"Nem vagyok elájulva, mert amilyen szép a környezet, annyira eltolták a köpönyeges alakokat. Legalábbis én így látom. Viszont állandó segítőink, a békebeli hálókocsi kalauznak öltöztetett csúnyácska békácska, és a nyári vakációra készülő Elf nagyon cuki. Békának mintha bajsza is lenne, de ebben nem vagyok teljesen biztos. A pasi leápolása elég brutál, főleg a bevérzett szeme és a fején lévő pukli.
HOS jó, még nem is mondtam, imádok teli hűtőkben kotorászni:) Minik könnyűek, és megint rengeteg a gyűjteni való, puzzle darabok, morfok és mágnesek különböző épületek képeivel." Összességében jó ez, rég volt Elefánt, már vártam.
"Tegnap már nem volt kedvem cikkezni, de jó lesz az ma is. Talán az törte meg a lendületet, hogy egyik pillanatban nagyon tetszik, a másikban nem. Szédületesen profik a repülős és egyéb akciójelenetek, ugyanakkor untattak is, kín volt kivárni a videók végét. Szépen kötik az előző részekhez, de ezen kívül tök új minden. Utunk a Karakórum hegység egy kolostorába vezet, ahol egy eltűnt, nemzetközi régészeti expedíció tagjainak hűlt helyén kutakodunk egy balfék fickóval, aki helyett mindent nekem kell csinálni. (Remélem, a K2-őt nem mászatja meg velem:D) Szóval, egyelőre kicsit nyakatekertnek tűnik az Artifex Mundi látomása, az elődök már béta korukban is jobban tetszettek."  Majd jövő héten megpróbálom betuszkolni a progiba, még az Ers is várat magára.
1részesek:   Depositfiles vagy  Rapidgator  vagy   Filefactory
2részesek:   Unlimitzone 1. rész   Unlimitzone 2. rész
                       Rapidgator 1. rész     Rapidgator 2. rész  
                      
Filefactory 1. rész       Filefactory 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Inkább  a megszokás, mint a határtalan lelkesedés posztoltatja velem a sorozat 9. részét. Nincs vele különösebb baj, de különlegességeket sem fedeztem fel. A grafika szép (a kép keskeny), tetszik a ház meg minden, de mintha már láttam volna valahol. Az viszont érdekes, hogy Magyarországot többször is emlegetik, de semmi egyéb ráutaló nyomot nem találtam, a német hangzású név pedig tovább növeli a homályt."  A homályból Maya már megpróbált kivezetni, a történet a Monarchia idején játszódik. Köszi itt is!
Sajnos nem volt időm rögtön sárgázni, de a lényeg, hogy tetszett. Ahogy Maya is írta, meglepően változatos és érdekes történetet kanyarítottak Poe elvont és nyúlfarknyi novellájából. Két család ellenségeskedésének lehetünk tanúi, de a szerelem mindent legyőz, embert és szellemet egyaránt.
A játéktér szépen tagolt, térképre nincs szükség. Csak ott kavarodtam meg, ahol a konyha helyén a bónuszban egy pincét találtam, mögötte egy szobával. A keskeny képet már annyira megszoktam, hogy gond nélkül csodálhattam a gyönyörű grafikát, finom, míves tárgyakat, bútorokat.
A HOS változatos, bár most nem éreztem, hogy annyi melót feccöltek volna bele, mint az előző kettőben. Bevallom, a minikre már nem nagyon emlékszem, de ha nagyon pocsék lenne, az biztos megmaradt volna.
Most elégedjetek meg ennyivel, és már csak a pontom maradt hátra, szám szerint 9, mert tulképp tök elégedett vagyok.
Unlimitzone
Bigfile
Bigfile 2részes:  1. rész   és   2. rész
Nekem most egyik Bigfile se működik, de lehet, nálam van a gebasz.
Rapidgator
Filefactory
HOG-KALAND rovat
Nem került nyálcsoriba, nem tudtam feldolgozni az Artifex Mundi hatalmas stílusváltását. Igaz, a régit is egyre nehezebben kezelem:D Remélem, nem lesz igazam, és majd látok lelkes beszámolókat, köztük az enyémet is.
Azt nem mondom, hogy tapsikoltam a végén örömömben, de összességében nekem pozitív csalódás ez a játék. Nem tudom, mért paráztam annyira tőle, egy idő után már nem zavart a stílusváltás, sőt egyre szebbnek láttam a helyszíneket, érdekesnek a cselekményt. Persze minden momentumot nem értettem, de azt igen, hogy Solomonnal és tesómmal, Gabriellel küzdöttünk rendesen az ördögi Koshmaarral. A démonizált áldozatokról lekerült az álarc, és a végén az azonnali pusztítást választottam, esélyt se adva a gonosznak.
Nagyon tetszettek azok az összetett feladatos részek, ahol 1-1 kütyüt kellett működésre bírni, a MadHeadtől ellesett forgatós módszerrel. Pl. a fotómasinára gondolok, ahol nem kellett kilométereket gyalogolni az alkatrészekért, hanem ötletesen kaptuk meg a cuccokat. Ilyen volt még a csapda a katedrálisban, és hasonló metodikájú a lebegő szikla tehermentesítése is. Ja, meg a hatalmas kripta fedelének felemelése is ügyes húzás a fejlesztőktől.
A HOS nem kiemelkedő, de változatos. Vannak tárgyrészletesek és hagyományosak kisebb feladatokkal. A minik se annyira gázak, egyedül a rúnás körök mentek az agyamra, de arra is kitaláltam valamit...10 mp-re állítottam a skipet:D
Kimondottan üdítő momentum, hogy a démon csontik közeliekben lapulnak, és rendesen bele is olvadnak a környezetükbe. Ennek ellenére mind meglett, de töredelmesen bevallom azt is, hogy volt egy, amire tök véletlenül kattoltam. Vagy csak gyorsabb volt a kezem, mint a szemem.
Szerintem a zene egyhangúsága a leggyengébb láncszem, de ezzel együtt, vagyis ezt levonva is tolok rá egy 9-est.
Bigfile
Unlimitzone
Filefactory
HOG-KALAND rovat
"Úgy tűnik, a Mariaglorum már nem tud hibázni. Kistökiék újabb kalandjait most is gyönyörű grafikai környezetbe helyezték. Azok a kékes szürkék, azok az égbe meredező csupasz faágak...csodálatos! Imádom a kis cukit, ahogy a kezeit nyújtogatja, és baromira tetszett, ahogy a főmenüben már láttatják a piros üvegen keresztül átváltozásukat. Azért csak most teszem fel, mert rangsoroltam a bétákat, és természetesen ezt ítéltem a legígéretesebbnek. Eventide nem jött be, de olyan későn végeztem, hogy  nem akartam kómásan tesztelni egyik kedvenc sorozatom." Nagyon vágytam már egy csillagszórósra, itt minden esély megvan rá.
Ahogy Maya már írta, nincsenek benne újítások, de ettől még nagyot szól. A Mariaglorum ritkán dob piacra játékot, és ez meg is látszik a minőségen. Van idő kidolgozni a történet fonalát, és a kivitel is első osztályú. A grafika formailag és színeiben is szemgyönyörködtető, ugyanúgy hat az érzelmekre, mint maga a sztori. Tom és papája ismét bajba kerül, és mi szívesen segítünk nekik, mert nincs túlbonyolítva, a térképet elő se kell venni. Logikusan követik egymást az események, a tárgyak helye szinte mindig egyértelmű. Lehet, hogy lesz olyan, aki ezért fanyalog, rám viszont jó hatással volt, hogy nem vesztem el az örökös gyaloglásban, hanem a lényegre koncentrálhatok.
A HOS se hoz új dolgokat, itt is a szépség a lényeg. Különösen tetszett a téli ablak jégvirágra fagyott tárgyainak keresgélése. A minikből is sokat megcsináltam, de azért nem vittem túlzásba, és így a végén azt éreztem, elég rövidre szabták kistökiék történetét.
A bónusz is összefogott és nyúlfarknyi, unalomra nem volt idő. Az ogrék szabadságáért kellett harcba szállnunk a gonosz polgármesterrel és rendőrfőnökkel. Érdekes ez az ogre vonal, és nagyon tetszett, hogy egyetlen dologtól félnek, a tündéri és apró mengosaurusoktól. Tetszett a korábban házörzőnnek tartott ogre Hannibal Lecter maszkját idéző szájkosara is. Biztos harapós a "kicsike", mint a kannibál doki, vagy valamelyik fejlesztő A bárányok hallgatnak fanklub tagja.  Humorral egyébként nem bombáztak bennünket, egyedül Tom felkészítése az akciókra tartogatott némi vidámságot, és akit még imádtam, az a hajón bekaszlizott, mini ördögfióka.
A 24 bagolyból egyet elhagytam még a kikötőben. Nálam annyira perifériára került a kép bal oldalán, hogy utólag is csak hinttel találtam. Nem mondom, hogy profin oldottam meg a dolgokat, csak 14 puzzle járt érte. De ilyeneken nem szoktam görcsölni, a lényeg a lényeg. Nekem ez a cucc megér egy 10-est, sőt nyomok rá csillagot is.
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
Filefactory
Lee még nem rakta ki a speedes cuccát, biztos nyaral:(
HOG-KALAND rovat
"Nem ismerek a Daily Magic Productions-re! Új a grafika, újak a technikai megoldások, és a keresősök is másabbak, mint eddig. A sztori nagyon tetszik, szeretem, ha zárt körben, sok gyanúsított közt mazsolázhatjuk ki az igazi gyilkost. A nyomok csekkolása a cvikkerrel nem a kedvencem, de ki lehet bírni." A szabi miatt két játék a lemaradásom...az még kibírható.
Azért HOG is jutott a hétre: "Sajnos ezt késő este próbáltam, szinte semmire nem emlékszem. Nyomokban Kékteát, zömmel Eipixet tartalmaz. A hattyús történeteket szeretem, ez még eddig nem ismerős, de talán a Hattyúk tavára emlékeztet, mert egy hercegnő esik áldozatul a varázslatnak. Biszbaszok jó méretesek, minikről  nincs emlékem, a zene viszont tetszett (most is)." Semmitmondó szöszi, de csak feltettem, és ez is valami!
Pont, ahogy gondoltam! Túlspilázott cucc, a mostanság agyonelcsépelt Hattyúk tavának átirata. Hattyú hattyú hátán, ehhez képest a bónusz domina beütésű, hosszú combú hárpiája kész felüdülés. Egyébként a grafika nagyon rendben van, némelyik helyszín eszméletlen szép. Előfordult, hogy eltévedtem, így térképeztem, de legalább gyorsabban lett vége, mert szerintem az alapjáték baromi hosszú. A HOS Kékteás tálalása elég uncsi, mert semmi extra, viszont néha jól eldugtak egy-egy biszbaszt. Fura módon két helyszínt megdupláztak, ilyenre eddig nem emlékeztem.
A minik 10 másodperces skippel elviselhetők, így is beleőszültem a tekerősök alapos magyarázatába. Még szerencse, hogy az ismétlődő kockásnál ezt kihagyták. A morfogó parables alkatrészekből pár elmaradt az alapcuccban, és a makkok gyűjtögetéséért sem kaptam valagrendet. Igaz, most nem ordítottak ki úgy a képből, ahogy szoktak, de bevallom nem is szakadtam meg értük.
Egy 6-ost azért megajánlok, mert az is kész csoda, hogy végigtoltam. A folytatásból, köszi, nem kérek (vagyis nem kérnék), pedig biztos lesz, a 11 elég fura szám egy megagiga sorozat befejezéséhez.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
Itt már a sátor-probléma kipipálva, ha valaki belefutott:
Unlimitzone
HOG-KALAND rovat
6 éve jelent meg az első rész, mondhatom, nem volt nagy durranás. Ennyi idő alatt -normál esetben-  sokat lehet fejlődni. Pl. a grafika, a főmenü és videóelőzetes alapján jónak tűnik. Nekem nem indul (Bigfile), és ettől nem vagyok túl boldogtalan, de azért örülnék, ha valaki írna róla.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
Depositfiles
HOG-KALAND rovat
Eddig egy játék tetszett az Urchin Gamestől, az Entwined. Éz most nem került nyálcsoriba, és igazából nem is emlékszem rá. Na, majd látjuk, vagy nem:D
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
"Megint megcsapott a remény szele. A Vasálarcos története, a muskétások, a Napkirály, ígéretes téma lehet. Még az agyas törp se zavart, mert eddig nem sok vizet zavar, és szamárfogatán cuki állatokat szállít. Egy jó kis visszapakolgatós is jár a szekér rendbe tételéhez, és egyébként is jó a HOS. A keskeny képbe beletörődve arra jutottam, hogy én ezt most várom." Én már játszom, kihasználva a rám szakadt szabadidőt...Leo eddig még nem jelentkezett:)
Hogy aktuális és stílusos legyek, azt kell mondanom, szép volt, fiúk!!! Lassan kipipálhatjuk a zabszem effektust, ha a nyuszis csapat új játékkal jelentkezik. Az ordasok kivételével én vevő vagyok mindenre. Keskeny a kép? Le van xarva!:D A lényeg, hogy gyönyörű helyszíneken, érdekes sztorik mentén kalandozhatunk.
Ami most nagyon megfogott, az a ravasz terület felosztás. Lestem, mint Rozi a moziban, hogy megyek vonalasan, és egyszer csak szépen visszakanyarítanak Párizs centrumába. Épp jókor jött a csoda, mert a Five-BN (én már csak térképbetyároknak hívom őket:D) mély sebeket ejtett rajtam hétmérföldes baromságával.
Szóval, elbűvöltek a mesés helyszínek, színileg és formailag, a kovács dizájnos birtoka különösen. MI más is fogadhatna az udvaron, mint egy mesterien összekovácsolt madár. De ha ez nem lenne elég, a háztetőt is kidekorálta az aranykezű mester. Olyan széljelzőket alkotott, hogy csak lestem. Egerekkel játszó macska, seprűn lovagoló boszi, csupa cukiság, és erről még eszembe jutott a malacfülre gerjedő egér is. Komor téma, könnyed kis nüanszok, innen is csókoltatom az ötletgazdákat!
A HOS is sok ötletet rejt. logikai árnyképes, mozaikos összerakósok, és persze a megszokottak is feltűnnek, így ismét mellékesnek érzem az ismétlődést. A tökös pite elkészítését is kitanultam, bár ettől még nem lesz belőlem cukrászmester. A minik se rosszak, pár tekerős még belefér, és nem tömték meg vele a játékot, amennyi van, az bőven belefér.
A zenét változatlanul imádom, az effektek közül a Bastille-ban szóló kaotikus morajlást viszont kihagytam volna. Na meg, végre elkölthettem a megszerzett zsozsót, szépen kicicomáztam a gyönyörűséges pacit, sőt kaja, pia is jutott neki.
A bónusz elején sokalltam a köhögős összetevői utáni rohangászást, de aztán belendült a cselekmény, sőt a végén a nagyfejű is belemorgott a képembe, vagyis folytatják. Ennek örömére tolok rá egy 10-est, és még jól meg is csillagozom.
"Nem ájultam el a gyönyörtől, de a képi világ totál elbűvölt. Olyan meseszépek az erdők, a  folyók, a meredek sziklafalakkal körülvett szurdok, hogy felér egy raftingos túrával. Technikailag a New York Misteriesre hajaz, mivel az a Five-BN Games munkája, akik szintén az Alawarhoz tartoztak korábban. Vagyis a HOS kizárólag árnyképes-feladatos, és a gyűjtemény is morfokból meg figurákból áll." Sajnos az a tapasztalat, hogy a szépséget felül kell múlni a tartalomnak és ötletességnek, lásd a "ronda, de finom" kategóriát. Persze az a legjobb, ha mindkettő adott...na, majd látjuk, mire elég a szépség, lesz-e belőle szörnyeteg:)
Olvasva a hozzászólásokat, én is kedvet kaptam a sárgulásra. Idáig hallgattam, érlelgetve magamban a látottakat, közben bőszen nyaldostam a sebeimet. Hát, az a nagy büdös helyzet, hogy a grafika nem tudta a hátán elvinni a torzszülött, egyre jobban túlspilázott sztorit. Az eleje most is tetszett, jó indítás a lány tojás keltetése, ezüstre varázsolódott haja, apja halála. A raftingban most nem éreztem olyan jól magam, és a helyzet egyre csak romlott. Baromi hosszú ez a játék, még akkor is, ha a koncepció töketlensége miatt térképes ugrálásra kárhoztatnak, mert mese ide vagy oda, nonszensz, hogy egy-egy tárgy miatt térdig kéne koptatni a lábunk.
Valamikor nagyon szerettem a feladatos keresősöket, és még most is belefér, ha a fejlesztők érzik az arányokat, vagyis csak színesítésre szolgál ez a fajta. Nagyon hiányzott a klasszikus kutakodás meg az összes többi, amit mások olyan jó aránnyal ötvoznek. Tudom a Five-BN-nek ez a sajátossága, de mit tehetnék, ha közben halálra unom magam. Ugyanez az unalom jellemzi a miniket is, ölég bárgyúak, és sokkal több frusztrációval ugrom át az ilyeneket, mint azokat, amik nálam a hard kategóriát súrolják.
Külön tárgyak meglettek, de ettől se vagyok boldog, és gyanítom, hogy csak a bónusz kihagyása miatt maradt nálam 5 petty a főjáték végére.
"Szellemes" kocsmában falhoz vert sörös kriglik, alkohol hatására roppant segítőkész szellemfi...igazán szellemes hozzávalók egy érdekes történethez. A Vendel Games újra formában, és az az érzésem, hogy a 4. rész legalább olyan ütős lesz, mint a Gem Fury. Imádom a grafikát, a jó szellemekről szóló cuki könyvet és az ötletes keresősöket, a diszkréten morfogó tárgyak begyűjtése pedig igazi sikerélményt ígér."  A doromboló macskások humorban mindig odateszik magukat...hogy én ezt mennyire vártam!
Rövid, gyönyörű, és úgy hat az érzelmekre, ahogy illik. Humorból keveset kaptam, de hát két ilyen szerelmes történettel igazából nem is illik viccelni. Florry esetében a féltékeny barátnő mesterkedései okozzák a tragédiát, alkesz barátunk, Oscar viszont épp arra döbben rá a végén, hogy a barátok még a síron túl sem csalódhatnak egymásban.
A grafika szemet gyönyörködtető, finoman kidolgozott. Ezért is cserélem a képet, mert az a szoba Gloria házában annyira szép, függetlenül a rumlitól, hogy muszáj megörökítenem. Nem csilli-villi, de még a kabátgombokról is nehezen tudtam levenni a szemem. A látványhoz finom zene jár, ami illik a csodás kertekhez, szobabelsőkhöz.
Oscar, ha nem szellemből volna, elég sok munkát adna a detoxnak, de így szívesen itattam, hogy legyen kedve segíteni. A dolgok vidámabbik részét ő jelentette, de muszáj megemlítenem a kelléktáron matató, kísérteties bosziujjakat is. Apró ötlet, mégis plusz töltetet ad a hangulathoz.
A HOS-ban sok a feladatos, párosítós, és változatos formában kutakodhatunk. A minikből párat megoldottam, de inkább skipeltem, mert annyira érdekelt a sztori. Persze akadt tekerős/tilitolis is, amit egészsen más okból ugrottam át.
Nálam egy bug is befigyelt. A csokis ember, aki helyett Oscar megírta a szerelmesverset, egy idő után közeliben csak egy nagy, szürke pacának látszott. Szerencsére felvillantak az inventory tárgyak nevei, így oda tudtam adni neki, amit kért.
Ahogy írtam, a morfokra nagyon kell figyelni, mert csak röptében lehet őket elkapni, de hát ilyen látvány mellet nehéz koncentrálni. A szájtátásnak meg is lett az eredménye, 32/44, de inkább így legyen, minthogy 1 hiányozzon.
A Vendel Games nem csak a macsekokat szereti, hanem a játékosokat is, mert sorozatban tökéleteset alkot, amit részemről csak egy nagy 10-es lehet, fényesen ragyogó csillaggal.
Unlimitzone
Bigfile
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
Mindig a csajok szívnak:) A felújításra váró, szellemeket és titkokat rejtő kastélyba férjünk helyett kell borzonganunk. Összességében nem vagyok elájulva, technikailag nagyon idegen a Jet Dogs játéka. Már az első mininél is alig találtam meg a skipet, a képváltások pedig lassúak. A grafika nem rossz, de nem tudom, ennyi elég-e egy játékhoz.
Bigfile
Unlimitzone
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
Sajna, de előfordul, hogy nem teszek nyálcsoriba Eipix játékot. Nem tudom, ez mivel verte ki a biztosítékot, de lehet, hogy csak azzal, hogy nem tud megújulni a csapat, túl sok  az uncsi klisé. Persze majd belenézek, de ha van valakinek friss élménye, szívesen olvasnám.
Tudom már, miért nem tetszett! Az elején a primitív futást az utcán, majd a sivár gyárat nagyon gáznak tartottam. Ez persze most sem változott, de ami utána következett, az teljesen megváltoztatta a véleményemet. Tetszett az ismert hősök szerepeltetése, az meg pláne, hogy nem csak Dante poklába, hanem a mesék birodalmába is eljutunk a Fehérnyúl nevű műintézményben. Az a hangulat és képi világ elképesztő, és most bánom csak igazán, hogy ezt a csapatot szinte csak egyre laposodó krimik és elvont baromságok "gyártására használják". (Az elcseszett harmónium kiheverése még most is folyamatban:D) Ha visszagondolok Jancsi és Juliskára és itt Alice csodaországára, legszívesebben azt kérném, hogy engedjék őket a mesék vizeire evezni, mert baromi jók benne. A vízipipás hernyó a gombán eszméletlen, de hát annak a résznek minden mozzanata csodás. Jó volt az indiai hangulatú rész is, vagyis a grafikával  meg vagyok elégedve.
Az Elfolyó idő megidézése Dalitól is nagyon megmaradt, viszont Dr. Jekyll szörnye egyáltalán nem jött be, és ahhoz képest nagyon köré írták a történetet. De komolyan kompenzáltak a változatos keresősök, a szimbólumos-forgatós különösen. A morfokról most megfeledkeztem, tán az 5. HOS-nál figyeltem fel rá, viszont a táblákból mindet begyűjtöttem.
A minik eléggé kiakasztottak, de rövidre állítottam a töltést, hogy ne kelljen sokáig görcsölni.Ezeket jól kompenzálta a zene, és még az is eszembe jutott, hogy a töltés alatt vergődő éjszakai pillangó is olyan élethű, hogy most az ellopott időt se sajnáltam.
Nem unatkoztam, a játék hossza, köszönhetően a rövid bónusznak, pont patent, így én is csatlakozom Mayához a 9 pontommal, csak az enyém a gyengébbikből való.
"Erre azért aludtam kettőt. A Daily Magic Productions gyakran ébreszt kétségeket bennem.  Aztán úgy döntöttem, jöhet mégis, mert nekem a kép jobb oldala beragadt meg összegyűrődött, lehet, ezért nem csigázott fel rendesen. A grafikát először kellemesen visszafogottnak, később sivárnak láttam. Volt benne jó kis HOS, pakolgatós cucc, a többi emléket már kialudtam:)" Na, most kiderül, hogy tényleg a technika ördöge eredményezte-e azt a 2 éjszakát:)
Rövid leszek, de velős, mivel egy árva betűt sem írtam róla. Nem mondom, hogy vasalt képpel katartikus élmény, de bevallom, rosszabbra számítottam. A sivárságot visszavonom, a színorgia végigkísérte pengemesterünk ámokfutását. A mesterséges sorscsapás jobban zavart, mint a köd, hamu és társai, de azért elviseltem, mikor a gonosz pára a nyakamba zúdította az etcájgot (ahogy drága öreganyám mondotta volt:D). A történet itt-ott homály, de a végén kiderült ki és miért nyomatta a pengéket számolatlanul.
A HOS eleinte szép, de kár, hogy ismétlődik, és a színvonal is egyre gyengébb. A minikkel nem sokat foglalkoztam, összességében a szabadulás motivált. Így viszont nem untam a játékot, seperc alatt végeztem, és ennek köszönhetően megajánlok egy szögletesen kerek 7-est:)
Bigfile
Mivel a cucc 1,1 gigás, nem is teszek be más linket, mert kínszenvedés kivárni a többit.
HOG-KALAND rovat
"Tudjátok, mennyire imádom az igazi meséket, és úgy látszik, Elefánték is tudják. A sorozat új részében minden álmom teljesül. Hamupipőkeként bolyonghatok a mesék birodalmában, törpök és más mesefigurák között. Az elején azt hittem, horror lesz belőle, igaz, a graffitis csaj létem is tetszett a vízióimmal együtt. HOS és minik szuperek, és a zenével sem tudok betelni. A türkizkék csíkos macska nagyon hasonlít a Last Dream cicájához, de ezen könnyen túlteszem magam:)" KIvételesen megint izgulok, Elefánték néha túllőnek a célon, de amire emlékszem, az csodás, és ez a lényeg.
Először még zavart a mesés és a modern kavarodása, de aztán megszoktam. Üdítő volt az egyik világból a másikba ugrálni, és tetszett, hogy kit ide, kit oda tettünk, hogy megtaláljuk a lapokat, és jó véget írhassunk az elveszett meséknek. Volt egy frászom is. Mikor először be akartam ugrani a kórház ablakán, ki lettem tessékelve. Már azon gondolkodtam, kibírom-e az update-ig, de mikor visszamentem, már a kórház folyosóján találtam magam.
A sztori nagyon tetszett, imádom a Grimm meséket, és szeretem, ha csavarnak rajtuk párat. Kedvenc szereplőm a nagggyon laza Piroska lett, szuper ruhájában, a dumája meg eszméletlen.
Jancsi és Juliska története jó kis meglepetés volt a bónuszban, a mézeskalács ház pedig igazán ennivaló. A csíkos macseknek aktív meló nem jutott, a mesélő szerepét osztották rá, na meg murrogott, mikor skipeltem a miniket. Nem mondom, hogy nyugton hagytam, az elején lévő könnyű feladatokat egyre idegesítőbbek váltották. Persze nem hagytam magam kínozni, gyorsan átléptem őket, hogy fel ne bosszantsanak. Egy viszont nagyon megmaradt, a vége felé Gretel szobájában van egy cukiság, ahol pakolgatni kell a tárgyakat, hogy a végén legyen egy kulcsunk. Legalábbis így emlékszem. Az viszont biztos, hogy egy kutyusnak csontokat, egy macinak zászlókat kell a kezébe adogatni, és a tangram is klassz volt, ami egy vár egyik eleme.
A HOS viszont kárpótolt a minis szekatúráért, igazán változatos és igényes cuccokat kaptunk. Nagyon tetszett a ködös-logikai párosítós, és nagy meglepi volt a csúszkás, amit eddig csak MadHeadéknél láttam. Úgy látszik, a jót átadogatják egymásnak a csapatok, de nem is baj. Most nem lassult be a gépem, így könnyen csúsztattam egymásra a tárgyakat.
Nagyon tetszett a leporellós mesekönyvre hajazó térkép, bár egyáltalán nem használtam. A játék könnyű és logikus, a helyszínek pedig nincsenek széttagolva. A zene kellemes, a 12 morfogó figurát nem lehet nem észrevenni. Azt viszont nem tudom, hogy virágból mennyi volt a max. Arra emlékszem, hogy 60-70 közt gyűjtöttem, az viszont csak a végén jutott eszembe, mikor egy papíron is találtam egyet, hogy figyelni kellett volna a közelieket is, de ezt már csak akkor tesztelhetem, ha Artschi honosítja:)
Mint az előzőnek, ennek is nyomom a 10-est, de csillag nem kívánkozik ki belőlem...az okáról lövésem sincs.
"A 2. részben Jeronimo, a kivénhedt és kivarrt kasszafúró mesél nekünk arról, hogyan mentette meg egykor halálos beteg testvérét. Ismét el vagyok ájulva Elefánték stílusától. Valamiért más, mint amit megszoktunk. De ahogy az első rész, úgy ez is egy különlegessége lesz a jövő évi HOS-kínálatnak. Minden szuper, már azon bexartam, ahogy az első HOS-ban szétspriccelnek a mókusok." Kicsit izgulok, mert ettől sokat várok.
Kár volt parázni, gyönyörű és érdekes történetnek lehetünk tanúi ebben az izgalmas játékban. Jeronimonak nagy utat kell bejárnia, hogy megmenthesse testvérét, harca a rossz boszival egy pillanatra sem ítél unalomra bennünket. A végén az is kiderül, kinek mesélt rajtunk kívül Jeronimo, és a bónuszban Valeria történetét is megismerhetjük.
Segítőinket úgy választották ki, hogy a cukiság faktor se hiányozzon. A hosszú fülű manócska, akit egy üvegből szabadítunk ki, viccesen teszi a dolgát, de még rajta is túltesz a pici sárkány, aki imádnivaló születése pillanatában a tojáshéj kalappal a fején. És amikor mamának szólít...na, azon totál elaléltam, pedig tudtam, hogy mint a kiskacsák, azt tekintik anyjuknak, akit először megpillantanak. Interaktív cuccokra is futotta a fejlesztőktől, a boszikonyhában ész nélkül nyomkodtam a villával összetűzött, nyelvlógatós varangyokat.
A HOS talán nem olyan erős, mint ahogy Elefántéktól megszoktuk, van jópár egyszerű, de nem panaszkodom, volt azon kívül is rengeteg tennivaló. A minik nagyon könnyűek, kivételesen tök jó élményeket őrzök.
A gyűjtögetni valók sem nehezek, kártyából mind meglett. Viszont a pénzből 1 hiányzott, ezért nem tudtam előcsalni minden állatot az archivumban. Bevallom, a morfok számát nem figyeltem, de szerintem mind meglett, könnyen észrevehetők.
A zene is tetszett, főleg a kezdő dallamok, amiről MadHead jutott eszembe. Rájuk jellemzőek a szépen lüktető, de finom dallamok.
Sajnos a szokásos belassulást most se kerülhettem el, párszor ki kellett lépnem, hogy tisztuljon a gépem agya. Ettől függetlenül 1 fenékkel lenyomtam, és hálám jeléül nyomok rá egy bazi nagy 10-est, igaz, csillagmentest, mert a HOS azért egy picit a bögyömben maradt:)
"Nem mondom, hogy korszakalkotó az EleFun eddigi cuccaihoz képest, de legalább a buxás manóval nem kell vackolni. Nagybátyánkat kutatjuk világokon át, és eddig az ragadt meg bennem, hogy a keresősöknek vannak igényes és szép pillanatai. A gyűjtögetni valók a szokásosak: puzzle darabok, morfok és egy tárgygyűjtemény."  ...és nem mondom, hogy túl meggyőző...azt viszont mondom, hogy állati nagy a cucc:D
Az elején lelkesedés, a közepétől unalom, a végén pedig kínszenvedés...kb. ennyi az összefoglalóm. Sajnálom, hogy nem tudták megtölteni izgalmas tartalommal a giga méretű játékot.
A grafika szép, a zene a HOS alatt gyönyörű, de a játékmenet pocsék. Szakaszos játéktéren 1 lépés előre, aztán vissza, de max 3 helyszín közt kell sasszézni, ami egy idő után nagyon idegesítő. Megmentünk boldog-boldogtalant, helyesebben inkább boldogtalant, akik egy őrült író rémmesekönyvébe szorultak. Bácsikánk, az antikvárius is előkerül, de azért a bónuszban még egy dögunalom mentési akció vár ránk.
A HOS duplázását még megbocsájtanám, de a bónuszban már egymás után kell ugyanot keresgélni. Ez nekem már igénytelenség kategória, és a minik is (remélem) felejthetők.
A külön tárgyak még monotonabbá teszik a játékot, mindenhol hármasával vannak, ha szerencsénk van 1 puzzle közelibe kerül. Nem kell értük görcsölni, túl könnyen adják magukat. Persze ez mindig így van az EleFunnál, de szerintem pont ezért kellene már változtatni.
Nekem 6 petty, mert végigjátszottam, és azért nem több, mert épp most bétáztam a Fear for Sale 9. részével, amiben ugyanezt kapom ugyanilyen csomagolásban, csak más cím alatt.
1részesek: Depositfiles   vagy  Filefactory  vagy  Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész     Rapidgator 2. rész
Más fajta:
Bigfile 1. rész              Bigfile 2. rész
Rapidgator 1. rész     Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
"Timeless, Subliminal Realms...soroljam még? Már ebből is látszik, hogy a Boolat Games komoly tényező a HOG-piacon. És ha még ebbe a csodába is belekukkoltok, akkor egyértelmű, hogy újabb trónkövetelő pályázik arra a bizonyos koronára. Jól követhető sztori, újdonságokat mutató HOS, érdekes (bár nekem nehéz) minik, játékos zene. Ezen kívül cuki békák, egyéb figurák teszik még színesebbé a mesét. A humorral se spóroltak, a lyukas csukát kihalászó zsebsárkányon behaltam. Hú, de várom!" Asszem, a cukiság-faktorral nem lesz gond, annyira vágytam már egy kis humorra.
Mese mese mátka, pillangós békácska...úgy kellett nekem ez a játék, mint egy falat kenyér:) Pazar grafika, könnyen követhető, humorral átszött, bájos történet. Röviden így foglalnám össze a Boolat Games játékát. Tele szerethető állatkákkal, létezőekkel és a fejlesztők fantáziájából kipattant kreációkkal. Utóbbi inkább a bónuszra jellemző, főleg a madarakat találták el nagyon. Már Dax, a sárkány se átlagos, fantasztikus fazon. Nem uralja a játékot, de ha megjelenik, mindig történik valami vicces dolog. Meg egyébként is, bárhova lépünk humorhegyek, pl. a zöldborsószájú kapuőr, akinek az orra a kulcs, hogy továbbléphessünk.
A HOS kiemelkedő, mesterien keverik a feladatos, gyűjtögetős, párosítós, szavak után keresős cuccokat. Ettől tök egyedivé válnak, ilyet eddig senki nem csinált. A bónuszra kissé megfáradtak a fiúk, volt ismétlés és rövid, tömör rész, de nem is csodálom, hogy ennyi ötlet után elfogyott a szufla. Miniben is hasonló a mérce, a sok könnyű feladatot csak néha törte meg 1-1 tekerős, viszont itt is volt újdonság. Kedvencem a kukaclövő-lepkés és a sárkánytekerős kislovagos lett. Azt is kiemelném, hogy az infók a könyvbe mentődnek, és párat hasznosítani is lehet a minik megoldásakor.
A zene tökéletesen illeszkedik a meséhez, a játékos dallamokba lovagkort idéző motívumokat csempésztek. Imádnivaló minden hang, méltó kísérete a királylány kalandos útjának.
A 12 morfogó virágos-gyökeres lény se lóg ki a sorból, azok is a fejlesztők ötletességét dicsérik. És ha még a hangjukat is meghallgatjuk... Szerencsére mind meglett, és ismét előfordult velem, hogy alig bírtam leoperálni magam róluk, annyira cukik. Sok játékban fedezek fel különleges kialakítású használati tárgyakat, itt az üvegből készült locsolókanna lett a favorit.
Kb. ennyi, amit jegyzetelni tudtam, meg ami eszembe jutott, és gondolom, most se lepek meg senkit, ha rátolok egy hatalmas, csillagos 10-est. Még annyit, hogy nekem vágig a Nearwood járt az eszembe, kb. az vetekedhet vele a " fantáziadús mese cuki figurákkal" kategóriában.
Unlimitzone   (Regivel még elviselhető, kb. 1 óra)
Rapidgator
Filefactory
Bigfile
HOG-KALAND rovat
"Amint megláttam az új bétát, rögtön az jutott eszembe, hogy vajon mit tud mentségére felhozni az Eipix, hogy sorozata 11. részét buherálja. Aztán megláttam a gyönyörű és tök élethű dunai panorámát. Na, innentől már másképp értékelem a dolgokat, Budapest az Budapest! Tök lelkes vagyok, és tán a germán mitológiával is jobban megbarátkozom a véglegesben." Nem tudom, mennyit időzünk BP-n, amit láttam nagyon élethű, még mindig lelkes vagyok.
Sajnos kevés volt a magyar szál ahhoz, hogy igazán élvezzem ezt a játékot. Nem mondom, hogy rossz, de baromi sokat kell szerelni, és egy idő után kevés a látnivaló.
Budapest most is nagyon tetszett, még ha hegyet is szerkesztettek a parlament mögé:D Dániában is jó éreztem magam, mert szépek az építészeti megoldások, a szobabelsők. Sajnos Norvégia a már előre beharangozott fagyos bányát hozta, és ilyen környezetben nehéz látványos tereket varázsolni. Grönland szép tájai helyett pedig egy titkos és baromi modern laborban kellett szerelgetni. A mitológia se került közelebb hozzám, annál is inkább, mert az a szál nyelvi nehézségeim miatt kevéssé állt össze. A bónusz elég takarékos, ugyanúgy Dánia majd Norvégia a cél, és hogy ott lett-e vége a sztorinak, sajna nem tudom, mert a vége felé annyira untam, hogy kiszálltam a buliból.
A HOS -a maga puritánságától eltekintve- tetszett. Szeretem a morfos tárgyakat gyűjtögetni, és gondolom, ha végigviszem, meg is találom mindet. A külön tárgyak is könnyűek, biztos meglelem azokat is, ha folytatom.
A minikből alig teljesítettem, sokkal lustább vagyok annál, hogy görcsöljek. Pár darab azért sikerült, lehet, nem figyeltem oda, és addigra elkészültem, mire a skipet matattam volna.
A zene nem csúcs, de nem is kellemetlen, és összességében egy erős 6-ost azért kivarázsoltak belőlem.
Unlimitzone
Rapidgator
Filefactory
Bigfile
Unlimit több mint 4 órát ír, asszem, dobom a francba!
HOG-KALAND
rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Nevertales 5: Hidden doorway

Hátha ezzel vonzom be a Vendel Unrecornized-ét.

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • narghile (L/41)

  Köszi, Madárka! Annak ellenére, hogy épp nyugiban vagyok, megnéztem...le vagyok szedálva, csodálatos! Még leszek valamikor, szép 7végét mindenkinek!

  ma 14:59
 • gyurgyalag (L/109)

  Szeretettel mindenkinek, akit vet az ideg szétfele -) https://www.youtube.com/watch?v=B5WbSrorUyI

  ma 11:13
 • maya40 (L/47)

  De a hangom eléggé rendbejött, amit igazából sajnálok kicsit. Istenem a régi szép idők, milyen jókat sz..ttam a telefonos ügynököket a 6 éves kislányhangommal. Mindig mondtam, hogy nálunk csak anyukámék vásárolhatnak telefonon. :D

  tegnap 18:34
 • maya40 (L/47)

  Én csak fexemazágyon, és röhögök. Csopi, te vagy a világ mind a hét csodája. Ha ettől jobb lesz, nekem is azt mondták egy nyaknyisza után, mikor olyan lett a hangom, mint aki héliumos lufit szívott, hogy szokjam meg. És hogy beszéljek sokat. Szerintem a dokiknak ezt külön órán tanítják :D

  tegnap 18:31
 • narghile (L/41)

  Csak olvasok...csak olvasok, és azt se tudom, sírjak vagy nevessek. Csopi, Te egy csoda vagy, szerencsére egy kicsit a mi csodánk is! Az örök fanyalgóknak, a "nekem a legxarabb a világon" érzésében dagonyázóknak már fel is írtam 2x1 Csopit naponta:)

  tegnap 16:40
 • gyurgyalag (L/109)

  Imádlak Csöpi, a világ sokkal carabb hely lenne nélküled! -))))

  tegnap 14:45
 • margoanyu (L/66)

  Istenem! Ezt a humorral teli optimizmust szaporítani és osztogatni kéne. Csöpi drága.Szerintem a mosolyodnak csak jót tehetett a macera, ettől csak még szívderítőbb lett :)

  tegnap 14:22
 • csopi13 (L/57)

  rosszat nem is vehetnének ki belőlem, bennem minden jó, csak nem funkcionálok tökéletesen ! Azért köpködni fogok tudni...csak félre hord :)))))) Most megyek megkérdezem mikor adják vissza Mamát, majd jövök :)

  tegnap 13:51
 • csopi13 (L/57)

  íve. Én még a nyakamon át is vigyorgok a világra :) Nem 1-1 öltéssel varrták össze, hanem folyamatosan, mintha felaljaznál valamit, még jó, hogy a matyóhímzésre nem érzett rá a doki!! Ennek következtében a 2 végén bazi nagy kék masni viriít :) Az eredményem jóindulatú daganat lett, mondtam, hogy

  tegnap 13:46
 • csopi13 (L/57)

  mondta, hogy mimikázzak, de ha jár a szám folyton az nem ugyanaz? Mimikázzon neki a virágárus lány, mert a másik doki bevallotta, hogy szokjam meg, akkor??Mosolyom már nem páratlan, a nyakamra is rittyentettek 1 olyan pöpec smileyt, hogy mindenki megcsodálja, kb. ilyen ) csak vízszintes és nagyobb

  tegnap 13:16

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 336

Látogatók az előző hónapban: 10747

Látogatók a jelenlegi hónapban: 9751

Feliratkozottak: 1272

Magazin helyezése: 3

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez