hirdetes
A legszebb helyek, ahol olcsón, fillérekből kezdhetsz új életet

Ha már eleged van a jelenlegi életedből és szeretnél új életet kezdeni olcsón, fillérekből, akkor ebből az ötből válogass! Bemutatom neked az 5 legszebb helyet!

Avarua, Cook-szigetek

 

Az Új-Zélandhoz tartozó kis szigetekcske csodaszép strandokkal van megáldva, amelyek talán még szebbek, mint a Seyshell-szigetek vagy a Maldív-szigetek strandjai. A ház bérlése rendkívül olcsó itt, már 120 dollárért lehet egy hónapra bérelni. A helyi őslakosok nagyon nyugodtak, kedvesek és mosolygósak, ráadásul a turisták sem lepik el annyira ezt a kis szigetet. Ide évente körülbelül 100 ezren járnak, míg például Hawaii-ra évente több, mint 8 millióan. Jelenleg külföldiek nem vehetnek még itt ingatlant, így ez az egy nehézség áll az ideköltöző útjába, de bérelni bármikor lehet!

Indonézia
 

Az Indonéz Köztársaságot 18 100-nál is több sziget alkotja, amelyek közül kb. 6000-en élnek emberek. Szigetei az egyenlítő két oldalán helyezkednek el, így az országnak trópusi éghajlata van. Indonézia a világ leghosszabb szigetcsoportján, az Indonéz-szigeteken terül el, a Maláj-félsziget (amelyen Malajzia nyugati része, déli csücskén pedig Szingapúr helyezkedik el) és Ausztrália között.

Indonézia

Norvégia a legboldogabb ország a világon – ez derült ki a világ országait rangsoroló idei tanulmányból. Az országokat a lakosság boldogsági szintje alapján sorba állító jelentés megállapította, Norvégia annak ellenére is megszerezte a vezetést, hogy a gazdaságában kulcsszerepet betöltő olajár mostanában kedvezőtlenül alakul. Az ENSZ kezdeményezésére létrejött Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata által publikált tanulmány szerzői szerint a ranglista kialakulásában valójában az emberi tényezők nyomnak a legtöbbet a latban.

Legboldogabb országok

Az Ilisu nevű óriásgát elkészültével víz árasztja majd el a Tigris folyó partján fekvő 12 ezer éves Hasankeyf települést a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Batman tartományban. Zeynel Bey 15. századi kőből készült türbéjét, amely 1100 tonnát nyom, kedden egy darabban szállították volna el az újkőkori Hasankeyfből a helyette épülő új településre, de az Ihlas török hírügynökség jelentése szerint a műveletet a heves esőzés okán két-három héttel elhalasztották. A műemlék “átköltöztetése” mintegy 8 órát fog igénybe venni.

Hasankeyf

1. nap: Nagykanizsa – Nürnberg
Sopronnál mentünk ki a határon, kb. 8-9 órás út és 800 km után, a koradélutáni órákban már meg is érkeztünk Nürnbergbe.
A nyitvatartási időre való tekintettel egyből a Reichsparteitagsgelände nevű múzeummal kezdtük. Nürnbergben építette fel Hitler az 1930-as évek elején 11 km2-en elhelyezkedő kis birodalmi komplexumát, ahol anno kb. havonta tartották öntömjénező, majális-jellegű nácifesztiváljaikat. Hál’ Isten nem szabadtéri a kiállítás, és azon kívül, hogy bemutatja az NSDAP történetét a kezdetektől egészen a nürnbergi perig – mindent, amit tanultunk történelemből -, sok újdonságot tudhatunk meg az életről az akkori Németországban, olvasgathatunk korabeli plakátokat, dokumentumokat. Nagyon érdekes, látványos, interaktív kiállítás – sajnos, csak kb. 2 órát tölthettünk itt.


 Reichsparteitagsgelande


Utána végigrohantunk a belvároson – mert épp elállt az eső és féltünk, hogy megint elered. Az óváros először nem tűnik nagy számnak, sok a ronda, mai épület, de a vár környékén már rendesen újjáépítették a várost – itt is a semmiből, mert a háborúban a szövetségesek porig bombázták, az ipari és stratégiai szerepe mellett puszta jóindulatból is, mivel ez a város a III. Birodalom szimbóluma is volt.
A közepén kis folyó folyik, pár szigetet ölel körül, amin néha átível egy-egy öregek otthona vagy kollégium. Ez nagyon eredeti meg jól is néz ki. A vár is egész korrekt, bár csak kívülről volt hozzá szerencsénk. A várfal is szépen megvan tornyokkal, kapukkal, de nem értünk rá végigsétálgatni, mert az idő nem csak, hogy esőre állt, hanem még elég későre is járt.


Ennek ellenére nagyjából talán minden lényeges látványosságot láttunk (Nassaui-ház, Dürer-ház, városháza, Szt.Lőrinc-templom, stb.), mondjuk egy fél napot nem ártott volna rászánni. 10/8 pont


A szomszédos település,  Zirndorf kempingjében  sátraztunk. 22 EUR/3fő/éj.
10/6 pont

 


 


 
Gibraltár brit felségterület, összesen 6,5 négyzetkilométer a nagysága, lakosaink száma mintegy 30 ezer fő, plusz a majmok. Gibraltár ma is használatos zászlaját Kasztíliai Izabella hímezte, a területet Spanyolország kulcsának tekintve.

Ha az angol vidéki életet és a legendák légkörét is szeretnénk meg tapasztalni irány East Midlands és az onnan elérhető Derby valamint Notthingham városa, mely utóbbi leghíresebb „szülötte” maga Robin Hood...


Ha East Midlands felé vettünk repülőjegyet, akkor ne készüljünk hagyományos városnézésre. Hiszen ki bírná megállni, hogy az urbánus környezetben töltse minden idejét, amikor a környéken terül el a sherwoodi erdő és a legcsodásabb angol vidéki táj. De mit nézzünk meg feltétlenül a városban és a környékén?
A minőség már Lyonban elkezdődik!
Lyon a gasztronómia fővárosa: manapság a városban 77 éttermet ajánl a Michelin katalógus, melyekből 13 egy, 2 pedig két csillagot érdemelt ki. A város egyik leghíresebb szülötte Paul Bocuse, a világ legnevesebb szakácsversenye (Bocuse d’Or) kiötlője, nem hiába tartják Lyonban minden évben a szakácsvilágverseny döntőjét. Paul az egyik híres „lyoni anyánál” (őket tartják a nevezetes francia gasztró kultúra megalapítóinak), Madame Braziernél tanulta a szakmát. Nevét ma utca is őrzi Lyonban, ami - cseppet sem meglepő módon – a Paul Bocuse piacba torkollik. Úgy tartják, hogy a város szerencsés fekvése nagyban hozzájárult a kiemelkedő szakácsművészet kiteljesedéséhez, hiszen a Rhone-Alpen régió sajtban és borban is a világ elitjéhez tartozik, ráadásul a világ legfinomabb csirkehúsáért sem kell messzire utazni...
Merülj el a millió tulipán tengerében!
Amszterdam mellett található Európa legnagyobb virágoskertje is, a Keukenhof, ahol több, mint 32 hektárnyi virágzó tulipán és nárcisz várja a látogatókat, a márciustól május végéig tartó szezonban. Ellátogathatunk Aalsmeerbe, a virágtőzsdére is, ahol naponta a több millió virág talál gazdára. Ne hagyjuk ki a virágkarnevált sem, a Bloemencorso-t! Minden év tavaszán a közeli tengerparti városokban, azaz Haarlem és Noordwijk között rendezik meg a világ legnagyobb virágparádéját. Idén április 19-23 között korzóznak majd a sok millió virággal feldíszített járművek.

Az Indiai-óceán gyönyörű szigetei a két szépséges szomszéd - Reunion és  Mauritius. A Franciaország fennhatósága alá tartozó Reunion trópusi szigete csodálatos természeti tájaival és különleges élővilágával nyűgözi le a kalandvágyó utazókat.

l

cooltext1016575009.gif


 

 

Szerkesztőség

Magazinról

Alapítva: 2016.02.20.

Tegnapi látogatók: 17

Látogatók az előző hónapban: 1036

Látogatók a jelenlegi hónapban: 906

Feliratkozottak: 101

Magazin helyezése: 59

EZ ITT AZ ÉN HAZÁM

Üzenőfal

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez