"Extra izgalommal kezdtem neki az tüzijátékos első részre visszagondolva. Aztán jött egy kis csalódás. A búvár pasi és a modern környezet grafikailag tök idegennek tűnt. Az is csalódást okozott, hogy a mézesmadzaggal ellentétben nem folytatják a festő pasis történetet.
A sokkot hamar kihevertem, mikor fejest ugrottunk a titkokkal teli világba. Megjöttek a színek, megjött a hangulat. Elképesztően hatásos a tenger hangjaival kísért kaland, és hiába elvarázsolt a többi hely is, mégis nagyon vágyom oda. A keresősök sok extrát tartogatnak, így bízom a Boolat Games nehezen hibázó fejlesztőiban." Nem rossz ez a hét, a 4barát már bizonyított,  most a Boolaton a sor.
"A 4Tesó most sem okozott csalódást. A Brémai muzsikusokhoz nagyon kreatívan nyúltak. Egy lány kap meghívást Brémába ikertesója koncertjére, de ezzel veszélyes küldetést vállal. A zenészcsoport tagjait gonosz ködbe burkolja egy ártó szellem, megmentésük a mi dolgunk. A klasszikus mese alakjai spárgából készült bábuk képében jelennek meg, és annyira cukik, hogy választani se tudok a cica, a szamár és a többiek közt. A zene a régi, amit sose tudok megunni, a keresősök pedig nagyon ötletesek. A minikkel se gyűlt meg a bajom, és a sok szépséget látva, nálam ez ismét "hú, de várom" kategória."  Ígéretes...
Hát ez tényleg gyönyörű! Annyira finom színeket és formákat láthatunk, hogy ha semmi nem történne, akkor is szájtátva nézném. A cérnabábokat bármikor megláttam, lehdaltam. Olyan cukik, hogy szebbet el se tudok képzelni.
A történetbe még egy csavar került. Aranyhajat vagyis Rapunzent is beleálmodták a fejlesztők. Hogy eltér az eredetitől? Pont ez a legjobb benne. A bónuszban pedig tulképp Csipkerózsika kastélyát láthatjuk, legalábbis én mindig így képzeltem el, csak nem volt ennyire szép.
A HOS, bár ismétlődik- sok szép percet szerez. Kifejezetten vártam, hogy visszatérhessek a gombnyomásra forduló kakashoz. A legjobban viszont a könyvek tetszettek, ahol a lapozgatással alakulnak ki a keresett tárgyak. A végén már csak sima kutakodás van, de a látvány bővem kárpótol ezért. Sok a könnyű mini, így én se lazsáltam sokat. Persze volt pár tekerős, de ezeknek ilyen tálalásban nincs jelentésőge.
A zene annyira szép, hogy remélem, sose változtatnak rajta, mert jó lenne, ha hasonló igényességgel készülne még pár rész.
Azt is csak most vettem észre, hogy a főmenüben a 3 zensézt lehet cserélgetni, így szólhat hegedű, nagybőgő vagy dob is. Ez tök jó ötlet, ahogy a játék maga is az, így tolom rá a *-os 10-est, de a HOS miatt tüzijáték tőlem nem jár.
1részesek: Rapidgator  vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész      Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Itt a sorozat következő része, de nem tudok felhőtlenül tapsikolni. Valamiért most még jobban zavar a zenementes matatás. Viszont Henrietta, a mohás vállú szobor mami telitalálat, nagyon édes figura. A történet középpontjában ismét életre kelt szobrok állnak, sőt gyalogolnak is:D Keresősök rendben, minik egy része kiscsoportos ovis szinten, és szokás szerint vannak morfok is." Mostanában nincs túl jó véleményem az Elefántról, kivéve a Midnight Calling sorozatot. Remélem, kifogják a pacikat az ekémből.
Úgy alakult, hogy ezt sikerült először  letölteni, így Nyuszizás helyett Elefántoztam. Összességében kellemes élmény, mert rövid, lényegre törő és könnyű. Utóbbinak most különösen örültem, mert kb 4 óra szabadidőm akadt, és így tokkal vonóval kijátszottam.
Az eltűnt szobrász története pörgős és jól érthető. Én a végén úgy döntöttem, hogy Gordonnak vesznie kell. Úgy látszik, az a bizonyos kisördög megint jó munkát végzett:D
A grafika elég dagályos, de összhangban van a történettel. Különösen a nyírt sövényből kialakított, elefántos, prpszlános, pávás kert tetszett. Ezen kívül vannak aranyos tárgyak, egy fa bagoly és egy felhúzhatós madár kívánkozott nálam papírra.
A HOS szép és változatos, abban is következetesek. Vannak játékos részei, amiben pl. cuki plüssöket párosíthatunk. A minikről már sokkal rosszabb a véleményem. Sok a tilitoli, mellette pedig jópár ovis a kínálat.
A gyűjtögetés most nagyon tré lett. 2 talizmán és 1 morf veszett bele a nagy színorgiába. Persze az is lehet, hogy csak dekoncentrált voltam. Elég sűrű volt ez a 7vége. Így az először -kissé frusztráltan- kikalkulált erős 8-ast inkább gyenge 9-re cserélem, mert az hogy béna vagyok, egyedi szocprobléma.
"Nagyon megváltozott a sorozat, a régi tematikának nyomát se látom. Először idegenkedtem, de később megszoktam a nekem szánt szerepet. Nem teljesen világos, hogy honnan szedték a Mara Program kísérleti alanyait, de valamit nagyon elbaltáztak, ahogy az ábra mutatja. A zene részben új, a grafika a szokásos, az udvaron lángoló fa olyan élethű, hogy csak lestem. HOS rendben, a minikre már nem emlékszem, de a horroriztikus eseményekre visszagondolva, ezen nem is csodálkozom. Egyszer ki lettem hajítva egy bugos HOS közben, egy oda nem illő szárny darab mozgatása miatt, de visszatérve csak befejeztem." Annyira azért nem voltam lelkes...egynek viszont jó lesz.
A Marából Morpheus lett, az első lélekmentéstől a grafika tök gagyi. El vagyok kenődve. Nem tudom, ki a rák az az Amax, de csúnyán belepiszkított az Ers megszokott világába. Persze azért a Nyuszi is felfedezhető, de a lóláb bőven kilóg. Ezek összeadták magukat valami idegenekkel. Remélem, csak ideiglenesen, és remélem a Nagy(tesó)hal véget vet ennek az őrületnek.
Ilyen sokk után nehéz megőriznem a realitásomat. Grafika xar, és még a megszokott zene se illett hozzá. Milyen fura! Egyedül a vidéki házat a kukoricással tudom értékelni. A madárijesztő Ers kedvenc figurái közé tartozik, itt vele is találkoztam. A bónusz a legelviselhetetlenebb, ugrálunk össze-vissza, a régi helyszínek tovább minimalizálva...borzasztó.
HOS egyenetlenül van elosztva, és persze ismétlődik. Pedig ebből a minőségből a fele is elég lenne. MInik utálatosak, nem foglalkoztam velük. A 12 figura elhelyezése is tök logikátlan. 9 közeliben, majd a bónuszban 2 csak úgy odadobva, a 12. pedig újra közeliben. Ezt sem értem. Arra kettőre csak azért kattintottam rá távolról, mert erősen kirítt a környezetből.
Na, elég annyi, hogy nem kell nekem mindent megérteni, viszont pontoznom muszáj. 6-nál több pedig nem akaródzik, szerintem még így is lágyszívű voltam.
1részes:   Filefactory  vagy   Rapidgator
2részes:
Unlimitzone 1. rész   és   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész  és     Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Asztapaszta...hogy lehúztam az elsőt!!! Pedig abban is volt kutya, de ez a basset mindent visz. Ahogy a rumlijában keresgélünk az szenzációs, szeretem, ha van egy hangyányi előzménye a kutakodásnak. Ettől is jobban szeretem, ha olyan tárcát kell nyitogatni, amin egy haláli gumicsirke lóg. Nekem ennyi elég is volt ahhoz, hogy izgatottan várjam, milyen feladatok elé állítanak még a mágikus karkötő bosszúálló őrzőjének jóslatai, a 4Friends Games játékában." Lássuk, mire képes a humor. Elviszi a játékot a hátán?
Sajna nem, nincs annyi Uni és HOS-cukiság, közte kedvenc hanyatt-békám, ami segíthetne az ügyön. Utántam a karkötőzést, pedig tulképp csak egy katt, viszont tök monoton lesz tőle a játék. Igaz, így lehet orrvérzéség vidijózni...na de minek?
A grafika viszonylag jó, bár a rendőrségre visszatérve egyre sivárabbnak éreztem. Az alap baromi hosszú, és úgy, hogy Dolor újra lecsap ránk a bónuszban, csak az unalom óráit növeli. Kimiday-jel még elvoltam, néhol igazat is adtam neki. Az embernél pusztítóbb lény még nem született a földre.
A HOS, mivel ismétlődik és fantáziátlan, egyre jobban a terhemre volt. A minikre csak azért nem panaszkodom, mert 10 mp-es skippel nyomultam. A zene, bár vannak szépségei, mégis egyhangú. Nem beszélve a béna álarcokról, ahogy minden helyen még jól a szánkba is rágják, mennyinek kell lennie.
Akár érdekes is lehetne az átkok összefogdosása, az áldozatok nevének cseles módosítása, de sajna nem az, így a cerkám is halványan fog, 5 pettyet adok.
Filefactory
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"Elefánték is újabb bemutatóval jelentkeznek. Úgy látszik, a  Gray család történetét nehéz lesz lezárni. Grafikailag és részleteiben rendben van, a sztori még hagyott bennem kétségeket." A legutóbbi Elefánt bétát már nem tettem fel, túl sok a sztereotipia. Szerintem ez a cucc már megért a kukára. Jobb lenne, ha a Midnight Calling-féle vonalat erősítenék.
Anyám, borogass!!! Ennek a cuccnak egyetlen előnye, hogy (a bónuszt leszámítva, mer' az hosszú) viszonylag rövid. A főjátéknak még van füle-farka, de a bónusz nekem tömény kínszenvedést hozott. Emily és Victor újraegyesítésén ügyködünk, de ha rajtam múlik, ezek akkor látják egymást, mikor én a hátam közepét. Viszont úgy voltam vele, hogy muszáj a végére járnom, alig sárgázok. Igaz, ebben sok köszönet nem lesz, bocsi előre is!
Kezdve a bárgyú képű szellemmel, a gépies pakolászással. Asszem, ezek most rekordot döntöttek, annyi biszbasz kellett, ráadásul mindenből 2-3-4-5 db. Ettől gépies az egész, nem beszélve, hogy lépten-nyomon minikbe torkollik minden. Kb. fél óra alatt X esetben kell tűzszerszámot keresni, amitől mindig felcseszem magam. Legyen már elég az először megkapott öngyújtó! Minek még gyufa, szikrázó tűzszerszám, megkoronázva a keservesen összehordott tűzben meggyújtott fáklyával.
Egyedül a HOS állja meg a helyét. Változatos, szinte mindent felvnultat a párosítóstól az árnyképesen át a morfosig. Erről jut eszembe, hogy szerintem tőlem a külön-morfok egy részét lenyúlta, már 17 körül volt, aztán visszaugrottam tán 10-re. A puzzle-ből sem lett háttérkép, ilyen előzmény után nem volt kedvem szórakázni vele. A babák meglettek...de minek? 5-6 petty közé teszem, mert Elefántéktól nem ezt vártam.
Az elsőt se csíptem, és úgy látszik nekem ezzel se kedvezett az EleFun, nem volt nyálcsorgás. Viszont jó nagy a cucc, ami persze szintén nem pozitívum. Azért megnézem, de ha nem sárgulok, az nem a véletlen műve.
1részes:  Rapidgatorl  vagy   Filefactory
2részes:
Rapidgator 1. rész   és   Rapidgator 2. rész
Filefactory 1. rész   és   Filefactory. 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Előre érzem, hogy meg fogom bánni, de valamiért most idekívánkozik a Domini bétája. A grafika ugyanolyan tömény színben és egyebekben is, viszont a történet nagyon tetszik. Egy könyvkiadó munkatársain teljesedik be kiadott könyvük horrorisztikus témája. A hóhér visszatér, és lecsap áldozataira, válogatott módon. HOS nagyon tetszik, sőt a minikből is többet megcsináltam." A másfél giga hamar elvette a kedvem, de azért nem adom fel.
Figyelemterelésre jó volt, de azért nem bántam, hogy vége lett. Jó sokáig üldöztük a bosszúálló Marcust (lehet, hogy nem így hívták, de ez maradt meg), míg megtudtuk, mi a bánata, miért akar bosszút állni.
A dagályos grafika zavaró, a sok videó meg főleg, de szerencsére sztorivesztés nélkül lehet skipet nyomni a gyorsabb haladásért. A szemüveges varázslatot szerencsére nem hagyják ránk, csak oda kell tapasztani a képernyőre, és már teszi is a dolgát. Ami nagyon zavaró, az az összes létező kütyü és fordulat felvonultatása. A horgászástól a darázsirtáson át a számtalan sövényvágásig. Azon meg végképp kiakadtam, hogy a nálam lévő bugylival nem lehet felfejteni a szék varrását, muszáj hozzá sarlót szerválni. Eszem megáll!
HOS mértékkel tálalva, tartalmilag egész jó, csak a vége felé fárad. Minikben sok idiótaság meg pár könnyű. Az elején skipre jól elmagyarázzák, de szerencsére ebbe is beleuntak a fejlesztők.
Gyűjtögettem mindent, asszem meg is lettek, csak 2 valami hiányzott, de konkrétan nem jegyeztem meg. A zene elviselhető, szinkronban van a történettel. Egy 6-ost nyomok rá, és a játszható kategóriába sorolom.
1részes:  Filefactory  vagy   Rapidgator
2részes:
Filefactory 1. rész   és   Filefactory 2. rész
Rapidgator 1. rész   és   Rapidgator 2. rész
Bigfile 1. rész   és   Bigfile 2. rész
HOG-KALAND rovat
Ezt még gyorsan felteszem. Én nem lettem meggyőzve, csak a lekapott képet találtam a mappámban. Pedig valami bétát mostanában posztoltam az Artifex Munditól, az tetszett.
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Anabel és Jeronimo történetét is nagyon szerettem, most sem lesz másképp. Ez a csapat grafikailag kissé eltér Elefánték fő csapásvonalától. Finomabb színekkel és formákkal dolgoznak, és mindig mesés történetekkel szórakoztatnak bennünket. HOS, minik rendben, és a gyűjtögetnivaló se hiányzik, morfok, üvegdarabok és még valami más, de most, ha agyonütnek se jut eszembe. A pici griff Sunwardékéra hajaz, de lehet, hogy tévedek." Remélem, marad az eddig megszokott színvonal.
A játék fél egészség...én csak tudom! Annyira hiányzott már a mesék HOG-os világa, hogy ezt egyfenékkel végigtoltam. Az eredmény szuper, a játék nagyon jó, az állapotom pedig szépen javulgat. Azt nem mondom, hogy egy vadászeb elcserélné velem a fülét, de alakulok.
A főjáték Tim története, akit sikerül megszabadítani démonjaitól, így a Világ egyensúlya is helyreáll, a bónuszban pedig a nagyi veszi fel a harcot a gonosz erdei boszival Valeria megmentéséért.
A grafika, ahogy Maya írta, tényleg a képregények világát idézi, és ehhez a megszokottól eltérő, de cuki állatsereglet jár. Ők képviselik a humort is, a vicces macsekok és a fura fejű nyúl. De említhetném a kútból előhúzott, háromszemű, vigyorgó kőördögöket is, vagy ahogy második segítőnk, a fehér tappancsú macska megcsikizi a pókhálós szekrény alját, mikor alábújik valami cuccért. Szóval, csillagos 5-ös a grafikáért, amihez nagyban hozzájárul a boszis erdő tökéletes hangulata.
A HOS szuper, tök válozatos a kínálat, és pár mini is sikerült, bár ezekre, ahogy szoktam, nem sok időt feccöltem.
A játék elég rövid, könnyű és logikus, és a morfok, mozaik darabkák, horoszkópok se nehezek. Utóbbiakat egyenként is lehet nézegetni, még pár jellemző szót is talál magáról minden jegy szülötte.
Remélem, Elefánték még sok munkát adnak ennek a csapatnak, mert egyedi, ötletes, vicces, na és nálam *-os 10 pettyes.
Rapidgator
Rapidfileshare
Uploaded
HOG-KALAND rovat
"Hát, nem is tudom! A Gem Fury és a Florry's Well után tanácstalan vagyok. Ebben a bemutatóban nem érzek semmi különöset, főleg azokat a dolgokat nem, amik a Vendel Gamesre annyira jellemzőek. Laposka történet, idegen grafika, béna főmenü. Lehet, hogy új tagok vannak a csapatban? Persze, nem akarom temetni a cuccot, mivel egy bug miatt keveset láttam. A házból kilépve nem tudok ráközelíteni a csatornára, ahol a kulcsot kéne kipecázni a mágnessel. Kiléptem, vissza, semmi."  Legyen csoda! Nem szeretnék csalódni a doromboló macskában.
Ahhoz képest, hogy alig láttam belőle, azért a külsőségeket jó levettem. Fura ez a modern, vagy inkább elnagyolt stílus, amivel a játékhoz nyúltak. Szerencsére a sztori pörgős és érdekes, így jó élményekkel zárom a tüzes történetet.
A leányiskolában játszódó események a megdémonosodott Megan és az ettől szenvedő iskolatársak körül forognak. Megan szülei egy tűzben vesztették életüket, így nyilván őt tudta gonosz céljaira felhasználni a tűzről pattant démon:D
A keresősök érdekesek, tartalmasak, de a már említett grafikai stílus itt is érezteti negatív hatását. Néhol egész minimalistás, még szerencse, hogy a tartalom itt is felülírja a látványt. A puzzle viszont jobb, mint vártam. Igaz, egyetlen plecsnit se kaptam, de párat azért megcsináltam, és maradandó lelki sérülésről se tudok beszámolni:D
A 41 morf, bár elég diszkrét, azért be- és lelőhető, a szobrok még könnyebbek. Ezekből a bónuszba is jutott, ahol arra is fény derül, hogy vannak vegán rókák:D, hogy mi történt korábban az iskola falai közt, és tarthatunk-e a sorozat folytatástól:)
Mondjuk, én nem tartok tőle. Ha ennél alább nem adják, bevállalom, mert a kellemes zene mellett röpült az idő, és egy erős 9-es is kivarázsolódott belőlem.
"Bevált a jóslatom. Az ERS nem engedi el egy 6-os után sorozatát. És milyen jól teszi! A sárgában azt kérdeztem, hova tudja még kanyarítani Isa történetét. Úgy látszik, a gonosz Isára lehet alapozni, a rehab csak elterelés volt. Ami a látványt illeti, hiába keskeny, attól még mesés, az testőr pasi nagyon dögös, és amit a végén művelnek, az brilliáns. Olyan újszerű és látványos a béta levezetése, hogy ismét kalapot emelek a csapat előtt. Másra sincs panaszom, a HOS ötletes, a minik egész jók, még a holdas kütyüt is bőven megbocsájtom." Időközben már  a nyolcadikat is tesztelhettük, remélem, nem ment a minőség rovására a szinkronmeló.
Így a végén pláne azt mondom, baromi nagy hiba lett volna Isa mestert nyugdíjazni. Ebben a részben minden benne van, amiért ERS-éket megszerettük. Aprólékosan kidolgozott és látványos, végig tartogat meglepetéseket és izgalmat, vonalas, nem agyonbonyolított játékvezetés, ahogy azt a legjobban szeretem.
Rengeteg a külön cucc, keresősben holdak (ez náluk újdonság), koronák, cuki macskaszobrok és a szereplők képei. Nagyon élveztem, hogy mindig van valami skubizni való, csak az vette el a végén a kedvem, hogy 1 korona és 1 macska a játékban ragadt. Viszont nagyon örültem, hogy engem is megajándékoztak egy cicakoronával, igazán kedves gesztus a fejlesztőktől.
A HOS eszméletlen, sok bennük a tennivaló, és nemhogy idegesített volna az ismétlés, néhol alig vártam, hogy visszamehessek, annyira nívósak. A minikre se panaszkodom. Persze volt, amit átugrottam, de a színösszekötősöket kifejezetten szeretem, és a baglyos párosítósért megint jár egy kalapemelés. Ritka, hogy újdonságot mutassanak ebben a műfajban, de Nyusziéknak ez is sikerült. Imádtam a fejforgatós, nyújtózkodós, szárnycsapkodós csapatot.
A végén a herceget választottam (bár a testőr is jó pasi volt), és bónuszként felkészülhettem a nagy napra. Gyönyörű ruhát, csokrot és más kiegészítőket kaptam a lagzira. Az igazi bónuszban viszont meg kellett küzdenem a zuramért, mert Isa újabb gonoszságot eszelt ki, ellopta a kisdrágám lelkét, testéből pedig egy kupac hamu maradt. Természetesen utána eredtam, és segítőimmel együtt megtörtük a gonosz hatalmát. A végén a folytatásról írnak, de hát azon nem is csodálkozom, már készül a 8. rész.
Ez után már nem szorongok, ERS fejére visszateszem a koronát, és egy megagiga méretű 10-essel köszönöm meg a csapat csodás munkáját.
A 9 és 10 pontos elődök után ezt a képes mappámban találtam, eredeti méretben. Ez nem jó jel. Azért reménykedem abban, hogy csak én voltam tompika, és nem lesz rossz a cucc.
Ezt is ellébecoltam, de Maya sárgult egyet a kedvünkért:
Szomorúan jelentem, hogy félelmeink beigazolódtak. Az első két résznek ez már a poros nyomában sincs. Alább Wich nagyon jól jellemezte a játékot. Tingli-tanglinak jó.
Sztori dióhéjban: Egy elrabolt varázslólányt kell megmenteni, a már megint zöld lyukakon előgőzölgő árnyékoktól és eközben rengeteget kell császkálni oda-vissza a két dimenzió közt. A bónuszban egy régen élt varázslópasi, aki nagyon hajaz  Liam Neeson-Qui-gon Jinn jedimesterre, elmeséli az első kalandot az árnyékokkal. Nagyjából ő az egyetlen pozitívum. 
A játékmenet nagyon kiegyensúlyozatlan.  Az első két részben a varázslás a kütyükkel és a játék többi tennivalója viszonylag arányosan volt leosztva, itt szinte már csak a hókusz-pókuszon van a hangsúly. Az árnyékbirodalom és a normális világ sok helyen szinte megkülönböztethetetlen, ez sem így volt a régi sztorikban. És annyit kell bőcörögni egyikből a másikba, hogy a végére már teljesen belekavarodtam, mikor, mit honnan, hová kell átvinni. Tekintve, hogy rengeteg a helyszín is, ettől csak még zavarosabb az egész.
Hogy jót is mondjak: Mivel a játék egyáltalán nem ijesztő még az árnyékvilágban se, és nagyon-nagyon egyszerű, simán lehet gyerkőccel is játszani. A minik könnyűek, és ami még tetszett: rengeteg a HOS, igényes és szinte mindenféle, ami az utóbbi időben felkerült a palettára.
Mivel 3 napig tartott, unalom okán kijátszani, ezért fájó szívvel, de lepontozom. Ez nem ér többet egy hatosnál. Jó lenne, ha a Katusz hagyná inkább ezt a sztorit, és nem rongálná tovább a szép emlékeket.
Köszi, Maya!!!
Raoidgator
Filefactory
Bigfile
HOG-KALAND rovat
Már a cím leírása is okozott némi gondot:) A boszik csak támadnak, EleFun se tudja leoperálni magát egykor sikeres sorozatáról. Ráadásul baromi nagy, majd' másfél giga. Azért belenézek, de kevés reménnyel, a legutóbbit már végig se vittem.
Egyelőre csak 2részes van:
Unlimitzone 1. rész  és   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész   és    Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Hát, a Húsvét-szigeteki kalandok se tudták felkelteni az érdeklődésemet. Dominiékkal egyszer és mindenkorra szakítottam. Nem kell a csicsamicsa és a gépemet rongyosra szaggató videók sem. Sorry!
"Ott tartok, hogy a hajam áll égnek, ha Eipix bétát látok. Kivétel ez a sorozat, aminek nagyon jól áll a csapat grafikai stílusa. Arsene Lupin, a mestertolvaj meglovasítja egy indiai maharadzsa különleges meteoritját, és Phileas Fogg kérésére vállaljuk az ügy megoldását. Ismét feltűnik Alice és a Szívkirálynő. Ebből arra következtettem, hogy akár a vízipipás hernyóval is találkozhatunk. HOS szuper, a történet pörgős, izgatottan várom (Mayával együtt):D" Ezzel záródik 2016. kínálata. Remélem, méltó befejezése lesz az évnek!
Nem rossz, nem rossz! Igaza van Mayának, a Verrmillion Watch az Eipix Puppet Show-ja. Azt persze nem mondom, hogy felér a nagy klasszikus szuper részeivel, de érdekes és szórakoztató ez a történet.
A grafika tán lehetne csicsamicsásabb, de tudom, hogy az ennek a történetnek nem állna jól. Jók a figurák, és a fejlesztők ötletekben most igazán kitettek magukért. Tetszett a nyilak gyártása, ahogy a vizet külön kellett adagolni a hűtéshez, és még ennél is jobban a bónuszban a kristály forgatása, hogy ráközelíthessünk a három helyre. Szokatlan, bár nem korszakalkotó a keresgélés után nyitva maradó helyszín. HOS-ban egyébként is erős a játék. Szépen kivitelelezett, pont élvezhető mennyiségűek a keresős részek. Különösen tetszett a 3 korong cserélgetése és forgatása, hogy a tárgyak darabjait összeillesszük. Persze ilyen is volt már, de nem elcsépelt cucc. Ami kissé fura, az a 15/15 morf, ugyanis ezt követően is lehetett még találni egyet. Persze ennek nincs jelentősége, csak kukacoskodom:)
A villámok azért néhol kicsapták a biztosítékot. Vagy azzal, hogy baromi nagyok, vagy azzal, hogy zavarbaejtően olvadnak bele a környezetbe. 38/41 a végeredményem, de nem vagyok elégedetlen.
A minikből jópárat megcsináltam, de most sem sikerült megszerettetni velem ezt a fajtát, viszont a zenét nagyon szerettem most is, főleg a gordonkás-énekes részt.
Ami vicces volt, az a tálcával kivédett, komoly heggyel rendelkező acélnyíl. Slusszpoénként pedig még  a cilinderest is kibacarintottuk vele a torony ablakán:D
Mindent összevetve, azt bevallom, hogy a bónuszt untam már a vége felé, sőt kívánságom se teljesült, nem csöppentünk színes mesevilágba, de zömmel jól szórakoztam, tőlem jár egy elégedett 9-es.
"Szép ígérettel múlik el ez az év. Az Artifex Mundi Nagyon kitett magáért új meséjének bemutatójával. Gyönyörű a grafika, érdekes a történet, a zene pedig szép. Tele a játék varázslatos dolgokkal, ami persze a sztoriból adódik, eddig még a könyves mixelést bírtam." Remélem, 1 év elég volt, hogy jól beérjen. Fura, hogy nem CE, dehát ez legyen a legnagyobb baja!
Ezer bocs, de itt se lesz hagyományos sárgulás:( Én ezt annyira untam, hogy kénytelen voltam abbahagyni. A válás nem volt szívszaggató, mert utálom a szájbarágást, utálom, ha nem sodor magával a sztori. Helyette tötyögés meg lötyögés, unalmas sztereotípiák. Azt hittem, elég a mese, mese, meskete. Tévedtem.
"Sohamár vagy sohasem? Azzal indítottam, hogy elolvastam a vers két verzióját. Mindkettő tetszett a maga nemében, igaz majdnem depis lettem a síri hangulattól.  Érdekes, hogy a halott szerelme után sóhajtozó, lelkileg összetört figura és a "nevermore-t vészjóslóan ismételgető holló ennyire beindította a fejlesztők fantáziáját. Az öngyi fickó motivációját tudjuk, de -a mondással ellentétben- ebben a játékban nem ritka a fehér holló. Időről időre megjelenik, én pedig kissé idegenül fogadtam a jelenséget. Nem tudom, hova likadunk ki a végére, de eddig a HOS tetszett, a megszokott zene is, és természetesen a grafikába se tudok belekötni." Lehet, hogy nem ez lesz ERS csúcsmunkája, de összességében én kíváncsi vagyok.
A hozzászólásoknál olvashattok bogarakról, csalódásról. Éreztem, hogy nem lesz a szívem csücske, és ezt be is vonzottam. Nem tudom, mikor lesz update, de asszem, nem is érdekel.
1részesek:  Filefactory  vagy   Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész  és   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész  és    Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Be kell vallanom, már nem erőlködöm az Eipix bétákkal. Lesz ami lesz, mindenki maga alkosson véleményt, én eldugulok:D
"Hát, ez sem állt meg 12-nél. Az új történet nem rossz, a Baker és Barlow család múltját kutatjuk. A szellemes hotelben mi magunk is kísértetként mozgunk, közben pedig levadászhatjuk az egykori lakókat, morfogat és ékszer darabkákat. A HOS szép, a minikkel elvoltam, és a grafika is tetszik a maga szürkés árnyalataival. Zene helyett inkább hangeffektek kísérnek, ami stílusos, bár kiss idegesítő." Halálra idegesít, ha a címent változtatják. Egyelőre maradjon a régi főmenü, később cserélem.
Ezt ledaráltam, de nem volt kedvem írni róla. Csalódás a köbön, mert a jó kezdés után eszeveszett dolgokat találtak ki. Nem is tudom szavakba önteni, annyira kusza és kimerítő. Arra emlékszem, hogy 7 pontyot gondoltam ki, meg azt, hogy ELÉG volt a szellemes hotelekből.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • narghile (L/42)

  Macibrummogás, pörgőcsopi...mi kell még? Én ettől már baromi jól érzem magam, ha fúj, ha esik...ha nem süt:))

  tegnap 18:41
 • gyurgyalag (L/110)

  Csöpiiii, ez kötetbe kívánkozik! -))))

  febr. 20 21:16
 • csopi13 (L/58)

  Sziasztok !!! Maci !!! ...és hol a nap ?? Kicsit ki-be szaladgálok, mikigyár-túlóra, Mama 90-ese 7végén-vásárolni kell...ene, de mikor??Pörgök, mint egy ventilla, majd nyáron...ott vagyunk már ? Azért játszok ám, mert azt kell, itt vagyok otthon :)))

  febr. 20 19:28
 • balbalu (F/56)

  Brumm! :)

  febr. 19 19:52
 • juliannasuto (L/61)

  Isten éltesse a Zsuzsannákat:) S jó időtöltést mindenkinek -...

  febr. 19 11:30
 • narghile (L/42)

  Szia Onzsi!!!

  febr. 18 16:17
 • Onzsi (L/52)

  Sziasztok mindenki ! Süt a nap, végre. Van játék is, bár minden ilyen jó lenne. Jeleztem, hogy vagyok, létezek, lassan beindulok :-) szép hétvégét mindenkinek! pusz

  febr. 18 13:29
 • narghile (L/42)

  Jövő héten tényleg tavasz, mormolom az imát, hogy maradjon is*-*elég volt ebből a nyomorult télből.

  febr. 18 09:30
 • narghile (L/42)

  Ó, kijött a medve a barlangjából!!! Akkor ezt úgy veszem, hogy jön a tavasz...hurrá:))

  febr. 14 18:34
 • gyurgyalag (L/110)

  szia Balu!!!!

  febr. 13 06:52

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 342

Látogatók az előző hónapban: 12106

Látogatók a jelenlegi hónapban: 7549

Feliratkozottak: 1287

Magazin helyezése: 8

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez