parduc02 blogja

parduc02 profiljaPower user
offline

parduc02 (F/66)

Csatlakozott:2016.10.02.
Utolsó belépés:2017.02.22.

Ezt kell tudnod rólam

Itt lakom: Szaporca

Párkapcsolatom: Foglalt vagyok

Ide járok suliba: Táncsics Mihály Gimnázium

A Grúziában élő Dimitri Goderdzishvili az egyik hideg téli éjjel sétálni indult Bakuriani hegyvidéki városkájában, amikor nagy örömére egy igazán különlegesjelenséget sikerült megfigyelni. A mérnökinformatikusnak készülő egyetemista szerencsére nemcsak megcsodálta, de meg is örökítette az éjjeli égbolton tündöklő fénypilléreket, avagy fényoszlopokat. Ezen ritka és bámulatos légköroptikai jelenség éjszakai változata elsősorban télen figyelhető meg és a levegőben lebegő jégkristályokról visszaverődő fény hatására jön létre. A gyönyörű színekben pompázó fénypillérek egészen mesébe illő látványt nyújtanak, mint azt Dimitri Goderdzishvili csodálatos fotói is bizonyítják.

fenyoszlop-1

fenyoszlop-2

A fényoszlop

A fényoszlop napkelte vagy napnyugta körül látható oszlopszerű fényjelenség, melyet általában a nagyobb méretű lapkristályok felületéről visszaverődő fény hoz létre. Valójában nem tehát nem törési jelenség, a fény csupán visszaverődést szenved. Kialakulásának feltételei azonban oly mértékben hasonlatosak a halójelenségéhez, hogy ebbe a kategóriába sorolják. Színe a környező égbolt színével azonos, mivel a kristálylapok kissé ferde állásúak, csak a fénysugár útját változtatják meg, így nem bomlik a fény színeire. A jelenség éjszakai változata megjelenhet a Hold, vagy valamelyik fényesebb égitest (Vénusz) felett is. Szélsőséges hidegben (-30°C körül) a városi közvilágítás reflektorai felett is megjelenhetnek fényoszlopok, s igazán különleges látványt nyújthatnak. E jelenség megfelelő páratartalom és elegendő mennyiségű kondenzmag jelenléte mellett magasabb hőmérsékleten (-5°, -10 °C) is kialakulhat – írja a legkoroptika.hu

 

Az a sok csoda, amit ajándékul adott az élet, mind megmutatta, hogy volt miért, és van miért. Van miért élni, küzdeni, szenvedni és kitartani, mert mindennek oka van, és később összeáll majd a nagy egész, amit ma még nem láthatunk. Nem véletlenül születtünk a világra, feladatunk van, utunk, amit be kell járni, és észrevenni a szépségeket, bármily kacskaringós is legyen az út. Mert nincs tudatosulás fájdalom nélkül.
Képtalálat a következőre: „BOLDOG NŐK KÉPEK”

 

 
 


Képtalálat a következőre: „szép képes idézetek”Ha szeretünk valakit, elgyengülünk. Kiszolgáltatottak leszünk. Megalázhatóak. Gyakran vesztesek is. Egy szerelemben mindig az veszít többet, aki jobban szeret. A közönyös, akinek egy kapcsolat nem "vérre megy", erősebbnek tűnik... Azért is félünk szeretni, mert odaadóvá válunk, kiszolgáltatottá. Mondjuk ki: gyengévé... És, mivel a szerelem ritkán izzik mindkettőnkben egyenlő hőfokon, mindig annak a nehezebb, aki jobban szeret. Még akkor is, ha intenzívebb boldogságot él át, mint a másik. Mert utána ő lesz a boldogtalanabb.
 

Type the title here

Type the text here

Type the title here

Type the text here

Ha majd a rövid ruhát a hosszú váltja fel

ha majd a játék helyett a szerelem érdekel

ha majd az oltár elé egy csinos fiú vezet

Akkor se felejts el engemet.

Csendes kis kápolnába ereszkedjél térdre

és akit legjobban szeretsz imádkozzál érte.

 
Képtalálat a következőre: „menyasszonyi ruha 2017”


 
A tehetség olyan, mint sportolónál az erő. Sokféle adottsága lehet az embernek, mégsem lesz senkiből világbajnok pusztán azért, mert magasnak, erősnek, gyorsnak született. A munka teszi a sportolót, a művészt pedig a munka, a technika, a szorgalom. Bármilyen okosnak születik is valaki, az csak útravaló. Akkor tudod felhasználni, ha előbb jó fegyvert kovácsolsz a gondolataidból.
 
 
Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez