Albán szelet

Albert piskóta

Árpasütemény

Árvácska

Balaton szelet

Barátság kenyér

Berlini szelet  3 recept

Bécsi kocka

Bokaccsó  2 recept

Borjádi szelet

Bounty szelet  4 recept

Böske szelet

Budai szeletek

Burgonyás rétes, kitűnő

Citromos kocka

Cornélia sütemény

Csoda sütemény

Csokis csemege

Csokis diós szelet  3 recept

Csokis keksz, zabpehellyel

Csokoládé koszorúcska

Csokoládé, mazsolás, mogyorós

Csokoládé puszedli

Csokoládé sütemény 3 recept

Csokoládés édes szalámi- sütés nélkül

Csokoládés kifli – sütés nélkül

Csokoládés rudacskák

Csokoládés süni

Csokoládés szelet

Darált tészta  4 recept

Darázsfészek

Estike

Fele sárga, fele barna  2 recept

Férfiszeszély

Filléres

Finom túrós lepény

Flódni

Francia sütemény

Gabi csemege, sütés nélkül

Gizella szelet

Grízes zserbó

Gyors rétes

Habcsók  3 recept

Habcsók, habkarika

Habfelfújt gyümölcsízzel

Habszelet

Habtekercs

Hadi tészta

Havas tésztaházikó

Hájas lekváros tészta

Hájas lekváros tészta, fél adag

Hájas tészta

Hókifi 2 recept

Importszelet

Importszelet

Joghurtos reformsütemény édesítővel

Júlia sütemény

            
    
                                                       

Hozzávalók: 14 ek tej, 1 dkg szalakálé, 6 tojás, 30 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, kakaó, 1 puncs pudingpor.

Krém: 3 dl tej, 3 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 vaníliacukor.

Csoki máz: 2 ek kakaó, diónyi vaj, 3 ek forró víz.

Elkészítés: 14 ek tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálét. 6 tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 25 dkg margarinnal. Hozzákeverjük a kihűlt szalakálés tejet, 30 dkg lisztet, végül a 6 tojásfehérje kemény habját. 3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncs pudingport teszünk. 3 részben sütjük.

Krém: 3 dl tejet, 3 dkg liszttel sűrű péppé főzzük. 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, 1 vaníliacukorral, majd hozzá keverjük a kihűlt pépet, és megkenjük a lapokat.

Csoki máz: 2 ek kakaót elkeverünk 3 ek forró vízzel, és diónyi vajat adunk hozzá, és a tetejére öntjük.
   

Hozzávalók: 12,5 dkg vaj, 4 tojás, 25 dkg cukor, 1 vaníliacukor, 75 dkg liszt, 1 sütőpor, kis tej.

Elkészítés: 12,5 dkg vajat habosra keverjük. Hozzáadunk 4 tojást, 25 dkg cukrot, 1 vaníliacukrot, végül 75 dkg liszttel elkevert 1 sütőport, és annyi tejet, hogy nyújtható legyen. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk és megsütjük.

                                                                

Hozzávalók: 1 csésze árpaliszt, 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 ek hidegen sajtolt olaj, 2 ek szezámmag, 2 csipet tengeri só.

Elkészítés: 1 csésze árpalisztet, 1 csésze teljes kiőrlésű búzalisztet, összekeverjük, hozzáadjuk 2 ek hidegen sajtolt olajat, 2 csipet tengeri sót. Lassan adunk hozzá annyi vizet, hogy összeálljon. Kb 10 percig gyúrjuk, amíg a tészta rugalmas lesz. Kis golyókat formálunk, majd nyújtófával kb. 10 centis, kerek lapokká nyújtjuk. Meghintjük pirított szezámmaggal. Enyhén olajozott tepsiben 15- 20 percig sütjük.

                                                             

Hozzávalók: 2 x 5 tojásból, 2 barna piskóta. 2 x 3 tojással őzgerincsütőben sült piskóta, az egyik sárga piskóta, a másik rózsaszín (puncspudingos).

Krém: 1 vanília pudingpor, 2 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, rumaroma.

Elkészítés: 2 x 5 tojásból, 2 barna piskótát sütünk, sütés után feltekerjük, 2 x 3 tojással őzgerincsütőben piskótát sütünk, az egyik sárga piskóta legyen, a másik rózsaszín (puncspudingos).

Krém: 1 vanília pudingporból 2 dl tejjel krémet főzünk, melyet kihűlés után 20 dkg margarinnal, és 20 dkg porcukorral összekeverünk, rumaromával ízesítjük. A őzgerincsütőben sült piskótákat hosszában 4 felé vágjuk, krémmel töltjük. A barna piskótát krémmel megkenjük és beletekerjük az őzgerincben sült piskótát.

                                                           

Hozzávalók: 4 dkg zsír, 2 ek olvasztott méz, 2 ek tej, 1 tojás, 15 dkg cukor, 1 ek kakaó, 45 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna. Töltelék: 2 dl tej, 1 ek liszt, 20 dkg vajat kikeverünk, 20 dkg porcukor.

Elkészítés: 4 dkg zsírt, 2 ek olvasztott mézet, 2 ek tejet, 1 tojást, 15 dkg cukrot gőz felett 10 percig keverjük, majd hozzákeverünk 1 ek kakaót. 45 dkg lisztben elkeverünk 1 kk szódabikarbónát, hozzákeverjük a gőz felett kikevert krémet, összegyúrjuk. 4 lapot sütünk.

Töltelék: 2 dl tejjel, és 1 ek liszttel sűrű pépet főzünk, 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral. A 2 krémet összekeverjük és megtöltjük a lapokat.

 



                                                              

Hozzávalók: 3 pohár/1,8 dl / liszt, 2 pohár cukor, 1 pohár langyos tej, fél pohár olaj, 3 tojás, 1 sütőpor, 1 vaníliacukor, 1 kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál só, mazsola, dió, mandula, darabolt csokoládé, szárított vagy aszalt gyümölcs.

Elkészítés: 3 pohár/1,8 dl / lisztet, 2 pohár cukrot, 1 pohár langyos tejet, fél pohár olajat, 3 tojást, 1 sütőport, 1 vaníliacukrot, 1 kávéskanál fahéjat, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 1 kávéskanál sót összekeverjük. Tehetünk bele mazsolát, diót, mandulát, darabolt csokoládét, szárított vagy aszalt gyümölcsöt. Jól kizsírozott, lisztezett, nagy tepsibe öntjük, közepes lángon 50 percig sütjük. Felvágás előtt 10 percig pihentetjük.

   
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 szelet csokoládé, 10 dkg dió, 15 dkg cukor, kevés citrom leve, gyümölcsíz.

Elkészítés: A lisztet, vajat, 10 dkg cukrot, a tojások sárgáját összegyúrjuk, félig megsütjük. Megkenjük gyümölcsízzel, a tetejére a tojásfehérjék kemény habjából, a csokoládéból, a dióból, 15 dkg cukorból, és kevés citrom levéből készült anyagot kenjük, és befejezzük a sütést.
                                                                 
         
   

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 8 dkg porcukor, fél sütőpor, 1 tojás. 

Krém: 25 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 2-3 ek lekvár, kevés tej (annyi, hogy jól kenhető legyen)), pici rum.

Erre 5 tojásból készült piskóta (5 tojás, 5 kanál cukor, 5 kanál liszt). Máz: 1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, pici citromlé.

Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot, a tojást összegyúrjuk, és a tepsibe nyújtjuk

Krém: 25 dkg darált diót, 10 dkg porcukrot, 2-3 ek lekvárt, kevés tejet (annyi, hogy jól kenhető legyen)), pici rumot összekeverjük, és a tésztára öntjük, elkenjük.

Erre ráöntünk 5 tojásból készült piskótát (5 tojás, 5 kanál cukor, 5 kanál liszt), és lassan megsütjük. Ha kihűlt az alábbi máz kerül rá.

Máz: 1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, pici citromlé. Ezeket keményre verjük, és a kihűlt tésztára kenjük. Száradás után szeleteljük.

   

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, vagy 10 dkg zsír, fél sütőpor, 1 tojás, 1 citrom héja és leve.

Krém: 15 dkg dió, 15 dkg cukor.

Erre: 3 tojásból piskótatészta.

Máz a tetejére: 1 tojásfehérje, 13 dkg cukor.

Elkészítés: 25 dkg lisztet, 15 dkg vajat, vagy 10 dkg zsírt, fél sütőport, 1 tojást, 1 citromhéjat, és levet összegyúrunk, tepsibe tesszük.

Krém: 15 dkg diót, 15 dkg cukorral összekeverjük, és a tésztára kenjük.

Erre: 3 tojásból piskótatésztát keverünk, és a diós krémre öntjük. Megsütjük.

Máz a tetejére: 1 tojásfehérjét 13 dkg cukorral gőz felett kikeverünk, és a kisült tésztára öntjük.

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2007.08.11.

Tegnapi látogatók: 14

Látogatók az előző hónapban: 600

Látogatók a jelenlegi hónapban: 356

Feliratkozottak: 118

Magazin helyezése: 307

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez