Pillanatok alatt leszáguldott a gépemre, pik-pak telepítettem, hogy be tudjak számolni. A grafika nagyon aranyos, a hirtelen nyereményen meggazdagodó családot szívesen elvinném nyaralni, ha...meg tudnám szerelni az ablakot a padláson, de elakadtam. Először hardba nyomtam, ahol nincs hónaljmankó, de belekezdtem a legkönnyebb módba, mert azt gondoltam, a  segítség majd megoldja a helyzetet. A hint egy ládára mutogat, de nem aktív, így semmit se tudok vele kezdeni. Tárgyak a lakókocsiban, megfogni, egyesíteni és megnézni lehet őket. Ha valaki ráérne, kérem, tesztelje, hátha én vagyok bénabéla.
Unlimitzone (ez a gyors cucc, letöltési segédlet a "Letöltés" dobozban)
Rapidfileshare
Turbobit
HOG-KALAND rovat
Korábban már írtam, hogy mennyire várom ezt a részt. Az újításoktól kicsit idegenkedtem, és nem is hoztam a bétától semmit. Össességében viszont nagyon tetszett, és remélem, hogy azért Feliciának és a gonosz pókfiúnak is osztottak lapot ERS-ék.
A szabinak köszönhetően, már végeztem is, és a sárgát is gyorsan megszülöm, nehogy elfelejtsek valamit. Nagyon tetszett, annak ellenére, hogy voltak technikai zűrjeim. A sztori elég bonyolult, az eltűnt lányokból bábok lesznek, és még azzal is hadakoznunk kell kiszabadításuk miatt, akire eleinte nem is gondoltunk. Az újításokat gyorsan megszoktam, a keresősöket nagyon élveztem. Egy csomó dolgot bevetettek, sőt olyan is van, hogy az egyszem körülírósnál meg is lehet kuksizni a tárgyat, ha valaki nem érti. Jók az egész képernyős tárgyrészletesek is, és a sok "egyformás", amit még mindig nagyon szeretek. A minik kb. felesben, ahogy az egyébként is lenni szokott. Igazából a logikai pakolgatósokat szerettem, de nagy kedvenc lett a fura kis madarak méricskélése, és tetszett a figurás színcserélős is. A pókfiú csak pár villanás volt, és úgy tűnik, Feliciától örökre búcsút kell vennünk.
Az ERS most igazán nekem dolgozott, mert a macikon, mérges cicán, cilinderes tapsifülesen kívül beszerkesztett Lady Shanta sátrába egy akkora vízipipát, hogy öröm volt nézni. A bónuszban a cicás lábtörlő és tálka is kedves ötlet, így jobban elviseltem a kellemetlen részleteket. A legszenyább az angyalka lövészet, elég nehezen sikerült, és az egyik tükröt is kínok közt forgattam meg, mert sikerült az archivum fül mögé tenni. Ami még zavart egy kicsit, az az erősen szájbarágós stílus. Kár volt mutogatni a szóló tárgyakat a közelikben, hisz ilyenkor úgyis végigtapperoljuk az összes cuccot. Pedig a legnehezebb módot választottam, bízva abban, hogy több lesz az agyalás. A szabadságszobor koronája nem lett meg, ezek szerint egy röfit benéztem valahol. Mondjuk, ERS-éktől ez pozitívum, mert eddig úgy helyezték el a plusz dolgokat, hogy még akarattal se lehetett kihagyni.
A zene csodás, ismét új motívumok kerültek az amúgy már megszokott alapba, és a térkép alatt szóló vidám dallam is szuper, meg ahogy a szemünk előtt rajzolódnak ki az új helyek.
A minimális savazás ellenére tök jól éreztem magam, és egy csillagos 10-essel díjazom az ERS munkáját.
Unlimitzone
Ez egy új és nagyon gyors oldal, leírom a lépéseket: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Rapidfileshare
Turbobit
Uploadable
Rapidgator
Depositfiles
HOG-KALAND rovat
Nem este transzba a bétás dumától: "Meggondoltam magam. Ha már az előbbit feltettem, ez se maradjon ki. Lehet, hogy nem is lesz annyira rossz, mint ahogy azt Anikóval első blikkre megállapítottuk. A téma nem eredeti, volt már ilyen. Egy csajszi keresi apját, aki egy expedíció tagjaként eltűnt, mert megzavarták a sziget szellemeit. Igazából a keresősökkel van gondom, egyébként tetszik a grafika."
Depositfiles 1. rész       Depositfiles 2. rész
Filefactory 1. rész           Filefactory 2. rész
vagy egyben: Filefactory
HOG-KALAND rovat
Bétás izé: "Izgalmas résszel tér vissza a sorozat. Lynn és Edward már az esküvőjére készül, de újabb akadályt kell leküzdeniük, hogy boldogok lehessenek. A keresősök szuperek, még újítottak is az előzőekhez képest, és persze újra velünk lesz a buxtárcás manócska is, aki  a kötélmászásban is nagyon profi. 35 morf és 40 puzzle vár ránk, és bárhol felbukkanhatnak, vagyis nem lesz könnyű mindet összekapkodni. Tetszik, várom!"
A történet tényleg nagyon érdekes. Kiderül, hogy Edwardnak van egy tesója, Abgél, akit hatalmába kerít Elizabeth, miután szüleit megölte. A végcél, hogy Abigélt megmentsük, a tesók újra találkozhassanak, és végre megtarthassa Lynn és Edward az esküvőt.
Ezzel is úgy jártam, mint a legutolsó ERS cuccal. A főjáték vége felé kissé befáradtam, és a bónusz végéig úgy is maradtam. Grafikailag kifogástalan, de a zene sokszor hiányzik, pedig szép, ami hallható. A keresősök szuperek, a minikből 15 sikerült, a többit átugrottam, mert vagy untam végigcsinálni, vagy már előre eldöntöttem, hogy úgy sem sikerül. Manócska vagyis Imp okozott pár kellemes percet. Úszott gumikacsán, szállt felpumpált lufin, de volt, hogy egy kis hintőpor is elég volt a kezére, hogy mászni tudjon, vagy egy kókuszhéjból készült, lámpás tökfedőben indult a barlangba valamiért. Azért volt egy méretes holtidő, amikor csak üldögélt, mintha megfeletkeztek volna a fejlesztők róla. A végére 1 puzzle és 1 morf is hiányzott, pedig úgy éreztem, hogy nagyon sasolok. Ami még elvette a kedvem, az a sok feketeség helyszínváltáskor, vagy 1-1 mini előtt, ha közelibe léptem. Nem tudom, hogy ez csak nálam volt így, de más technikai gebasz is adódott. Volt, hogy egy helyszínre belépve, a tárgyak elhalványultak a kelléktárban, és semmit sem tudtam csinálni. Ilyenkor a kilépés gombra nyomtam, de nem tett ki a főmenübe, hanem visszaadta a helyszínt, ahol már minden rendben volt. Imp tárgyai meglettek, de a kalapon kívül nem tetszettek a mutatványai. Nálam ez 9-es, mert  egyáltalán nem bántam, hogy a kiccsalád végre egymás nyakába zuhant.
1részesek:
Filefactory     vagy     Firedrive       vagy   Depositfiles
2részesek:
Uploadable 1. rész       Uploadable 2. rész
Filefactory 1. rész          Filefactory 2. rész
HOG-KALAND rovat
Hogy mit tartogat még az alapjátékon kívül ez a verzió, nem tudom. Sajnos nincs időm ilyen plusz körökre, de ha valaki megnézi és kommentel, megköszönöm.
Rapidgator
Filefactory
Firedrive
HOG-KALAND rovat
Nem hoztam a bétától semmit, de összedugtuk akkor a fejünket, és megállapítottuk, hogy kiemelkedően jó a cucc. Az ERS megújulásának lehet a bizonyítéka ez a játék, én baromira kiváncsi vagyok!
Nem bújtak ki ERS-ék a bőrükből, de ettől függetlenül jól szórakoztam. A viking legenda se érintett meg, de a kincs utáni hajsza és a gyilkos büntetése tetszett. Arra jöttem rá, hogy ERS csak 1 van, és lehet hogy ez nem egy korszakalkotó felfedezés, de arra  akarok utalni, hogy egyedi képi világuk és hangulatuk már nagyon hiányzott. Kellett hogy lássak hajszárítóval feltuningolt, ázott macskát, vagy viking sisakkal a fején pózoló mosómacit. A játékmenet logikus, volt bőven tárgy, de szinte mindnek biztos volt a helye, még akkor is, ha vissza-vissza kellett lépni régebbi helyszínekre. A keresősök szuperek, nagyon változatosak, és a tárgydarabkás-pakolgatós tőlük újnak tűnik. Szerintem elég kevés a HOS, de hát ez nagyon szubjektív, lehet, másnak ennyi bőven elég. A minik közül sokat megoldottam, még némelyik tekerős is besikerült, de legjobban a kulcspárosítás és levél keresős tetszett. A legvége eléggé befáradt, és vikingéknél sem éreztem jól magam a bónuszban. Túl kietlen nekem az a táj, és ha az ERS is úgy karja, be se teszem a lábam még egyszer oda. Igaz, a végjátékban volt az a hippisre festett busz, ami tök hangulatos, de ez is kevés, hogy elvigye az egyébként egyhangú környezetet a hátán. A zene viszont szuper, sőt újra visszatért a Puppetből hallot kis effekt, mikor valamire rátalálunk. A para(nem)normális dolgokat inkább hagyjuk, és a rúnák is tétlenül hevernek, de összességében 9 pontot nekem megér.
Nagyon hiányoznak a csúcsjátékok, és lehet, hogy ez sem az, de a bétás duma azért biztató: "Rég láttam játékot a Vendel Gamestől. Szeretem a doromboló macskás logót, és szeretem ezt a bemutatót is. A grafika és a  történet átlagos, egy ősi kastély szellemjárta szobáiban játszódik, viszont a keresősök nagyon ott vannak. Árnyképes és tárgyas pakolgatósokat és feladatos keresősöket láttam eddig, a lámpás összerakós különösen tetszik. A minik többsége is szórakoztató, és a zene is nagyon kellemes. Puzzle darabokat kell gyűjtögetni képek összerakásához, és morfok is vannak, amikkel a hint száma szaporítható. Tetszenek a gyerekrajzok is, szóval, én erősen várom a véglegest."
Sajnos, bejött az, amitől féltem:( Olyan sok idő telt el, mire vissza tudtam menni a játékba, hogy totálisan kiesett a fejemből az előzmény. Bétáztam is, ami szintén nem tesz jót a memóriának. Pedig a történet nagyon kerek és érthető, nem is ezzel volt a gondom, hanem azzal, hogy elfelejtettem az élményeket. Így csak azt tudom írni, hogy grafikailag nagyon rendben van, változatosak és ötletesek a keresősök, és a zeneileg is teljes az összhang. A morfokat meguntam, nem volt tétje, mivel nélkülük is lehetett haladni. A puzzle képeket eleinte összeraktam, aztán elfelejtettem, és nem láttam lehetőséget a pótlásukra. Így fogalmam sincs, hogy mi értelme volt a gyűjtögetésnek. 10 pontot így is megér, és nagyon várom a folytatást az utolsó videóban a tornyos szörnyet látva.
 
Többeknek nem indult, ha minden igaz, ezek jók lesznek:
Rapidfileshare
Rapidgator
Fileom
Nekem erről megy:
Firedrive  (egy kicsit hanyagoltam ezt a oldalt, de most újra rendben, legalábbis nálam)
Ezeket is meghagyom, van, akinek indult az innen töltött cucc:
Rapidgator
Filefactory
Fileom
HOG-KALAND rovat
Bétás izé: "Igaz, hogy magára hagytam és kilépett, de amit láttam, tetszik. Talán azért, mert az EleFun egy nagyon mutatós városkába vitt, szép utcával, házakkal. Madarászni megint kell, de az akár el is hagyható, viszont a morfok ötletesek, a keresősök érdekesek, a miniket meg  szépen megoldottam 1 kivétellel. A kulcstartóra emlékeztető jaguár nem igazán épült be a tudatomba, csak bambáztam, mikor használni kellett volna. Csak azt kérem, hogy ne száműzzenek a zsungelbe, és akkor szeretni fogom." Remélem, teljesül a kívánságom!
Dupla béta, cím változás, utálom az ilyeneket. A szöszi is elég rövid, de azért valamit ki lehet hámozni belőle. "A Top Evidence egész jó játékon dolgozik. A törp nem az esetem, de nem is kell őt szeretni. A rémálmoktól kell megszabadítani a szereplőket, és akkor biztos legyőzzük őt is. Jók a keresősök, a minik, a zene pedig kifejezetten tetszik."
Tényleg a remény hal meg utoljára... Nem tudom, miből gondoltm, hogy a megvámpírosodott festő után tudnak újat nyújtani. Valamiért nagyon becsípődött ez a "nesze akárni, oszt' szaladj vele a legtávolabbi csücsökbe" szisztéma. Talán a játékidőt akarják vele nyújtani, közben az idegeinken táncol a Top Evidence. Amit viszont nem lehet elvitatni, a grafika eszméletlen szép. Gyönyörűen kidolgozott minden tárgy, de a törpét nem sikerült a szívembe zárni. Nem azért mert gonosz, hanem azért mert kissé elüt a környezettől, sokkal elnagyoltabb, és állandóan ott lábatlankodik. Ha pedig megjelenik, az mindig egy uncsi videóba torkollik. Amúgy a keresősök elviselhetők, a minik közt pedig sok a könnyű. A morfok is jól vannak tálalva, de a frusztráltságom 3 minuszt eredményezett. A zene nagyívű és szép, viszont többször azt éreztem, hogy semmi köze a történethez. Azért a bónuszt is végignyomtam, és egy valami tetszett, mikor a farkas (akivé a pas változott) belenéz a vízbe, és erősen elkámpicsorodik önnön látványán. A figurák sem tetszettek, ott is nagy a kontraszt, kilóg  a grafika egészéből. Összességében azért a látványba kapaszkodva végigjátszható, 6 pettyet magajánlok.
 
Rapidgator
Filefactory
2 részes:
Depositfiles 1. rész      Depositfiles 2. rész
Uploaded 1. rész          Uploaded 2. rész
HOG-KALAND rovat
Nekem ugyan elindul, de a kép fekete, csak a nyekergő japó zene hallatszik. Így aztán semmi tapaszatalt, majd Ti írtok valamit:)
"Hiába szeretem az Eipix játékokat, ez a sorozat eddig nem lopta be magát a szívembe. Most is nagyon necces a dolog, mert sok a videó, a sci-fi vonalat sem szeretem, viszont a keresősök tetszenek, a kelléktáras szerelést is, és 52 virágot is össze kell szedni, bár elég aprók, igazából nem nyüstöltem magam vele." Hát, nem túl biztató duma, de azért próbálkozom.
A játék témája eltér az előzetes várakozástól, de ez sem hozta meg a kedvem. Igazság szerint, tökre összemosódtak a helyszínek, és egykedvűen baktattam a hosszú úton. Azt is be kell vallanom, hogy a videók nagyon idegesítettek, ezért szinte az összeset átugrottam. Ebből pedig az következik, hogy lövésem sincs a sztoriról. Próbáltam a keresősökbe kapaszkodva evickélni, és tényleg ezek a részek segítettek hozzá, hogy az extrákhoz eljuthassak. Ilyen előzmények után nem mentem ajándék vadászatra, és az elmaradt 1 virág és 1 morf is örökre a játékban ragadt. Viszont a Making of most jobban tetszett, mert egy rövid pakolgatós izé után jutunk az alkotóműhelybe, ahol több dimenzióban láthatjuk a csapatot. Ki melózik, ki pihen, és az ügyes trükknek köszönhetően, jól megférnek egymás mellett. A minikről csak annyit, hogy több volt a nehéz, mint amit az Eipixtől megszoktam, de zavarbaejtően könnyűből sem volt hiány. A virágok száma 52-ről 41-re redukálódott a bétához képest, de ezt csak a tények kedvéért, tökre nincs jelentősége. Nem tudom eldönteni, hogy én voltam-e nagyon kívülálló, vagy mások is idegenül mozognak ebben a közegben, mindenesetre a változatos és érdekes keresősökre fókuszálva azért rátolok 8 pontot.
Úgy látszik, a sámán engem is elátkozott, mert nem boldogulok vele. A kurzor helyén egy csomó kis kurzor képe van, ezért csak a nagyobb gombokra tudok rátenyerelni. Próbáltam az opcióban bejelölni a másik kurzort, de esélytelen. Ha valaki kipróbálná, megköszönném!
Firedrive
Frissített cucc:
Uploadable
Filefactory
Fileom
HOG-KALAND rovat
Keveset írtam a bétához, de ez is valami: "A Gunnar Games is új bemutatóval jelentkezik. A grafika talán csicsa, de az elhagyott és tóba vesző nő boldogtalan szelleme köré szött történet és a mexikói zene tetszik. 25 morf virágot és 25 arany koponyát is meg kell találni, utóbbiakhoz matatni is kell, nemcsak skubizni."
Végigjátszható, de összességében nagy műbalhé az egész. A figurák olyan darabosak, hogy minden illúzióm elveszett, és úgy éreztem, egy sima mesekönyvet lapozgatok. Akarták hogy izguljak, de nem volt hatással rám, a keresősöket meguntam, a miniket alapból nem szerettem. 2 virágom hiányzott a végére, koponyából meg vagy 5. Nem éreztem a tétjét a dolognak, így ellustultam.
A zene tűrhető, bár néha a mexikói dallamvilág keletiesre váltott. Ilyen közegben a harsány színek zavartak, és alig vártam, hogy vége legyen.
5 petty, de azt még egyszer mondom, hogy bőven végig lehet tolni, ha ló nincs a szamár is jó alapon, az meg valóban van is benne:D
Bétás izé: "A címen kívül semmi köze a 3 történetnek egymáshoz. Voltunk rémálomtáborban, egyetem alatti labirintusban, most pedig egy igazi tündésmese játszódik előttünk. Ami rögtön megfogott az a gramofonra pakolt lemez, mert Grieg nagy kedvencem, a Solveig dala pedig a Peer Gynt legcsodásabb része. Sokat nem lehet hallani belőle, de nem árt elidőzni a gramofon mellett egy keveset. A játék kicsit csicsamicsa, de a keresősök nagyon rendben vannak, és a minik sem nehezek. Érdekes felfedezést is tettem, az egyik HOS, ahol a megtalált tárgyak alatti darabkákból kell valamit összerakni, vagy akár a képes-mesélős sorozatmini egyből a Mad Head-et juttatta eszembe. Szerintem tőlük nyúlták ezeket a megoldásokat."
Mindig mondom, hogy mennyire szeretem a mesés, tündéres/boszis történeteket, de ez nekem most kicsit sok volt. Talán a játék hossza miatt, de voltak unatkozós időszakaim. A sztori röviden annyi, hogy az esküvőjére hazaérkező leányzó vőlegényét elrabolja egy gonosz boszi, majd apjának is ugyanez lesz a sorsa. Anyját hermelinné változtatja, de őt sikerül magunk mellé venni segítségnek. A végén minden jóra fordul, és kiderül az is, hogy milyen kapcsolata volt a szülőknek a boszival.
A grafikát már írtam, elég csicsamicsa, de amúgy nagyon profi. A bajom a rengeteg videóval van, mert kis mértékben jöhet, de ez elég tömény, skipeltem sokszor. A játék erősségei a változatos keresősök, rengeteg feladat van bennük, és talán pont ezért, nem is éreztem, hogy sok lenne. Sok mesebeli lény keresztezi utunkat, és mindegyikhez van használati utasítás, mit szeret, mit nem. Az állati szereplők is jól sikerültek, főleg a medve tetszett. Hatalmas és félelmetes, viszont a végén jót vigyorogtam azon, hogy mennyire öszezsugorodott, mikor a méz után ugrott a barlangba.
A miniket könnyűnek írtam a bétánál, de azért sok szenya is van közöttük, és persze könnyű is. Kicsit kiegyensúlyozatlannak érzem ezt a részt. Amiért viszont nagyon pipa vagyok, az a bónusz végén lévő tekergetős. Nincs skip, ezért összeszedve magam, kiforgattam a részeket, erre az elvetemültek adnak belőle újat, és persze nehezebbet. Gondolkodtam, hogy nézzek-e SG-t, ott be vannak számozva a lépések, de úgy döntöttem, hogy azért se csinálom meg. Legfeljebb lemaradok az utolsó videóról. Nagy ügy! Úgy sem szeretem őket, inkább nyerek, mint vesztek vele.
A kincseim mind meglettek, de nincs kedvem színcserélőst játszani a képekért. A zenétől Grieg után többet vértam, de elég lájtos, így összességében 9-est adok a Daily Magic Productions játékára.
Firedrive
Filefactory
Depositfiles
2részesek:
Rapidgator 1. rész         Rapidgator 2. rész
Uploadable 1. rész         Uploadable 2. rész
Fileom 1. rész                  Fileom 2. rész
HOG-KALAND rovat
Eddig keveset láttam belőle, és vannak kérdőjeleim. Az eleje vicces, a bárban várakozó fickó csaját hátbaböki valami kékes fénnyel egy hatalmas szörny ember. Csajszi eltűnik, fickó a keresésére indul. Miután egy öreget leápol szívgyógyszerrel, kiderül, hogy valahogy előkerült a nagyapja által talált antik kütyü, ami a galibát okozza. Bocsi, de másról még nem tudok beszámolni, legfeljebb arról, hogy a HOS elég gyenge, a zene pedig nyomasztó. Fura, de a kép másolásom úgy sikerült, hogy a cím is eltűnt, meg a betűk a gombokról. Megáll az eszem!!!
Sajnos, a nyomasztó zene semmit nem változott. Iszonyat depis, és az egyhangúsága miatt a feszkót sem fokozza. Pedig nagy szüksége lenne ennek a játéknak inspiráló effektekre, mert baromi unalmas azt a végtelenül hosszú utat bejárni. Tök egyedül vagy, a környezet ingerszegény, és nem történik semmi váratlan. Csak videó bejátszásokkal próbálnak izgalmat csempészni az egyhangú helyszínekbe, de engem ezekkel csak bosszantani lehet. A grafika szépen kidolgozott, kár, hogy nem tudtam teljes képernyőre venni. A játékműhely tetszett a legjobban, ott kivételesen a meleg színek uralkodnak. Van még pár hasonló, de igazából a cidri az úr. Közben mirelit emberekből szipantjuk ki a lelket, hogy majd a végén azzal élesszük fel megtalált feleségünket, és persze a világot is megmentjük az örök jégkorszaktól. Sokat kellett kütyüzni, így idő után már csak azt lestem, hány petty világit, vagyis hány nem, mert másból nem lehetett következtetni arra, hogy hol tartunk. A keresősök nem túl szórakoztatók, és a minikről se jut eszembe semmi pozitív. A pontom 5-6 között, és kiváncsian várom a Tiéteket, úgy árnyaltabb a kép.
Nem hoztam bétás dumát, mert az 1. rész holtversenyben letarolta a többi játékot a 2013-as szavazáson. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy tudjuk, nem mindennapi cuccal van dolgunk.
Azt hiszem, ez a rész is méltó az előzőhöz, mert tele fordulatokkal és érdekes feladatokkal. Az elején még, ahogy a bétánál is, fanyalogtam a grafikán, de Midas király palotája, kertje már a megszokott grafikát idézte. Igazából csak a tűzhányós résznél, a törpöknél és Nemo kapitánynál voltak fenntartásaim, utána szépen kikerekedett a látvány. A történet röviden annyi, hogy Alice-t egy tükrön keresztül elrabolja egy szörny, szülei pedig a keresésére indulnak. Az út könyveken, portálokon keresztül vezet, amiből nem kevés van, így igazán helyszín- és ötletgazdag az út, amit bejárunk. Alice a babaházán keresztül kommunikál velünk, a végén pedig az ő titka is kiderül. A bónuszban apja meséli el, hogyan lelte meg párját, Bellt, a boszik világában.
A keresősök a szokott színvonalon, a nagyobbakban morfok vannak, amiket sikeresen összeszedtem. A minik is nekem valók. Sajnos négyet átugrottam, de nálam ez is szép eredmény. Van több kutyulás, szabás-varrás-öltöztetés, tökhintó faragás, mert egyik utunk Hamupipőke meséjébe visz. Előkerül Gears, a kis gépbagoly is, és egy darabig lelkesen repked és kínálgatja oda a megtalált tárgyat. Sajnos, ő egy idő után lelép, de annyi a látvány, hogy az kárpótol bennünket.
A puzzle összes darabkáját összeszedve indul a bónusz bónusza. Szerencsére ezeket is megtaláltam, nem kellett külön köröket futni. A kép kirakása után nyílik a tárgy gyűjtögetős rész, minden helyen 1-1 cucc van. Az igazi meglepetés a Hidden Capter, ahol újra átélhetünk rövid kis történeteket. A legjobban most Nemo kapitány tetszett, mert ahogy a hatalmas teki kiköhögi a torkán akadt fogaskereket, az tök vicces. A kapott koronggal újra Midas Királyhoz mehetünk, majd az utolsóban összeboronáljuk Hamupipőkét a királyfival. Ahogy Csopi is írja, a királyfi elég béna, de arra gondolok, hogy őt a csapat egyik tagjáról mintázhatták, mint ahogy a bálozók közt is volt pár fura fejű figura. Lehet, így örökítették meg magukat a játékban.
Összegezve, az a véleményem, hogy nem "fejlődött" az előző óta, de mindent megpróbáltak a fejlesztők, hogy szuperül szórakozzunk. Nálam az idén a Cadenza a nyerő a Mad Head Gamestől, de ettől függetlenül megérdemli ez is a csillagszórós 10-est.

 
Firedrive  vagy  Filefactory   vagy   Depositfiles
Turbobit  vagy  Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
A bétának nem volt osztatlan sikere, nekem is voltak fenntartásaim, de írtam ám jókat is: "Eszméletlen grafika, csúcs keresősök, Mr. Jenkinsre se mondhatok rosszat, valami mégis zavar. Kicsit töménynek érzem, mintha az összes bevált fordulatot bele akarták volna zsúfolni már a bétába.  Nem ragozom, majd látjátok. Még annyi, hogy a lovat el ne felejtsétek megbökdösni, az a mozdulatsor baromi jól sikerült."
Hogy ott folytassam, ahol a bétás szöszit abbahagytam, amit a lovakról tudni lehet, azt a Daily Magic Productions tudja. Az istállóban még profibb az a barna ló, úgy mozog és olyanok a szemei, mintha tényleg élne. Csodás! De inkább visszatérek a játék egyéb részeihez, mert az fontosabb.
Érdekes történetet találtak ki a fejlesztők. Egy régi szerelem és boszorkányság következményei sodorják a családot bajba. Az apa köbükapja volt az a bíró, aki anno halálra ítélte a festőt. A bosszú nem marad el, az eltűnt feleséget és gyerekeket az apának kell megmenteni, majd a végén a boszit hatástalanítani.
A grafikáról már írtam, hogy csodaszép, a HOS színek pedig végig nagyon igényesek. Rengeteg feladat van bennük, olyanok, mint az árnyképes-keresősök. A minikről már nem tudok ilyen pozitív dolgokat írni, mert vannak benne ovis szintűek és idegesítő tilitolik is. Viszont 3 ötleteset azért felírtam. Az egyforma színű korongok összepöckölését, a virágágyás trágyázását, és a bónuszban a macskás fiókos pakolászóst.
Ami viszont végig zavart, hogy szinte elvideósították a játékot, és ezzel rengetegszer kivették a kezemből az irányítást. Túl sok benne az ijesztgetés, és minden sarkon le kell győzni valami gonosz lényt. Sajnos, azt vettem észre magamon, hogy ezeket egyre jobban unom, mert egyhangúvá teszi a játékot. Technikailag egyébként nagyon össze van pakolva, és logikus is, viszont a bónusz annyira könnyű, mintha egy kissé összecsapták volna. A zene álmosító, de a végén a csapat bemutatása és az ahhoz kapcsolódó zene nagyon tetszik. Még a figurákat is megtáncoltatták a fejlesztők.
A negatív dolgoktól függetlenül akár 10 pontot is adhatnék, Mr. Jenkinst nagyon a szívembe zártam, de van egy olyan momentum, amit egyhamar nem heverek ki. A tesztoszterontól duzzadó hangú f.a.sz.i dumája tökre az agyamra ment, pláne, hogy minden xarérét rámszólt. Az "Oh! Give me a new clues" most is a fülembe cseng, annyira idegesítő. Próbáltam enyhíteni a feszkón, és párszor megemlítettem feslett életű anyját:D Ez az első játék, ahol előre megfontoltan, aljas indokból b.axtatnak. Megáll az ész!!! Legszivesebben lenémítottam volna, de nem tudok csendben játszani, ezért bosszúból levonok 2 pontot, legyen a vége 8.
1részesek:
Firedrive    vagy    Filefactory  
2részesek:
Depositfiles 1. rész            Depositfiles 2. rész
Uploaded 1. rész                Uploaded 2. rész
Más, a felsővel ne keverd!
Fileom 1. rész                     Fileom 2. rész
Turbobit 2. rész                   Turbobit 1. rész
HOG-KALAND rovat
Kipróbáltam, de feltenni már nem volt időm. Ez az az idegesítő izé kategória, ami azért marasztal, mert törni kell az agyunkat a következő lépésen, mivel nincs SG és szöveges segítség is alig. Technikailag botrányos, a tárgyakat csak kínkeserves megfogni, mégis folytatni fogom, ha lesz időm. Millió-kettő pókhálót és bogarat kell begyűjteni, amiért külön pont jár.
Lehet, hogy elborult vagyok (sőt biztos:D), de nekem ez bejött. Valamiért a "tököst" véltem benne felfedezni, mert az is vonzott és taszított egyszerre. Egy ingatlanügynök csajszi bőrébe bújunk, aki egy lakatlan ház eladása miatt kutakodik szobáról szobára, közben hatalmasakat takarít, és felfedi a ház titkait. Bár nem lett meg az összes pókom, bogaram és pókhálóm, azért szorgalmasan gyűjtögettem. A végén láttam meg, hogy hardban nyomom, de igazából nem bánom, mert legalább agyaltam, és ha másképp nem ment, a tárgyaimat odatuszkoltam minden feladatos helyre. Nehezen indult, aztán meg nagyon sajnáltam, hogy vége. A keresősök tele bolhatökkel, de a rúzsozás segít, és közben lehet skubizni a takarítani valót. Amúgy, a maga módján hangulatos a grafika, a zene pedig tök jó aláfestés hozzá. Klasszikus értelembe vett mini nincs, csak szavakat kell kirakni, és ha jól emlékszem, 1 helyen a rádiót beállítani. A lényeg, hogy semelyik feladatot ne hagyjátok ott, mert mindért tárgy jár. Amiért egy kicsit toporogtam, az a virág fotózás, mert azt hittem, kell még oda valami, de annyi az egész, hogy 15 rugós fotót kell csinálni. Sárga virág ne legyen benne, 3ezres viszont feltétlenül. Visszatérve a grafikára, elsőre hótt igénytelen, de aztán összeáll, viccesek a harsány tapéták, a a szétdobált fura dolgok. Van pár profi effekt is, pl. az ótvaros medencéből, az úszó tárgyak alól kihalászni a kulcsokat, kifejezetten érdekes. Ott van kis kedvencem is, a színen átcsattogó idétlen varangy. A nehézkesen kezelhető tárgyak mellett csak a helyszínváltás lóg ki a sorból technikailag, de biztos megvolt az okuk rá a fejlesztőknek. A legvégén kicsit hezitáltam, hogy tényleg vége-e, mert hozzászoktam az elköszönős, stáblistás befejezéshez, de mivel a ház nem nyílik, a számlát megkaptam, az inventoryban pedig csak kódos papírok maradtak, beletörődtem, hogy ez a vég. A takarításért 812500 pontot kaptam, én meg kiosztok egy 8-ast a Red Aphid Gamesnek.
Lelkes beszámoló a bétától: "Tudtam, hogy a legizgibb résznél lesz vége az Eipix bemutatójának! Ez a játék annyira ütős, hogy csupa várakozás vagyok. A téma és a helyszín Agatha Christie krimijeit idézi. Adott egy gyilkosság, egy zárt sziget és a szülinapi partin részt vevő gyanúsítottak. Veronica West, a színésznő  halála ügyében nyomozunk, gyűjtjük a bizonyítékokat, amit fel is tudunk használni, és listázzuk a szóba jöhető személyeket, testvért, ex vőlegényt, ügyvédet és szobalányt. A keresősök látványosak, a minik szintén, és még könnyűek is. Van kelléktáras szerelés, és abban is találunk puzzle feladványt. Szuper a zene és a hangeffektek, pluszban pedig 49 csillag a gyűjtögetni való, Hú, de várom!"
Ez pont olyan volt, amilyennek elképzeltem. A bétánál már utaltam a hagyományos krimik feszült légkörére, a "mindenki gyanús vagy mégsem" érzésre. Logikusan következnek az események és ezzel együtt a feladatok is. A ház termei, szobái csodásak, grafikában is a maximumot kaptam. Keresősben megint kitett magáért a csapat.
Érdekes, alapból nem igazán lájkolom már a sima tárgy gyűjtögetést, de az Eipix igazán tudja, hogy a lendület, a keresős a keresősben effekt mennyire szórakoztató tud lenni. Igazából csak a meglőtt nyomozó kezelése lóg ki a sorból, mert ott az árnyképes tárgyakat használni is kell. Ez is olyan pörgős, hogy eszem vesztve keresgéltem és adogattam a dokinak a cuccokat, mert tök jól éreztették velem, hogy minden másodperc számít. A hos-ba rejtett morfok mind meglettek, mert most nagyon koncentráltam, hogy ne felejtsem el, mi a dolgom. A minik nekem jutalomjátékkal érnek fel, csak hármat skipeltem, és még abból is egyet nem azért, mert nem tudtam, hanem annyira vártam a folytatást, hogy elveszítettem a türelmemet. A gyanúsítottak kikérdezése, a bizonyíték közt lapuló kisebb feladatokkal szintén erőssége a játéknak. El is képzeltem, hogy minden szót értek, de csak szerettem volna. Nagyon hálás lennék egy fordításért!
A csillagokkal viszont nem volt szerencsém, most is hiányzott 1 nyomorult darab. Az extrákban ezeket be lehet gyűjteni, aztán kapunk még 4 keresőst. A Making of most jobban tetszett. A csapat egy napját zanzásították, baromi jó kameraállásokkal és vágással. Az ajándékokat viszont nem gyűjtöttem be. A bánya kijáratánál valami üveglencse a tárgy, a hint a ládákra mutogat, még sem történik semmi. Ha más helyen akarok matatni, egy ajándékot megszerzek, de következőnek mindig ezt a bányást adja.  Pedig tetszett, hogy itt minden tárgyért tenni kell valami apróságot. A zenét is megemlítem, mert nagyon hangulatosak  a zongorára épülő, kellemes  dallamok. A pontszámom természetesen 10, és tolok rá egy szépen ragyogó csillagot is.

 
Két béta után megjött a véglege is. Az elsőhöz ezt írtam: "Az ERS nagyon beújított, a téma élesen elüt az eddigiektől. Egy titokzatos szigeten nyomozunk a még titokzatosabb arany szarkofág és sasok után. A bexaratós effektek valami újat sejtetnek, de azért feltűnik a színen egy kedves kutyman, hogy ne legyen hiányérzetünk. Csak fotózni kell, nincsenek belezsúfolva felesleges hülyeségek. A kapu kódjával szenvedtem egy kicsit, és amikor végre feltárult, vége is lett."
Senki kedvét nem akarom elvenni, de részemről ez a csalódás kategóriában landolt. Az eleje érdekelt, de a kódos kapu után, aminek a kódjával már szenvedni se kellett, a történet  számomra leült, és egyre érdektelenebb vált. Pedig az intro érdekes, a jakuzákkal, Bastille ostromával, és a feltámadt Leninnel. Ehhez képest ebből a játékból rengeteg minden hiányzik, és pont olyan dolgok, amiért az ERS a szívem csücske. Fifi kutyán kívül nem emlékszem helyes állatkákra, nincs benne a megszokott, finom humor. A minik tele vannak tilitolival, és csak a véletlennek köszönhető, hogy párat megcsináltam. A keresősök méltatlanok a csapathoz, mert apró feladatokon kívül semmi érdekes nincs egyikben sem. Az is feltűnt,  hogy többször is, minden logikát mellőzve, jönnek a hos-helyszínek, és a két nyamvadt árnyképes is közvetlenül követi egymást, így azoknak sem tudtam örülni. Olyan sem volt még, hogy egy tárgy aktív legyen -szintén hos-ban-, amit majd csak legközelebb kell használni. Ez egy kő volt, és összevissza csapkodtam vele, míg rájöttem, hogy feleslegesen túráztatom magam. Azt sem tudom, hogy az órákat összeszedtem-e, mert a bónusz után nem találtam az archivumot. Azt viszont tudom, hogy az 5 ERS logoból mindössze 1 lett meg, de ezt már a nyögvenyelős játékomnak tudom be. Az alapjáték végén szerintem maradt pár tárgyam, de olyan hirtelen lett vége, hogy ez csak egy halovány sejtés. A zene viszont szép, de ez összességében nem vigasztal, csak 7 pontot adok, és várom a véleményeteket.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

Üzenőfal

 • mkaniko (L/47)

  Jó éjszakát! :) Narghile, beszélj szépen a masinához, hátha a jó szó is "gyógyít". Holnap kispéntek és talán jön Elf is, bár nem voltunk hasra esve a játéktól :)

  tegnap 22:37
 • narghile (L/39)

  Szia! Nekem a géptuning után ugyanez volt a bajom, a videokari nem volt rágyógyítva rendesen a gépemre. Részleteket nem tudok, mert visszavittem a pasinak, aki alapból is javította. Keress egy pc-bubust, az majd tudja a tutit. Amúgy üdv itt!:))

  tegnap 21:16
 • kisordog123 (L/38)

  kaptam tőletek, és szeretnék továbbra is játszani. tehát a probléma: telepítés után nem jön be a játék, egyik sem, hibakód nélkül. kell vmit letöltenem a gépre, hogy induljanak?

  tegnap 20:52
 • kisordog123 (L/38)

  sziasztok! használt gépet vettem, a régin baromira szerettem a hog játékokat, de most hiába töltöm le, egy fél homokóra után nem tölti be, bármilyen játékkal próbálkozom. tudom telepíteni, több éve vagyok titkos rajongótok, még magyar játék nem is volt. minden tiszteletem a tiétek, sok szép órát

  tegnap 20:51
 • narghile (L/39)

  Tokkal vonóval ócskavas kategóriába sorolta, de mivel rinyálok, ő próbál bele lelket verni. Nem vesz le, tök jutányosan dolgozik, asszem sajnál:))

  tegnap 20:36
 • gyurgyalag (L/107)

  Mi az, hogy dobjad? Melyik alkatrésze az, amelyik kakukkosba hajlik? Vagy csak úgy megy a vackozás?

  tegnap 19:44
 • narghile (L/39)

  Szerintem meg nekem gépet kéne váltanom:) Már akkor is jócskán használt, de jó paraméterekkel rendelkező cucc volt. A rápakolt xp majd' 3 évig bírta. A tavalyi crash után mondták, hogy dobjam, de nem laptopozok, újra meg nincs keret:(

  tegnap 19:24
 • gyurgyalag (L/107)

  Narg, szerintem neked gépes embert kellene váltanod. Most megnéztem, az enyémen az első update 2012.03.06-i dátumú, azóta nem volt újratelepítve, stb.

  tegnap 18:05
 • narghile (L/39)

  Sziasztok! Xaraxik a gépem megint:( Ha egy pettyet eltűnök, az nem a véletlen műve. Azért reménykedem:)

  tegnap 17:38
 • mkaniko (L/47)

  Nem haragszok:)))) Szia Mindenki!

  tegnap 16:30

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 519

Látogatók az előző hónapban: 16326

Látogatók a jelenlegi hónapban: 14283

Feliratkozottak: 1180

Magazin helyezése: 4

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez