"Eszem megáll, hova jutottunk  az unalmas Brendon bébitől. A Grey család misztikus történetei egyre jobbak. HOS, minik, zene, meg úgy egyáltalán, szuper lesz ez a rész is." Úgy látszik, a szavam is elakadt a gyönyörtől, ilyen rövidet ritkán írok:D
...túl dagályos, túl színes, túl videós...majd a végére ezt írtam, túl igényes. Nehezen lehet követni szemmel, ésszes és géppel. A kevesebb több lenne, mert egyébként remek csapat lenne a Daily Magic.
A bétától harmónium frászt kaptam. Remélem, ebben lesz egy ünnepélyes temetés, szívesen elpalántálnám már azt a nyomorult ketyerét. Furákat írtam a bétához, nem érdemes idézni, de az nem túl biztató, hogy számomra ez az Eipix legnyögvenyelősebb projectje.
A grafikától elállt szemem, szám, de attól tartok, amúgy nem lesz a kedvencem. A visszalépegetés technikája és a beszéd hiánya tök gáz, a mai igényeknek már nyomokban sem felel meg. Próbálok a látványra koncentrálni meg a feladatokra, hátha végigtolom.
Gyorsan leírom a kálváriám, hátha okul belőle valaki. Amellett, hogy a grafika kész orgia a szemnek, más pozitívumról nem tudok beszámolni. Amitől agyfrászt kaptam, az a profilom 2szeres törlődése. Először kb. 2 óra után léptem ki, majd az újabb belépéskor nem történt semmi egy csomó ideig. Ekkor újra klikkeltem az exére, elindult, de új profilt kért. Nagy duzzogva újra elkezdtem, és asszem, már jócskán a vége felé újra ki kellett lépnem. Mivel a dupla indításra kentem a hibát, nem akartam hinni a szememnek, mikor újra hűlt helyét találtam a profilomnak. Ezek után nincs kedvem még egyszer belevágni, azt meg nem tudom garantálni, hogy egyseggel végigtolom. Na, szóval, így jártam:( Aki még nem nézett bele, talán jobban teszi, ha vár egy frissítésre.
Unlimitzone
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
Elfelejtettem bétás dumát kopizni, de a lényeg a lényeg: Többünknek is tetszett a VAST Studios bemutatója. Izgalmas krimi részesei lehetünk a csapat új történetében, legalábbis így tűnt a rövid béta alapján.
"Megújuló grafikával, visszafogottabb színekkel, és sajnos nálam keskeny képpel nyitott a sorozat legújabb része. Ha ez változik, akkor nagyon szeretni fogom. Érdekesen kezelik az időt, először nem is értettem, miért tűnt el addigi ténykedésem eredménye. A keresgélni való koponyák is újak, és tetszenének is, ha nem volnának tapizhatók. Nem tudom, mért nem nézik ki belőlünk, hogy anélkül is boldogulnánk." Lesz-e markáns megújulás...erre majd a végén kapunk választ.
Lényegében tök jól szórakoztam. Most, hogy már túl vagyok az egészen, azt mondom, az első történet volt a leggázabb:D Sajna, nekem nem kegyelmezett, keskenyben nyomtam végig, de egy idő után fel sem tűnt.
A metódus a szokásos, mentjük a nyughatatlan lelkek szeretteit. A változatosság a legjobb gyógyír unalom ellen. A vasútállomás után egy középkori királyos történetben teszünk rendet, majd a színházak intrikus világába pillantunk be, a bónuszban pedig Kínába vezet a mentőakció.
A keresősök most tényleg nekem készültek. Tele egyformás helyekkel, és bár van duplázás, az eltérés annyira markáns, hogy fel sem tűnik. Kedvenceim a logikai párosítósok lettek, élükön a színházassal, ahol irodalmi alakok legjellemzőbb tárgyait kellett kiválasztani. Ezzel szemben a minik most tényleg nem nekem készültek. (Igaz, máskor se):D Sok a tekerős és tologatós, de 30 mp-es skippel nem kellett sokat görcsölnöm. Erről jut eszembe, hogy attól nagyon pipa lettem, hogy az egyéni beállításos módban csak együtt lehetett a hintet és a skipet mozgatni. Eddig még ilyet nem láttam, de nem is akarok. Tök hülye megoldás, az értelmét fel nem fogom. Egy csúszkát akartak megspórolni? Vajon minek?
A koponyákból 4 maradt el, ami utólag összegyűjthető. Így lehet minden szereplőnek síremléket állítani. Nem nagy cucc, de nem is rossz, gyorsan felépíthetőek.
A zene új és szép, azzal elégedett vagyok, viszont a kismillió videó kiakasztott. Főleg a vonatosban, ahol minden mozdulatunkra rátolnak egy magyaráz(kod)ó képsort, idegesítően visszafogva a lendületet. Dumálni is sokat kell, de azt még jobban elviseltem. Vidijó mentesen 9-et adtam volna, de így tőlem "csak" 8 pont jár, -1 a fájdalomdíj:D
Uploadable
HOG-KALAND rovat
"A csapat nevét nem jegyeztem meg, de játékuk mindenképpen illik a rovatba. A videók elég merevek, de a történet rendben van. A templomos lovagok kék fátyol nevű drágaköve után nyomozunk. Kellemes zene, igényes keresősök és könnyű minik, amit eddig tapasztaltam." Nem túl meggyőző, várom a kellemes meglepit.
Végül is jó volt, de hullafáradtan kecmeregtem ki a bónuszos szigetelésből. Nekem egy idő után megfeneklett, nem volt elég a sztori a szakadatlan melóhoz, érdektelenné váltak a részletek. Tudom, a célközönség mi, nők vagyunk, de azért néha rátátom a szám az észt osztó pasikra, és a minden féle veszélyt vállaló, túlélő csajszikra. Erre a játékban ez különösen érvényes. A HOS azért annyira nem szórakoztató, van egy több lépcsős feladat, a többi síma kutakodás. A minik a végére nagyon bedurvultak, főleg a bónuszosok mentek az agyamra. Mintha tudnák, miket utálok a legjobban. A történet szakaszos, irány egy helyszín, majd kocsiba vágjuk magunkat, és irány a következő cél. Ettől túl könnyűvé válnak a dolgok, csak a központi helyszín ágasbogas/térképes.
A kacskaringós hint se lett a kedvencem, kifejezetten utálom, ha jojóztatják a szemem. Lehet, ez a bünti a segítségért, de néha próbáltam könnyíteni a dolgom, hogy gyorsabban vége legyen. A bónuszos szigetelés ártalmasnak bizonyult a véleményemre, azzal együtt 7 pontot adok.
Nászút helyett gyászút, így foglalnám össze röviden, tömören. Amúgy meg csalódás, mert ahhoz képest, ahogy a főmenüben acsarog az a hátborzongató nő (vagy férfi), eddig elég unalmas. A grafika viszont szép, hátha kialakul valami.
Unlimitzone
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
"Szemem-szám tátva maradt, látva Elefánték új stílusát. Eddig is imádtam őket, de ez a team pont azt hozza grafikailag, témailag, játékosságban, amit a legjobban szeretek. Egy icipici MadHead hatást is felfedeztem, de ez csak jót tesz az egésznek. Zene fenomenális, keresősök is, sőt még a minik közt is volt kedvemre való. Baromi jó újítás az "ékszerdobozkába" rejtett részleges skip, vagyis nem kell az egészről lemondani, ha egy tekerem-csavarom nem szimpi. Vannak morfok, mozaik darabkák, sőt elbűvölő lényeket is lehet gyűjteni. A leszedált, majd nyakörvvel megszelídített denevérke is csuda aranyos. Na, ez megint "húdevárom"!"  De jó!!!
Gyönyörű szép mese, tokkal vonóval, mégis arra döbbentem rá, hogy alig írtam valamit. A 10 éve eltűnt apa után induló Anabel minden időmet lekötötte. Gyönyörködtem a meseszép helyszínekben, közben pedig tettem a dolgom, gyorsan teljesítettem a nehéznek egyáltalán nem mondható feladatokat. Még a minikben is lehet könnyebb módra váltani, amit csak a bónuszban vettem észre, vagyis vettem komolyan. Zömmel könnyűek, nem maradtak nyomasztó emlékeim. A keresősök látványosak, változatosak. Nem sok, nem kevés, ahogy azt Elefánték tálalni szokták.
A cukorfalat denevér szárnytakarójában aranyosan kucorog a bal sarokban, és kétségbeesetten "cincog", ha akkor akarjuk dolgoztatni, ha nincs rá szükség, vagy nincs hozzá ereje. Imádtam birizgálni csak úgy, de tetszettek az akciói, főleg az, mikor a csodafőzetet beletöltve sikeresen küzd meg a két gonosz hollóval. A bónuszban egy madár váltja, őt rendszeresen kell abrakolni, hogy képes legyen akciózni. A figurák közül a sárkány ragadott meg legjobban. Talán a legjobban eltalált hang, igaz, a többi sem volt rossz.
A gyűjteni valóból csak a 32 mozaik lett teljes. 3 morf elmaradt, és legnagyobb bánatomra 1 figura is. Pedig olyan édesek! Csomó ideig csak őket nézegettem. A Secret Room csalódás, azt hittem, lesz még új feladat. Sajnos, csak a miniket és keresősöket lehet újra lejátszani. Ettől függetlenül nyomom rá a csillagos 10-est, igazán mesés és igényes történet.
Még egy kérésem/kérdésem lenne: miért tűnt el magától a kelléktárból a mandzsettagomb? Olyan gyorsan történt, hogy csak azt érzékeltem, hogy Anabel mond valamit, aztán már haladtam is tovább. Nem életbevágó, csak jó lenne, ha valaki megírná. Jaj, most jut eszembe, hogy ha másképp nem, majd Artschitól megtudom:)
Nem éreztem rá a béta ízére, pedig a Two Desperados neve jól cseng. Most belenéztem, és talán mégis van benne fantázia. Legkevésbé a a szellem izé tetszik a kütyüzéssel, amúgy játszható.
Uploadable
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"Mostanában annyit fényeztem MadHead-éket, hogy megjutalmaztak egy újabb bemutatóval. Mondanom sem kell, el vagyok ájulva. A történet finomsága, a hozzá illő gyönyörű zene bámulatos. HOS szuper, minik nehezek, de akkor is szájtátva nézem, és nem fanyalgok. A Sólyom nevű, káprázatos léghajó, a várkapun való ötletes bejutás, az elmés emelőszerkezet lenyűgöző. Remélem, hamarosan legyőzöm a gonosz sógort, és újra találkozhatom a párommal. Hú, de várom!!!" Alig több, mint 1 hónap, nem is reméltem.
Részemről ámulat és bámulat, ahogy azt előzetesen is gondoltam. Ennek a játéknak lelke van. Olyan szinten rá tudok hangolódni, hogy szinte beleszerettem a zuramba, és bő nyállal utáltam a gonosz Hark sógort. Lehet, hogy a "szinkron" tökéletessége okozza, persze megspékelve a szívbemarkoló zenével, mindegy is. A lényeg, hogy csodás utazáson vagyok túl, a végén pedig eljön a nagy találkozás, ami után már a bétánál sóhajtoztam. Szeretem a MadHead grafikai világát. Nincs agyoncsicsázva, mondhatni, modern, 3D-s stílus, csak a színekkel finomítják a helyszíneket. Meg persze a különleges építményekkel, ahogy pl. a tenger bejáratánál, ahogy sorban kiemelkednek a különleges szerkentyűk.
A részletekben sincs hiba. Eszméletlen jók a keresősök, szinte mindben van elrejtett morf is. Fel se tudom sorolni hány féle, de a lila katicásat azért megemlítem, mert az csudajó, ahogy letakarítja a mohát a vésett falról. Az 5 kőfejet se hagyom ki, akik 1-1 kérdést tesznek fel, melyre a háttérből kell előhalászni a tárgyakat. A pókasszonnyal küzdős, utolsó HOS is különlegesség, ilyet még nem produkáltak eddig.
A minik nem is annyira nehezek, sokat megcsináltam. Különösen tetszett a bónuszban a 8 pénzes, ahol 8 lépésben kell utat találni az elejétől a végéig.
Amit még felírtam, a kék (lila) tollú madár kergetése, amit, mint mindig, akkor is örömmel teszek, ha már tudom a megoldást, örök infantilis lévén:D A 40 külön gyűjtögetni valónál tetszett, hogy a helyek stílusának megfelelően változnak. A végén egy képet lehet belőlük kirakni, aminek jutalma egy kis kincsvadászat. A legvégére 70 %-os lettem.
Ami minuszolta az élményeimet, az a kevés tárgy és a többször elhallgató zene, de ez nem olyan meghatározó, ha annyi pozitív élmény ér, mint itt, részemről jár a csillagszórós 10-es.

 
"Most akkor én is kővé váltam, vagy mégsem??? Sajnos várni kell, hogy kiderüljön, de remélem, nem sokáig csigáz a Mariaglorum. A játék amúgy hiperszuper, bár ezen nem csodálkozom, visszagondolva a kis tökire és madárijesztő apjára a 2. részben. A keresősök brutálisan jók, a történet izgalmas, tele vagyok várakozással!" Talán 7végén nekieshetek.
Ez a játék úgy tökéletes, ahogy van. A grafika brutális, a sztori sodró, és csak annyit vidijóznak, amennyire épp szükség van. Igényes minden, lehet rossz tárgyakkal próbálkozni, a patikában úgy lebben a pókháló, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Minden logikus, nem ugráltat, szépen adogatja a tárgyakat. Persze nem ovis szinten, hanem úgy, hogy tök kellemesen érezhetjük magunkat egészen a bónusz végéig. Oda ráadásnak még beszerkesztettek a fejlesztők egy csudaszép liftet. És tudjátok, amelyik játékban szép a lift, ott minden első osztályú.
A HOS végig profi, sok az árnyképes keresős, de amúgy is feladatos mind. Van szekrény nyitogatós és egyformás, hogy a plecsniket is lehessen gyűjteni. Nálam mondjuk ez nem alap, de sok mini tetszett, még olyat is megcsináltam, amit előzőleg nem is gondoltam. Az egyik, amiben kotyvasztani kell, még egy unikumos üveg is feltűnik, de persze a lényeg a cuccok üstbe gyűjtése a főzet elkészítéséhez. Ja, lehet, hogy ez nem is mini, hanem HOS, de nincs jelentősége.
Kis töki hiányában azért kapunk 1-2 cukiságot. A képernyőt megnyaló kutyus nagyon cuki a patikás méregzsák szörnyecskével együtt, de nekem még a harcias gyík is tetszett különleges hangjával a bónuszban. Az inventory játékosbarát, tökéletes mozgását se akarom kihagyni, meg a zene szépséges motívumait sem. Jaj, a fából kirajzó denevércsapatot is meg kell említenem, tök jót lehetett parázni tőle.
A 7 figura nagyon könnyű, és azt gondoltam, hogy a 26 bagoly is. Kettőt mégis benéztem, akik a földön tanyáztak szőnyegnek meg akárminek álcázva magukat. Ez persze azért is lehet, mert a  sztori nagyon lekötött. 15 puzzle darabom lett a végére, az utolsót a könnyű kvízkérdéssel szereztem.
Hatalmas, csillagporos 10-est nyomok rá, a Mariaglorum végképp biztosította helyét a dobogós csapataim közt.
Cserélt cucc:
Unlimitzone
Uploadable
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
Nem tettem fel a bétát, nyilván nem tetszett, ahogy az első rész sem. Valamiért nem tudom befogadni a Cateia Games képi világát, és a szerzetesek se kedvenc figuráim. Persze, ahogy mindig, nem kell engem komolyan venni:)
1részesek:
Filefactory       vagy    Depositfiles
2részesek:
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész 
Uploadable 1. rész          Uploadable
HOG-KALAND rovat
A Mystery Tag grafikailag kifogástalan, számomra nagyon szerethető játékot alkotott. A tartalomról már nem merek véleményt mondani, épp csak belenéztem.
Ehhez meg elfelejtettem írni, rég végeztem, és nem is olyan rossz ám! A grafika elképesztően szép az utolsó percig. Téma a halhatatlanság, a szereplők közt még Csizmás kandúr, Rapunzel, Sherlock Holmes, Cassandra a jósnő és Hamupipőke cipője is feltűnik. Minikre nem emlékszem, csak annyit írtam a részletekről, hogy néhol indokolatlanul tűnnek fel a keresősök. Szerintem megéri vele játszani, részemről egy nagy 8-as a jutalom.
"4 résznyi nyűglődés után végre épkézláb részekkel rukkolt elő az Eipix, az előző kettőre már 9 és 10 pontot adtam. Asszem, ez se adja alább, mert a történet izgi és romantikus, a keresősök ötletesek, a minik megoldhatók. 40 makk, HOS-ban 15 morf, hozzá jó kis zene már pont elég ahhoz, hogy erősen várós legyen." Hű, de jó!!!
Jaj, ez megint egy hevenyészett sárga lesz, mert nem elég, hogy másfél hétig agonizáltam rajta, az értékelést is ellébecoltam.
A nyanyás képet nézve és emlékeimet rendezgetve, összességében sokkal fapadosabbnak éreztem, tele összemosódó, semmitmondó helyszínekkel. Lápos, erdős, folyós tájak, és még a bétában is ugyanott gyaloglunk, kivéve a folyón túli, de a többitől semmiben sem különböző susnyást.
HOS rendben volt, minik közepesek, kölön belapátolt cuccok meglettek. Ennek ellenére nem éreztem jól magam, de már kihevertem, mert szinte semmilyen részletre nem emlékszem:D Bocsi!
Nem tudom, így fair-e pontozni, de talán megkockáztatok egy lájtos 8-ast.
"Az elején, ahogy hugi fogadott a reptéren, tök jó volt. Egyebekben azért eléggé szétvideózzák, és a sztori is idegen kissé. Viszont a keresősök jók, és a minik is könnyűek, ami nem mindig előny,  a buta csónakázós, halfarok válogatóson halálra untam magam." Ebből még akármi is lehet, a Domini Games 2esélyes.
Na, végre elégedett vagyok! Grafikailag kifogástalan, és még interaktív cukiságokkal is szórakoztatnak bennünket. A jó sámán és rossz sámán története végig érdekes, sok a teendő, mire a szellemmé vált áldozatokat, köztük a gonosznak hitt anyóst is, megmentjük. De ez már a bónusz témája, ami rövid és szépen összefogott. Rengeteg állatot szerepeltet a csapat, és egyik szebb, mint a másik. 11-ről fotót is kell készítenünk, mert tényleg jól belebújunk nyomozó főhősünk bőrébe, aki könyvekhez készít képeket illusztrációként. Ez a tálalás egyedi és ötletes, amit a történet alakjainak szobrocskáiról már nem mondhatok el, Az elég megszokott, több játékban is feltűnik.Az eleje túl könnyűnek tűnt, de időközben azért voltak érdekesebb, gondolkozásra késztető momentumok is.
A keresősök szuperek. Igaz, elég könnyűek, a tárgyak méretesek és jól láthatók. A hagyományos feladatosok mellett vannak pakolgatós-árnyképesek is, de legjobban a morfos-egyformásak tetszettek. Szeretem az izgő mozgó cuccokat megfigyelni. HOS-sal kapcsolatban azért 1-2-szer feltűnt, hogy nem logikusan következnek, de a legtöbbhöz épp valami feladattal lehet hozzáférni, ezért összességében szuper minden.
A minik már kevésbé jöttek be. Pont Karipapi írta, hogy kellő türelemmel megoldhatók. Na, pont ez a baj! Hát hol van nekem olyanom? Értem-értem, de annyira haladnék, hogy őrült tempóban nyomom a skipet, nincs kanalam tekerni-csavarni, pakolgatni.
A játékban bogarak is feltűnnek, bár nem látványelemnek szánták a fejlesztők. Az egyiket csak Karipapi érzékelte. Ezek szerint, ha egy helyen földet kell szitálni, mindenképp azt csináljátok meg előbb, a hordót hagyjátok békén. A másik az, ahol a rénszarvas egy minigémben eltol egy hatalmas fatörzset. Ennek az a lényege, hogy hiába mutogat a hint oda, ha eltoltátok, akkor felejtsétek el, többé nem kell ott semmit sem csinálni.
Az extrákban van egy tesztsor. Nagyon helyes cucc, szinte az egészet értettem. Ez alapján Ellie-hez hasonlítottak, vagyis tök pozitív értékelést kaptam. Ezek után az én értékelésem is pozitív, megadok egy (majdnem) 10-est a Domini Gamesnek.
HOG-KALAND rovat
"Tartottam egy heveny Eipix-mérgezéstől, de kellemesen csalódtam. Igazi x-akta lesz ez a történet, mely egy lepattant meteorológiai megfigyelőben kezdődik. A szerelés nem zavart, mert már az introban egy aranyos mosómaci fogad bennünket, és a robot is tökre megszelídíti a műszaki hókuszpókuszt. A keresősök szuperek, a kocsi platóján lévő pakolgatós brilliáns. Zene jó, minik kevésbé. A végén bemutatott majdani helyszínek közt kerti faházat is láttam, rugós hintalóval...asszem, én ezt szeretni fogom" Ez is ritka, szerdán játék.
Igazából tetszett is, meg nem is. Mivel a történet elég bonyolult az én angolomhoz, nem voltam mindig képben. Épp ezért inkább az igazi képi világ kötött le, na és a feladatok. Nekem úgy tűnik, két csapat dolgozott a játékon. Egyikük a tudományos részét, másikuk a hozzá kapcsolódó "világi" dolgokon ügyködött. Ha nem így van, akkor is élesen elkülönült a laborok világa a gyönyörűen megkomponált iskolától, házak belső képétől, a kertek faházas, hintalovas világától. Ahogy most írom, jövök rá, hogy ez lehetett a koncepció, engem mégis sikerült rendesen megosztani.
A keresősök 10 morffal, meg úgy egyébként is, igényesek és szépek. Asszem, mini skipben rekordot döntöttem. Sokat nem értettem, amit meg igen, azt pont azért ugrottam át. Az elején még tetszettek a 3-as feladatok, a végén már halálra bosszantottak.
A földgömbök könnyűek, és mivel 44-et dugtak a játékba, elég unalmasak. A faktkártyákat nem olvasgattam el, mert egyébként is nagyon megterhelő a rengeteg papírcetli átbogarászása, nem beszélve a szereplőktől kapott végtelen sok infóról.
Tetszettek az interaktív apróságok, kapcsolgatható lámpák, számítógép monitoron megjelenő Eipix logó, és a már említett robotok is, főleg a helyes kis porszívó. Viszont kár, hogy a mosómacit nem vonták be jobban az eseményekbe. Alig tűnik fel, és az újbóli belépésekkor már nem találtam annyira aranyosnak a sok töltés kivárása miatt. Egyébként is, már akartam említeni, hogy változtathatnának már a technikán, baromi zavaró, hogy bármerre megyek, állandóan várni kell. Nem tudom, mások hogy oldják meg, hogy nem kell örökké a lóóódingot bámulni.
Az extrákben a Making of megint laposka, az ajándékokhoz nem volt kedvem, így összességében 8 pettynél nekem nem ér többet.
"Elefánték ott folytatják, ahol abbahagyták, vagyis az új rész is gyönyörű és izgalmas. Tetszik a sztori, bár a főnix legendát akár ki is hagynám. Morfok, puzzle darabok és kultikus tárgyak lesznek a szedegetni valók, és közben baromi jó zenét is hallgathatunk. Már az eleje a női énekhanggal nagyon megfogott." Ezzel is szeretném Anikót előcsalogatni, emlékszem, neki is nagyon tetszett.
Nyomasztó, de szép játék az oregoni egyetemen játszódó történet. A tűztől rettegő kémikus és csalfa szerelme, Amanda körül bogozzuk a szálakat, hogy megtudjuk, ki tör a tudós életére és miért. Nem először téma a halhatatlanság játékainkban, és a főnix madár legendája se ismeretlen. A végén persze elrendezünk mindent, a bónuszban pedig a bűnös sötét állatkísérleteit akadályozhatjuk meg.
A grafika tökéletesen illeszkedik a történethez. A bónusz állatai láttán tényleg egy valós állatkertbe képzelhetjük magunkat. Gyönyörű a puma, és a lemúrok is nagyon élethűek. Megint visszajön Elefánték gyűjtőszenvedélye, de a madárkák olyan szépek, hogy öröm volt összesípolni őket.
A keresősök jól látható tárgyakat rejtenek, a MadHeadtől örökölt párosítósok sokszor fordulnak elő. A minik vegyesek, de a 10-ért járó plecsni meglett. A 20 mozaikot összeszedtem, de sajnos 1 morfom örökre ottmarad a romok közt. Pedig azt hittem, ez lesz a legegyszerűbb, és lehet, pont ezért, hogy túl könnyűnek találtam, nem koncentráltam eléggé.
Azt hittem, a puzzle darabokat majd össze kell rakni, de nem fárasztanak vele bennünket, a kész főnix madár ott virít a helyén, ha minden darabja megvan. A bónusz után a titkos szoba is feltárul, ahol szintén morfogó tárgyakat vadászhatunk a játék 4 helyszínén.
Nem mondom, hogy felejthetetlen, de látványban és történetben is igényes, részemről 10 pontot adok rá.
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész
Uploadable 1. rész            Uploadable 2. rész
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
...és hogy legyen 1részes is: Filefactory

HOG-KALAND rovat
"Ez most valahogy kevésbé hatott rám, mint az első. Nem tudom, mi a bajom, mert a keresősök szuperek, a grafika gyönyörű, a zene pedig újra hallgatva is csodálatos. Talán a nyögős mászás kelti bennem azt az érzést, hogy olyat mutatnak, amit már láttam. Egyébként a figurák szuperek, a szittyós társulaton tök jókat röhögtem. 2x lefagytam, egyszer a szánkós szlalomnál, aztán a szájatáti sziklaóriásnál." Ha másért nem, az egyébként kellemetlen hideg miatt, jó lesz gyógyítani magunkat a dögletes melegben. Persze, nem adom fel, hisz a MadHead a kedvenc csapatom.
Rinyálhatok én...a lényeg mégis az, hogy egyetlen csapat sem tud annyira megmozgatni érzelmileg, mint a MadHead. Történetük pillanatok alatt magába szippantott, együtt csúsztam-másztam, rejtőzködtem a szereplőkkel. A medve megmentése ismét nagyon izgi, hiába bétáztam. A piás csapat ugyanúgy szórakoztatott, de most komolyabban tanulmányoztam az alkeszok kézikönyvét is. A helyszínek a hegyekkel, tornyokkal, barlangokkal monumentálisak, ahogy a gonosz és félszemű hústorony is. Tök jó volt trükközni ellene. A labirintustól először megijedtem, hisz nemcsak a 3 helyszínt kell elérni, hanem visszafelé is a térkép segítségével navigáljuk magunkat. Könnyebben ment, mint gondoltam, de így is sikerélmény íze volt a dolognak. Ismét találkozhatunk a léghajós törpével és kalácsképű nejével, akik most vonaton fuvaroznak bennünket. Majd' kiugrottam a bőrömből örömömben! Szeretem, ha emlékeztetnek egy korábbi történet szereplőire, ha nincs "ismétlés-íze". Szerintem nem volt, imádom ezt a két fazont. Tetszett a medveerős varázsolás, mert rövid, az aládolgozott színgyűjtős játékot pedig kifejezetten szeretem. A bónusz is szuper, a 3 barlangban tenni-venni tök jó. Egyedül Galmar legyőzésénél anyáztam, mert nincs skip, a gépem meg kissé belassult a sok effekttől.
A HOS, benne a morfokkal, szép és szórakoztató. Sajnos az elején elfelejtettem (mint mindig), de az Extrákban be lehet gyűjteni, ha valamelyik elmarad. A minik érdekesek, de azért nyomkodtam a skipet. Egyrészt, hogy haladjak, másrészt mert változatlanul ügyetlen és lusta vagyok.
A 44 koronából 4 hiányzott, amire szintén rá lehet keresni, hogy beugorhassunk egy megagiga keresősbe. Ott is lassú a gépem, de a kurzor lecserélése megoldotta a gondom. Van még egy puzzle is, ami -úgy emlékszem- a plecsnik szaporítására való, és van Making of, vagyis rövid werkfilm a fejlesztőkről.
A végén még az imádott zenéről szeretnék megemlékezni. Tök mindegy, hogy hallottam már, egyszerűen nem tudok vele betelni. Le is töltöttem pár részét, most is a Princess of Ice csodás dallamait hallgatom. Nyomom a brutális, tüzijátékos 10-est, mert nekem ez ismét csúcskategória. Majd agyalhatok év végén, melyik volt a legjobb cuccuk, mert nálam változatlanul ők a nyerők.
"Hurrá, ez megint tetszik! A grafika gyönyörű, a történet jól követhető és látványos, a keresősök szuperek. Az ördögpofa vadászat tükörrel bőven kibírható, viszont miniben még a szokott formám se hoztam. Tetszik, hogy hercegnő vagyok, a véglegesben majd hangzatosabb nevet adok magamnak, a player elég snassz." Jaj, legyen már igazam!!!
Majdnem igazam lett! Nem volt katartikus, de mindenképp jobb, mint amikkel mostanában találkoztam az ERS kínálatából. A grafikát, színeket kifejezetten élveztem, igazi mesés helyszíneket lehet bejárni. A játék logikusan épül, de ha gyorsítani szeretnénk, a térkép is megteszi. Tetszett, hogy néhol oda lyukadunk ki, ahol már előtte jártunk. Ez főleg a bónuszra jellemző. Jó volt a már ismerős helyeken matatni. Ördögpofák nem mentek az agyamra, volt akkora szünet köztük, hogy már azt hittem, el is felejtkeztek róla.
A HOS-kínálat igényes, sokszor kell tárgycsoportokat keresni. Nálam ez még mindig nyerő. Minikkel továbbra sem vagyok kibékülve. Nem tudom, miért taszítottak ennyire. Tulképp nem probléma, 40 mp-es skippel seperc alatt át lehet ugrálni őket:)
Zeneileg szép, mint mindig, a  pecsétek túl könnyűek, mint mindig. A végén azért párat stempliztem, aranyosak a figurák. A legkevésbé a sok kotyvasztás tetszett. Annyi főzet, kutyafüle kellett, mint a fene. Ebben és a sok varázscuccban a fejlesztők fáradtságát, apadó fantáziáját véltem felfedezni. Jól bevált dolog, kell hozzá edény, tűz, víz, némi gyümi és egyéb nyalánkságok. Kár volt ezzel húzni az időt, engem kifejezetten untatott.
Összegezve, azért egy szép nagy 8-ast megajánlok, soha rosszabb cuccuk ne legyen.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • narghile (L/40)

  Holnap lelépek, vasárnap este leszek (hacsak meg nem fagyok (brrr) Szép 7végét mindenkinek!

  tegnap 16:21
 • narghile (L/40)

  Madárka, add át üdvözletem a sóhajtozó kollégának, nyilván unja magát:)) Azért rendes, hogy nem randalírozik, és megelégszik azzal, hogy a közeledben lehet.

  tegnap 16:14
 • gyurgyalag (L/108)

  iszonyú hangosan sóhajtozik az asztal alatt-))) Imádom ezt a kutyát! -)))

  tegnap 08:40
 • gyurgyalag (L/108)

  Jaaaaj! Hello mindenki!!! Csöpi, Csikit kikölcsönzöm úszóedzőnek és -társnak, ő vízimádó -))) És most velem együtt jó munkásember. Benyaltam egy független melót, ebben a hónapban azt csinálom, és megengedték, hogy Csikit bevigyem magammal. A közreműködése egyelőre csak annyiból áll, hogy időnként

  tegnap 08:39
 • narghile (L/40)

  Csopi, hozod Bogit is, és majd ő ad kutyaúszó leckét, de homokvárban is kibontakozhatsz:) Onzsi, az idő egyenletesen xar, sőt egyre gányabb. Azért örülök, hogy rád jó hatással van. A 7végi 5 fok belebegtetése óta végem van mint a botnak:(

  okt. 08 19:57
 • Onzsi (L/50)

  Pusza mindenkinek! Várakozó állásban vagyok, megint, a pfúj idő miatt főleg. De legalább egyenletes lesz a hőmérséklet ami nekem kedvező.

  okt. 08 18:14
 • csopi13 (L/56)

  Halihó, sziasztok!! :)))) Az ugye nem ér, ha esőben tanulok úszni??? Pedig hajt az akarás, hogy indulásra sellő lehessek...legalább a kutyaúszásra tehetnék szert...de lehet, hogy én csak homokvárazok majd, jó?? :))))

  okt. 08 17:24
 • narghile (L/40)

  Akkor nem is 1 dolgot tanultál meg, valrokov, örülök:)) Ha bármi nyűgöd van, írj ezután is.

  okt. 06 16:47
 • valrokov (L/66)

  KÖSZÖNÖM!!! MEGVAN!!! SIKERÜLT!!! Puszik neked, narghile!

  okt. 06 15:10
 • valrokov (L/66)

  Köszönöm, narghile, de hová ment a válasz? Én nem kaptam meg. (valrokov@gmail.com)

  okt. 06 15:06

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 403

Látogatók az előző hónapban: 11766

Látogatók a jelenlegi hónapban: 3905

Feliratkozottak: 1237

Magazin helyezése: 3

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez