Almás gombóc

Ánizsos rudacskák

Becsei sajtos kifli

Bukta

Diós, mákos kifli

Epres túrógombóc

Gesztenyés kifli  2 recept

Kapros túrógombóc

Kelt kifli

Kifli  3 recept

Kossuth kifli 2 recept

Krumplis fánk

Őszibarackos túrógombóc

Sajtos kifli

Sajtos, oregánós kifli

Sonkás túrós kifli

Sós perec

Sós rúd  3 recept

Sós rudacskák  3 recept

Sós stangli

Sós, töpörtyűs rudacskák

Sült derelye

Szilvalekváros batyu, rozsliszttel

Szilvás gombóc

Töltött kifli

Túrógombóc  3 recept

Túrógombóc édesítővel

Túrógombóc zabkorpával

Vaníliás kifli  7 recept

                                        

Hozzávalók: 1 kg alma, 15 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 tojás, csipet fahéj, csipet só.

Elkészítés: Az almát lereszeljük, a levét kinyomjuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, lisztet, tojást, fahéjat. Összedolgozzuk, gombócokat formálunk. Lobogó, sós vízben 15- 20 percig főzzük. Kiszedjük, lecsurgatjuk. A zsemlemorzsát vajban pirítjuk, és a gombócokat beleforgatjuk.
                                                           
                                           

                                                                 

Hozzávalók: 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 30 dkg liszt, 1 csipet só, 5 dkg vaj, 2 dkg ánizsmag, 10 dkg porcukor.

Elkészítés: 5 dkg élesztőt 1 mokkáskanál cukrot kis vízben felfuttatunk. 30 dkg lisztet, 1 csipet sót, 5 dkg vajat, és a felfuttatott élesztőt, annyi vízzel összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután belegyúrjuk a 2 dkg ánizsmagot, 10 dkg porcukrot, vékony, kb 2-3 cm hosszú pálcikákat sodrunk a tésztából.  Jól kilisztezett tepsibe tesszük, hogy még tovább kellhessen, megszórjuk szezámmaggal, és közepes lángon 10 percig sütjük, hagyjuk teljesen, kihűtjük, majd visszatesszük a sütőbe, és aranyszínűre sütjük.
                                                        

                                                                

Hozzávalók: 5 dkg élesztő, 2 dkg cukor, fél liter tej, 1 kg liszt, 2 dl joghurt, 1 ek só, 4 dkg + 26 dkg margarin, 30 dkg pannónia sajt, tetejére felvert tojás, só, szezámmag.

Elkészítés: 5 dkg élesztőt 2 dkg cukorral, fél liter langyos tejben felfuttatunk. Hozzáadunk 1 kg lisztet, 2 dl joghurtot, 1 ek sót, és 4 dkg margarint. Összegyúrjuk, meleg helyen hagyjuk megkelni. A tésztát 2x 8 cipóra osztjuk, és ismét pihentetjük. A cipókat kinyújtjuk, 8-at, és 8-at egymásra teszünk, közben 26 dkg margarint egyenletesen a lapok közé kenünk. Folyamatosan addig nyújtjuk, amíg kb 4 mm-es tésztákat kapunk. 16- 16 részre vágjuk, ahogy a torta szeleteket szokás. Mindegyik tetejére 1- 1 szelet pannónia sajtot teszünk (kb 30 dkg), és feltekerjük. A tésztákat egy tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, szezámmaggal. Előmelegített sütőben, takaréklángon aranysárgára sütjük, s még forrón megszórjuk 10 dkg köményes reszelt pannónia sajttal.

                                                                   

Hozzávalók: 7 dkg vaj vagy zsír, 1 tojás és 1 tojássárgája, 1 ek. cukor, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 1,3 dl tej 1 vaníliacukor, csipet só.

Elkészítés: 7 dkg vajat, vagy zsírt, 1 tojást és 1 tojássárgáját, 1 ek. cukrot, 25 dkg lisztet, 1 sütőport, 1,3 dl tejet 1 vaníliacukrot, csipet sót összekeverjük, majd evőkanállal jól kidolgozzuk, s jól belisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk és lekvárral, mákkal, túróval stb. megtöltjük, széleit visszahajtjuk. Szorosan egymás mellé rakjuk, jól kikent tepsibe. Olvasztott vajjal vagy zsírral bekenjük. Megsütjük, vaníliás cukorral beszórjuk.

                                                                

Hozzávalók: 65 dkg liszt, 30 dkg vaj, 6 dkg porcukor, kis tej, 2 dkg élesztő, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 1 tojás.

Töltelék: DIÓ: 40 dkg cukor, 1,5 dl tej, 3 dkg mazsola, 1 reszelt citromhéj, 50 dkg darált dió, 3 dkg cukrozott gyümölcs, 1 dkg őrölt fahéj, 12 dkg kekszmorzsa.

MÁKOS: 40 dkg cukor, 2,5 dl tej, 3 dkg mazsola, 1 reszelt citromhéj, 60 dkg darált mák, 2 dkg cukrozott gyümölcs, 1 dkg őrölt fahéj, 12 dkg kekszmorzsa.

Elkészítés: 65 dkg lisztet, 30 dkg vajat, 6 dkg porcukrot eldörzsöljük, majd a langyos tejben felfuttatott 2 dkg élesztővel, 1 tojássárgájával, csipetnyi sóval jól kidolgozzuk. 3 dkg- os tésztagolyókat formázunk, nyújtófával oválisra nyújtjuk, a közepére tesszük a tölteléket, felcsavarjuk és tiszta sütőlemezen patkó, vagy kifli alak*ra formázzuk. A tetejét, és oldalát 1 tojássárgájával megkenjük, és langyos helyen kelesztjük. Ha a tojássárgája megszáradt 1 tojásfehérjével is megkenjük. És hideg helyen pihentetjük. Forró sütőben sütjük.

Töltelék: DIÓ: 40 dkg cukrot, 1,5 dl tejjel, 3 dkg mazsolával, 1 reszelt citromhéjjal felfőzzük. Hozzáadjuk az 50 dkg darált diót, a 3 dkg cukrozott gyümölcsöt, az 1 dkg őrölt fahéjat, és a 12 dkg kekszmorzsát, majd hagyjuk kihűlni.

MÁKOS: 40 dkg cukrot, 2,5 dl tejjel, 3 dkg mazsolával, 1 reszelt citromhéjjal felfőzzük. Hozzáadjuk a 60 dkg darált mákot, a 2 dkg cukrozott gyümölcsöt, az 1 dkg őrölt fahéjat, és szükség esetén a 12 dkg kekszmorzsát, majd hagyjuk kihűlni.

                                         

Hozzávalók: 25 dkg túró, 16 dkg liszt, 6 dkg vaj/margarin, 1 tojás, 1 tojássárgája, reszelt citromhéj, só, 3 cl rum, 10-12 szem eper, vaj, morzsa.

Elkészítés: A túrót áttörjük, olvasztott vajjal, a tojással, a tojássárgájával elkeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rum, kis sót és a lisztet. 1 órára hűtőbe tesszük. A morzsát vajon megpirítjuk, vaníliás cukorral elkeverjük. Gombócokat formálunk, a közepébe 1 szem epret teszünk. A gombócokat sós vízben megfőzzük, a morzsában megforgatjuk.

                                                      

                                                                 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg zsír, vagy 15 dkg margarin, tej, 1 dkg élesztő, 6 dkg cukor, 1 tojássárgája, gesztenyemassza.


Elkészítés: 30 dkg lisztet, 10 dkg zsírral vagy 15 dkg margarinnal jól eldolgozunk. 1 dkg, tejben kelesztett élesztőt, 6 dkg cukrot, 1 tojássárgáját hozzáadva annyi tejföllel állítjuk össze, hogy rétestészta keménységű legyen. Jól kidolgozva késhegy vékonyságúra nyújtjuk. A kiflik aprók legyenek, egyenletes négyzeteket vágunk. Közepére, egy kávéskanálnyi puhára olvadt gesztenyemasszát teszünk, és egyik csücskétől átlósan feltekerjük. A töltelék mellett óvatosan kicsit összenyomjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, porcukorral is megszórhatjuk


Megjegyzés: A tészta alkalmas más töltelékekhez is, pl. diót és mákos kevés cukorsziruppal kell kikeverni, mazsolával ízesíteni, vagy a cukor nélkül készített tészta sonkás töltelékhez is jó!

                                                                             

Hozzávalók: 48 dkg liszt, 28 dkg vaj, vagy margarin, 1 tojássárgája, kevés tej, 1,5 dkg élesztő, 8 dkg cukor, 2 ek tejföl, kis só.

Töltelék: kevés rum, cukor, vaníliacukor, gesztenyemassza.

Elkészítés: 48 dkg lisztet elmorzsolunk 28 dkg vajjal, vagy margarinnal, 1 tojássárgájával, egy kevés langyos tejben felfuttatott 1,5 dkg élesztővel, 8 dkg cukorral, 2 ek tejföllel, és kis sóval rétestészta keménységűre összegyúrjuk. Egy kis ideig pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, kockákra vágjuk.

Töltelék: egy kevés rumot, cukrot, vaníliacukrot gesztenyemasszával összekeverjük. Megtöltjük a tésztát, kifli alakra formáljuk, tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük, 20- 30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, megszórjuk vaníliás porcukorral.
                                        
Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 csokor kaprot, sót, 3 tojást, 10 dkg búzadara, 3 dkg liszt.

Elkészítés: 25 dkg túrót áttörjük, hozzáadjuk az 1 csokor finomra vágott kaprot, sót, 3 tojást, 10 dkg búzadarát, 3 dkg lisztet.  Jól eldolgozzuk, 20 percig hűtőben pihentetjük, gombócokat formázunk, és forrásban lévő sós vízben készre főzzük.


                                 

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2007.08.11.

Tegnapi látogatók: 120

Látogatók az előző hónapban: 905

Látogatók a jelenlegi hónapban: 799

Feliratkozottak: 118

Magazin helyezése: 138

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez