A színkör


Tudnivalók a sikeres hajfestéshez...
Az alap
Természetes, kezeletlen haj
Pigmentek+mesterséges pigmentek=Eredmény
Korábban már festett haj
A lenövés természetes pigmentjei+a már a hajban lévő mesterséges pigmentek+az új szín mesterséges pigmentjei=Eredmény
A természetes színmélység megállapítása
A nemzetközi szinten elismert rendszer szerint 10 szintet különböztetünk meg 1-10-ig.
Az 1-es a legsötétebb (nagyjából fekete), a 10-es pedig a legvilágosabb (azaz a szőke). A természetes hajszín vagy a lenövés minél pontosabb beazonosítása elengedhetetlen feltétele a tökéletes eredmény elérésének.

A színkör

A színkört ismerni KELL. A ma használatos színelmélet több évszázados tapasztalatra támaszkodik, ugyanakkor ma már a trikromatikus (háromszín) elmélet az elfogadott. A színelméletre hagyatkozva leszögezhetjük, hogy a harmonikus színpárok a színkörben egymással szemben állnak (komplementer színek: piros-zöld, narancs-kék), három egymással kombinált színnek pedig a színkörben nagyjából egyenlő távolságban kell állniuk egymástól (összekötve őket háromszög alakot kapunk).
Négy szín esetében ugyanez a helyzet, tehát négyszöget kell alkotniuk a színkörben. Az árnyalatokon kívül más sarkalatos kérdései is vannak a színharmóniáknak. A tónusokat a színkörben a szürke részek jelzik, így látható, hogy minden szín tónusában is változtatható.

Az egymáshoz közeli színek harmonikusak és hasonló hatást érnek el, tehát a kék és az ibolya hideg, a vörös és a sárga meleg érzetet kelt.
A színkörben az elsődleges és a másodlagos színeket találjuk, ezek között azok átmeneteit, sugarukban pedig az intenzitás változását láthatjuk.

Színkör
Az elsődleges (primer) színek:

Vörös, kék, sárga

A másodlagos (szekunder) színek:
Narancs, sárga, kék.
Csak a primer színekből nyerhetőek.
Vörös+ Sárga = Narancs
Vörös + Kék = Bíbor
Kék + Sárga = Zöld

A harmadlagos színek:
Egy primer és egy szekunder szín keveréke.
Sárga + Narancs = Narancs/sárga
Sárga + Zöld = Sárga/Zöld
Kék + Zöld = Kék/Zöld
Kék + Bíbor = Kék/Viola
Vörös + Bíbor = Vörös/Viola
Vörös + Narancs = Vörös/Narancs

Miért fontos?
1. Minden hajszín a három primer szín különböző árnyalataiból áll össze.
2. A színkörre nézve egyértelműen látszik, mely színek semlegesítik egymást. Keresd meg azt a primer színt, melyet közömbösíteni akarsz… csak nézd meg, melyik áll szemben vele!

Figyelem!

A ...munkáink :) rovatba várom az általatok készített remekművekről képeket, legyél akár fodrász, kozmetikus, manikűrös. Csak annyit kell tenned, hogy priviben küldessz egy képet róla (lehet több is), és írsz Magadról 1-2 mondatot:)
A ...frizuráink :) rovatba pedig a nektek készített hajkölteményeket szeretném bemutatni, ha van egy jól sikerült képed, küld be és kiteszlek a magazinban:)

Várom leveleiteket:)

Szerkesztőség

Magazinról

Alapítva: 2007.11.02.

Tegnapi látogatók: 18

Látogatók az előző hónapban: 818

Látogatók a jelenlegi hónapban: 729

Feliratkozottak: 891

Magazin helyezése: 167

Cool kiegészítő^^

Frizurás kérdések:)

Tudtad-e, hogy...

...a haj biológiailag halott, csak a hajhagymák és a haj töve él, a hajhosszra a hajhagymának már semmilyen hatása nincsen;
...egyetlen hajszál 100 grammnyi súlyt bír el, vagyis ha fejbőrünk elég rugalmas lenne, teljes hajunk 12 tonna súlyt tudna megtartani;
...a haj 50%-kal meg tud nyúlni, mielőtt elszakadna. Például egy 30 centis hajat elkezdünk húzni, az 15 centit képes nyúlni szétszakadás előtt;
...1 hajszál 1 hónap alatt 1 centit nő. Ha ezt a számot a teljes fejre nézzük, összeadva hajunk egy hónap alatt 1,1 km-rel lesz hosszabb;
...egy 20 cm hosszú hajú embernek, ha összeadjuk a hajszálak felületét, 6 négyzetmétert kapunk, vagyis ekkora az a felület amit egy hajmosás alatt át kell samponoznunk.

Bannerom

http://hajstudio.hotdog.hu

Magazin ajánló


;
Üzenőfal

.


 
Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez