"Nem emlékszem olyanra, hogy keleti témájú játék hatással lett volna rám. Lehet, ez lesz a kivétel, mert jól esett járkálni a szép japán kertben. A jellegzetes fahidak, a vízben úszkáló koi hal, a cseresznyefák rózsaszínje nagyon harmonikus képet fest. Tetszik a morfos keresős, van árnyképes pakolgatós is, és ismét egy példa a Mad Head-éktől való tanulásra, mert ebben is lesznek történet mesélős, képrészletes minik." Pedig azóta volt elviselhető "keletis" cucc, csak a címét elfelejtettem. Kíváncsian várom ezt is, és örülök, hogy lesz mivel szórakázni ebben a gatya időben.
1részesek:
Rapidgator    vagy    Filefactory
2részes:
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Azt hittem, vége a közös próbálkozásnak, de nem, a Kék Tea és az Eipix újra összeállt a maratoni sorozat következő részére. Fanyalogva, tele kétségekkel álltam neki, de aztán jött a kellemes csalódás. Lendületes, érdekes játék, tele feladatokkal. Igaz, hogy bizbaszolni itt is kell, de egyáltalán nem esett nehezemre. Gyönyörű zenét raktak a történet alá, ami nagyban hozzájárul a kellemes összképhez. Csak egy helyen akadtam egy morfogó homokórára, ami beugrott a hint helyére, de biztos lesz a véglegesben külön keresgélni való. Ha így haladnak, én már nem is ezt, hanem a 10. részt várom:)" Hű, de pozitív voltam!
Nem hiába reménykedtem, Montafleur város és lakóinak megmentése a gonosz homokkirálynőtől nagyon élvezetes feladat volt. A bónuszos történet is ugyanolyan érdekes, ott a hollóvá vált 7 tesót kell vissszavarázsolni húguk képében.
Szép a grafika, a szereplők kifejezetten tetszettek, most úgy látom, hogy nagyon gyümölcsöző a dagályos Tea és a realisztikusabb Eipix fúziója. Hiába sok a nehezen megjegyezhető formájú kütyü, szinte mindnek lehet tudni a helyét, és bevallom, a bizbaszolást is végig szerettem. Sok az érdekes mini, a tilitolikat pedig gyorsan átugrottam. Igazából a legjobban azokat utáltam, ahol több minit halmoznak, mert tök bosszantó, hogy kiszenvedek kettőt, a marmadik miatt meg skipelnem kell. De azért nem estem kétségbe, az én játékom nem  minigémekről szól.
Erőteljes hangeffektek és szép zene adja az aláfestést miközben begyűjtjük a 39 liliomot, amik nagyon könnyűek. A morfogó parables már keményebb dió. Néha csak véletlenül akadt bele az egerem, 1 el is maradt a végére. Az extrákban megint van souvenier room, de ezt most hanyagoltam. Azért nem volt annyira katartikus élmény a játék, hogy ne tudjam leoperálni magam róla. A bónusz videó sem az én világom, a régi mászkálós játékok stílusában megcsinált bevezető nem nagy durranás.
Már említettem a szereplőket, meg azt hogy mennyire tetszenek. Ez különösen igaz Ericre, aki annyira ütős volt oroszlán korában, hogy tökre ledöbbentem debil fején a visszaváltozáskor. Ez persze annyira nem lényeges, és így is simán nyomok rá egy 10-est.

 
A Dexard fejlesztői tényleg tudnak egy mesét, sőt látványos játékot is képesek belőle kreálni. Meglepően profik az élőszereplős filmbetétek, és annak ellenére, hogy a grafikai megjelenítésnél, keresősöknél láttam már sokkal jobbat, nekem tetszik. Egyet sajnálok, a 2 játékmódot, mert még a nehezebbnél is csillog a HOS, pedig eddig a hintet se maceráltam.
Nekem tetszett! Ötletes és egyáltalán nem bonyolult történet, érdekesen magyarázó videókkal. Kivételesen egy férfiember, egy seriff bőrébe bújunk, aki az archeológus fater által megtalált, elátkozott kristály titka után kutat, megmentve őt és megdelejezett lánykáját is. A grafikát hamar megszoktam, a végére már tök szépnek láttam. A feladatok logikusak, a játéktér könnyen átlátható és bejárható. Változatosan nyílnak a helyszínek, mire a leányzót visszavarázsoljuk eredeti állapotába.
A HOS nem nagy szám, de igazából nem is ez a lényeg. Hagyományos keresgélésekből áll 1-2 feladattal, és vannak szöveg nlküli morfogók is, amik a lemerült kristály feltöltését célozzák. A minik elviselhetők, csak keveset ugrottam át. A zene élesen változik, ahogy helyszínt váltunk, de egyébként kellemes dallamok kísérik a nyomozást. A videókat muszáj még egyszer megemlítenem. Különleges élmény, hogy annyira "filmesek". Fekete-fehérek, és folyamatos jelenetsort láthatunk bennük. A csapatról guglival nem találtam semmit, de remélem, hogy nem utoljára találkoztunk velük. Részemről jár egy elégedett 8-as.
Bónuszos fülkébe szorultaknak megjött a frissítés. Mindenképpen érdemes próbálkozni vele, eszméletlen ütős a cucc. Maya szerint a befejezés jobb, mint a főjáték. Szerintem sokcsillagos 10-es fülétől a farkáig:)
"Krimis, misztikus történettel folytatódik a sorozat. Legjobban az előző részhez hasonlít, és ennek nagyon örülök. Egy izgi gyilkossági ügyben nyomozhatunk, közben kapunk zseniális, logikai "ékszerdobozt", szuper keresősöket, ötletes miniket és vadászható morfokat. Én, asszem, húdevárom:)" Az 5. rész honosítása óta még nagyobb a várakozás bennem. Ez a sorozat egyre jobb.
Szuper játék, a megszokott, gyönyörű grafikával, ismét az McGray családdal foglalkozó, fordulatos sztorival. A jelenben kezdődő misztikus történetben a sötét középkorba kell visszamennünk, hogy kiderüljön, miért kellett meghalni Howard Kellynek. Igaz, jobb szerettem a házamban történt eseményeket felidézni, de mivel nem nyújtották hosszúra, a régi időben is jól éreztem magam. A bónusz még érdekesebb. Az eladott házba költöző új lakókat is egy átok tartja fogva, amit szintén a távoli múltban tudunk megoldani, az elrabolt kislány kiszabadításával.
A HOS Elefántékhoz méltó, nagyon változatos és szórakoztató. A minikben vannak ovis szintűek, néha csodálkoztam, miért kellett skip hozzá. A nehezebbek is megoldhatók, az ékszerdobozkák is, csak kitartóan kell matatni. Legjobban a babaházas tetszett a bónuszban, már csak a babaház téma megjelenítése miatt is. Ötletes Jacob, a villanyszerelő megjelenése, aki az Elephant cég alkalmazottja, és nagyon tetszett a Howard lakásáig tartó, hármas mini kombó.Több apró részletet is felírtam, pl. mikor fejbe stempliztem a gonosz vudubabát, vagy pl. az utolsó HOS, ahol az erdőben kell keresgélni, majd a végén összeszedni a szétszórt hóvirágot.
A zene lájtosabb, mint amit előzetesen gondoltam, de nem baj, a hangulat nélküle is átjön a helyszíneken és a nyomok összegzésekor a videókban. A morfok nagyon ötletesen vannak elhelyezve, nekem 25 sikerült. Nem tudom, mennyinek kellett lenni, a puzzle sorozatok viszont hiánytalanul meglettek.
Az extrákban újra találkozhatunk a 12 csillagos feladattal, de eddig csak 2 lett teljes, nem biztos, hogy próbálkozom még.
Talán nem olyan parádés, mint az előző rész, de nálam év játéka jelölt, és szemrebbenés nélkül tolom rá a *-os 10-est.
"Csak a nívós HOS miatt teszem fel a Daily Magic Productions bemutatóját, mert azokra nem lehet panasz. Sajnos, a vidámparkos kastély zavaros helyet és annak tűnő történetet rejt. A színek harsányak, a játékmenet szájbarágós, a minik meg olyanok, amilyenek." Nem túl bíztató:(
1részesek: Depositfiles       vagy     Filefactory       vagy      Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész            Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész       Rapidfileshare 2. rész
Uploadable 1. rész              Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
Bfg már második hete titokzatoskodik. Csak 1 játékot jelöl hetinek, a másikról mélyen hallgat. Persze a megjelenés a lényeg, de úgy gondolom, okozhatott volna kellemesebb meglepit is. A 2014. novemberben megjelent bétához ezt írtam: "Idén volt az első része is, elég gyors a Deep Shadows. Az 8 pettyes lett, tán ez is ér annyit, de azért belehúzhatnak a fiúk."
Az elején nagyon lelkes voltam. Jó kis sztori, látványos helyszínek, de egyszer csak azon vettem észre magam, hogy kezdem nagyon unni az időcsapdák monoton hatástalanítását. Amúgy minden rendben volt, szép és változatos keresősök morfogó drágakövekkel, könnyű minik, bár nem túl érdekesek. 12/21 lett az eredményem, de ebbe az is beleszámított, hogy szerettem volna minél előbb befejezni, és sokat skipeltem. A HOS párszor tök indokolatlanul jött, és ismétlődött is, ez se vérprofizmusról árulkodik. A zene kellemes, a játékmenet logikus, bár nagyon könnyű.
Úgy érzem, az alap vége felé nagyon befáradt a játék, és ez a bónuszon is erősen érződött. Sok az azonos helyszín, amit persze nem csodálok. A 47 lepkéből levehető, hogy ennyi helyszínt megtervezni nem könnyű feladat. A lepkék jól láthatóak, mégis odaveszett 2, morfból pedig 1, de az annak köszönhető, hogy a legelején nem vettem észre, hogy gyűjteni kéne. A lepkéket az extrákban egy mozaik képbe be lehet pakolni, de elég macerás, nem volt hozzá türelmem.
A színek és formák nagyon látványosak, de a szereplőket, embereket és állatokat nem sikerült 100 %-osan belesímítani a grafikába. Főleg a nagy macska volt merev és béna, és ami még nagyon megmaradt, Adam párjának gyógytornás hangja.
Egy vicces momentumot is megjegyeztem, a Bill főzőtudományára tett megjegyzést, ami nem csoda, mikor tök oda nem illő dolgok, pl. egy egérfogó került elő a fortyogó fazékból.
Eleinte azt hittem, meglesz a 10-es, de a végére 8 pontban egyeztem ki magammal. Ettől függetlenül azért várom a Deep Shadows következő játékát, nem rossz csapat.
"Lehet, kinevettek, de bennem félelmet kelt ez a rész. Pedig ritkán parázok, de annyira rondák ezek az alakok, a halál meg a főgonosz, hogy a vízfejű törpe cuki plüss hozzájuk képest. Na meg a csaj a vérpadon... Egyébként szép helyeket fogunk bejárni, és van kevés újítás is, főleg HOS-szinten. Megjelent a MadHead párosítós szisztéma, és a tárgypakolászásra nyíló lista, meg vannak keresgélni való galambok is...talán jó lesz." Gerbi, ez sem béta, nyomasd nyugodtan:)
Hát, nem sokat írtam... A halálos alakokkal gyorsan megbarátkoztam, a játékkal kevésbé. Kergettem a randa törpöt, aki -úgy tűnik- egyelőre elpusztíthatatlan. Ebből pedig az következik, hogy nem ez az utolsó találkozásunk.
Részleteiben nem annyira gáz a játék. Szép a grafika, mint mindig, illik hozzá a zene, mint mindig. Ami nagyon feltűnt, az a játék zavarbaejtő könnyűsége. Pedig az összes segítséget kikapcsoltam, csak a hint és a skip maradt. Előbbire semmi szükség, utóbbit viszont sokszor használtam a tekerentyűs miniknél. A keresősökkel elégedett lettem volna, ha nem követik el azt a balgaságot kétszer is, hogy amint megkaptam belőle a cuccost, azon nyomban beélesedett megint. Nem tudom, ez minek köszönhető. Érdekes, el se mentem onnan, rögtön érzékeltem, hogy aktív. Mondjuk, ez szerencse, mert ha még meg is futtatom magam a kettő közt, akkor minimum rám fakad az epe.
A kevés és koppintott újdonság közt feltűnt még egy. Látványos, ahogy a vízfej megrángatja az inventoryt. Persze, ez sem spanyol viasz kategória, MadHead találmány, csak ők még látványosabban csinálták meg a sárkánnyal.
A galambok uncsik, egyet mégis elhagytam, de nem is csodálom. Amilyen langyi a játék, olyan volt az én aktivitásom is. Más most nem is jut eszembe, de a pontozást most sem hagyom ki, nekem 7, és csak remélem, hogy a törp mégis jobblétre szenderül. A reményhal dolgozik:)
Talán jobb is, hogy nem jelezték előre, így még nagyobb a meglepi:) "Ha MadHead, akkor sok kifogás nem lehet egy bétánál. Sőt kevés se, mert ebben megint minden benne van, csúcs-HOS, jó minik, énekes zenei betét, gyönyörű grafika, játékosság (szó szerint), sőt élvezhetően megoldható minik (tükrös-forgatós-bútortologatós)."
Próbálom összeszedni a gondolataimat, mert szinte eufóriás lettem a rám zúduló rengeteg élménytől. Történet, grafika, extra dolgok, olyan tökéletessé gyúrták össze ezt a játékot, amit nehéz szavakba önteni.
A történet jól követhető. Egy családi hajókázás közben a gyerekek elszakadnak szüleiktől, mert egy szirén hatalmas vihart küld a hajóra. Csak ők menekülnek meg, és 20 év múlva a tesók közül a lány indul keresésükre, mert minden jel arra mutat, hogy életben vannak. Ez szinte mindig így történik, a HOG hősei lányok. Jelen esetben arról van szó, hogy a repülő szerkezet a pehelysúlyú csajszira van méretezve. Sok akadályt kell leküzdenie útja során. Másoknak is segít, órásmesternek, biciklibajnoknak és egy utazónak, hogy elveszett álmaikat megtalálják.Ezt is nagyra értékelem, mert ugyan kinek volna hiányérzete, ha nem lennének? Senkinek, mert epizódszereplők, nem szerves részei a mesének.Ezért nálam az ilyen bónuszok duplán számítanak, le a kalappal a fejlesztők előtt.
A bónuszban a sellő is megtalálja párját, aki tán a legszerethetőbb figura a mesében. Villámos szívmasszázzsal próbálja újraéleszteni kedvesét, könnyei úgy potyognak, hogy még nekünk is nehéz megállni sírás nélkül, és emellett ő jelenti a zenei csúcspontot is. Elénekel egy gyönyörű dalt, amitől újra borsókázott a hátam. Imádom a MadHead zenei igényességét. Itt is tökéletesen fejezi ki a történet mélységét a kellemesen fülbemászó dallamvilág.
A keresősök csodásak, az akváriumos szépségén tökre elaléltam, de a minik még a HOS-t is űberelik. Ennyi ötlet egy rakáson! Kezdve a könyvtári "ékszerdobozkával", vagyis egy zseniális, összetett feladatsorral. Alig használtam skipet, sőt alig vártam, hogy mikor jön a következő. Eszembe jut az ágyús, ahol a szemben lévő szekrényen lévő vázát kell eltalálni. Ha nem kapkodjuk el, a sikertelen lövés után újra és újra megnézhetjük, mit kell állítanunk az irányzékon. Hihetetlen ez az ötletesség, és a törekvés arra, hogy minél több sikerélménnyel legyünk gazdagabbak.
A szigeten az órásnál is, plusz energiát beleölve, úgy vannak a közeliek kialakítva, hogy elvehetjük a tárgyakat, de azok visszaugranak a helyükre mindaddig, amíg a szerelmes és bánatos fickónak el nem visszük szerelme zsebóráját.Kész csoda az az aprólékosság, ahogy kidolgoznak a fejlesztők minden momentumot.
Az extrákban az összegyűjtött kagylókból egy képet kell kirakni, utána gyűjthetjük be a szokásos tárgyakat a Forgotten Treasure gomb alatt. Majd jöhet(ne) az Everlasting Voyage2, amit persze kihagytam, mert egy általam egyáltalán nem díjazott, hajós-ügyességi játékot rejt. Újabb puzzle képeket lehet kirakni a Ships's Crew-ben, amit már csak azért is megcsináltam, hogy könnyebben operáljam le magam erről a csodáról.
Ezek után a pontom se lephet meg senkit, egy hatalmas, agyoncsillagozott 10-est nyomok rá, és már most nekiugranék az ötödiknek, ha lehetne.

 
"Első blikkre játszhatónak tűnik, de messze nem ez a kedvenc sorozatom az Eipixtől. Annyira elvont megint a téma, hogy összességében nekem unalmas. Viszont a keresősök, a zene, és a minik egy része tetszenek, ezért úy gondolom, nem hagyom majd sorsára, mint az elsőt és másodikat, és tán 8 pettyet is kicsikar belőlem, mint a harmadik." Részemről koránt sem lázas várakozás...
Nem mondom, hogy nagyot csalódtam, mert igazából semmit sem vártam ettől a játéktól. És valóban......semmit sem kaptam. A helyszínek tök idegenek, semmi lelkük nincs. Gyorsan vándorolunk egyik világból a másikba, és csak egyszer, az élősdi növényekkel elárasztott New Yorkban csillant fel a remény, hogy találok valami kapaszkodót. Az álmom gyorsan szertefoszlott, minden maradt a régiben. Mindehhez kellemetlen hangzású, zúgó hangok társulnak, a komfortérzet egyenlő a nullával.
A játékmenet is idegesítő. Rövid szakaszokat járunk be, de azokon belül egy mászka bajnokság részesei lehetünk. Hol előre, hol hátra lépegetünk, hogy az aktuális feladatot elvégezhessük. Segítőnk, a malacképű és vízilótestű vízköpő egyáltalán nem illik a hangulathoz, és ténykedése sem igazán érdekfeszítő. Fura, de ugyanígy kikiabál a játékból a gyógyegér fejű, oroszos beütésű prof csaj. Még most se fogtam fel, mi volt a koncepció. Motoszkál a PPCC az agyamban, de semmire nem jutok.
A keresősökkel nincs baj, azokat szeretem, az Eipix stílus szembetűnő. A minik annál utálatosabbak, gyors skip lett soknak a vége.
A bónusz visszatér a régi helyszínre, ami elég takarékos megoldásnak tűnik. Végre összeszereljük azt a nyamvadt harmóniumot, így a jéték is véget ér. A 40 master solarból 2 elveszett, de bevallom, nem mentem utánuk. Üres maradt a Souvenier Room, mint ahogy a Making of egy üres semmiség, kár volt rá vesztegetni az időt.
Nagy jóindulattal nyomok rá 5 pettyet, és ha végre hagyják, örökre el szeretném felejteni ezt a sorozatot.
"Még alig emésztettem meg a gyönyörű 7. részt, máris itt a folytatás. Más jellegű, de nagyon király. A színvilág Anikóé, de a modern környezethez baromira illik. Izgalmas akciók, ijesztő jelenetek követik egymást, ahogy az elrabolt profnak próbálunk segíteni. A HOS szokásosan profi, a zene és effektek nagyon egyediek, és persze van gyűjtögetni való is, 15 morf, akárhány maszk, és eddig 5/5 puzzle darab, gondolom lesznek más sorozatok is. Lassan imába foglalom Elefántékat, annyira profik." A szöszi alapján ez már a húdevárom kategóriát súrolja.
Kerek történet, hozzá illő, gyönyörű grafikával. Igaz, tipikusan Anikó világa, de jól elvoltam benne. Ami zavart az a rengeteg tudományos és műszaki cucc, de tisztában vagyok vele, hogy ez az én hibám. Nagyon cselekményes a prof megmentése, vagyis az álarcos kergetése, közben pedig kiderül, hogy egy világraszóló találmány kísérletei miatt vált céltáblává a tudós, és amik történtek, ahhoz képest tán nem is voltam annyira megfizetve a szabad szemmel is jól látható összeggel. A bónuszban aztán magam is kísérleti nyúllá váltam, de ennek a részletei kissé összefolytak.
A keresősök szuperek, sokszor szerves részei a történetnek, és pont ezért volt nehéz figyelni a körülírásra, hisz maga a tárgy kikiabált a mondatból. A minik többségét megcsináltam, még az ékszerdobozkához hasonló, összetetteket is, mert műszaki undor ide vagy oda, logikusak, és szinte kínálják magukat a megoldások.
A zene zömmel egyben van, a jó hangeffektek pedig pótolták az esetleges hiányt. 20 morf, 5 sorozat puzzle és valamennyi álarc a szorgalmi feladat. A puzzle-ből 1-et elhagytam, de azt csak akkor vettem észre, mikor a végeredményt nézegettem az extrában. A bónusz után jöhet(ne) a secret room, ahol 12 csillag a tét. Az eleje jól ment, de az idő rövidsége miatt a párosítóban 2x elvéreztem, és nem volt kedvem újrázni, rágondolva az utána jövő minikre. Azokat úgy se tudnám időre, így tök felesleges túráztatnom magam.Amúgy tök jó az ötlet, itt is a szereplők kérésére kell a szorgalmi feladatokat abszolválni.
Egy kerek 10-es tőlem is jár, de csillag nem, mert ők sem adtak nekem, hadd éljem már ki magam kicsinyes bosszúmban:) Ó, és el ne felejtsem, ha egy vérszomjas dobbermant klajbásszal akartok hatástalanítani, el ne felejtsétek előtte megsütni (mármint a kolbászt), mert nyersen bele se szagol a finnyás dög:D
1részesek:
Depositfiles     vagy           Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1 rész            Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 2. rész      Rapidfileshare 2. rész
Uploadable 1. rész             Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
A Mystery Tag játékai elég változatosak. Van tök rossz, és lett már 10 pettyes is. Ezt a kettő közé tenném, mert nem túl izgalmas, a zenét mintha csak úgy aláhányták volna, viszont a grafika gyönyörű, és illik a mesés témához. Elég nehezen indult el, először egy dll-t szereztem hozzá. Attól sem hatódott meg, de aztán az egyik kompatibilitási módban végre megadta magát.
Javított változat:
Rapidgator
Unlimitzone
Rapidfileshare
HOG-KALAND rovat
"Megint ugrálunk a szereplők közt, de most a szépség és a szörnyeteg meséjét gondolták újra. Tetszik amit eddig láttam, főleg a HOS nagyon színvonalas és változatos. A grafika is komolyodott, csak videókból van sok, és a 60 lepkétől/képtől is tartok egy kicsit. Nem szeretem, ha unalmassá válik a külön gyűjtögetés." 8 pontos előzmény után én várom, mit alakít a Domini Games.
Szép és jó játék, számomra "hűha érzés" nélkül. Igazi mese, melyben Beatrice képében keressük haldokló apánknak az élet rózsája nevű csodaszert. Persze arra más is hajt, jelen esetben egy gonosz boszi.
Az ugrálás a két világ közt eléggé behatárolja a lehetőségeinket, sokszor döntenek helyettünk. A játék egyébként is könnyű, talán a jól körülhatárolt helyszínek miatt. De mivel nincs nehéz dolgunk, szinte semmi sem vonja el a figyelmünket a csodás grafikáról, mert az valóban nagyon szép. Vannak interaktív pluszok is, nekem a tükörre írt HELP felírat tetszett a legjobban. Tök jó hang kíséri, mint ahogy a zenei alap is kellemes hangzású.
Keresőst többet is elviseltem volna, de mivel elegáns módon csak 1x keresünk ugyanott, ezt megbocsátom. A minik nagyon vegyesek, de inkább afelé hajlok, hogy ezek is, mint maga a játék, könnyűek.
Külön gyűjtögetni való is van, a szereplők portréit és 26 lepkét kell megtalálni. Utóbbiból kettőt valahogy elhagytam, de nincs jelentősége, nem lógatom az orrom miatta. Tetszik a varázstükör, amiben állattá változtatott segítőink valódi arcát pillanthatjuk meg. Szerencsére ezt sem vitték túlzásba, mint ahogy a játék időtartama is pont megfelelő.
A bónuszban a szőrmókká vált gyerek elég vicces, de nem akarom elkomolytalankodni a mondanivalót, a végén visszavarázsoljuk a pufók angyalka valódi fizimiskáját.
Nekem 9, mert egyre jobban meg vagyok elégedve a Domini Games játékfejlesztési tematikájával.
Közben azon vigyorogtam, hogy bétánál 60 lepkén görcsöltem, s lőn csoda, 34-et elvettek belőle. A kevesebb több, gratula a csapatnak!
1részesek:
Depositfiles    vagy    Uploadable
2részesek:
Unlimitzone 1. rész       Unlimitzone 2. rész
Uploadable 1. rész        Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
Agyoncsicsázott cucc, de remélem, hogy a tartalom és más érdekességek felülírják a látvány dagályosságát. Az első rész nagyon tetszett, minden esély megvan rá, hogy a GrandMa most is kellemes játékkal lep meg bennünket.
Fura, de nekem ebben totál visszaköszön legutóbbi játékom, az Ominous Objects 2. A játék íve, elvarázsoltsága nagyon hasonló. A dagályos grafika is rájátszik, bár a GrandMa megcsillantott valami mást is. A modern környezetben játszódó rész annyira letisztult formailag és színeiben is, hogy rögtön az jutott eszembe, ezt a vonalat kéne legközelebb alapul venni, mert piszok jó.
A történetet feléből-nagyjából tudtam csak követni, elvesztem a részletekben, amit most kivételesen nem díjaztam. A játéktér rövid szakaszokra bontott, és ez azt eredményezi, hogy a 2-3 helyszín közt rengeteget kell ugrándozni. A keresősök kidolgozottak, igényesek, sok apró trükkel. Ami viszont nagyon nem tetszett, a könyves pakolászás. Ami jól áll a MadHeadnek, az nagyon nem a Grandmának. És ami még eszembe jutott, a kötéltáncot is lehet még gyakorolni, ami szintén MadHead koppintás. Tök nevetséges volt a pipaszár lábak billegése, és a sziklafalmászás sem egy sikerült momentum. A minik kifejezetten taszítottak, sokról azt se tudtam, eszik vagy isszák. 30 mp-es skippel vergődtem át rajtuk, mert elég gyakoriak, van, hogy egyik rögtön követi a másikat.
Az órás trükközés sem fexik, kár hogy többször is ismétlődik. Bevallom, a bagoly vergődését is meguntam hamar, valamiért zavart a szárnycsattogás, sőt mikor bagollyá váltam, az zavart csak igazán.
Szerencsére a medúzák elúsztak, csak a végén térnek vissza, viszont az üvegdarabkák gyűjtögetésébe nem sok energiát feccöltem. 75/114 lett az eredményem, így a titkos szobáról is lemaradok, mert nincs kedvem újra skubizni. Igaz, nem izmoztam rajta sokat, ami jött jött, ami maradt, maradt, elég lazára vettem a gyűjtögetést.
A zene jellegtelen, de nem zavaró, és videóból is jutott bőven. Szerencsére most hamar rövidre zártam, technikailag jobban feküdt a gépemnek. És ha már összehasonlítottam a két játékot, ez a pontjaimban is megmutatkozik, 7 pontot adok, amaz 1 pettyel jobban tetszett.
1részesek:
Uploadable          vagy       Depositfiles
2részesek:
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Hasonló a véleményem, mint az elsőről. Pazar -mondhatni- csicsa grafika, szuper keresősök, ovis minik, tömény videók, vagyis lényegében ugyanazon a csapásvonalon haladnak a fejlesztők. Egy valamiről nem tudok beszámolni, a zenéről és hangokról. Azokat is elnyelte a bűvös tükör, és mondhatom, iszonyat xar volt némán játszani. Állítani nem tudtam rajta, de lehet, ez csak egyedi bug." A bogárról kiderült, hogy nem is az, most kiváncsian várom, milyen hanganyagot pakoltak alá.
Mért kell agyonvideózni egy játékot??? Ilyenre tán nem is emlékszem, vagy lehet, a memóriám jótékonykodik, és törli a kellemetlen részleteket. Bármelyik momentum, beleértve sokszor még a miniket is, hatalmas vidijózásba torkollik, és kín kivárni. Még a skip sem reagál igazából, vagy lehet, az én gépem lassú, de nem sikerült rögtön rövidre zárnom a megfilmesített jeleneteket.
A grafika, a maga csicsamicsájával, tetszett, igazán szépen kidolgozott minden helyszín. Az eddig eltitkolt zene is passzolós, finom de dinamikos dallamokat hallunk végig. Az apró részletek is nagyon tetszettek, sok interaktív cucc van, főleg a főjátékban. Mr.Jenkins nagyon cuki, minden segítség után nyávog egyet, ha pihenhet, akkor meg mosakszik rendületlenül. Más állati szereplők is vannak, süni almalépcsővel, fájós lábú kiskutya, jegesmaci a jégbarlangban. Jaj, az a jeges rész nem esett jól, mert piszok hideget éreztem közben!
A HOS igényes és ötletes, bár a pakolgatósok elég rövidek. 2x keresünk egy helyen, de másodszorra már tárgycsoportokat. A minik ovisok vagy nemszeretemek, ezeket szívesen kihagytam volna, vagyis utóbbiakat ki is hagytam:D
A játék maga nagyon hosszúnak tűnt, tele misztikus dolgokkal, éreztem már magam jobban is játék közben. A pénzeket könnyű megtalálni, a közeliek addig be sem záródnak, mig el nem vesszük onnan az érmét. El is vásároltam mindet, és Mr. Jenkins nagyon hálás volt érte, játszott, evett, jól elszórakoztatott, mert fürge, hamar átvált egyik cuccról a másikra.
Nekem 8, és nem mondom, hogy körmömet tövig rágva várom a folytatást.
1részesek:
Uploadable     vagy     Depositfiles
2részesek:
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész    Rapidfileshare 2. rész
Uploadable 1. rész           Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
Ez a játék kész időutazás, pedig majdnem megvezettek a főmenü látványával. 4-5 évvel érzem lemaradva a mostani elvárásoktól. Eleve az indításnál kell kivenni az ablakos módból a pipát a teljes képernyőhöz, az Options más célt szolgál. A keresősök kőkoriak, a tárgyak nem ragadnak az egérre, hanem nekünk kell megragadni őket, stb. Nem tudom, lesz-e kedvem visszamenni. Bocsi az őszinteségért, de változatlanul nem tudok fényezni olyan játékot, ami nem tetszik.
A bétás duma nagyon ígéretes: "Ha valaki azt mondja, hogy engem el lehet bűvölni kici kínaiakkal, kiröhögöm. Pedig most ez történt. A grafika, a szereplők és a visszafogott, de kifejező zene mesés ázsiai tájakra röpít bennünket. Már az intro is megfogott, nem beszélve a lélegzetelállító repülőgép irányításról. A keresősök, az Eipixtől már megszokott igényességgel készültek, + 15 morf is vár ránk, meg 40 bambusz, és remélem, további sok-sok kaland."
Bakker, erről meg totál megfeledkeztem! Bocsi, de így elég rövid leszek! Ami megmaradt belőle, az nem épp kellemes. A vége felé nagyon belefáradtam, mert kezdett minden összefolyni a hasonló stílusú helyszínek miatt. Addig persze mindent csodásnak láttam, az Eipix sajátos grafikája és színei itt különösen érvényesültek.
A keresősök eszméletlen jók, ezt sose tudom megunni. A minikről viszont azt jegyeztem fel, hogy ismétlődnek, és mint tudjátok, legtöbbel még szólóban is gondom van. Megjegyeztem azt is, hogy sok a duma, lehet ez is rontott a játékélményen. A zene viszont újra telitalálat, mert kellemesen visszafogott, nem viszik túlzásba a keletiees motívumokat.
A bambuszokból 2 hiányzott, természetesen az elején a repcsiben, majd a legvégén felejtettem el, mivel mindkét jelenet nagyon mozgalmas. Morfok abszolválva, sőt most a Souvenier Room polcai is megteltek. Az ART nevű részben nemcsak a grafikáról láthatunk képeket, hanem ott található a Behind The Scenes is, ahol az eipixes fiúk pózolnak szamurálykarddal, egyebekkel.
Szerencsére a pontszámot is felírtam, így habozás nélkül nyomok rá így utólag is egy elégedett 9-est.

 
Jaj, de lehangolót írtam! "Egyre nehezebb szívvel teszem fel ERS-ék bemutatóit. Egyszerűen nem értem, melyik kanyarban vesztették el az összes humorukat. Régen, ha másért nem, a sok apró cukiság miatt imádtam a játékaikat, mint ahogy ennek az első részét is. Emlékeztek Weepie-re, aki zokogott az erőspaprikától? Most képletesen én zokogok, mert semmi újdonság, kivéve a dobozos keresőst, de az meg nem ellensúlyozta, hogy már az első helyszínen 2x keresgélünk ugyanott. Bocsi, de tényleg el vagyok kettyenve!" Ez elég durva, de a Puppet új részén felbuzdulva, majd megemésztem a csalódást.
Nagymama meséje jó hosszúra nyúlt, vagy legalábbis nem volt annyira érdekes, hogy végig egyformán szeressem. A játék több szakaszból áll, és ezen kívül jópár portálon keresztül cseppenünk ide meg oda, hogy megmentsük apánkat, és felfedjük a sötét titkokat. Változatlanul szeretem az ERS képi világát, mert csodás keretet adnak misztikusan mesés történeteiknek. Ahogy már korábban is írtam, az eddig megszokott cukiságok hiányoznak, vagyis a humor. Persze nem akarok hálátlannak tűnni, már az is tetszett, ahogy a plakáton Garfieldnek nevezik az eltűnt macskát, és azért vannak állati szereplők, csak túl komorra van véve a hangulat.
A keresősök átlagosnak mondhatók, és még mindig sajnálom, hogy ugyanoda többször is be kell nézni, sőt a feladatok típusa is hasonló. Nem rosszak a maguk nemében, de nem nyújtanak semmiféle plusz élményt. A minik zömét - talán a túl hosszú játékidő redukálása miatt - átugrottam. Igazából meg sem tudom mondani, hogy mennyire agyasak. Pár azért összejött, de gondolom, azok nagyon könnyűek.
Azt sem igazán értem, hogy a gyönyörű főnix egyhangú reptetése mire volt jó. Unalmas, de még mindig jobb, mintha kutyulnunk kellene, ezzel vigasztaltam magam. Azt meg végképp nem értem, hogy miért pont 8 zsugorító van, ha a végén a maradékot elkobozzák. Persze lehet, hogy csak én voltam spúr, feleslegesen spóroltam, aztán meg így jártam. A plusz gyűjtögetni valónak most nincs utóélete, csak annyi a feladat, hogy összeszedjünk 12 szerencsekártyát és 16 sakkfigurát. 1 figurát elhagytam, de kivételesen most össze lehet szedni, igaz, semmi jelentősége.
A zenével nincs bajom, viszont az alap és a bónusz végén ufóként bokázó és tapsoló törpével igen, mert azt sem érzem átgondolt és feltétlenül odakívánkozó momentumnak. Csak egy ötlet, kb. annyit is ér.
Természetesen a nem túl lelkes beszámolóm ellenére sem fogom lepontozni, mert a furaságok mögül azért kikandikál a csapat profizmusa, bennem pedig felidéződnek az elmúlt évek élményei, ezért 8 pontot adok.
"A halál csókja visszavisz bennünket a felejthetetlen Jazz Pepper Klubba, ahol épp adtam egy maflást megbabonázott pasimnak, mire lefagyott a cucc:) Még megpróbálok visszamenni, de előtte ömlengek egy kicsit a gyönyörű grafikáról, a búgó hangú fekete özvegyről, a brilliáns keresősökről és ötletes logikai feladványokról. Csúcskategória, hatalmas "húdevárom" érzés..." Egész héten paráztam, hogy valamiért nem jön, de a nyuszi aranyos, tudta, hogy mennyire vártam ezt az ajándékot:)
El vagyok ájulva másodszor is! Gondolkodtam, elfogult lehetek-e, de arra jutottam, hogy egyáltalán nem. Melyek egy szuper játék összetevői? Fordulatos történet, jó grafika, szórakoztató keresősök, a sztoriba illő, nem megoldhatatlan minik, nem unalmas + keresgélni valók, hangulatos zene, újat mutató bónusz. Itt én mindegyik összetevőt megtaláltam, nem unatkoztam egy másodpercig sem.
És hogy egy kicsit bővebben is kifejtsem, a fekete özveggyé avanzsált, énekes-zeneszerző csajszi bosszúja volt zenésztársai árulása miatt, egy olyan izgalmas krimit tár elénk, ami mozifilmnek is bőven beillene. Jár hozzá a modern, de minden részletében esztétikus grafika, és a tökéletesen illeszkedő zene. A helyszínek változatosak, lagzira feldíszített kert, bár, kórház, kínai negyed, sziget, börtön, a bónuszban pedig egy bezárt állatkertben kutatjuk az anyja elől bújkáló fiút.
Minden HOS külön élmény. Nem ismétlik önmagukat, változatosan kapjuk a helyszíneket, és ahogy a minik is, sosem öncélúak, hanem szerves részei a történetnek. Közben lehet vadászni a morfokat, amiből kettős benéztem, mert nehéz mindenre egyszerre koncentrálni. Még olyan aprósággal is kedveskednek, mint a mókus, aki kikönyököl a képernyőből, és szájában tartva nyújtja át az egyik bizgentyűt. Imádom ezeket a pluszokat, kevesen képesek ilyen látvánnyal elkápráztatni a játékosokat. A minik is szigorúan részei a türténetnek. Mind akkor és ott van, ahol a játékmenet megkívánja. Nincsenek unalomig ismételtetett feladatok, "laborozni" csak akkor kell, ha a helyzet megkívánja.
Az arany jegyekből 42 van, legtöbbször nem okozva gondot. Mindet meg lehet találni, mert nem az a cél, hogy szivassanak.
Összességében rövidnek éreztem, de mint tudjuk, a csúcsjátékok már csak ilyenek:) Az extrákban van egy szoba, ahova be lehet gyűjteni minden helyről egy tárgyat, és ez után még kapunk egy extra keresőst levezetésként. A két morfomat utólag megkerestem, nem szeretem a félmunkát, de 3 plecsni így is hiányzott, a hintmentes játékért, a klattyogásmentes és a 3 csillagos HOS-ért járó.
Megnézegettem a képeket, játszottam egy színcserélőst, aztán bánatosan távoztam, mert más tennivaló nem akadt. Vigasztalni csak azzal tudom magam, hogy biztos lesz Cadenza 3. is, hálám jeléül pedig tolok rá egy megagiga csillagos 10-est.
Köszi MadHead!
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
Depositfiles
Van update, ha valakinek gondja lenne vele:
Unlimitzone   vagy   Rapidfileshare    vagy   Uploadable
Razz több hibát is felsorol, nekem minden szuperül működött.
HOG-KALAND rovat
"Rég utaztunk ilyen szép hajón. A sorozat következő része is sok meglepetést tartogat. A miniket nem, de a keresősöket nagyon lelkesen csináltam. Szép a zene, és külön gyűjtögetni valóból sincs hiány." Rövid és ígéretes, szerintem nem fogunk benne csalódni.
A cím nem hazudik, tényleg egy végtelenül hosszú utazás részesei lehetünk a sorozat 6. részében. A szösziben írt pozitív benyomásaim sajnos nem gyarapodtak. A szellemhajó elragad bennünket térben és időben, majd egy rettentően unalmas szigeten landolva rójuk a köröket a szabadulásért, amit egy nem kevésbé unalmas bónusszal is megtoldanak a fejlesztők. A hajót persze most is csak dicsérni tudom, annyira szép és stílusos minden. Korabeli berendezés, a falon látványos plakátok, full luxus mindenhol. Még ez átváltozás után is elvoltam ott, de gyorsan kipenderítenek bennünket, irány a szellemsziget.
A keresősöket is addig szerettem, míg bele nem untam az örökös ismételgetésbe. Talán ha mindben csak egyszer kéne szöszölni, nem lennék annyira elégedetlen. Pont a fele kellene, kár, hogy ezzel nyújtják a játék hosszát. A minik zömmel a nemszeretem kategóriából valók, 28-ból 14-hez volt kedvem (vagy agyam:D).
A morfok öklömnyiek, el se lehet őket téveszteni, a tárgy kollekcióból 1 maradt hiányos. Zene nagyjából rendben, de ez nem elég a boldogsághoz, részemről 7, esetleg lájtos 8 petty jár.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Unrecognized Geniuses:The Master of Living Things

...és Anikó ajánlására a "hátha" jegyében egy újabb "húdevárom":)
Maze: Subject 360

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • mkaniko (L/47)

  Van benne valami, ha 26-28 órából állna a nap, akkor lennék egyenesbe. :) Ennek persze az egyik cudar oka, hogy az elmúlt két hétben napi 12-13 órát melóztam...:( De azért látod szakítottam időt a feketékre is.:)

  tegnap 20:43
 • narghile (L/40)

  Sziasztok! Anikó, egyszer nekifutottam, és ugyanarra jutottam, mint Te, ezért tök feleslegesnek tartottam, hogy itt porosodjon:D Szerintem inkább kevés az az idő, beosztani lehetetlen, még úgy is, hogy átmész bagolyba:)

  tegnap 18:21
 • mkaniko (L/47)

  Narghile az Animism-The Book of Emissaires nincs nálad? Nem szoktam bénázni a kereséssel, de nem találom. :) Csak annyit akartam hozzáírni, hogy többszöri nekifutás után is egy nagy-nagy nulla. :) Vagy inkább én nem boldogulok vele...

  máj. 24 22:15
 • mkaniko (L/47)

  Szia Narghile! :) Arra a megállapításra jutottam, hogy újabban baromi rosszul osztom be az időmet..:( Quimby-nagyon love!:)

  máj. 24 21:15
 • narghile (L/40)

  Sziasztok kiskukák! Na, azé'(:

  máj. 24 19:49
 • gyurgyalag (L/108)

  2-es számmal pont bent vagyok én is -) Most jöttem Máté fotójától, és tök beleszerelmesedtem abba a kisfiúba!

  máj. 24 13:23
 • mkaniko (L/47)

  Helló! 1.sz. Kukamatyi jelentkezik! :)

  máj. 24 13:07
 • Tschilla (L/60)

  No akkor én felteszem!!! Mert szerintem is jobb mint a csíkos változat:-))) Volt 1 nagy vitám 1 buta "Quimby" rajongóval szerinte ez csak 1 feldolgozás Bocsi aki akarja nézze https://www.youtube.com/watch?v=bbF7VVsKYIw (18 év alatt nem ajánlott)

  máj. 23 20:14
 • narghile (L/40)

  Ancsika huncutkáját természetesen azonnal lerohantam, de azért köszi itt is:))

  máj. 23 19:07
 • narghile (L/40)

  Csilla, köszi szépen, meg fogom nézni a filmet, mert imádom a Quimbyt. Elolvastam a cikket, nálam másképp van. Sokkal jobban szeretem a kisstibis verziót,mint a Csíkét. Pont azért, amit írtak, hogy ez volt Kiss Tibi visszalépője az életbe, hála az égnek!!! Katartikus volt anno, mikor először láttam!

  máj. 23 19:05

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 569

Látogatók az előző hónapban: 13878

Látogatók a jelenlegi hónapban: 11337

Feliratkozottak: 1219

Magazin helyezése: 2

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez