Letérdelek, úgy szeretlek – megnéztem A szürke ötven árnyalatát

Egy film, két újságíró. Egyikük olvasta A szürke ötven árnyalatát és úgy ült be a moziba, másikuk viszont nem vette a kezébe a könyvet. Dupla kritikát közlünk ma. Először jöjjön az én véleményem, én ugyanis hősiesen elolvastam a könyveket.

„Ez hányadik sor? Szemüveg nélkül nem látjuk!” – kérdezi tőlem három ötvenes újságíró kolléganőA szürke ötven árnyalata sajtóvetítésén. Mivel még van a kezdésig 10-15 perc, alaposan kitárgyalják a könyvet. Azt a könyvet, amiben a „tusfürdő”, a „szent szar” és a „BlackBerry”, annyiszor szerepel, mint a magyar sajtóban pénteken a g.ci. Eközben a férfi újságírók azzal poénkodnak, hogy szürke ingben érkeztek, mert hát ők stílusosak, én meg már most lefáradtam agyilag.

Tisztázzuk: igen, végigszenvedtem mind a három könyvet. Szenvedtem, mert továbbra is fenntartom, hogy borzasztóan van megírva, de elismerem, hogy A szürke ötven árnyalata bizony sikerkönyv lett, és szerintem a témája okán. 

Letérdelek úgy szeretlek - megnéztük a Szürke ötven árnyalatát

És elkezdődik

Szürke felhőkkel nyitunk, aztán megérkezik az öltözködő milliomos, és a szupervisszafogott egyetemista diáklány. Tíz perc után már túl vagyunk az ominózus interjújeleneten, a fotózáson és a bárban való hányáson is. Húsz perccel később pedig már Seattle felé repül a gerlepárunk a helikopteren. Nekem pedig pont ez a „24 óra alatt neked adom a világot, én meg letérdelek, úgy szeretlek”-történet az egyik bajom a könyvvel is. Lehet, hogy én élek ingerszegény életet, de ez a Csipkerózsika-történet, megspékelve a „félóra múlva a térdemre fektetlek és elfenekellek”-sztorival életidegen.

Mell igen. Farok nem.

Egészen pontosan 41 percet kell várni az első klasszikus vanilla szexig, de két perccel később már az „én nem vagyok elég jó neked” fejezetnél tartunk. Komolyan úgy érzem, hogy agyrázkódást kapok, a romantika és a baszás (bocs, de Christian Grey mondja, hogy ő baszik és nem szeretkezik) éles váltakozása között. 50 perc alatt eljutunk a harmadik ágyjelenetig, és még szerencse, hogy az aktus előtt beugrik Mr. Grey anyja is a filmbe, mert már kezdem magam úgy érezni, mintha egy pornómoziban ülnék a körúton.

A film készítői egyébként valamennyire igazat mondtak abban, hogy nem fognak finomkodni a szexjelenetekkel. De az annyira tipikus, hogy a 90-es évek szoftpornóihoz hasonlóan női mellet minden mennyiségben mutogatnak, farok viszont nincs a filmben. Értem én, hogy az amerikai mozik azt még a 18-as karika ellenére is kivágták volna, de a korlátlan cicimutogatással csak erősítik azokat az ellenhangokat, melyek szerint A szürke ötven árnyalata tárgyiasítja a nőt.

Letérdelek úgy szeretlek - megnéztük a Szürke ötven árnyalatát

Hiányérzetet hagy maga után

Pofátlanul elbántak a női főhőssel azért is, mert a filmben zokszó nélkül elfogadja a kocsit, a drága könyveket meg a többi luxuscuccot, amit a perverz ura megvesz neki. A könyvben Anastasia legalább visszaküldte azokat a nyomorult könyveket, és azonnal munkába állt a diplomázása után, a filmvásznon azonban felszínes, kitartott nőként jelenik meg, a bennem élő feminista pedig sírni kezd a moziban.

A második órában már arra is rájövök, hogy mi hiányzik a filmből (na nem a szent szar és a tusfürdő): Anastasia kommentárja. Azok nélkül ugyanis a film meg sem próbál magyarázatot adni arra, hogy miért megy bele egy 21 éves lány egy szadomazo kapcsolatba. És Anastasia gondolatai nélkül főhősünk csak sejteti, hogyan csapong a szerelem és az alávetettség között. Tartom ezt úgy is, hogy a legtöbb kritikus szerint jót tett a filmnek, hogy kihagyták az „unalmas, repetitív belső monológokat”. Sokat fel lehet róni E. L. James kéziratának, de abban – ha szájbarágósan is – legalább próbálja megértetni az olvasóval ezt a kibontakozó kapcsolatot, igaz, kell hozzá három kötet és sok türelem.

Türelem viszont kell a filmhez is, legalább annyi, mint egy mexikói szappanoperához, ahol 170 epizódon keresztül szenvednek attól, hogy két ember nem képes kommunikálni egymással. Hát pont ezt kapod A szürke ötven árnyalatától is, aminek ráadásul a vége még egy folytatáshoz képest is borzasztóan van lezárva. Hiányérzetet hagy maga után, amit egyszerű kiküszöbölni, ha elolvasod a következő könyveket, de marad a káosz, ha csak a filmet nézed, és várod a folytatást (kérdéses, hogy lesz-e következő rész).

Addig is, aki jó Jamie Dornan- (ő alakítja Christina Grey-t) filmet akar nézni, az nézze inkább a BBC The Fall (Hajsza) sorozatát.

Biztos vagyok benne, hogy a premier után lesznek olyan hangok, amelyek arról fognak szólni, hogy A szürke ötven árnyalata egyszerűen népszerűsíti a családon belüli erőszakot. Nekik  két dolgot mondanék:
– A családon belüli erőszakot semmilyen szinten nem tartom elfogadhatónak, de ez egy film és egy regény.
– Ami ettől is fontosabb: itt minden a nő beleegyezésével, kontroll alatt történik. Nem lehet összehasonlítani azzal, amikor apu három pofont csap le a feleségének egy lagziból hazafelé, mert éppen olyanja van.


Neked mi a Véleményed a Filmről?
A CASTING FOLYTATÓDIK!

'A külföldi
Glamour szerint, több jelentkező is várat még magára az új casting szerint, miután Charlie Hunnam gyorsan tovább adatta a kijelőlt szerepét.'

Miután Charlie Hunnam átértékelte a dolgokat a feldobott petíció kapcsán, eleget tett a rajongóknak, hogy más kapja meg a keresztény Grey szerepét.
A következő casting jelőltünk akár befuthatna Cristian Grey-ként az Ausztrál színész Luke Bracey.


Ugyanakkor a jelentések szerint Bracey aki arról nevezetes hogy játszott a Csajok monte Carlóban Leigthon Meester nagy szeremét játszotta.


Ám akik vele együtt vannak még a castingban a modell Jamie Dornan, és Alexander Skarsgard.Közben a  Variety jelentette, hogy döntést kell hozni 1héten belüll, hogy folytatódjon a forgatás.
Dakota Johnson azonban maradt Anastasia Steele szerepére.
Miután Charlie Hunnam kilpett a Szürke 50 árnyalat film forgatása elött, gyorsan új színész váltás veszi kezdetét. A várható színész paletta új befutói Alexander Skarsgard és Jamie Dornan..Ws.

Jennifer Ehle Eljátszaná Anastasia anyukáját.

A 43 éves színésznő - legismertebb játék Elizabeth Bennett és Colin Firth Mr. Darcy a mai napig legnézettebb (1995) BBC minisorozatának a Büszkeség és balítéletnek. Jennifer Ehle alá írta, hogy eljátszaná a naiv hősnő Anastasia Steele anyukáját,.

. 

Indulhat a visszaszámlálás. Alig több mint egy évet kell várni, és érkezik a film, de már most egy plakáttal borzolják a készítők a kedélyeket.

A poszter szexi és titokzatos, ahogy várhattuk. Jamie Dornant láthatjuk rajta lakásából Seattle városát nézve. Ő az, aki Christian Greyt alakítja a bestseller könyv filmadaptációjában. A plakáton tökéletesen szabott öltönyben, méregdrága cipőben, nagyjából magából semmit sem mutatva már sugározza nők milliói felé azt a szexuális fülledtséget, amelyet a könyv olvasása során megismerhettek tőle.Még maga a felirat is tökéletes: Mr. Grey már várja magát. Tökéletesen elkapja ez azt a pillanatot és izgalmat, amit Anastacia Steel (Dakota Johnson) is érzett első találkozásukkor. Az egyetlen sor, ami nem vonzó a plakáton, az a dátum: 2015, Valentin-nap. De ha így folytatják addig, ahogy elkezdték, folyamatos lázban éghetünk az elkövetkező egy évben a filmre várva.

Forrás!
http://mosaiconline.hu/online/itt-a-szurke-otven-arnyalata-film-elso-plakatja/
itt vannak a sezreplők! 

Dakota Johnson:

"Bármit megteszek a szerepemben, már nem szégyellem"


A Márciusban megjelenő ELLE magazin címlapján láthatjuk újra.

 

További Képek.
 

A Universal Pictures nem indokolta a döntést, de Christian Grey szerepére eredetileg kiszemelt Charlie Hunnam visszalépése jelentősen hátráltatta a munkálatokat.

Az Universal Pictures és a Focus Features nemrég bejelentették, hogy tovább bővült legújabb produkciójuk, A szürke ötven árnyalata szereplőgárdája, amelynek címszereplőit Jamie Dornan(Christian Grey) és Dakota Johnson (Anastasia Steele) keltik életre.

A Friss hírek alapján Rita Ora kapja meg Mia Grey szerepét.


"Az Albán Születésű Énekes és dalszerző Rita Ora már vezette a brit album listáján is vezető első helyet hódította meg."


Változás állt be a filmet kapcsolatosan, ezért új dátumot fognak adni, a Fim bemutatójának.

Megérkezett az Első videó előzetes a Szürke 50 Árnyalatából! 
Bréking! Csúszik A szürke ötven árnyalata forgatása

Luke Grimes csatlakozik ötven szürke árnyalat  filmhez

Jamie Dornan Egykoriban befutott zenészként is megismerhettük , de azonban 2008-ban feloszlott az Sons Of Jim Együttes. 

2006-ban, Dornan szerepet kapott a Marie Antoinette-ben. Úgyan ebben az évben futott be modelként egyebek közt modell partnerei voltak Eva Mendes, és Kate Mos. Sok divatmárka felkapott Modell kariert futott be.

Calvin Klein Jeans

Dior


Aquascutum


Armani
2011-ben részt vett a ABC álltal készített Hol volt,hol nem volt sorozatban, ő alakította a magányos vadászt.

 
2013: Megkapta a Szürke 50 árnyalata filmből Cristian Grey főszerepét.

Megvan! Ő lesz A szürke ötven árnyalata férfi főszereplője!
Újra nincs férfi főszereplője A szürke ötven árnyalata filmváltozatának, ugyanis Charlie Hunnam kiszállt a produkcióból.

Mivel megvannak a Szerereplők!
Vajon mennyi erőfeszítésre lesz szükségük.

Képesek lesznek megtenni minden tőlük telhető teendőt a film sikeréért?
"A petíció nem változtat meg semmit a választáson, marad Dakota Jhonson és Charlie Hunnam a főszereplő."

Viszont egy friss hír: Lehetséges mellékszereplők  Kate Kavanagh és Elliot Grey szerepére.


Kate szerepére jelőltek!
Blake Lively és Katie Cassidy


Elliot szerepére pedig!
Chris Hemsworth
A Rajongók Petíciót Indítanak Matt Bomer és Alexis Bledel-ért.

A szenvedélyes rajongók nem hajlandók elfogadni a casting döntéseket Christian Grey és Anastasia Steele szerepkörére tekintve.Az indított petícióval a Rajongók próbálnak változást elérni a Szereplők leváltásával, és a netes casting hírek változásáért.
Miután Kiderült hogy Dakota Johnson és Charlie Hunnam-et választották a Rajongók felháborodtak.
Ezért a rajongók felszolító Petíciót Inditottak el a Változások megtételéért.

A Szürke Ötven árnyalata Peítciója nyilvántartása Arra Ősztönzi a Rajongókat hogy a Szerep Választásra Tökéletesebb szereplőket el sem tudnának képzelni mint Matt Bomert és Alexis Bledelt.


 *Az írások szerint ahogy mindenki látja*

_________________________________________________________
"Matt Bomer tökéletesen formálná meg a Keresztény Szürke Árnyalatú 
Cristiant. Alexis Bledel Pedig illene Anastasia Szerény mégis talpra 
esett lány megformázásához."
_________________________________________________________
Szemtelenkedett!
2 nappal azután, hogy bejelentették , hogy Dakota Johnson fogja alakítani Anastasia Steele szerepét. A 23 éves színésznő lett, ezt a pillanatott pont akkor sikerült lekapni a fotosóknak mikor fehérnemüben mászott át az ablakon.
Kiderült ki fogja eljátszani a Szürke 50 árnyalata Grey-t, így a találgatásoknak vége.Vajon jó választás?..Vajon ő az akit vártunk?

/Charlie Hunnam/Egy-Két ütés a Szürke 50 Árnyalatában ma bejelentette, az Universal és a Focus Features, hogy Charlie Hunnam és a színész filmbeli Párja Dakota Johnson lesz.


/Dakota Johnson/Amint hírül kaptuk napjainkban hogy Dakota Johnson szivessen eljátszáná Ana szerepét. Így az akarata meghozta gyümölcsét.

"a film adaptációjából kiderült, hogy nagy lesz a válallkozásuk az erotikus jelenetekkel, de ha mindend jól megy megbírkoznak velük."

 
Elismerhető hogy Matt Bomer talán az első számú kedvelt karakter akit elnéznénk meztelen felsőtestével.Matt Bomer a "White Collar" erőteljesen kedvelt sorozatának rajongói szivesen látnák a Szürke 50 Árnyalatában a keresztény Grey-ként.
Egy Rádió interjúból kiderült hogy Matt Bomer akármennyire is erős jelőlt, nem veszik figyelembe.
Bomer már régóta kedvelt, tavaly év végétől a mai napig.
Számtalan Hollywoodi Blogok és Hírek szerint a legerősebb versenyzők
Christian Chooke, Theo James és Charlie Hunnam, és Matt Bomer.
Lehet hogy megvannak a föszereplők a Szükre ötven árnyalat című filmben?
Amber Heard a pletykák szerint többek között ő is meg pályázta Anastasi Steele szerepét a többi sorstársaival együtt.

Ezzel szemben ''
Amber Heard párja Johnny Depp'' nem szeretné ha elvállalná a szerepet.

A Celebity Kijelentette, hogy Depp úgy érzi hogy a film Perverz lenne Heart ízlésének, bár belölle csak a féltékenység bukott ki.


 

 


The Sun brit jelentése szerint, Cara Delevingne már jelentkezett Kate szerepére a Szürke Ötven árnyalata filmhez.

Az Angol modellnek vajon van esélye arra hogy Hollywoodi sztár legyen?

Cara természetesen áhítottan beszélt a erről a szerepről a film írójával és a film Rendezőjével E. L James Taylor- Johnsonnal.
Szerinted ő lenne Kate megtestesítője?


                        << <
  1. 1
  2. 2
>>

Magazinról

Alapítva: 2012.12.30.

Tegnapi látogatók: 2

Látogatók az előző hónapban: 116

Látogatók a jelenlegi hónapban: 70

Feliratkozottak: 97

Magazin helyezése: 725

Nap Dala

Összevágás 

.

"Próbálj ki új dolgokat, olvas és szerezz meg egy új élményt a Szürke Ötven Árnyalatával"


Csatlakozz a Szerkeztői csapathoz.

Üzenőfal

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez