen szoktam meg, mert akkor is rázta a fejét, mikor tök logikusnak éreztem, hogy lenne dolga. De hát nem kötelező, hogy a fejlesztők logikája találkozzon az enyémmel.
A részecske-keresgélést hamar megszoktam, tulképp minden HOS igényes, még ha nem is csúcskategória. A 20 miniből 5 sok mindent elárul. Pl. azt, hogy nagyon nem szerettem ezeket a részeket. De sebaj, a skip még mindig a legjobb barátom:D A külön cuccok közül 1 valami hiányzott, azt hiszem a képek közül néztem el egyet.
Van bónusz is, amire nem is számítottam. Elég rövid, de tán ennyi elég is volt. A széles vászon miatt nem tudok 10-est adni, legyen a vége 9.
FRISSÍTETT "CE" VERZIÓ:
1részesek:  Rapidgator    vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész     Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész      Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • Krieg (F/23)

  Nagyon szép és jó hétvégét kívánok mindenkinek :)

  tegnap 15:15
 • narghile (L/41)

  Eljött a hét csúcspontja:) Pihizzetek nagyokat, szép 7végét mindenkinek!

  tegnap 15:03
 • gyurgyalag (L/109)

  Jaaaaj, Csöpiiii! Neeem! Nem vagyunk folyton suliban, csak borzalmas mennyiségű időt köll belefeccölni, hogy mindketten baromi okosak legyünk -)))) Meg kerületileg van nálunk most egy kis felfordulás, és életemben először civilkedek -))) De a zunokád überelhetetlen kis fickó! Imádom! ♥♥♥♥♥♥♥♥

  febr. 11 16:23
 • Krieg (F/23)

  narghile Ismét csak pislogok Haunted Hotel 11 Hát lesznek játékok idén is az biztos :) Ahogy mondod: A Mad Head a király :)

  febr. 10 20:38
 • narghile (L/41)

  Csopi, ezt nem lehetett halogatni:) Olvastam én is Csillát, szintén zenész:D Kíváncsi vagyok, van-e olyan, aki ki tudja várni Artschit. Krieg, rögtön nekiestem, azért vagyok ilyen késői, MadHead a király!:))

  febr. 10 19:57
 • Tschilla (L/61)

  No megyek a Fórumba:-)

  febr. 10 15:45
 • csopi13 (L/57)

  Szép/szebb reggelt !! Annyira éreztem, hogy nem fogod tudni függőben hagyni a Gólemeket!!! Nem lehet nemjátszani vele :) Madárka egyfolytában iskolában Csikivel, vagy elkapta a gépszíj ??? Csillát olvastam a játéknál :)

  febr. 10 09:19
 • Krieg (F/23)

  Úristen! :) Lesz Cadenza 3 Béta már van :) Köszönöm Mad Head. Ebben a csapatban sosem csalódok.

  febr. 10 04:25
 • narghile (L/41)

  Bakker, nem tudtam kivárni Artschit a gólemmel:( Azért nem leszek depis, mert bármikor végigtolom újra, és legalább sárgázhatok még ma:)

  febr. 09 18:49
 • narghile (L/41)

  A te xarod sose fog hullámozni, gyárilag van benned a lengéscsillapító, örök élet+3 nap:))

  febr. 07 10:56

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 408

Látogatók az előző hónapban: 14467

Látogatók a jelenlegi hónapban: 5445

Feliratkozottak: 1256

Magazin helyezése: 4

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez