Darkwhisper

Ajándék küldése

<< >>

Profil megdobás

<< >>
Darkwhisper profilja
offline

Darkwhisper (F/29)

Csatlakozott:2013.09.20.
Utolsó belépés:2017.03.29.

Ezt kell tudnod rólam

Itt lakom: Magyarország

Párkapcsolatom: Nem publikus

.

Részlet...

....Az éppen elterjedőben lévő automobilt errefelé még nem használták, és az új hóbort, az elektromosság is ismeretlen dolognak számított. Évekkel ezelőtt megállt itt az idő, talán még tiltakozásképpen a naptárt sem cserélték ki 1899 után.

Öreg, zsémbes nemesek lakták a környéket, akik hallani sem akartak bármiféle változásról, vagy új találmányról. " Ki hallott már olyat, hogy nem gyertyával vagy olajlámpával világítunk?" - mondták gyakran igencsak felháborodva.

Az ajtót is csak résnyire nyitották ki a postásnak, aki általában rosszalló megjegyzéseket tett az egyre inkább korosodó úri asszonyságokra.

Teljes mértékben együtt tudtam érezni velük, mármint az öregekkel, s természetesen nem a pimasz postással...

Üzenőfal


~ BEMUTATKOZÁS ~

 
 

 
~ Irodalom ~

 
Esőcseppek koppanása az ablakpárkányon, tengernyi homályba tűnő emlék melyekre egy másik világból emlékszem...
 
~
 
Szeretek írni, főleg ha az esőcseppek éppen az ablakpárkányt koptatják. Ilyenkor az eső hangja  elrepít  a képzelet birodalmába, és könnyen megeshet, hogy a gondolataim tengeréből kicsapódó hullámok történetet sodornak a valóság sivár tengerpartjára.
Az ilyenkor papírra vetett gondolatok nem követnek különösebben semmilyen szabályt, egyedül a képzelet végtelen, és sokszínű törvénynélkülisége vonatkozik rájuk.

 ~ Magazin ajánló ~


Mindig jól esik nosztalgiázni, és elmerülni a régmúlt korok irodalmának porlepte könytárában. Az említett gothic, és urbex témával foglalkozó magazin lenyűgözően adja vissza ezt a magával ragadó hangulatot, gondosan szerkesztett cikkeivel, és küllemével egyaránt.

A 19. századi romantikus költemények, hátborzongató novellák, és nem utolsó sorban az elhagyatott épületek birodalmában találhatod magad, ha a következő képre kattintasz...


 

Antique 

Hiszek benne, hogy a lelkünk sokkal idősebb a testünknél, ezért lehetnek más korokból származó emlékeink. Talán ez az egyik oka, hogy annyira vonzódom a régmúlt idők tárgyaihoz.

Azért írom, hogy ez csak az egyik oka, mert ott van még az esztétika,  a felhasznált anyagok varázsa, az alkalmazott formai szabadság, és kreativitás. Nyoma sem volt még a jelenkor célszerű, és lehangoló szürkeségnek.

Minden korszaknak van egy jellegzetes illata, ahogy az évszakoknak is. Ha kinyitok egy régi könyvet és hagyom szárnyalni a képzeletem... Fogalmazhatnék úgy is, hogy ablakot nyit a múltba, hasonlóan ahhoz, ahogy szobám ablakai engedik be a száraz falevelek különös illatát egy kora őszi délutánon.

Szerintem nagyon fontos, hogy tiszteljük, és ápoljuk a múltat, egy szebb kor emlékét, mikor még a szépérzéknek, a kreativitásnak, és az igazi emberi értékeknek volt létjogosultságuk. Számomra az antik tárgyak ezt jelképezik.

 

Lucien


(2001-2016)


Minden nap gondolok rád, és örökké hiányozni fogsz!  :'(


 
A csillagok alatt...

Szeretem a nyári estéket, amikor a levegő megtelik illatokkal, és csak a szél titokzatos suttogását lehet hallani. Ilyenkor jól esik sétálni vagy csak leülni valahová, és figyelni az égboltot. Olyan érzés, mintha egy varázslat lenne az egész. Régi vágyam, hogy valakivel kiüljünk egy háztetőre és ott beszélgessük át az éjszakát, miközben a Holdat, és a csillagokat figyeljük.Nem túlzottan kedvelem a rovarokat, de nyáron imádom a Szentjánosbogarak látványát, ahogy kis zöld neonlámpásokként repkednek az éjszakában. Nekem ez hozzátartozik a nyári hangulathoz. A koordinációs képességük elég csekély, mert valamiért mindig a falnak repülnek, de azért szeretem őket. A vérsáskákat már kevésbé...Amikor gyerek voltam sokat jártunk nyaralni többek között egy olyan vidékre, ami síkságon helyezkedik el, ezért általában gyakran előfordult, hogy hatalmas vihar kerekedett. Még nem volt beépítve annyira a környék nyaralókkal, mint most ezért amikor fújni kezdett a szél, kicsit úgy éreztem magam, mint Dorothy az Ózban, mielőtt a házzal együtt elrepítette volna a tornádó Kansasből, a Nagy varázsló birodalmába egyenesen a gonosz boszorkány tyúkszemére.Soha nem felejtem el a naplemente után érezhető nyári fű semmihez sem hasonlítható illatát, és a hatalmas végtlennek tűnő napraforgótáblákat. Képes voltam órákon át sétálni, és álmodozni a táblák mentén.
A nyári esték hangulatához tartozik természetesen a sötétség beköszöntével fáradhatatlanul koncertező tücsökzenekar is.Ezután eljön mindig az ősz amikor mindent aranysárga falevelek borítanak, keserédes hangultatot adva a tájnak. Október végén halottak napja előtt, szinte minden évben faragok Halloween tököt. Szeretem az őszi estéket, van bennük valami meghitt, valami különleges.

 

Egy különös szeptemberi éjszakán figyeltem fel rá, hogy kint irgalmatlanul tombol a szél, és mivel imádom a viharra készülő természetet kinyitottam a szobám ablakát, hogy részese legyek ennek a számomra oly' kedves termlészeti jelenségnek, de ezután, valami egészen különleges látványban volt részem. A telihold olyan fényes volt, hogy bevilágította az éjszakai égboltot, ráadásul kísérteties fekete felhők úsztak előtte rendkívül gyorsan. Csak a szél borzongató hangját és a fák lombjainak vad suttogását lehetett hallani. A levegő pedig kellemesen felfrissült. Olyan volt az egész, mint egy rémtörténetből kiragadott helyszín. Hátborzongató volt, de nagyon szép is egyben. Egy lélek sem volt az utcán, vagy ha jobban belegondolok talán csak ők bolyongtak már kint ilyen késői órán. Ha nagy a csönd, és igazán figyelmesek vagyunk, időnként olyan mintha a szél beszélne hozzánk.


A tél szerintem akkor igazán szép ha sok hó hullik, bár ez sajnos egyre ritkább. Emlékszem mennyit szánkóztunk régen, és még olyan hóembert tudtam építeni, ami hetekig megmaradt.
Ezt az évszakot is este találtam mindig a legszebbnek A jégkristályoktól ragyogó hó látványa igazi csoda világgá varázsol bármilyen szürke tájat. Szeretem, amikor ropog a lábam alatt a friss hó, és az utcai lámpáknak olyan megmagyarázhatatlanul különös fénye van. A Mikulás pedig igenis létezik...
 

Az idő végtelen szárnyán

Számomra sokszor idegen, és túl szürke a normálisnak beállított társadalomban élni. Szeretek ébren álmodni...


Valamiféle keserédes reményt ad az, hogy tudom, ebben a világban sokkal több lakozik, mint egyesek gondolnák!

- Hallgasd a fákat, mesélnek valamit... -


Időutazás. és más gondolatokMindig is közel állt hozzám a múlt, pedig sokan akartak már lebeszélni erről a hóbortról. Ugye te is sokszor hallod, hogy "ami elmúlt azt el kell felejteni, lépj tovább".
Én ezzel nem tudok azonosulni, több okból sem. Mióta emlékszem vágytam az időutazásra, olyan érzés, mintha születésem óta ott motoszkálna a fejemben ez a különös gondolat.


 Ha alkalmam nyílna rá, akkor elsőként talán a viktoriánus Angliába látogatnék el. Biztos vagyok benne, hogy nem maradna el a stílusos lovacskocsikázás , és az 5 órai tea sem. Szívesen megtekinteném a frissen gondozott rózsakerteket, és az ősfás sétányokat, bár ezekből nálunk Magyarországon is akadt sszerencsére szép számmal, szóval jól esne itthon is egy utazás a 19. századba, és esetleg az álmos szemeit törölgető 20. század hajnalán ébredező Budapestre.

A 18. és 19. századba főleg az akkor még igazi fényükben tündöklő kastélyok, nagypolgári kúriák és a hozzájuk tartozó elvarázsolt kertek miatt lenne felemelő érzés ellátogatni. Lenyűgöző épületeket alkottak régen, és romos, elhagyatott állapotukban is gyönyörűek.
A Fertődi Eszterházy kastély az egyik kedvencem a korszak hírnökei közül, és örülök, hogy ilyen sok munkát fektetnek az épület korhű helyreállításába.


A Titanic (1912) előtti korszak lenne az érdekesebb számomra, utána pedig a nagy háború elmúltával beköszöntő, 20-as  30-as évek fátyolos békeidejében is jó volna egy kicsit elmerülni, és végiglátogatni Franciaországot, Angliát vagy főleg az akkor még igazi kultúrvárosnak számító Budapestet itthon.


~ Amerika is sok érdekességet tartogatna. Elmehetnénk többek között az első színes film vetítésére 1939-ben, ( Óz a csodák csodája)  vagy utazhatnánk léghajóval... Néhány sorral lejjebb  írok majd néhány gondolatot egy másik kedvenc témával az amerikai autókkal kapcsolatosan... ~
Vannak olyan különös éjszakák amikor hallom a régi vasútvonalon közlekedő gőzmozdony zaját. Régi emlékképeket látok vagy régi illatok tűnnek félelmetesen ismerősnek. A múlt visszhangjainak is hívják, és talán szellemek okozzák, de én inkább úgy gondolom, hogy a lelkünk mélyén emlékszünk ezekre a dolgokra, csak a legtöbben inkább elnyomják az ehhez hasonló emlékképeket, érzéseket nehogy tébolyultnak nézze őket a társadalom. Hiszen már azt is bolondnak nézik manapság aki nem áll be a sorba, és nem követi a divatot.

Nagymamámnak van egy régi, lábbal hajható Zinger varrógépe, és gyerekként sokszor játszottam a kis varrószobájában ahol általában sok más magányos régiség is a játszótársam volt. Az antik gép kenőolajának jellegzetes illata a 19. századba repít vissza, és a gyerekkoromba, amikor ásóval akartam átjárót létrehozni a kertben, mert teljesen elszánt voltam abban a tekintetben, hogy így megtalálom majd a világot, amit keresek! Hamarosan rá kellett jönnöm, hogy sajnos nem sikerült működőképes átjárót ásnom. Nem adtam fel könnyen, ezután a szekrényekkel próbálkoztam, és a végül ismét sikertelenségbe fulladt próbálkozásomat annak tudtam be, hogy bizony a kipróbált szekrény sajnos nem volt elég régi! Az ilyesmihez kellően régi antik szekrény szükségeltetik!

Csalódottságomtól vezérelve, régi építőkockákból kezdtem méretarányos házakat építeni, de sajnos nem volt hozzá varázsigém, amivel beléjük is férhettem volna.  Régen sokszor előfordult, és néha a mai napig is megtörténik, hogy látok egy visszatérő álmot, egy szép kertesházról, ahová egy tetőablakon keresztül szállok be. ( Az álmaimban általában tudok repülni... )Különös érzés volt a házban tartózkodni, mintha régebben már jártam volna ott nem is egyszer, de sajnos mindig rá kellett jönnöm másnap reggel, hogy ismét csak álom volt az egész.~

Szeretem az öreg amerikai autókat..,
(...és általában a régi gépeket legyen az varrógép, vetítőgép, gőzmozdony, autó vagy bármi más ami zakatoló hangot ad ki magából...)
Szívesen visszautaznék azokba az évtizedekbe, amikor Amerikában még ezek a járművek határozták meg az utcaképet. Akkortájt a közelgő Holdraszállás lázában égtek az emberek, és ezt az gyártók is tudták. Az autók éjjel kis fantázival űrsiklónak is tűnthettek a hatalmas mélyvörösen izzó hátsólámpáikkal, és a formatervezők által megálmodott bátor űrhajószerűen lapos karosszéráikkal.

Az időutazás sajnálatos módon még igencsak gyerekcipőben jár. Talán majd pár száz év múlva lehetőségünk nyílik rá. Addig viszont marad az álmodozás, és a filmek fantáziavilága.
 

ZeneAz érzelmeket jól kifejező, és a mondanivalóban gazdag zenéket szeretem, Szívesen hallgatok gótikus, és klasszikus rockot. Lenyűgözőnek találom a zongorás darabokat, de szeretem még többek között a hegedű, a nagybőgő, és a hárfa hangját is, szóval a klasszikus, hangszerekkel komponált zenét.

Hangulatfüggő, hogy mikor melyik stílust részesítem előnyben.
A gitár zakatolását, vagy a magával ragadó klasszikus zenét.
Bár szélsőséges ízlésnek tűnik, de nálam nagyon jól megférnek egymás mellett ők ketten.

Egy örök kedvencem van az ős rockerek közül (Ozzy Osbourne) akit a felsorolás elhagyása ellenére is mindenképpen szerettem volna megemlíteni!. Ha a közeli országok egyikében, vagy nagy ritkán Budapesten koncertezik, én mindig ott vagyok az első sorokban már 6. éve.

 
 

Filmek, sorozatokNéhány film a kedvenceim közül:
 
Dazed and Confused, Christine, Interjú a Vámpírral, Karácsonyi Lidércnyomás, A halott menyasszony, Frankenweenie, Dr Parnassus és a képzelet birodalma, Spiderwick Krónikák, Super 8, Silent Hill, Dorian Grey, Case 39, The Moth Diaries, Beetlejuice, Butterfly Effect, Mr Nobody, Vissza a jövőbe trilógia, Tideland, Alice in Wonderland, A titkos kert, Éjfélkor Párizsban, A kislány aki az utcánkban lakik, My girl, és még sok más film

Sorozatok közül a Nickelodeon klasszikusok a kedvenceim. "Hódító hódok.  Rocko modern élete, Hey Arnold, Clarissa mindent megmagyaráz" Újabban szeretem nézni az ázsiai sorozatokat is. 

-

Bár időnként úgy érzem, hogy jobb lenne egy pár ceruzaelemmel működni, azért egy ilyen málnás tortát bármikor szívesen elfogadok! Főleg ebben a rendkívül stílusos vintage környezetben tálalva ellenállhatatlanul finomnak tűnik!

Végül egy vers az én tollamból...

A Szélhez

Szeretném, ha fűzfaként ringatnál,
Vadvirágok illatával itatnád át magányos lelkem,
S éjjel mikor csak a csillagok kísérnek vándorutamon
Repíts el szárnyadon, mintha pillangó volnék,
Repíts el innen…


-

.


.

-

.

.

Tooltip szövege ide jön

Legalább 3 karaktert írj be a kereséshez