"Hatalmas kérdőjelekkel teszem fel a Space Monkey bemutatóját. Olyan zavaros az egész, ráadásul elég lassú is. A zene okozza a legnagyobb fejtörést, mert először még elaléltam a Hattyúk tavától, nagyon örültem a Manók táncának a Peer Gyntből, de a Carmen elferdített dallamai már az őrületbe kergettek. Nem igazán értem, mi a céljuk a fejlesztőknek, lesz-e rend a zűrzavarban." 2 éves dilemmám végére tesz pontot a végleges. A bétás duma alapján remélem, hogy a címhez hasonlóan, a tartalmat is szinesítették:) Igaz, bónusz nincs, és lehet, meg se fog CE-ben jelenni, amit majd bánunk (vagy nem).
1részesek: Rapidgator  vagy  Filefactory
2részes: Unlimitzone 1. részl  Unlimitzone 2. rész
Más fajta, a felsővel ne keverd!
Bigfile 1. rész   Bigfile 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Nem gondoltam, hogy tolytatódik ez a sorozat, de a látottak alaján azt mondom, kár lett volna ha nyögdíjba küldik a szellemes hoteleket. Még mindig mesterien szövik a szálakat, és az különösen tetszik, hogy a hullák rendesen meg vannak halva:D Elviselem a "másvilágok" által beszippantyúzott eltűnteket, de sokkal jobban szeretem a trillert, mint a horrort. A HOS ismét Elefántékhoz méltó, és a minik is jöhetnek, ha nem durvulnak el." Már második hete, hogy a "futottak még" kategória cuccait dobják piacra, remélem, végre felhőtlenül parázhatunk.
 
"Asszem, többet vártam a 4Friends Gamestől a Living Legends után. A grafika tetszik, a zene jó, de az a gyűrűs maszatolás elég idegesítő. Még szerencse, hogy egy aranyos labrador is szerepel benne. Igaz, hamar lelép, már a béta végén is őt keresgéljük." Örülnék, ha a "Ne ítélj elsőre" itt most igazolódna.
Sajnos nem tudom felülírni az előzetest. Ez a játék, amellett, hogy gyönyörű, számomra semmi egyebet nem jelent. Olyan szinten mélyedtek bele a misztikumba, hogy kapaszkodóm nem maradt, és egyetlen szereplőt sem láttam szimpinek, még a kutyát se, aki természetesen nem labrador, hanem golden retriever. Nem tudom, hogy néztem be a bétánál, pedig alapból tisztában vagyok a kutyafajtákkal.
A HOS kivitelre szuper, viszont tartalmában unalmas, és minden logikát nélkülözve, van amelyik 1x, de van ami 2x is ismétlődik. Ráadásul semmi új nincs benne, ugyanúgy tárgynevek alapján kell kutakodni. A miniket sikítva skipeltem, főleg a gyűrűs maszatolásokat, na meg a sok(k) tilitolit.
A sárkányok gyűjtögetése is uncsi, böhömnagyok, és minden helyszínen 2 van, hogy minél unalmasabb legyen.
A bónusz se különb, és elég ijesztő, hogy a gonosszá előavanzsált kiscsaj a visszatérésével fenyegetőzve ordította le a hajat a fejemről. Anyám, borogass!
Ami pozitívumként megmaradt, az a kínai pagodák csodás világa, és sziklába szorult, majd megmentett cuki fa, akinek a lombjai közt madarak fészkeltek. Ettől viszont semmi nem változik, mert kegyetlenül lehetesezem, szerintem ennél többet nem érdemel.
Lehet, majd jól megbánom, de most ebbe belelátok annyit, hogy felpakoljam. Rengeteg a videó, de ezt jól ellensúlyozzák az ötletes keresősök meg az izgi zene. A minikről tök rossz a véleményem, inkább hallgatok, egyedi szocprobléma. Ami még tetszik, hogy szemes virág helyett felfújt madárfiókákra hajazó izéket kell gyűjtögetni, eddig 38 db-ot, de lesz ez még több is.
Unlimitzone
Rapidgator
Bigfile
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Mit is írhatnék? Nekem nem bejövős, így biztos lesz, akinek igen:) Eipixtől ez a mumus sorozat, egyszerűen nem tudok rákapni az ízére. 
Unlimitzone
Bigfile
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"A mitológiát nem szeretem, itt meg úgy néz ki, Zeusz, Hádész és még sokan mások lesznek a szereplői a sorozat következő részének. A témához illően, annyi az égszakadás-földindulás effekt, hogy engem egyszer csak kitessékelt a játék. Ezért aztán nem tudom megítélni, érdemes-e nyálcsorgatásra, és csak annyit jegyeztem meg, hogy olajbogyót kell gyűjtögetni. A Domini Games 2esélyes, és ritkán lelkesedem túlspilázott játékaiért." Biztatásképpen megnéztem az elődöket. Ott 8-9 pontokat osztottam. Most a nagyságától vagyok legjobban betojva, nem is tudom, láttam-e eddig 1,9 Gb-os óriáscuccot. Hogy abba mennyi agyonspilázott vidijó belefér...
Idő hiányában megint Mayát kértem, hogy sárguljon már egyet helyettem:
A Domini, Dark Romace-sorozatának újabb részében a fejlesztők ragaszkodtak az alapsémához. A főjátékban szokásosan váltogatjuk a személyazonosságunkat, hogy Perszephoné vagyunk, hol egy kitalált, halandó vőlegény, Eilias.
A bónusz a Minotaurusz-legendát veszi kézbe. Thészeusz segítségére kell sietnünk, Olympia képében. Vigyázat! A játék sztorija nyomokban görög mitológiát tartalmaz, arra érzékenyek a kockázatok tekintetében kérdezzék meg Dr. Homéroszt a várható mellékhatásokról. :D
Helyszínek tömegét járjuk be, de mind hézagmentesen illeszkedik a történetekhez. Az Olymposz, az Alvilág, a Styx folyó, Hecaté temploma, Charon, a révész kunyhója, a Heszperidák kertje, Heliosz temploma stb.
A minik könnyűek és sokfélék. Csak két ellensznenves tekerősre emlékszem. A köszörűkövet vagy ötször odakínáltam, mire rájöttem, hogy először a kedvenc minimet, a Hanoi tornyait kell vele játszani :D
A keresősök minden esetben kombináltak, sziluettes, tárgyhasználós, visszapakolós, morfos és mind csodaszép. Na jó, az alvilágiak nem annyira. Ki lehet váltani őket match-ra.
A színek erősek, de ez két mediterrán történet, így tulajdonképpen passzol a témához, épp, mint a zene, ami széles ívű, méltóságteljes. Megemlíteném még a Domini egyik nagy erényét is: a tennivalókból egy helyszínre sokat helyeznek el, eszközökből egy-egy helyen több is van. Nem kell vég nélkül ingázni, és nagy tereket becsászkálni.
A videók tömkelegét nem mindenki szereti, de mert egyébként minden nagyon szépen egyben van, kerek egész történet és nagyon okosan szerkesztett, logikus a játékmenet is, ezért a bónusszal feltornázta magát nálam a játék egy szép, pocakos nyolcasra.

Köszi, Maya!
1részesek: Depositfiles   vagy   Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész     Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész       Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Ez nem a kedvenc sorozatom, hogy finoman fejezzem ki magam. Nyálcsoriba nem került, ahogy az előző sem. A Brave Giant Games munkája, akinek jobb játék is kikerült már a műhelyéből. (Legalábbis az új bétájuk tetszik.) Akiknek az jön be, ami nekem nem, essenek neki gyorsan:)
"Nagy lelkesedéssel estem neki a Mariaglorum sorozatának új részéhez. Igaz, nem ez a kedvencem tőlük, de a csapat nálam nagyon dobogós a mostani teamek közül. A lendület addig tartott, amíg a mosómedvét kellett teletömni kajával. Az utolsó 2 abrakot nem találom, a dög nem zabál, én meg bután nézek:D" Most biztos megtömöm a kis xarházit, velem nem lehet packázni:)
Csodás és változatos környezetben mentjük, aki menthető, ebben az izgalmas játékban. A Mariaglorum mindig maximálisan kiszolgálja vizuális igényeinket, itt viszont a fülem kétszeresen is "lógva" maradt. Szerencsésebb lett volna, ha Arlene folyamatos balhézását valami jóféle zenével oldják, mert így igencsak beégett az agyamba az agresszív ordibálás. Szerencsére a játék amúgy sok érdekességet kínál, és vannak -igaz, elvétve- cuki dolgok is benne.Ijesztőségük ellenére nagyon tetszett az elvetemült hentes és mészáros, és jó figura a fűrészmalmos is.
Nagy erősség a változatos és újszerű keresősök tálalása. Jelentem, megetettem a telhetetlen mosómedvét, de bosszúból az összes, ízlésének nem smakkoló cuccot is odakínáltam. Persze a bosszún kívül a heves tiltakozás is motivált, mert jókat röhögtem rajta. Szinte mindegyik HOS ad valami plusz élményt. A vízfolyásost még felírtam, de a többihez lusta voltam. A tárgyas-pakolgatósok is színvonalasak, nem nehezek, de ötletesek. A könnyű jelző úgy globál is igaz, logikus a játékmenet, és a minik többsége se fogott ki rajtam.
Érdekes újdonság nekem, hogy bár lányos zavaromban és teljesen indokolatlanul odaadtam a fejszét a gonosz csákónak, de kaptam javítási lehetőséget, hogy az előre elgondolt cselekmény végbemenjen.
A 25 denevér és 9 figura meglett, de 2 puzzle hiányzik a 21-ből, ami kissé bosszant. Nem tudom, mit kellett volna még csinálnom. Mindenütt világít a 3 zöld petty, még a kérdésekre is válaszoltam, mert könnyűek. 1-re adtam rossz választ, de lehet ismételni. Lehet, hogy ez a mosómedve bosszúja?:D Ha van infótok, várom szeretettel, mert nem szeretem a félmunkát.
A bónuszt direkt nem említem, az egyáltalán nem tetszett, és a fájó zenehiánnyal együtt 1 pontot levonok, legyen a vége 9.
"Ahogy a többi rész, ez is egy vérbeli mese, boszival, tündérekkel. A zene megunhatatlan, a keresősökben sok az újdonság. Tündéri a piros csíkos macska, aki mellénk szegődik segítségnek, és még azt is bevállalja, hogy megfürödjön a patakban. Morfokat is kell gyűjteni, ami egyelőre tök nehéznek tűnik, legalábbis én csak egyet találtam. Kicsit aggasztanak a videók, de remélem, nem viszok túlzásba." Nagyon bízom a Vendel Gamesben, humorban és kedvességben csúcskategóriás csapat.
Nem hiába bíztam bennük, a cukiság faktor -a szó jó értelmében- iszonyat magas ebben a játékban. Persze az sem elhanyagolható, hogy a grafika gyönyörű, formailag és színeiben is. Kalandozásunk során elképesztően egyedi figurákkal találkozhatunk. Csak párat jegyeztem meg, pl. az orrát fennhordó, királyi szabómestert, akin hülyére röhögtem magam, vagy a boszit, akiből a fehér mágia következtében balettpatkány helyett balettmókus lesz, legalábbis a ruci erre utal. A szakács se semmi, főleg a sötét mágia után, mikor egy hatalmas, formázott zseléből figyel kifelé. Tök jó ötlet a választási lehetőség, kit hogyan varázsoljunk el, de még nagyobb, hogy mindkét eseményt újra megnézhetjük az extrákban. A bánatom annyi, hogy nekem az utolsó kártya nem nyílt meg, így sose tudom meg, mi lett a felfújt szabóból, ha a gonoszabbik módot választom. Nem tudom, ez miért történt, 3-ból 3-at jelez, pedig az elsőnél 2-ből 1-et, mégis látható minden.
A HOS szintén tele ötletekkel, a feladatosokban mindig van valami csavar, de legalább ilyen lelkesedéssel keresgéltem az egyformákat is. A bónuszra egy kissé megfáradtak, volt pár sima szöveges, de nem akarok telhetetlen lenni, így is kenterbe vernek sok csapatot. A minik is ötletesek, sőt többségében könnyűek is.
A morfokat nagyon figyeltem, utálom, ha kifognak rajtam. Csak 1 nem került elő, ami nem rossz arány. Sebastian (remélem, jól emlékszem) szövegelése is csúcskategória, pl. mikor szabadkozik, hogy ő bizony nem dagadt, pedig alig bírt kifarolni a fal réséből. Többször kikérte magának, hogy nem cirkuszi kutya ő, hogy mindenféle kellemetlen mutatványra kényszerítsük.  A szereplőknél is nagyon király, hogy mielőtt elvarázsoljuk őket, 3x is elküldenek a halál valagára, ha megpiszkáljuk őket. Ebből sajnos kevesebbet értettem. Nem tudom, fordítható-e...
A bónusz kurtán-furcsán ért véget, de talán ez is kevés angolomnak köszönhet. Mindenesetre ez semmit se von le a játék értékéből, ami nálam egy brutálisan nagy, sőt csillagos 10-es.
Igazából nem nagyon tudom hova tenni ezt a játékot. Az Alawar Stargaze csapat ismerős, a grafika tök új. Nagyon tetszik, de egész más technikai környezetet képzeltem hozzá. Még duma sincs, csak olvasni lehet  a párbeszédeket. Egy kalózhajón kezdődik a mese, de hogy hol végződik, és én azt látni fogom-e, erősen kétséges.
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
HOG-KALAND rovat
"Most már az én reményeim is totál elvesznek, pedig szívesen adnék még egy esélyt az Eipixnek. Annyira tetszett a benzinkút, meg az a szoba is, ahova kupán verésem után kerültem. Aztán egy hülye csatornába küldtek, amit már nem díjaztam, a kínos miniket meg nem is említem. Eipix, múúúkodj!!!" Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az előzőre nyomtam egy 9-est:)
"Laura (ha jól emlékszem), az újságíró csajszi újabb para(nem)normális ügyben nyomoz. A szívrohamban elpatkolt pasi zombiként kerül elő, és Bishop irányításával neki kell megfejtenie a rejtélyt. A grafika nem olyan, mint az előzőek, és most csak a FIVE-BN Gamest láttam, az Alawar, akiknek eddig dolgoztak, eltűnt. A morfok és tárgycsoportok hasonlóak, és a teszem-veszem, árnyképes HOS is. A csajszi rőzséjén megint lehidaltam:)"  Nem a kedvencem, mert sokat kell ugrabugrálni, de remélem, a térképpel kibírom.
Sajnos az időhiány nyakig betemetett, ezért Mayától kértem "sárgát":
Ahogy azt Narghile már előre jelezte, a játék teljes egészében Five-BN munka. Ők a Lost Lands-széria elkövetői is, ennek megfelelően a grafika látványos, 3D animáció és normál 2D-s vegyület. Hosszú futásra készüljön, aki még nem játszott vele, mert ez a csapat nem a rövid játékok híve.
Sztori dióhéjban:
Egy New York nevű, vidéki városka vezető embere - ha jól értettem, polgármestere - temetéséről hazatérő, csini, ifjú asszonykája épp elkezdené élvezni a vígözvegységet, mikor apu hirtelen hazatér és láthatóan nem a haverokkal való sörözéstől furcsa a hangja, mozgása és arcszíne. Laura James újságírónő valamivel később már egy titokzatos gyilkosság helyszínére érkezik az elegáns kúriába.
Számos föld alatti helyszínt kell bejárni, ahol egyre nyilvánvalóbbak, a fickó nácikal kapcsolatos múltjának jelei, épp úgy, mint a tébolyáé. Modora sincs, simán kupán somja a szöszi csajt.
Rengeteg barangolás, elképesztő mennyiségű szerelés - árnyképes-tárgyhasználós keresősökből kibűvölt eszközökkel - viszonylag logikus játékmenet, kellemes zene és tényleg pazarul megkreált New Yorki "tájak" helyszínül, valamint a végén az "és a világ újra megmenekült, hála nekünk" érzés - ezt nyújtja ez a játék, mindenkinek aki türelmes.
Kollekciók is vannak. Morfok (fém almák), New York nevezetességeit ábrázoló képek, némi szöveges magyarázattal, továbbá bányász szobrocskák. Az interaktív térkép jól használható és előzékenyen jelzi, ha valamelyik elmaradt. Jelentem, mind meglett még játék közben.
A bónuszban a locsogásra hajlamos segítő pasi vagyunk, és a rosszember romba dőlt bunkerében kutakodunk, úgy sejtem a HQ szervezet megbízásából. Egy fajta nyomeltakarítás közben megakadályozzuk, hogy az ott maradt rakéták lerombolják a Világot, ami New Yorkban van, továbbá aki még tudta eddig, az most megtanulhatja, hogy kell szépen, precízen meghegeszteni egy léket egy tengeralattjárón.
Mivel a játék eléggé kiegyensúlyozott, ezért megkínáltam elsőre egy 9-essel. Bár nagyon pasis a sok bütykölés miatt, azt gondolom, hogy ennyi jár a fiúknak is, amiért a sok csajos-boszis-tündérkés játékra ők sose panaszkodnak. Szóval 9 pötty és egy karton sör a végső ítéletem vidám
Köszi, Maya!
 
"Na végre!!! A GrandMa Games játéka megint sokat ígér. Csodás grafika, ezernyi titkot rejtő tébolyda, melynek kísértet lakói gyerekek. Szóval, miközben kapkodtam a liberóért, rengeteg "gyerekes" cuccot is megcsodáltam. Fantasztikusak a hangeffektek meg a zene is, és a végén egy olyan összetett HOS-t tálaltaka a kockában, hogy szemem szám elállt, mindaddig, míg ki nem dobott az 1 órás demó:( Kicsit a Bloody Maryre hajaz, de bőven kenterbe veri. Hú, de várom!!!" Bakker, én erről annyi jót írtam, hogy most kissé pánikban vagyok, tényleg jól láttam-e.
Az alapjáték hozta az elvárásaimat és reményeimet is. Elképesztően kifinomult és kifejező az a fantáziavilág, ahova a szereplők elvezetnek. Többnyire groteszk és szürreális, de pont ez kínál rengeteg lehetőséget a fejlesztőknek, hogy megmutassák különös fantáziavilágukat. A kislány története, a fekete menyasszony, a nagypapi kiccsaládja mind telitalálat, de nkem már az is elég volt, ahogy az elején egy nagy maflással magához térítettem az ápolót:D Voltak választási lehetőségek, volt, hogy nem a nyelvre, hanem az ösztöneimre hagyatkoztam, de már ezért megérte.
A HOS elképesztően színvonalas. A pakolgatósoktól totál elaléltam. A kockás, a zsinórosok, könyves rakodós, mind nagy élmény. Mondanom sem kell, a minikkel nem sokat bajlódtam, de az feltűnt, hogy többnyire nagyon szépen simultak az eseményekbe. A 36 gömböc nem túl érdekes, de össze kell gyűjteni, majd be kell vezetni az agyba, hogy a 3. rész is megnyíljon. Igazából az a rész nem tetszett, nem sok értelmét láttam, de a kis pöttyös lánnyal jó volt újra találkozni. A bónusz is gyengébb az alapsztorinál, de ott meg a polip a fehér patkánnyal annyira tetszett, hogy visítva piszkáltam ki a szeméből a beleragadt szempillát.
Zeneileg lehetett volna egy kissé hatásosabb, szerintem nem elég doppingoló, de összességében nyomom rá a 10-est. Az alapjáték után a tüzijáték is megvolt, de a többi miatt azt most nem lövöm el.
"Nem mondom, hogy nagyon erős, de az elődöknél nagyságrendekkel jobb lesz (talán). A téma tetszik a sorozatgyilkos Carter fivérekről, a vámpírok is beleférnek, módjával:) Tetszettek a visszapakolós, vegyes keresősök, a többi kevésbé. Minik elhanyagolhatók, viszont a kissé primitív grafika ellenére mégis van hangulata az egésznek. Az 52 magában morfogó álarc idegesít, a fotólabor eddig még nem. Ha időben kiszabadulunk a temetőből, szerintem tartogat még érdekes perceket." Talányos...
Hát, ez szinte játszhatatlan. Kínlódtam vele sokáig, próbáltam a New Orleansi hangulatba kapaszkodni, de ez édeskevés egy játékhoz. A grafika egyre igénytelenebb lett, a mocsárnak semmi hangulata, a Carterek háza iszonyat, a keresősök meg hótt primitívek. Ja, és a minik is, de a 10 mp-es skip jócskán segített.
Amellett, hogy a történet se kötött le, logikai bukfencek is tarkítják ezt a szerencsétlen cuccot. Az összeszkábált, két végén két kézzel fogható hordágyon, nő létemre, egyedül cipeltem a vámpírlakta nőszemélyt, akinek hosszú évek alatt még átöltözni sem sikerült. Legalább ennyire bosszantott, hogy a mocsár elején lévő koszlott lakatba egy igazi aranykulcs illik. Az is lenyűgöző, hogy a padláson lévő padlódeszka nyitásához lejártam a lábam egy vésőért, mikor a barkácsasztalon végig ott hevert egy ebből. Lehet, reszelő, de a mozdulathoz tök lényegtelen, hogy valami vés vagy reszel.
Ezek után inkább nem pontozok, és csak remélni tudom, hogy a Bigfish eltakarítja ezt a bandát a műfaj közeléből, mert csak ártanak neki.
"Ez már jobban tetszik, mint a vérfarkasos, viszont a nagyítós szamárkóró keresgélés sokat ront az élményen. Na meg ez is szélesvásznú...utálom!!!  Aztán lett 2 runtime errorom, abbahagytam." Vérfarkasékkal még mindig nem találkoztam, de asszem, ezt tolom előbb, hallgatok magamra:D
De jó, hogy végre dicsérhetem az ERS munkáját! Valami visszajött a régi időkből, amikor nem csak a riogatás volt a fő cél, hanem a szórakoztatás is. Isa mester rehabja különösen kedves a szívemnek, annyiszor szívatott már bennünket, vagyis a sorozat szereplőit. A szívhez szóló történethez most különösen kifinomult, csodás grafika társul, és mivel gyermekkorunk helyszínén járunk bőven jutott játékokból, aranyos figurákból is. Sorolhatnám a cukiságokat, de inkább csak a hód alakú hegyezőt emelném ki, tekerészhető farkával.
A HOS előtt le a kalappal! Nem elég, hogy színvonalas és érdekes, még ötletes nyitófeladatok is vannak. Inventory használat is szükséges, onnan kell 1-1 tárgyat bevetni, hogy keresgélhessünk. Pl. 2x is kell lőpor, hogy a kristály fejeket szétbombázhassuk, és a gyönyörű kandúr is csak műegérért hajlandó elhúzni a csíkot. Az, hogy vannak duplázós részek, ilyen tálalás mellett teljesen elhanyagolható.
A miniktől már ennyire nem vagyok elalélva, jó megszórták tekerőssel és tilitolival. De voltak számomra szerethetők is, az meg különösen tetszett, hogy az egyikhez még a reset gombot is meg kell keresni.
Ezek után nem tudom, merre tudják még kanyarítani ezt a történetet, akár le is zárhatnánk. De mivel az ERS (is) sokat kattog egyes sorozatain, szerintem lesz folytatás. Ezt viszont én egyáltalán nem bánom, erre most simán tolom a 10-est.
"Éreztem, hogy lesz folytatás, és ahogy azt MadHead-től megszoktuk, a színvonal változatlan. Könnyen követhető sztori, csodás zene, ötletes, morfos HOS, könnyű minik jellemzik a Havannában játszódó történetet. Kár, hogy a piros dobozt már nem nyithattam ki, annyira jó lett volna folytatni. Természetesen "hú, de várom" kategória, és még azt is elárulom, hogy Kuba az egyik kedvenc országom. Napfény, életöröm, 50-es évek cirkálói, szivarozó öreg nénék, Buena Vista Social Club...és még sorolhatnám." És milyen gyorsan megjelent! Februárban voltam ilyen lelkes:)
Ez maga a csoda...én tényleg Havannában jártam:) Képi világa, zenei anyaga annyira profi, hogy magába szippantott a kellemesen meleg, igazi mediterrán környezet. Kissé koszlott, de annál hangulatosabb lépcsők, falak kertek, még a temető is barátságos:D A macskák nyúzottak, minden rozsdás, de sebaj, olajozóból van dögivel. Szóval, imádtam! A történet, mint mindig, nagyon jól érthető, a bónuszban pedig pláne megmutathatom, milyen faxa gyerek vagyok, tudnillik, kivételesen pasibőrbe bújtattak a fejlesztők.
A HOS mindvégig elegánsan színvonalas, sztoris-szöveges, logikai párosítós és sok más fajta követi egymást. Mindenütt begyűjthetünk 1-1 morfogó cuccot, amúgy meg gyémántokat (szám szerint 40 db-ot) kell összeszedni, hogy a végén kincsvadászhassunk. Mad Head-nél azt sem hagyom ki, bár kincsnek nem mind nevezhető, mert van ott minden, rokkantkocsi, hónaljmankó és egyéb nyalánkságok:D
MadHead-nél a zene sosem elhanyagolható, elringat, felspanol, mikor mi kell, eszméletlen stílusos és igényes.
Újabb kalapemelés a szerb csapat előtt, akik nem punnyadnak, hanem minden alkalommal magasabbra teszik a lécet. A pontom ismét nem meglepő, csillagporos, brutálisan nagy 10-es, és alig várom, hogy a következőt tesztelhessem. Azért megemlítem, hogy a klubban újra szétvertem a dobszerkót, egyszerűen nem lehet betelni vele:D

 
Frissített verzió:
Unlimitzone  vagy  Rapidgator   vagy Bigfile  vagy  Filefactory
HOG-KALAND rovat
Az elsőre 5 petty ment, de bíztam a jobb folytatásban. Ha jól emlékszem, nem volt béta, de ha mégis, az baj, mivel nem tettem fel. Csak annyit látok, hogy egy fiatal pár a hétvégéjét Frankenstein várában szándékozik eltölteni. Bár ne tennék...a többit már sejtjük.
Unlimitzone
Rapidgator
Bigfile
HOG-KALAND rovat
"A főmenü nem, de amúgy tetszik a bemutató. Érdekes lesz a történet az eltűnt kislánnyal. A HOS szuper, minik se végzetesek, és megint gyűjthetünk morfokat és 5-ös tárgycsoportokat. A nyitóképnél a bal oldali gombok bökik a csőröm, annyira ronda az a betűtípus." Próbáltam pozitív lenni, de azt azért elmondanám, hogy a 9. epizódra már látatlanban sem vágyom.
Tökéletesen egyetértve Vicanyuval, én is nyomom a 10-est rá, mert érdekes a sztori, ráadásul jól érthető, a grafika pedig illik a mesés és babás témához. Imádtam a gyerekszobás, bájosan rendetlen, fa tetején álló kisházas, álomvilágban vicsorgó rémmacis részeket, és még egy bagoly formájú hajtű is levett a lábamról. Tetszett, hogy a bónusz visszakanyarít bennünket a gyökerekhez, és bár utólag, de rendezzük a dolgokat. Egy dologtól vagyok szomorú: szívesen visszaadtam volna a kiccsajnak a mamáját:(
HOS-ban (duplázás ellenére) szépen tartják a színvonalat végig, a minik pedig könnyűek. 15/28-at én is elkövettem, ami nagy szó. Bosszantó, de egy művészeti tárgyat elhagytam, viszont  az összes morf meglett.
Ilyen tapasztalatok után, magamat is bőven meglepve, kíváncsian várom a folytatást:)
1részesek: Depositfiles    vagy    Filefactory
2részesek:
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Ma csak erre van időm, de gyorsan posztolom is, hogy el ne felejtsem. Egy városkában nyomozunk, mert már 15 lánynak veszett nyoma fél éven belül. Jónak tűnik, szépek a keresősök, de elég egyszerűek. A mixeléssel lehet, bajban leszek, mert elég sok üveg hiányzik. Elképzeltem, ahogy a vége felé már egy tucat cuccból kutyulok:( Az előzőre nem emlékeztem, de most utánanéztem, 7-8 petty közé tettem. Ez azért biztató!" Az viszont egyáltalán nem biztató, hogy mindezt 2014. nyarán írtam.
"Legutóbb azt kértem a magyar Sunward Games-től, hogy valami csajosabb helyen szeretnék kalandozni. Lehet, meghallották a kívánságom, mert a 4 részes -nekem kőkemény- Secret Order után lágyabb húrokon penget a csapat. A történet a görög mitológiában gyökerezik, Ariadné fonalába kapaszkodva viaskodunk a Minotaurusszal. (Jaj, de költői lettem:D) HOS nagyon rendben, főleg az tetszett, ahol semmi segítség, csak a logikát követve kell összerámolni a dolgokat. A forgatós miniktől még mindig a szívroham kerülget, de skip mellett nincs gond. A grafika kissé elmosódott, a figurák picit esetlenek, de szépen egyben van az egész cucc." Jövő 7végéig biztos átrágom magam rajta, most sajna, nincs időm.
Nem is kellett annyira izmoznom, 2ültömben végigtoltam. A hosszával tökre meg vagyok elégedve, nem rabolja a csapat feleslegesen az időm. A történet se bonyolult, a bónusz is rövidke, szépen lehet haladni. Nem tudom, maradt-e ki valaki a görög mitológia neves alakjai közül, de érdekes módon, most inkább örültem, hogy annyi az ismerős. Nem vagyok a mítoszok szerelmese, itt mégsem zavart az "isteni" környezet.
A grafikát könnyedén megszoktam, van  valami bája a satíros környezetnek, tárgyaknak. Színeiben harmonikus, így aztán szépen érvényesült az épületek, kertek együttese. Az alakok viszont zavartak, a kovácsisten szoborhoz illő, belőtt, tartóshullámos sérója, meg az a törpögő zöld emberke, akinek nem kicsit volt bárgyú a tekintetete, és valahogy nem illett a többi figura közé.
A HOS végig igényes, nem ismétlődik, és több is jutott bele a szabadon pakolászós, feladatosokból. A minik egy része könnyű, pár darabon még gondolkodni is hajlandó voltam, a tekerős-csavarósokat pedig seperc alatt átugráltam.
Szerettem a növényeket, rovarokat gyűjtögetni, bár nem lett meg mind, asszem, 1 készlet sem teljes. Na, de sebaj, a lényeg, hogy kellemesen telt az időm. Láttam Maya kommentjét, aminek szinte minden betűjével egyetértek, viszont a pontjaimmal spúroskodom, nekem "csak" 8-at ér.

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Nevertales 5: Hidden doorway

Hátha ezzel vonzom be a Vendel Unrecornized-ét.

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • csopi13 (L/57)

  Sziasztok!Sajna, csak bekukkantani van most időm, de nagyon örülök, hogy végre Wircsit is itt látom bóklászni :) Madárka nagyon szurkolok Nektek! Az én "elgurltapirula" kicsi fiam Sz.fehérvárig ment 1 menhelyes kutyáért, aminek látta a képét a neten, tehát Ő is fog 4lábút sétáltatni Pesten, talán...

  ma 20:35
 • narghile (L/41)

  Wircsiiiii, de jó látni téged! Köszi, viszont, így utólag is:) --- Madárka, köszi az infót, akkor hajrá!

  ma 11:46
 • gyurgyalag (L/109)

  Szia wircsi! De rég láttalak! Hát még neked milyen boldogat! -))))

  tegnap 07:16
 • wircsi (L/43)

  Boldog anyák napját mindenkinek! 🌷

  máj. 01 20:54
 • maya40 (L/46)

  Azt a hűha, de mindenit! Lemenetem hídba! Nargile, küldöm a dumát privátban az Adam Wolfe-ról.

  máj. 01 12:04
 • gyurgyalag (L/109)

  Nagyon köszönöm az érdeklődést, a dolgok lassan mennek. Politikusok nem hordják azt, hogy bocs, hülye voltam. De mindenkinek üzenem, senki nem kaparja ki a gesztenyét helyettünk. A politikus azért hiszi azt, hogy bármit megtehet, mert senki nem küldi el fügét szedni Grönlandra. -)))

  máj. 01 08:46
 • maya40 (L/46)

  Meglátom, mit tehetek Adam Wolfe ügyben, de nem ígérek semmit, mert az én gépem is elég gyeszera állapotban van. Pedig ez nagyon piszkálja a csőrikémet.

  ápr. 30 22:55
 • Vicanyu (L/55)

  Van, ahol minden hiába. A szomszédomék éveken keresztül egy 1m-es láncon tartottak egy pulit (pulit!!!), aki ráadásul beteg volt. Amikor beszóltunk az állatvédőknek, tegyenek valamit, ha tudnak, hát nem mi lettünk a "jó" szomszédok. A végén inkább elaltatták a blökit.

  ápr. 30 20:19
 • narghile (L/41)

  Ja, még annyit, hogy én az állatvédőket uszítanám az állatkínzó véglényekre, azok elég tökösnek tűnnek. Legalábbis a tevében mindig ők balhéznak, sőt el is viszik a jószágot a szadistáktól.

  ápr. 30 13:00
 • narghile (L/41)

  Akkor sorban válaszolnék:) Nekem az "ez a cikk nem kommentelhető" is kiveri a biztosítékot, mert látom magam előtt az előzményt:( Dark2verziót már tesztelte valaki, az se lett jó, Adam W-t most posztoltam, légyszi, segíts, ha tudsz!:)

  ápr. 30 12:56

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 351

Látogatók az előző hónapban: 11779

Látogatók a jelenlegi hónapban: 1156

Feliratkozottak: 1266

Magazin helyezése: 7

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez