"Tetszik a 3. rész is, már a középkori zene megfogott. Kissé zavart, hogy a rádióból szóló rock megtörte ezt a hatást. De szerencsére 1995-ből el(idő)utazunk 1751-be, hogy megtaláljuk az elveszett menyasszonyt. Itt is sok a szorgalmi feladat, 36 puzzle, 18 morf és 16 tarotkártya a külön gyűjtögetni való. Engem a zenén kívül az origami macskával is megvettek, várom Elefánték véglegesét." Lehet, hogy kissé sablonos, de én még mindig tudok élvezkedni Elefánték cuccain, mert nincs zavaró tényező, viszont van látvány, amit szeretek.
Unlimitzone   Újra műxik!!!
Rapidgator
Bigfile
Depositfiles
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Nahát! Pont a magyar Sunward Games játékáról feledkeztem meg! Restellem, de legalább pótolhatom a lemaradást. A videókkal, szokás szerint, nem vagyok kibékülve, de sok szép pillanatot tartogathat még ez a játék. Legjobban a pakolgatós cuccok és a lila zsebsárkány tetszett. Már az előzőekben is volt ilyen cukiság, csak akkor egy mini griff, majd Nubi várta a feladatokat. Vannak morfok és sárkánytojások is, hogy ne maradjunk szorgalmi feladat nélkül." Hajrá magyarok (hajrá én is):D
ERS-kudarcom bánatát gyorsan belefojtottam a Sunvard mesés történetébe. El kell mondanom, hogy ilyen pozitívan rég csalódtam. Végre felhagytak a "férfias játékokkal", és egy igazi mesében, gyönyörű helyszíneken játszódott a tesó- és sárkány mentőakció.  Lehet, meghallották a 4. részhez írtakat, ahol azt kértem, hogy valami nőcisebb helyre vigyenek el végre:) Imádtam a sárkényokat, többször bevillant az Így neveld a sárkányodat, és rájöttem, hogy azóta szeretem ezeket a fura teremtményeket. A pici Droi tök édes, de a gyógyfőzettel inhaláló zöld és a leláncolt óriás is belopta magát a szívembe. Állatokban is nagyon jókat hoztak, a (több)lompos farkú róka, az almával megetetett jakszerűség, a delfinek, a polip jól eltalált figurák.
A HOS szuper, szerettem a 13 feladatos, logikusan egymásra fűzött pakolgatósokat, de a tárgyrészletesek is jók, sőt a simák is. Mini-mérgezést se kaptam, sok könnyű cucc van közte, még plecsnit is szereztem belőle.
Morfból 4, tojásokból 1 elveszett, de ilyen kerek játék mellett nem nyalogatom a sebeimet. Úgy érzem, nagyon messzire jutott a Sunward az első rész óta, és ebbe nem csak a látvány, hanem a szuper zene is segít. Kellemesen dallamos, nem frászt generáló, mert a fejlesztők is úgy gondolták, hasson ránk a látvány, nem kell erőszakos dallamokkal, effektekkel fokozni a hatást. Az érzések jönnek maguktól is, ha eléggé le vannak kötve a játékosok. A zeneszerző nevét ki is írtam, köszönet Helényi Mártonnak a fülbevalóért:) Persze a köszönet az egész csapatnak jár, plusz a 10-esem egy csillaggal felturbózva.


 
Unlimitzone
Csak regivel, ami nekem eddig nem sikerült. Szerintem a kuponkódnál van a gebasz. Igaz, nem kötelező, de valószínű, hogy egyelőre csak azokat engedik be, akik perkálnak. Biztos, hogy a gyorsasága miatt eddig sokan megtették. Valaki közkinccsé tehetné, ha sikerült a regi. Köszi előre is!
Rapidgator
Bigfile
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Szerencsére, innen is jó emlékeket hozok, kivéve a gömböcgyűjtő kütyüt és a keskeny képet. Érdekes a történet, változatlanul szép a visszafogott grafika, a HOS pedig nagyon igényes, főleg, hogy a terület továbbra is nyitott maradt az ájult özvegy istápolása miatt. Sajnos keveset láttam, mert hiába vitt a kocsis a megadott címre, a macsra kattintva kétszer lefagytam, harmadszor pedig gömböc vadászat közben állt le a cucc." Remélem, jó lesz!
Unlimitzone (Változatlanul regivel, de akinek már összejött, még mindig innen a leggyorsabb.)
Rapidgator
Depositfiles
Filefactory
HOG-KALAND rovat
A Domini rég okozott kellemes meglepetést, ez a játék se került nyálcsoriba. De ez csak az én véleményem, próbáljátok ki.
1részesek: Depositfiles vagy  Filefactory
2részesek: Unlimitzone 1. rész  és  Unlimitzone 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Bigfile 1. rész  és   Bigfile 2. rész
Több linket nem teszek be, mert ennek a két oldalnak sebessége elviselhető, a többit kín kivárni. Gyorsabban lejön a 2 rész egymás után, mint máshonnan az első vagy második.
HOG-KALAND rovat
Emlékem már nincs, de azt tudom, feltenni nem volt kedvem béta korában. Gondolom, hozza a korábbiak színvonalát, ami nálam már nem előny.
Unlimitzone
Rapidgator

HOG-KALAND rovat
"Erre is aludtam egyet:) Nem azért, mert annyira rossz lenne, hanem azért, mert nincs benne semmi új -a keskeny képernyőt kivéve- a korábbiakhoz képest. A tesók történetének az elején ki lettem hajítva, így nem is tudok sok mindenről beszámolni. HOS tetszik, a többi majd kiderül." Hát, ez elég semmitmondó...
Szép kivitelű, zömében szürkéskékes színvilágú a sorozat új része. Ezt csak azért írom, mert néha vágytam volna egy kis színorgiára, de mondhatom, kifejezetten kellemesen csalódtam. 3 szép, kerek történetet láthattunk, az anyjukat elvesztő tesókról, az aranyásó igaz barátokról és a gonosz félkarú Joe-ról, valamint a romhalmaz suliban bújócskázó, rosszcsont gyerekről. A bónusz már nem tetszett annyira, pláne, hogy újra a baljós temetőben kötöttünk ki, de az király, ahogy a végén üvegkoporsóba zárjuk a gonosz Hófehérke-imitátort:D
A HOS-ról csupa szépet és jót tudok mondani. Ismétlődnek, de nagyon változatosak. Sajna, csak a térképes-teleportos jut eszembe, mert amit még erős felindulásból lekörmöltem, nem tudom kiolvasni:D A minik a megszokottak, keveset teljesítettem, és az tetszett legjobban, hogy a játékmód beállításakor a Hint és Kihagy beállítása fordítottan arányos. Ahogy nő az egyik, úgy csökken a másik. Segítségre kivételesen szorulok, így a Skip-et levittam a béka alá, vagyis a legkevesebbre, amit engedett a játék.
Muszáj szólnom a különleges technikai részletekről is. Szépen beújított a csapat. Pl. a láncok trükkös levétele a suli ajtajáról, nagyon tetszett, és az is, hogy segédnyilak mutatták, ha mozgatni kellett bizonyos eszközöket. Na, ebből nem a nyilakon van a hangsúly, hanem azon, hogy MadHead-hez hasonlóan, élethű mozdulatok segítségével jutunk 1-1 tárgyhoz.
A 14 relikvia olyan könnyűnek tűnt, hogy a nagy orcámnak köszönhetően 4-et elhagytam. Na, nem baj, túlélem a csapást, de büszke azért nem vagyok.
A zene a megszokott, és örömmel fedeztem fel pár motívumot a Puppetből. Tulképp várom a folytatást (persze, ha nem, akkor is lesz), és egy elégedett 9-essel hálálom meg a romjaiból újjászülető nyuszis csapat munkáját.
"Hatalmas kérdőjelekkel teszem fel a Space Monkey bemutatóját. Olyan zavaros az egész, ráadásul elég lassú is. A zene okozza a legnagyobb fejtörést, mert először még elaléltam a Hattyúk tavától, nagyon örültem a Manók táncának a Peer Gyntből, de a Carmen elferdített dallamai már az őrületbe kergettek. Nem igazán értem, mi a céljuk a fejlesztőknek, lesz-e rend a zűrzavarban." 2 éves dilemmám végére tesz pontot a végleges. A bétás duma alapján remélem, hogy a címhez hasonlóan, a tartalmat is szinesítették:) Igaz, bónusz nincs, és lehet, meg se fog CE-ben jelenni, amit majd bánunk (vagy nem).
Ilyen grafikához ilyen gyenge tartalmat társítani...megáll az eszem! Pici részletektől eltekintve a balettsuli elképesztően szép. Tobzódik a gyönyörű helyszínektől, formáktól, míves tárgyaktól, közben pedig harmatgyenge a kínálat HOS-ból. Na, nem a mennyiségre gondolok, hanem a minőségre, mert amúgy hemzsegnek, még ki sem jövünk az egyikből, máris ott a másik, vagyis ugyanaz még egyszer. A sok feleslegesen morfogó tárgy (természetesen gyógytornás kivitelben) totál az agyamra ment. Az árnyképes pakolgatósoknál sokszor kellett a hint, de lehet, ebbe az is belejátszott, hogy a türelmem felső határait súrolgatták. A minik szóra se érdemesek, bár párat megcsináltam. Viszont a tekerőkaros képrészlet-kirakósnak köszönhetem, hogy megmenekültem a további szenvedéstől. Ott kivágott, és hiába mentem vissza, miután skipelek leáll ez a xarság. Talán az égiek gondolták, hogy megkönnyítik a dolgom, mert a vizuális élmény miatt nyilván végignézem, milyen helyeket mutatnak még.
A másvilágos varázsolás is botrány. Bolhatöknyi jelek közül kell kiválasztani hármat, hogy elűzzük a füstölgő szellemeket. A zenéről se változott a véleményem, van gyönyrű része, de némelyik változattól a falat kapartam. Összességében meg szinte soknak tűnik, mert nem a hangulatot hivatott tükrözni, hanem csak úgy myomatják bele a vakvilágba.
Ilyen felemás módon még senki nem nyúlt a Hattyúk tavához, és az eddig látottak alapján 5 pettyet adok.
1részesek: Rapidgator  vagy  Filefactory
2részes: Unlimitzone 1. részl  Unlimitzone 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Bigfile 1. rész   Bigfile 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Nem gondoltam, hogy tolytatódik ez a sorozat, de a látottak alaján azt mondom, kár lett volna ha nyögdíjba küldik a szellemes hoteleket. Még mindig mesterien szövik a szálakat, és az különösen tetszik, hogy a hullák rendesen meg vannak halva:D Elviselem a "másvilágok" által beszippantyúzott eltűnteket, de sokkal jobban szeretem a trillert, mint a horrort. A HOS ismét Elefántékhoz méltó, és a minik is jöhetnek, ha nem durvulnak el." Már második hete, hogy a "futottak még" kategória cuccait dobják piacra, remélem, végre felhőtlenül parázhatunk.
Nem mondom, hogy csúcs, de sok különlegesség és még több izgalom vár ránk ebben a véres és misztikus történetben. Elefánték grafikája mindig is lenyűgözött, igazán profi módon nyúlnak minden játékukhoz.
A történet elég bonyolult, és nem állítom, hogy mindent értettem. Az alapjáték sokkal jobban követhető, míg végül kattan a bilincs megtébolyodott sorozatgyilkosunk kacsóin. Méltó kíséret a visszafogott zene és a hangeffektek változatos sora. Szeretem, hogy él minden, röptében is el lehet kapni HOS-ban a tárgyakat, sőt még egy polcról lezuhanó edény is borzolja az idegeket. A "röptében"-en azt értem, hogy igazi profizmusra vall, ha egy mozgó tárgy vagy azon elhelyezett másik a célpont. Biztos Ti is megfigyeltétek, hogy nem mindegyik csapat képes erre, vagy épp nem feccöl a kivitelezésbe ennyi energiát. Szóva, a HOS változatos, párosítások, "szavasak" és cselekményesek a keresősök. A minik közt persze vannak taszítóak (nekem), viszont zsírkönnyűek is, így be is zsebeltem a jutalmat érte. Az archivumban csak 2 plecsni maradt el, az összes megoldott miniért és a 10 percen túli HOS-ért járó.
A szorgalmi feladat jól sikerült. Meglett a 25 mortf és a 20 gömb, viszont 2 tarotkártya örökre bezáródott. A végén úgy döntöttem, cserélem a képet is, mert baromi hatásos, ahogy a fagyott lány csitrijét borzolja a szél, a hangok jelentőségére felhívó útmutatóban. Persze a lényegét még mindig nem értem, mert ki az a balga, aki kikapcsolt hangszóróval tol végig egy játékot:)
Osztás-szorzás, erős 9-es, és ebben az is benne van, hogy nem bánnám, ha további szellemes hotelek titkát kéne feltárnunk.
 
"Asszem, többet vártam a 4Friends Gamestől a Living Legends után. A grafika tetszik, a zene jó, de az a gyűrűs maszatolás elég idegesítő. Még szerencse, hogy egy aranyos labrador is szerepel benne. Igaz, hamar lelép, már a béta végén is őt keresgéljük." Örülnék, ha a "Ne ítélj elsőre" itt most igazolódna.
Sajnos nem tudom felülírni az előzetest. Ez a játék, amellett, hogy gyönyörű, számomra semmi egyebet nem jelent. Olyan szinten mélyedtek bele a misztikumba, hogy kapaszkodóm nem maradt, és egyetlen szereplőt sem láttam szimpinek, még a kutyát se, aki természetesen nem labrador, hanem golden retriever. Nem tudom, hogy néztem be a bétánál, pedig alapból tisztában vagyok a kutyafajtákkal.
A HOS kivitelre szuper, viszont tartalmában unalmas, és minden logikát nélkülözve, van amelyik 1x, de van ami 2x is ismétlődik. Ráadásul semmi új nincs benne, ugyanúgy tárgynevek alapján kell kutakodni. A miniket sikítva skipeltem, főleg a gyűrűs maszatolásokat, na meg a sok(k) tilitolit.
A sárkányok gyűjtögetése is uncsi, böhömnagyok, és minden helyszínen 2 van, hogy minél unalmasabb legyen.
A bónusz se különb, és elég ijesztő, hogy a gonosszá előavanzsált kiscsaj a visszatérésével fenyegetőzve ordította le a hajat a fejemről. Anyám, borogass!
Ami pozitívumként megmaradt, az a kínai pagodák csodás világa, és sziklába szorult, majd megmentett cuki fa, akinek a lombjai közt madarak fészkeltek. Ettől viszont semmi nem változik, mert kegyetlenül lehetesezem, szerintem ennél többet nem érdemel.
Lehet, majd jól megbánom, de most ebbe belelátok annyit, hogy felpakoljam. Rengeteg a videó, de ezt jól ellensúlyozzák az ötletes keresősök meg az izgi zene. A minikről tök rossz a véleményem, inkább hallgatok, egyedi szocprobléma. Ami még tetszik, hogy szemes virág helyett felfújt madárfiókákra hajazó izéket kell gyűjtögetni, eddig 38 db-ot, de lesz ez még több is.
Unlimitzone
Rapidgator
Bigfile
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Mit is írhatnék? Nekem nem bejövős, így biztos lesz, akinek igen:) Eipixtől ez a mumus sorozat, egyszerűen nem tudok rákapni az ízére. 
Unlimitzone
Bigfile
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"A mitológiát nem szeretem, itt meg úgy néz ki, Zeusz, Hádész és még sokan mások lesznek a szereplői a sorozat következő részének. A témához illően, annyi az égszakadás-földindulás effekt, hogy engem egyszer csak kitessékelt a játék. Ezért aztán nem tudom megítélni, érdemes-e nyálcsorgatásra, és csak annyit jegyeztem meg, hogy olajbogyót kell gyűjtögetni. A Domini Games 2esélyes, és ritkán lelkesedem túlspilázott játékaiért." Biztatásképpen megnéztem az elődöket. Ott 8-9 pontokat osztottam. Most a nagyságától vagyok legjobban betojva, nem is tudom, láttam-e eddig 1,9 Gb-os óriáscuccot. Hogy abba mennyi agyonspilázott vidijó belefér...
Idő hiányában megint Mayát kértem, hogy sárguljon már egyet helyettem:
A Domini, Dark Romace-sorozatának újabb részében a fejlesztők ragaszkodtak az alapsémához. A főjátékban szokásosan váltogatjuk a személyazonosságunkat, hogy Perszephoné vagyunk, hol egy kitalált, halandó vőlegény, Eilias.
A bónusz a Minotaurusz-legendát veszi kézbe. Thészeusz segítségére kell sietnünk, Olympia képében. Vigyázat! A játék sztorija nyomokban görög mitológiát tartalmaz, arra érzékenyek a kockázatok tekintetében kérdezzék meg Dr. Homéroszt a várható mellékhatásokról. :D
Helyszínek tömegét járjuk be, de mind hézagmentesen illeszkedik a történetekhez. Az Olymposz, az Alvilág, a Styx folyó, Hecaté temploma, Charon, a révész kunyhója, a Heszperidák kertje, Heliosz temploma stb.
A minik könnyűek és sokfélék. Csak két ellensznenves tekerősre emlékszem. A köszörűkövet vagy ötször odakínáltam, mire rájöttem, hogy először a kedvenc minimet, a Hanoi tornyait kell vele játszani :D
A keresősök minden esetben kombináltak, sziluettes, tárgyhasználós, visszapakolós, morfos és mind csodaszép. Na jó, az alvilágiak nem annyira. Ki lehet váltani őket match-ra.
A színek erősek, de ez két mediterrán történet, így tulajdonképpen passzol a témához, épp, mint a zene, ami széles ívű, méltóságteljes. Megemlíteném még a Domini egyik nagy erényét is: a tennivalókból egy helyszínre sokat helyeznek el, eszközökből egy-egy helyen több is van. Nem kell vég nélkül ingázni, és nagy tereket becsászkálni.
A videók tömkelegét nem mindenki szereti, de mert egyébként minden nagyon szépen egyben van, kerek egész történet és nagyon okosan szerkesztett, logikus a játékmenet is, ezért a bónusszal feltornázta magát nálam a játék egy szép, pocakos nyolcasra.

Köszi, Maya!
1részesek: Depositfiles   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész     Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Ez nem a kedvenc sorozatom, hogy finoman fejezzem ki magam. Nyálcsoriba nem került, ahogy az előző sem. A Brave Giant Games munkája, akinek jobb játék is kikerült már a műhelyéből. (Legalábbis az új bétájuk tetszik.) Akiknek az jön be, ami nekem nem, essenek neki gyorsan:)
"Nagy lelkesedéssel estem neki a Mariaglorum sorozatának új részéhez. Igaz, nem ez a kedvencem tőlük, de a csapat nálam nagyon dobogós a mostani teamek közül. A lendület addig tartott, amíg a mosómedvét kellett teletömni kajával. Az utolsó 2 abrakot nem találom, a dög nem zabál, én meg bután nézek:D" Most biztos megtömöm a kis xarházit, velem nem lehet packázni:)
Csodás és változatos környezetben mentjük, aki menthető, ebben az izgalmas játékban. A Mariaglorum mindig maximálisan kiszolgálja vizuális igényeinket, itt viszont a fülem kétszeresen is "lógva" maradt. Szerencsésebb lett volna, ha Arlene folyamatos balhézását valami jóféle zenével oldják, mert így igencsak beégett az agyamba az agresszív ordibálás. Szerencsére a játék amúgy sok érdekességet kínál, és vannak -igaz, elvétve- cuki dolgok is benne.Ijesztőségük ellenére nagyon tetszett az elvetemült hentes és mészáros, és jó figura a fűrészmalmos is.
Nagy erősség a változatos és újszerű keresősök tálalása. Jelentem, megetettem a telhetetlen mosómedvét, de bosszúból az összes, ízlésének nem smakkoló cuccot is odakínáltam. Persze a bosszún kívül a heves tiltakozás is motivált, mert jókat röhögtem rajta. Szinte mindegyik HOS ad valami plusz élményt. A vízfolyásost még felírtam, de a többihez lusta voltam. A tárgyas-pakolgatósok is színvonalasak, nem nehezek, de ötletesek. A könnyű jelző úgy globál is igaz, logikus a játékmenet, és a minik többsége se fogott ki rajtam.
Érdekes újdonság nekem, hogy bár lányos zavaromban és teljesen indokolatlanul odaadtam a fejszét a gonosz csákónak, de kaptam javítási lehetőséget, hogy az előre elgondolt cselekmény végbemenjen.
A 25 denevér és 9 figura meglett, de 2 puzzle hiányzik a 21-ből, ami kissé bosszant. Nem tudom, mit kellett volna még csinálnom. Mindenütt világít a 3 zöld petty, még a kérdésekre is válaszoltam, mert könnyűek. 1-re adtam rossz választ, de lehet ismételni. Lehet, hogy ez a mosómedve bosszúja?:D Ha van infótok, várom szeretettel, mert nem szeretem a félmunkát.
A bónuszt direkt nem említem, az egyáltalán nem tetszett, és a fájó zenehiánnyal együtt 1 pontot levonok, legyen a vége 9.
"Ahogy a többi rész, ez is egy vérbeli mese, boszival, tündérekkel. A zene megunhatatlan, a keresősökben sok az újdonság. Tündéri a piros csíkos macska, aki mellénk szegődik segítségnek, és még azt is bevállalja, hogy megfürödjön a patakban. Morfokat is kell gyűjteni, ami egyelőre tök nehéznek tűnik, legalábbis én csak egyet találtam. Kicsit aggasztanak a videók, de remélem, nem viszok túlzásba." Nagyon bízom a Vendel Gamesben, humorban és kedvességben csúcskategóriás csapat.
Nem hiába bíztam bennük, a cukiság faktor -a szó jó értelmében- iszonyat magas ebben a játékban. Persze az sem elhanyagolható, hogy a grafika gyönyörű, formailag és színeiben is. Kalandozásunk során elképesztően egyedi figurákkal találkozhatunk. Csak párat jegyeztem meg, pl. az orrát fennhordó, királyi szabómestert, akin hülyére röhögtem magam, vagy a boszit, akiből a fehér mágia következtében balettpatkány helyett balettmókus lesz, legalábbis a ruci erre utal. A szakács se semmi, főleg a sötét mágia után, mikor egy hatalmas, formázott zseléből figyel kifelé. Tök jó ötlet a választási lehetőség, kit hogyan varázsoljunk el, de még nagyobb, hogy mindkét eseményt újra megnézhetjük az extrákban. A bánatom annyi, hogy nekem az utolsó kártya nem nyílt meg, így sose tudom meg, mi lett a felfújt szabóból, ha a gonoszabbik módot választom. Nem tudom, ez miért történt, 3-ból 3-at jelez, pedig az elsőnél 2-ből 1-et, mégis látható minden.
A HOS szintén tele ötletekkel, a feladatosokban mindig van valami csavar, de legalább ilyen lelkesedéssel keresgéltem az egyformákat is. A bónuszra egy kissé megfáradtak, volt pár sima szöveges, de nem akarok telhetetlen lenni, így is kenterbe vernek sok csapatot. A minik is ötletesek, sőt többségében könnyűek is.
A morfokat nagyon figyeltem, utálom, ha kifognak rajtam. Csak 1 nem került elő, ami nem rossz arány. Sebastian (remélem, jól emlékszem) szövegelése is csúcskategória, pl. mikor szabadkozik, hogy ő bizony nem dagadt, pedig alig bírt kifarolni a fal réséből. Többször kikérte magának, hogy nem cirkuszi kutya ő, hogy mindenféle kellemetlen mutatványra kényszerítsük.  A szereplőknél is nagyon király, hogy mielőtt elvarázsoljuk őket, 3x is elküldenek a halál valagára, ha megpiszkáljuk őket. Ebből sajnos kevesebbet értettem. Nem tudom, fordítható-e...
A bónusz kurtán-furcsán ért véget, de talán ez is kevés angolomnak köszönhet. Mindenesetre ez semmit se von le a játék értékéből, ami nálam egy brutálisan nagy, sőt csillagos 10-es.
Igazából nem nagyon tudom hova tenni ezt a játékot. Az Alawar Stargaze csapat ismerős, a grafika tök új. Nagyon tetszik, de egész más technikai környezetet képzeltem hozzá. Még duma sincs, csak olvasni lehet  a párbeszédeket. Egy kalózhajón kezdődik a mese, de hogy hol végződik, és én azt látni fogom-e, erősen kétséges.
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
HOG-KALAND rovat
"Most már az én reményeim is totál elvesznek, pedig szívesen adnék még egy esélyt az Eipixnek. Annyira tetszett a benzinkút, meg az a szoba is, ahova kupán verésem után kerültem. Aztán egy hülye csatornába küldtek, amit már nem díjaztam, a kínos miniket meg nem is említem. Eipix, múúúkodj!!!" Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az előzőre nyomtam egy 9-est:)
"Laura (ha jól emlékszem), az újságíró csajszi újabb para(nem)normális ügyben nyomoz. A szívrohamban elpatkolt pasi zombiként kerül elő, és Bishop irányításával neki kell megfejtenie a rejtélyt. A grafika nem olyan, mint az előzőek, és most csak a FIVE-BN Gamest láttam, az Alawar, akiknek eddig dolgoztak, eltűnt. A morfok és tárgycsoportok hasonlóak, és a teszem-veszem, árnyképes HOS is. A csajszi rőzséjén megint lehidaltam:)"  Nem a kedvencem, mert sokat kell ugrabugrálni, de remélem, a térképpel kibírom.
Sajnos az időhiány nyakig betemetett, ezért Mayától kértem "sárgát":
Ahogy azt Narghile már előre jelezte, a játék teljes egészében Five-BN munka. Ők a Lost Lands-széria elkövetői is, ennek megfelelően a grafika látványos, 3D animáció és normál 2D-s vegyület. Hosszú futásra készüljön, aki még nem játszott vele, mert ez a csapat nem a rövid játékok híve.
Sztori dióhéjban:
Egy New York nevű, vidéki városka vezető embere - ha jól értettem, polgármestere - temetéséről hazatérő, csini, ifjú asszonykája épp elkezdené élvezni a vígözvegységet, mikor apu hirtelen hazatér és láthatóan nem a haverokkal való sörözéstől furcsa a hangja, mozgása és arcszíne. Laura James újságírónő valamivel később már egy titokzatos gyilkosság helyszínére érkezik az elegáns kúriába.
Számos föld alatti helyszínt kell bejárni, ahol egyre nyilvánvalóbbak, a fickó nácikal kapcsolatos múltjának jelei, épp úgy, mint a tébolyáé. Modora sincs, simán kupán somja a szöszi csajt.
Rengeteg barangolás, elképesztő mennyiségű szerelés - árnyképes-tárgyhasználós keresősökből kibűvölt eszközökkel - viszonylag logikus játékmenet, kellemes zene és tényleg pazarul megkreált New Yorki "tájak" helyszínül, valamint a végén az "és a világ újra megmenekült, hála nekünk" érzés - ezt nyújtja ez a játék, mindenkinek aki türelmes.
Kollekciók is vannak. Morfok (fém almák), New York nevezetességeit ábrázoló képek, némi szöveges magyarázattal, továbbá bányász szobrocskák. Az interaktív térkép jól használható és előzékenyen jelzi, ha valamelyik elmaradt. Jelentem, mind meglett még játék közben.
A bónuszban a locsogásra hajlamos segítő pasi vagyunk, és a rosszember romba dőlt bunkerében kutakodunk, úgy sejtem a HQ szervezet megbízásából. Egy fajta nyomeltakarítás közben megakadályozzuk, hogy az ott maradt rakéták lerombolják a Világot, ami New Yorkban van, továbbá aki még tudta eddig, az most megtanulhatja, hogy kell szépen, precízen meghegeszteni egy léket egy tengeralattjárón.
Mivel a játék eléggé kiegyensúlyozott, ezért megkínáltam elsőre egy 9-essel. Bár nagyon pasis a sok bütykölés miatt, azt gondolom, hogy ennyi jár a fiúknak is, amiért a sok csajos-boszis-tündérkés játékra ők sose panaszkodnak. Szóval 9 pötty és egy karton sör a végső ítéletem vidám
Köszi, Maya!
 
"Na végre!!! A GrandMa Games játéka megint sokat ígér. Csodás grafika, ezernyi titkot rejtő tébolyda, melynek kísértet lakói gyerekek. Szóval, miközben kapkodtam a liberóért, rengeteg "gyerekes" cuccot is megcsodáltam. Fantasztikusak a hangeffektek meg a zene is, és a végén egy olyan összetett HOS-t tálaltaka a kockában, hogy szemem szám elállt, mindaddig, míg ki nem dobott az 1 órás demó:( Kicsit a Bloody Maryre hajaz, de bőven kenterbe veri. Hú, de várom!!!" Bakker, én erről annyi jót írtam, hogy most kissé pánikban vagyok, tényleg jól láttam-e.
Az alapjáték hozta az elvárásaimat és reményeimet is. Elképesztően kifinomult és kifejező az a fantáziavilág, ahova a szereplők elvezetnek. Többnyire groteszk és szürreális, de pont ez kínál rengeteg lehetőséget a fejlesztőknek, hogy megmutassák különös fantáziavilágukat. A kislány története, a fekete menyasszony, a nagypapi kiccsaládja mind telitalálat, de nkem már az is elég volt, ahogy az elején egy nagy maflással magához térítettem az ápolót:D Voltak választási lehetőségek, volt, hogy nem a nyelvre, hanem az ösztöneimre hagyatkoztam, de már ezért megérte.
A HOS elképesztően színvonalas. A pakolgatósoktól totál elaléltam. A kockás, a zsinórosok, könyves rakodós, mind nagy élmény. Mondanom sem kell, a minikkel nem sokat bajlódtam, de az feltűnt, hogy többnyire nagyon szépen simultak az eseményekbe. A 36 gömböc nem túl érdekes, de össze kell gyűjteni, majd be kell vezetni az agyba, hogy a 3. rész is megnyíljon. Igazából az a rész nem tetszett, nem sok értelmét láttam, de a kis pöttyös lánnyal jó volt újra találkozni. A bónusz is gyengébb az alapsztorinál, de ott meg a polip a fehér patkánnyal annyira tetszett, hogy visítva piszkáltam ki a szeméből a beleragadt szempillát.
Zeneileg lehetett volna egy kissé hatásosabb, szerintem nem elég doppingoló, de összességében nyomom rá a 10-est. Az alapjáték után a tüzijáték is megvolt, de a többi miatt azt most nem lövöm el.
"Nem mondom, hogy nagyon erős, de az elődöknél nagyságrendekkel jobb lesz (talán). A téma tetszik a sorozatgyilkos Carter fivérekről, a vámpírok is beleférnek, módjával:) Tetszettek a visszapakolós, vegyes keresősök, a többi kevésbé. Minik elhanyagolhatók, viszont a kissé primitív grafika ellenére mégis van hangulata az egésznek. Az 52 magában morfogó álarc idegesít, a fotólabor eddig még nem. Ha időben kiszabadulunk a temetőből, szerintem tartogat még érdekes perceket." Talányos...
Hát, ez szinte játszhatatlan. Kínlódtam vele sokáig, próbáltam a New Orleansi hangulatba kapaszkodni, de ez édeskevés egy játékhoz. A grafika egyre igénytelenebb lett, a mocsárnak semmi hangulata, a Carterek háza iszonyat, a keresősök meg hótt primitívek. Ja, és a minik is, de a 10 mp-es skip jócskán segített.
Amellett, hogy a történet se kötött le, logikai bukfencek is tarkítják ezt a szerencsétlen cuccot. Az összeszkábált, két végén két kézzel fogható hordágyon, nő létemre, egyedül cipeltem a vámpírlakta nőszemélyt, akinek hosszú évek alatt még átöltözni sem sikerült. Legalább ennyire bosszantott, hogy a mocsár elején lévő koszlott lakatba egy igazi aranykulcs illik. Az is lenyűgöző, hogy a padláson lévő padlódeszka nyitásához lejártam a lábam egy vésőért, mikor a barkácsasztalon végig ott hevert egy ebből. Lehet, reszelő, de a mozdulathoz tök lényegtelen, hogy valami vés vagy reszel.
Ezek után inkább nem pontozok, és csak remélni tudom, hogy a Bigfish eltakarítja ezt a bandát a műfaj közeléből, mert csak ártanak neki.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Nevertales 5: Hidden doorway

Hátha ezzel vonzom be a Vendel Unrecornized-ét.

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • csopi13 (L/57)

  Hát száradjon !!!Szegény masinámat pocskondiáztam, hogy mi a bánat van már megint ?? Nem változott semmi, de megnyugtató, hogy neked is ott repeszt alaphangon az a xar !! :( Akármit csinyálok, a kiscsákó figyel...tiszta üldözési mániám lesz !!!

  tegnap 19:32
 • Vicanyu (L/55)

  Innen nézve rendben lévőnek látszik narghile, mi a gond?

  tegnap 19:24
 • narghile (L/41)

  Ó, hogy száradjon le a keze annak a baromarcú véglénynek, aki alányomta ezt a xart a magazinnak!!!! Hát, van ezeknek szemük? Nem látják, hogy szétbarmolják színileg meg úgy egyébként is? Most legszívesebben megnyomnám az öngyi gombot...

  tegnap 18:29
 • csopi13 (L/57)

  Sziasztok ! Balu ! Olyan rég láttalak, pusz Neked :) Madárka az elején kérdéses volt az együttélés, ma + már bandáznak :)) De jó..Mostanáig földhöz vagdostam majdnem magam, mert nekibuzdúlva lenyomtam a Zőőd hold 1-et, komoly melóm volt benne :)A mankót nem használtam, mert ..nem!!Mazohista vagyok:)

  máj. 29 09:40
 • balbalu (F/55)

  Labirintus melléklet. :) https://www.youtube.com/watch?v=WOh7LjgTAfY Sziasztok! Jelenlét igazolva. Körpusz! :)

  máj. 27 21:26
 • narghile (L/41)

  Jó pihit Nektek, minden gyerkőcöt ölel narg néni a gyereknap alkalmából, vagyis legyen szép a 7végéje minden kiccsaládnak!

  máj. 27 17:54
 • narghile (L/41)

  Jaj, Madárka, még most is röhögök!!! Elképesztő, hogy az ősellenségek micsoda szövetségeket tudnak kötni. Frakk után szabadon lehetne épp témája is egy jó kis animációs sorozatnak. Nem tudom, van-e helye a bandában a másik macsnak, ha megint lesz időd, róla is írhatnál.

  máj. 27 17:50
 • Vicanyu (L/55)

  A macskákban mindig meg lehet bízni :)))))

  máj. 27 12:16
 • gyurgyalag (L/109)

  összeszedjek mindent, hát ott volt a földön az övtáska, egyetlen szem kaja sem volt benne. Borzalmas jószágok!

  máj. 26 21:54
 • gyurgyalag (L/109)

  Hát valahogy Csiki rávette, hogy azt az övtáskát, amibe a napi kaja adagja ki van mérve (szoktam vinni magammal sétákra, mert a kajájából kap jutifalatot), és az átjáróban egy polcra szoktam tenni, leoperálja neki. Fél11-kor kezdődik a suli, itt van tőlem 10 percre. 10-kor megyek az étkezőbe, hogy

  máj. 26 21:54

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 345

Látogatók az előző hónapban: 11779

Látogatók a jelenlegi hónapban: 11102

Feliratkozottak: 1269

Magazin helyezése: 8

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez