Apró sütemény

Boszorkánypogácsa

Citromos linzer

Csillagocskák

Diabolo linzerkarika

Diós linzer

Gyümölcsös linzer 2 recept

Húsvéti csokis kosárkák

Karácsonyi csillagocskák

Linzercsillag

Linzerkarika  5 recept

Linzer pogácsa

Matador szelet

Narancsos linzerkarika

Rácsos linzer  5 recept

Teasütemény  2 recept

Vidám linzer, édesítővel

                                                                         

Hozzávalók: 1 tojás, 25 dkg liszt, fél sütőpor, 6 dkg vaj, 5 dkg cukor, fél vaníliacukor, 1 dl tej, 1 evőkanál darált dió. A díszítéshez kevés durvára vagdalt dió.

Elkészítés: 1 tojást, 25 dkg lisztet, fél sütőport, 6 dkg vajat, 5 dkg cukrot, fél vaníliacukrot, 1 dl tejet, 1 evőkanál darált diót összegyúrjuk, kinyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk. Mindegyik közepébe durvára vagdalt diót teszünk, és zsírozott tepsiben szép pirosra sütjük.
                                                         
                                                            

Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.

Elkészítés: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen.

Diónyi golyókat formálunk belőle, és felvert tojás fehérjébe mártjuk, darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk. A tepsiben kellő távolságra helyezzük el a golyókat, mert megdagad. Világosra sütjük, még melegen kevés lekvárt teszünk a mélyedésbe.

Érdemes fogyasztás előtt pár nappal megsütni, mert ha fémdobozba tesszük, akkor finom, omlós lesz.
                                                                     

Hozzávalók: 21 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy 14 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg mandula, 1 kanál porcukor, 1 citrom.

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy a vajjal, 7 dkg cukorral, egy citrom levével és reszelt héjával, és összegyúrjuk 1 tojássárgájával. Gyúródeszkán kinyújtjuk, és különböző formákat szúrunk belőle. A tojásfehérjét felverjük 1 kanál porcukorral. A mandulát megdaráljuk, összekeverjük 3 dkg kristálycukorral, majd a felvert tojásfehérjével. Ezzel a masszával megkenjük a kiszúrt formákat, és közepes tűznél világosra sütjük. 2-2 darabot gyümölcsízzel össze is ragaszthatunk
                                                                                 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 5 dkg porcukor, 1 vaníliacukor, 1 tojás, 20 dkg vaj, vagy margarin.

Elkészítés: 30 dkg lisztet, 2 teáskanál sütőport, 5 dkg porcukrot, 1 vaníliacukrot, 1 tojást, 20 dkg vajat vagy margarint összegyúrunk, 3 mm vastagra nyújtjuk, és csillagokat szaggatunk. Megsütjük. Lekvárral összeragasztjuk, vaníliás porcukorral megszórjuk.
                                                                         

Hozzávalók 25-30 darabhoz: 15 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 13 dkg vaj vagy margarin, 13 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál sütőpor, 1 tojás, csipetnyi só, 1 púpozott evőkanál kakaó, a tetejére kristálycukor, a töltéséhez pikáns lekvár.

Elkészítés: A lisztet a vajjal vagy margarinnal összemorzsoljuk, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és az egész tojással rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha kell, kevés jéghideg vizet is dolgozunk bele. Két egyforma részre osztjuk, az egyikben a kakaót simára eldolgozzuk. Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk. A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A kétféle tésztát külön-külön két mm vastag lappá nyújtjuk, és négy-öt cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A sárga korongokra kristálycukrot szórunk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetve 13-15 perc alatt megsütjük, még langyosan lefejtjük a papírról, és hagyjuk kihűlni. Egy-egy sárga korongot egy-egy barnával valamilyen pikáns lekvárral (meggy-, ribiszke- vagy málnadzsemmel) összeragasztunk, és úgy fektetjük tálra, hogy a világos, cukros fele kerüljön felülre. Fémdobozba zárva sokáig frissen eltartható.
                                                                       

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 15 dkg cukor 5 tojássárgája.

Tetejére: 25 dkg cukor, 5 tojás fehérje, 20 dkg őrölt dió, és 4 szelet reszelt csokoládé.

Elkészítés: 40 dkg lisztet, 25 dkg vajat, 15 dkg cukrot, 5 tojássárgáját jól összedolgozzuk, fél cm vastagra nyújtjuk, kikent tepsiben félig megsütjük.

Közben 25 dkg cukrot, 5 tojás fehérjét, 20 dkg őrölt diót és 4 szelet reszelt csokoládét tűzön sűrűsödésig keverjük, rákenjük a félig megsült tésztára, lassú tűznél addig sütjük, amíg a teteje megszáradt. Ha kihűlt szeleteljük.
                                                                        

Hozzávalók: 3 tojás, 6 púpozott ek. cukor, 6 púpozott ek. liszt, 8 dkg margarin, 3 dl tejföl, 1 sütőpor, 2 vaníliacukor, 1 teáskanál fahéj, 1 ek. citromlé, 1 mokkáskanál só, 1 kg gyümölcs.

Elkészítés: A tojásokat a cukorral, sóval habosra keverjük, majd belekeverjük a tejfölt, az olvasztott, de már hideg margarint, és az összes többi anyagot. Sűrűn folyó masszának kell lenni. Beleöntjük a kikent, és lisztezett tepsibe, a gyümölcsöt rátesszük. 10 percig előmelegített sütőben közepes tűznél sütjük, az első 15 percben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, majd a lángot mérsékeljük, és még 15 percig sütjük. Ha langyosra hűlt 3-szög alakú darabokra vágjuk, és porcukorral behintjük.
                                                                
Hozzávalók: 25 dkg vaj, vagy margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 1 vaníliacukor, 35 dkg liszt, fél csomag sütőpor, kandírozott gyümölcs.
Elkészítés:
A vajat, a porcukrot, a tojást és a vaníliacukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát formazsákba töltjük, és tetszés szerinti mintákat formázunk a kizsírozott tepsire. Közepes hőmérsékleten sütjük. Díszítésére aprított kandírozott gyümölcsöt használunk.

                                                                     

Hozzávalók: 50 dkg liszt, egy fél sütőpor, 3 ek kakaópor, 25 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojás, tej.

Krém: 3 dl tej, 1 vanília pudingpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.

Tetejére 1: olvasztott csoki, és színes tojáscukor.

Tetejére 2: ananászdarabok, és piros zselatin.  

Elkészítés: 50 dkg lisztet elkeverünk egy fél sütőporral, 3 ek kakaóporral. 25 dkg margarint elkeverünk 7 dkg porcukorral, 1 tojással. A margarinos masszához hozzákeverjük a lisztet és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. 1 órára hűtőbe pihentetjük. Utána kis kosárkákba (lehet a muffinsütő is) diónyi tésztát teszünk, és az ujjunkkal benyomkodva az alján és az oldalán egyenletesen eligazítjuk. Forró sütőben 10- 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formákból a kosárkákat.

Krém: 3 dl tejben megfőzünk 1 vanília pudingport, kihűtjük. 25 dkg margarint elkeverünk 25 dkg porcukorral, a kihűlt vaníliapudingot kanalanként a krémbe keverjük, és habverővel jól eldolgozzuk. A kosárkákat megtöltjük vaníliakrémmel.

Tetejére 1: a kosárkák tetejét olvasztott csokival bevonjuk, és színes tojáscukorral díszítjük.

Tetejére 2: a kosárkák tetejét díszíthetjük úgy is, hogy a vaníliakrémre a szélén körbe, és középre ananászdarabokat teszünk, és kitöltjük piros zselatinnal. Nagyon mutatós virágforma.


Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2007.08.11.

Tegnapi látogatók: 18

Látogatók az előző hónapban: 569

Látogatók a jelenlegi hónapban: 37

Feliratkozottak: 118

Magazin helyezése: 285

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez