"Anabel és Jeronimo történetét is nagyon szerettem, most sem lesz másképp. Ez a csapat grafikailag kissé eltér Elefánték fő csapásvonalától. Finomabb színekkel és formákkal dolgoznak, és mindig mesés történetekkel szórakoztatnak bennünket. HOS, minik rendben, és a gyűjtögetnivaló se hiányzik, morfok, üvegdarabok és még valami más, de most, ha agyonütnek se jut eszembe. A pici griff Sunwardékéra hajaz, de lehet, hogy tévedek." Remélem, marad az eddig megszokott színvonal.
Rapidgator
Rapidfileshare
Uploaded
HOG-KALAND rovat
"Hát, nem is tudom! A Gem Fury és a Florry's Well után tanácstalan vagyok. Ebben a bemutatóban nem érzek semmi különöset, főleg azokat a dolgokat nem, amik a Vendel Gamesre annyira jellemzőek. Laposka történet, idegen grafika, béna főmenü. Lehet, hogy új tagok vannak a csapatban? Persze, nem akarom temetni a cuccot, mivel egy bug miatt keveset láttam. A házból kilépve nem tudok ráközelíteni a csatornára, ahol a kulcsot kéne kipecázni a mágnessel. Kiléptem, vissza, semmi."  Legyen csoda! Nem szeretnék csalódni a doromboló macskában.
Ahhoz képest, hogy alig láttam belőle, azért a külsőségeket jó levettem. Fura ez a modern, vagy inkább elnagyolt stílus, amivel a játékhoz nyúltak. Szerencsére a sztori pörgős és érdekes, így jó élményekkel zárom a tüzes történetet.
A leányiskolában játszódó események a megdémonosodott Megan és az ettől szenvedő iskolatársak körül forognak. Megan szülei egy tűzben vesztették életüket, így nyilván őt tudta gonosz céljaira felhasználni a tűzről pattant démon:D
A keresősök érdekesek, tartalmasak, de a már említett grafikai stílus itt is érezteti negatív hatását. Néhol egész minimalistás, még szerencse, hogy a tartalom itt is felülírja a látványt. A puzzle viszont jobb, mint vártam. Igaz, egyetlen plecsnit se kaptam, de párat azért megcsináltam, és maradandó lelki sérülésről se tudok beszámolni:D
A 41 morf, bár elég diszkrét, azért be- és lelőhető, a szobrok még könnyebbek. Ezekből a bónuszba is jutott, ahol arra is fény derül, hogy vannak vegán rókák:D, hogy mi történt korábban az iskola falai közt, és tarthatunk-e a sorozat folytatástól:)
Mondjuk, én nem tartok tőle. Ha ennél alább nem adják, bevállalom, mert a kellemes zene mellett röpült az idő, és egy erős 9-es is kivarázsolódott belőlem.
"Bevált a jóslatom. Az ERS nem engedi el egy 6-os után sorozatát. És milyen jól teszi! A sárgában azt kérdeztem, hova tudja még kanyarítani Isa történetét. Úgy látszik, a gonosz Isára lehet alapozni, a rehab csak elterelés volt. Ami a látványt illeti, hiába keskeny, attól még mesés, az testőr pasi nagyon dögös, és amit a végén művelnek, az brilliáns. Olyan újszerű és látványos a béta levezetése, hogy ismét kalapot emelek a csapat előtt. Másra sincs panaszom, a HOS ötletes, a minik egész jók, még a holdas kütyüt is bőven megbocsájtom." Időközben már  a nyolcadikat is tesztelhettük, remélem, nem ment a minőség rovására a szinkronmeló.
Így a végén pláne azt mondom, baromi nagy hiba lett volna Isa mestert nyugdíjazni. Ebben a részben minden benne van, amiért ERS-éket megszerettük. Aprólékosan kidolgozott és látványos, végig tartogat meglepetéseket és izgalmat, vonalas, nem agyonbonyolított játékvezetés, ahogy azt a legjobban szeretem.
Rengeteg a külön cucc, keresősben holdak (ez náluk újdonság), koronák, cuki macskaszobrok és a szereplők képei. Nagyon élveztem, hogy mindig van valami skubizni való, csak az vette el a végén a kedvem, hogy 1 korona és 1 macska a játékban ragadt. Viszont nagyon örültem, hogy engem is megajándékoztak egy cicakoronával, igazán kedves gesztus a fejlesztőktől.
A HOS eszméletlen, sok bennük a tennivaló, és nemhogy idegesített volna az ismétlés, néhol alig vártam, hogy visszamehessek, annyira nívósak. A minikre se panaszkodom. Persze volt, amit átugrottam, de a színösszekötősöket kifejezetten szeretem, és a baglyos párosítósért megint jár egy kalapemelés. Ritka, hogy újdonságot mutassanak ebben a műfajban, de Nyusziéknak ez is sikerült. Imádtam a fejforgatós, nyújtózkodós, szárnycsapkodós csapatot.
A végén a herceget választottam (bár a testőr is jó pasi volt), és bónuszként felkészülhettem a nagy napra. Gyönyörű ruhát, csokrot és más kiegészítőket kaptam a lagzira. Az igazi bónuszban viszont meg kellett küzdenem a zuramért, mert Isa újabb gonoszságot eszelt ki, ellopta a kisdrágám lelkét, testéből pedig egy kupac hamu maradt. Természetesen utána eredtam, és segítőimmel együtt megtörtük a gonosz hatalmát. A végén a folytatásról írnak, de hát azon nem is csodálkozom, már készül a 8. rész.
Ez után már nem szorongok, ERS fejére visszateszem a koronát, és egy megagiga méretű 10-essel köszönöm meg a csapat csodás munkáját.
A 9 és 10 pontos elődök után ezt a képes mappámban találtam, eredeti méretben. Ez nem jó jel. Azért reménykedem abban, hogy csak én voltam tompika, és nem lesz rossz a cucc.
Ezt is ellébecoltam, de Maya sárgult egyet a kedvünkért:
Szomorúan jelentem, hogy félelmeink beigazolódtak. Az első két résznek ez már a poros nyomában sincs. Alább Wich nagyon jól jellemezte a játékot. Tingli-tanglinak jó.
Sztori dióhéjban: Egy elrabolt varázslólányt kell megmenteni, a már megint zöld lyukakon előgőzölgő árnyékoktól és eközben rengeteget kell császkálni oda-vissza a két dimenzió közt. A bónuszban egy régen élt varázslópasi, aki nagyon hajaz  Liam Neeson-Qui-gon Jinn jedimesterre, elmeséli az első kalandot az árnyékokkal. Nagyjából ő az egyetlen pozitívum. 
A játékmenet nagyon kiegyensúlyozatlan.  Az első két részben a varázslás a kütyükkel és a játék többi tennivalója viszonylag arányosan volt leosztva, itt szinte már csak a hókusz-pókuszon van a hangsúly. Az árnyékbirodalom és a normális világ sok helyen szinte megkülönböztethetetlen, ez sem így volt a régi sztorikban. És annyit kell bőcörögni egyikből a másikba, hogy a végére már teljesen belekavarodtam, mikor, mit honnan, hová kell átvinni. Tekintve, hogy rengeteg a helyszín is, ettől csak még zavarosabb az egész.
Hogy jót is mondjak: Mivel a játék egyáltalán nem ijesztő még az árnyékvilágban se, és nagyon-nagyon egyszerű, simán lehet gyerkőccel is játszani. A minik könnyűek, és ami még tetszett: rengeteg a HOS, igényes és szinte mindenféle, ami az utóbbi időben felkerült a palettára.
Mivel 3 napig tartott, unalom okán kijátszani, ezért fájó szívvel, de lepontozom. Ez nem ér többet egy hatosnál. Jó lenne, ha a Katusz hagyná inkább ezt a sztorit, és nem rongálná tovább a szép emlékeket.
Köszi, Maya!!!
Raoidgator
Filefactory
Bigfile
HOG-KALAND rovat
Már a cím leírása is okozott némi gondot:) A boszik csak támadnak, EleFun se tudja leoperálni magát egykor sikeres sorozatáról. Ráadásul baromi nagy, majd' másfél giga. Azért belenézek, de kevés reménnyel, a legutóbbit már végig se vittem.
Egyelőre csak 2részes van:
Unlimitzone 1. rész  és   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész   és    Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Hát, a Húsvét-szigeteki kalandok se tudták felkelteni az érdeklődésemet. Dominiékkal egyszer és mindenkorra szakítottam. Nem kell a csicsamicsa és a gépemet rongyosra szaggató videók sem. Sorry!
"Ott tartok, hogy a hajam áll égnek, ha Eipix bétát látok. Kivétel ez a sorozat, aminek nagyon jól áll a csapat grafikai stílusa. Arsene Lupin, a mestertolvaj meglovasítja egy indiai maharadzsa különleges meteoritját, és Phileas Fogg kérésére vállaljuk az ügy megoldását. Ismét feltűnik Alice és a Szívkirálynő. Ebből arra következtettem, hogy akár a vízipipás hernyóval is találkozhatunk. HOS szuper, a történet pörgős, izgatottan várom (Mayával együtt):D" Ezzel záródik 2016. kínálata. Remélem, méltó befejezése lesz az évnek!
Nem rossz, nem rossz! Igaza van Mayának, a Verrmillion Watch az Eipix Puppet Show-ja. Azt persze nem mondom, hogy felér a nagy klasszikus szuper részeivel, de érdekes és szórakoztató ez a történet.
A grafika tán lehetne csicsamicsásabb, de tudom, hogy az ennek a történetnek nem állna jól. Jók a figurák, és a fejlesztők ötletekben most igazán kitettek magukért. Tetszett a nyilak gyártása, ahogy a vizet külön kellett adagolni a hűtéshez, és még ennél is jobban a bónuszban a kristály forgatása, hogy ráközelíthessünk a három helyre. Szokatlan, bár nem korszakalkotó a keresgélés után nyitva maradó helyszín. HOS-ban egyébként is erős a játék. Szépen kivitelelezett, pont élvezhető mennyiségűek a keresős részek. Különösen tetszett a 3 korong cserélgetése és forgatása, hogy a tárgyak darabjait összeillesszük. Persze ilyen is volt már, de nem elcsépelt cucc. Ami kissé fura, az a 15/15 morf, ugyanis ezt követően is lehetett még találni egyet. Persze ennek nincs jelentősége, csak kukacoskodom:)
A villámok azért néhol kicsapták a biztosítékot. Vagy azzal, hogy baromi nagyok, vagy azzal, hogy zavarbaejtően olvadnak bele a környezetbe. 38/41 a végeredményem, de nem vagyok elégedetlen.
A minikből jópárat megcsináltam, de most sem sikerült megszerettetni velem ezt a fajtát, viszont a zenét nagyon szerettem most is, főleg a gordonkás-énekes részt.
Ami vicces volt, az a tálcával kivédett, komoly heggyel rendelkező acélnyíl. Slusszpoénként pedig még  a cilinderest is kibacarintottuk vele a torony ablakán:D
Mindent összevetve, azt bevallom, hogy a bónuszt untam már a vége felé, sőt kívánságom se teljesült, nem csöppentünk színes mesevilágba, de zömmel jól szórakoztam, tőlem jár egy elégedett 9-es.
"Szép ígérettel múlik el ez az év. Az Artifex Mundi Nagyon kitett magáért új meséjének bemutatójával. Gyönyörű a grafika, érdekes a történet, a zene pedig szép. Tele a játék varázslatos dolgokkal, ami persze a sztoriból adódik, eddig még a könyves mixelést bírtam." Remélem, 1 év elég volt, hogy jól beérjen. Fura, hogy nem CE, dehát ez legyen a legnagyobb baja!
Ezer bocs, de itt se lesz hagyományos sárgulás:( Én ezt annyira untam, hogy kénytelen voltam abbahagyni. A válás nem volt szívszaggató, mert utálom a szájbarágást, utálom, ha nem sodor magával a sztori. Helyette tötyögés meg lötyögés, unalmas sztereotípiák. Azt hittem, elég a mese, mese, meskete. Tévedtem.
"Sohamár vagy sohasem? Azzal indítottam, hogy elolvastam a vers két verzióját. Mindkettő tetszett a maga nemében, igaz majdnem depis lettem a síri hangulattól.  Érdekes, hogy a halott szerelme után sóhajtozó, lelkileg összetört figura és a "nevermore-t vészjóslóan ismételgető holló ennyire beindította a fejlesztők fantáziáját. Az öngyi fickó motivációját tudjuk, de -a mondással ellentétben- ebben a játékban nem ritka a fehér holló. Időről időre megjelenik, én pedig kissé idegenül fogadtam a jelenséget. Nem tudom, hova likadunk ki a végére, de eddig a HOS tetszett, a megszokott zene is, és természetesen a grafikába se tudok belekötni." Lehet, hogy nem ez lesz ERS csúcsmunkája, de összességében én kíváncsi vagyok.
A hozzászólásoknál olvashattok bogarakról, csalódásról. Éreztem, hogy nem lesz a szívem csücske, és ezt be is vonzottam. Nem tudom, mikor lesz update, de asszem, nem is érdekel.
1részesek:  Filefactory  vagy   Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész  és   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész  és    Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Be kell vallanom, már nem erőlködöm az Eipix bétákkal. Lesz ami lesz, mindenki maga alkosson véleményt, én eldugulok:D
"Hát, ez sem állt meg 12-nél. Az új történet nem rossz, a Baker és Barlow család múltját kutatjuk. A szellemes hotelben mi magunk is kísértetként mozgunk, közben pedig levadászhatjuk az egykori lakókat, morfogat és ékszer darabkákat. A HOS szép, a minikkel elvoltam, és a grafika is tetszik a maga szürkés árnyalataival. Zene helyett inkább hangeffektek kísérnek, ami stílusos, bár kiss idegesítő." Halálra idegesít, ha a címent változtatják. Egyelőre maradjon a régi főmenü, később cserélem.
Ezt ledaráltam, de nem volt kedvem írni róla. Csalódás a köbön, mert a jó kezdés után eszeveszett dolgokat találtak ki. Nem is tudom szavakba önteni, annyira kusza és kimerítő. Arra emlékszem, hogy 7 pontyot gondoltam ki, meg azt, hogy ELÉG volt a szellemes hotelekből.
Nem gondoltam, hogy elvonszolja 10-ig ezt a sorozatot az Eipix. Úgy emlékszem, már az elsővel is bajom volt. Telistele általam nem szeretett dolgokkal, asszem, kihagyom.
Ez lenne a folytatás? No, majd kiderül. Mindenesetre kissé tartok tőle, az első meglehetősen gagyira sikerült. Már az is enyhítő körülmény lenne, ha vége kiderülne, hol a hugi.
Hiába a legyűrt ellenérzések, nem sokáig tartott a lelkesedésem. A MadHead teljesen más célcsoportot választott ehhez a játékhoz. Fiús a cucc, de nagyon, csak akkor meg azt nem értem, hogy a fiatalabb generációt miért untatják keresősökkel. Igaz, keveset tettek bele, nyilván ez nem a véletlen műve.
Volt pár villanás, amikor a régi szép időket éreztem, pl. az Adamék gyerekkorát idéző rész. Onnan viszont gyorsan elhúztunk, mert várt a csatorna meg egyéb kietlen helyek. Utóbbiaknak viszont rohadtul nem áll jól a MadHead  grafika, néhol gyerekesen primitív.
Egy valami vigasztal, hogy végre bepillantást engedtek a hugi eltűnésének körülményeibe, de gondolom, lesz itt még fordulat.
Ami még tetszett, az a festősben a fiókba tett titkos üzenet, ami viszont nem, az a minik egyhangúsága, és azt hiszem, az lesz a legjobb, ha a 10 pontom megtartom vagyis kiosztom magamnak, megérdemlem, hisz végigtoltam:D
"Hol van még karácsony? - szokjuk mondani, de engem egyáltalán nem bánt, ha már most az ünnepi kínálaton zizegnek a csapatok. A Daily Magic Productions most se sajnálta a föstéket, de ezt bőven megbocsájtom, ha ünnepi díszbe kell öltöztetni egy játékot. A történet  tartogat  ijesztő részleteket, vagyis nem a legkisebbeket célozták meg a fejlesztők. Kiderül, hogy az árva Mikinek volt egy tesója is, aki szerelmi bánatában úgy bedurcult, hogy bosszújával nem kíméli még az ünnepet váró gyerekeket sem. HOS szuper, minik könnyűek, és a morfogó puzzle darabokon kívül ajándéktárgyakat is gyűjthetünk." Jól időzített cucc, remélem, a minőség is jó lesz.
"Talán igazságtalan, hogy hezitáltam, mert tulképp nem rossz játék. A legjobban az zavar, hogy kár ennyi részt kifacsarni ebből a témából. Hiába adtak űrjáró üvegburát kutyulink fejére, és hiába nyomtak gázmaszkot csúnyácska béka arcába. Az se dob fel, hogy visszatérünk a régi, havas város utcáiba. Ami tetszik, az a HOS, mert full igényes, de újdonságokat nem látok. Egynek jó lesz, az biztos, de még jöhet valami érdekes fordulat is. Bizakodom." Ahhoz képest, hogy a 7. után elővettem, a virtuális zsepit, hogy könnyes búcsút intsek Elfnek és Csúnyácska Békácskának, már az 5. ráadást is beújította a csapat:D
Elúszott a reményhal...ez se tetszett. Grafikában olyan mint az elődök, ez mondjuk nem rossz, de a szörnyeket gyártó, őrült páros sztorija -a fagyos környezettől függetlenül is- hidegen hagyott. Ezen kívül sok a szerelés, amiben kicsi a tűrőképességem.
A HOS jó lenne, de ott meg a MadHeadtől nyúlt csúsztatós verte ki a biztosítékot. Én még így nem jártam, hogy átláthatatlan katyvaszban horgászom, több kétségbeesett hinttel segítve a gyors menekülést. Lehet, hogy nehezíteni akartak, de nálam ez már a kínos kategóriába csúszott. A miniknél is a szerelésen van a hengsúly, csak párat csináltam meg.
Az is bosszantó, hogy a freskó kutyából 1 nyomorult hiányzott. Ehhez képest a 3 elhagyott kártya tökre nem érdekel. A morfogó légzőbetéteket se tartom ötletesnek, de azért nem kapcsoltam ki a kütyüt. Meg is lett az eredménye. Az egyiket alig találtam meg, oszt' ki lettem hajítva, de a mentés működik, ugyanott folytattam.
Ez után pláne azt mondom, hogy elég volt már az ügynökség kalandjaiból, Elf és a Breki menjenek nyugdíjba! A pontom 7, a soha viszont nem látás reményében.
"4Barátunk már a sorozat következő részén dolgozik. Mint eddig is, gyönyörű minden, a sztori pedig tök érdekes. Ilyen HOS-kínálat, zene és fordulatok után, nekem ez a varázslat minden pénzt megér."  Kár, hogy nem írtam a történetről semmi, semmi emlékem, hiába kutakodom a zagyamban. Na, de majd 7végén megokosodom.
Még magamnak is nehezen vallom be (nemhogy Nektek), hogy ez engem untatott. Tök szomorú vagyok miatta, sokkal jobbra számítottam.
A grafikával, színekkel semmi gond, sőt az volt az egyetlen, amit felhőtlenül élveztem. Csodás dolgokra képes ez a csapat, ha látványról van szó. Viszont a zene, ami annyira tetszett az első résznél, itt bőven lenyomta a játékot. Louisa és társai hiába éltek át számtalan kalandot, kívül maradtam az eseményeken.
A keresősök nagyon szépek, tartalmasak, de ismétlődnek, amit nem várnék a 4Friend Gamestől. A minik viszonylag könnyűek, de összességében mégis untattak, sehol egy újítás, csak a megszokott dolgok ismétlődnek.
A bejelzett puzzle darabokat eddig se szerettem, ilyen tartalmi környezetben pedig szépen megkoronázzák az érdektelenséget. Igaz, a végén kiraktam mindet, de inkább a szöveg, mint a látvány miatt. A cuki állatok se hatottak most rám, csak a 2 nyuszi maradt meg.
Tudjátok, a sárgám mindig szubjektív, senkit se akarok befolyásolni, és remélem, hogy lesz, aki többre értékeli, mert nekem ez most 8 pontnál többet nem ér.
1részesek:  Depositfiles  vagy  Rapidgator  vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész   és   Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész   és   Rapidfileshare 2. rész
Más fajta:
Bigfile 1. rész   és   Bigfile 2. rész
Rapidgator 1. rész  és   http://Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Ez az a széria, amit véletlenül se tudok béta korában feltenni. Pedig ha lehet, adok esélyt a Domini Gamesnek. Jó lenne, ha tévednék!
1részesek: Rapidgator  vagy   Depositfiles
2részesek:
Bigfile 1. rész               Bigfile 2. rész
Rapidgator 1. rész      Rapidgator 2. rész
Más fajta (a felsővel ne keverd):
Unlimitzone 1. rész      Unlimitzone 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Pár hónapja még nem gondoltam, hogy nem szorongva, hanem örömmel tesztelek egy ERS játékot. Vártam a nagyfejű törp újabb kalandját, ami meg is érkezett. Most sem hiába gonoszkodik, csak győzzük kinyomozni a szegény nőci és a többiek halálát. Az alap azért ismert, egy ártatlan áldozat árán nem lehet újjáteremteni holtakat. Persze, ha a gonosz törpögő befolyásolja az eseményeket, minden megtörténhet. Összességében szuper, az ismétlődő HOS ellenére. A gyönyörűséges halálfejeket közeliben is megcsodáltam, és az archivum, számomra nagyon szerethető tulirózsáira se sajnáltam az időt. Ezért aztán váratlanul vége lett, biztos sokat tátottam a szám." Már a 10-essel is bétáztunk, épp itt volt az ideje 9-esnek.
Azt nem mondom, hogy lenyűgözött, de simán végitoltam 1fenékkel fejenagy törp újabb történetét. Most kedvemre táthattam a szám, nincs időkorlát, és így minden helyszínt aprólékosan átvizslattam, annyira szép.
A történet elég bonyolult, a bónuszban el is vesztettem a fonalat, az viszont minden pénzt megért, hogy jól felpofozhattam az örökké mesterkedő miniördögöt.
Ennek is úgy vagyok a zenéjével, hogy bármeddig hallgatnám, annyira illik a hangulathoz. HOS-ban is erős a cucc, párosítós, egyformás, és árnyképes-feladatos is van. Így nem bánom az újrázást, ennyit lazázhatnak a fejlesztők. A minik közt volt pár elviselhető, de sajna nem kaptam csukrétát a 3 egymás utáni sikeresért, mert szokás szerint belustultam. Pedig azok a tulicsokrok fantasztikusak, színorgiában ilyen harmóniát ritkán látni. Ugyanez igaz a koponyákra is, amiről rögtön beugrott a pár éve végigjátszott Calavera, mexikói témájú kedvenckém. Szerencsére mind meglett, pár percet elidőztem a látványon.
Azt még kiemelném, hogy imádom az olyan megoldásokat, mikor a kurzort valósághű módon kell használni. Ilyen volt az anyag felszabdalása, és az asztalból kiemelt, különleges szerkezet. Az ilyeneken először kicsit agyalok, aztán örömmel váltok át az ügyes mozdulatokra a sima kattogásról. Összességében az a véleményem, hogy kivitelben tökéletes, tán egy pettyet hosszú, de egy lájtos 10-est szerintem megérdemel.
Unlimitzone
Rapidgator
Bigfile
Depositfiles
Filefactory.
Frissített cucc:  Unlimitzone   vagy  Rapidgator   vagy   Filefactory
HOG-KALAND
rovat
"Nem várt, de annál hosszabbra sikerült telefonom miatt, sajnos még az elején kidobott az 1 órás demó. Annyit azért tudok, hogy a hangulat megint varázsos, a zene hangulatos, a szereplők cukik. Mivel fogalmam se volt, mi ez a történet, rákerestem. Anmnyit sikerült kideríteni, hogy O. Henry amerikai iró műve alapján készült, és többször is megfilmesítették. A sztori röviden annyi, hogy egy anyagilag lepukkant, fiatal házaspár nem tud egymásnak kari ajándékot venni, de titokban azért mindketten készülnek valamilyen meglepivel. Nem akarom a poént lelőni, de a lényeg, hogy mindketten azt a -addig legjobban őrzött- tárgyukat áldozzák be, amire épp szükségük lenne ahhoz, hogy a másiktól kapott ajándékot élvezhessék. Szép!"  Nagyon vártam, mert tök jó sztorit találtak Elefánték. A karácsonyi cuccaikat egyébként is imádom, gondolom, most is így lesz.
Hát persze, hogy buggal indítottam! A szemüveges egér egyébként is utálatos pálcikajátéka többször lefagyott, nem tudtam tovább lépni. Maya volt a megmentőm, itt is köszi neki!!!
És ahogy vártam, engem totál elvarázsolt az ünnepi ruhába bújtatott játék, a fiatal pár sztorija, a szabólegény a kaftánnal, és a gyermektelen pár keserédes története. A fésűért eladott óra meg az óraláncért eladott  hosszú haj meséje különösen tetszett. Feltűnek a Diótörő szereplői, akik 2 éve adták az alapjáték témáját, a bónuszban pedig Hamupipőkét is összetákolhatjuk, igaz egérbőrben. A zenéről nem is beszélve... Az annyira ki van találva, hogy kedvem lett volna feldíszíteni egyelőre még kopaszon várakozó fenyőfánkat is.
A HOS szenzációs, kis ékszerdobozka mind. És amit nagyon becsülök Elefántékban, a karácsony megidézésekor kifejezetten a gyerekek igényeire formálva tálalják a keresősöket is. Az etetős részben egy nyuszit és egy rókát kell megtömni finomságokkal. Persze mindkettőnek megvannak a foga alá valók, így külön vicc, amikor husit kínálunk a nyuszmusznak, vagy répát a rókának. A miniken is látszik, hogy kimondottan a kicsiknek készültek...meg nekem:D Olyan jó, hogy nem kell megszakadni rajtuk!
A 14 törpét összeszedtem, de a 36 kirakós helyett csak 33 lett meg, így az első kép nem sikerült, viszont a 2. és 3. igen. Plusz keresgélni valót a titkos szobában is lehet találni, morfogó tárgyak keresgélésével járkálhatunk 4 helyszín közt. Most szívesen csináltam, mert így tovább tartott a karácsonyi varázslat.
Ha egy HOG-mese olyan élményt tud nyújtani, amitől teljesen lemegyek gyerekbe, az nálam a szuper kategória, így részemről egy hatalmas, csillagszórós 10-es jár.
1részesek:  Rapidgator   vagy   Depositfiles
2részesek:
Unlimitzone 1. rész     Unlitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd:
Bigfile 1. rész                Bigfile 2. rész
Filefactory 1. rész        Filefactory 2. rész
HOG-KALAND rovat
Régen volt ennyi hű+ha egy bemutató láttán. Farkas Ádi mindenkit levett a lábáról. Még Csopit és engem is, miután a béta 2-ben végre megmutatta magát jóképű detektív csávó. Hosszas agónia után kijött a warez cucc is, legalábbis az első része. Gondolom, már többen rácuppantatok. Én majd ez után próbálkozom, és persze a zabszem a helyén, mert több mint 700 mega, ami nálam már necces.
Hála Vamonosnak, indul a játék, sőt Debug ablak sincs, az én vasam is simán vette az akadályt.
A folytatás már nem ennyire kellemes. Ahhoz képest, hogy mennyire vártuk, nekem ez most csalódás. A téma elvarázsoltsága se használ, de a sorozatgyártás egyéb hiányokkal is jár. Nincs külön-cucc, nincs morfos keresős, sőt moindhatom, hogy alig fért bele pár HOS a két epizódba. A műfaj megszállottja lévén már emiatt is csalódtam.
Az első sztori egy kultikus tőr, a második egy beteg kiscsaj megmentése körül forgolódik. Vannak benne jó megoldások, de nem írtam le semmit, így kiemelni se tudom a nekem tetsző részeket. A minik elmennek, a harcosok miatt meg a fejlesztők mehetnek el a .....ába. Tán még soha nem idegesített ennyire a pofozógépek kezelése, és mintha lett volna olyan is, hogy nem volt skip. Rúnákat kellett nyomkodni, hogy valami rémalakot végre leszedáljunk. Borzalmas!
Mivel még adósak pár epizóddal, nem tudok extra dolgokról beszámolni, ezt a kettőt pedig -legnagyobb bánatomra, kénytelen vagyok lenyolcasozni.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
Ha nem indul, a játék könyvtárában van egy dxwebsetup.exe fájl. Azt indítsátok, és frissíteni fogja a DirectX-et. Utána tán megadja magát. Köszi, vamonos!
HOG-KALAND
rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • gyurgyalag (L/110)

  Gyors gyógyulást, narg!

  tegnap 11:51
 • gerbera1 (L/105)

  Azt hittem bedobsz hétvégére egy jó játékot :) gyógyulj meg...

  jan. 21 17:35
 • csopi13 (L/58)

  Óóóó, Narg :(((( Nem kell válaszolj, olvasni is ráérsz napok múlva, én + megyek és legázolom a tankommal a bacijaidat!! Küldök gyógypuszit, energiát és pikk-pakk gyógyulást kívánok, burkolj be 10 kiló citromot nyakon öntve Mici mackó bödönnyi mézecskéjével !! Siess vissza :))))

  jan. 21 08:57
 • narghile (L/42)

  Hogy erősítsem a járványos statisztikát, engem is legázolt az influenza. Bocsi, de most nem válaszolok senkinek. Szép 7végét mindenkinek!

  jan. 20 16:35
 • narghile (L/42)

  Nagyon helyes!!! Elképzeltelek, ahogy egy lánctalpassal rombolsz a városban, fut ki merre lát:)) Raboknak jót tesz a friss levegő, de gondolom, ők is örülnek a változatosságnak. Legalább dolgoznak a koszt-kvártéjért:)

  jan. 18 17:55
 • csopi13 (L/58)

  Hahó!! Ma is kukkolok ám :) Délután 1 picuri bétára volt időm, milyen jó volt :))))) Már annyi hó van a városban, hogy kihozták a rabokat is takarítani :) Lánctalpassal kell útra kelni :)))

  jan. 18 17:44
 • narghile (L/42)

  Jaj, Csopi! Már korábban is írtál Mama akrobatikus gyakorlatairól:) Remélem, a gyerekséghez az is hozzátartozik, hogy mindig szerencsésen abszolválja a mutatványokat. Az, hogy félszázas vagy, a legjobb, ami történhetett veletek és persze velünk. A pc-s gyereknek is tuti te vagy a nap bónusza:))

  jan. 18 17:05
 • gyurgyalag (L/110)

  pluszt ad az élethez

  jan. 17 23:46
 • gyurgyalag (L/110)

  Hajrá Csöpi! Mamával is, játékokkal is, félszázason - mert az valami behozhatatlan pluszt az élethez! -))))

  jan. 17 23:45
 • csopi13 (L/58)

  Narg, köszi a kérdést, Mama megállíthatatlan :)) Már mind a 2 térde sebes, mert szőnyeget nézeget folyton és, hogy ki ne marja sebtapasszal takargatom, ettől úgy néz ki, mint a fiaim homokozós korszakuk idején :) igazából hinta : hol fent- hol lent, de vagyunk...boldogan !!!!

  jan. 17 16:36

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 415

Látogatók az előző hónapban: 12324

Látogatók a jelenlegi hónapban: 8753

Feliratkozottak: 1287

Magazin helyezése: 7

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez