Bétás izé: "A címen kívül semmi köze a 3 történetnek egymáshoz. Voltunk rémálomtáborban, egyetem alatti labirintusban, most pedig egy igazi tündésmese játszódik előttünk. Ami rögtön megfogott az a gramofonra pakolt lemez, mert Grieg nagy kedvencem, a Solveig dala pedig a Peer Gynt legcsodásabb része. Sokat nem lehet hallani belőle, de nem árt elidőzni a gramofon mellett egy keveset. A játék kicsit csicsamicsa, de a keresősök nagyon rendben vannak, és a minik sem nehezek. Érdekes felfedezést is tettem, az egyik HOS, ahol a megtalált tárgyak alatti darabkákból kell valamit összerakni, vagy akár a képes-mesélős sorozatmini egyből a Mad Head-et juttatta eszembe. Szerintem tőlük nyúlták ezeket a megoldásokat."
Firedrive
Filefactory
Depositfiles
2részesek:
Rapidgator 1. rész         Rapidgator 2. rész
Uploadable 1. rész         Uploadable 2. rész
Fileom 1. rész                  Fileom 2. rész
HOG-KALAND rovat
Eddig keveset láttam belőle, és vannak kérdőjeleim. Az eleje vicces, a bárban várakozó fickó csaját hátbaböki valami kékes fénnyel egy hatalmas szörny ember. Csajszi eltűnik, fickó a keresésére indul. Miután egy öreget leápol szívgyógyszerrel, kiderül, hogy valahogy előkerült a nagyapja által talált antik kütyü, ami a galibát okozza. Bocsi, de másról még nem tudok beszámolni, legfeljebb arról, hogy a HOS elég gyenge, a zene pedig nyomasztó. Fura, de a kép másolásom úgy sikerült, hogy a cím is eltűnt, meg a betűk a gombokról. Megáll az eszem!!!
Nem hoztam bétás dumát, mert az 1. rész holtversenyben letarolta a többi játékot a 2013-as szavazáson. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy tudjuk, nem mindennapi cuccal van dolgunk.
Azt hiszem, ez a rész is méltó az előzőhöz, mert tele fordulatokkal és érdekes feladatokkal. Az elején még, ahogy a bétánál is, fanyalogtam a grafikán, de Midas király palotája, kertje már a megszokott grafikát idézte. Igazából csak a tűzhányós résznél, a törpöknél és Nemo kapitánynál voltak fenntartásaim, utána szépen kikerekedett a látvány. A történet röviden annyi, hogy Alice-t egy tükrön keresztül elrabolja egy szörny, szülei pedig a keresésére indulnak. Az út könyveken, portálokon keresztül vezet, amiből nem kevés van, így igazán helyszín- és ötletgazdag az út, amit bejárunk. Alice a babaházán keresztül kommunikál velünk, a végén pedig az ő titka is kiderül. A bónuszban apja meséli el, hogyan lelte meg párját, Bellt, a boszik világában.
A keresősök a szokott színvonalon, a nagyobbakban morfok vannak, amiket sikeresen összeszedtem. A minik is nekem valók. Sajnos négyet átugrottam, de nálam ez is szép eredmény. Van több kutyulás, szabás-varrás-öltöztetés, tökhintó faragás, mert egyik utunk Hamupipőke meséjébe visz. Előkerül Gears, a kis gépbagoly is, és egy darabig lelkesen repked és kínálgatja oda a megtalált tárgyat. Sajnos, ő egy idő után lelép, de annyi a látvány, hogy az kárpótol bennünket.
A puzzle összes darabkáját összeszedve indul a bónusz bónusza. Szerencsére ezeket is megtaláltam, nem kellett külön köröket futni. A kép kirakása után nyílik a tárgy gyűjtögetős rész, minden helyen 1-1 cucc van. Az igazi meglepetés a Hidden Capter, ahol újra átélhetünk rövid kis történeteket. A legjobban most Nemo kapitány tetszett, mert ahogy a hatalmas teki kiköhögi a torkán akadt fogaskereket, az tök vicces. A kapott koronggal újra Midas Királyhoz mehetünk, majd az utolsóban összeboronáljuk Hamupipőkét a királyfival. Ahogy Csopi is írja, a királyfi elég béna, de arra gondolok, hogy őt a csapat egyik tagjáról mintázhatták, mint ahogy a bálozók közt is volt pár fura fejű figura. Lehet, így örökítették meg magukat a játékban.
Összegezve, az a véleményem, hogy nem "fejlődött" az előző óta, de mindent megpróbáltak a fejlesztők, hogy szuperül szórakozzunk. Nálam az idén a Cadenza a nyerő a Mad Head Gamestől, de ettől függetlenül megérdemli ez is a csillagszórós 10-est.

 
Firedrive  vagy  Filefactory   vagy   Depositfiles
Turbobit  vagy  Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
A bétának nem volt osztatlan sikere, nekem is voltak fenntartásaim, de írtam ám jókat is: "Eszméletlen grafika, csúcs keresősök, Mr. Jenkinsre se mondhatok rosszat, valami mégis zavar. Kicsit töménynek érzem, mintha az összes bevált fordulatot bele akarták volna zsúfolni már a bétába.  Nem ragozom, majd látjátok. Még annyi, hogy a lovat el ne felejtsétek megbökdösni, az a mozdulatsor baromi jól sikerült."
Hogy ott folytassam, ahol a bétás szöszit abbahagytam, amit a lovakról tudni lehet, azt a Daily Magic Productions tudja. Az istállóban még profibb az a barna ló, úgy mozog és olyanok a szemei, mintha tényleg élne. Csodás! De inkább visszatérek a játék egyéb részeihez, mert az fontosabb.
Érdekes történetet találtak ki a fejlesztők. Egy régi szerelem és boszorkányság következményei sodorják a családot bajba. Az apa köbükapja volt az a bíró, aki anno halálra ítélte a festőt. A bosszú nem marad el, az eltűnt feleséget és gyerekeket az apának kell megmenteni, majd a végén a boszit hatástalanítani.
A grafikáról már írtam, hogy csodaszép, a HOS színek pedig végig nagyon igényesek. Rengeteg feladat van bennük, olyanok, mint az árnyképes-keresősök. A minikről már nem tudok ilyen pozitív dolgokat írni, mert vannak benne ovis szintűek és idegesítő tilitolik is. Viszont 3 ötleteset azért felírtam. Az egyforma színű korongok összepöckölését, a virágágyás trágyázását, és a bónuszban a macskás fiókos pakolászóst.
Ami viszont végig zavart, hogy szinte elvideósították a játékot, és ezzel rengetegszer kivették a kezemből az irányítást. Túl sok benne az ijesztgetés, és minden sarkon le kell győzni valami gonosz lényt. Sajnos, azt vettem észre magamon, hogy ezeket egyre jobban unom, mert egyhangúvá teszi a játékot. Technikailag egyébként nagyon össze van pakolva, és logikus is, viszont a bónusz annyira könnyű, mintha egy kissé összecsapták volna. A zene álmosító, de a végén a csapat bemutatása és az ahhoz kapcsolódó zene nagyon tetszik. Még a figurákat is megtáncoltatták a fejlesztők.
A negatív dolgoktól függetlenül akár 10 pontot is adhatnék, Mr. Jenkinst nagyon a szívembe zártam, de van egy olyan momentum, amit egyhamar nem heverek ki. A tesztoszterontól duzzadó hangú f.a.sz.i dumája tökre az agyamra ment, pláne, hogy minden xarérét rámszólt. Az "Oh! Give me a new clues" most is a fülembe cseng, annyira idegesítő. Próbáltam enyhíteni a feszkón, és párszor megemlítettem feslett életű anyját:D Ez az első játék, ahol előre megfontoltan, aljas indokból b.axtatnak. Megáll az ész!!! Legszivesebben lenémítottam volna, de nem tudok csendben játszani, ezért bosszúból levonok 2 pontot, legyen a vége 8.
1részesek:
Firedrive    vagy    Filefactory  
2részesek:
Depositfiles 1. rész            Depositfiles 2. rész
Uploaded 1. rész                Uploaded 2. rész
Más, a felsővel ne keverd!
Fileom 1. rész                     Fileom 2. rész
Turbobit 2. rész                   Turbobit 1. rész
HOG-KALAND rovat
Kipróbáltam, de feltenni már nem volt időm. Ez az az idegesítő izé kategória, ami azért marasztal, mert törni kell az agyunkat a következő lépésen, mivel nincs SG és szöveges segítség is alig. Technikailag botrányos, a tárgyakat csak kínkeserves megfogni, mégis folytatni fogom, ha lesz időm. Millió-kettő pókhálót és bogarat kell begyűjteni, amiért külön pont jár.
Lehet, hogy elborult vagyok (sőt biztos:D), de nekem ez bejött. Valamiért a "tököst" véltem benne felfedezni, mert az is vonzott és taszított egyszerre. Egy ingatlanügynök csajszi bőrébe bújunk, aki egy lakatlan ház eladása miatt kutakodik szobáról szobára, közben hatalmasakat takarít, és felfedi a ház titkait. Bár nem lett meg az összes pókom, bogaram és pókhálóm, azért szorgalmasan gyűjtögettem. A végén láttam meg, hogy hardban nyomom, de igazából nem bánom, mert legalább agyaltam, és ha másképp nem ment, a tárgyaimat odatuszkoltam minden feladatos helyre. Nehezen indult, aztán meg nagyon sajnáltam, hogy vége. A keresősök tele bolhatökkel, de a rúzsozás segít, és közben lehet skubizni a takarítani valót. Amúgy, a maga módján hangulatos a grafika, a zene pedig tök jó aláfestés hozzá. Klasszikus értelembe vett mini nincs, csak szavakat kell kirakni, és ha jól emlékszem, 1 helyen a rádiót beállítani. A lényeg, hogy semelyik feladatot ne hagyjátok ott, mert mindért tárgy jár. Amiért egy kicsit toporogtam, az a virág fotózás, mert azt hittem, kell még oda valami, de annyi az egész, hogy 15 rugós fotót kell csinálni. Sárga virág ne legyen benne, 3ezres viszont feltétlenül. Visszatérve a grafikára, elsőre hótt igénytelen, de aztán összeáll, viccesek a harsány tapéták, a a szétdobált fura dolgok. Van pár profi effekt is, pl. az ótvaros medencéből, az úszó tárgyak alól kihalászni a kulcsokat, kifejezetten érdekes. Ott van kis kedvencem is, a színen átcsattogó idétlen varangy. A nehézkesen kezelhető tárgyak mellett csak a helyszínváltás lóg ki a sorból technikailag, de biztos megvolt az okuk rá a fejlesztőknek. A legvégén kicsit hezitáltam, hogy tényleg vége-e, mert hozzászoktam az elköszönős, stáblistás befejezéshez, de mivel a ház nem nyílik, a számlát megkaptam, az inventoryban pedig csak kódos papírok maradtak, beletörődtem, hogy ez a vég. A takarításért 812500 pontot kaptam, én meg kiosztok egy 8-ast a Red Aphid Gamesnek.
Lelkes beszámoló a bétától: "Tudtam, hogy a legizgibb résznél lesz vége az Eipix bemutatójának! Ez a játék annyira ütős, hogy csupa várakozás vagyok. A téma és a helyszín Agatha Christie krimijeit idézi. Adott egy gyilkosság, egy zárt sziget és a szülinapi partin részt vevő gyanúsítottak. Veronica West, a színésznő  halála ügyében nyomozunk, gyűjtjük a bizonyítékokat, amit fel is tudunk használni, és listázzuk a szóba jöhető személyeket, testvért, ex vőlegényt, ügyvédet és szobalányt. A keresősök látványosak, a minik szintén, és még könnyűek is. Van kelléktáras szerelés, és abban is találunk puzzle feladványt. Szuper a zene és a hangeffektek, pluszban pedig 49 csillag a gyűjtögetni való, Hú, de várom!"
Ez pont olyan volt, amilyennek elképzeltem. A bétánál már utaltam a hagyományos krimik feszült légkörére, a "mindenki gyanús vagy mégsem" érzésre. Logikusan következnek az események és ezzel együtt a feladatok is. A ház termei, szobái csodásak, grafikában is a maximumot kaptam. Keresősben megint kitett magáért a csapat.
Érdekes, alapból nem igazán lájkolom már a sima tárgy gyűjtögetést, de az Eipix igazán tudja, hogy a lendület, a keresős a keresősben effekt mennyire szórakoztató tud lenni. Igazából csak a meglőtt nyomozó kezelése lóg ki a sorból, mert ott az árnyképes tárgyakat használni is kell. Ez is olyan pörgős, hogy eszem vesztve keresgéltem és adogattam a dokinak a cuccokat, mert tök jól éreztették velem, hogy minden másodperc számít. A hos-ba rejtett morfok mind meglettek, mert most nagyon koncentráltam, hogy ne felejtsem el, mi a dolgom. A minik nekem jutalomjátékkal érnek fel, csak hármat skipeltem, és még abból is egyet nem azért, mert nem tudtam, hanem annyira vártam a folytatást, hogy elveszítettem a türelmemet. A gyanúsítottak kikérdezése, a bizonyíték közt lapuló kisebb feladatokkal szintén erőssége a játéknak. El is képzeltem, hogy minden szót értek, de csak szerettem volna. Nagyon hálás lennék egy fordításért!
A csillagokkal viszont nem volt szerencsém, most is hiányzott 1 nyomorult darab. Az extrákban ezeket be lehet gyűjteni, aztán kapunk még 4 keresőst. A Making of most jobban tetszett. A csapat egy napját zanzásították, baromi jó kameraállásokkal és vágással. Az ajándékokat viszont nem gyűjtöttem be. A bánya kijáratánál valami üveglencse a tárgy, a hint a ládákra mutogat, még sem történik semmi. Ha más helyen akarok matatni, egy ajándékot megszerzek, de következőnek mindig ezt a bányást adja.  Pedig tetszett, hogy itt minden tárgyért tenni kell valami apróságot. A zenét is megemlítem, mert nagyon hangulatosak  a zongorára épülő, kellemes  dallamok. A pontszámom természetesen 10, és tolok rá egy szépen ragyogó csillagot is.

 
Két béta után megjött a véglege is. Az elsőhöz ezt írtam: "Az ERS nagyon beújított, a téma élesen elüt az eddigiektől. Egy titokzatos szigeten nyomozunk a még titokzatosabb arany szarkofág és sasok után. A bexaratós effektek valami újat sejtetnek, de azért feltűnik a színen egy kedves kutyman, hogy ne legyen hiányérzetünk. Csak fotózni kell, nincsenek belezsúfolva felesleges hülyeségek. A kapu kódjával szenvedtem egy kicsit, és amikor végre feltárult, vége is lett."
Senki kedvét nem akarom elvenni, de részemről ez a csalódás kategóriában landolt. Az eleje érdekelt, de a kódos kapu után, aminek a kódjával már szenvedni se kellett, a történet  számomra leült, és egyre érdektelenebb vált. Pedig az intro érdekes, a jakuzákkal, Bastille ostromával, és a feltámadt Leninnel. Ehhez képest ebből a játékból rengeteg minden hiányzik, és pont olyan dolgok, amiért az ERS a szívem csücske. Fifi kutyán kívül nem emlékszem helyes állatkákra, nincs benne a megszokott, finom humor. A minik tele vannak tilitolival, és csak a véletlennek köszönhető, hogy párat megcsináltam. A keresősök méltatlanok a csapathoz, mert apró feladatokon kívül semmi érdekes nincs egyikben sem. Az is feltűnt,  hogy többször is, minden logikát mellőzve, jönnek a hos-helyszínek, és a két nyamvadt árnyképes is közvetlenül követi egymást, így azoknak sem tudtam örülni. Olyan sem volt még, hogy egy tárgy aktív legyen -szintén hos-ban-, amit majd csak legközelebb kell használni. Ez egy kő volt, és összevissza csapkodtam vele, míg rájöttem, hogy feleslegesen túráztatom magam. Azt sem tudom, hogy az órákat összeszedtem-e, mert a bónusz után nem találtam az archivumot. Azt viszont tudom, hogy az 5 ERS logoból mindössze 1 lett meg, de ezt már a nyögvenyelős játékomnak tudom be. Az alapjáték végén szerintem maradt pár tárgyam, de olyan hirtelen lett vége, hogy ez csak egy halovány sejtés. A zene viszont szép, de ez összességében nem vigasztal, csak 7 pontot adok, és várom a véleményeteket.
Ahelyett, hogy az Echoe of the Past következő részén zizegnének, Orneonék már megint ebből az izéből gyártottak egyet. Sajnálom, de nem szeretem ezt a sorozatot! Azért belenézek, hátha csoda történik.
Megint a bétától hoztam pár sort: "Az első, ami megragadott, az a zene és hangeffektek az intróban, aztán a Jack nevű pápaszemes kisegér a tündéri hangjával. De az örömöm nem tartott sokáig, mert innentől kezdve leginkább a vontatottság maradt meg, amit még nehézkes helyszínváltással is tetéznek a fejlesztők. Ha a gépem hibája, akkor bocs!!! A keresősök semmilyenek, a minik szintén, és technikailag sem érzem kereknek ezt a játékot. Persze, a remény hal meg utoljára, egerentyű vagy más okosságok még megborotválhatja szőrös szívemet."
Bétás szöszi: "Nem vártam sokat az unalmas bevezető után, de a Tiki's Lab mégis elvarázsolt. A toronyba lépve egy vidám macsek várt, zseniális keresősök, kelléktáras tárgyegyesítések és bőven elviselhető minik társaságában. Lehet, hogy a grafika nem a legbravúrosabb, mégis szerethető az egész, és a macskatalpak összelapátolása sem terhes, mivel bárhol, még HOS-ban/ben is előfordulnak. Összesen 39-et írnak, de gondolom, sokkal több lesz, mert már eddig is kb. 30 lett, amit majd el is vásárolhatunk."
Csupa meglepetés most nekem ez a játék, és zömmel kellemes. Csak a "vidám macsek" okozott csalódást, mert az egy állandóan pofázó, idegesítő dög. Nem is értem, mi fantáziát láttam előzetesen benne. Lehet, ha jobb az angolom, másképp gondolnám?
A történetről annyit, hogy két, egymással rivalizáló tesó vezetget bennünket a titokzatos toronyban, és elég nehéz kiigazodni közöttük, ahogy haladunk felfelé. Az eleje nem túl izgi, de aztán kezdtem belejönni. Ez nagyrészt a különleges és tartalmas keresősöknek tudható be, mert rengeteg ötlettel és humorral vannak tele. Keveset tudtam megjegyezni, de a tüköképétől égnek álló parókás koponyán bexartam, és tök jók a szellemek is, akik tárgyakat kérnek, pl. gyógyszert fejfájásra. Ezen kívül rengeteg nyitogatható fiók, szekrény, liftező tárgyak dobják fel ezeket a részeket. Van, amelyikkel 4x is új cuccok érkeznek, mert alapból iszonyat sok mindent kell begyűjteni. A minik is elég könnyűek, a skip viszont baromi lassan tölt, néhány megoldást ennek köszönhetek.
És akkor jöjjön a második meglepi. Ahogy haladunk a toronyban, beérünk egy kórház féle helyre. Akkor kezdett derengeni, hogy én ezt már tutira láttam. Rákerestem, és valóban, 1 éve teszteltük a Spirit Seasons 2: The Tower című bétát, ahol rögtön a kórházba rontottunk, mert arról írtam egy lelkes beszámolót, vicces műtőkről és műtétekről. Innen már szárnyal a játék, baromi ötletes és egyedi feladatok, majd a vége felé egy folyosórendszerbe jutunk. Ahogy haladunk, jönnek a tárgyak, és elég sokat kell agyalni, mire minden a helyén lesz. Ugyanez a szitu a végén, képekkel a festészet jegyében, majd a torony tetején választani kell, kiben bízunk. Talán jól döntöttem, a torony leomlott, én pedig egy tuti élménnyel lettem gazdagabb.
Az időben ugrálós részt sem akarom kihagyni, mert azt is nagyon szerettem. Egy óra segít át egyik helyről a másikra, és madár helyett egy vicces hal kakukkol. Egy váza leesését is megakadályozhatjuk, mert a másik időben párnát kell a padlóra tenni, hogy ne essen nagyot. Ott volt egy bénázásom is. Az asztalba van bevésve az egyik pénzes doboz kódja. Az asztal közelije bezárult, és én azt hittem, fel kellett volna írni a kódot előre. Na, azt a tekerészést, mire kinyitottam, hát, ne tudjátok meg! Aztán valamiért megint dimenziót váltottam, és ott virítottak a jelek. Amúgy is humoros ez a játék, de én még pluszban is elszórakoztattam magam:D Még eszembe jutott a skrizofén szobrász is a fantasztikus alkotásaival, de ezt már tényleg nem részletezem.
A macskatalpakból 100 van, és nagyon ötletesen helyezték el őket, Vannak olyanok, amiket kódos fiókokból szedünk ki, keresősben is sok van, sőt még a folyosó padlóját, oldalát is meg kell bontani. Nem is hittem el, de a végére meglett mind a 100. A vásárlás nem túl érdekes, az akár ki is hagyható, sőt, fura, hogy full pénzen se lehet mindent megvenni. Összességében csak az a hülye macska és a sok duma vesz el az értékéből, nekem egy akkora 8-ast  ér, ami már majdnem 9.


 
Firedrive
Rapidgator
Depositfiles
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Már-már elfogult vagyok az Eipix cuccaival szemben, de ez most kivétel. Valamiért nem igazán tetszik. Talán a helyszínek hagynak hidegen? Mondjuk, ez szó szerint is igaz, mert az Északi-Sarkon fejeztem be a tesztelést. Lesz megint korona vadászat, szám szerint 49, morfok a keresősben, és még valami kártyák is, csak már nem tudtam megjegyezni." Szerencsére Anikó és Csopi a játék védelmére kelt, és ez csak jót jelenthet:)
Hamar meggyőzött a csapat. Ez egy szuper játék, izgalmas és pörgős cselekménnyel. Salamon király koronájának darabjait kergetjük Törökországban, az Északi-sarkon, Skóciában, sőt még a tenger alatt is. Igazából úgy vagyok az Eipix-szel, hogy mindig szoknom kell a grafikát, de hamar rájövök, hogy ezekhez a történetekhez nem habos-babos környezet kell, hanem a valósághoz köthető látvány. A bevezető videót és a főmenü igényességét sem tudom szó nélkül hagyni. Minden gomb alatt 1-1 szereplő tűnik fel, amiből már következtetni lehet a sztori jellegére. Az események tök jól vannak egymásra fűzve, a tárgyak helye logikus, ezért a mini skipen kívül minden segítségtől mentesítettem magam. A keresősök eszméletlenek, van hagyományos, árnyképes, körülírt, sőt még olyan is, ahol az elemek vegyjele alapján kell az azonos anyagú tárgyat megtalálni. Ilyet egyszer láttam eddig, de rég volt, a játék címére már nem emlékszem. Van egy árnyképes-pakolgatós is és rengeteg könnyű mini, csak párat és a végén lévő koronásat ugrottam át, mert az első startnál már jojózott a szemem. Itt is feltűnnek a szuper képi effektek, repcsiből zuhanás, víz alá merülés, és ezekhez tökéletes illúziót keltő hang is jár. Amúgy, az egész zenei anyag nagyon hangulatos, még utólag is belehallgattam. A 12 morfból csak 8 lett meg, koronából 1 hiányzott. Utóbbinál elbambultam, mert mikor a taxiba beültem, hogy Isztambulba menjek, egyáltalán nem jutott eszembe. Ez is bizonyítja, hogy a profi zuhanásnak még utóhatása is volt:D Az amerikás bónusz is nagyon kerek, a csapatra ismét ránéztem a Making Of-ban, de a Souvenír Shop még üres, azt majd mindjárt feltöltöm. A *-os 10-esemet is kiosztom, mert kerek, izgi, pont méretes, és a keresősök brutálisan jók.
 
Ez ám a szívás! Letöltöm 4 perc alatt, települ másfél óráig. Fura, de a bétára nem emlékszem, a könyvesbolt viszont ismerős. Mondjuk, ezt betudom, a mai, agyleszívó napomnak. Közepes cuccnak néz ki, majd látjuk, mi lesz belőle. És akkor itt a bétás duma, mert ezért volt ismerős. Én meg felkeresem orvosom, gyógyszerészem...
"Ez nagyon tetszik! Kicsit nehézkes a haladás, a közeliek is lassan csukódnak, de a történet érdekes, a fél amulettel pedig nem csak gyűjtögetni lehet, hanem a mesefigurák is megmutatják másik arcukat. A grafika és a zene szép, a keresősök tartalmasak, és az is nagyon tetszik, hogy az egyikről előbb kukacokkal  le kell csalni a szenya madarat. Nem tudom, elköszön-e, mert magára hagytam egy kis időre, és mikor visszajöttem, már csak a hűlt helyét találtam."
Amnéziás lettem, de szerencsére társam is akadt Anikó személyében:) Fura, de ő sem emlékszik a bétára. Nekem a könyvesbolt után sem volt ismerős, csak amikor a megkövesedett anyámhoz értem, és megnéztem az amulettel, akkor derengett megint valami. Pedig egyedi a grafika, különlegesek a színek is, mégis így jártam. Amúgy, elég nehezen bírt a gépem vele. A közeliek lassan nyitódtak és záródtak. Teljes képernyőn fut a cucc, de jobb oldalon van egy bő ujjnyi fekete sáv. Aggódtam, hogy kitol valami tárgyat a másik oldalon, de minden cuccot megtaláltam keresősben és azon kívül is. Az az igazság, hogy a közepe felé kicsit beleuntam, mert egyhangúak lettek a helyszínek, csupa bokros, fás hely. Tudom, a címében is benne van, hogy kert, de mégis! A másik, hogy az út  nagyon egyenes, alig van kitérő oldalra. Viszont vannak kiugróan szép helyek, az egyiken egy virágos ágyat, a másikon egy antik varrógépet csodáltam meg. Az ágynál volt megint egy érdekes keresős. Mielőtt hozzákezdünk, be kell függönyözni az ablakot. Sajnos ezen és a madáron kívül más újdonság nem volt. A keresősök amúgy átlagosak, a miniket talán felesben teljesítettem. Az unalomra visszatérve, már előre paráztam, hogy vissza kell jönni a lámpával azon a mocskoshosszú úton, de a fejlesztők itt kaptak egy jópontot, nyitottak egy virtuális utat, így egyből a hajóhoz jutunk. A zenét dicsértem, de most inkább azt mondom, vannak hangulatos dallamok, viszont az a monoton zúgás, ami a játékot kíséri, elég idegesítő. A vége szép, mindenki egymásra talál, de ez már nekem annyira lassan töltött, hogy kín volt kivárni. A hosszú, egyenes út meg az állandó kütyüzés miatt kezdett bennem kialakulni egy 7-es, de az egérút a hajó felé feltornázta 8-ra.
 
"Ettől viszont dobtam egy hátast! Belecsöppentem egy szépnek egyáltalán nem mondható környezetbe, aztán rájöttem, hogy ez maga a "valóság", és az események totál magukba szippantottak. Amikor az alkotókat megláttam, már egyáltalán nem csodálkoztam. Ugyanaz a LESTA Games & Films jegyzi, akik a zseniális Nightmare Realms-t, Madárka tavalyi favoritját, amit csak Bolondváros tudott nálam űberelni. Nézzétek meg a kísérteties Kukoricaföld Motelt, és azt is, hogy a "pakolgatós" keresősökben még mindig vannak új lehetőségek, ha annyira kreatív egy csapat, mint ők."  Hú, de vártam!:)
És nem hiába, nálam az eredmény maximális! Annyira kifejező képileg és színeiben, hogy tényleg ott érezhetjük magunkat az elhagyott motelben meg az ijesztő kukoricaföldön, mert ez a csapat vérprofi, tudja, hogy kell adagolni a hozzávalókat egy tökéletes játékhoz. Ahogy Hendersonék házához érünk, a váltás szembetűnő, hisz ott egy család élt, és ehhez is tökéletesen igazodnak a harmonikusabbá váló formák és színek. Még annyit erről, hogy a keskeny képet érdemes átváltani az opciókban található Aspect Ratioval, nem torzul el, sőt még szuperebb a látvány.
A keresősök, ahogy már írtam, tökéletesek, sok trükkel, feladattal, és a lényeg, hogy fáradtság jele egyáltalán nem mutatkozik. Ugyanolyan érdekes az elején a rendőautós, mint a bónusz legvégén a lapozós könyvecskés, varázsolós, na meg a babaházas, mert azt is muszáj megemlítenem. A megtalált régi képek is mind 1-1 HOS-t rejtenek, és nem bántam volna, ha több is előkerül. Talán még sose fordult elő velem, hogy a miniket ennyire szeressem. Játékosak, ötletesek a TV-beállítástól a papírrepcsi hajtogatásig. A szereplőkhöz köthető feladatok, nő kimentése a kocsiból, asztmagyógyszer visszaszerzése, baba mentés, sofőr leápolása, mind fokozza az izgalmakat, és Henderson kicsalogatása a konyhába pattogatott kukoricával, hogy bejuthassunk a házba, arra már jelzőt se keresek. Közben lehet csörömpölni a konyhai eszközökkel, és annyira valóságosnak tűnik a szitu, hogy teljesen visszafogtam magam, nehogy lebukjak:D Kétszer is bezárnak bennünket, hogy még izgalmasabb legyen. Az egyiknél egy kódot fejtünk, ami nem annyira nehéz, mint amilyen ötletes. Nekem ezek az igazi minik, nem a tekerentyűsek:)
Az élményeknek köszönhetően, fogalmam sincs, mennyi pénzem gyűlt össze, de nincs jelentősége, mert a Gift Shopban felöltöztettem a madárijesztőmet, és megnéztem a forgatásról készült videókat is. De mindenek előtt benyitottam az Extras ajtón, és végigtoltam a bónuszt. A kirakósokkal nem játszottam, de ha lesz időm, újra megnézem a miniket és keresősöket tartalmazó részt, mert újra lehet ezeket játszani.
A hangtalanságot betudom a wareznek, a lényeg, hogy mindent el lehetett olvasni, és ezek után megint kiosztok egy brutálisan nagy, tűzijátékos 10-est, mert minden percét élveztem.
Fileom 1. rész       Fileom 2. rész
Turbobit 1. rész     Turbobit 2. rész
1részesek:
Firedrive  vagy   Depositfiles   vagy   Filefactory
HOG-KALAND rovat
A bugos bétához ezt írtam: "Már az elején gondolkodóba estem, hogy bekerüljön-e a béták közé. A grafika nem tetszik, a türkizkék szemű pasi meg egyenesen riasztó, olyan mintha egy elfuserált kontaktlencsét hordana. Azért nekiestem, és megetettem a lefittyedt szájú kisdedet. Végül is egy bogár oldotta meg a dilemmám. Az első keresősben van egy láda, annak az utolsó lyukába pedig egy pikk jel kellene. A hint a bal szélre mutogat, de ott nincs semmi. Ablakosra vettem, hátha úgy meglesz, de semmi. Nálatok mi a helyzet?" Kiderült, Anikónak nem volt gondja, csak később, most meg kiderül, hogy jogos-e, hogy csak a bogár miatt tettem fel.
Ritka az ilyen, de megismert, és ugyanúgy nincs meg a pikk, mint a bétában. Törölhetném a mentésem, de az az igazság, hogy nincs hozzá kanalam. Taszít a grafika, idegesítenek a hangok is, inkább elpasszolom. Bocsi!
Jöhet a 7. biszbaszolás, akinek sok(k), legfeljebb törli. Én még mindig nem unom a csicsamicsát, de sokat nem várok tőle. Kívánom, hogy a Blue Tea megújuljon, mert ennyi rókabőrt még senki nem nyúzott le egyetlen kaptafáról. Bocsi a képzavarért!:D
Bocsi, de most rövid leszek! Semmi új, ellenben minden megvan benne, ami az elődökben. Sőt, összecsődítették a régi szereplőket is. Remélem, ez annak a jele, hogy lassan abbahagyják ezt a sorozatot. Bevallom, a történet nem igazán érdekelt, rámszakadt a sok biszbasz, amivel a rengeteg likat kellett betömni. A keresősöket végigtoltam, a minik tekerős-csavarós izéiből is megcsináltam párat, ha nem figyeltem oda:D Az is az igazsághoz tartozik, hogy vannak kellemes minigémek is, ha nem is sok. A 20-ból 15 morfot begyűjtöttem, a többi beleveszett a cxsicsamicsába. A bónusz közepén abbahagytam, erre ez a szenya játék megbogarasodott, és visszatett az alapba, kb. 1 órára és 100 biszbaszra a végétől. Akkor úgy gondoltam, ez a sors keze, de összekaptam magam, és mégis befejeztem. 6 petty azért jár, mert a maga nemében színvonalas játék. Valószínű, hogy az első is ilyen volt, csak azt még imádtuk az újdonsága miatt.
Firedrive (korábban már leírtam, először sztöldre, majd kékre katt)
Depositfiles
Filefactory
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
A béta Dark Clown Mystery címen jelent meg, és hagyott kétségeket bőven. Akkor ezt írtam róla: "Már megint egy Joker-fejű bohóc az ellenfél. Az eleje nagyon tetszett, de később elbizonytalanodtam. Főleg amikor azért a kis fostos csirkéért annyit kellett gürizni, és az sem tetszett, ahogy a pasi a szemcseppentőtől valami lehetetlen helyre került. Persze, várjuk ki a végét, még bármi lehet."
Sajnos, már nem emlékszem, hogy tudtam-e tesztelni, mert akkor jelent meg, amikor rossz volt a gépem. Mindenesetre, semmi értelmeset nem írtam, de bízva a GrandMa Gamesben, már nagyon várom.
Ez nagyon szép játék! Igényes a grafika, szép és jól követhető a cselekmény. Az árvaházban élő kislányt nagybátyja keresi fel, hogy megmentse a sötét erőktől. Ekkor derül ki, hogy szülei élnek, de ők is a gonosz fogságába kerültek, és csak az élet fájának újraélesztésével törhető meg az átok, és menekülhetnek meg mindannyian. A bónusz a baglyok királyságának felszabadításáról szól, és a végén ügyes segítőnk is visszakapja koronáját.
A játék 4 nagyobb területre oszlik, és tükrökön keresztül lehet haladni, vagy a központi helyre visszajutni. Ez jól szakaszolja a játékteret, de térkép segítségével még gyorsabban érhetjük el célunkat. Ez azért fontos, mert egy kicsit hosszúnak találtam, és erre a visszafogott, de kissé álmosító zene is rásegít. A legnehezebb módban toltam, mert ott is van skip, igaz, baromi lassan tölt. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy olyan miniket is megcsináltam, amin máskor simán átugrom. Sok ötletessel találkoztam, és újdonságként nagyon tetszett a kép-potyogtatós és nyíl-összeforgatós. Bizonyítékként megkaptam a 10 percen túli miniért is a díjat, amire - ismerve türelmetlenségemet- igencsak büszke vagyok:) A keresősök is nagyon színvonalasak, sok apró feladat van beépítve, és látványnak sem utolsók. Sőt háttérben keresgélős is van pár, amivel a Mad Head játékaiban találkoztam eddig. Sok a kelléktáras szerelés, de én ezt nem bánom, szeretem ezeket a részeket. A nevetgélő fénygömbökön kívül humorral nem találkoztam, de vannak szépen kidolgozott állatfigurák, bivaly, lemúr, vadmacska, és persze a bagoly, aki szárnyaiba burkolózva szendereg, ha sokáig nincs dolga. Hozzá kapcsolódik még egy élmény. 2x is tálcáztam a játékot, és amikor visszamentem, a bagoly kis fiókájával összebújva aludt a képernyő közepén. Tök édesek, mindjárt be is teszem a cikkbe.
A 176 levél összegyűjtését is untam, ezért 150 lett a végére. Viszont a titkos hely csak akkor nyílik, ha mind megvan, és kirakjuk a család fényképét. Így utólag kénytelen voltam összeszedni, de van hint, nem kell vele sokat tökölni. Összességében király játék, mindenkinek ajánlom, és megadom a 10-est, mert igazán megható ez a történet.
Depositfiles
Filefactory
Szupergyors újdonság Norton ajánlásával:
Firedrive  (zöld Continue to file - új oldalon kék Download file 1.47 GB)
HOG-KALAND rovat
Nem tudom, belenéztetek-e már, én a bétához írt szösszenetemtől egy kissé elszontyolodtam: "Nem vagyok rendesen meggyőzve. Szépek a helyszínek, valami mégis hiányzik. A keresősök árnyképesek, logikai visszapakolgatósok és hagyományosak. 30 madarat kell összegyűjteni, azok közelről nagyon tetszenek. Van őrült festő, elveszett menyasszony, de ez egyelőre kevésnek tűnik." Majd látjuk, tényleg jogos-e a fanyalgásom.
Rapidgator
Filefactory
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
Voltak kifogások, nekem pl. a háttérben keresgélés, de ennek ellenére nagyon vártam ezt a játékot. A Rite of Passage alkotói még szerezhetnek nagyon kellemes meglepetést, ahogy azt az erdős játékban tették.
Meglepetés meglepetés hátán. Röviden így foglalnám össze az elmúlt napok eseményeit. Volt nagyon kellemes és szomorú is, próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy semmit ne hagyjak ki. A hátteres keresgélést pillanatok alatt kihevertem, sőt a végére tetszett is, annyi csodát láttam. Kezdve a tündéri gépbagollyal, aki a találó Gears névre hallgat. Imádtam, ahogy a röpködés után odakínálta a megtalált tárgyat, majd visszapattant a helyére. Ahogy Madárka írta, tele az egész játék a megszokott sémáktól eltérő, baromi ötletes momentumokkal. A keresősök tök változatosak, van minden, mint karácsonykor. Szuperek a kulcsosak, oroszlánosak, és még volt más is, de nem emlékszem. A tojásos is emlékezetes, mert az elrontott jel után újra kellett kezdeni, de azért megoldottam. Volt klassz főzőcske, szuper űrhajó kilövés, pénzes logikai párok, és olyan is, ahol 3-as párkeresőst kellett (volna) megcsinálni. Na, azt már nem vállaltam be, mert baromi nehéz.. Az Inventory-s szerelés, pakolás is fantasztikus, jobbnál jobb ötleteket láthatunk ott is.
És akkor jöjjön a kálváriám. Az első szöveges keresősbe, ahol a gramofont kellett beindítani, beragadtam, de olyan durván, hogy semmi reményem nem maradt a folytatásra. És akkor jött a csoda. Greentiger elküldte a mentését, amivel tovább tudtam haladni. Köszi érte GT, hálám örökké üldözni fog:)) Lehet, hogy az ideg miatt, de morfból keveset találtam, és rózsából is volt egy kis hiányom, amibe bele is törődtem volna, ha a bónusz utáni Hidden Chapters részt tudtam volna folytatni. Az viszont csak akkor nyílik, ha megvan a 45 rózsa. A MadHead erre is gondolt, utólag is össze lehet kapkodni a hiányzókat, és a rózsa képet is ki kell rakni a 45 darabból. Ez után kezdhetjük az utolsó részt, melyben visszatérünk a recepciós pulthoz, ahol a 3 könyv van. Természetesen erről teljesen feledkeztem a sok izgalom miatt, de lehet, hogy Ti is, annyi minden történt közben. Az elsőben Csipkerózsika a téma, rövid és ötletes, és onnan kapunk 1 érmét a következő könyvhöz. Viszont a másik érme a 3. könyvben van, amit csak akkor nyithatunk ki, ha a Collectables részt is végigcsináljuk, amiben minden helyszínt végigjárhatunk 1-1 tárgyért. Utána lehet bekukkantani Ali babáékhoz, ahol a másik érmét is megkapjuk. Az első könyvől annyit, hogy az a szenya madár totál kikészített, mert nem akarta odaadni a kulcsot csak sok trükközés után. Ez is felejthetetlen marad számomra. A középső könyvben pedig Jancsi és Juliska mézeskalács házikója lapul, 100 tárgyas keresőssel és mézeskalács emberke gyártással. Asszem, ilyen kiszolgálásban még nem volt részem, a játék finoman kidolgozott az utolsó percig. Sok mindent kihagytam, de ezt nem is lehet felsorolni, csak még a zenét említem, ami szintén nagyon jó, sőt a varázsló csajszi még dalra is fakad.
Szorri, de most leveszem ERS-ék fejéről a koronát, és átadom a Mad Head Gamesnek, mert az idén már a második, semmihez sem hasonlítható játékukat élvezhettük végig, amire egy hatalmas 10-est adok, és megszámlálhatatlan csillagot, mert megérdemlik.
Filefactory
2részes:
Rapidgator 1. rész              Rapidgator 2. rész
Depositfiles 1. rész            Depositfiles 2. rész  
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Rapidfileshare 1. rész       Rapidfileshare 2. rész
Uploaded 1. rész                Uploaded 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Vonz, de kicsit taszít is ez a bemutató. A grafika nagyon tetszik, a zene is jó lenne, ha folyamatosan lenne. Talán az a legnagyobb bajom, hogy sok a szöveg, és icipicit értek belőle. Azt érzem, hogy humoros, amit a figurák groteszk hangja is érzékeltet, de nem tudom, a látvány elég lesz-e ahhoz, hogy szórakoztasson. Keresős nincs, csak a szükséges tárgyakat, illetve cukorkákat és denevéreket lehet gyűjtögetni. Van kelléktáras szerelés, az Inventory 2 részre oszlik. Mindkettőben ugyanúgy lehet a tárgyakat használni, de az okot nem értem. A minik elég könnyűek, de hintet kellett használnom, és vért izzadtam a térkép utolsó darabkájáért. Egy dekoratív sírkövet is beújítottam, mert a cukrokból a nagy buli kellékei vásárolhatók meg. A csapat vadiúj, Two Desperados a nevük, és remélem, nem Halloweenre jelenik meg.
Na, ilyet se láttam még! Ha a könnyebbik módban tolod, vannak keresősök, ha a nehezebbikben, akkor nincsenek. Anyám, borogass!"
Ez mind a bétától való, és az Anikóval folytatott vicces duma eredménye a rövid sárga. Ő könnyűben nyomta, én a nehézben, és egy darabig bután néztünk, mert kölcsönösen nem hittük, hogy van, ill. hogy nincs keresős:D Szóval, aki kutakodni akar, ne hardban nyomja.
Ó, ha én ezt el tudnám mesélni! Tele vagyok gondolatokkal, a hülye kudarcaim emlékével, és persze megszámlálhatatlan élménnyel. A grafika szenzációs, igazán különleges és látványos, de a játék erőssége abban rejlik, hogy nincs SG, amit már százszor átnyálaztam volna kínomban. Így viszont muszáj volt agyalogni és róni a köröket, hogy elsózhassam az inventory cuccait. Amit nagyon sajnálok, az a gyenge angolomnak betudható értetlenség, mert a szöveg elég nehéz. Ettől függetlenül átjön a humor, a figurákon és hangjukon keresztül is, és a kifejező zene is rásegít, hogy elkapjuk a hangulatot. Van itt Szemét Villa, Piszok Hotel, és horgászhatunk bajusszal a Frenchfish és Riba névre hallgató halakra. Utóbbi szerbül is dumál hozzánk, amin behaltam. A szövegek elferdítése mesteri, pl. túlméretezett hollónkat Hairaven-nek, az egyik bort Marilyn Merlotnak, a másikat Pinot Che-nek, a harmadikat Jacques Shiraznak hívják. Láthatjuk Ciley Mirus levelét, aki a 34TH Hanna Montains alatt lakik, és a könyvtárban is van pár vicces kötet, de már írni is elfelejtettem a röhögéstől. A minik elég nehezek, de párnak azért nekiestem, és nagyon tetszett a kapukód forgatása a könyvben, vagy a 4 elem kombinálása a csillagjegyekkel. Sajnos, nem mindet ismertem fel, pedig még ki is írtam/rajzoltam őket netről. A kertemet nem tudtam befejezni, mert pár cukorka meglépett, de azért megvásároltam a 4 hollót, akik Edgar, Alan, Poe és Lester névre hallgatnak:D A keresősök elhanyagolhatók az egyéb látvány mellett. Kevés van belőlük, átlagosak 1-2 feladattal. A Two Desperados is szerb, mint a Mad Head, úgy látszik nekik nagyon megy a hog-kaland műfaj, és különösen azt értékelem, hogy mertek nyitni új utakat, amin másoknak is érdemes volna elindulni. Hatalmas, csillagos 10-est nyomok rá, és csak remélni tudom, hogy folytatják ezt a történetet, vagy belekezdenek valami másba. Tök mindegy, a lényeg, hogy nagyon szeretném látni következő játékukat.
Ha lehet, írjatok Ti is az élményeitekről, mert biztos, hogy töredéke sem jutott eszembe annak, amit láttam.
Javított változat (kipróbáltam, indul!!!):
Firedrive (continue to file - új oldalon kék download file (1,02 GB)
Depositfiles
Filefactory
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Rapidshare: Save File to alatt (zöld) Download
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

Üzenőfal

 • mkaniko (L/47)

  ek és jön játék, csak reggel néztem ki bután a fejemből Razznál.:)) Puszi -)

  tegnap 20:22
 • mkaniko (L/47)

  Helló!:) Madárka ne siettesd!:) Legyél magaddal türelmes, nem kell rögtön szinkronba lenni velünk. Azért az nem piskóta, ami történt és minden perc és tett újabb pici lépés felénk. :) Mi meg várunk türelmesen. Csípem, hogy a humorod megmaradt a réginek és képzeld én is elfelejtettem, hogy ma kispént

  tegnap 20:20
 • gyurgyalag (L/107)

  El is felejtettem, hogy ma jönnek új játékok. Tökre az az érzésem, hogy képtelen vagyok veletek szinkronba kerülni. Hogy-olgyam-meg ezt a dilemmát????

  tegnap 20:08
 • narghile (L/39)

  Sziasztok! Semmi gond Maffi, majd én is ideordítom, hogy CSERÉLTEM!:D Amúgy meg tök édes kutyusa van, nem tudok haragudni:)

  tegnap 17:09
 • Maffogas (L/52)

  szia Stanislav! tudod mi itt szoktunk köszönni szép napot

  tegnap 12:56
 • Stanislav (F/21)

  Dark Strokes: Sins of the Fathers. NEM JÓ A HUGEFILES LINK!

  tegnap 08:55
 • Maffogas (L/52)

  szia Mind! Csöpi, az, hogy a sz@r magát tartja, nem kell neki karó hozzá sztem mindenhol vannak ilyen emberek, úgy látszik ezt osztja a jóknak a sors, de ma már sütött a napocska Napimádóknak szép éjszakát

  júl. 23 21:41
 • csopi13 (L/55)

  Igen, nagyon jól látjátok!! Az üzit még nem adom át, mert...na, holnap majd elmesélem a Fórumban, addig megint 1 nap, megint 1 éjszaka, én meg összekaparom magam! Anikó, nekem is jutott 1, de olyan mocsok, gerinctelen, hogy nem értem mi tartja állva !!

  júl. 23 21:07
 • mkaniko (L/47)

  Mék én is!!!!:) Húzom a földön magam után a pb-met és azt is üssük, ok?:( Továbbra is ritka genya "embernek" nevezett vmi:(

  júl. 23 20:56
 • narghile (L/39)

  Csopi, úgy értelmezem, hogy nem a melód van veszélyben, hanem valami szemétség történt, amit nem tudsz feldolgozni. Csatlakozom madárkához, én is odamegyek, és szétütjük azt a tapírt, aki bántott!

  júl. 23 20:40

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 530

Látogatók az előző hónapban: 16350

Látogatók a jelenlegi hónapban: 12796

Feliratkozottak: 1176

Magazin helyezése: 5

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez