"Tök jó! Ezzel pont fordítva vagyok, mint a tegnapival. Böki a szemem a fémes/karcos, számomra igénytelen grafika, viszont a sztori jobban tetszik. Csalás és ámítás, vasúti alagút építés, sztrájkoló munkásosztály, elegáncsos vízihulla, kisvárosi gyilkosságok:D A HOS megjárja, a minik 10 mp-re állított Skipje is. Jaj, hogy én azt hogy utálom, mikor utólag magyarázgatják a miniket. Követni se tudom a szememmel, ahogy szélsebesen elmutogatják azt az alig 50-60 lépést, amit ellébecoltam. Siralmas!" Ez az utolsó Eipixes reményem.
Bigfile
Rapidgator
Unlimitzone
HOG-KALAND rovat
"Ez egy igazán hullámzó sorozat. A lenyolcasozottól a feltizesezettig minden kategória megtalálható. Ront a képen még az is, hogy az előzőt -ha jól emlékszem- lehatosoztam. Mégis úgy érzem, hogy ez is nyálcsoriba való, mert az Elefánt grafikából csúcsprofi. Elég csak, ha alaposan megnézitek a hangulatos főmenüt. Vannak más előnyei is a játéknak, egyelőre érdekes a sztori, a HOS hiperszuper, és hogy nekem is kedvezzenek, három csöpp kutyman borotválgatta szőrös szívem:D Diszkrét morfok, a szereplők képei, vagyis most sem maradunk szorgalmi feladat nélkül." Szeretnék már megint lelkesedni!!!
Fekete özvegyes sztorink volt már, ez is egész érdekesre sikerült. Tetszettek az ugrálások a dimenziók közt, logikusan követték egymást az események. Elefánték grafikai megoldásai nekem mindig tetszenek, elegáns formák és finomra hangolt színek jellemzik játékaikat. A szereplők is szépek és karakteresek, egyedül Richard tűnt kiss bárgyúnak.
A HOS igazán színvonalas, morfos, párosítós, árnyképes a kínálat. A minikkel is elvoltam, kivéve a tekerős izéket.
Zeneileg most komplettebbnek találtam, szinte végig folyamatosan hallhatunk hangokat, nincsenek durva csendek. A morfoknak nem néztem utána, de azt tudom, hogy 1 képet és 3 puzzle darabot elhagytam.
Sajnos ez megint az a fajta, ami nálam időnként belassul. Asszem 3x léptem ki és vissza, míg a végére értem. A titkos szobát is megcsináltam, egész jó a morfvadászat. Hogy a kapott tárgyakkal kell-e valamit csinálni, nem tudom, annyira azért nem voltam elájulva, hogy ezt kiderítsem.
Nekem 9, és ha folytatják, ennél rosszabb sose legyen.
"A bemutatója a Maze hangulatát idézi, lehet majd parázni rendesen. Miután trükkös módon bejutunk a Vaskapu Diliházba, megpróbáljuk megmenteni tesónkat, aki démoni erők tartanak hatalmukba. A HOS megint csodás, bár a csúszkáson lepetéztem. Annyira finoman kéne mozgatni a gombokat, hogy vért izzadtam, mire összecsúsztattam a testrész-darabokat." Mint egy falat kenyér, úgy kellett már egy MadHead játék. Zabbantani, csak holnap tudok, valahogy majd kibírom.
"Leginkább a grafika miatt teszem fel. Tetszik, hogy a fémes csillogás helyett lágyabb és visszafogottabb színekkel pingálták Eipixék a helyszíneket. A történet az ókori Róma szellemharcosainak ámokfutását hivatott megfékezni, sőt mint kiderül, még rokonyok is vagyunk:D A HOS nagyon igényes, jók a pakolgatósok  és a szövegesek is." Ezt én írtam??? :o) Remélem, nem valami agyi történés hatására:)
Új linkek:
Bigfile
Unlimitzone

Depositfiles
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Lehet, majd jól megbánom, de most a GrandMa cuccába belelátok annyit, hogy felpakoljam. Rengeteg a videó, de ezt jól ellensúlyozzák az ötletes keresősök meg az izgi zene. A minikről tök rossz a véleményem, inkább hallgatok, egyedi szocprobléma. Ami még tetszik, hogy szemes virág helyett felfújt madárfiókákra hajazó izéket kell gyűjtögetni, eddig 38 db-ot, de lesz ez még több is." Ajánlom Nagyiéknak, hogy szívják fel magukat, mert különben...nyemtom mi lesz:D
Hogy én ebben mit láttam? Lövésem sincs, de most egy darabig vakegér lesz a fedőnevem:D Semmi se fejlődött az elmúlt időszakban, sőt inkább visszafelé nyomul a csapat. A sztori nekem egyáltalán nem érdekes, örömömet csak a mesés elemekkel átszőtt, második etapban leltem. Annyi gusztustalan teremtvény, mint ami itt felsorakozott, ritka egy játékon belül. Egem nem szórakoztattak, taszítóak egytől egyig. Vannak csúnyán szép lények (nem tudom, értitek-e), de ezek rondán rondák.
A keresősök egyre primitívebbek lettek, és persze ismétlődnek is. A 10 mp-es skippel nem akarok okostojáskodni, próbáltam gyorsítani a játékot. A puffancsokból 64/66 lett a vége, de csak akkor lehet a titkos szobát meglesni, ha megvannak. Tulképp az tetszett legjobban, 6 mini helyszínen lehet tenni-venni, mire begyűjtjük a fontos tárgyakat.
Hiába van bónusz + ráadás, összességében tőlem 6 pontnál több nem jár.
"Fura, az Artifex Mundi stílusa egyre változik. Először azt hittem, elírás, de facen is fent van már a játék náluk. Tetszik, de most az a fordított keresős zavart, és elég sok a nyomkeresés is. Magánhekus bőrébe bújva nyomozunk egy hegyi szállodában, ahol az első áldozat egy zsaru. A keresősök nem túl szépek, a miniket átugráltam, kevés az időm. Hópihéket és origamit kell gyűjteni, igaz, utóbbiból csak egyet találtam." Ha Ződtigris nem ír róla, tuti, hogy fel nem teszem. Rég volt a béta, ez nem "gyűjtői", azt hittem, már rég letudtuk (pirulós).
Ó, anyám! Azt hittem, lepetézek, mire a végére jutottam. Nem mondom, hogy xar a téma, sőt nagyon is jó. Igazi krimis, egy kis jeges varázslattal megspékelve. Na de ami a játékmenetet, technikát, grafikát illeti, szerintem botrányos. Ezt úgy hordták össze hólapáttal. Finomságot csak az elején lehet felfedezni, utána egyre durvul a dolog. A figurákat egyre jobban összekevertem, csak a nevek memorizálása segített valamennyit. Biztos nem véletlen, hogy 1 év után, bónusz nélkül jelent meg. Utóbbiért persze hálás vagyok. Ha még az is van, vagy öngyi leszek, vagy hagyom a fenébe. (Utóbbi valószínűbb:D)
A nyomkeresés az agyamra ment, a sima HOS igénytelen, a minik pedig csak 10 mp-es skippel elviselhetők. Talán nem véletlen, hogy a vírusirtóm állandóan lenyúlta az exét, a végén ki kellett kapcsolnom. Nálam az 5 pettyet is alulról súrolja...várom a véleményeteket.
"Nem ringatok senkit (magamat is beleértve) hiú ábrándokba, de azért felteszem a Daily Magic Productions játékának bemutatóját. Legfőképp Mr. Jenkins miatt, mert van 1-2 tök vicces megmozdulása. A téma az elátkozott, mindenkit eltüntető kamera, aminek vannak érdekes látványelemei, de az agyonvidijózás miatt nem egyszer úgy éreztem, hogy most a kép tutira lefagy, de aztán csak magához tért. Keresős jófajta, minik dögivel, morfokra is lehet vadászni." Remélem, most is felülírja a játék a videófrászom:D
Kívánságom megint bejött:) Összességében tök jó játék, sokkal elvontabbra számítottam. A Negatív Világba átfotózott áldozatok árán halhatatlanságra vágyó, titokzatos "Z"-t sikerül agyonfényképezni a játék végén.
A grafika most nagyon bejött, igazodtak Párizs egyedi hangulatához. Persze ehhez a zene is jócskán hozzájárul. Már a főmenü alatt szóló, laza harmonikás szám megalapozta a hangulatomat. A játék zömmel logikus, nem kell térképezni. Kis területen játszódnak az egyes részek, ahova a nemszeretem videók által juthatunk.
A HOS, bár ismétlődik, változatos, még tárgyrészletes és logikai pakolgatós is van köztük. A minik vegyesek, a legegyszerűbbeknek köszönhetően, egész jó eredménnyel zártam.
A morfogó villámok némelyike  elég szenyán volt eldugva, némelyiket csak vakon kattogva csíptem el. Így is 5 hiányzott a 42-ből, de utólag már nem lehet begyűjteni őket. Így a puzzle se lett kirakva, de ennél rosszab sose történjen velem. A kártyák viszont baromi nagyok, és még rájuk se kell közvetlenül kattogni, azonnal a helyükre kerülnek. Tök jó grafikai stílusban készültek, ahogy a fejlesztőket bemutató pár darab is.
Köszönhetően a rövid és kerek bónusznak, nálam ez egy erős 8-as. Kívánom, hogy soha rosszabb játéka ne legyen a Daily Magic Productionsnek.
Nem az én gépemnek való a Domini agyoneffektezett, másfél gigás bálnája. Már a bétából is kiszálltam, azt hittem, felrobban a vas. A  többinél is így volt, legutóbb próbálkoztam, akkor meg megbogarasodtam. Remélem, lesz sikeres vállalkozó, várom a beszámolót.
1részes: Filefactory vagy  Rapidgator
2részes:
Unlimitzone 1. rész     Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Alice árnyékországban...már a cím felcsigázott. Szeretem Alice történeteit, így meg különösen, hogy a 4Friends Games dolgozik az ügyön. Be is váltotta minden reményem, HOS szuper és újdonságokat is láthatunk, minik nem nehezek, és egy csomó gyűjtögetni való is akad. Ja, és a zenéről, még nem is beszéltem. Ha egy játékban ének  van, az az igényességről árulkodik, a minőség borítékolva. Hú, de várom!" Na végre!
Nem hiába vártam, a  4 haver pazar játékot dobott össze. Először is a grafikát szeretném kiemelni. Elképesztően szép minden helyszín. Finom színek, mesterien kidolgozott formák jellemzik a játékot. A francia kártya színei minden sarokban felbukkannak, lámpák, ágydíszek, stb. fogmájában. A történet is végig érdekes, a jelenből kerülünk Árnyékországba, hogy Alice és babája életét elrendezzük. Persze, érintjük a többi ismert helyszínt is.
A mesés történethez mesés zene jár. Bár nem ismeretlen, az utolsó hangig élveztem. Még az is eszembe jutott, hogy nem rég láttam a Johnny Depp-féle Alízt, és több hasonlóságot is felfedeztem. Biztos ők is szerették a filmet.
A HOS, annak ellenére, hogy többször ismétlődik, zömmel szórakoztató. Hagyományos feladatos, párosítós, logikai visszapakolós színesíti a kínálatot. A minikre se panaszkodom, szerintem több, mint a felét megcsináltam. A morfok meglettek, a kártyákból az elején egyet elhagytam. Akkor még nem figyeltem a bal oldali füleket, ahol mutatja, mennyi van az adott helyen.
Rengeteg extra dologgal találkozhatunk. Interaktív szórakázni valók, színüket változtató virágok, nyuszivá, körtévé gyúrható hókupac késztettek állandó kattogásra. Némelyiket alig bírtam otthagyni. Volt vízipipa, ami nálam plusz pontot jelent, és cuki figurák. Kócos pelikán, tengerimalac, mókus, tündérien gügyögő, aranyhajú babakirálylány, sőt, az extrákban kapott bónuszkeresős végén még egy fehér nyuszi is kivarázsolódik a cilinderből.
A Maya által írt bug nálam nem jött elő, csak a beszédes videókban akadozott a hang, mint egy elnyűtt bakelit.
Nálam megvan a 10-es, és a dupla-tripla HOS ellenére, a pazar látványt kiemelve, csillagot is tolok rá.

 
Frissített cucc, ha valaki megbogarasodott az előzővel:
Bigfile 1. rész  és  Bigfile 2. rész
 
1részesek: Rapidgator   vagy   Depositfiles  vagy  Filefactory
2részesek:
Bigfile 1. rész   és  Bigfile 2. rész
Rapidgator 1. rész  és   Rapidgator 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Unlimitzone 1. rész  és   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész  és    Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Egy kávé csodákra képes...pölö elolt egy bazi nagy jeges tüzet:D Kissé vicces, de ettől függetlenül tetszik az új rész.. Jó boszik, rossz boszik, meg egy csomó szerethető figura, és kivételesen pasiból vagyunk, akinek a szerelmét valami félőrült  ikrek elrabolják. Berta, a hülye hangú menyét itt sem hiányzik, viszont ahogy lecsúszik a tortán, az haláli jó. Sőt néha tárgyakat is kap, nyulat varázsol a cilinderből, vagy épp dobol egyet. HOS szuper, minik könnyűek, és persze a szokásos gyűjtemény, 36 morf és 40 puzzle. Gyenge zene, ötletes interaktív részek, pl. színét változtató kaméleon, aki egy lepkéért kinyalint a helyéről egy villanykörtét...még most is röhögök."  Egész jó a zanza, remélem, a humoros vonal végig marad.
Egy idő után pedig csak a képemre kiült kínvigyor maradt. Sajnálom, de nekem ez nagyon nem jön be, idült boszimérgezést kaptam. Bertát egy kanál vízbe tudnám fojtani a buta hangjával együtt. Mivel még a főjátékot se fejeztem be, nem illő pontoznom...szerencsére.
1részesek: Depositfiles  vagy   Filefactory
2részesek:
Bigfile 1. rész   és   Bigfile 2. rész
Rapidgator 1. rész  és   Rapidgator 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd:
Unlimitzone 1. rész  és Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész  és  Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Nem vagyok elájulva, mert amilyen szép a környezet, annyira eltolták a köpönyeges alakokat. Legalábbis én így látom. Viszont állandó segítőink, a békebeli hálókocsi kalauznak öltöztetett csúnyácska békácska, és a nyári vakációra készülő Elf nagyon cuki. Békának mintha bajsza is lenne, de ebben nem vagyok teljesen biztos. A pasi leápolása elég brutál, főleg a bevérzett szeme és a fején lévő pukli.
HOS jó, még nem is mondtam, imádok teli hűtőkben kotorászni:) Minik könnyűek, és megint rengeteg a gyűjteni való, puzzle darabok, morfok és mágnesek különböző épületek képeivel." Összességében jó ez, rég volt Elefánt, már vártam.
Nekem csalódás, sajnos. Nem tudom, mi a baj, de én már a vonaton untam magam. Idegenül mozogtam, nem vonzott semmi. Alig vártam, hogy leszálljak, de a többi helyszín se csigázott fel. Az alap végén, ahogy a pasi folyamatosan óbégatott, ott már nekem is sikítani lett volna kedvem.
Pedig a grafika szép, a HOS igényes, még sem éreztem magaménak. Ami pozitívum, az a rövidsége, még bónusszal se hosszú. Ott visszatérünk a vonatra, amiből csak az étkezőkocsi gyerekjátékos része nyújtott némi vigaszt. A gyűjtögetés se ment, morfból jópár hiányzott, igaz, a puzzle mind meglett.
Nekem 7, és remélem, Elf és Csúnyácska Békácsk nyugdíjba vonul, dóóógoztak már eleget:D
"Tegnap már nem volt kedvem cikkezni, de jó lesz az ma is. Talán az törte meg a lendületet, hogy egyik pillanatban nagyon tetszik, a másikban nem. Szédületesen profik a repülős és egyéb akciójelenetek, ugyanakkor untattak is, kín volt kivárni a videók végét. Szépen kötik az előző részekhez, de ezen kívül tök új minden. Utunk a Karakórum hegység egy kolostorába vezet, ahol egy eltűnt, nemzetközi régészeti expedíció tagjainak hűlt helyén kutakodunk egy balfék fickóval, aki helyett mindent nekem kell csinálni. (Remélem, a K2-őt nem mászatja meg velem:D) Szóval, egyelőre kicsit nyakatekertnek tűnik az Artifex Mundi látomása, az elődök már béta korukban is jobban tetszettek."  Majd jövő héten megpróbálom betuszkolni a progiba, még az Ers is várat magára.
Először a nehézségekről. Nem akart az istennek se indulni, kezdtem Leevel, folytattam Razzal. Utána jöttek a frissítettek, kezdtem Leevel...nem jó, folytattam Razzal...tökéletes! Pedig már szinte beletörődtem, hogy lemaradok. Ez a sors keze, gondoltam. Aztán megtapasztaltam, hogy az enyhe fikázódás alaptalan, remekmű ez is, mint az elődök.
Annyira gördülékenyen folynak az események, következnek a teendők, hogy a vidiókat szinte észre se vettem. A grafika csodás, minden momentum az Artifex Mundi legszebb korszakát idézi. Érdekes feladatok (fűrészmalom beindítása), mesteri szerkentyűk, nem a rombolásra épül, az elmés cuccok szinte végig érintetlenek. Nagy favorit a monostor kétszárnyas kapuja, amit ámulattal nyitottam-csuktam. Amilyen finomat csúsztak helyükre a fogaskerekek, riglik, az elképesztő.
A HOS változatos, sok az összetett feladat bennük. A bónuszra tárgyrészletesek maradtak. Nem túl érdekesek, de kevés van belőlük. A minik már ott megfogtak, mikor MadHead mintára át kellett evickélni a farönkön a szakadék felett. Olyan légies az a moozgás, hogy tényleg bele lehet szédülni. A végeredményem 18/22...ez azért nem semmi, ugye?
A külön tárgyakról jócskán elvonta a figyelmem a sodró cselekmény, így csak a virágok teljesek, tollból 2, morfos ördögből a fene tudja, mennyi hiányzott.
A zene tökéletes, illik a környezethez, és nem vonják el a figyelmünket túlzó effektekkel a cselekményről. A kevesebb több elvén, a maga idejében várom a kiérlelt folytatást, mert ahogy Almodai földi mása a végén fölém hajolt, az sokat elárul. Baromi nagy öröm ezt leírni, nekem 10 a vége, és még csillagot is nyomok rá.
Frissített cucc, ami nálam működött: Unlimitzone 1. rész  és   Unlimitzone 2. rész
1részesek:   Depositfiles vagy  Rapidgator  vagy   Filefactory
2részesek:   Unlimitzone 1. rész   Unlimitzone 2. rész
                       Rapidgator 1. rész     Rapidgator 2. rész  
                      
Filefactory 1. rész       Filefactory 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Inkább  a megszokás, mint a határtalan lelkesedés posztoltatja velem a sorozat 9. részét. Nincs vele különösebb baj, de különlegességeket sem fedeztem fel. A grafika szép (a kép keskeny), tetszik a ház meg minden, de mintha már láttam volna valahol. Az viszont érdekes, hogy Magyarországot többször is emlegetik, de semmi egyéb ráutaló nyomot nem találtam, a német hangzású név pedig tovább növeli a homályt."  A homályból Maya már megpróbált kivezetni, a történet a Monarchia idején játszódik. Köszi itt is!
Sajnos nem volt időm rögtön sárgázni, de a lényeg, hogy tetszett. Ahogy Maya is írta, meglepően változatos és érdekes történetet kanyarítottak Poe elvont és nyúlfarknyi novellájából. Két család ellenségeskedésének lehetünk tanúi, de a szerelem mindent legyőz, embert és szellemet egyaránt.
A játéktér szépen tagolt, térképre nincs szükség. Csak ott kavarodtam meg, ahol a konyha helyén a bónuszban egy pincét találtam, mögötte egy szobával. A keskeny képet már annyira megszoktam, hogy gond nélkül csodálhattam a gyönyörű grafikát, finom, míves tárgyakat, bútorokat.
A HOS változatos, bár most nem éreztem, hogy annyi melót feccöltek volna bele, mint az előző kettőben. Bevallom, a minikre már nem nagyon emlékszem, de ha nagyon pocsék lenne, az biztos megmaradt volna.
Most elégedjetek meg ennyivel, és már csak a pontom maradt hátra, szám szerint 9, mert tulképp tök elégedett vagyok.
Unlimitzone
Bigfile
Bigfile 2részes:  1. rész   és   2. rész
Nekem most egyik Bigfile se működik, de lehet, nálam van a gebasz.
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
Nem került nyálcsoriba, nem tudtam feldolgozni az Artifex Mundi hatalmas stílusváltását. Igaz, a régit is egyre nehezebben kezelem:D Remélem, nem lesz igazam, és majd látok lelkes beszámolókat, köztük az enyémet is.
Azt nem mondom, hogy tapsikoltam a végén örömömben, de összességében nekem pozitív csalódás ez a játék. Nem tudom, mért paráztam annyira tőle, egy idő után már nem zavart a stílusváltás, sőt egyre szebbnek láttam a helyszíneket, érdekesnek a cselekményt. Persze minden momentumot nem értettem, de azt igen, hogy Solomonnal és tesómmal, Gabriellel küzdöttünk rendesen az ördögi Koshmaarral. A démonizált áldozatokról lekerült az álarc, és a végén az azonnali pusztítást választottam, esélyt se adva a gonosznak.
Nagyon tetszettek azok az összetett feladatos részek, ahol 1-1 kütyüt kellett működésre bírni, a MadHeadtől ellesett forgatós módszerrel. Pl. a fotómasinára gondolok, ahol nem kellett kilométereket gyalogolni az alkatrészekért, hanem ötletesen kaptuk meg a cuccokat. Ilyen volt még a csapda a katedrálisban, és hasonló metodikájú a lebegő szikla tehermentesítése is. Ja, meg a hatalmas kripta fedelének felemelése is ügyes húzás a fejlesztőktől.
A HOS nem kiemelkedő, de változatos. Vannak tárgyrészletesek és hagyományosak kisebb feladatokkal. A minik se annyira gázak, egyedül a rúnás körök mentek az agyamra, de arra is kitaláltam valamit...10 mp-re állítottam a skipet:D
Kimondottan üdítő momentum, hogy a démon csontik közeliekben lapulnak, és rendesen bele is olvadnak a környezetükbe. Ennek ellenére mind meglett, de töredelmesen bevallom azt is, hogy volt egy, amire tök véletlenül kattoltam. Vagy csak gyorsabb volt a kezem, mint a szemem.
Szerintem a zene egyhangúsága a leggyengébb láncszem, de ezzel együtt, vagyis ezt levonva is tolok rá egy 9-est.
Bigfile
Unlimitzone
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Úgy tűnik, a Mariaglorum már nem tud hibázni. Kistökiék újabb kalandjait most is gyönyörű grafikai környezetbe helyezték. Azok a kékes szürkék, azok az égbe meredező csupasz faágak...csodálatos! Imádom a kis cukit, ahogy a kezeit nyújtogatja, és baromira tetszett, ahogy a főmenüben már láttatják a piros üvegen keresztül átváltozásukat. Azért csak most teszem fel, mert rangsoroltam a bétákat, és természetesen ezt ítéltem a legígéretesebbnek. Eventide nem jött be, de olyan későn végeztem, hogy  nem akartam kómásan tesztelni egyik kedvenc sorozatom." Nagyon vágytam már egy csillagszórósra, itt minden esély megvan rá.
Ahogy Maya már írta, nincsenek benne újítások, de ettől még nagyot szól. A Mariaglorum ritkán dob piacra játékot, és ez meg is látszik a minőségen. Van idő kidolgozni a történet fonalát, és a kivitel is első osztályú. A grafika formailag és színeiben is szemgyönyörködtető, ugyanúgy hat az érzelmekre, mint maga a sztori. Tom és papája ismét bajba kerül, és mi szívesen segítünk nekik, mert nincs túlbonyolítva, a térképet elő se kell venni. Logikusan követik egymást az események, a tárgyak helye szinte mindig egyértelmű. Lehet, hogy lesz olyan, aki ezért fanyalog, rám viszont jó hatással volt, hogy nem vesztem el az örökös gyaloglásban, hanem a lényegre koncentrálhatok.
A HOS se hoz új dolgokat, itt is a szépség a lényeg. Különösen tetszett a téli ablak jégvirágra fagyott tárgyainak keresgélése. A minikből is sokat megcsináltam, de azért nem vittem túlzásba, és így a végén azt éreztem, elég rövidre szabták kistökiék történetét.
A bónusz is összefogott és nyúlfarknyi, unalomra nem volt idő. Az ogrék szabadságáért kellett harcba szállnunk a gonosz polgármesterrel és rendőrfőnökkel. Érdekes ez az ogre vonal, és nagyon tetszett, hogy egyetlen dologtól félnek, a tündéri és apró mengosaurusoktól. Tetszett a korábban házörzőnnek tartott ogre Hannibal Lecter maszkját idéző szájkosara is. Biztos harapós a "kicsike", mint a kannibál doki, vagy valamelyik fejlesztő A bárányok hallgatnak fanklub tagja.  Humorral egyébként nem bombáztak bennünket, egyedül Tom felkészítése az akciókra tartogatott némi vidámságot, és akit még imádtam, az a hajón bekaszlizott, mini ördögfióka.
A 24 bagolyból egyet elhagytam még a kikötőben. Nálam annyira perifériára került a kép bal oldalán, hogy utólag is csak hinttel találtam. Nem mondom, hogy profin oldottam meg a dolgokat, csak 14 puzzle járt érte. De ilyeneken nem szoktam görcsölni, a lényeg a lényeg. Nekem ez a cucc megér egy 10-est, sőt nyomok rá csillagot is.
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
Filefactory
Lee még nem rakta ki a speedes cuccát, biztos nyaral:(
HOG-KALAND rovat
"Nem ismerek a Daily Magic Productions-re! Új a grafika, újak a technikai megoldások, és a keresősök is másabbak, mint eddig. A sztori nagyon tetszik, szeretem, ha zárt körben, sok gyanúsított közt mazsolázhatjuk ki az igazi gyilkost. A nyomok csekkolása a cvikkerrel nem a kedvencem, de ki lehet bírni." A szabi miatt két játék a lemaradásom...az még kibírható.
Azért HOG is jutott a hétre: "Sajnos ezt késő este próbáltam, szinte semmire nem emlékszem. Nyomokban Kékteát, zömmel Eipixet tartalmaz. A hattyús történeteket szeretem, ez még eddig nem ismerős, de talán a Hattyúk tavára emlékeztet, mert egy hercegnő esik áldozatul a varázslatnak. Biszbaszok jó méretesek, minikről  nincs emlékem, a zene viszont tetszett (most is)." Semmitmondó szöszi, de csak feltettem, és ez is valami!
Pont, ahogy gondoltam! Túlspilázott cucc, a mostanság agyonelcsépelt Hattyúk tavának átirata. Hattyú hattyú hátán, ehhez képest a bónusz domina beütésű, hosszú combú hárpiája kész felüdülés. Egyébként a grafika nagyon rendben van, némelyik helyszín eszméletlen szép. Előfordult, hogy eltévedtem, így térképeztem, de legalább gyorsabban lett vége, mert szerintem az alapjáték baromi hosszú. A HOS Kékteás tálalása elég uncsi, mert semmi extra, viszont néha jól eldugtak egy-egy biszbaszt. Fura módon két helyszínt megdupláztak, ilyenre eddig nem emlékeztem.
A minik 10 másodperces skippel elviselhetők, így is beleőszültem a tekerősök alapos magyarázatába. Még szerencse, hogy az ismétlődő kockásnál ezt kihagyták. A morfogó parables alkatrészekből pár elmaradt az alapcuccban, és a makkok gyűjtögetéséért sem kaptam valagrendet. Igaz, most nem ordítottak ki úgy a képből, ahogy szoktak, de bevallom nem is szakadtam meg értük.
Egy 6-ost azért megajánlok, mert az is kész csoda, hogy végigtoltam. A folytatásból, köszi, nem kérek (vagyis nem kérnék), pedig biztos lesz, a 11 elég fura szám egy megagiga sorozat befejezéséhez.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
Itt már a sátor-probléma kipipálva, ha valaki belefutott:
Unlimitzone
HOG-KALAND rovat
6 éve jelent meg az első rész, mondhatom, nem volt nagy durranás. Ennyi idő alatt -normál esetben-  sokat lehet fejlődni. Pl. a grafika, a főmenü és videóelőzetes alapján jónak tűnik. Nekem nem indul (Bigfile), és ettől nem vagyok túl boldogtalan, de azért örülnék, ha valaki írna róla.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
HOG-KALAND rovat
Eddig egy játék tetszett az Urchin Gamestől, az Entwined. Éz most nem került nyálcsoriba, és igazából nem is emlékszem rá. Na, majd látjuk, vagy nem:D
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"Megint megcsapott a remény szele. A Vasálarcos története, a muskétások, a Napkirály, ígéretes téma lehet. Még az agyas törp se zavart, mert eddig nem sok vizet zavar, és szamárfogatán cuki állatokat szállít. Egy jó kis visszapakolgatós is jár a szekér rendbe tételéhez, és egyébként is jó a HOS. A keskeny képbe beletörődve arra jutottam, hogy én ezt most várom." Én már játszom, kihasználva a rám szakadt szabadidőt...Leo eddig még nem jelentkezett:)
Hogy aktuális és stílusos legyek, azt kell mondanom, szép volt, fiúk!!! Lassan kipipálhatjuk a zabszem effektust, ha a nyuszis csapat új játékkal jelentkezik. Az ordasok kivételével én vevő vagyok mindenre. Keskeny a kép? Le van xarva!:D A lényeg, hogy gyönyörű helyszíneken, érdekes sztorik mentén kalandozhatunk.
Ami most nagyon megfogott, az a ravasz terület felosztás. Lestem, mint Rozi a moziban, hogy megyek vonalasan, és egyszer csak szépen visszakanyarítanak Párizs centrumába. Épp jókor jött a csoda, mert a Five-BN (én már csak térképbetyároknak hívom őket:D) mély sebeket ejtett rajtam hétmérföldes baromságával.
Szóval, elbűvöltek a mesés helyszínek, színileg és formailag, a kovács dizájnos birtoka különösen. MI más is fogadhatna az udvaron, mint egy mesterien összekovácsolt madár. De ha ez nem lenne elég, a háztetőt is kidekorálta az aranykezű mester. Olyan széljelzőket alkotott, hogy csak lestem. Egerekkel játszó macska, seprűn lovagoló boszi, csupa cukiság, és erről még eszembe jutott a malacfülre gerjedő egér is. Komor téma, könnyed kis nüanszok, innen is csókoltatom az ötletgazdákat!
A HOS is sok ötletet rejt. logikai árnyképes, mozaikos összerakósok, és persze a megszokottak is feltűnnek, így ismét mellékesnek érzem az ismétlődést. A tökös pite elkészítését is kitanultam, bár ettől még nem lesz belőlem cukrászmester. A minik se rosszak, pár tekerős még belefér, és nem tömték meg vele a játékot, amennyi van, az bőven belefér.
A zenét változatlanul imádom, az effektek közül a Bastille-ban szóló kaotikus morajlást viszont kihagytam volna. Na meg, végre elkölthettem a megszerzett zsozsót, szépen kicicomáztam a gyönyörűséges pacit, sőt kaja, pia is jutott neki.
A bónusz elején sokalltam a köhögős összetevői utáni rohangászást, de aztán belendült a cselekmény, sőt a végén a nagyfejű is belemorgott a képembe, vagyis folytatják. Ennek örömére tolok rá egy 10-est, és még jól meg is csillagozom.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Nevertales 5: Hidden doorway

Hátha ezzel vonzom be a Vendel Unrecornized-ét.

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • narghile (L/41)

  Krieg, szerintem pont BFG hajtja őket, ahogy Maya írja. Kizsigereli, kiégeti őket, így nem tudnak fejlődni, csak visszafelé. De oda már nem jutnak, ahol valaha kezdték, sajna:(

  aug. 30 17:25
 • Krieg (F/24)

  És biztos lennék, benne, hogy visszakapnánk, azt az Eipix-t, amelyet annak idején megismertünk.

  aug. 29 21:18
 • Krieg (F/24)

  Kedves Maya! Teljesen igazad van. Ha Én lennék a BFG fejese, akkor azt csinálnám az Eipix csapattal, mint a Mad Head-del és az ERS-sel. Csak annyit mondanék, az Eipixnak: Nyugi fiúk a Minőség a lényeg, nem a Darabszám.

  aug. 29 21:17
 • maya40 (L/47)

  Krieg, az Eipix szerintem a BFG deszkapallója. Mint a játékokban, ha szakadék van előtted. Mindegy miből, de kell csinálni valami hídfélét, hogy át tudj menni a túlsó oldalra. Ne reménykedj, ezeket szerintem ostorral hajtják és normára dolgoznak.

  aug. 29 20:31
 • Krieg (F/24)

  A Hidden Expedition 12. része ; és a Danse Macabre 6. része. Nem fűzök sok reményt, a játékok, sikerességéhez, de azért azt mondom, egy próbát megérnek.

  aug. 29 19:23
 • Krieg (F/24)

  Üdv! Csöppet késésben vagyok a Grim Tales 11. és a Dead Reckoning véleményezésével. Igyekszem pótolni, csak most egy pár napom elég mozgalmas lett. De ahogy nézem: Hát nem is tudom, hogy mit mondjak. De a Big Fish az nem normális. Ezen a héten 2 Eipix játék jön, más semmi :/

  aug. 29 19:19
 • maya40 (L/47)

  Csopikám, ne izgulj, ma olvastam a mindent tudó Fészen, hogy egész szeptemberben nyár lesz. 25-32 fokokat jósoltak a netes békák. Kellemes nyári kirándulóidő lesz.

  aug. 27 14:21
 • csopi13 (L/57)

  Köszi a "gyerekezést" :))) Tuti jó lesz! Attól függetlenül, hogy pár hete szétdumáltunk éjjelt-nappalt, élvezni fogok minden percet, valahogy annyira egyhúron pendülünk, tudunk nevetni mindenen, szóval bajnoki találkozás lesz :) Simi (de sok) Csikinek :))

  aug. 27 13:02
 • csopi13 (L/57)

  Szia!!! Végre Te is csicseregtél :))) Ja, vagy úgy..szeptember..asszittem aug. :( Nem tudom akkor milyen idő lesz, de számíts rá, hogy itt 2-3-4 fokkal hidegebb van!! Annyira izgulok, hogy telis-tele legyél élménnyel, csodával a szemedben-szívedben (pirulós smiley) Ha csuklassz, én vagyok a tettes:)

  aug. 27 12:57
 • gyurgyalag (L/109)

  Ja, és Csöpi, jó gyerekezést!!!!!

  aug. 27 10:49

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 318

Látogatók az előző hónapban: 11335

Látogatók a jelenlegi hónapban: 318

Feliratkozottak: 1273

Magazin helyezése: 6

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez