Az IDŐ

Időjárás előrejelzés

Videóklinika

http://m.blog.hu/me/mediq/image/videoklinika.jpg

...Élőben
halható...

Kérdéseket is
tehetsz fel.....

Érdekességek

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/923173_466289000116532_1006689399_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/168271_465299513548814_996748291_n.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-zrzap6Oq2pM/UeTj9uCMeYI/AAAAAAAARFk/MxNN1fVAxLk/s640/f%C3%BCgg%C3%B6ny%C3%B6k+5.jpg

http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/3/6/7/_/haloszoba_otletek_otthoni_megoldasokhoz_is_11_1367323_1837.jpg

Parafadugóban mini virágok.
http://lakbermagazin.hu/images/stories/gallery/cikkek/01_p/lakasdekoracio_otletek_138/mini_viragok_parafadugoban_20120809_1905267521.jpg
 Hát nem aranyos?
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1240344_597878383586773_78614589_n.jpg

 Naptár



Minden ami fontos.
Névnaptár
 - Csillagászati naptár
- Történelmi naptár -
Iskolai naptár
- Egyházi naptár
- Munkaidő naptár -

És más országok
naptárait is
megtalálhatod.
 

Videosmart


Videosmart

ötletek
tanácsok
barkácsolás
receptek...
 

Fashion


Divat-Tv.
online
http://static.moje-lektire.com/net.tv-tube/tv_repo/624/thumb.jpg


Fashion

Csak
a divattal
foglalkozó
tévé-adó
 

Kisokos




 

Francia


Francia
tévé-élő
műsor
http://static.tv-tube.net/net.tv-tube/tv_repo/31/267.jpg


Gastronomie

Belenézhetsz
a
francia konyha
rejtelmeibe
 

A Gázsütő
fokozatai

1. fokozat= 160 C fok
2. fokozat= 175 C fok
3. fokozat= 190 C fok
4. fokozat= 205 C fok
5. fokozat= 225 C fok
6. fokozat= 245 C fok
7. fokozat= 255 C fok
8. fokozat= 275 C fok

TV -
Műsorok
Csak rá
teszed az
egeret és
görgeted..


Házi tarhonya készítés


http://www.gourmetsleuth.com/images/bulgur.jpg

Ezt a házi tarhonyát én is szoktam csinálni,és őszintén,nem egyszerű,
és macerás míg lereszeled,de az íze az százszor finomabb mint a boltié!




Hozzávalók:
személyenként 12 dkg liszt,
annyi tojás, ahány 12 dkg liszt,
kevés só,
és annyi kis víz, amitől összeáll a tészta.

A lisztet tálba szitáltam, majd elkevertem egy kevés sóval. Beleütöttem a tojásokat és elkezdtem összedolgozni. Apránként kevés hideg vizet adtam hozzá, épp csak valamennyit, mert a tarhonyához kemény tészta kell. Mikor összeállt, lisztezett deszkán jól átgyúrtam, majd kisebb darabokra gombócoltam. Így könnyebb reszelni.

http://0.tqn.com/d/easteuropeanfood/1/0/Z/h/-/-/hungarian-noodles-35.jpg

A reszelő tökgyalu részén végezzük a műveletet. Sűrűn kell leütögetni róla az apró szemeket, különben ragad és alaposan be is kell lisztezni mindig a kézben lévő tésztát is, és a már ledarált tarhonyát is.
Jól szétterítettem a deszkán mikor elkészült és hagytam egy órát szikkadni. Igazából az a legjobb, ha előző nap készítjük, hogy tudjon száradni, de így sem volt vele semmi bajság.


A házi tarhonya hasonlóképpen készül, mint a rizs.
Elég sok zsiradékon meg kell pirítani, de úgy igazán. Tényleg barnásak legyenek a szemek. Én úgy csináltam most, mivel lágy volt még a tészta, hogy forró olajba tettem bele, így nem ragadt össze, egyből pirult.
Mikor kellően megbarnultak a kis szemek, felöntjük vízzel. Friss tésztánál nem kell a dupla mennyiség, csak lepje el. Sózzuk és kis lángon fedő alatt főzzük, míg majdnem az összes vizet beszívja. Aztán lekapcsoljuk alatta a lángot, de hagyjuk még 20 percig fedő alatt.
Ha száraz tarhonyát készítünk, akkor a tarhonya mennyiségének a duplája kell a vízből.
A friss tarhonya - vagy reszelt tészta nagyon finom húslevesbetétnek is, én a cérnametélt mellett még ezt a fajta tésztát vagyok hajlandó megenni egy jó levesben. De akkor természetesen nem pirítjuk, csak kifőzzük, mint ahogy más tésztákat szokás.

Forrás:


Bannereim






A képlink működik !
-de elhoztam így is:

http://www.hotdog.hu/mozifilmek

-Filmek-
-online-
-tv élő adások-


Nem kell regizni csak nézni :)
Jó szórakozást.

Üzenetek


A Magazin inkább gyűjtemény.
Szörfözés közben talált jó és
hasznos dolgok gyűjteménye.
Már sokszor hasznát vettem.
gondoltam ti is így lesztek vele.
Ezért lett ez a magazin:))
Persze én is benne vagyok,
itt, ott.
Köszönöm érdeklődéseteket.
 

Divatos minden
korosztálynak

http://kepkezelo.com/images/mh4yrg8vheuchw35p7tg.jpg



É ez is Nagyon jó.
Egy két ötletet innen megcsinálhatsz
vastagabb kendőből is.
Vagy egy téglalapu anyagból is.


 

Élő webkamerák- is...


http://static.hoxa.hu/pic/kepeslapok/4001-5000/4220.gif
Itt  - a Világ

Itt sok mindent
 megnézhetsz.
A teljes időjárástól
kezdve...
Nagyon JÓ!!!

 

Érdekességek

Házi cipő

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/q71/1520612_688826427817359_1978254147_n.jpg


 

Divat 2014

...

Befőzési naptár

Január - kiwi,banán,narancs,ananász,citrom

Február - ugyan az mint Január

Május - földieper, cseresznye,kiwi,banán,bodza

Június - földieper, csresznye, meggy, ribizli, sárgabarack,zölddió,
bodzavirág,egres(piszke),málna,
rebarbara,spárga,szeder

Július -cukkini,cseresznye,meggy,
ribiszke,sárgabarack,sárgadinnye,
tök,uborka,málna,alma,öszibarack,
áfonya,szeder

Augusztus - őszibarack, körte, szőlő, szilva, szeder, áfonya, sárgadinnye, görögdinnye, alma, füge,görögdinnye,
körte,őszibarack,paprika,paradicsom,
paradicsompaprika,zöld dió,
sárga barack,alma,

Szeptember - őszibarack, körte, birsalma, szőlő, szilva, szeder, sárgadinnye, görögdinnye, alma,
füge,dió,csipkebogyó

Október - birsalma, szőlő, alma,
körte,dió,csipkebogyó,birsalma,

December - déligyümölcs+ananász

http://www.ecuisine.ro/sites/default/files/styles/155x117/public/article/main_images/conservarea_fructelor.jpg

Miből mennyi ?

cantar-bucatarie-victronic-j2508-megaoka

1 csapott evőkanál liszt -1,5 dkg
1 púpozott evőkanál liszt -2 dkg
1 csapott evőkanál búzadara -1,5 dkg
1 csapott evőkanál só -1,5 dkg
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa
-1,2 dkg

1 csapott kávéskanál só -1 dkg
1 késhegynyi só -0,5 dkg
1 csapott evőkanál zsír, vagy vaj
-2-3 dkg

1 csapott evőkanál olaj -2 dkg
1 diónyi zsír, vagy vaj -2 dkg
1 tojásnyi zsír, vagy vaj -5-6 dkg
1 csapott evőkanál cukor -1,5 dkg
1 púpozott evőkanál cukor -2 dkg
10-12 közepes burgonya -1 kg
8-10 közepes alma -1 kg
1 nagyobb fej káposzta -1 kg
1 nagyobb fej kelkáposzta -1 kg
1 csésze -2,5 dl
1 csésze folyadék -250 ml
1 csésze liszt -150 g
1 csésze cukor -225 g
1 csésze barna cukor -175 g
1 csésze vaj -225 g
1 csésze méz -350 g
1 csésze zsemlemorzsa -50 g
1 csésze rizs nyersen -200 g
1 csésze apróra vágott mogyoró
-175 g

1 csésze szárított gyümölcs
-175 g

1 csésze kókuszreszelék -75 g

1 vizespohár -2-2,5 dl
1 borospohár -1-1,5 dl
1 levesestányér a belső karimáig
-2,5 dl

1 késhátnyi vastagság -kb. 3 mm

1 csomag vaj -10 dkg
1 csomag margarin -25 dkg
1 csomag sütőpor -12 g
1 csomag vaníliás cukor -10 g
1 csomag tortazselé -11 g
1 csapott mokkáskanál citromsav,
-2 g

1 csésze 2,5 dl dió (nem őrölt)
-13-15 dkg

1 bögre 5 dl dió (nem őrölt)
-27-30 dkg

Egy nagyon jó oldal itt ... Link

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl

Bors:
1 késhegynyi (kh) : 0,2 dkg
1 kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
1 csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
1 púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg
 

Búzadara:

1 evőkanál ( ek ): 1,5 dkg
1 csapott evőkanál ( csek ): 1,2 dkg

Cukor:

1 késhegy (kh) : 0,5 dkg
1 kiskanál (kk) : 1 dkg
1 csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) :  2 dkg

Fűszerpaprika:
késhegynyi (kh):  0,2 dkg
kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg

Gríz:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Lekvár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Liszt:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Margarin:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Mustár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Olaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg

Paradicsompüré:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Rizs:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tarhonya:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tej:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Tejföl:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Túró:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Só:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Vaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Zsemlemorzsa:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Zsír:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Egy személynek alapanyagokból mennyit számoljunk:

Húsból csont nélkül személyenként: 15-20 dkg

Csontos húsból személyenként: 20-25 dkg

Hús gulyásnak, vagdaltnak személyenként:
10-15 dkg

Halból személyenként:
20-25 dkg

Köretnek burgonyából személyenként:
20-25 dkg

Köretnek zöldség- és főzelékféléből személyenként: 15-20 dkg

Köretnek rizsből tarhonyából személyenként:
10 dkg

Főtt tésztának száraztészta személyenként:
10-12 dkg

Főzeléknek hüvelyesekből személyenként:
10 dkg

Főzeléknek zöldségekből személyenként:
25 dkg

Levesbe betétnek rizsből személyenként:
1,5 dkg

Levesbe betétnek száraz levestésztából személyenként:
1 dkg
 

Ide érdemes benézni 


GyöngyMánia
 




 

Üzenőfal

 

Szerkesztőség

Magazinról

Alapítva: 2009.02.23.

Tegnapi látogatók: 319

Látogatók az előző hónapban: 8399

Látogatók a jelenlegi hónapban: 6380

Feliratkozottak: 203

Magazin helyezése: 29

Ötlet láda

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1380203_10151723713088297_1590806161_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/994313_581238985251951_41826395_n.jpg





http://otthonkommando.cafeblog.hu/files/2014/03/before8-600x225.jpg

before3

Készíts magadnak óra szíjt

Fűszerek !
És mibe valók.

A citromlé: önmagában, salátában, langyos vízben hígítva, mártásokban és öntetekben ecet helyett több mint kiváló.

Bazsalikom: paradicsomért és olíva olajért kiált.

Boróka: a vadhúsokhoz nélkülözhetetlen, minden vadpác alapja.

Fahéj: sütemények, forralt bor és a gyümölcslevesek része kell, hogy legyen.

Curry: rizses, halas ételek pótolhatatlan összetevője.

Fokhagyma: főzelékek levesek, mártások, sültek és pácok alapja.

Gyömbér: a kalács, a gyömbéres limonádé fogalom.

Sáfrány: húslevesek, rizottók, paellák, mártások fontos összetevője.

Oregáno: paradicsom, tészták, pizzák, tök és bab, illetve pástétomok része. Helyettesíthető a kevésbé harsány kakukkfűvel.

Levendula: a báránycombhoz kiváló, de éppen ilyen jó a rozmaring is kevés mennyiségben.

Petrezselyem: mártások, levesek, főzelékek, a paradicsom, sültek és tojás ételek része.

Majoranna: hústöltelékek (hurkák) mellett jól harmonizál a tökkel, paradicsommal, csirke és marha sültekkel.

Koriander: a káposztás ételek mellé való, de a szárnyasok mellé is nagyon jó.

Kapor: főzelékek (tök), húsgombócok, mártások része.

Szerecsendió: csak igen keveset a sóletbe, mert álmatlanságot, nyugtalanságot okozhat.

Torma: kolbászok, virslik mellett kiváló mártás alapanyag is.

Szegfűszeg: nélküle nincsen forralt bor, de teába is kiváló (főleg gyümölcs teákba, pl. csipkebogyó, borsos menta).

Tárkony: a ragulevesek, a csirke falatok része, de báránnyal a legjobb.

Zeller: nélküle nincs jó húsleves, kiváló krémleves alapja is.

Kurkuma: rizses, csirkés ételekhez feltétlenül ajánlott.

Babér: 1-2 db kell a krumpli főzelékbe, pácok, savanyú mártások része.

Ánizs: süteményekbe, édes rizsekhez adható.

Paprika: oly sok mindenhez adjuk, hogy az szinte már túlzás, ezért, bár egészséges, de nem azon az áron, hogy a többi fűszert kiszorítsa.

Kömény: körözöttek, képosztás ételek és sertés sültek mellé való (malacsült).

Édeskömény: a párolt halhoz illik a legjobban és a grillezett zöldségekhez.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLU8ITkk4JARjDMev4cOiiC0ZoE8jIz7cQlyTGhvopg_Kxv5BVGQ

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez