Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók: - 4 tojás
                  - 4 ek liszt
                  - 4 ek cukor
                  - csipetnyi szódabikarbóna
Piskóta tésztát készítek és 24 cm átmérőjű margarinos-lisztes  tortaformában(kapcsos) megsütöm.Ha megsült kiveszem a formából kicsit meglisztezem a tetejét és ráteszem egy tálcára úgy hogy a teteje legyen alul.Így mire kihűl teljesen sima lesz a teteje.Ha teljesen kihűlt visszafordítom lesöpröm róla a lisztet és visszateszem a kapcsos tortaformába.

Töltelék: -25 dkg túró
              - 15 dkg porcukor
              - 2 ek tejföl
              - 2 cs. vaníliás cukor
              - 1/2 citrom reszelt héja
              - 2 dl növényi tejszín (Hullalá)
              - gyümölcs
              - tortazselé

A túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1 dl vízben 1 dkg zselatint megfőzök ,langyosra hűtök és a tejszín előtt hozzákeverem a túróhoz.A kész tölteléket rásimítom a piskótára úgy hogy ne legyen hézag a tortaforma szélénél.Kirakom a tetejét gyümölccsel.Fagyasztóba rakom amíg megfőzöm a tortazselét a tetejére.A leírtak szerint elkészítem a tortazselét majd ha langyosra hűlt ráöntöm a torta tetejére.Hűtőbe teszem amíg megdermed a zselé.Kiveszem a tortaformából és szeletelem.
             

Hozzászólások

diuska87  (L/27) 3.

Szia!Tudnál nekem abba segíteni,mert számomra nem egyértelmű ha hullalát használok akkor is kell zselatin bele?
köszike és gratulálok gyönyörű torta éjn is meg próbálom össze hozznia kisfiamnak!

2011. okt. 16. 20:56

Szerkesztőség

Magazinról

Alapítva: 2007.08.07.

Tegnapi látogatók: 163

Látogatók az előző hónapban: 3601

Látogatók a jelenlegi hónapban: 2131

Feliratkozottak: 271

Magazin helyezése: 128

Üzenőfal

GENERATE YOUR OWN LIVE TRACKER NOW!



 
Kis tepsi   35cmX25cm
Nagy tepsi 36cmX
36 cm



Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez