"Elégedetten dőltem hátra a bemutató végén. Elképesztően szépek a helyszínek, érdekes a sztori is. ERS-ék ismét Velencébe visznek,  ahol a boltosunk most nőből van, és a helynek sokkal több szerep jut, mint eddig. A történetről annyit, hogy valaki vörös macskás ábrával előre megjelölt házakban gyilkolászik, mi pedig futunk utána, míg utol nem érjük."
1részesek: Rapidgator   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész    Unlimitzone 2. rész

HOG-KALAND rovat
"A Daily Magic Productions cuccával kapcsolatban feltegyem-ne tegyem érzéseim voltak, de aztán győzött az első, végül is izgalmas a történet. Sose értettem, ha a filmekben egy előre tudott veszély ellenére hősködtek a szereplők. Most is ez történik, a nyomott árú ingatlan gazdára talál. Természetesen a családnak egy perc nyugta sincs a szellemlakta házban, sőt szép sorban eltűnik apraja-nagyja. HOS jó, minik könnyűek, a grafika is tetszik, csak ne volna az a sok vidijó. Morfogó puzzléket lehet gyűjteni, számuk egyelőre ismeretlen." Videopara műkszik, lassan mék dokihoz:) Még annyit, hogy a műfaj pszichotriller, gyenge idegzetűek óvatosan kóstolgassák. Igaz, én szívattakos momentumra nem emlékszem.
1részesek:  Rapidgator   vagy   Filefactory
2részesek:
Bigfile 1. rész                Bigfile 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Unlimitzone 1. rész      Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Keveset láttam, rövid is leszek. A csapatról még sose hallottam, sőt el is felejtettem a nevüket. Bocsi! Tetszik a grafika, rengeteg a tennivaló, a zene egyszerű, de dinamikus. A meggyilkolt seriff és felesége ügyében nyomozunk, akiknek -ha jól értettem- begolyózott a lányuk, és nyilván ő állhat az események hátterében. Még egy bocsi, utálom, hogy ilyen trehány vagyok, de hát rohanok, mint állat, rengeteg a dolgom. Még annyit, hogy a HOS baromi egyszerű, semmi interakció, viszont a tárgyak jól láthatóak.
Bigfile
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
Kedden játék? Elég fura, de az még jobban, hogy 2x8 petty után nem tettem nyálcsorgatás tárgyává a Deep Shadow bemutatóját. Emlékem egy dekányi sincs, kíváncsi vagyok, jogos volt-e a mellőzés.
A gépem és engem is elnyüstölt a Deep Shadows. Gyilkos effektekkel pakolták tele az amúgy is elvarázsolt játékot. Az elejét nagyon szerettem, kezdve az énekes bevezetővel, a különleges stílusú grafikával. Aztán olyan érzésem lett, hogy kezd gépiesedni, újra és újra hatástalanítjuk az Árnyékországból átkeveredett alakokat, mentjük aki menthető. Hiába utazunk Amszterdamból Drezdába, majd Budapestre, nekem összefolyt az egész. Mondjuk, a Parlament tetszett, viszont a szibériai hangulatot árasztó Dunapart már kevésbé.A bónuszban is visszatérünk a Perec utcába, de ahhoz már annyira nem volt kedvem, hogy alig bírtam kiszenvedni magamból.
A HOS -bár ismétlődik- tetszett, akciódús és látványos mind. A morfogó gyöngyök meg is lettek, bár értelme nem sok. A minik elképesztően gyengék, még a látványuk sem fogott meg, nemhogy a tartalmuk.
Az omegák (44 db) jól láthatóak, bár volt, hogy az Omegások rucijáról akartam levakarni némelyiket. Még a festett üveges, hatalmas ablak jut eszembe, mint a játék egyik leglátványosabb része, ahol sokat matattunk, de ezen kívül más nem. 7 pettyet tolok rá, és remélem, többet nem kell vackolni a DS a szellemvonatán. Ezzel a grafikai stílussal én szívesebben lennék klasszikus meséjük szereplője.
Nem tettem nyálcsoriba, viszont az első rész 8 pontot kapott. Az Artifex Mundi tök vegyesen teljesít, ez is lehet jó, vagy rossz...majd kiderül.
Bigfile
Rapidgator
Filefactory

HOG-KALAND rovat
Nem szeretem ezt a sorozatot, így írni se tudok róla. Aki még bízik az Eipixben, essen neki, hátha éri egy kellemes meglepi.
"A sorozat 5. részére, úgy tűnik, vevő leszek. Az örök téma tetszik, szeretek küzdeni szerelmesek egymásra találásáért.Kékszakáll erőszakkal megszerzett feleségei nem tudják beteljesítei uruk óhaját. Persze nem is lehet csodálkozni, hogy ilyen apától csak ördögtestű utód születhet. A következő áldozat megmentése a cél, és ezért újra ugrálnunk kell térben, hogy célunkat elérjük. A minik könnyűek, a HOS pedig igényes, és tetszik az újítás is, a tükörképes különbségkeresős. 75 rózsa összekaparása elég idegesítőnek tűnhet, de kettesével, hármasával nem nagy cucc. Szokás szerint, ami negatív, az a színorgia és a videók tömkelege, de hát a Domini Gamesnek ez a különös ismertetőjele...hogy a fene vinné el a rossz szokásukat!" Azt, hogy több mint 1 gigába mennyi fér a vidijókból, inkább el se képzelem.
Nem is rossz! Már nem emlékszem, a többivel mit tudtam kezdeni, de ez határozottan tetszett. Jól áll a túlburjánzó színvilág ennek a játéknak, mert kiemeli a sztori mesés voltát, és egyébként is szemgyönyörködtető a formák és színek harmóniája. Vannak interaktív cuccok, kapcsolgatható lámpák, egyebek.
A történetet annyiban módosítanám, hogy ez a galád Kékszakáll direkt rongálja szerencsétlen kölkeit, miután anyjukat kinyírta. Jó érzés volt eltüntetni a gonosz párát, sőt a bónuszban a másik rosszarcúval is végzünk.
A keresősök színvonalasak. Nincs ismétlés, viszont van változatosság, árnyképes-pakolgatós, párosítós, és mindegyikbe jut valami eksön. Az is feltűnt, hogy az egyikben egy az egyben átvették ERS-ék ágyús cuccát, ahol minden tárgy egy golyót ér, és így lövöldözünk szanaszerte egy üvegszobrot. A minik viszont kiborítóak, unalmas tilitolik, tekerősök, de a 10-ért járó valagrendet azért begyűjtöttem.
A zene is jó lenne, ha mindig szólna, de vannak üresjáratok. És ami még negatív, hogy feltűnően sok a tárgyismétlés, egy idő után már untam a lapátok, tűzszerszámok, lámpák, kesztyűk begyűjtését. Jobb lett volna, ha ezeket visszakapjuk.
Ilyen játék megérdemli a budoár berendezését, amihez az összes rózsát begyűjtöttem, és persze meglett a többi cucc is. Kár, hogy szájba rágják, hogy merre van valami, és merre nem kell kukkolni ezeket.
Összességében azért nem csúcskategóriás, de érdekes és szórakoztató, nekem egy jófajta 9-est megér.
1részesek:  Depositfiles    vagy  Rapidgator   vagy    Filefactory
2részesek:  Bigfile 1. rész               Bigfile 2. rész
                      Rapidgator 1. rész      Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Ez a hét a béták hete, nem a full cuccoké. Immár a 4. project fut MadHeadék boszorkánykonyhájában. Eddig nem okozott olyan vizuális sokkot, amit az elsőtől kaptam, de itt is eltátottam a szám. Befejezni ugyan sikerült, de a történet kissé homályos. Nem tudom, mi rejtőzik a pokoli torony mögött, kissé belekavarodtam a vasfüggönyös, 2. v.háborús sztoriba, na meg a kísérletbe, aminek szenvedő alanya lettem. A végén nem lőttem Tedre, helyette a monitorokat lyuggattam ki. Édes álom tuti nem lesz, rémálom annál inkább. HOS szuper és morfos, minik kb. felesben teljesítve." Már futok is:)
Nem hagyott nyugodni, így tegnap a főjátékot, ma a bónuszt csekkoltam. Nem bántam meg, mert tök izgalmas és változatos játék, bár most több infó veszett el, nehezebb a nyelvezete, mint amit eddig megszoktam.
A főjátékban a Gehenna Torony fogjai leszünk, ahol jókat kísérletezik rajtunk az elmerokkant tudós hasonló kvalitásokkal megáldott fiacskája. Egy családi tragédia húzódik a háttérben, ami nekünk nem vigasz, mert bedrogozva, számtalan őrült helyzetnek kitéve bolyongunk a pokoli toronyban. Álom vagy valóság, még ezt is nehéz eldönteni. A pergő cselekmény végig a hatása alatt tartott, az meg különösen tetszett, hogy többször kerülünk döntési helyzetbe. Pl. Tedet most se lyuggattam ki, ezért büntiből egy labirintusszerű valamit kellett végigjárni. Máskor meg a karperecem véresre szorította a kezem, és ennek hatására a másik megoldást választottam. Innentől kezdve már mindig a játéknak megfelelően böktem a következő lépésre, így több balfékségről nem tudok beszámolni. A bónusz a múltba visz, ahol a kísérletek első fázisába csöppenünk. Rövid, de velős, ez is tetszett. A főjáték se hosszú, a kettővel együtt, asszem, meg vagyok elégedve.
A grafika nekem csúcs, dacára az ultramodern környezetnek, mert azért néha belecsempésznek tök szép (pl. gyerekszobás) dolgokat. A HOS szuper, némelyiken csak tátottam a szám. Van egy árnyképes-pakolgatós, amihez egy teljes szobát nyitnak, és gyönyörűségesen összetett, ahogy azt igazűn szeretem. Vagy ott van a liftes, ahol az emeletek számát beütve, 3x nyílik az ajtó. Sok keresőst kombinálnak az éjjellátóval, amit egyébként is használni kell. A morfok mind meglettek, ahogy a jelek is, mind a 28 darab. Az  extrában maratoni keresgélős van és egy puzzle, de utóbbihoz nem volt kedvem. A minikhez se volt affinitásom, pedig párat tök újszerűnek és érdekesnek találtam.
Lehet, hogy a második rész nem ér fel az elsővel, mégis azt gondolom, hogy zseniálisat alkotott a csapat, én nyomom rá a nagycsillagos 10-esem. Közben pedig várom Artschi magyarítását, mert rengeteg kérdés motoszkál a fejemben, jó lenne ha megvilágosodnék.
Újabb Eipix cucc, amit nem tettem nyálcsoriba. Engem már hidegen hagy, főleg ha az első részre gondolok. Jó játékot a kitartóknak!
A 8. sárgájánál megemlítettem ezt a részt, a béta nem hozott új élményeket. Így nem tettem nyálcsoriba, de gondolom, hozza az előző szintjét, amit -bevallom- nem pontoztam agyon. Viszont a 7. tök pozitív élmény lett, vagyis elég hullámzó ez a széria.
1részesek: Rapidgator vagy  Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész              Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész        Rapidfileshare 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Bigfile 1. rész    Bigfile 2. rész
HOG-KALAND rovat
Még arra se emlékszem, bétáztam-e. A Domini már korábban leminősítette a gépem. Erőszakos, agyoneffektezett videói megakadtak nem létező torkán, vagy épp lefagyott. Ezért most látatlanban ajánlom a sorozat új részét, és ha valaki örömét leli benne, ne habozzon rábeszélni. Köszi!
"Szinte látatlanban teszem fel a 3 éve megjelent, akkor 10 pontra értékelt játék következő részének bemutatóját. Nekem nagyon xarul működik, fekete képernyő, baromi lassú töltés, majd a tiara összerakása közben ki is tessékelt.
Azt azért el tudom mondani, hogy nagyon helyes, amit eddig láttam. Egy lány, akinek kiskorában meghalt a húga, az esküvőjére készül. Apja világgá ment, anyja a munkába menekült, ő magányosan élt, míg rá nem talált a szerelem. Gondolom, lesznek bajok a vőlegénnyel, mert valaminek történnie kell, hogy izgulhassunk. 1 HOS-t láttam, képes-pakolgatós, az tetszett. A játékot a Friendly Cactus jegyzi, akikről csak jó élményeim vannak. Nálam keskeny a kép, de a főmenü tetszik a babákkal, szerintem ez jó lesz.."
Csalódott vagyok, de vizuális élményekkel azért bőven megpakolva mondtam búcsút a tükörvilági kalandoknak. Grafikailag élmény a játék, harmonikusak a színek, szépek a formák, és a gyerekkori utalásoknak megfelelően, sok szép játék, vidámparki részletek teszik érdekessé a játékot.
A trükkös tükrök már kevésbé nyújtottak élményt, néha elveszetten bolyongtam, bár a játékmenet kifejezetten egyszerű, szinte minden tárgynak azonnal van helye. A HOS szép, de mivel ismétlődik, és annyi extra nincs benne, meglehetősen unalmas. A minik nemkülönben, azokkal kapcsolatban nincs is élményem.
A borospoharak hatalmasak, és úgy kirínak a képből, hogy lehetetlenség elhagyni őket. Nem szeretem, ha valami túlságosan adja magát. Hol marad akkor saját vállam elégedett megveregetése?:D
Technikailag nálam, mint ahogy Csopinál, vannak problémák. Egy keresősben a tárgyak neve helyett helyes kis rózsaszín kockák vannak. Át lehet rajta jutni, de zavaró. Legalább ennyire az, hogy a játék második felétől nagy  tulirózsaszín pacák takarják el a kép egy részét, de ráközelíteni lehet, és ott már tiszta a terep. Nálam egyébként is volt több kurzor fagyás. Nem hosszan, de jópárszor kellett várnom, míg a merevgörcs feloldódik.
A zene lájtosan szép, de ez se tudta megmenteni Kaktuszék játékát attól, hogy jól lenyolcasozzam.
"Alig vártam, hogy lecsorogjon, Havanna óta nem játszottam egy igazán jót. Most sem csalódtam, a sorozat 5. része is sok meglepetést és extrát tartogat. Kissé fura volt az  a közeg, amibe párom, a vészesen öregedő író lelke elveszett. A vége felé azt hittem, megunom, de ekkor Benedict feltépte a papírmasé világot, és rögtön azt éreztem, én ezt most akarom! Az első keresős már újdonságot kínál, imádom, hogy a Mad Head nem elégszik meg bevált sémáival. A minik könnyűek, de bevallom, azok a 3x-os pakolgatósok kissé felhúztak. Na, de ez a csapat tudja, mivel lehet engem lenyugtatni, és már küldték is Robo-doctort, a tünci robotembert, aki összeszerelése után megígérte, hogy velem tart, és segít mindenben. Szóval, ezek mindig kicsikizik belőlem a "hú, de várom-ot:)"  A zabszem effekt működik, szurkoljatok nekem!
Képzeljétek, elindult! Másodszorra is sikerült kiikszelni a debug ablakot, és onnantól már ment minden. Lehet, hogy a játék méretétől függ, hogy viszi-e a gépem? Ez sem túl nagy, és a Shadowplay standard-je sincs 450 mb-nál több.
A lényeg a lényeg...inkább a játékról írok. Változatlanul szeretem MadHead grafikai stílusát és színeit, főleg, hogy a helyszínek miatt tök változatos a látvány. Szerintem módosítottak valamit az elején, mert a bétánál valami kellemetlen és ismétlődő minikről rebegtem, az eszközök kiválasztását viszont kifejezetten élveztem. Robo-doctort se értem, hisz a neve TRC-3000, viszont a szerelésért mi egy ilyen nevű plecsnit kaptunk. A történet érdekes, az írók saját mesecsapdáikba esnek, és a főjátékban nekünk kell segíteni, a bónuszban pedig a zurunk menti meg mesterét.
HOS-ban csúcs, elképesztően szép és változatos, és a trükkös morfokat is imádom. Sajnos 1 elmaradt, mert a bónusz kőtábláján, ahol egy üvegkütyüvel kell kutakodni, akárhogy kuksiztam, nekem nem jött elő. A 32 jel könnyű, egyből ki is pakoltam a puzzle-t. Aztán a bónusz keresős 3 része jött, viszont a 4.-hez annyi sövényt lenyírtam, hogy már hajfonatokat is készítettem kínomban. Ilyenkor jövök rá, hogy ha muszáj, megy nekem a minizés, azaz inkább lusta vagyok, mint tompika. Amúgy a minijátékokból sokat átugráltam. Az indanövesztős rettenet totál kicsinál, és még mindig hányok a 3x-osoktól, leginkább a 2. után. Általában akkor skipelek, mert kikérem magamnak... Ja, és még akkor is nyomom a gombot, ha a párosítós elemei szélsebesen forognak körbe, és esélyem sincs megjegyezni melyik merre tart.
Más extra nincs, de a fázisrajzokat érdemes végignézni, sőt most menthető avatarok is vannak. A baglyocskát lekaptam, és lehet, le is cserélem a mostanit.
Még annyit, hogy szépen tagolt játék, a buja kert, a Sherlock Holmes korabeli London tetszett a legjobban, főleg azért, mert egy nagybajuszú, hortobágyi csikóslegényt bujtattak a fakabátba:D
Összegezve, úgy gondolom, hogy a minik szenyasága és a bónusz 2 elnagyolt helyszíne miatt nem lesz előrehozott augusztus 20., de egy *-os 10-est természetesen megér.

 
Hol van már a szájtátósan imádós korszak, amikor reszketve vártuk az újabb DP cuccot. Én ezt már nyálcsorizni se tettem be, annyira megerőszakolták a hőskor remekműveit. Persze, a véleményem szubjektív, remélem, akad olyan, aki örömmel ered a tolvaj nyomába.
Legutóbb (a címre már nem emlékszem) azon sóhajtoztunk, hogy a összehányt meséken kellett átgázolnunk. Most a szereplőket hányták össze, Red Riding Hoodtól a Hókirálynőig, sőt még Jancsi (Hansel) is feltűnt az egyik kanyarban. Jó, gondoltam, nem baj az, hogy régi figurák hasznosításával új cuccot gyúrunk. Na, de hogy a frászba kerül ide Raszputyin? Ő élt, és ismereteim alapján egyáltalán nem gondolom mesehősnek. Ezen aztán annyira fennakadtam, hogy végig kísértett a csávó, nem tudtam elvonatkoztatni tőle.  
A grafika ebben a sorozatban, a körülményekhez képest nagyon szép, gazdagon díszített, jól kirittyentették a vár összes zegét és zugát, igaz a vége felé már egyre elvontabb, a bónuszban pedig szájtátásra semmi okunk.
A HOS elmegy, szeretek biszbaszolni, a minik legtöbbje zavaros vagy nagyon könnyű, viszont pár skip nélküli feladatot nem értettem. Pölö a bónusz végén nekem semmi logika nem volt abban, hogy a négy korongot miért kell pont abban a sorrendben pakolni, ahogy az történt, de azért megoldottam, hogy minél előbb szabaduljak.
A 39 jel (vagy táblácska) könnyű, viszont a parables vadászat elég szenya. Kicsik és alig mozognak, így az alapjátékban csak 2 történet teljes, a bónuszban teljes, de elolvasni tuti nem fogom, hacsak Artschi neki nem áll fordítani.
Részemről ez egy lájtos 7-es, és ez is annak köszönhető, hogy egyáltalán végigtoltam a Kékteát idéző látnivalóra koncentrálva.
"Ez egész jó! Nem mondom, hogy tökéletes, de vicces és aranyos figurákat álmodtak a Brave Giant Games fejlesztői. A fazék a fedővel különösen tetszik. Egy Piroska és a farkas sztorira hajazó környezetben nyomozzuk Mr. Wolf gyilkosát, és ehhez hol madárra, hol hörcsögre, hol pedig csigára varázsolódunk. A lötyik készítése nem túl izgalmas, ahogy a minik sem, viszont könnyűek. A HOS igényes, van morfos, tárgyrészletes, feladatos. 40 puzzle és 15 figura várja hogy megtaláljuk. Asszem, nekem lesz kedvem hozz, csak azt az üllő-kalapácsot tudnám feledni:D" Tényleg lesz.? Na, erre kíváncsi vagyok.
Hát...nem csúcs, de azért végigtoltam a (mese mese hátán) játékot. Mint a varázslás mesterségével felruházott jó boszi, a király kérésére nyomozunk a mesék birodalmában történt bűntények ügyében. Végül is nem rossz ötlet, hogy feltűnnek régi ismerősök. Piroska, Robin Hood, Jancsi és Juliska + a papájuk várja segítségünket. A végén kiderül, hogy ki van az ármányság mögött, és ezen felbuzdulva a bónuszban még egy mentőakció részesei lehetünk a mézeskalács ház környékén, ahol még Merlin is befigyel.
Nekem tetszik a grafika, sokat fejlődött a csapat. Kivétel a szereplők képes fele, némelyik eszméletlen ronda és kezdetleges. Vannak interaktív cuccok, pl. érintésre potyogó pitypang termés. Ami viszont nem szimpi, hogy az erdei állatokat csak úgy belelapátolták, kevés funkciójuk van, zöme csak lapít megmerevedve. A zene viszonylag jó, el lehet viselni mellette a gyengeségeket.
A HOS tetszik, van egyformás, sima, morfos, árnyképes és ilyen, de feladatos. A minik közepesek, konstans időhiányom miatt nem sokat vackoltam velük.
A külön keresgélős 34 puzzle és 15 figura megléte örök rejtély marad. Nem találtam erre utalást, igaz, nem is nagyon izmoztam érte.
Sok a főzőcske-keverőcske, amit még annak tudatában sem tudok megbocsájtani, hogy szerepem szerint ez a szakmám, így részemről egy 7-es, de az legalább elégedett. Üllő-kalapács??? Álmodtam?
"Ajjaj! Totál meg vagyok lőve. Jó ez a játék, még sem szeretem:( Legutóbb még úgy éreztem, hogy a szellemes hotelekbe tud annyit pakolni az  Elephant Games, hogy érdemes legyen vele játszani. Most pedig úgy vagyok, hogy azon kívül, hogy folyamatosan paráztatnak, nincs más vonzereje a játéknak. Grafikailag és részleteiben kifogástalan, és abban bízom, hogy a jó és rossz  fiú szellemének csatározása érdekes történetet takar." Jé, itt észre se vettem, hogy a 13-as béta előbb jelent meg, mint a 12-es full. Úgy látszik, ez lesz az új irányvonal BFG-nél.
Várakozásomat felülmúlva, elégedetten zártam a játékot. Nem tudom, miért paráztam, hisz a történet egész jól érthető, a grafika embertelenül szép, és most még nagy, süket csendekre se emlékszem. A bónusz is szépen összefogott, nagy kedvencemre, a Ghostra hajaz, ahogy szellemként is harcolok a szerelmemért. A para faktor nagyon magas, konkrétan többször is bexarattak, még a HOS-ba is jutott sejtelmesen mozgó kísértetpofa.
A HOS megint maximumon, sima, kisebb feladatos, párkeresős és morfos is van. Utóbbi kivitelezése egészen egyedi. Még a miniket is szerettem, bár sokat skipeltem, hogy gyorsabban haladjak. 3 játék vár még rám, nehéz lesz beszuszakolni kevéske szabadidőmbe.
A morfokból 2 hiányzott, viszont a címer összeállt, és a zeneszoba is be van rendezve. A titkos szobát nem értem. Összeszedtem a 4 amuletet, de onnantól csak az idő pereg, nem mutat újabb keresgélni valót.Persze ezt hamar ki fogom heverni, és csak arra koncentrálok, hogy szép játékot hoztak össze Elefánték, megérdemelnek akár egy visszafogott 10-est is.
"Ahogy az várható volt, itt a következő rémmese az ERS-től. Tetszik, de annyira nem kerültem a hatása alá, mint pl. az előzőnél. Kedvenc zenei motívumomat sem hallottam, és a kis póklábú is hiányzik. Még várom a csodát, és addig is örülök az ötletes karakter kiválasztásnak, a gyönyörű grafikának és az igényes keresősöknek." És annyira sem kerültem a hatása alá, mint a váratlanul belengetett Véres Rózsi történetnél. Persze jó lesz ez is, nem akarok telhetetlen babzsák lenni:D
Sajnos a félelmem beigazolódott. Valamiért úgy érzem, most nem tudtak annyi játékosságot és újdonságot belevinni ebbe a részbe. Bekomolyított a csapat, és ettől nem tudtam felhőtlenül élvezni a történetet. Grafikailag kifogástalan, gyönyörű helyeken jártam, de a bónusz felétől már nagyon szenvedtem, szerintem túl hosszú.
A HOS értékes része a játéknak, de egy idő után már ismételgettek, és nem volt annyi kakaó benne, hogy ezt figyelmen kívül hagyjam. A minik a szokásosak, tekerészős dögivel, kevés, amihez volt türelmem, de ezt kiiktatom a rövid skippel. Gyűjtögetni a szereplőket lehet, de mondja már meg valaki, hogy ebben mi a fantázia?
Nem is jegyzeteltem, mert semmi sem ragadott meg különösebben. Korrekt játék, 8 pontot megér, de most még jobban várom a 10. részt, hogy az Ers igazi arcát is láthassam.
"A balettos sorozat se kerülheti el sorsát, már a 6. részt tesztelhetjük. A helyszín Bécs, ami igazán jó környezet egy zenés-táncos történetnek. Kiemelkedően jó dolgokról nem tudok beszámolni, de a töltés egymás után lebbenő függönyei tetszenek, és persze a HOS, azt nem tudják elrontani Eipixék."
Egyetértve krf-fel, én is azt mondom, hogy bőven játszható ez a játék. Már nem lelkesedek annyira, mint a sorozat elején, de történet és pár helyszín azért elviszi a hátán az egyre pilledtebb játékost.
A grafika nagyon vegyes, de a vidámpark és a gonosz csákó kastélya kifejezetten szép. Amúgy is vidámpark-függő vagyok, persze, ha játékról van szó. Mellé sok szép HOS is társul, szerencsére követték a helyszínek hangulatát. Érdekesek is, ahogy az lenni szokott, egy keresősön belül többféle módon kutakodhatunk, és közben a morfokat is össze lehet szedegetni. A minik kész krimik, persze nem abban az értelemben, ahogy a sztori, többet inkább nem is mondok.
A zene tetszik, a dobozkák könnyűek, kivéve, mikor a végén nem adnak lehetőséget a begyűjtésre, mert egyből neki kell szaladni ellenfelünknek.
Nekem megér egy 7-est, de persze nem azért, mert várnám a következőt, 6 untig elég volt belőle. A játékokkal, kedves figurákkal telepakolt részeknél megint eszembe jutott, hogy terelhetnék a csapatot a mesék felé, de hát beszélhetek én...
"A Sable Maze-sorozat minden eddigi része izgalmas volt, de ez minden eddiginél többet ígér a magamfajta könyvmolynak, mert a labirintus ezúttal egy varázslatos könyvtár polcai közt van, ahol az eddigiek alapján a könyvek kelnek életre.
A keresősök ismétlődnek, de a feladat más, volt árnyképes, visszapakolós, párosítós és tárgyrészlet-keresős és eszközhasználós. A minik elég lazák, nem gyötrik agyon a szegény játékosokat. Gyűjteni könyveket ábrázoló érméket és morfogó puzzle-darabokat lehet eddig.Úgy látszik a Sable Maze a Daily Magic Puppet Showja. Nem tudják elrontani. Nekem ez nagyon várós."  A zanza Mayától való, én hiszek neki, és ha nem jön be, az se baj, majd örülök, hogy ti örültök:)
Bejött, így együtt is örülhetünk:) Csodaszép játék, gyönyörű helyszínekkel, fordulatos történettel. A grafika kifogástalan, az egyes helyszínek tök stílusosak, és a dzsungel égig érő gombáit, a Sherlock Holmes korabeli Londont,  a vámpírdömpinget látva még azt is megbocsájtom, hogy az alaszkai jégverembe ennyi lelket tudtak önteni.
A játék szerkezete izgalmas, bázisunkról, a könyvtárból különböző világokba ugorhatunk fejest, hogy a rémségek könyveit összeszedhessük. Rég volt már ilyen, pedig a változatosság gyönyörködtet, szokják mondani:) A bónuszban az elrabolt köteteket újra összeszedjük, hogy a végén egyszer és mindenkorra eltüntethessük őket. Persze ez nem biztos, nem csodálnám, ha lenne folytatás.
A HOS szenzációs, a pakolgatós, szöveges cuccoknak szinte lelke van. Mérgeskígyót, gyűjtögető makit is ki kell iktatni, hogy a hőn áhított tárgyat megkaphassuk. A keresősök annyira szuperek, hogy az ismétlődés sem zavart. A minik közt is találtam szeretni valót, rémálmaim nem lesznek. Többen közt azért sem, mert közben és amúgy is, csodaszép, a hangulathoz tökéletesen illő zene szól.
A 80 érme meglett, be is cseréltem őket a szereplőkre, viszont a bónuszból kihalászható puzzle -1-es lett, ami halálra bosszant. Ahogy a barlanghoz értem, tökéletesen megfeledkeztem róla, hogy gyűjteni is kellene, és amikor pótolni akartam, már nem volt visszaút.
Kerek, szép, ötletes, amit egy csillagos 10-essel hálálok meg, és kíváncsian várom a folytatást.
"Emlékeztek még az ukrán Shaman Games játékaira? Witch's Pranks, Namariel Legends, Dreamscapes, hogy csak párat említsek. Ismét üde színfolt lesz a bevált sémák és kaptafák közt ez a -minden elemében különleges- mese. Robotokban és elmés szerkentyűkben verhetetlen a csapat, Tim máris belopta magát a szívembe." Sajna nem CE, de remélem, ez nem befolyásolja a minőséget, legfeljebb majd lóg az orrunk a végén.
És milyen jól megjósoltam...lóg a zorrom! Tudom, a végén is az lett volna a bónusz hiánya miatt, de engem már korábban ormányon vertek. A 9. résznél jártam, ahol az erdei óriást kell leszedálni. Hiába lövöldöztem a vödörre, nem akart leesni. Gondoltam, pihenek egy kicsit, bezártam a játékot. Amikor visszamentem, épp újra kellett tölteni a csúzlit, és ahogy odatettem az almát, az fogta magát és eltűnt. Vagyis jelenleg ott az almamentes, ráközelítős csúzli, a hordó meg inaktív, nem lehet újat kivenni. Egyelőre nincs erőm és időm újrakezdeni, inkább most mondok véleményt.
Ahogy megjósoltam, elképesztően ötletes és tartalmas játék. Egyedi grafika, egyedi történet, kimunkált szerkentyűk, helyes figurák. Tetszik a viszonylag egyszerű HOS feltuningolása, a mellékattra addig lehúzgált lista aktivizálódásával. A minik is jók, igaz párat most is ellébecoltam. A tárgyakat, mint a valóságban, most tényleg használni kell, sose tudhatod, mi mire jó. Pl. a lagúnában álló csónak fedélzeti raktárának kinyitása. Megint abba a hibába estem, hogy elfelejtettem jegyzetelni, így csak annyit a végére, hogy senki nem fogja megbánni, ha a mérgezett tőr rejtélyét megoldja, és megmenti a királylányt. Nekem már ez is 10, Shamanék igazi kuriózumok a hOG-os csapatok közt.
Bigfile
Rapidgator
Unlimitzone
HOG-KALAND rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • maya40 (L/47)

  Csopi és Narg, persze, hogy Bálintunk jöhet, jönnie is kell, mert egy kastélyhoz eleve jár egy hős férfiembör! Thiareee, üdv a falon, és faljál ne kíméld magad :D Emlékszem, amikor hasonlóan visszakeveredtem a HOG-világba. Azóta se bírtam abbahagyni :D

  tegnap 22:18
 • narghile (L/41)

  Szia, Csopi! Küldök feléd napocskát, ne rongáld magad:)

  okt. 22 13:05
 • csopi13 (L/57)

  Szép reggelt Mindenki !! Itt 3 napja folyamatosan esik, már késztetésem van, hogy az esernyőmbe dőlök :( Köszi lányok , hogy Bálint engedélyt kap, legalább nem a falat firkálja, Ő elnyalogatja a pennát :)) Üdv, Thiareee !!

  okt. 22 09:29
 • narghile (L/41)

  Jaja, Maya, a kis krétaszopogató jöhet:) Thiareee, nem emlékszem rád, de ettől még örülök, hogy írtál, érezd jól magad:)

  okt. 21 18:02
 • thiareee (L/31)

  Sziasztok! Úgy másfél éve elszakadtam innen, de most újra rátaláltam az oldalra, és falom az eltelt idő alatt felhalmozott gyönyörűségeket. Csak meg akartam köszönni, hogy még mindig itt vagytok. :) Mindenkinek jó játékot!

  okt. 21 11:57
 • maya40 (L/47)

  Narg, a babakastélyban csak komoly emberek játszhatnak. És csak HOG-ot. :D Legfeljebb Csopi nagyszemű hercegét engedjük bele. Őt akár krétával is. :D

  okt. 21 10:46
 • gyurgyalag (L/109)

  -))) Szívesen mindenkinek!

  okt. 18 22:36
 • maya40 (L/47)

  Madárka, ez csodás! Imádom az ilyen ötleteket és ez a zene egy öröm-özön. Köszi!

  okt. 18 10:04
 • narghile (L/41)

  Maya, ez szuper! Akár egy HOG is játszódhatna benne. Köszi! Madárka, ezek a kongói fiúk tényleg jók, szívzene, nagyon tetszett!

  okt. 17 18:39
 • narghile (L/41)

  Hogy baj-e? Köbö 5 percig legeltettem a szemem rajta, csodaédes, csodaszép:)) Köszi a videókat, mindjárt rájuk cuppanok!

  okt. 17 18:12

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 422

Látogatók az előző hónapban: 10402

Látogatók a jelenlegi hónapban: 8789

Feliratkozottak: 1278

Magazin helyezése: 5

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez