A szőke haj különleges épolása
Bármilyen legyen is az aktuális hajszíndivat, a szőke semmit sem veszít népszerűségéből. Mielőtt belekezdenénk a hajunk szőkítésébe, jó tudni, hogy milyen eredmény várható, ha ezt otthon végezzük, vagy ha szakembert keresünk fel.

Az utcákon futkosó szőkék 75 százaléka festi a haját. A hajfestékeket gyártó cégek forgalmuk 45 százalékát bonyolítják le világosítókból, szőkítőkből, s ez a tendencia folytatódik, különösen azért, mert az igazi szőkékből egyre kevesebb lesz. Jerome Norfolk, angol génkutató – aki a hajszín génjét felfedezte – számításai szerint 2065-ben egyetlen baba sem születik szőke hajjal. De ez teljesen mindegy akkor, amikor a hajfestékek piacán szinte hetente jelennek meg újabb szőkítő készítmények. Hiszen a szőke olyan sokféle árnyalatát festhetjük a hajunkra, amennyit eddig talán soha.

A szépség és a gazdagság szimbóluma

A szőke haj népszerűségének eredetéhez vissza kell mennünk az ókorba. A gazdagok és a szépek már akkor színezték a hajukat, Sába királynője például mézzel festette át a tincseit. Ez a hajszín a gazdagság és a szépség jelképe

Marlene Dietrich
lett, ezért hatott olyan lenyűgözően a férfiakra. Odüsszeusz és Akhilleusz is minden bizonnyal rajongott a szőkékért, pontosabban egy szőkéért, hiszen évekig harcoltak Szép Helénáért. Julius Caesarnak szintén elállt a lélegzete a germánok elleni csatában, amikor a harctéren gyönyörű szőke nőkkel találta magát szemben. A római légiók hazatérte után Itáliában mindenki szőke hajra vágyott, a színezést marató szappanpomádéval, tojássárgájával, kamillavirággal kevert lúgos nyírfahamuval vagy tengervízzel végezték. Az sem volt ritka, hogy levágták a germán rabszolganők szőke haját, és befonták a római úrhölgyek barna vagy fekete fürtjei közé.

Brigitte Bardot
A szőke diadala

A szőke haj népszerűsége több ezer év óta semmit sem veszített népszerűségéből. Például a filmipar hőskorában, aki láthatóvá akart válni, világosra festette a haját, s úgy ragyogott a filmvásznon, mint a Sarkcsillag az égbolton. A világ három leghíresebb szőkéjéért folyó verseny első helyezettje Marilyn Monroe, utána következik Marlene Dietrich, majd Brigitte Bardot. Mindhármójuknak középbarna volt az eredeti hajszínük. A szőke haj népszerűségébe közrejátszik az is, hogy a filmekben több világos hajú nő jut főszerephez – mert a filmproducerek szerint szőkék nélkül elképzelhetetlen kasszasiker –, és ezt a nézők követendő példának tartják.

Hogyan fessünk szőkét?


A fodrászok szerint a szőke haj festésének problémája, hogy otthoni körülmények között, az eredeti hajszínünknél egy vagy másfél árnyalatnál többet nem tudunk világosítani. A gondot, pedig igazán a nők türelmetlensége okozza. Mert ha egy barna elhatározta, hogy szőke lesz, akkor az öt vagy hat árnyalattal világosabb színt azonnal el akarja érni. Ebben az esetben, forduljunk fodrászhoz, aki a professzionális festékekkel már első alkalommal sikeresen befesti sötétbarna hajunkat akár világosszőkére is.

Az otthoni szőkítés menete

Aki mégis az otthoni szőkítés mellett dönt, és ezt először teszi, annak be kell tartania a következő szabályokat:

• A hajszálat ki kell világosítanunk, meg kell szabadítanunk azoktól a pigmentektől, amelyek a jelenlegi színét adják. Szinte ki kell radíroznunk a hajszálból a színt.
• A színtelenített hajat ezután árnyalhatjuk csak, és juttathatjuk be a kinyílt szerkezetű hajszálba a festéket.
• Húzzuk fel a dobozban található gumikesztyűt, tegyünk egy törölközőt a nyakunk köré, amivel védjük a ruhát.
• Keverjük össze a festéket, és kezdjük a felvitelét a tőnél, majd ezután kerüljön az egész hajra.
• Nagyon fontos, hogy a festékesdobozon található utasításokat betartsuk. Különösen a hatóidőt, mert ha előbb vagy később mossuk le a festéket a javasolt percnél, biztosak lehetünk benne, hogy a hajszálaink foltosak lesznek, vagy az eredmény okoz meglepetést.
• A hatóidő lejárta után öblítsük le a festéket, majd enyhe samponnal mossuk meg a hajat.

A szőke haj ápolása

A szőke haj különleges ápolást igényel, mert a szőkítés extra módon kiszárítja a hajat.

• A hajszínező samponok és balzsamok, minimális mennyiségben tartalmaznak színanyagot, amelyekkel megakadályozhatjuk, hogy a mosás során a haj sokat veszítsen a színéből, a fényéből. Ám ezek a színező samponok nem javítják a haj állapotát, csak a szín frissítésére koncentrálnak.
• Akinek nehezen kifésülhető a haja, az válassza a festett hajra ajánlott samponokat és balzsamokat, amelyek olyan krémanyagokat tartalmaznak, amitől a haj selymessé válik, és a kóccsomók is megszűnnek.
• Akinek a haja erőtlen, töredezett, kevés, azok az úgynevezett
hajszerkezet javító készítményekkel kényeztethetik szépségük koronáját. Ezek a vékonyszálú hajra ajánlott ápolók hajszerkezetet lezáró összetevőkben gazdagok, amelytől egészségessé, vastagabbá válik a hajszál. Ugyanis ha a festéskor kinyitott hajszerkezet összezárul, a hajszál fényesebb, dúsabbnak látszik, és a színe is tovább tart.
• Nem ajánlott, a vékonyszálú, kopott végű, roncsolt hajszálak esetén a festett hajra készült kondicionáló használata. Mert a készítmény gazdag, krémes alapja annyira elnehezíti az erőtlen hajszálat, hogy a frizura nehezen kialakítható lesz, ami aztán hamar összeesik, és a fejre lapul.


 Szőkeség kismamáknak, és érzékeny bőrűeknek

Új trend van kialakulóban a hajfestékek piacán is. Az idei tavaszon kipróbálhatjuk azokat a festékeket – különösen ajánlott a kismamáknak, és azoknak is, akik allergiára hajlamosak, érzékenyebb bőrűek – amelyek ammóniamentesek, gyógynövény kivonatokban és ásványi anyagokban gazdagok. Így elkerülhető, hogy magas vegyszertartalmú festék kerüljön a hajra, és irritációt okozzon.


A szőke árnyalatai

Madonna
Nadia Auermann: jégszőke szín jól áll különösen vékonyszálú, ritka haj esetén. A modell eredeti hajszíne is szőke.
Cameron Diaz: vaníliaszőke, amelyet azok is választhatnak, akiknek eredetileg sötétbarna a hajuk, mert illik a bőrük árnyalatához.
Gwyneth Paltrow: lenszőke, jól mutat az eredetileg középbarna hajszínnel és közepes hajvastagsággal rendelkezőkön.
Jerry Hall: aranyszőke, vastag szálú, sűrű hajkoronájának eredeti színe világosbarna, amelyet aranyos csillogású festékkel frissít fel.
Madonna: egérszürke, vagy seszínű barnának titulált hajból könnyen készíthetünk platinaszőkét, mert keveset kellett világosítani. A szín csillogását a festékben lévő multi reflex pigmentek adják.
Sharon Stone: az eredeti hajszíne szőkésbarna. A festett alapszín, pezsgő szőke, amelybe itt-ott felfedezhetők melegebb árnyalatok, mint a bézs és a méz tónusa.


Magazinról

Alapítva: 2006.03.25.

Tegnapi látogatók: 4

Látogatók az előző hónapban: 219

Látogatók a jelenlegi hónapban: 175

Feliratkozottak: 29

Magazin helyezése: 555

Szerkesztőség

Üzenőfal

 •  

  PFo4JH <a href="http://okdwsfdtlcyq.com/">okdwsfdtlcyq</a>, [url=http://kvrhyolcufwa.com/]kvrhyolcufwa[/url], [link=http://gitjuzyccgha.com/]gitjuzyccgha[/link], http://jhylupptqntz.com/

  2012. márc. 31 08:51
 • gyenean (L/41)

  Érdekel a jövőd? Nehezen érted a jelent? Hívd ezoterikus tanácsadónkat a 06 90 189004-es számon! Kártyajóslás, léleklátás, horoszkóp választásod szerint. Ára 360 Ft + ÁFA percenként. (Vodafone-ról és UPC-ről: 06 90 603530.) Hívható minden nap 9 - 23 óráig. Infó, írásos elemzés megrendelése: 06 30 2166657

  2011. máj. 10 23:50
 • M.Angelini (L/111)

  Szeretnél beleolvasni Vérkönny c. könyvembe? Itt lehet: http://amarina.hu Twitter: http://twitter.com/angelimarina

  2010. jún. 17 14:29
 • Már nem tag 

  Látom itt nem ilyen témák mennek, de ez hasznos. A gyermek-erőszak ellen: My name is Chris I am three, My eyes are swollen I cannot see, I must be stupid I must be bad, What else could have made My daddy so mad? I wish I were better I wish I weren't ugly, Then maybe my mommy Would still want to hug me. I can't do a wrong I can't speak at all Or else im locked up All day long. When im awake im all alone The house is dark My folks aren't home When my mommy does come home I'll try and be nice, So maybe i'll just get One whipping tonight. I just heard a car My daddy is back From Charlie's bar. I hear him curse My name is called I press myself Against the wall I try to hide From his evil eyes I'm so afraid now I'm starting to cry He finds me weeping Calls me ugly words, He says its my fault He suffers at work. He slaps and hits me And yells at me more, I finally get free And run to the door He's already locked it And i start to bawl, He takes me and throws me Against the hard wall I fall to the floor With my bones nearly broken, And my daddy continues With more bad words spoken, "I'm sorry!", I scream But its now much to late His face has been twisted Into a unimaginable shape The hurt and the pain Again and again O please God, have mercy! O please let it end! And he finally stops And heads for the door While i lay there motionless Brawled on the floor My name is chris I am three, Tonight my daddy Murdered me And you can help Sickens me top the soul, And if you read this and don't pass it on I pray for your forgiveness Because you would have to be One heartless person To not be effected By this Poem And because you are effected, Do something about it! So all I ask you to do Is pass this on! If your against child Abuse

  2008. febr. 17 02:15
 • Már nem tag 

  Sziasztok! Írjátok alá ezt a petíciót, hogy a Te vagy az életemet újra délután adják: http://www.peticio.hu?module=6&pdid=5992 De talán ha dobtok egy e-mailt az rtl klubnak az még hatásosabb: http://www.online.rtlklub.hu/kapcsolat/

  2007. máj. 09 21:58
 • Andyca (L/32)

  Szia! Ha esetleg tetszik a sci-fi, találsz 1-2 jó tippet magazinomban.

  2007. ápr. 04 05:43
 • Már nem tag 

  Akit érdekel Christina AGuilera magazinom vann csupa érdekesség

  2006. szept. 16 18:10
 • Már nem tag 

  tök jo de ááááááááááááá haggyuk nincs egy motor se :(:(:(:(:(

  2006. júl. 11 13:49
 • Már nem tag 

  tök király ez a magazin! Amugy aki megnézi az oldalam, annak kitöltöm az összes kérdését!

  2006. jún. 28 17:51
 • Már nem tag 

  Ez nem szépségápolási rovat hanem pletyka rovat.NEGATIV

  2006. jún. 25 08:53
 • Már nem tag 

  ez kell a népnek pletyka.(

  2006. jún. 21 23:55
 • Már nem tag 

  tök szupi!!! Grat!

  2006. jún. 12 15:33
Tooltip szövege ide jön
Close

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez