Üdvözlünk Titeket itt az AnimeHosin! Egyesek számára esetleg már ismerős lehet ez a név, hiszen az animehoshi.mlap.hu-n már egyszer elindult az oldal.Sajnos kisebb technikai gondok miatt el kellett költöznünk.A témánk nem változott, ugyan olyan aktivitással és lendülettel fog frissülni az oldal mint eddig a másikon. Minden kedves új és régi érdeklődőt tárt karokkal várunk.........

Friends Pictures, Images and Photos

Kellemes itt töltött időt kívánunk!!!!
1. Eredeti népi vallás →Japánban a sintó, az 'Istenek útja' (sintoizmus). Mitológiáját őrző legrégebbi iratok Kr. u. 712: a Kodzsiki, 'Régi események története' és 720: a Nihonsoki 'Japán krónikája'. E kv-ek a kami, az istenek világát ecsetelik. Különösen fontos az Izanagi és Izanami istenpár, kik a japán szigeteket teremtették, valamint Amateraszu napistennő és Szuszanoó viharisten. A japán cs-ok, az első legendás Dzsímmu cs-tól kezdve a sintó mitológia szerint Amateraszu leszármazottai. - A sintó rengeteg istent ismer: hegyeknek, fáknak, folyóknak, családoknak, eszközöknek, stb. megvan a maga istene. Kiváló embereket, ősöket haláluk után istenként tisztelnek. - Az ősök tisztelete különösen nagy szerepet játszik a japán vallásosságban. A családok kötelességüknek tartják az ősökről való vallásos megemlékezést és a tiszteletükre végzett szertartásokat. A legtöbb családi otthonban, főképp a 16. sz., a Tokugava-korszak óta, szokás kamidanát (sintó istenpolcot) v. bucudant (buddhista oltárt) v. mind a kettőt tartani, melynél a családtagok az ősök tiszteletére végeznek imákat és szertartásokat. Az augusztus hónapban tartott bon-tánccal az egész falusi vagy városi közösség együtt ünnepli az ősök szellemeit. - A sintó vallásban nagy szerepet játszanak a tisztulási szertartások. Az emberek érzik, hogy szükségük van megtisztulásra: ezért mossák meg kezüket és öblítik ki szájukat (miszogi), mielőtt egy szentélybe lépnének, és ezért tartanak a szentélyekben újévkor különböző tisztulási szert-okat. - A sintó szentélyek a természet ölén állnak, hatalmas szent fák árnyékában. A szentély több épületből áll. A látogatók rendesen a szentély előtt állva végzik imáikat. A kannusi, a sintó papjai hagyományos fehér öltözetben, magas, fekete sapkában mondják az áldó és tisztulást hozó imákat és vezetik a házasságkötési szert-okat. A hátsó szentélyben az istenség szimbólumait (tükör, kard, stb.) őrzik. - A sintó vallás igen lényeges eleme a macuri, az ünnep. A naptári év közös ünnepei (pl. újév) mellett minden szentélyben megülik az illető szentély saját ünnepét dobolással, zenével, énekkel, felvonulással és számos más hagyományos szert-sal. A felvonuláskor rudakon v. emberek által húzott díszes kocsin körülhordozzák a mikosit, az istenség szimbólumait rejtő díszes ládát. - A sintó kezdettől fogva szolgálta a pol. hatalmat. Az istenek által teremtett japán szigetek szt földnek, tennó pedig, a napistennőtől származó császár szt személynek számított. 1868: a Meidzsi-korszak kezdetétől a sintót államvallásnak minősítették, és egyes sintó szert-okon való részvételt állampolgári kötelességnek tekintették.
Kedves olvasok!

Sajnos rengeteget dolgozom,ezért nem tudok frissíteni :(  , amint időm engedi újra belelendülök!
Addig is türelmet kérnék!

Photobucket

katt a képre az oldalért...


Az AnimeStars magazin halad a korral, a nagysikerű facebookos klubunk után elindítjuk a twitteres felületünket is!

Miért érdemes csatlakozni a Facebook klubhoz, vagy követni minket twitteren?
Első kézből értesülhetsz a magazinnal kapcsolatos hírekről, automatikusan részt veszel a nyereményjátékainkban, és exkluzív, máshol nem található tartalmakhoz is hozzáférhetsz! Facebook portálunkon például interjúkat olvashatsz a magazin készítőivel, átnézheted a cikk archívumot, illetve megnézheted, milyen poszterek voltak eddig a magazinban! A twitter egyelőre még új, de igyekszünk a lehető legváltozatosabb hírekkel és érdekességekkel szolgálni minden követőnknek.

Forrás: animevilag.hu
Halihó emberek!

Ahogy láthatjátok új külsőt kapott az oldal.
Reméljük mindenkinek tetszik.
Minden maradt a régiben - menüileg érteve -.
További szép napot mindenkinek

Anime Summer Pictures, Images and Photos

DESIGN Jorosiku

Az oldal az anime és a Japán kultúra nagyon gazdag világát mutatja be nektek.  Mindenféle érdekességet,újdonságot, divatot, aktualitást, híreket és egyéb izgalmasabbnál izgalmasabb cikkeket olvashattok nálunk.
Mondhatni 2-3 naponta frissül az oldal, ezért érdemes visszanézni....


Photobucket


A Hoshik száma az oldalon

(jelenleg az oldalt ennyien olvassák)


AnimeHoshi's dolgok

.........................................
A hét Animéje

Air Gear
Air Gear [01/05] Pictures, Images and Photos
klikk a képre az ismertetőért........
....................................................
A hét AMV - je


...........................................
Anime Music PlayerTooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez