Nem túl bíztató szöszi, de ez csak az én véleményem:) "Már megint nem tud rám hatni a Domini Games, pedig látványos játékon dolgoznak. Gépiesnek érzem, a miniket gyengének, egyedül a keresősök (főleg az első) keltették fel az érdeklődésemet. HOS nélkül biztos nem tettem volna fel, és ha soká jelenik meg, az se baj."
Unlimitzone 1. rész     Unlimitzone  2. rész
Turbobit 1. rész            Turbobit 2. rész
1részesek:
Rapidgator    vagy    Filefactory    vagy    Uploadable
HOG-KALAND rovat
Majdnem meggyőzött, de aztán még sem tettem fel a bétát. Az okát már nem tudom, ennyi emlék maradt.
"Ez a játék szuper! Mesés, mint az elődök, történetben és grafikában egyaránt. Eddig nem volt hagyományos HOS, viszont az árnyképes-pakolgatósok ütősek. A minikben is volt szimpi, a zene nyugisan gyönyörű, viszont a 40 jel gyűjtögetése elég egyhangú. Ettől függetlenül várom a 4 Friends Games fullos játékát." A bétás szöszi ígéretes, a jeleket meg majd túléljük.
Pár hete jelent meg először, és az első helyszínen már be is ragadt mindenki. Fel se tettem, hanem vártam a frissítést, ami elég lassan jött. Próbálom elhinni, hogy érdemes volt várni rá, bár 1-2 fotó azért elgondolkodtatott az ellenkezőjéről.
"Hasonló érzéseim vannak, mint a Haunted esetében, de cirkuszos témával azért jobban levesznek a lábamról. A keresősök itt is nagyon tetszenek, a történet is pörgős, és bírom a furán mixelt állatokat is. 1 tojást kiköltöttem színcserélőssel, lett is belőle egy méretes fióka, de asszem, a többi rejtve marad." A Haunted már homályban, de remény az van, hogy szeretni fogom.
Alapból szerettem, mert nincs agyonbonyolítva, könnyed, és nagyon bejött a cirkuszos/vurslis világ az összes csodájával. Még a grafika is új színt kapott, sok kedves báb, egyéb kütyü pótolta a -tán örökre elveszett- humort.
A helyszínek jól tagoltak, alapból szakaszos is, bár defrost bácsi és megmacskásodott tesónk közt elég sokat kellett ugrálni a szőrtelenítő bigyóért. A bónusztól elkettyentem, hisz ugyanoda tettek vissza, de azért nyíltak új helyek, hogy változatosabb tegyék a végső családegyesítést.
A keresősök hamar leegyszerűsödtek, de azért szépek és főleg könnyűek. Egyedül a 3 tárgyas, kisablakosak nem tetszettek, mert nagyon primitívek, nélkülük is juthattunk volna tovább, valami más módszerrel. A stílusuk élesen elüt a környezettől, kár volt ezeket beleerőltetni a játékba. A minikben kevés az ötlet, viszont sok az unalomig ismételt, régóta visszaköszönő tilitoli. Pláne nekem, aki az olyanokat szereti, mint pl. a forgós-babaöltöztetős.
A bétában már az elején is lehetett tojást keltetni, és akkor megfogadtam, hogy nem foglalkozom vele. Fura módon, itt a vicces állatkákat a bónuszba tették, és ígéretemmel ellentétben életre keltettem mind a hatot, mert jól esett ennyi színcserélős, és aranyosak lettek a mixelt teremtmények, kutyapingvin, csibenyuszi, zsiráfstrucc és társaik.
A zenéjét sose fogom megunni, mert annyira aládolgozik a hangulatnak, fel se tűnik, hogy hallottam már. 9 pettyet nekem megér, és továbbra is kapaszkodom minden olyan dologba, ami az ERS régi fényét idézi.
Megjött az 5BN ígéretes játéka, nem is kellett sokat várni. "Aprólékosan kidolgozott gyönyörűség, mint az első része. Hagyományos keresőssel nem találkoztam, de árnyképes-pakolgatós van, sőt elviselhető minik is. A zene szuper, és ismét 35 morfra vadászunk."
A szöszi szóról szóra igaz, már a rövid introban vágtató lovasok is lenyűgöztek. Csak azt nem kalkuláltam bele a történetbe, hogy egy orbitális méretű elvarázsolt kastélyba pottyantanak, ahol azt se tudom, merre vagyok. Tán be se vallanám, hogy rongyosra nyomkodtam a térképet, ha nem akadnak sorstársaim. Iszonyat, mennyire átláthatatlan, honnan hova, merre meddig. Nincs szakaszolás, nem tudhatunk le még egy egérlyukat se. Sokszor kell egyik csücsökből a másikba repülni, igaz azért olyan is van, hogy a meglelt tárgyat helyben, vagy nagyon közel használjuk. Még a repkedéssel együtt is rettentő hosszú a főjáték, de 1 nap pihenő után letettem a nagy esküt magamnak, hogy majd a bónuszban megmutatom, mire vagyok képes. Ezzel szemben, úgy eltévedtem, mint a huzat. Kijárat-bejárat-átjárat... Remélem, azért akad olyan, aki jobban tájékozódik, mert akkor felhőtlenül élvezheti a meseszép grafikát, az igényes pakolgatósokat, ötletes szerkezeteket, finom részleteket. Ami még bántó, az az örökösen ismétlődő duma, ha bármihez nyúlunk. A szereplők jól elmagyarázzák minden érintésre, mi micsoda és mire való. Persze igyekeztem nem tapperolni, de nem mindig tudtam lefogni kiváncsi egerem. A gyűjtögetés tetszett, meg is lett minden, csak azt nem tudom, mit lehetett csinálni az alkatrészekkel. Láttam a gépet, amihez kell, de aztán meg is feledkeztem róla, és csak a bónusz végén jutott eszembe, hogy ez nekem kimaradt. Lehet, a sok gyaloglástól eltompultam, és pont akkor skipeltem egyet, mikor ez kiderülhetett volna?
8 pontot adok, és azt gondolom, a kevesebb jóval több lett volna, de az is igaz, hogy közben nagyra értékelem a fejlesztők minden részletre kiterjedő, aprólékos munkáját.
"Újabb őrület! Már a Codeminion által jegyzett sorozatban is az Eipix nyomul. Hát miből vannak ezek? Úgy tolják a játékokat, mintha a nap 24 helyett 48 órából állna. Egyébként már az előző résznél is elcsodálkoztam, ott az ERS logoja szerepelt. Úgy látszik szabad a vásár. Ahogy a 2-ban, úgy ebben sem fedezhető fel még nyomokban sem a régi stílus. Persze ez nem is baj, ha az Eipix fejleszt egy játékot. A grafika kiváló, a keresősökre megint rátettek egy lapáttal, és bár nem krimis, hanem szellemes, szerintem nagyon jót fogunk játszani a véglegessel." Cukimuki szarvaskobak, már alig vártam!!!
Csalódtam. Ilyenkor újra felteszem a majdnem költői kérdést: mitől jó egy játék? Itt a grafika nagyon rendben, imádom azt az utánozhatatlan, fémes csillogást. Ötletes az 50 éves időutazás, szellemek jönnek-mennek, sötét családi titkokat tudhatunk meg. Van elhagyott suli, vidámpark, pláza, és még sem jött az elégedett hátradőlés. Szinte végig untam, még a keresősökbe sem tudtam annyira belekapaszkodni, ahogy az sok játéknál jellemző. A minik is unalmasak, alig csináltam meg párat.
Az 50 szem könnyű ujjgyakorlat, de akinek nem ment, rájuk lehet keresni. Van ajándékshop az extrákban, de azt sem erőltettem. A Making of-nál is volt már sokkal ötletesebb, bár a retró hangulat szépen visszajön a korhű grafikából.
Lehet, én voltam rossz passzban, de ez nekem "csak" 8, és a következő részt az eredeti fejlesztőktől várnám, bár annak már nulla az esélye.
Na végre! Így vagyok nyugodt, ha szépen visszatérünk a rendes kerékvágásba, és a játékok a szokott időben jönnek. Ennek különösen örülök, mert a szöszi felettébb lelkes volt: "Gyönyörű résszel tér vissza a sorozat. Mesés történetben kell lányunkat kiszabadítani a gonosz varázsló jégbirodalmából. A HOS részek szinte csak árnyképes-pakolgatósból állnak, és egyre ötletesebbek, ahogy haladunk előre. A megtalált rúnák összepakolásával komplett mesét hallgathatunk végig, a megtalált puzzle darabkák pedig könnyű miniket rejtenek. A zene csodás, 35 morf is vár ránk, szerintem  nagyon ütős lesz."
Ez csúcsszuper volt! Mint az elégedett napközis, úgy dőltem hátra, jóllakottan, tele élményekkel a játék végén. Igazi mese, finom, érzelmekkel teli történet, luxus kivitelben. A végére minden jégszív elolvad, mindenkit megmentünk, és még a jégkirálynőt is boldognak láthatjuk. Kedvesek a figurák, a kistörpe, a vadász megkerült kutyusa, de legjobban Lerione tetszett, mikor elvetemült fejjel várta a korona összepakolását. Olyan grimaszokat vágott, hogy dőltem a röhögéstől.
A keresgélős részek tele vannak feladatsorokkal, és emellett olyan változatosak, amit ritkán látni. Talán a bónuszban van egy, ahol csak simán szedegetjük össze a tárgyakat. Nem mondom, hogy nincsenek kiakasztós minik, forgatós, sorhuzigálós izék, viszont olyan gyönyörű és játékos feladatokkal váltakozva, hogy minden ellenérzésemet legyűrték a fejlesztők. Az is ritka, hogy az ismétlődő feladatokból az utolsót is szeressem, és itt ez történt. A tekercsből nyert varázslatok is élvezhetők, pedig nem kevés van belőlük. A szívgyógyászat is könnyű puzzle keretében zajlik, seperc alatt lehet összapakolni a képeket a darabkákból. Gyűjtésük könnyű, ellentétben a karácsonyi díszekkel, amikből 7 hiányzott a végére. Az a legviccesebb, hogy van egy helyszín, ahol még utólag se lett meg, pedig nem egyszer próbáltam. A többit csak elfelejtettem, mert az élmények elvonták a figyelmem.
Zeneileg se panaszkodhatunk, mert a lágy és dallamos zene végig hallható Olyan nyugtató, aminél jobbat a dilidoki sem írhatna fel 6 napos meló után:)
A tavalyi "évjátékok" közé is bekerült a Vendel Games (
Spirit of Revenge: Cursed Castle CE), és idén sem lesz ez másként. Részemről jár egy hatalmas 10-es sok-sok csillaggal, és csak azt sajnálom, hogy a megjelenéssel lekésték a karácsonyt.
1részesek:
Depositfiles      vagy      Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész       Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész  Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
Létezik, hogy csak annyiból áll, hogy a nyuszit ki kell varázsolni a ketrecből? Mert ha igen, ez a cucc nem több egy egész képernyős room escape játéknál. Bocsi, de nincs időm utánajárni! Eddigi tapasztalat, hogy helyes a grafika, cuki a zene, és nincs skip. Utóbbitól rosszul vagyok, mert egy képet kéne kiforgatni, amitől alapesetben égnek áll a séróm, és nyüszítve kaparom az átugrós gombot.
Unlimitzone
Rapidfileshare
Turbobit
HOG-KALAND (?) rovat
Asszem, nem indult a béta, de még ebben sem vagyok biztos. Mindenesetre ez a sorozat egyre jobban kiakasztott, mert elvontnak és zavarosnak találtam. Most néztem képeket, és talán van remény, egész jónak tűnik.
Nagy meglepetés, nagy gebasz, pici csalódás. Röviden, tömören így foglalhatnám össze a véleményem. Ahhoz képest, hogy a 4-5. részt abbahagytam, mert annyira nyakatekertnek és élvezhetetlennek találtam, a Game Forest nagyon kitett magáért. Lehet, itt is BFG keze van a dologban, mindenesetre helyes útra terelték a fejlesztőket. A grafika is ütősebb, a zene is, nem beszélve a feladatokról. Egészen Londonig csodálkoztam a kedvező változáson, addigra zsírprofi lett minden, és akkor jött a "hiányzik egy kerekem" rémálom. Még ha a magamé, azt valahogy feldolgozom, de hogy az útban lévő taligát ne tudjam odébbtaszítani, az tragikus. Ettől kezdve csak egy kölcsön profilban bízhattam, amit végül Anikótól kaptam. Itt is örök hála neki, és természetesen Csillának is, akit órákig gyötörtem. Az első cucc már túl volt Londonon, a másik meg nem akarta felülírni az elsőt. Londonról még annyit, hogy olyan életszerűek voltak a helyszínek, éjszaka, kutyaugatás, hogy egyhamar nem felejtem el.
Viszont a kiesés nagyon rányomta a bélyegét a továbbiakra. Nem tudtam rendesen visszazökkenni, és szerintem a történet is leült. Ráadásul nyakunkba varrták azt a végtelenül unalmas Shadowgraphot, nem egyszer, nem kétszer. Az nekem nagyon betett, és alig vártam, hogy végezzek a bónusszal. Amúgy, a keresősök szuperek, a zene csodás, a minik átlagosak.
55 lóherét gyűjtöttem, 45 hollós érmét, de hogy utóbbiakkal mit kellene tenni, fogalmam sincs. Tőlem 8 pettyet kap a játék, és egyet még bevállalnék a sorozatból, hátha nincs vége a fejlődésnek.

 
Nem pont ezzel a játékkal akartam nyitni 2015-öt, de hát nem kívánságműsor ez. A bétás szöszim kissé lehangoló, de akit érdekel az ókori istenek harca és bosszúja, biztos örömét leli benne. "Sajnos ez nem az én játékom lesz, de igazságtalan lenne, ha nem tenném fel. A bajom a témával van. Ki lehet kergetni a világból az ókori görög istenségekkel, ásatásokkal, egyebekkel. Amúgy rendben van, csak emígy nem:)"
Azt kell mondjam, kár volt rinyálni. Nagyon szép ez a játék, és leginkább azt értékeltem, hogy tök élvezhetően tálalták a sztorit. Nem kellett állandóan romok közt kutakodva haladni, hanem változatos és szép helyekre vittek a fejlesztők. Már az alvilágban, a Styx folyó partján meg voltam véve, és ez végig kitartott. A bónusz is tetszett, mert 6 helyszínt kapunk de nem kell sokat görcsölni, könnyű és látványos feladatokkal szabadítjuk ki a görög isteneket szorult helyzetükből, még Atlasz válláról is levarázsoltuk a földgolyót.Pedig nagy és erős isten, de hát mindenki elfáradhat egyszer:D Prométheusz megmentése is sikerélmény, szegényt már jól összekarmolászta az agresszív sas, de a mája maradt, max elihatja, ha nem vigyáz:) Kicsit féltem a helyszínváltásoktól, de nem zavaró, mert nincsenek nagy távolságok, hamar oda lehet érni az aktuális helyre.
A keresősökre se lehet panaszom, mind igényes és érdekes, a nagy üstben és az égbolton különösen ötletes volt a kutakodás. A minik vegyesek, tizenakárhányat biztos megcsináltam, még az ismétlős, kiforgatósakat is, mert könnyűek, viszont a saját farkát üldöző kígyót gyorsan elskipeltem. Még jó, hogy 10x nem csinálom meg ugyanazt!
A zene szuper, olyan istenesen fennséges, élveztem minden hangot. A 21-ből 2 szobrot benéztem, de sajnos nem lehet utólag rákeresni. Nem is tudom, merre hagyhattam el őket, mert nem minden helyszínen van. Ezt egyébként szeretem, igaz, főleg akkor, ha a végére mind meglesz.
Negatívumként csak annyi jut eszembe, hogy a tárgyak elosztása nem egyenletes. Eleinte és a vége felé tök kevés cuccunk van, míg a közepén degeszre tömött kelléktárban kell kotorászni. Viszont az állandóan kéznél lévő Imp sárkányka nagyon helyes, se sok, se kevés, nem lehet ráunni, és látványosan mászik vagy repked a magasan lévő dolgokért.
Jól kezdődik ez az év, mert máris kioszthatok egy 10-est, és várom a BLAM!Games következő játékát. Szóval, nagyon egyetértek Mamababával, és elképzelni se tudom, mi lenne, ha szeretném a mitológiát:D

 
1részesek:
Depositfiles      vagy      Filefactory   
2részesek:
Unlimitzone 1. rész       Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész  Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
Madárka bealudt:), mielőtt elkezdhette volna, viszont Anikó "meglehetősen várós"-nak írta le az Eipix sorozat újabb részének bemtatóját. Sajnos, nekem nem indult, de így utólag már örülök, legalább totális újdonságot kapok, néha az is kell.
Karácsonyi őrület ide vagy oda, két este átrágtam magam rajta. Tartalmas, szép játék, bár a téma nem az én világom, kicsit sok volt a tudományból. Ambivalens módon, közben pedig arra gondolok, hogy milyen szupi, hogy egy csapat ennyire rajong az ilyesfajta témáért. Talán, ha egy kicsit kiengednek a kastélyból, láthatok más fajta helyeket is, kevésbé érzem lükének magam tudományilag.
Barátunk kérésére kezdünk nyomozni a kiállítás megnyitó előtt történt fura jelenségek miatt. A játék leglátványosabb jelenete által hamarosan a 19. században találjuk magunkat, ahol megcsodálhatjuk a kastély régi szépségét, és persze orrvérzésig nyomozhatunk. A grafika megszokhatatlanul különleges, mindig szájtátva nézem azt a ragyogást, amit csak az Eipix tud. Pl. van egy lila bársony páholyos rész, amit először csak félhomályban látunk. Hát, az varázslatos! Ugyanilyen gyönyörűek a finoman lebbenő függönyök, amik több szobában is felfedezhetők. Még jó, hogy nyitva hagyták az ablakokat:D
A keresősökben most sem csalódtam. Elképesztően változatosak, és vannak duplán, sőt triplán tagolt helyek is, mintha tudnák, hogy nehezen szakadok el sok apró ötlettől. Logikai és pakolgatós cuccok, tárgycsoportok, stb., imádtam minden pillanatát. A morfok is meglettek, erre most az elejétől figyeltem.
A minik régebben túl könnyűek voltak, egy ideje ezen változtattak. Volt is skip rendesen, de ez most sem zavart. Bár vannak ovisak, de azok inkább inventorys szerelés közben fordulnak elő.
A zene a megszokott, vagyis kellemes. A 43 csigás óra nem okozott gondot, így a végén csak a Souvenier Shop tárgyait kellett volna begyűjteni, de a lassú töltés miatt megint kihagytam őket. Azért párat megnéztem, vannak jól látszó és elrejtett cuccok is.
Összegezve, sajna  Balu hatalmas lelkesedését nem tudom átérezni, de igényes, szép játék, tőlem egy  elégedett 10-es jár.
Na, belecsapunk a karácsonyi lecsóba, a megszokott ütemet felborítva, egy nappal korábban érkezett meg Elefánték új játéka. Nekem nem indult (ilyen bajom még nem volt az ő bétáikkal), de kérésemre Csopi és Anikó is írt 1-1 lelkes beszámolót, vagyis nagyon jónak néz ki a cucc.
Most már értem a nagy lelkesedés okát, a játék eszméletlen jó. Igaz, kissé természetfeletti, a ráncos öregasszonnyal mégis krimis-horroros történetet kreáltak a fejlesztők. A bosszúja majdnem eléri nyomozó társunkat is, de szerencsére időben érkezünk az elhagyott, hullákkal teli hotelba. Érdekes módon, a bónuszban van egy alternate ending rész, ahol James sem ússza meg a bulit. Nem tudom, ennek mi értelme, én az első variációra szavazok.
A keresősök gyönyörűek, ahogy az egész grafika is az. Tetszettek a párosítósok is, ahol újra a MadHead hatás érvényesül, ahogy a zenében is, ami szintén nagyon jót tesz a játéknak. Néha kimaradozik, de annyira finomak és kifejezők a dallamok, hogy ezt most egyáltalán nem éltem meg negatívumként. Az jutott eszembe, hogy mióta BFG ennyire összefogja és irányítja a csapatokat, bizony több pozitívum is érezhető a játékok kivitelében.
A minik nem nehezek, mégis átugráltam párat, mert annyira érdekelt, mi fog történni. A hangulat végig feszült, és jól el lehet igazodni a hotelben, mert nem nagy területen játszódik, viszont a lépések logikusak. Pont ezért nem zavart a kevés tárgy sem, kivétel nélkül lehetett tudni mindnek a helyét. Szeretem, hogy Elefánték azt a klasszikus vonalat viszik, mikor a lepattant szobákon átjön a régi csillogás, vagyis jól rekonstruálható, milyen gyönyörű lehetett a hotel fénykorában. Az interaktív részek is mutatósak, szinte szégyelltem magam, mikor összetörtem ezt-azt:)
A külön gyűjtögetni való nem nehéz feladat, de a figurákon kívül érdemes megnézni közelről is a finoman míves, zöld antik tárgyakat is, mert mindegyik egy kis műremek. Ugyanitt, vagyis az extrákban mini-fanok 3 bónuszfeladatban újra kiélhetik magukat. 1-et megcsináltam, járt is érte valami, de részletekre már nem emlékszem.
Nagyon várom Artschi magyarítását, hogy szóról szóra kiderüljön, kinek milyen része volt a boldogtalan néne ámokfutásában.
Egyetlen dologgal nem vagyok kibékülve, a játék hosszával. Az alap még elmegy, de a bónusz annyira rövid, hogy szinte bele se tudtam magam élni, máris megmentettem a kiscsajt. De úgy gondolom, ez nem vonhat le a játék értékéből, ezért tőlem jár az agyoncsillagozott 10-es, és örülök, hogy így, az év végén is bővült az "év játéka" jelöltek köre.
1részesek:
Depositfiles    vagy    Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész        Unlimitzone 2. rész
Turbobit 1. rész               Turbobit 2. rész
Rapidfileshare 1. rész   Rapidfileshare 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd:
Filefactory 1. rész           Filefactory 2. rész
Rapidgator 1. rész          Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Épp csak képet másoltam, mert rohannom kell. Így sajnos nem tudok beszámolni semmiről. A grafika tetszik, sokkal pofásabb, mint amit a főmenü mutat.
Nem gondoltam, hogy az ERS adja a heti betevőnket: "Az előzőnek a sok cukiság miatt megadtam a 10-est. Ebből egyelőre csak az izgága facsemete és az újszerű keresősök tetszenek. Nagyon mesés az a világ, amibe belecseppenünk, hátha lesz még sok ötletes apróság benne." Rövid szöszi szokásos kívánságommal:)
A történet izgalmasan indul. Már majdnem királynék leszünk, mikor vőlegényünket, Richard királyt elrabolják. Természetesen nem hagyjuk veszni szerelmünket, és utána indulunk egy portálon át. Elrablójával, a nagyorrú, fura fazonnal addig küzdünk, míg ő maga is segítségre szorul, és nemcsak pasinkat szerezzük vissza, hanem őt is visszaadjuk aggódó anyjának. Ezzel a hatalmas orral nem igazán tudtam mit kezdeni, annyira ellenszenves. Reméltem, hogy a végére összemegy, mint Pinocchiónak, de ez sajnos nem következett be. De kb. ennyi, ami nem tetszett az alapjátékban, mert egyébként nagypn változatos. Főleg a mesék megidézése tetszett. Megvillan Hófehérke alakja a 7 törpével, igaz csak egy HOS erejéig, de aztán találkozhatunk Piroskával, Hamupipőkével, sőt Pöttöm Pannával és az ő utálatos vakondjával is.
A keresősök igényesek és változatosak, a minik elviselhetők. A mozgékony facsemete helyes jószág, nem sok és nem kevés, bár a bónuszra lába kél. Ez a rész nagyon nem tetszett. Még az alapjátéknál is könnyebb, kevés és nagyon kiszámítható tárgy, egyet jobbra, egyet balra lépések. A táj kietlen, ettől a grafika kevéssé élvezhető, így az elsőnek adott 10-es itt nálam nincs meg, 1-et elvitt a végjáték, 9 pont maradt.
Annyit kotlottak ERS-ék a játékon tavaly augusztus óta, hogy az alcím és a főmenü tök más lett,  már nem kell dobálni a hóembert, nincs síró vakond, és ezért egy kicsit el is ment a kedvem tőle. Azért ideteszem a bétás dumát, akkor biztos igaz volt: "Csodák sorozata az ERS, remélhetőleg karácsonyra elkészülő játéka. A menü, a karácsonyi díszbe öltözött szoba, utca, a hógolyózásban legyőzött, aranyos hóember, igazi ünnepi hangulatot idéz. Visszapakolgatós, árnyképes, különbség keresős részek váltogatják egymást, a minik pedig igazán ötletesek. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megcsináltam mindet, de attól még tetszenek. Bár soha nem várom a telet (az őszt sem), de a karácsonyi játékok azért enyhítik az ellenszenvemet, pláne ha sárkányt öltöztethetek, kutyussal játszhatok, vagy megvigasztalhatom a síró vakondot egy új sisakkal."
Sajnos bejött, amit a 2. béta után éreztem. Tökre megváltoztatták az apró részleteket, ami elsőre annyira tetszett. A történet amúgy nagyon szép. A két kislány tragikusan végződő korizása után, már felnőtt fejjel indulunk tesónk után a szép és félelmetes mesevilágba. Szerencsére a hóember, bár nem kellett lebombázni hógolyóval, megmaradt. Segítőnk lesz, és vicces szitukban láthatjuk, ha a segítségét kérjük. Nagyon édes, ahogy megpróbál benyomakodni a kutyaházba termetes hátsójával. Most is, mint ahogy már korábbi játékaiknál megtapasztaltuk, elég sokat kell visszafelé mászkálni, de azért elviselhető. A legjobban a mikulás birodalma tetszett, ott még a grafika is más, mint a játék többi részében. Tele ünnepidéző részlettel, csak azt sajnálom, hogy a zene elég komor, jó lett volna egy kis játékosságot belevinni. A keresősök nagyon igényesek, ebben most sem találtam hibát, viszont a minik, nem igazán jöttek be. Ami viszont egyenesen taszított, az a piros csizmás fekete hattyú. Ilyen elbaltázott figurát rég láttam. Inkább nevetséges, mint félelmetes. A végére szépen feldíszíthetjük a szobát és a karifát, igaz, nem kell külön izmozni érte.
Nekem 8 pettyet ér, és nagyon várom a Ti véleményeteket.

 
"Ez egész jó, és persze a magyar vonatkozású téma is tetszik, még ha nem is a legszimpibb történelmi alakunkat vették alapul. Tetszik a játékmenet, van kelléktáras szerelés, és jó az Elefántéktól nyúlt inventory használat a keresősökben. Más kopizást is megfigyeltem, pl. az egyik hos-ban ERS-ék kócsag formájú ollóját, vagy épp a játékmód kiválasztásának ismerős megjelenítését. De ez nem baj, inkább attól tartok, hogy sokat kell kertészkedni és kotyvasztani." A kotyvaszt/kertészkedikért még egy imát elmormogtam.
Ez rövid sárga lesz. Hamar elment a kedvem tőle, mert egyre laposabb lett. Sokszor megfogalmazni se tudom, mitől jó egy játék, és az ellenkezőjét sem. A lényeg, hogy untam, és ezt tutira észrevette az Abbé, mert xarik odaadni a tekercset meg a láda kulcsát. Azért kitartottam, néztem SG-t, tévedés kizárva, járna a kulcs meg a papír. Utólag belegondolva, hamarabb is beinthetett volna, mert az összes gazt elültettem, locsoltam, a 7 kutyulék is elkészült, a végére totál kicsinált.
A többi tapasztalat annyi, hogy a minik unalmasak, a keresősöket is csak a kelléktáras tárgyhasználat dobja fel. Ráadásul a szép, de lassú zene sem tesz jót az egésznek.
Azt hiszem, ennyi játék után azért pontozhatok, nekem 5 petty, vagyis 1-nek jó kategória.
Na, beindul a karácsonyi buli: "Elefánték az idén is készülnek a karácsonyra. A rendíthetetlen ólomkatona történetét is szabadon kezelik, pl. a kis balerina Diótörő tesója:D A keresősök szépek, és úgy látszik, ők sem szégyellnek koppintani a Mad Headtől. A párosítóst egy az egyben tőlük nyúlták, sőt a tárgyak mögött feltűnő puzzle darabkákat is. A zene természetesen Csajkovszkij, kár hogy néha elhallgat, de ezt már megszokhattuk." Remélem, sok jó játék követi még! 3 hét karácsonyig, abba sok minden belefér.
Ezt nehéz lesz űberelni karácsonyig. Annyira szép, annyira kedves és annyira ünnepi, hogy még most is fenyőfák, mikulások, rénszarvasok, ajándékdobozok cikáznak a szemem előtt. A kis balerinát elrabló gonosz után az ólomkatona és Diótörő indul, és persze a végére minden jóra fordul. Az ólomkatona hasonló szerepet tölt be, mint a League of Ligt-ban a "kis töki", akciózik, és ehhez nekünk kell a megfelelő felszerelést biztosítani. Ilyen még nem volt Elefántéknál. Az interaktivitás annál jobban jellemző, mert itt megmozdul minden, még az utolsó kis dobozka is, vagy pl. a keresősben vigyorgó mini karácsonyfa is. A puzzle darabokért, cica figurákért is többször kell egerészni, csomagot bontani, vagy valamit megrázni. Kettőt sajnos be is néztem, így a végén csak 1 háttérképet tudtam kirakni. Nem halálos, de azért rosszul esett. Ugyanígy csatangolt el 1 macskám, de ettől még végig lehet a bónuszt is tolni, amiből szerencsére 2 van. Egyszer Gerda cica, majd Kai macska teljesíti küldetését.
Ami még nagyon tetszett, hogy a Hókirálynőn kívül felvillan rövid időre a Kis gyufaáruslány és a Vadhattyúk története is, sőt magával Andersennel is találkozhatunk.
Első blikkre az volt a véleményem, hogy túl rövid az alaptörténet, de ezt rögtön át is értékeltem. Így esély sincs az unalomra, nincsenek felesleges momentumok, és a két bónusz történettel kiegészítve mégis csak annyi, ami egy komplett szórakozáshoz kell.
Most a végére hagytam a keresősöket, de muszáj megemlítenem, hogy mennyire csodás mind, sőt a minik nagy többsége sem okozott gondot. A zene feltette az i-re a pontot, így kerek egész ez a varázslatos mese. 10 petty és egy halom csillag, amit minimum megérdemel az Elephant Games.
1részes:
Depositfiles   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész 
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
Más fajta, a felsőkkel ne keverd!
Rapidgator 1. rész            Rapidgator 2. rész
Filefactory 1. rész             Filefactory 2. rész
Uploadable 1. rész            Uploadable 2. rész
HOG-KALAND  rovat
Váratlanul jött a második rész. Kicsit belenéztem, és bízom benne, hogy menet közben fejlődik a cucc. Bétás duma: "Hurrá! A Shaman Games sorozata második darabján dolgozik. A főmenü nem túl kifejező, és eddig elég sok kékesszürkével találkoztam. Ez Anikónak kedvez, de néhol azért felbukkannak élénkebb színek, hogy áldozhassunk a csicsamicsa oltárán is. A sztori érdekes, a figurák is tetszenek, nem beszélve a zenéről. Az kis férgeket most szobánként számolják, így nem maradhat el egy sem. Ami nem tetszik, az a hibogó inventory, alig lehet kipiszkálni belőle a tárgyakat."
Futottam pár kört, hátha jobban összeállnak a gondolataim, de csak a csalódottság maradt. Pedig az első részt nagyon szerettem. Azt hittem, fejlődik még a mese valahova, de csak annak a halovány másolatát láttam. És ezt még megfejelték azzal, hogy a malmos részt, ahol a pasit a mocsárból kell kihúzni, egy az egyben beletették. Arra sem vették a fáradságot, hogy ezt álcázzák valami új elemmel. Nem értem, mi értelme van így folytatást csinálni egy sikeres játékhoz. A kóma és a rémálmok pont elegek lettek volna. Van egy keret, de a többi legyen vadonás új.
Kietlen tájak, ugrabugra ide-oda, nekem ez nem sokat jelent. A keresősök tetszettek, a minikre már nem is emlékszem. Zeneileg rendben van, sőt tán ez a legértékelhetőbb momentum. A férgeket is eluntam, biztos ott is maradt pár, de nem néztem utána, hogy végeztem.
Már van CE változat, de nincs kanalam letölteni, ebből ennyi is épp elég volt. Ez persze csak az én véleményem, Anikó sokkal pozitívabban értékelte a látottakat. Mindenképp játsszatok vele, lehet, csak az én mísz szériám folytatódik. 5 pettyet adok rá, még akkor is, ha vannak ennél sokkal gagyibb cuccok is, a csalódottságomért ez sem kárpótol.

 
CE változat: Unlimitzone  vagy    Rapidfileshare    vagy  Uploaded
A gépem -akár csak a gazdája- elég tré állapotban van mostanában. Bárhonnan indítom, csomagolós és telepítős változattal, xarik indulni. A képek szépek, de azért nem vágok eret magamon miatta. Az Orchid Gamestől 2 játékot láttunk idáig, ebből csak az egyik méltó említésre, a Royal Trouble. A tapasztalatokat ne tartsátok magatokban, kommenteljetek! Köszi!
Kicsit bonyolult az indítása (több a hozzászólásoknál), de megérte az izmozást. Grafikailag kifogástalan, érdekes a sztori is, és szerettem a gyűjtögetni valókat is. A keresősök hagyományosak vagy tárgyhasználósak. Főleg az utóbbiak tetszettek. A miniket először nagyon csíptem, de persze befigyelt pár tekerős izé, így kb. 70 %-osnak mondhatom magam. Halványan emlékezve a csapat másik "erdős" munkájára, azt mondhatom, hogy igen sokat fejlődtek. Ilyen szép helyeken rég jártam, és egyáltalán nem bántam, hogy kitereltek a városból bennünket. Zeneileg sincs panaszom, pont annyira élénk és dallamos, ami még nem uralja el a hangulatot, viszont éberen tart, mert játékos.
A gyűjtögetés tök élvezetes, minden helyet komolyan át kell nézni, sőt a keresősöket is, mert mozaik vagy fagyöngy bárhol lehet. Némileg tompította az izgalmat és a sikerélményt, hogy egyszer csak a "kezembe" nyomták a 40 darabkát, pedig meg voltam győződve, hogy még nincs meg mind. A fagyönggyel is meglepően zártam. Nyakam tettem volna rá, hogy minimum 1 hiányzik a 70-ből. Volt egy HOS, ahol konkrétan láttam a gazt, csak épp rákattintottam az utolsó tárgyra, így bezárult. Az archivumban viszont kaptam plecsnit a teljes kollekcióért. Magyarázat csak az lehet, hogy legközelebb, mikor ott jártam, ugyanazt adta oda, vagyis az elhelyezett készlet állandó, bármikor begyűjthető.
Negatívumként annyi jött le, hogy a játék egyes szakaszaiban többször járkáltattak oda-vissza, de a fagyöngy miatt nem akadtam ki nagyon, így 9 pontot adok.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

Üzenőfal

 • mkaniko (L/47)

  Sziasztok! Szia Csopi, jobbulást Neked is:) Jaj, ha minden kívánságom így teljesülne: ragyogóan kék az ég és mosolyog a napocska. Csilla kitartás, bár én könnyen beszélek, mert az idén csak szállingózó hópihéket láttam és különben is a 4.-en lakok:)

  ma 16:15
 • Tschilla (L/60)

  Balu gratula a rendszerelmélethez és a gyógyuláshoz:-) Alig várom a linket:-) Csöpi gyógyulj gyorsan! Hiányzol. Anikó Te is nagyon régen voltál. Pihenj és GYERE. Én nagyon várlak

  ma 14:46
 • Tschilla (L/60)

  Madárka a Gyulák tényleg idegesítőek, de én meg a nikotin hiánytól leszek tök ideg:-)) Pedig hallanád ahogy én tudok köhögni!!!:-))) No és látlak mint TV maci:-)) Ma kipróbálom:-)) Cél a párna:-))

  ma 14:33
 • Tschilla (L/60)

  Sziasztok! Én is kiástam magam (Margóanyu köszi a lapátot) de ma már "lizi" is segített. Mondtam már? Útálom a havat!!!! söpörni:-))) Főleg hogy sarkon lakunk. Olyan fáradt voltam esténként, hogy beszélni nem bírtam, az írás meg reménytelen volt a fájó ujjaimmal:-))) Fittnes ingyen:-))

  ma 14:24
 • csopi13 (L/56)

  így én is "úricigizek" :) U-nak("mindenkinek") sok pusz, megyek én is szavazni, mert a végén lemaradok, de előállt a tavalyi idegbaj: döntésképtelen vagyok!

  ma 10:08
 • csopi13 (L/56)

  Sziasztok!! Anikónak a gatya, nekem a gyuszi:( és még 1000-es sem lehet, mert nem tudom mi folyik jobban: az orrom, vagy a szemem!Az aranycipellős papagájt viszont láttam a harmatokon át is:)A bagóm mentholos lett, de így is kaptam, mert Gábor szerint nem váltásról volt szó, hanem lemondásról, így

  ma 10:02
 • mkaniko (L/47)

  Csak beköszönök én is, hulla fáradt vagyok. Szia Balu, osztoznék a gatyán: hol van a nyár???? Vagy ha nyár még messze is, akkor csak egy kis napfényt akarok! Szia Madárka, békés legyen az álmod:) Szia Főnök, ígérem holnap szavazok:), de ma már csak a kád és ágy....

  tegnap 21:08
 • balbalu (F/54)

  Asztal, gombfoci lap (3000-eshez elég), és egy 140x95-ös lap, bútor hátfal rétegezve, emelgetve + party tányérok a válogatáshoz + csühög a yutubi. Megörökítem a kész művet, látni fogod! :) Gyula már pattintva, a köhögést prolongálta a hólapát, azt meg a jó atya gatya, maj'csak kitavaszodik. :)

  tegnap 20:28
 • gyurgyalag (L/108)

  mint tv-maci a boldog békeidőkben -)

  tegnap 20:17
 • gyurgyalag (L/108)

  Húzok is fekünni, csak már tegnap is úgy hiányzott a beköszönés. --- Nahát Balu! A 4000-eshez a padló az asztalod vagy van valami speckó holmid? A Gyulák nem tisztességesek és tökidegek lesznek a nikotintól. Pattintsd le hamar! --- És most megtámadom a takarómat, Az ágy vége felöl fúrom alá magam,

  tegnap 20:16

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 504

Látogatók az előző hónapban: 18231

Látogatók a jelenlegi hónapban: 15669

Feliratkozottak: 1208

Magazin helyezése: 7

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez