parduc02 blogja

parduc02 profiljaPower user
offline

parduc02 (F/67)

Csatlakozott:2016.10.02.
Utolsó belépés:2017.03.23.

Ezt kell tudnod rólam

Itt lakom: Szaporca

Párkapcsolatom: Foglalt vagyok

Ide járok suliba: Táncsics Mihály Gimnázium

 
Ébredezés

Hamvas reggelt köszöntött az éj,
S bár még nyirkos volt ablakomon a sötét,
Ég s Föld határán felfeslett a hajnal,
Vöröses betűkké formálódott lassan:
Neked nyújtózkodik a pirkadat!
Hagyd ott dunyhád, kel a Nap!

Bennem csak legyintett a gondolat,
Megmelegítettem másik oldalam.
Befészkelte magát szemembe az álom,
Odabújt, megpihent kispárnámon.
Búcsúcsókját rám csókolta az éjjel.
Aludj még! Elringatlak álommesével!

Jó lett volna hallgatni még e csábos
Hangtalan duruzsoló, simogató álmot,
Mégis kinyitottam résnyire szemem,
Ágyam szélére ültem s a levegő hűs selyem
Lágyságával simult végig testemen,
Gyengéden ébresztgette alvó pihéimet:
Ébredj! Ma eg
y szebb napra kelsz fel!
Megújulva
várja, este majd boldogan temesd el!
 
 

A boldogság az egész testünket aktivizálja

Nem véletlenül szoktuk azt mondani, hogy elöntenek bennünket az érzések, azok ugyanis nemcsak mentális, de testi állapotok is: a félelem a gyomrot szorítja, a szomorúság a vállunkon ül, a harag összeszorítja az öklöt. De vajon mit csinál a boldogság? Finn kutatók éppen ezt vizsgálták. Pontosabban azt, hogy a különböző érzelmi állapotba hozott részt vevők testében hol mérhető növekvő vagy csökkenő aktivitás. Az eredmények alapján a kutatók meg tudták rajzolni a különböző érzelmekhez kapcsolódó testtérképeket. Vagyis ezeket (a sárga a leginkább aktív terület, ezt követi a piros, majd a neutrális fekete, végül a csökkent aktivitást mutató kék): 

basic emotions

Ahogy a képen is látszik, a boldogság tényleg mindent elönt, ha boldogok vagyunk azzal a teljes testünket aktivizálni tudjuk. Talán ezért is érezzük ilyenkor, hogy bármire képesek vagyunk. 

Idővel változik, hogy mi tesz minket boldoggá 

Hiába hisszük azt, hogy felnőttünk, hogy kialakult a személyiségünk, hogy “készen” vagyunk, a kutatások azt mutatják, hogy korral bizony változunk. Fiatalon gyorsan, hirtelen, idősebb korban lassabban, kevésbé feltűnően, de a változás sohasem áll meg. Ezzel együtt pedig változik az is, hogy mi tesz bennünket boldoggá. Persze a boldogság forrása egyénként más és más, de a kutatásokból úgy tűnik, hogy korral általában egyre nagyobb örömöt okoznak a hétköznapi tevékenységek. Fiatalon még a különleges, kiugró élmények töltenek fel leginkább, de ahogy öregszünk egyre többet jelent a családdal eltöltött idő, egyre többet tud adni egy jó beszélgetés, a szép táj vagy egy kellemes séta.

Nem a szerzés boldogít, hanem a hála

Tudjuk, hogy a pénzszerzés nem boldogít, hogy attól, mert valakinek sok pénze van még nem lesz feltétlenül jól a bőrében. Azért lehet ez így, mert az anyagias emberek arra koncentrálnak, amilyük még nincs, amit meg kell szerezniük, és kevésbé értékelik azt, kevésbé hálásak azért amilyük már van. Ezzel pedig rengeteg örömforrástól esnek el. 

Ha jól vagyunk a betegségeket is könnyebben lenyomjuk

Minél inkább a helyünkön vagyunk, minél jobban csináljuk úgy általában a dolgainkat, minél értelmesebbnek találjuk az életet, és haladunk a kitűzött céljaink felé, annál hatékonyabban küzdünk meg a betegségekkel. Ez a fajta jól-lét, az ebből adódó boldogság ugyanis genetikai szinten hat a szervezetünkre, ilyenkor aktívabbak, jobban kifejezettek azok a gének, amelyek az immunrendszerünk tevékenységét irányítják. Boldogan tehát nemcsak a lelkünkben, de a testünkben is jobb lenni. 

shutterstock 138420443

Nem a tudás számít, hanem a kapcsolatok

Az, hogy valaki gyerekként és a kamaszkorában mennyire tudott szoros szociális kapcsolatokat kialakítani sokkal fontosabb a felnőttkori boldogság szempontjából, mint az, hogy milyen tanuló volt, hogy mennyire volt sikeres az iskolában. Szóval klassz az, hogy ha a gyerek jól tanul, nyilván több lehetősége lesz arra is, hogy megvalósítsa önmagát, de ha boldog felnőttnek akarjuk látni, érdemes hagyni azt is, hogy barátkozzon. Sokat. 

Konkrét célok kellenek a boldogsághoz

Bármilyen cél megléte meghosszabbítja az életünket, de nem tesz mindegyik ugyanannyira boldoggá. Az absztrakt, távoli célkitűzések hosszabb távon elkeseredetté, szomorúbbá tehetnek, míg a konkrét célok, azok, amiket aránylag könnyebb elérni inkább töltenek el bennünket boldogsággal. Az tehát, hogy boldogabbá szeretnénk válni szép elképzelés ugyan, de nehezen megfogható, így elérni sem egyszerű. Azt viszont, hogy ma többet mosolygunk majd, sokkal könnyebb. Kezdhetjük is azzal, hogy megöleljük szeretteinket

 

gleccserek az ember okozta klímaváltozás egyik fő fokmérői. Globálisan végbemenő zsugorodásuk a 19. század közepén végén kezdődött el. A gleccserek visszahúzódásában mind természeti okok – például a naptevékenység változása, vulkánkitörések –, mind emberi tényezők szerepet játszanak. Az elmúlt 160 évben a gleccserek tömegvesztésének legalább 35 százaléka az emberi tevékenységkörnyezetkárosító hatásának számlája írható. A 19. században és a 20. század első felében alig észrevehető az emberi tevékenység hozzájárulása a gleccserek olvadásához, azóta azonban fokozatosan növekedik e tényező.

Christian Åslund svéd fotóriporter már régóta a Greenpeace önkéntese, s elkötelezetten támogatja a sarkvidékek védelmét. A fotós nemrég sokatmondó sorozatot állított össze, hogy bemutassa mekkora hatást gyakorolt a sarkvidékre a globális felmelegedés az elmúlt évtizedekben.

Gleccserolvadás

Åslund 2002-ben kereste fel a Spitzbergákat, hogy megörökítse a Jeges-tengeren található szigetcsoport lenyűgöző gleccsereit. A Spitzbergák szigetei körülbelül félúton fekszenek Norvégia és az Északi-sarkpont között, területük 60%-a gleccserekkel és hómezőkkel borított. A fotóriporter a Norvég Sarkkutató Intézet közreműködésével felkutatott néhány, 100 évvel ezelőtt készített képet a Spitzbergák gleccsereiről, s ezeket összehasonlította az általa készített fotókkal. Az egymás mellé tett felvételekből egyértelműen látszik az a drámai átalakulás, amit a klímaváltozás okozott.

A fotósorozatot felhasználták a National Geographic kampányának népszerűsítéséhez (#MyClimateAction), mellyel az éghajlatváltozásra szeretnék felhívni a figyelmet, valamint tiltakoznak az olajtársaságok sarkvidéki tevékenysége ellen.

Gleccserolvadás

Gleccserolvadás

Gleccserolvadás

Gleccserolvadás

Gleccserolvadás

Gleccserolvadás

 
 
Azonnali hatállyal felfügesztették a szolgálat alól a papot, aki maga kérte elbocsátását súlyos erkölcsi okokra hivatkozva. Úgy tudni, a plébános korábban egy gimnazista fiúval folytatott viszonyt.

A plébános hamvazószerdán kereste meg a pécsi megyéspüspököt, akinek vallott a papi hivatással össze nem egyeztethető kapcsolatáról. Úgy tudni, egy Pécsen tanuló gimnazista fiúval folytatott szexuális viszonyt.

Pécsi Egyházmegye közleménye szerint az érintett plébános „súlyos erkölcsi okokra hivatkozva a papi szolgálatból való elbocsátását kérte évekkel ezelőtt történt események kapcsán, amelyek felvetik a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját”. A bejelentést kivizsgálták, az atyát pedig „minden papi működés gyakorlásától” azonnali hatállyal eltiltották.

hvg.hu információi szerint Udvardy György megyéspüspök nem tud arról, hogy mások is érintettek lennének az ügyben. A püspök együttérzéséről és támogatásáról biztosított mindenkit, „akit egyházi személy részéről súlyos sérelem ér”. További részleteket a kivizsgálás és az ügy végleges lezárása után tesznek közzé.

 
Gimnazista fiúval lehetett kapcsolata a plébánosnak
Gimnazista fiúval lehetett kapcsolata a plébánosnak
 


 

Megúszta pénzbüntetéssel.

A férfinek valószínűleg a pénzbüntetésen kívül semmi kára sem fog származni abból, hogy bizonyítottan megölte a szomszédja kutyáját.

A hivatásos rendőrként dolgozó férfi tavaly februárban megelégelte, hogy a szomszédja közepes méretű kutyája többször is átszökött hozzá.

Persze ez még érthető is, hiszen ez senkinek sem lenne kellemes, azonban máshogy is lehetett volna intézni a dolgot.

A rendőrként dolgozó férfi ugyanis egy számszeríjjal, egy 40 centis nyílvesszőt lőtt a kutyába.

A kutyát a tüdején érte a lövés. Az eb bele is halt a lövésbe, majd a férfi egy zsákba tette az állatot, aztán az autójával elszállította egy közeli erdőbe, ahol kidobta az állat tetemét.

A férfit elkapták, és első fokon 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték, valamint ki kell fizetnie az állat elszállítását, és az elhamvasztását is, és a bűnügyi költségeket is.

 

A fotós profi, a képek tökéletesek, a nő gyönyörű és szexi: a világ bármelyik magazinjába simán elférne a róla készült sorozat. Valószínűleg nincs férfi a világon, aki ne őrülne meg az asszonyról készült albumot lapozgatva, kivéve azt az egyet, akinek készült…

Victoria Caroline professzionális fotós. Arra specializálódott, hogy hétköznapi, hús-vér nőkről, anyákról, feleségekről szexi, fehérneműs képeket és albumokat készít. Általában a férjeknek, meglepetésként, vagy egyszerűen azért, hogy a hölgyek önbizalmat merítsenek belőlük. Vagy mindkét okból egyszerre.

Fotó: Facebook / Victoria Caroline Boudoir

A texasi San Antonioban élő fotós meghökkentő történetet írt le rajongóinak egy klienséről, illetve annak férjéről, aki panaszos hangú emailt írt neki, miután megnézte a képeket, amiket Victoria tökéletesnek gondolt.

Azt írja, a pályája elején, egy negyvenes évei közepén járó nő kereste meg. Telt volt, de gyönyörű, ám mint minden nőnek, neki is volt egy feltétele…

Azt akarta, hogy az elkészült fotókról Victoria retusálja le, a narancsbőrt, a striákat, a ráncokat, és az összes felesleges a zsírt, mert mint mondta: egyszer az életben szeretne tökéletesen kinézni. Victoria mindent úgy csinált, ahogy a kliens kérte, és végül elkészült egy 30 képből álló album, benne egy olyan ideállal, amilyen minden nő szeretne lenni. Karácsony körül volt, az ügyfél ezt az albumot szánta a férjének ajándékba.

én XY férje vagyok, Z. Azért írok neked, mert nemrég kaptam egy albumot, amiben azok a fotók vannak, amiket a feleségemről készítettél. Nem akarom, hogy azt gondold csalódott vagyok, vagy ilyesmi, de van néhány gondolatom, amit szeretnék megosztani veled.

A feleségemmel 18 éves korunk óta együtt vagyunk, és van két gyönyörű gyermekünk. Voltak jobb és rosszabb időszakaink az évek alatt. Azt hiszem, illetve ami azt illeti tudom, hogy a feleségem azért készíttette ezeket a képeket, hogy egy kicsit megfűszerezzük a dolgokat. Néha panaszkodik, hogy szerinte én nem találom őt elég vonzónak, és nem hibáztatna érte, ha találnék egy fiatalabb nőt magamnak.

Amikor kinyitottam az albumot, megszakadt a szívem. A képek gyönyörűek – te kétségtelenül nagyon tehetséges fotós vagy – csak nem a feleségem van rajtuk. Minden apró hibáját eltűntetted, és miközben biztos vagyok benne, hogy ő kérte ezt tőled, úgy érzem, hogy eltűnt minden, ami a közös életünket jelenti.

Amikor kiretusáltad a striáit, a gyermekeink nyomait tüntetted el. Amikor leszedted a ráncait, eltűntetted több mint két együtt töltött évtized nevetéseit és aggodalmait. A narancsbőrével a sütés iránti szenvedélyét tüntetted el, és a jó falatok emlékeit, amiket együtt ettünk meg az évek során.

Nem azért írom neked ezeket, mert azt szeretném, hogy rosszul érezd magad. Tudom, hogy a munkádat végezted. Igazából azért írok neked, hogy köszönetet mondjak. Miközben a képeidet néztem, rájöttem, hogy tényleg nem mondom elégszer a feleségemnek, hogy mennyire szeretem őt, pontosan olyannak, amilyen. Annyira ritkán, hogy azt hitte ezek a retusált alakok azok, amikre vágyom, hogy ilyennek szeretném őt látni.

Sokkal jobban kell igyekeznem a hátralévő napjaimon: imádnom kell őt minden tökéletlenségével. Köszönöm, hogy emlékeztettél erre.”

Facebook / Victoria Caroline Boudoir

Az esetből nem csak a férj, hanem a fotós is tanult. Victoria azt írja, hogy miután elolvasta, még vagy hat hónapig tört rá a sírás a bűntudattól, valahányszor eszébe jutott a levél. Azóta minden ügyfelét arra ösztönzi, hogy inkább kétszer gondolja át, mennyit szeretne retusáltatni a képein.

„Hölgyek, photosoppal bármit meg lehet csinálni, de akik közel állnak hozzánk olyannak szeretnek bennünket, amilyenek vagyunk. Ja, és ha ma még senki sem mondta volna nektek, mennyire szépek vagytok: mindannyian ÁTKOZOTTUL GYÖNYÖRŰEK VAGYTOK!”

 


Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez