Tegnap még azt hittem vicc, de kiderült, az annyiszor savazott Hotdog örökre bezárja kapuit. Egyrészt ezen nem csodálkozom, mert fejlesztésnek rég nyoma nincs, azt meg tudjuk, hogy amikor beújítottak, mindig valami kellemetlen izét zúdítottak a nyakunkba. Szóval a kutya kifújt, nyilván nem hozza azokat a számokat, ami reklám szempontjából értékelhető.
 
Az más kérdés, hogy most nagyon szomorú vagyok, mert búcsút kell vennem Tőletek. Kérdezték, hogy hova költözöm, hol folytatom. Hát az a helyzet, hogy sehova. Visszavonulok a blogozástól, mert sok időt felemészt, és az energiáimra a magánéletben egyre több szükségem van. Be kell vallanom, hogy az elmúlt 9 évből az utóbbi kettőt már nem igazán tudtam élvezni. Lányaim nőnek, a nagyobbik jövőre érettségizik, és azt Ti is tudjátok, hogy a tanulás miatt egyre nagyobb figyelmet igényelnek a gyerkőcök.

Talán a sors keze, hogy ennek most kellett bekövetkezni. A játékok színvonala is egyre gázabb, így talán a búcsú sem lesz olyan fájdalmas. A szájbarágós cuccok már nem igénylik a közös agyalást, megy az mindenkinek egyedül is.  
 
Kívánok mindannyiótoknak további sikeres és boldog életet, meg azt, hogy azért teremjenek még jó játékok, mert játszani jó:)

Az utolsó körpuszit még útjára bocsájtom, szeretettel:
Narghile

A blogok, ahonnan a linkek valók (ha esetlag van olyan, akinek ez nem egyértelmű):

http://www.downturk.net/hidden-object/
http://wendysblog.info/index.php

 
Ez pedig egy olyan oldal, ahol a magyarított játékokat is megtaláljátok:
http://jatekok.ucoz.com/

Akinek szüksége van rá, vasárnapig még le tudja menteni, aztán bezár a bazár.
Ha kérdésed van a játékokkal kapcsolatban, elakadtál, stb., kérlek, hogy ide írj, mert itt biztosan megnézem. Köszi!! Az üzifal elszáll, a Fórum megmarad. Ha fontos, itt kommentelj!
F O N T O S!
Bezárták a net egyik nagy fájlmegosztóját törvénysértő tartalmak miatt. A hozzá kapcsolódó oldalak sem működnek, a linkeket tömegesen törölték. Ezért tűntek el a régebbi játékok alatti letöltési lehetőségek. Ha nagyon szeretnétek játszani valamivel, írjatok a fórumba, és próbálok keresni hozzá valamit.

Ha problémátok van  letöltéssel, telepítéssel, játék indítással, továbbra is ide várom az üzeneteket. Nem ígérem, hogy lesz megoldás, de eddig is azt tapasztaltam, hogy akik jobban értenek hozzá, szívesen segítenek. Kérek mindenkit, hogy időnként nézzen be a hozzászólásokhoz, és ha van ötlete, tapasztalata, ossza meg a tanácstalanokkal.  Eddig is volt erre példa, ezért külön köszönet Wircsinek, Gyurgyalagnak és Greentigernek.
A cikk elején összegyűjtöttem a leggyakoribb hibákat és megoldásokat. A tapasztalatok alapján folyamatosan bővítem. Remélem, sokaknak segít majd.

Nem ugrotta meg a nyálcsoris mércét a Friendly Cactus sorozatának újabb része, de az, hogy nincs 600 mega, már a javára írható. Hátha nincs szétvideózva...nekem már az is erény.
Akárhogy küzdök, nem tudom nem szeretni ezt a sorozatot:) Habos-babos stílusával a 4barát tökéletesen visszaadja a romantikus szerelmek és tragédiák hangulatát. A sztori könnyen követhető, HOS szuper, eddig a mérges szőrmókon kívül minden tetszik. Mivel van korábbi bétájuk is, nem tudom, mikor játszhatunk vele, mindenesetre én nagyon várom.
Filefactory
Rapidgator
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Az EleFun sorozata is kétjegyűre váltott. Elképesztő, hogy régi kedvenceinkből már 10-15-öt is legyártottak. Vajon ki éri el a 20. részt először? Kíváncsi vagyok én erre? Asszem, nem :D
Filefactory  vagy   Rapidgator  vagy   Depositfiles 
HOG-KALAND rovat
Igaz, egy bug befigyelt, de amit láttam, az nagyon tetszik. A bábukészítő mester misztikus története még sok szép pillanatot tartogathat. A Vendel Games gyönyörű környezetet  varázsol történeteihez, és nagyon ért a keresősökhöz is. Most társat is kapunk egy mechanikus kivi madár személyében, akit lányos zavaromban Vikinek kereszteltem. Így van ez, ha szárnyal a fantázia:D
Filefactory
Rapidgator
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
"A magyar Sunward Games megint a mitológiát vette alapul, csak most a skandinávot. Ha jól emlékszem, egy kutató után indul a párja, hogy előkerítse eltűnt urát. Azért vagyok ilyen bizonytalan, mert tegnap játszottam vele, váratlanul lefagyott, ki kellett lépnem. Ma szerettem volna a végére járni, de megint fagytam egyet. Most már nem erőltetem, próbálok az emlékfoszlányokra támaszkodni, de csak egy jófajta, feladatos HOS és a kuncogó, kék lángocskák jutnak eszembe."
A mitológia mindig kifog rajtam. Most is ez történt. Hiába futottam egyik alaktól a másikig, hiába teljesítettem a kérésüket, valahogy nem tudtam belebújni a sztoriba. A bónusz erre még rátett egy lapáttal. Ha van valami, amit rühellek, az a zombizás. Viszont ez a rész rövid, gyorsan átrágtam magam rajta.
A részletekről annyit, hogy a grafika szép és fejlődik. Vannak jó ötletek is. Most a tükörképétől kinyíló faajtó jut eszembe.
A keresősök nagyrészt ötletesek. Vannak egyszerűek, de ezeket ellensúlyozzák a szájbarágás  mentes pakolgatósok. A minikről viszont rossz véleménnyel vagyok. Nem akarom elemezni, mert puzzle undorom nem jogosít fel rá. Lehet, nem látom reálisan.
A főjáték zenéje nagyon tetszik, bár volt, hogy úgy éreztem, nem sok köze van a történethez. Ettől függetlenül fülbemászó és igényes. Jó hangi effektekről is be tudok számolni, ami nem mindegy az ilyen jellegű játékoknál.
A lángocskák nálam se lettek meg. Tán egy garnitúra teljes. Igazából még most se tudom eldönteni, hogy mindenütt volt-e, de mondjuk ez erény, mert így nem gépies a gyűjtögetés. Azt én is sajnáltam, hogy utólag nem lehet őket összeszedni. Volt egy, amit pont akkor vettem észre, mikor beléptem egy kapun. Mentem volna vissza, de már nem engedett. A morfoknál ötletes, hogy nem adják ingyé' őket. Meg kell várni az átváltozás pillanatát, hogy elkaphassuk őket. Ez is tetszik, bár ez a garnitúra se lett teljes.
Mire a sárga végére értem, a pontom is kialakult: 7-8 közé teszem, és várom a következő, zombi és mitológia mentes részt.

 
1részes: Filefactory
2részesek:
Filefactory 1. rész   és   Filefactory. 2. rész
Rapidgator 1. részl   és   Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
A durvára torzított hangú, bamba szellemtől eltekintve, nekem ez most bejön. Gyönyörű a lepukkant iskola, ahol újabb Gray gyerek és is barátnője után kell  kutakodnunk. HOS nagyon szép, minikre nem emlékszem, gyűjtögetni pedig képeket, emblémákat és morfokat lehet. A főmenü szuper, Elefánték ebben nagyon profik.
Rapidgator
Filefactory
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Figyelem, figyelem! A menetrend szerint Eipix expressz megérkezett:D Én az ötödik után eldugultam, így most se szaporítom a szót.
Hatalmas parafaktorral álltam neki Elefánték újabb bétájának. Azt hiszem, kissé belelovaltam magam a HOG temetésbe. Szerencsére itt az ellenpélda, a csapat legkreatívabb sorozata változatlanul színvonalas. Imádom a színeit, formáit, azt pedig még jobban, hogy karikatúrába hajló cuki állatokat csempész a sárkányos kalandba. A mosómedve, a cica és egér egy keresősben telitalálat. Ők még mindig komolyan veszik azt, hogy nem csak paráztatni kell bennünket, hanem vidám dolgokkal kell oldani a feszkót. Itt ezt mesterfokon művelik, és természetesen a HOS is első osztályú. Gyűjtögetni vicces sárkányfigurákat, képrészleteket és morfokat lehet. Végre megint leírhatom, hogy "hú, de várom"!
Rapidgator
Filefactory
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Én kértem, hogy álljanak meg 10--nél, de nem. Várom a csodát, mert ha így haladok, a sárgulás megint elmarad. Sajnálom.
Komoly ígéretet tettem magamnak: ha belegebedek is végigtolok most már egy játékot. Mivel elég rövid, Marco Polo lett a nyertes. Az az igazság, hogy egy idő után baromira untam a szerelést. Nem tudom, mi a francért erőlködnek vele. Lehet, hogy valamelyik fejlesztő megszállott Mekk Elek? Lehet, hogy neki is fázisceruzában végződik a keze, ahogy azt kedvenc standup-osom, Bödőcs Tibi mondá vala?:D
A grafika a megszokott, élesen szembántó, de azért Velence és Murano néhol tetszett. A történet elég gagyi, Marco Polo gyöngyéért Tolna és Baranya helyett bejárjuk Japánt és Itáliát. Kövér japcsi szövetkezik egy olasz csajjal, de persze a végére hűvösre kerülnek a bűnösök, a ninjákkal meg jó haverok leszünk.
Az elején jó ötletnek tartom, hogy a baromi hosszú töltést "itt a piros, hol a piros"-sal oldják. Mondjuk, azért inkább ajánlanék egy technikai váltást, hogy ne nőjön ki a szakállunk, mire végre hozzáfoghatunk a játékaikhoz.
A kulcsok, akik tán 36-an vannak könnyűek, a közepes HOS pedig 14 morfot tartogat. A minik "kivételesen" dögunalmasak, csupa szerelés meg tekerem/csavarom.
6 pettyet azért adok rája, mert a rája kedves állat, símogattam már olyat:D
Dominiékkel bétaként már nem szívesen próbálkozom, nagy cuccok idegesítő videóhalmazzal. Gondolom, most is így lesz, a véglegest még jócskán felturbózzák. Mi a pikuláért kell másfél gigás óriást gyártani? Biztos ismétlem magam, de a Dream Chronicles zseniális első része 20 mb volt. Csak úgy mondom...
1részes: Filefactory  vagy   Rapidgator
2részesek:
Rapidfileshare 1. rész   és  Rapidfileshare 2. rész
Rapidgator 1. rész   és   Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
És itt az Amaxos folytatás, már a 11. résznél tartunk. Kár, hogy nem találnak új témát, de amúgy elégedett vagyok. Vagyis lennék, de nem bír a gépem bizonyos effektekkel, nem jutottam túl a páncélos szellemeken. A törp újabb áldozatra lelt, a fiát beáldozó pasi szerződését csak mi tehetjük semmissé, némi földön túli segítséggel. HOS tetszik, van gyűjteni való is, de hogy mire használható, még nem tudom.
Filefactory
Rapidfileshare
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Egykor imádtam a zenés-táncos sorozatot. Mára alábbhagyott a lelkesedés, de még az előzőt is végigtoltam, nekem 7 pontot ért. Eipix már szinte csak mennyiségre dolgozik, de de remélem, ebbe minőség is jutott.
Filefactory
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
A "mindent a szemnek" már régóta nem elég. A Deep Shadows pedig az a csapat, aki cizellált grafikája alá nem tud tartalmat is pakolni. Az első maga a borzalom, a  2. tetszett, a 3. csalódás. Most sok idejük volt feltuningolni a cuccot, remélem, éltek vele.
Filefactory
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
Nem egyértelmű az örömöm, néha idegenül mozogtam az elátkozott városka épületeiben. Igaz, feltűnt Pókláb is, de az se vigasztal. Most már érzem azt a bizonyos "Amax" hatást, grafikában is, és tök hülye ötlet a hintként kilőtt rózsaszál.  Azért nem rossz ám! Pixi babám különösen tetszik, meg is táncoltattam:) HOS nívós, minik elviselhetetlenek (szerintem).
Rapidgator
Filefactory
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Nálam csak pacák vannak betűk helyett, így tesztelni se tudtam. Sokat nem nézek ki belőle, de ha valakinek van ideje és kedve, tesztelje. Köszi!
1részes: Rapidgator
2részesek:
Unlimitzone 1. rész   és   Unlimitzone 2. rész
Rapidgator 1. rész   és     Rapidgator 2. rész
HOG-KALAND rovat
Bétáztam vagy nem...lövésem sincs. Ha igen az baj. Az előzőnél elmormoltam egy imát, kérve, hogy ne legyen már folytatás. Nem tudok a régi nagyok hatása alól kikerülni. Viszont az is biztos, hogy az Eipixnek ez az a sorozata, ahol azért a végén normális pontokat osztogattam.
Unlimitzone
Rapidgator
HOG-KALAND rovat
Újabb fúziós x-akta. Artifex Mundi logó, majd egy az egyben a magyar Sunward munkáját tesztelhetjük grafikailag és megoldásokban is. Itt már mindenki megőrült? Fészen is látható, hogy mindkét csapat magáénak érzi a cuccot. Megjegyzem, szerencsére az AF egy tűhegynyit se tett hozzá.
Amúgy tetszik, főleg az, hogy a béta végén szép helyeket promóznak. A HOS tök érdekes, szövegest nem láttam. A pakolgatóst is csak úgy érzésre kell csinálni, ezen kívül pedig egy árnyképesre emlékszem. Róma utcáin tök hangulatos zene szól, és eltekintve a fába szorult féregként óbégató küklopsztól, eddig a római mitológiai szál is tetszik. Mussolinin azé' még gondolkodom:D
Unlimitzone
Rapidgator
NYÁLCSORGATÓ:D rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Bonfire Stories: Faceless Gravedigger

Maya ajánlásával
(egyelőre én tompika üzemmódban vagyok:D)

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Openload: A kék FREE DOWNLOAD-ot nyomd a visszaszámolás után, majd ugyanott Click to start Download.
Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

2015. legjobb játéka

Üzenőfal

 • maya40 (L/47)

  Én itt elbúcsúzom, és mindenkinek, aki nem csatlakozott a Facebookon, itt köszönöm meg a sok szép emléket, jó beszélgetést. Minden jót Játszópajtik,"legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít". Körpusz!

  ma 21:39
 • gyurgyalag (L/110)

  Utolsó értesítés: a face-en csináltunk egy csoportot, itt találjátok --- https://www.facebook.com/groups/hotdoghog/ ------ Aki nem szeretne saját névvel jelen lenni, és emiatt nem akar estetleg ott bejelentkezni, csináljon magának egy "kamu profilt".

  ma 17:00
 • maya40 (L/47)

  mano64 - mindenkit felveszek, aki jelentkezik. Ezt a neved akkor tudod megadni, ha már benn vagy.

  ma 16:43
 • mano64 (L/52)

  Narghile, köszönet mindenért és az elképzelhető legjobbakat kívánom!

  ma 12:59
 • mano64 (L/52)

  Saját névvel csatlakoztam, a Hog-os nevem hol tudom megadni?Majd ha nem "függő"-ben leszek?Nem vagyok jártas a FB-ban.

  ma 12:38
 • maya40 (L/47)

  Azt mondjuk azért nem bántam volna, ha hagynak némi időt a feltöltések mentésére. A IWIW bezárásakor tudtommal volt több, mint egy hét

  ma 11:44
 • wircsi (L/44)

  Holnaptól a kutya az örök vadászmezőkön szaladgál tovább. Őrizzük meg emlékét, és ápoljuk tovább a Facebookon. Csak tőle búcsúzzunk, ne egymástól! Viszlát ott!

  ma 08:19
 • gerbera1 (L/105)

  A blogos megoldás nekem nagyon tetszik, a fészes csak arra jó, hogy közvetlen kapcsolat van köztünk. A blog lenne a megfelelő tárolás a játékoknak. Én inkább azt szorgalmaznám. Ha nem muszáj akkor nem megyek a fészre de tegnap vagy 100x néztem fel a csoport miatt.

  ma 05:39
 • neva74 (L/42)

  De jó, saját néven kértem a felvételt a fb csoportba.

  tegnap 21:45
 • gyurgyalag (L/110)

  A címet írd föl azért, Balu! Meg vannak jobb terveink is, csak most adj uram isten, de most azonnal kellett valami! Nagyon hiányoznál.

  tegnap 20:37

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 391

Látogatók az előző hónapban: 10493

Látogatók a jelenlegi hónapban: 9256

Feliratkozottak: 1291

Magazin helyezése: 7

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez