Almás béles

Almás bögrés

Almás, diós szelet

Almás kekszes finomság

Almás kevert

Almás krémes, kekszből

Almás krémes piskóta

Almás mignom, dióval

Almás piskóta

Almás pite  4 recept

Almás, pudingos sütemény

Almás püspökkenyér  2 recept

Almás sütemény  2 recept

Almás süti

Almás tiramisú piskótával

Amerikai almás pite

Gesztenye alagút  4 recept

Gesztenye bomba  2 recept

Gesztenye gerinc

Gesztenye rúd

Gesztenyés, almás rétes

Gesztenyés beigli

Gesztenyés tallér

Gesztenyés tekercs  3 recept

Hamis gesztenyés süti
                                                                      

Hozzávalók: 1 csésze cukor, 15 dkg vaj, 1 csésze liszt, 2 tojás sárgája, egy kevés só, 1 kanál tejföl, egy kevés tej.

Töltelék: Reszelt alma, cukor és fahéj.

Elkészítés: A cukrot a vajjal jól összekeverjük. A többi anyagot összegyúrjuk, könnyen nyújtható legyen. Rákenjük a vajas cukrot, hajtogatjuk, mint a leveles tésztát. Összesodorjuk, könnyedén 2 lapot nyújtunk, és a közepét töltjük a fahéjjal, és cukorral felfőzött almával.
                                                   

                                                                    
    

Hozzávalók: 4 tojás, 1 bögre cukor, 3/4 bögre olaj, 1 és fél bögre liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál fahéj, kevés őrölt szegfűszeg, gyömbér. 

Tetejére 4 alma. 

Elkészítés: 4 tojást, 1 bögre cukrot jól kikeverjük és apránként adunk hozzá 3/4 bögre olajat. 1 és fél bögre lisztet elkeverünk 1 kávéskanál szódabikarbónával, 2 kávéskanál fahéjjal, kevés őrölt szegfűszeggel, gyömbérrel, majd az olajos masszához adjuk. Tepsibe öntjük, és a tetejére 4 almát szeletelünk. Közepes lángon kb. 3/4 órát sütjük.

                                                          

                                                                     

Hozzávalók: 1 tojás, 3 dkg zsír, 3 ek méz, 3 ek tej, 15 dkg cukor, 45 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, baracklekvár.

Almatöltelék: 1,5 kg alma, 25 dkg darált dió, vaníliacukor, ha szükséges kis cukor.

Elkészítés: 1 tojást 3 dkg zsírral, 3 ek mézzel, 3 ek tejjel, 15 dkg cukorral jénai tálban, vízgőz felett, állandóan kevergetve (kb 10 perc) felmelegítjük. 45 dkg lisztet elkeverünk 1 mokkáskanál sütőporral, és a tojásos masszához adjuk, gyorsan összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és erősen lisztezett deszkán kinyúltjuk. Tepsi hátoldalán, középmeleg sütőben 10- 15 percig sütjük a lapokat. Az egyik lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük az almatölteléket, erre a másik tésztalapot, és tiszta ruhával letakarjuk. Kb 20 perc múlva szeletelhetjük.

Almatöltelék: 1,5 kg almát lereszelünk, és megpároljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, belekeverjük a 25 dkg darált diót. Vaníliacukorral ízesítjük, ha szükséges cukrot is adunk hozzá. Melegen kenjük a tésztalapok közé.
                                                                   
                                                                  

Hozzávalók: Háztartási keksz, alma, cukor, 1 vanília pudingpor, 2 ek kakaó, diónyi vaj, 3 ek forró víz.

Elkészítés: Háztartási keksszel kirakjuk az edény alját.

Közben almakompótot készítünk, a végén besűrítjük 1 vanília pudingporral. Ha kihűlt, ráöntjük a kekszekre, majd a tetejére megint 1 sor kekszet rakunk.

Csoki máz: 2 ek kakaót elkeverünk 3 ek forró vízzel, és diónyi vajat adunk hozzá, és a tetejére öntjük. Pár órát hagyjuk állni, aztán szépen szeletelhető!                                       

                                                           
                                                                       
      

Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg zsír, 40 dkg cukor, 10 dkg dió, 40 dkg reszelt alma, 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 citrom héja és leve.

Elkészítés: 4 tojássárgáját, 15 dkg zsírt, 40 dkg cukrot, 10 dkg diót, 40 dkg reszelt almát, 40 dkg lisztet, 1 sütőport, 1 citrom héját és levét, összekeverjük, hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját, megsütjük.                                                       

                                                                      

Hozzávalók: 1 és fél Síra – Síra keksz, 1 l víz, 1 kg hámozott, kockára vágott alma, 30 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, és leve, 3 vanília pudingpor, 1 dl víz. Csoki máz.

Elkészítés: A vízből, az almából, a cukorból a citrommal kompótot főzünk. Közben a pudingport a maradék vízzel elkeverjük, és a kompótba öntjük. Sűrűsödésig főzzük. A kekszeket egy nagy tepsi aljára, egymás mellé tesszük, még forrón ráöntjük a tölteléket, elsimítjuk és a többi kekszet a tetejére, tesszük. Egy másik tepsivel hűlésig lenyomatjuk. A tetejére csoki mázat teszünk
                                                              
                                                                 

Hozzávalók: A piskótához: 7 db tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rum, + 1 kg savanykás alma.
A krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 és fél dl tej, 1 csomag vaníliás puding. A mázhoz: 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.
Elkészítés: Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját, és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárgamasszára egy kicsit összerázzuk, és megsütjük. (kb 30 perc) Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel, és végül csokoládéval vonjuk be.
A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel.

                                                                 

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 40 dkg reszelt alma, 15 dkg darált dió, egy kis citrom leve és héja.

Elkészítés: 20 dkg cukorból sűrű szirupot főzünk, azután teszünk bele 40 dkg reszelt almát, 15 dkg darált diót, egy kis citrom levet és héjját. Golyókat formálunk, kristálycukorban meghempergetjük és megszárítjuk.
                                           
                                                                     
Hozzávalók: 6 tojás, 6 dkg cukor, 7 ek. liszt, 3 ek, víz, 20 dkg alma.
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és ha túl sűrű a vizet is. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a tésztamasszához adjuk, és végül hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját. Előmelegített sütőben közepes tűznél kb. 15 perc alatt megsütjük. A piskótát porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk.

                                                                     

Üzenőfal

Magazinról

Alapítva: 2007.08.11.

Tegnapi látogatók: 20

Látogatók az előző hónapban: 600

Látogatók a jelenlegi hónapban: 505

Feliratkozottak: 118

Magazin helyezése: 257

Szerkesztőség

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez