Na, belecsapunk a karácsonyi lecsóba, a megszokott ütemet felborítva, egy nappal korábban érkezett meg Elefánték új játéka. Nekem nem indult (ilyen bajom még nem volt az ő bétáikkal), de kérésemre Csopi és Anikó is írt 1-1 lelkes beszámolót, vagyis nagyon jónak néz ki a cucc.
1részesek:
Depositfiles    vagy    Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész        Unlimitzone 2. rész
Turbobit 1. rész               Turbobit 2. rész
Rapidfileshare 1. rész   Rapidfileshare 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd:
Filefactory 1. rész           Filefactory 2. rész
Rapidgator 1. rész          Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Épp csak képet másoltam, mert rohannom kell. Így sajnos nem tudok beszámolni semmiről. A grafika tetszik, sokkal pofásabb, mint amit a főmenü mutat.
Nem gondoltam, hogy az ERS adja a heti betevőnket: "Az előzőnek a sok cukiság miatt megadtam a 10-est. Ebből egyelőre csak az izgága facsemete és az újszerű keresősök tetszenek. Nagyon mesés az a világ, amibe belecseppenünk, hátha lesz még sok ötletes apróság benne." Rövid szöszi szokásos kívánságommal:)
A történet izgalmasan indul. Már majdnem királynék leszünk, mikor vőlegényünket, Richard királyt elrabolják. Természetesen nem hagyjuk veszni szerelmünket, és utána indulunk egy portálon át. Elrablójával, a nagyorrú, fura fazonnal addig küzdünk, míg ő maga is segítségre szorul, és nemcsak pasinkat szerezzük vissza, hanem őt is visszaadjuk aggódó anyjának. Ezzel a hatalmas orral nem igazán tudtam mit kezdeni, annyira ellenszenves. Reméltem, hogy a végére összemegy, mint Pinocchiónak, de ez sajnos nem következett be. De kb. ennyi, ami nem tetszett az alapjátékban, mert egyébként nagypn változatos. Főleg a mesék megidézése tetszett. Megvillan Hófehérke alakja a 7 törpével, igaz csak egy HOS erejéig, de aztán találkozhatunk Piroskával, Hamupipőkével, sőt Pöttöm Pannával és az ő utálatos vakondjával is.
A keresősök igényesek és változatosak, a minik elviselhetők. A mozgékony facsemete helyes jószág, nem sok és nem kevés, bár a bónuszra lába kél. Ez a rész nagyon nem tetszett. Még az alapjátéknál is könnyebb, kevés és nagyon kiszámítható tárgy, egyet jobbra, egyet balra lépések. A táj kietlen, ettől a grafika kevéssé élvezhető, így az elsőnek adott 10-es itt nálam nincs meg, 1-et elvitt a végjáték, 9 pont maradt.
Annyit kotlottak ERS-ék a játékon tavaly augusztus óta, hogy az alcím és a főmenü tök más lett,  már nem kell dobálni a hóembert, nincs síró vakond, és ezért egy kicsit el is ment a kedvem tőle. Azért ideteszem a bétás dumát, akkor biztos igaz volt: "Csodák sorozata az ERS, remélhetőleg karácsonyra elkészülő játéka. A menü, a karácsonyi díszbe öltözött szoba, utca, a hógolyózásban legyőzött, aranyos hóember, igazi ünnepi hangulatot idéz. Visszapakolgatós, árnyképes, különbség keresős részek váltogatják egymást, a minik pedig igazán ötletesek. Persze, ez nem azt jelenti, hogy megcsináltam mindet, de attól még tetszenek. Bár soha nem várom a telet (az őszt sem), de a karácsonyi játékok azért enyhítik az ellenszenvemet, pláne ha sárkányt öltöztethetek, kutyussal játszhatok, vagy megvigasztalhatom a síró vakondot egy új sisakkal."
Sajnos bejött, amit a 2. béta után éreztem. Tökre megváltoztatták az apró részleteket, ami elsőre annyira tetszett. A történet amúgy nagyon szép. A két kislány tragikusan végződő korizása után, már felnőtt fejjel indulunk tesónk után a szép és félelmetes mesevilágba. Szerencsére a hóember, bár nem kellett lebombázni hógolyóval, megmaradt. Segítőnk lesz, és vicces szitukban láthatjuk, ha a segítségét kérjük. Nagyon édes, ahogy megpróbál benyomakodni a kutyaházba termetes hátsójával. Most is, mint ahogy már korábbi játékaiknál megtapasztaltuk, elég sokat kell visszafelé mászkálni, de azért elviselhető. A legjobban a mikulás birodalma tetszett, ott még a grafika is más, mint a játék többi részében. Tele ünnepidéző részlettel, csak azt sajnálom, hogy a zene elég komor, jó lett volna egy kis játékosságot belevinni. A keresősök nagyon igényesek, ebben most sem találtam hibát, viszont a minik, nem igazán jöttek be. Ami viszont egyenesen taszított, az a piros csizmás fekete hattyú. Ilyen elbaltázott figurát rég láttam. Inkább nevetséges, mint félelmetes. A végére szépen feldíszíthetjük a szobát és a karifát, igaz, nem kell külön izmozni érte.
Nekem 8 pettyet ér, és nagyon várom a Ti véleményeteket.

 
"Ez egész jó, és persze a magyar vonatkozású téma is tetszik, még ha nem is a legszimpibb történelmi alakunkat vették alapul. Tetszik a játékmenet, van kelléktáras szerelés, és jó az Elefántéktól nyúlt inventory használat a keresősökben. Más kopizást is megfigyeltem, pl. az egyik hos-ban ERS-ék kócsag formájú ollóját, vagy épp a játékmód kiválasztásának ismerős megjelenítését. De ez nem baj, inkább attól tartok, hogy sokat kell kertészkedni és kotyvasztani." A kotyvaszt/kertészkedikért még egy imát elmormogtam.
Ez rövid sárga lesz. Hamar elment a kedvem tőle, mert egyre laposabb lett. Sokszor megfogalmazni se tudom, mitől jó egy játék, és az ellenkezőjét sem. A lényeg, hogy untam, és ezt tutira észrevette az Abbé, mert xarik odaadni a tekercset meg a láda kulcsát. Azért kitartottam, néztem SG-t, tévedés kizárva, járna a kulcs meg a papír. Utólag belegondolva, hamarabb is beinthetett volna, mert az összes gazt elültettem, locsoltam, a 7 kutyulék is elkészült, a végére totál kicsinált.
A többi tapasztalat annyi, hogy a minik unalmasak, a keresősöket is csak a kelléktáras tárgyhasználat dobja fel. Ráadásul a szép, de lassú zene sem tesz jót az egésznek.
Azt hiszem, ennyi játék után azért pontozhatok, nekem 5 petty, vagyis 1-nek jó kategória.
Na, beindul a karácsonyi buli: "Elefánték az idén is készülnek a karácsonyra. A rendíthetetlen ólomkatona történetét is szabadon kezelik, pl. a kis balerina Diótörő tesója:D A keresősök szépek, és úgy látszik, ők sem szégyellnek koppintani a Mad Headtől. A párosítóst egy az egyben tőlük nyúlták, sőt a tárgyak mögött feltűnő puzzle darabkákat is. A zene természetesen Csajkovszkij, kár hogy néha elhallgat, de ezt már megszokhattuk." Remélem, sok jó játék követi még! 3 hét karácsonyig, abba sok minden belefér.
Ezt nehéz lesz űberelni karácsonyig. Annyira szép, annyira kedves és annyira ünnepi, hogy még most is fenyőfák, mikulások, rénszarvasok, ajándékdobozok cikáznak a szemem előtt. A kis balerinát elrabló gonosz után az ólomkatona és Diótörő indul, és persze a végére minden jóra fordul. Az ólomkatona hasonló szerepet tölt be, mint a League of Ligt-ban a "kis töki", akciózik, és ehhez nekünk kell a megfelelő felszerelést biztosítani. Ilyen még nem volt Elefántéknál. Az interaktivitás annál jobban jellemző, mert itt megmozdul minden, még az utolsó kis dobozka is, vagy pl. a keresősben vigyorgó mini karácsonyfa is. A puzzle darabokért, cica figurákért is többször kell egerészni, csomagot bontani, vagy valamit megrázni. Kettőt sajnos be is néztem, így a végén csak 1 háttérképet tudtam kirakni. Nem halálos, de azért rosszul esett. Ugyanígy csatangolt el 1 macskám, de ettől még végig lehet a bónuszt is tolni, amiből szerencsére 2 van. Egyszer Gerda cica, majd Kai macska teljesíti küldetését.
Ami még nagyon tetszett, hogy a Hókirálynőn kívül felvillan rövid időre a Kis gyufaáruslány és a Vadhattyúk története is, sőt magával Andersennel is találkozhatunk.
Első blikkre az volt a véleményem, hogy túl rövid az alaptörténet, de ezt rögtön át is értékeltem. Így esély sincs az unalomra, nincsenek felesleges momentumok, és a két bónusz történettel kiegészítve mégis csak annyi, ami egy komplett szórakozáshoz kell.
Most a végére hagytam a keresősöket, de muszáj megemlítenem, hogy mennyire csodás mind, sőt a minik nagy többsége sem okozott gondot. A zene feltette az i-re a pontot, így kerek egész ez a varázslatos mese. 10 petty és egy halom csillag, amit minimum megérdemel az Elephant Games.
1részes:
Depositfiles   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész 
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
Más fajta, a felsőkkel ne keverd!
Rapidgator 1. rész            Rapidgator 2. rész
Filefactory 1. rész             Filefactory 2. rész
Uploadable 1. rész            Uploadable 2. rész
HOG-KALAND  rovat
Váratlanul jött a második rész. Kicsit belenéztem, és bízom benne, hogy menet közben fejlődik a cucc. Bétás duma: "Hurrá! A Shaman Games sorozata második darabján dolgozik. A főmenü nem túl kifejező, és eddig elég sok kékesszürkével találkoztam. Ez Anikónak kedvez, de néhol azért felbukkannak élénkebb színek, hogy áldozhassunk a csicsamicsa oltárán is. A sztori érdekes, a figurák is tetszenek, nem beszélve a zenéről. Az kis férgeket most szobánként számolják, így nem maradhat el egy sem. Ami nem tetszik, az a hibogó inventory, alig lehet kipiszkálni belőle a tárgyakat."
Futottam pár kört, hátha jobban összeállnak a gondolataim, de csak a csalódottság maradt. Pedig az első részt nagyon szerettem. Azt hittem, fejlődik még a mese valahova, de csak annak a halovány másolatát láttam. És ezt még megfejelték azzal, hogy a malmos részt, ahol a pasit a mocsárból kell kihúzni, egy az egyben beletették. Arra sem vették a fáradságot, hogy ezt álcázzák valami új elemmel. Nem értem, mi értelme van így folytatást csinálni egy sikeres játékhoz. A kóma és a rémálmok pont elegek lettek volna. Van egy keret, de a többi legyen vadonás új.
Kietlen tájak, ugrabugra ide-oda, nekem ez nem sokat jelent. A keresősök tetszettek, a minikre már nem is emlékszem. Zeneileg rendben van, sőt tán ez a legértékelhetőbb momentum. A férgeket is eluntam, biztos ott is maradt pár, de nem néztem utána, hogy végeztem.
Már van CE változat, de nincs kanalam letölteni, ebből ennyi is épp elég volt. Ez persze csak az én véleményem, Anikó sokkal pozitívabban értékelte a látottakat. Mindenképp játsszatok vele, lehet, csak az én mísz szériám folytatódik. 5 pettyet adok rá, még akkor is, ha vannak ennél sokkal gagyibb cuccok is, a csalódottságomért ez sem kárpótol.

 
CE változat: Unlimitzone  vagy    Rapidfileshare    vagy  Uploaded
A gépem -akár csak a gazdája- elég tré állapotban van mostanában. Bárhonnan indítom, csomagolós és telepítős változattal, xarik indulni. A képek szépek, de azért nem vágok eret magamon miatta. Az Orchid Gamestől 2 játékot láttunk idáig, ebből csak az egyik méltó említésre, a Royal Trouble. A tapasztalatokat ne tartsátok magatokban, kommenteljetek! Köszi!
Kicsit bonyolult az indítása (több a hozzászólásoknál), de megérte az izmozást. Grafikailag kifogástalan, érdekes a sztori is, és szerettem a gyűjtögetni valókat is. A keresősök hagyományosak vagy tárgyhasználósak. Főleg az utóbbiak tetszettek. A miniket először nagyon csíptem, de persze befigyelt pár tekerős izé, így kb. 70 %-osnak mondhatom magam. Halványan emlékezve a csapat másik "erdős" munkájára, azt mondhatom, hogy igen sokat fejlődtek. Ilyen szép helyeken rég jártam, és egyáltalán nem bántam, hogy kitereltek a városból bennünket. Zeneileg sincs panaszom, pont annyira élénk és dallamos, ami még nem uralja el a hangulatot, viszont éberen tart, mert játékos.
A gyűjtögetés tök élvezetes, minden helyet komolyan át kell nézni, sőt a keresősöket is, mert mozaik vagy fagyöngy bárhol lehet. Némileg tompította az izgalmat és a sikerélményt, hogy egyszer csak a "kezembe" nyomták a 40 darabkát, pedig meg voltam győződve, hogy még nincs meg mind. A fagyönggyel is meglepően zártam. Nyakam tettem volna rá, hogy minimum 1 hiányzik a 70-ből. Volt egy HOS, ahol konkrétan láttam a gazt, csak épp rákattintottam az utolsó tárgyra, így bezárult. Az archivumban viszont kaptam plecsnit a teljes kollekcióért. Magyarázat csak az lehet, hogy legközelebb, mikor ott jártam, ugyanazt adta oda, vagyis az elhelyezett készlet állandó, bármikor begyűjthető.
Negatívumként annyi jött le, hogy a játék egyes szakaszaiban többször járkáltattak oda-vissza, de a fagyöngy miatt nem akadtam ki nagyon, így 9 pontot adok.
"Újra beindul a mozis játék. A The True Escapade című film forgatásán rejtélyes halálesetek történnek. A gyilkos megint macska-egér játékot játszik velünk, így ismét bejárhatjuk a Wolf Stúdió hangulatos helyszíneit. Igaz, hogy kiidegeltek a háromszöges, forgatós minivel, de a keresősökben ismét újítottak. Az izgalmas zene, a különleges grafika megunhatatlan, én pedig lelkesen várok a véglegesre." Nem is kellett sokáig várni!
Nem mondom, hogy elvarázsolt, de ez lehet az én hibám is. Baromira nem szeretem ezt a taknyos, semmilyen időt, a hangulatom így elég tré. Jöttem-mentem, mint a távirat, kivéve mikor repítettek az új helyszínere. Nem érzékeltem az apró csodákat, talán csak a rendőrség a kivétel, mikor visszakaptam a kelléktárból elkobzott cuccaimat. Na, az a momentum nagyon tetszett!
A minikre haragszom, mert borzasztó unalmasak. Volt, amiben nem láttam a logikát, de zömében igen, és pont ez volt a bajom. Elképzeltem, hogy szakállam nő, mire kiforgatom a végeredményt, így inkább hagytam a fenébe. A keresősök viszont mind ötletesek, a morfokat is begyűjtöttem. Több hos-t is elviseltem volna, elég szűkmarkúak most a fejlesztők. A filmszalagok közül 3 hiányzott, pedig figyeltem. A medencés résznél, az a függő virágtartós elég szenya, a másik kettőt csak simán elfelejtettem. A bónusz után lehet az elmaradtakat összeszedni, majd a Making of is megnézhető. Ott most egy rövid filmelőzetesben láthatjuk az Eipix csapatot gengszterkedni, ami ötletes, de nem nagy truváj.
8 pont gyűlt össze a végére, de mivel a Souvenier Shop tárgyait nagyon igényesen, interaktív módon tálalták, megadom a 9 pettyet.
"Most már tényleg elhiszem, hogy az Elephant Games folytatja a sorozatot. Gyönyörű ez a játék, de már csak a zseniális pakolgatós minik és az imádott zene foszlányai emlékeztetnek a régi csodákra. A történet sem kapcsolódik a régi, diákos Dire Grove részhez, viszont nagyon érdekes, plusz 80 képdarabot és 10 ház makettet kell összegyűjteni. Sajnos, eddig még nem volt a Fate Carnivalhoz hasonló, naplós plusz feladat:(" Hát, igen, ebben már baromira kilógott az elefántláb, de hátha visszahoznak valamit a Fate Carnival okosságaiból, mert az nagyon bejött.
Nagyon szép játék, de a sok szöveg miatt sajnos elvesztem a két testvér történetében. Ez persze nem a fejlesztők hibája, hanem az enyém, hogy a konyhanyelv nem volt elég a sztori teljes megértésében. Ettől függetlenül rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. Már az is fantasztikus, hogy visszatesznek bennünket a régi Dire Grove helyszínekre. Nekem szerencsém volt, hisz pár hónapja letöltöttem, mert nagyon kiváncsi voltam, mennyit fejlődött a műfaj az elmúlt években. Az tuti, hogy mérföldekkel jutottak túl az egykori technikai és grafikai megoldásokon. Színek, interaktív részletek, keresősök, már alig emlékeztetnek a kezdetekre. Egy valami mégis maradt, és ezért hálát adok a sorsnak, az interaktív minik. Olyan brilliáns mind, hogy egyszerűen nem tudtam őket otthagyni. Végigmatattam mindent, mire beindult a buli, és bár kértem szöveges segítséget, mégis hatalmas sikerélmény a megoldásuk. Nem olyanok, mint a sima minigémek, amiknek vagy tudom a logikáját, vagy nem, vagy unom, vagy nem. Nekem ezek olyanok, mint 1-1 kis ékszerdoboz, amiben élvezettel matat az ember. A keresősökben is minden megvan, mi szem-szájnak ingere. Változatosak, ötletesek, csak azt sajnálom, hogy kevés volt belőlük.
A 84 puzzle meglett, viszont a makettekből 3 hiányzott. Nooormális??? Szó szerint akkorák voltak, mint egy ház:) Úgy látszik, nagyon elterelődött a figyelmem, annyi volt a látnivaló. A zene is különleges, az MCF motívumokon kívül finom és játékos dallamok is szólnak. Talán egy kicsit elütnek a játék jellegétől, de nagyon kellemesek.
A bónusz után szuperbónuszt is kapunk, ami szintén egy önálló, de rövid történet. Ami még említésre méltó, az az összeszedett puzzle darabok kirakása, csak az a baj, hogy én ezt a fajta játékot nem szeretem, így nem is próbálkoztam velük.
Az apró részletek közül most az ragadt meg bennem legjobban, mikor a róka, farkas és medve szobrokat megfordítottam. Elképesztő az a pontosság, ahogy a "valóságnak" megfelelően láthatjuk távoliban ugyanazt, mint közeliben. Sokáig bíbelődtem vele, hol az egyiket, hol a másikat borogattam el, és messziről is megkuksiztam, valóban úgy állnak-e. Hát, úgy álltak! Az autódudát is nyomkodtam, a jégcsapokat pedig gondosan letördeltem, ahol lehetett.
Szuper cucc ez, nagyon jár neki a 10-es, sőt egy hatalmas csillag is.

 
Rapidfileshare 1. rész    Rapidfileshare 2. rész
Turbobit 1. rész                Turbobit 2. rész
Más, a felsővel ne keverd!
Filefactory 1. rész            Filefactory 2. rész
Rapidgator 1. rész           Rapidgator 2. rész
Uploadable 1. rész           Uploadable 2. rész
2 gigás cucc, 1részes link nem lesz.
HOG-KALAND rovat
A szöszi bíztató: "Nahát! Ez a sorozat eddig a szeretem is, meg nem is kategóriába tartozott, de most robbantott az Elephant Games. Olyan izgalmas történeten dolgoznak, hogy csak lestem! Az alap kicsit a Jumanjit idézi, mert itt is egy dobókockás táblajáték körül bonyolódik a történet. Egy baráti társaság eltűnik, és mi vagyunk a tagok közül az, aki nem ért oda időben. De mivel fontosak a barátaink, utánuk indulunk egy merész dobással. A kérdés-feleletnek és választási lehetőségeknek nem hiszem, hogy volna különösebb jelentősége, de ennek majd Artschi, a sorozat állandó fordítója utánajár:D A zene szuper, az izgalom pont jól van adagolva, a grafika csodás, és megkönnyebbülten vettem tudomásul, hogy nincsenek béna virágok, amiket be kéne gyűjteni. A keresősök szobányiak és részei a történetnek, a minik pedig könnyűek. Ha jobban belegondolok, mehet a "húdevárom" kategóriába:)"
Így benézni egy játékot! Álmomban se gondoltam, hogy ekkorát csalódom. Nem is értem, mit láttam benne a béta alapján. Ha visszagondolok, lehet, az tévesztett meg, hogy egész mást gondoltam bele a folytatásba, mint amit kaptam. Azt hittem, hogy minden dobás után valami érdekes helyre jutok. Ezzel szemben egy idő után összefolyt minden, szinte követni se tudtam, hogy merre járok, kint vagyok vagy bent, és a keretjáték is összezavart.
A keresősökkel nincs bajom, az cipelte a hátán az egészet. A minik nem érdekeltek, semmi extrát nem láttam bennük. Talán a virágok átkozták el ezt a játékot, hisz úgy örültem, hogy a gépies gyűjtögetés megszűnik. De a fejlesztők csak megszórták a helyszíneket az unalmas piros és ezüst gazokkal. Mindezt csak azért, hogy a végén feltuningoljuk az üres szobát. Mondanom se kell, nem lett teljes a lakberendezés, mert nem törekedtem a pontgyűjtésre.
Talán a bónusz volt a legösszeszedettebb, ott egész nagy területet lehetett bejárni, de ezzel együtt sem tudok 6 pontnál többet adni.

 
1részesek:
Depositfiles    vagy    Filefactory    vagy   Rapidgator
2 részes:
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész    Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
 
Inkább felteszem újra, hátha nem veszi észre valaki, hogy van update. Nem tudom, jelent-e megoldást a belassult, félképernyős panaszokra, de a remény hal meg utoljára. Nagyon szorítok Nektek, mert elképesztően szép és jó játék!
Unlimitzone 1. rész        Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész   Rapidfileshare 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Rapidgator 1. rész           Rapidgator 2. rész
Filefactory 1. rész            Filefactory 2. rész
Esetleg egyben, de 2 részletben gyorsabb: Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Először elkettyentem, mert nem vártam a gonosz törp újabb történetét. Aztán megpróbáltam kimazsolázni azokat a dolgokat, ami miatt mégis szerethető. A keresősökből a hollós újszerű és a visszapakolgatós is. A minik könnyűek, a gyerekes motívumok aranyosak. Kb. ennyi, a többit majd látjuk." Végleg eltűnik az ERS-varázslat, vagy újjászületik egyszer?
Az újjászületés még várat magára. Az a helyzet, hogy egysíkúnak, mondhatni unalmasnak találtam. Annyira visszaköszönnek a régi dolgok, hogy nincs ami doppingolna. Még a szakaszos játéktér, amiért az ERS-t külön szerettem, is eltűnt. Más léptékű most a térkép, sokat kell visszafele császkálni, sőt a bónusz is ugyanitt játszódik, csak az utólag megnyílt átjárók tetszenek. Sajnos, a sorozat hangulatából adódóan, nem tudtam beleveszni az apró részletekbe sem, ami annyiszor segített már. Nincs benne humor, nincsenek meghatározól, cuki állatkák.
Pozitívumként maradt a hollóshoz hasonló, teljes térben való keresgélés, meg az ötletes gyerekrajzok és hozzájuk kapcsolódó feladatok. Amúgy, a HOS részek összességében szórakoztatók, talán ezek lendítettek át a legjobban a kritikus pontokon. A miniket már szinte el is felejtettem, ezek szerint sem kiugróan jók, sem nagyon idegesítőek nem voltak. A drágakövekkel, amik folyamatosan kerültek elő, semmit nem kezdtem, csak egyszer néztem be oda, de a végén valami cuccot kaptunk onnan, vagyis feleslegesen nem kellett izmozni gépies dolgokkal.
A zene rendben volt, de ez sem indokolja, hogy 7 pettynél többet adjak.
Rapidfileshare
Turbobit  (új oldalon kód beírás, alatta Download)
Depositfiles
Filefactory
HOG-KALAND rovat
Itt a szájtátós szösszenet: "Anikó, jól mondtad, egyszerűen leesett az állam! Blue Tea logó után Eipix intro.....eszem megáll! Azt hittem, rosszul pakolták össze a bemutatót. De nem, Kék teáék és Eipixék összeházasodtak. Közös munkájuk ez a cucc, és bár a biszbaszoktól nem szabadulunk, mégis új színekkel gazdagodott a játék. Szeretem is, meg nem is, szokom az érzést, bár nem gondolom, hogy ez örökre így marad." Nagyon kiváncsi vagyok, hogy a páros melyik tagja lesz dominánsabb. Én Eipixéknek szurkolok.
Sajnos, kiütéssel győzött a Kék tea:( A színek finomításán kívül (de lehet, ezt is csak én magyarázom bele) nemigen éreztem az Eipix hatást. A biszbaszolást, a tárgyrészlet keresgélés kivételével, nem igazán szeretem. Alig kapunk használati tárgyakat, minden a különböző formájú likak kitöltéséről szól. A minik semleges katyvasszá váltak, kivéve az elejét, ahol a kedvelt Teás dolgok azért feltűnnek. Különösen bosszantott a sok újrázás, és hiába csináltam meg 1x valamit, 3 a magyar igazság alapon ismételtettek volna velem, ha hagyom magam. A végén a Souvenier Shop tipikusan az Eipixé, ahol többnyire tárgymozgatással érhetők el az ajándékok.
A történet is a szokásos mesefigurák újragondolásán alapszik, csak a bónuszos Kékszakáll sztori új. A zene rendben volt, a 40 izé is, de ebből egyet benéztem, és csak utólag kerestem meg. Az 5 parablesből is hiányzott 1-1 rész, és volt, amit még utólag is alig találtam. Ezen persze nem kettyentem el, mert ha jól emlékszem, korábban rögtön odaterelt a játék, pedig ez engem egyáltalán nem érdekel, annál is inkább, mert a hosszú szövegek töredékét értem.
Azért 2 részletben végigtoltam, vagyis játszható és viszonylag szórakoztató, így jár egy 7-es.
"Mintha hónapokkal ezelőtt játszottam volna az előzővel, úgy tátottam rá szemem-szám minden apró mozzanatra. Már megint a szülők kerülnek bajba, és ahol egy Alice segít, ott előbb-utóbb megjelenik a Szívkirálynő, a fehér nyúl és a kártyakatonák. A grafika most az első perctől lenyűgözött, a zenében pedig új fordulatok vannak. A HOS önmagáért beszél, és még ha ismételni is kellett a minit, imádtam billegni a tető szélén. Gears már az elején velünk van, és cuki hangján magyaráz. Szerelés után repked, segít, és a már ismert, de megunhatatlan mozdulatta nyújtja oda csőrében a megszerzett tárgyat." Sokat várok tőle, remélem, nem fogok csalódottan pampogni a végén.
Nincs szájtépés, de azért a heti versenyt a Grim Tales nyerte nálam. Lehet azért, mert Elefánték még csak egyszer villantották meg ezt az oldalukat, a Nevertales 2. része pedig idei játék.
Grafikát, zenét nem akarom újra és újra dicsérni, mert ezek önmagukért beszélnek. Az a csodásan plasztikus látvány és a finom dallamok nem szorulnak magyarázatra. A magasság-mélység érzékeltetése is mesteri, szeretek mászni, egyensúlyozni, ha a MadHead kér rá.
A történet annyiban újszerű, hogy ügyesen keverik a modernet a régivel. Persze a szívem mindig a mesés házikókért, virágos erdőkért dobog, de jól éreztem magam a felhőkarcolók közt és a hiperszuper kaszinában is.
A tárgyhasználatban még mindig imádom, ha hagynak bíbelődni a rossz cuccokkal is, a keresősökben pedig rajongok a morfogó cuccokért és az egyedi ötletekért. Jó példa rá a távirányítóval vezérelt keresős.
A miniket először nagy energiákkal gyűrtem, később elfogyott a nafta, és nyomkodtam a skipet, hogy haladjak. Asszem, kicsit hosszúnak éreztem, bár a bónusz meglepően rövid.
Az extrákban először a 2 elcsatangolt kártyámat kerestem meg, majd építettem belőlük kártyavárat. Aztán jött a kincsvadászat, vagyis minden helyről elhoztam a plusz tárgyakat. Nem túl érdekes, de haladós, mert gyorsan betölti a következő képet.
Ez után nyílik a kaszinó, ahol zsugabububsok kártyázhatnak, minifanok pedig újrázhatnak. Gondolom, nem lepődtök meg, ha azt mondom, kevés ideig voltam ott.
Még pár aprócska részlet, amik megragadták a figyelmemet: a kaszinó liftjében a jobb oldal finom tükröződése a bal oldali tükörben, ami -ha belegondolunk- igazi szorgalmi feladat. A kártyás "itt a piros, hol a piros"-ban, ahogy a fickó átver, és ruhaujjából elővarázsolja a királynős lapot. Hogy én mit izmoztam rajta! Szinte már feladtam, mikor végre megmutatta a trükköt. A harmadik pedig a köhögős griff bébi, mert kellenek az érzelmek:) Gears nagyon édes, nem sok, nem kevés, a hangjával pedig nem lehet betelni.
Természetesen megvan a csillagos 10-es, de a tüzijátékomat most nem lövöm el.
"Lehet, nem kéne másolni a Mad Head Gamest? Ismét egy Elefántos játék, és itt a kulccsal nyitható tárgylistást koppintották.  A felső nyilas, képcsúsztatós navigáció kivételével minden szuper, tobzódtam a gyönyörű meleg színekben. A zene szuper, a történet is izgalmas, Brandonkáék története folytatódik. Ami pedig a lényeg, ebben is van az MCF10-ből és az őskori Ravenhearstből megismert logikai mini. Igaz, nagyon könnyű, de remélem beletolnak még párat a nehezebbik fajtából is. Gyűjtögetni morfokat, szörnyecskéket és a történethez tartozó tárgyakat lehet." Akkor válaszolok is bétás kérdésemre:) Csak nyugodtan koppintson mindenki MadHeadéktől, abból semmi baj nem lehet.
Ez egyszerűen abbahagyhatatlan! Gondoltam, belenézek, de senki és semmi nem tudott rávenni, hogy felfüggesszem a McGray család megmentését. Elképesztően jó játék, akár a Bloody Mary történet folytatásaként is megállja a helyét. Tele interaktív részletekkel, sok apró plusszal, ami nem lenne kötelező, de most igazi kényeztetésben van részünk. Falról leeső kép, eldőlő esernyő, focizó pálcika ember, minden a szórakoztatásunkról szól. A felső csúszkát is hamar megszoktam, mert igazából használni sem kell, csak tolni a kurzorral a képet jobbra-balra.
A keresősök annyira ötletesek, hogy közben nem is jutott eszembe a MadHead-hez való hasonlóság, mert azért zömmel az Elefántéktól megszokott sémára épülnek. A minik is tök jók, alig skipeltem. És azok a logikai minik! Eszem megáll! Sajnos nem pakolták tele velük a játékot, de összesen 4x lehet szöszölni és szájat tátani az eredeti ötleteken. Volt 1, ahol valami kirakóst újra akartam kezdeni, és bele se gondolva a következménybe, megnyomtam a Reset gombot. Így aztán kezdhettem előlről, de ennél nagyobb bajom sose legyen, másodszorra is tök jól esett.
Rég volt már, hogy az állandósult feladatok nem untattak. Hát, itt imádtam rajzolni, színt keverni és festeni, annál is inkább, mert az elkészült állatok egyből fel is használhatók, viszont nem lógnak a nyakunkon örökké. Elvégzik a dolgukat, oszt annyi. A plusz keresgélni valók is nagyon ötletesek. A morfokat mindig is szerettem, de a fura állatkákat is olyan ügyesen dugdosták el, hogy fürödni lehet a sikerélményben, ha kiszúrjuk némelyiket.
Nem is gondoltam, hogy a zenével is elégedett leszek. Szerencsére itt szinte 100 %-os az élmény. Egyik-másik rész annyira kellemes hangzású, hogy nagyon sajnáltam, ha végeztem a kereséssel, vagy mondjuk elhagytam a szobát. A hangeffektek is fantasztikusak. Az iskolában énekelgető szellemlány hangja egyenesen hátborzongató. Tiszta libabőr lettem, annyira pariban volt a látvánnyal.
A Secret Room 2x kidobott a játékból, de azért befejeztem. Nem mintha ez lenne a kedvenc, de nem akartam lemaradni semmiről. A kollekciót újra végignéztem, mert érdemes még egy pillantást vetni az ötletes kinézetű és nevű herkentyűkre.
Én ezt az Elefántos vonalat szeretem igazán. Nem tököl semmivel feleslegesen, nem veszik el a részletekben, és végig fenntartja az érdeklődést. A pontszámom is ezt tükrözi, egy brutálisan nagy csillagos 10-est adok, mert megérdemlik.
1részesek:
Depositfiles   vagy   Filefactory
2részes:
Rapidfileshare 1. részl      Rapidfileshare 2. rész
Turbobit 1. rész                   Turbobit 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Uploadable 1. rész              Uploadable 2. rész  
Uploaded 1. rész                  Uploaded 2. rész
HOG-KALAND rovat
Hát, elég sovánka valami ez a játék. Sok keresős és pár fogaskerék az eddigi termés. Hogy hova valók, nem derült ki, és lehet, nem is fog. A könnyűsége miatt Lalinak ajánlom elsősorban. Nekem nem indult csak az Adobe AIR progi telepítése után.
A BoomZap tovább erőlteti sorozatát. Sajnos nálam nem járnak sikerrel, már fel sem tettem a bétát. Viszont arra emlékszem, hogy akkor Anikó kérdezte, hogy mi a véleményem, ugyanis neki tetszett. Ez elég nagy szó, ezért mindenképpen próbáljátok ki, lehet kellemes csalódás is.
Végül is rosszabbra számítottam. Igaz ebben a helyes kis bónusznak is szerepe van, de hát minden jó, ha a vége jó:) Nehezen rázódok bele a BoomZap játékaiba, mert a figurák elég idegenek, nem tudom magam rendesen beleélni. A minotauruszok sem tetszettek, bűnrondák és ijesztőek. Tudom, a fejlesztők célja éppen ez, de a végére meg lehet szeretni őket, már csak a sztori okán is.
Inkább a részletekbe merültem most is, mert a keresősök kiválóak. Tök sok érdekesség van bennük. Leginkább az tetszett, amikor a középső kört kellett forgatni, hogy a keresett tárgy kiegészüljön. A minik vegyesek, sokat megcsináltam, do voltak olyanok is, ahol tudtam a logikát, de annyira unalmasnak találtam, hogy nem rongáltam magam feleslegesen a megoldással.
A madárkámat (asszem, búbosbanka) párszor lefektettem aludni, mert vele gyorsabban haladtam, és egyébként is tök cuki, ahogy szendereg. Voltak logikátlanabb részek, de sokszor a térképpel repkedtem, ha tudtam a következő lépést.
36 tündért gyűjtöttem, ami nem egy csúcs, de mivel nem tudtam zavartalanul játszani, többször megfeledkeztem róluk. A zene már ismerős, de nem untam, mert kellemes hangzású, és mindig szól, ami nem mellékes.
Ennél több most nem jut eszembe, sajna a jegyzetelés elmaradt. 7 pontot adok, ami azért nem rossz, de a következőt nagyon nem várom.
Nem tűnt csúcsjátéknak, de azért annál jobbra számítottam, mint ami történt a hosszú bevezető után. Egyből Afrikába száműztek a fejlesztők, és én az ilyen kapirgálós tyúkos, bantu varázslós cuccokat nem szeretem. A keresősök is elég gyengék, talán az egynek jó-ba belefér. Bocsi a "kedvcsinálóért"!
A bétás duma felettébb ígéretes! "A magyar DarkBlue folytatja sorozatát. A béta szuper, eszméletlen sokat fejlődtek, és profin igazodnak a mai elvárásokhoz. Van pakolgatós feladatos, 1-2 mini még nekem is bejött, a zenéről pedig iszonyat lelkes lettem, mert finom és játékos, nagyon illik az olaszos hangulathoz. A grafika nem csicsamicsa, de sok helyszín finoman kidolgozott, szerintem ez veri az első részt, pedig az sem volt rossz."
Nekem ez nagyon bejött. Ahogy azt a bétához is írtam, a magyar csapat követi a HOG fejlődését, nem ragad meg a régi sémánál. A történetből -hogy Csopit is megnyugtassam- elég keveset értettem, a családregény a homályba veszett. Azt tudom, hogy én egy énekesnő vagyok, akinek a szülei autóbalesetben meghaltak, gyerekeim pedig tehetséges hegedűsök. Az ő elrablásuk és megmentésük a játék témája,   Ugyanúgy, ahogy a sorozat első részében, itt is a tehetséget akarják kiszipkázni szegényekből.
A grafika tök szép, de az is igaz, hogy a két kislány elég fura fazon. Elnagyolt fejecskéjük igencsak kirí a profi környezetből. Gondolom, többen is dolgoztak a játék különböző fázisain, és ez eléggé látszik. Viszont a játékmenet ötletes és pörgős, szépen épülnek egymásra a feladatok. A játéktér nem túl nagy, ezért megbocsátom azt is, mikor a szigetről vissza kell menni a színpadhoz. Lehet, én szalajtok, de már nagyon elfelejtettem, hogy oda kell egy maszk (vagy más).
A keresősökkel is totál elégedett vagyok. Változatosak és ötletesek, még úgy is, hogy többször használatosak. Lehet árnyékosan tenni-venni, logikailag visszapakolni, vagy akár szavak után keresni. A minik közt a többször ismétlődőkkel volt bajom, mert elég unalmasak egyszer is. A többi elment, főleg azok, amiket szintén a képi logika mentén kellett megoldani.
A zene olyan profi alapokra épül, hogy öröm hallgatni. Mondjuk, szép is lenne, ha pont egy muzsikus játéknak volna béna zenéje:) Valami külön gyűjtögetni való azért hiányzott, de ezzel együtt, vagyis ezek nélkül is jár tőlem a 10-es.

 

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

Üzenőfal

 • lali56 (F/58)

  tök jó lesz, ezzel a két játékkal el leszek egy darabig, puszi Narghile!!

  tegnap 21:32
 • narghile (L/39)

  Ok, Lali, legalább neked is jutnak falatkák:)

  tegnap 20:52
 • lali56 (F/58)

  köszönöm!!! már csordogálnak lefele!!

  tegnap 20:47
 • mkaniko (L/47)

  Kukk, kukucs!:)

  tegnap 19:58
 • narghile (L/39)

  Csilla, tényleg kár volt odaadni, az emlékek miatt is meg amúgy is, most horror áron kapsz vetítőt meg filmet is. Retró őrület van:)

  tegnap 19:26
 • Tschilla (L/60)

  nálunk a hétvége rendszeresen ajtóra csukott lepedőből állt, még Apa is beült mesét hallgatni. No ezt most nagyon bánom!!! egy részét újra nézném:-)))

  tegnap 19:08
 • Tschilla (L/60)

  amiről úgy gondoltam, hogy a gyerekeim már kinőtték és átvittem nekik. Volt közte 1 diavetítő kb 100 filmmel. A sógorom öccse a filmgyárban dolgozott és rendszeresen hordta

  tegnap 19:05
 • Tschilla (L/60)

  Sziasztok. Madárka csúcs a bögréd! Nagyon tetszik:-)) Mikor és mit fogsz inni belőle:-)) Nekem ma jutott eszembe, hogy a "jó szív" milyen hülye tud lenni!! Mikor megvettük a családi házat és kiköltöztünk, volt a szomszédban 1 fiatal házaspár 1 pici gyerekkel, én meg összeraktam minden olyan játékot

  tegnap 19:01
 • narghile (L/39)

  Jaj, de szeretem én is a Lautrec plakátokat, van is 2. Tényleg jófajta bolt lehet, ahol ilyen az áru. Nem is tudom, szeretnék-e beleszabadulni...

  tegnap 17:56
 • gyurgyalag (L/107)

  én nemtom mittok, de olyan jó! De tényleg, azt a fél boltot föl tudtam volna vásárolni, jaj, nagyon sok minden tetszett. Volt pl. egy Toulouse Lautrec plakát, az alján a felirat fából volt, nem is folytatom....

  dec. 17 21:16

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 524

Látogatók az előző hónapban: 16360

Látogatók a jelenlegi hónapban: 10128

Feliratkozottak: 1205

Magazin helyezése: 3

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez