Ez a magazin azért jött létre, mert megszállott hidden objectes vagyok, és aki szintén szereti, itt hozzájuthat a fullos verziókhoz, segítséget kérhet, ill. segíthet másoknak.
A játékok lényege a tárgykeresés, amit sokszor kombinálnak eszközök megkeresésével (pl. kulcs egy ajtóhoz), amiket használni kell a továbbjutáshoz. Ebben hasonlítanak a "room escape" játékokhoz, amiket szintén nagyon szeretek. (Ez itt a Room Escape játékok magazin linkje, nézzetek be oda is.) Grafikailag gyönyörűek, és a sok ötletes megoldás miatt sokszor  hajnalig nyomom, mert egyszerűen nem lehet betelni velük.  Vigyázat, függőséget okozhat!:) Angoltudás nem árt, de nélküle is lehet boldogulni a legtöbb játékban. Hírlevelet, ajánlást nem küldök, feliratkozni sem kötelező, bárkinek válaszolok szívesen, ha kérdez.
Kérek mindenkit, hogy ne linkeljen JÁTÉKOT az üzifalra, ,,Fórumba,, hanem írjon levelet. A dog nem olyan, mint a net más játékoldalai, ahol a tulajon kívül a regeltek is pakolgatják a játékokat. Nézzetek be a többi magazinba, a rendszer ugyanolyan, mint nálam. Köszi a megértést!!
Jó szórakozást!

Akik nélkül én sem lennék:
     

   

 

   
Ha kérdésed van a játékokkal kapcsolatban, elakadtál, stb., kérlek, hogy ide írj, mert itt biztosan megnézem. Köszi!! Az üzifal elszáll, a Fórum megmarad. Ha fontos, itt kommentelj!
F O N T O S!
Bezárták a net egyik nagy fájlmegosztóját törvénysértő tartalmak miatt. A hozzá kapcsolódó oldalak sem működnek, a linkeket tömegesen törölték. Ezért tűntek el a régebbi játékok alatti letöltési lehetőségek. Ha nagyon szeretnétek játszani valamivel, írjatok a fórumba, és próbálok keresni hozzá valamit.

Ha problémátok van  letöltéssel, telepítéssel, játék indítással, továbbra is ide várom az üzeneteket. Nem ígérem, hogy lesz megoldás, de eddig is azt tapasztaltam, hogy akik jobban értenek hozzá, szívesen segítenek. Kérek mindenkit, hogy időnként nézzen be a hozzászólásokhoz, és ha van ötlete, tapasztalata, ossza meg a tanácstalanokkal.  Eddig is volt erre példa, ezért külön köszönet Wircsinek, Gyurgyalagnak és Greentigernek.
A cikk elején összegyűjtöttem a leggyakoribb hibákat és megoldásokat. A tapasztalatok alapján folyamatosan bővítem. Remélem, sokaknak segít majd.

Hogy ezt én mennyire szerettem! A GT sorozat tán legsikerültebb darabja Artschit sem hagyta hidegen. Sok-sok izgalom, gyönyörű grafika vár ránk, és természetesen a rengeteg nyálazni való információ, mert biztos sok mindenről lemaradtunk. Artschi, nagyon szépen köszönöm a munkád, mindannyiunk nevében! Ezt a játékomat is elvitte a gépem "halála", ezért a képet az angoltól hoztam, és persze közben magam is töltöm.
Angol játék linkekkel és "sárgával"
Honosítás
A zip tartalmával felül kell írni a telepített játék assets könyvtárát.
JÁTÉKOK MAGYARÍTÁSSAL rovat
Agyoncsicsázott cucc, de remélem, hogy a tartalom és más érdekességek felülírják a látvány dagályosságát. Az első rész nagyon tetszett, minden esély megvan rá, hogy a GrandMa most is kellemes játékkal lep meg bennünket.
1részesek:
Uploadable          vagy       Depositfiles
2részesek:
Unlimitzone 1. rész           Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész      Rapidfileshare 2. rész
HOG-KALAND rovat
Újabb misztikus gengszter történettel folytatódik a sorozat. Elég brutál az intro. A Sing Singben villamosszékbe ültetett bűnöző az áramütés hatására elfüstöl a ruhájából. Laura, a szépséges nyomozólány végigjárja az egykori helyeket, hogy megfejtse az újabb X-aktát. A keresősök árnyképes-feladatosak, a zene nagyon hangulatos, viszont a morfok és más tárgycsoportok gyűjtögetése elég unalmas, meg a lift is, amiben még először érdeklődve néztem a kóválygó poharat, másodjára meg befontam a hajam.
Unlimitzone
Rapidgator
Uploadable
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Hatalmas meglepetést okozott Artschi, bevallom, már-már lemondtam róla. Nem is tudom, hogy gondolhattam ilyen hülyeséget, Artschi mindig állja a szavát. Másfél éve féltve pátyolgattam ezt a játékot. Ehhez képest, most hiába keresem, gépen, pendrive-okon, sehol semmi. Töltöm én újra, de egyszerűen nem tudom kivárni, míg lejön. Így az angol képpel fogom feltenni, hogy minél előbb elkezdhessétek Ti is. Artschi, nem is tudom szavakba önteni, amit érzek, inkább egy megagiga köszönömöt rebegek, mindannyiunk nevében!!!
Angol játék linkekkel
Honosítás
A telepített játék assats mappáját írjátok felül a ZIP-ben lévővel.
JÁTÉKOK MAGYARÍTÁSSAL rovat
"Hasonló a véleményem, mint az elsőről. Pazar -mondhatni- csicsa grafika, szuper keresősök, ovis minik, tömény videók, vagyis lényegében ugyanazon a csapásvonalon haladnak a fejlesztők. Egy valamiről nem tudok beszámolni, a zenéről és hangokról. Azokat is elnyelte a bűvös tükör, és mondhatom, iszonyat xar volt némán játszani. Állítani nem tudtam rajta, de lehet, ez csak egyedi bug." A bogárról kiderült, hogy nem is az, most kiváncsian várom, milyen hanganyagot pakoltak alá.
1részesek:
Uploadable     vagy     Depositfiles
2részesek:
Unlimitzone 1. rész         Unlimitzone 2. rész
Rapidfileshare 1. rész    Rapidfileshare 2. rész
Uploadable 1. rész           Uploadable 2. rész
HOG-KALAND rovat
Ez a játék kész időutazás, pedig majdnem megvezettek a főmenü látványával. 4-5 évvel érzem lemaradva a mostani elvárásoktól. Eleve az indításnál kell kivenni az ablakos módból a pipát a teljes képernyőhöz, az Options más célt szolgál. A keresősök kőkoriak, a tárgyak nem ragadnak az egérre, hanem nekünk kell megragadni őket, stb. Nem tudom, lesz-e kedvem visszamenni. Bocsi az őszinteségért, de változatlanul nem tudok fényezni olyan játékot, ami nem tetszik.
Az Eipix sorozatának 2. és 3. rész annyira brilliáns volt, hogy most egy kicsit csalódott vagyok. Nem rossz ez, csak nem látok benne semmi újat. A művészeti iskola és a párizsi mulatók világa sokkal jobban elbűvölt, mint a jégtánc klub cidris helyszínei. HOS, zene szuper, gyűjtögetni való még nincs.
Rapidfileshare
Uploadable
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
A legkiválóbb tudósok díjátadóján rejtélyes dolgok történnek. Az egyik esélyest majdnem elteszi láb alól valaki. Zártkörű és izgalmas nyomozás részesei lehetünk majd egy világtól elzárt, hegyi szállodában. Mindenki gyanús, akárcsak Agatha Christi történeteiben. Zene jó, HOS szuper, minik zöme nekem való. Eddig jobbnak tűnik, mint az első rész, hajrá BLAM! Games!
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Ellettem volna a 6. rész nélkül, de az EleFun -érthetetlen módon- nem ad a véleményemre:D Tegnap este már lejátszottam, a tartalmára csak haloványan emlékszem. Ami legjobban megmaradt, hogy megújulásnak nyoma sincs, de az eddigiek színvonalánál most sem adták alább. A keresősök jók, a puzzle és morf gyűjtögetés már unalmas, és még az tűnt fel, hogy Manócska sokkal harsányabb, mint volt, és nem tekercsel, mint eddig.
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Most akkor én is kővé váltam, vagy mégsem??? Sajnos várni kell, hogy kiderüljön, de remélem, nem sokáig csigáz a Mariaglorum. A játék amúgy hiperszuper, bár ezen nem csodálkozom, visszagondolva a kis tökire és madárijesztő apjára a 2. részben. A keresősök brutálisan jók, a történet izgalmas, tele vagyok várakozással!
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
A Specialbit Studios ritkán szól, de akkor nagyot. Egyrészt el vagyok bűvölve a képi világtól, mert láthatunk igazi mozifilmet és tökéletesen megalkotott, imádott vidámparkot, a végén pedig a zene tuti slágerlistás lenne, annyira profi. De sajna, bajom is van, az egyébként ötletes keresősben aprók a tárgyak, a kísérő dallamok pedig idegesítőek. Összességében mégis örülök, mert a csapat specialistája a nem átlagos kategóriának, sok érdekességben lehet részünk még.
Rapidfileshare
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
A bétás duma nagyon ígéretes: "Ha valaki azt mondja, hogy engem el lehet bűvölni kici kínaiakkal, kiröhögöm. Pedig most ez történt. A grafika, a szereplők és a visszafogott, de kifejező zene mesés ázsiai tájakra röpít bennünket. Már az intro is megfogott, nem beszélve a lélegzetelállító repülőgép irányításról. A keresősök, az Eipixtől már megszokott igényességgel készültek, + 15 morf is vár ránk, meg 40 bambusz, és remélem, további sok-sok kaland."
Jaj, de lehangolót írtam! "Egyre nehezebb szívvel teszem fel ERS-ék bemutatóit. Egyszerűen nem értem, melyik kanyarban vesztették el az összes humorukat. Régen, ha másért nem, a sok apró cukiság miatt imádtam a játékaikat, mint ahogy ennek az első részét is. Emlékeztek Weepie-re, aki zokogott az erőspaprikától? Most képletesen én zokogok, mert semmi újdonság, kivéve a dobozos keresőst, de az meg nem ellensúlyozta, hogy már az első helyszínen 2x keresgélünk ugyanott. Bocsi, de tényleg el vagyok kettyenve!" Ez elég durva, de a Puppet új részén felbuzdulva, majd megemésztem a csalódást.
Nagymama meséje jó hosszúra nyúlt, vagy legalábbis nem volt annyira érdekes, hogy végig egyformán szeressem. A játék több szakaszból áll, és ezen kívül jópár portálon keresztül cseppenünk ide meg oda, hogy megmentsük apánkat, és felfedjük a sötét titkokat. Változatlanul szeretem az ERS képi világát, mert csodás keretet adnak misztikusan mesés történeteiknek. Ahogy már korábban is írtam, az eddig megszokott cukiságok hiányoznak, vagyis a humor. Persze nem akarok hálátlannak tűnni, már az is tetszett, ahogy a plakáton Garfieldnek nevezik az eltűnt macskát, és azért vannak állati szereplők, csak túl komorra van véve a hangulat.
A keresősök átlagosnak mondhatók, és még mindig sajnálom, hogy ugyanoda többször is be kell nézni, sőt a feladatok típusa is hasonló. Nem rosszak a maguk nemében, de nem nyújtanak semmiféle plusz élményt. A minik zömét - talán a túl hosszú játékidő redukálása miatt - átugrottam. Igazából meg sem tudom mondani, hogy mennyire agyasak. Pár azért összejött, de gondolom, azok nagyon könnyűek.
Azt sem igazán értem, hogy a gyönyörű főnix egyhangú reptetése mire volt jó. Unalmas, de még mindig jobb, mintha kutyulnunk kellene, ezzel vigasztaltam magam. Azt meg végképp nem értem, hogy miért pont 8 zsugorító van, ha a végén a maradékot elkobozzák. Persze lehet, hogy csak én voltam spúr, feleslegesen spóroltam, aztán meg így jártam. A plusz gyűjtögetni valónak most nincs utóélete, csak annyi a feladat, hogy összeszedjünk 12 szerencsekártyát és 16 sakkfigurát. 1 figurát elhagytam, de kivételesen most össze lehet szedni, igaz, semmi jelentősége.
A zenével nincs bajom, viszont az alap és a bónusz végén ufóként bokázó és tapsoló törpével igen, mert azt sem érzem átgondolt és feltétlenül odakívánkozó momentumnak. Csak egy ötlet, kb. annyit is ér.
Természetesen a nem túl lelkes beszámolóm ellenére sem fogom lepontozni, mert a furaságok mögül azért kikandikál a csapat profizmusa, bennem pedig felidéződnek az elmúlt évek élményei, ezért 8 pontot adok.
Bár nagy újdonságot nem láttam, de ez a rész is tetszik. Az érdekes keresősök, könnyű minik, szép és modern grafika, izgalmas, krimis történet, asszem elég lesz egy újabb, kellemes játékhoz. Külön keresgélni valót most sem láttam, de majd feltuningolják a fullost, ahogy szokták.
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
A sorozat következő része I. Erzsébet korába visz bennünket. Először nagyon tetszett, aztán visszavettem egy kicsit a lelkesedésből. Talán túl van bonyolítva? Igazából nem tudom megfogalmazni, mindenesetre a keresősök nagyon tetszettek. A végére az első 10 pettyes lett, lehet, változik majd a véleményem.
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
NYÁLCSORGATÓ:D rovat
Magyarításban csúcs volt ez a hét. Sajnálom, hogy 1 napos késéssel posztolom, de ez a nyusziünnep elég tartalmas, nem volt időm netre jönni. A fordításért nagy köszönet Artschinak és Lara04-nek!
Angol játék linkekkel, sárgával
Magyarítás
A ZIP tartalmával írjátok felül a telepített játék könyvtárában lévő assets mappát.
JÁTÉKOK MAGYARÍTÁSSAL rovat
"A halál csókja visszavisz bennünket a felejthetetlen Jazz Pepper Klubba, ahol épp adtam egy maflást megbabonázott pasimnak, mire lefagyott a cucc:) Még megpróbálok visszamenni, de előtte ömlengek egy kicsit a gyönyörű grafikáról, a búgó hangú fekete özvegyről, a brilliáns keresősökről és ötletes logikai feladványokról. Csúcskategória, hatalmas "húdevárom" érzés..." Egész héten paráztam, hogy valamiért nem jön, de a nyuszi aranyos, tudta, hogy mennyire vártam ezt az ajándékot:)
El vagyok ájulva másodszor is! Gondolkodtam, elfogult lehetek-e, de arra jutottam, hogy egyáltalán nem. Melyek egy szuper játék összetevői? Fordulatos történet, jó grafika, szórakoztató keresősök, a sztoriba illő, nem megoldhatatlan minik, nem unalmas + keresgélni valók, hangulatos zene, újat mutató bónusz. Itt én mindegyik összetevőt megtaláltam, nem unatkoztam egy másodpercig sem.
És hogy egy kicsit bővebben is kifejtsem, a fekete özveggyé avanzsált, énekes-zeneszerző csajszi bosszúja volt zenésztársai árulása miatt, egy olyan izgalmas krimit tár elénk, ami mozifilmnek is bőven beillene. Jár hozzá a modern, de minden részletében esztétikus grafika, és a tökéletesen illeszkedő zene. A helyszínek változatosak, lagzira feldíszített kert, bár, kórház, kínai negyed, sziget, börtön, a bónuszban pedig egy bezárt állatkertben kutatjuk az anyja elől bújkáló fiút.
Minden HOS külön élmény. Nem ismétlik önmagukat, változatosan kapjuk a helyszíneket, és ahogy a minik is, sosem öncélúak, hanem szerves részei a történetnek. Közben lehet vadászni a morfokat, amiből kettős benéztem, mert nehéz mindenre egyszerre koncentrálni. Még olyan aprósággal is kedveskednek, mint a mókus, aki kikönyököl a képernyőből, és szájában tartva nyújtja át az egyik bizgentyűt. Imádom ezeket a pluszokat, kevesen képesek ilyen látvánnyal elkápráztatni a játékosokat. A minik is szigorúan részei a türténetnek. Mind akkor és ott van, ahol a játékmenet megkívánja. Nincsenek unalomig ismételtetett feladatok, "laborozni" csak akkor kell, ha a helyzet megkívánja.
Az arany jegyekből 42 van, legtöbbször nem okozva gondot. Mindet meg lehet találni, mert nem az a cél, hogy szivassanak.
Összességében rövidnek éreztem, de mint tudjuk, a csúcsjátékok már csak ilyenek:) Az extrákban van egy szoba, ahova be lehet gyűjteni minden helyről egy tárgyat, és ez után még kapunk egy extra keresőst levezetésként. A két morfomat utólag megkerestem, nem szeretem a félmunkát, de 3 plecsni így is hiányzott, a hintmentes játékért, a klattyogásmentes és a 3 csillagos HOS-ért járó.
Megnézegettem a képeket, játszottam egy színcserélőst, aztán bánatosan távoztam, mert más tennivaló nem akadt. Vigasztalni csak azzal tudom magam, hogy biztos lesz Cadenza 3. is, hálám jeléül pedig tolok rá egy megagiga csillagos 10-est.
Köszi MadHead!
Unlimitzone
Rapidfileshare
Uploadable
Depositfiles
Van update, ha valakinek gondja lenne vele:
Unlimitzone   vagy   Rapidfileshare    vagy   Uploadable
Razz több hibát is felsorol, nekem minden szuperül működött.
HOG-KALAND rovat

Fontos!

Ha döglött linket találsz, írj a fórumba, ha nem működik egy játék, a PC-dokiba. Előbbire biztos találok megoldást, az utóbbinál pedig lelkesen próbálkozom majd a többiekkel együtt:)

Éljen a nyári Miki!

Amit a legjobban várok

Unrecognized Geniuses:The Master of Living Things

...és Anikó ajánlására a "hátha" jegyében egy újabb "húdevárom":)
Maze: Subject 360

Magyarítás

Nézzetek be a Magyarítások Portálra, ahol rengeteg játékhonosítást  találtok. Katt a Magyarítások fülre, itt találod a betűrendes listát.

S E G Í T S É G

Szinte minden játékhoz van képes segítség a GAMEZEBO vagy a BIGFISH walkthrough oldalán. Mindkettőn ABC-be szedve találjátok a végigjátszásokat.

2011 legjobb játéka (szerintem)

Letöltés

Unlimitzone: Az oldal közepén a játék neve utáni, fekete Slow Download - következő oldalon kód és visszaszámolás után Download File - következő oldalon kék Download, de előtte vegyétek ki a pipát a Download Manager letöltős kockából.
Uplodable: Lent szürke Slow Speed Download - visszaszámol - fent jobbra kód beírás - piros Download
Firedrive: zöld "continue to file - új oldalon kék "Download file, zárójelben a cucc nagyságával
Turbobit: Regular Download - új oldal - kód - visszaszámol - Fájl letöltése (közben nyitogat hülye oldalakat, zárjátok be)
Hugefiles: Először zöld download, utána kód, majd alul create download link, ami szintén zöld
Rapidfileshare: Regisztrálj be ingyenesen  ITT, ha 512 Mb felett akarsz tölteni. Az emiledre kapott linket nyisd meg, utána katt a játék alatti linkre. Nyomd a Free Download gombot (nagy kék). A letöltés limitált, ha van Chaptha, írd be a szavakat, visszaszámol, Create Download Link, következő oldalon kék hosszú sorra katt.
Rapidgator: Slow Speed Download - 2 szó (közben visszaszámol) - Send - Click Here to Download (mielőtt klikkelsz, vedd ki a pipát az alatta lévő "Download with Rapidgator's download manager" elől, ha van)
Uploadable: Slow Speed Download- visszaszámol - felül kód, majd piros download
Filefactory: Slow Download-Download-visszaszámol-alul Download. Itt is van download manager, vagyis ki kell venni a pipát a lap alján.
Depositfiles: Free Downloading-visszaszámol-2 szót beírni-Continue-Download the File.
Uploaded: Free Download, visszaszámol, kód beírás, alatta download
A letöltő ablaknál ne a megnyitra klikkelj, hanem a mentés lemezre opciót válaszd. A böngésződ eszközök/beállítások menüpontjában van egy rész, ahol beállíthatod, melyik könyvtárba kerüljön a letöltött játék, de választhatod azt is, hogy mindig kérdezze meg, hogy hova szeretnéd az aktuális cuccot tenni. Utána WINRAR progival kitömörítés, a benne lévő exével pedig telepíteni kell. Olyan is van, hogy több részes egy játék. Akkor az összeset le kell tölteni, közös doksiba tenni, és az elsőt kitömöríteni. Onnantól ugyanúgy kell telepíteni, mintha 1 részes lenne, csak ugyanazt a mappát kell betallózni, amikor a telepítési útvonalat kéri. Ha valami nem kerek, írj a fórumba vagy az aktuális játékhoz.

2012. legjobb játéka (szerintünk)

Bolondok Városa
The City of Fools


2013. legjobb játéka(i)

2014. legjobb játéka

Üzenőfal

 • mkaniko (L/47)

  Sziasztok:)

  ma 19:14
 • narghile (L/40)

  Sziasztok! Megvagyok, hála Artschinak, már dóógoztam is:)

  ma 17:05
 • artschi (F/35)

  Sziasztok! Narghile-nál a Grim Tales 5: Bloody Mary CE honosítása!

  ma 09:18
 • Maffogas (L/53)

  lila akác illatozik a fórumban

  tegnap 21:33
 • narghile (L/40)

  Holnap leszek, pussz mindenkinek:)

  tegnap 08:24
 • narghile (L/40)

  Minden jó, ha a vége jó:) Bocsi, hogy csak most jövök, a linket már javítottam is, bár Julianna most már simán keres a "keressel":D Csajok, köszi a segítséget, Anikó, feketézz, ha lesz időd. Madárka, nem mutatnád meg a rajzot? Böki a csőröm, bár nem vagyok madár.

  ápr. 17 21:44
 • juliannasuto (L/59)

  Köszi Gyurgyalag te vagy az ász.. Töltöm a játékot, és mindenkinek köszi a sok segitségér. Esik az esö füzesabonyba de lehet jácccani.

  ápr. 17 21:18
 • mkaniko (L/47)

  Julianna, átcsúszott a következő oldalra a link..Madárka, én kikerestem neki és Narg oldal-linkjét ideraktam. (nem a játékot linkeltem...régen voltam, de nem felejtek ám -) Jó kitylyány voltam, vagyok, leszek..:)

  ápr. 17 20:49
 • mkaniko (L/47)

  Julianna, ne add fel!!! Amit belinkeltem 19:11-kor, az tökéletes.:) Másold és illeszd. :) Hacsak nem a neted, vagy a böngid szórakozik veled..

  ápr. 17 20:40
 • gyurgyalag (L/108)

  Naaaarg! Megfejtettem! Valamiért a Love Chronicle linkje itt lent a kis képeknél nem működik. Szóval a kis képre kattintva nem lehet a cikkhez jutni. Mit kapok? (pofontot nem kérek)

  ápr. 17 20:40

Magazinról

Alapítva: 2008.11.15.

Tegnapi látogatók: 588

Látogatók az előző hónapban: 15098

Látogatók a jelenlegi hónapban: 8750

Feliratkozottak: 1215

Magazin helyezése: 3

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez