Szaloncukor készítés


                                                                    

Hozzávalók: 3 dl tej, 1 kg kristálycukor, 20 dkg liszt, 30 dkg darált mandula, 25 dkg margarin, 1 ampulla színtelen mandula, vagy dió aroma.

Elkészítés: 3 dl tejben 1 kg kristálycukrot elkeverünk és feltesszük főzni. Forrásig melegítjük. Amikor felforr, de még nem gyöngyözik, levesszük a tűzről, és lassan hozzákeverjük. 20 dkg lisztet, vigyázva, hogy ne csomósodjon össze. Újból felfőzzük, hogy a liszt megduzzadjon. Mikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a 30 dkg darált mandulát, vagy diót. Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a 25 dkg margarint, és ha hideg, akkor adjuk hozzá az 1 ampulla színtelen mandula, vagy dió aromát. Egy tepsit kivajazunk, hideg vízzel kiöblítjük, beleöntjük a masszát, letakarjuk, és 1-2 nap múlva éles késsel kockákra vágjuk. Tetszés szerint csomagolhatjuk, akár hagyományos, szaloncukorformára, selyempapírba, és sztaniolba, akár alufóliába, aranypapírba. Tálon is elhelyezhetjük, nagyon kapós lesz.

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2007.08.11.

Tegnapi látogatók: 15

Látogatók az előző hónapban: 569

Látogatók a jelenlegi hónapban: 326

Feliratkozottak: 118

Magazin helyezése: 285

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez