Krémleves angolosan

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 1,2 kg sütőtök (80 dkg tökhúshoz), 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 0,5 liter húslé (kockából), só, bors, cukor, frissen reszelt szerecsendió, 1,5 dl tejszín, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vagdalt petrezselyem, 1 evőkanál metélőhagyma, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 tojássárgája, 1-2 dkg tisztított tökmag, 2 evőkanál tökmagolaj


10 dkg vajat kis kockákra vágva kifagyasztunk. A tököt nagyobb darabokra vágva meghámozzuk, kimagozzuk. A leveshez 0,5 kg tökhúst kockákra vágunk. Az egyik hagymát finomra aprítjuk, két fokhagymagerezdet összezúzunk. A tökhúst, hagymát,  fokhagymát a maradék vajon üvegesre pároljuk. Fehér borral felöntve még kissé főzzük. Hozzáadva a húslét, alacsony hőmérsékleten még 25 percig főzzük. Sóval, borssal, a szerecsendió-reszelékkel, és egy csipet cukorral ízesítjük. A tejszínnel felfőzve pürésítjük, áttörjük. Ismét felforraljuk, a jeges vajkockákat belekeverve besűrítjük a krémlevest.
A galuskához a maradék tökhúst durva reszelőn lereszeljük, enyhén megsózva 15 percig állni hagyjuk. Utána jól kinyomkodjuk. A megmaradt hagymát finomra vágva, a maradék fokhagymát felaprítva a tökhússal együtt egy evőkanál olívaolajon megpároljuk, közben fordítgatjuk, keverjük, míg a nedve elfő. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a vagdalt metélőhagymát, a zsemlyemorzsát, a tojássárgákat, és jól összedolgozzuk. A masszából evőkanalakkal hat nagyobb galuskát szaggatunk.
A maradék olajat serpenyőben hevítjük, a galuskákat minden oldalról arany barnára pirítjuk benne. A tökmagokat késsel felaprítjuk. A galuskákat a levesbe helyezzük, egyet forralunk rajta, majd tányérokra merjük, tökmaggal megszórjuk, tökmagolajjal megcsepegtetjük.

(forrás: origo.hu)

Magazinról

Alapítva: 2007.08.29.

Tegnapi látogatók: 0

Látogatók az előző hónapban: 12

Látogatók a jelenlegi hónapban: 6

Feliratkozottak: 82

Magazin helyezése: 2105

Szerkesztőség

Adjunk a rekeszizmoknak ^^

Üzenőfal

Könyv - ajánló



TÖKLÁMPÁSOK
Mintaívvel

Cser Kiadó
Színes ötletek

A könyvben bemutatjuk, hogyan készíthetünk vidám és különleges töklámpásokat, valamint hogyan díszíthetjük otthonunkat halloween ünnepén. Receptötleteket is adunk, hisz kár lenne a kivájt tök húsát veszni hagyni. Óvodáknak és iskoláknak is ajánljuk ezt a kötetet, mivel a töklámpáskészítésben a gyerekek örömüket lelik majd, fényük pedig őszi hangulatot hoz az osztálytermekbe. A töklámpások készítéséhez jó szórakozást kívánnak a szerzők.

Infók










Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez